Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daert
őstag
Szigorúan véve csak az utolsót,magas ram esetén felléphet közvetlen kontaktus. És ez AMD-s deszka.
Természetesen megértem aggályaid,így ebben a formában a keskeny borda lenne a nyerő,sajnos ebből ami 150mm magas,nem egyszerű. -
Merlinclub
senior tag
-
Tothgera30
Ármester
válasz agressiv #29837 üzenetére
Én csak a Nordwandhoz tudok viszonyítani, nah azt simán elverte nálam a D14. Amit ott az két ventivel produkált, az itt megvan egy ventivel is, persze házszellőztetés mindkét esetben off. Ez a hőcsöves dolog annyira mondjuk már nem ér mert nagyjából mindegyik átmelegszik, viszont GPU-nál annál inkább, ott kis méretű a proci és a hűtő talpa pedig nagy. De sokat befolyásol a házszellőztetés is, nekem az jött be mikkor nagy borda van, sok hőcső, mert a felső Big Boy is besegít és könnyebben cserélődik a levegő. Akinek csak előről-hátra felé szellőzik annál lehet a te elméleted jó.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
SPQR
tag
Henk: Ezért is adtam meg milyen lapom van. Ezen is elég közel van szerintem.
Daert: Az elején hirtelen nem értettelek de ahogy a szavaidból kivettem nálad az első slot az utolsó. Így már értem ...
Merlinclub: Remek, megspóroltad, hogy rád írjak ez ügyben. Néztem a hirdetéseid még éjszaka utána(d) olvastam a dolgoknak és pont zaklatni akartalak, hogy Gotthard esetleg beszerezhető lesz nálad.
Természetesen mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget.
-
Merlinclub
senior tag
Gotthard még nem tudni pontosan mikor jön, de megkaptam az garanciát az Alpenföhntől, hogy az új termékeket az elsők közt fogom kapni Európában, és Magyarországon elsőként!
Van egy Gotthard Engineering Sample darabom, de ez csak tesztdarab, és nem végleges, kicsit viseletes is.
12000.- az ára, az új kb Himalaya árban lesz.Had legyek itt büszke arra is, hogy oldalam felkerült a hivatalos Alpenföhn forgalmazók köré, bár a logó még hiányzik sajnos. [link]
[ Szerkesztve ]
-
SPQR
tag
válasz Merlinclub #29857 üzenetére
Fogadd gratulációmat igazán szép teljesítmény csak így tovább.
A Gotthardról pedig kellene sok adat bár erre egy rajzot szeretnék készíteni, hogy egyértelmű legyen mire vagyok kíváncsi remélem ebben is tudsz majd nekem segíteni.
De ha azt mondom, hogy a méretéről minden adat kell akkor is lehet, hogy megértesz.
pl.: talp (alsó) (felső) és a borda közötti távolság. stb.
Ez ügyben még keresni foglak.
Köszönöm. -
sith7
nagyúr
válasz Tothgera30 #29806 üzenetére
Eldobom az agyamat !!!
Van egy Sharkoon 12 cm - es ventim, betettem a Ninja hűtője helyett
Erdmény: -1 fok, + 1070 volt a max. fordulat, amit láttam 10 perc prime95 után, és nem is hallom ... ... azt hiszem ez jó csere volt
-
SPQR
tag
válasz Merlinclub #29861 üzenetére
A Deepcool Killer Whale és a Alpenföhn Gotthard méretei mennyiben különböznek?
Nem kell semmi pontos adat csak ránézésre melyik a nagyobb darab és, hogy nagyobb (szélességre, magasságra, stb.) -
sith7
nagyúr
válasz Merlinclub #29861 üzenetére
az nem kifejezés ...
-
hermanyi
addikt
válasz h1n1_900 #29814 üzenetére
Simán lenyomja ez nem biztos .
Nekem volt Brockenem azt cseréltem Mattira Brocken előtt a narancs csoda volt.
A lényeg nem mindegy a környezet ugyanaz a ház mind a 3 hűtőnél és Matti halkabb és jobban hűt de ez saját kuckó más házban vagy kin az asztalon lehet jobb a Brocken ezt nem firtatom .
Ami még megint nem mindegy és saját tapasztalat a pasztázás mikéntje és nem is a paszta típusáról írok ,én MX2 est használok évek óta ,szóval eleinte középre tettem és ennyi majd utána kentem a procira és vékonyan elkentem na ez az ami a legrosszabbul működött és ahogy most pasztázok az ugy néz ki ,hogy a procira teszek egy x et pasztából .
És még a felfogatás sem mindegy a Mattit fel lehet tenni kegyetlenül ferdén is a léfogatója miatt ami megint hozhat jopár fokotAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Z()L3
tag
Hello.
Van egy Q8400-as procim, 1,214 V-ot kap 3,3 GHz-en. Ezt hűti egy TX2 egy Coolink SWiF2-es ventivel 1400 RPM-en. IntelBurnTest alatt 25 fokos szobában a magok 65-68 fok körül járkálnak. Nem sok ez egy picit ? (Hátul 2 8-as fúj ki, oldalt egy 8-as be, és felsőtápos kuckó)Lehet egy újrapasztázás segítene rajta ? Fél éve lett összerakva, azóta ígyvan - boltban meg mittomén hogy hogy kenték meg
-
Z()L3
tag
válasz Tothgera30 #29868 üzenetére
Akkor jó Jéték alatt ugyse kap ekkora terhelést
Amúgy ha fabrikálnék előre egy 12 cm-es ventit ami befele tolná a levegőt, segítene valamit ? -
Z()L3
tag
válasz Tothgera30 #29870 üzenetére
Minél olcsóbban szeretném megúszni a cserét, és hely szűkében is vagyok. Ramok miatt is kiesik pár hűtő, meg a ház sem túl tágas. Nagyon max 150 mm magas hűtő jöhet számításba.
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #29758 üzenetére
Oppácska... Nem számoltunk azzal hogy a házam plexis (mínusz fél centi) és még pont belerhet a Grossenclocker a zárba. Szerkesztettem 15,5 centis próbadarabot; egy papírlap már nem neccesen fér közéjük... Ha nem éri el a zárat, marad majd egy kövér centi
Reméljük nem lesz gebasz...
IceQ-s videókártya megérkezett; víz kibontása miatt a ház darabokban, így ventiket is átnézem/olajozom, plusz új kábelelrendezés lesz. Tápot -hogy rohadjon meg- nem lehet a redundáns 4 csavaros keret megfordításával megfordítani,(hja, 7évig ez nem érdekelt )úgyhogy vagy plexiféleség fogja elszeparálnia tápot, vagy 3 csavarral lesz fordítva berakva. Nyitott kérdésként az marad, hogy vajon a cpu hűtő elég huzatot kelt-e a 4 ram modul környékén; vagy kellene egy kis elemet gyártani, amivel a ramokról szívja le a levegőt. Alapfeszes DDR2 800as modulok, de nem hidegek, idáig ventit kaptak.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Prosector
addikt
Sