Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prison85
senior tag
Köszi a tippeket. Sajnos valami oknál fogva semelyik program nem tudja kiolvasni, pedig BIOS-ban meg tudom nézni.
Ventilátorban ezek tetszenek:
Thermalright X-Silent Fan 3 tűsXigmatek XAF-F1451 Blackline 4tűs, ráadásul fekete/ezüst (és nem láttam még senkinél)
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Prison85 #30251 üzenetére
hasonló árban van a TY140, mint az X-Silent. TYnek 120as felfogatási pontjai vannak, pwmes, fekvő helyzetben sem zörög, valamint a venti átmérője és a vastagsága picit nagyobb, mint az egyéb 140es ventiknek. gyakorlatban ezért azonos hang mellett jobban hűt.
pcgearben 2200ért láttam legutóbb, annyiért szerintem nem érdemes mást venni. (procihűtőn nekem kettő is van).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
capafog23
őstag
i5-2500 sima-ra kéne egy hűtés. fő szempont a halkság.
10k alatt -
@matthew@
őstag
válasz capafog23 #30254 üzenetére
Cooler Master Hyper 212 Plus; Arctic Cooling Freezer 13 Pro 10 alatt sztem ez a 2 lehet a legjobb, esetleg még Xigmatek Gaia ez is elég jó
Nekem 212 Plus-om van és nekem megfelel a hangja és teljesítménye is bár van akinek nem annyira jön be.[ Szerkesztve ]
Matthew 24:42
-
@matthew@
őstag
válasz capafog23 #30256 üzenetére
Sztem a 212 Plus is elég halk lehet, nem tudom h neked milyennek tűnik, de a Gaia elméletileg halkabb, üzemi zaj: 16 dB - 24 dB között van, míg a Hyper 212 Plus-nál ez 32db-ig megy el bár nem tudom ezek mennyire valós értékek, amúgy a Freezer 13 Pro-ról itt egy teszt: [link] ebben azt írja h a Scythe ventik és e között nem nagyon érzett különbséget. Esetleg ha az ismerősöd nálad megnézné a Hyper 212 Plus-t és a hangját meghallgatná akkor könnyebb lenne dönteni, végkép h neki kell és persze kinek mi a halk
-
@matthew@
őstag
válasz capafog23 #30258 üzenetére
Szerintem ha ki is takarja a RAM slot-ot az sem minden esetben gond, mivel ha nem tunig ram, vagyis ilyen spéci hűtőbordás a RAM akkor nem sok vizet zavar h alatta van max akkor gáz ha RAM csere van, úgyhogy lehet h az jobb ha nem takarja ki a slot-okat
-
@matthew@
őstag
válasz capafog23 #30260 üzenetére
Szerintem is jó választás, igazából én nem ismertem azt mielőtt vettem az enyémet és a másik gond az volt h a boltban ahol a konfigomat összeszerelték nem is volt Gaia így azt úgy sem tudtam volna rátenni, úgyhogy 212 Plus lett, de végül is ez sem rossz, de a Gaia nagyon jó és sokan dícsérik
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Megéri az arctic cooling freezer 13 pro a felárat vagy elég a sima 13-as?
PSN: sirarcheer
-
Jim-Y
veterán
válasz sirarcheer #30263 üzenetére
Ha a hang is szamit, akkor megeri, mivel a sima 92mm-es hangos ventivel szerelt, a PRO pedig halk 120mm-el. Udv
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Kb 2 hete van meg az Arctic Cooling Freezer 13 Pro proci hűtőm, és tökéletesen végzi a dolgát. Jelenleg egy Phenom II 955öt hűt, amit tuningolva van, 3700MHz-re 1,328V-on, és több órás prime95 blend test alatt sem megy a proci hőmérséklete 51 °C fölé, a hangjárol annyit, hogy hangosabb az összes többi venti, mint ez. A házam pedig nem is ideális, mert felső tápos, és nincs fent venti, ami kiszívná a házból a hőt, illetve van, a táp.
Mindenkinek bátran ajánlom ezt a proci hűtőt, az árához mérten tökéletesKlaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Egy Asus M5A99X EVO lapba be tudom majd tenni a Freezer 13 Pro-t (Phenom X4-re) úgy, hogy a gépház (Fractal Desig Define R3) hátulja felé fújja a levegőt? Elfér majd az alaplapi chiphűtőktől? Illetve valahol azt olvastam, hogy AMD-re csak úgy lehet feltenni, hogy lefelé v. felfelé fújja a levegőt ez igaz?
Köszi!
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Egy Intel Pentium 4 HT 3.0E (Socket 478) [SL7PM] procihoz milyen hűtőt ajánlotok?
A keret: 3KLehetne ezt mondjuk hardverapróról ajánlani? Köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz fagylalt #30278 üzenetére
használd a gyárival, socket 478ra kevés aftermarket hűtő van, azok is jellemzően vagy túlárazva, vagy nevetséges hűtési tudással.
a gyári viszont relatíve nagy és maga a borda is elég nehéz (600g körül van ventivel, méretben kb duplája a socket775ös quad hűtőknek, bár a venti elhelyezése miatt méreteihez képest kevésbé hatékony).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sakto
őstag
Hali
Van egy Asrock Extreme3 lapom és hozzá egy X6 T1090 proci ehhez keresek hűtőt
Én erre gondoltam csak nem írják hogy AM3+ csak sima AM3-at írnak jó lehet hozzá?
Zalman CNPS9900 MAX -
őstag
Sziasztok szakik
Szerintetek érdemes lenne megvenni ezt a szép Thermaltake hűtőt?
Ahogy látom nem drága
Van egy Giga 970-es lapom,lesz benne egy Phenom II X4 965-ös proci,és van még 2x4 GB Corsair Vengeance ramom.
Előre is köszönöm a segítségetKérnémszépen ugyanezt a hirdetést törölni a léghűtés topikból,nagy sietségemben elbénáztam
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Laci2277
senior tag
válasz peetyy #30286 üzenetére
Ezek jók lehetnek.
Xigmatek Gaia
Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Corsair A70 Ez kicsivel 10k felett van, viszont szerintem jobb a többinél.Előtte győződj meg róla, hogy befér-e a házadba.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Laci2277 #30292 üzenetére
Hivatalos oldal szerint a ház méretei 525 (H) x 210 (W)x 480(L) mm.
A Brocken magassága 157mm.Ha jó a meglátásom,akkor mérés nélkül is bele kell férnie,ugye?
Súlya 650gr.Amit először néztem Thermal hűtőt(előző rossz linkelés),az jó 1 kg volt.Gondolom az nem egészséges egy lapnak
[ Szerkesztve ]
-
Laci2277
senior tag
válasz peetyy #30293 üzenetére
Elvileg belemegy, de azért jobb félni, mint megijedni. A súly nem igazán számít, hiszen a hűtőhöz van hátlap, tehát az alaplapnak semmi baja nem lesz. Az én hűtőm is 1.2kg méretes darab, a lap eddig nem panaszkodott.
(#30294) Karesz85 kolléga által belinkelt info alapján csak úgy lehet felszerelni a Brockent, hogy a vga vagy a ház teteje felé fújja a levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Rendben,köszönöm a segítséget mindenkinek
Írtam Merlinnek is,mi a véleménye
Remélem az jó lesz -
Wasp91
aktív tag
Ez a hűtő Thermalright Ultra 120 extreme elég lenne-e egy Phenom 2 X6-ra? 4 Ghz-en szeretném járatni.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest