Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
Sziasztok!
Egy ASRock Z68 Extreme3 Gen3 alaplapban tervezek tuningolni (nem túl extrém módon) egy 2600K-t, 0-24h-s üzemre egy workstation/szerver szerű gépbe. Mit illik rátenni hűtés gyanánt?
Köszi
A vér nem válik VAZZE!™
-
Riverflow
csendes tag
itt hogyhogy nincs összefoglaló #1 hsz?
be2400 3 éves gyári hűtőjét cserélném valami olcsóra, de dunsztom sincs erre hogy keressek rá -
Hunork
veterán
válasz Riverflow #29403 üzenetére
Én is javasolni tudom a Freezer 7 Pro rev 2-t!!! Jó kis darab, méretes, halk és hatékony!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Turbolada II
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy az Arctic Cooling Freezer 13 Pro-hoz milyen széles ház kell? Raidmax Tornado-t szeretnék venni, ami 185 mm széles.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Cole86
senior tag
válasz Turbolada II #29406 üzenetére
Nekem a 190mm-es házaba befért ,de maradt kb fél centi vagy még kevesebb.. esélyes ,h egy 185mmesnél már nyomná a ház falát..
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Hunork
veterán
válasz Turbolada II #29406 üzenetére
Opp. Már válaszoltak is. Szóval, szabványos ATX házba belefér. (Ezek általában ~20 cm szélesek. De itt vannak a hivatalos adatok a Freezer 13 Pro-ról:
Freezer 13 Pro"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
pezo00
tag
hatékonyságban mennyi különbség van a freexer 13 pro és a 7 pro között?
-
Turbolada II
őstag
válasz Cole86 #29407 üzenetére
Kösz a gyors választ. Az nem lenne baj, ha csak egy kicsit nyomná a ház oldalát, csak az a lényeg, hogy valahogy rámenjen az oldallap.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Hunork
veterán
válasz pezo00 #29409 üzenetére
Üdv!
Van különbség a nagytesó javára. Én mondjuk egy szerény processzoron teszteltem a két darabot, de a 13 Pro csak 2 napig volt nálam. A saját méréseim szerint a CPU fullon, Crysis2 alatt a Freezer 7 Pro-val 52 fokos volt, míg a Freezer 13 Pro-val 46. Ez több, mint 10%. Üresjáratban is hasonló volt az eredmény. De egy G840 volt az "áldozat", majd egy i3 2100, egy 4 magos procinál más értékek jöttek volna ki, ez biztos. És hozzáteszem, hogy egy amúgy is hűvös házban mértem ezeket. (és nem kánikulában teszteltem, addigra elmúlt, de nyáron nekiesek majd!)
Nem "brutál" processzorhoz elég a Freezer 7 Pro is. Ez a saját, szubjektív véleményem."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Cole86
senior tag
válasz Turbolada II #29410 üzenetére
Az még rámenne éppen hogy
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Hunork
veterán
válasz pezo00 #29412 üzenetére
Üdv!
Árban biztos nagyon jók 5-8 ezer között van a két hűtő ára.
Ha nincs nagy tuning, azért akkor is a Freezer 13 Pro-t mondanám.
Hogy melyik a legjobb? Ilyen nincs...a nitrót leszámítva... Vannak jobb hatásfokkal üzemelők, de ezek már drágábbak, és azokkal nem volt nagyon személyes tapasztalatom. Üsd be a keresőbe, hogy Cpu Cooler Test, biztos találsz összehasonlításokat. (de nézd a konfigot is, hogy mit hűtenek a tesztben, sokszor csalóka a kép.)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Bazs-
tag
Sziasztok
Milyen hűtőt ajánlotok a következőkhöz ?
MSI 785 GM-E65 alaplap, Phenom B55 ( 4 magositott ) processzor és GIGABYTE GZ-X2 ház. Méretei : 185 x 410 x 478mm
Kis tunning is lenne, de fontos, hogy alapjáraton minél halkabb legyen.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
asturel
őstag
Hello,
Asrock Z68 Pro3 + 2500k -ra szeretnek valami hocsoves csodat (ramok nem low profile-osok), ramegy igy a ninja3? Esetleg olcsobb/jobb alternativa van? (Pl. A70?) -
becsitibi
senior tag
Vettem még egy gyári ventit coolermaster hyper 212+-re,meg mx4-es pasztával bekentem,minusz 5-6-7 fok,alapórajelen netezés közbe 29-30 fokos,aida64 szerint proci teszt közbe 45-48 fokos az i7 2600k.
-
sortie
tag
Összepakoltam az új gépet!
Gondoltam csak teszek egy próbát a 2600K gyári coolerrel (sose tettem még fel a gyári hűtést) megtartottam a régi házamat is.
Amiben van az oldallapon két 6 éves 92mm -es 1100rpm-es venti amiből most csak az egyiket tudom használni.
Amikor a VGA kapja a levegőt 43,37,41,36 fokosak a magok , de ha a procira küldöm a levegőt
netezés közben (1600MHz) 32, 28, 28, 30 fokosak a magok.
Vennem kell csatlakozót, hogy mindkét venti mehessen egyszerre és rendeltem új coolereket is, hogy csendesebbek legyenek, mint a régiek.
Bios beállítás közben (3400MHz) maxon 54 fokot mutatott a Bios.Aki nem akar tuningolni szerintem próbálja ki a gyári coolert hőmérsékletben és halk működésével is megállja a helyét.
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Szerintetek egy DualCore E2180-hoz elég lenne a Tuniq Tower 120-as típusú hűtő passziv üzemmódban?
A proci nem lenne húzva természetesenOlyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit
-
sith7
nagyúr
válasz Merlinclub #29425 üzenetére
Big Monster !
-
tamastoth
csendes tag
válasz Hunork #29347 üzenetére
@mind3 úriember aki segített Freezer 13 Pro szavazattal: Huh srácok, azért egy kicsit meglepődtem mikor kinyitottam a csomagot Eddig mindig gyári hűtésem volt, mert sosem húztam, most sem hiszem hogy fogok. De ez valami brutális Elvoltam vele mire beszereltem, de eddig bejött. És zseniális, hogy arra fordítom amerre akarom, így most 2 12centis házventire fújja a meleget ez az állat Kösz még egyszer.
-
Laci2277
senior tag
válasz Merlinclub #29425 üzenetére
Brutális, és nem csak a hűtési teljesítményére gondoltam.
-
Daert
őstag
válasz tamastoth #29429 üzenetére
Pont fordítva kellett volna feltenned.A freezer ventijének a ramok felőli oldalon kellene lennie.Így most a két venti egymás ellen dolgozik.
A procihűtő ventije tolja a bordákon át a levegőt a ház hátuljába,ahonnan a hátsó venti tessékeli ki a meleg levegőt.A bordát elfordítod 180°-al jobbra. -
tamastoth
csendes tag
-
orbano
félisten
Hali!
Corsair A70 alternatívát tudtok mondani? Max 2-3e forintos árkülönbözettel, de legalább ilyen jót?
Köszönöm
A vér nem válik VAZZE!™
-
tamastoth
csendes tag
válasz fenergie84 #29434 üzenetére
Ja köszi, már megtörtént. Kevésbé látványos, de hasznosabb
(a képet lehet valahogy törölni? )
[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
válasz Merlinclub #29438 üzenetére
Ez Alpenföhn Civetta a CM TX3 és AC Freezer 7 Pro kategóriája?
-
Qru
MODERÁTOR
-
Hunork
veterán
válasz tamastoth #29429 üzenetére
Gratula! Jól döntöttél, tényleg brutális. Mondtam! Legyen benne örömöd!
Viszont tényleg a ramok felé kell néznie, nekem is így van a 7 Pro, meg látom, már mások is írták neked. (nem baj, belejössz a szerelésébe...)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Üdv!
Én ugye nagy AC barát vagyok, de sokáig ezzel szemezgettem.Ez egy Thermaltake Jing.
Kíváncsi lennék, mit tud, csak úgy érdekességképpen. Ha valakinek van tapasztalata, megosztaná itt? Előre is köszönöm!
(Azonban nem olcsó darab, ezért is maradtam az AC termékénél. )[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Merlinclub
senior tag
válasz fenergie84 #29439 üzenetére
A Civetta 5300Ft, ami igen versenyképes, mivel minden mai tokozáson használható!
Sandy Bridge, vagy Bulldozer is jöhet! -
fenergie84
addikt
válasz Merlinclub #29445 üzenetére
Azért írtam, hogy nagyon jó alternatíva...
Volt szerencsém a konkurens termékekhez és lehet inkább ezt venném meg, nem azokat...
Nekem a Matterhorn nagyon bejött, gondolom ez is jó az arányaihoz mérten... -
bmatty
tag
A sellahoz kepest milyen a teljasitmenye?
Steam id: Mathias, Battlelog/Origin id: Mathias_hun
-
laccerot
tag
Nekem is volt ilyenem meg voltam vele elégedve.
A világon három dolog van amit nem érthetsz meg soha! A Halak a Nők és a Windows. :-D
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest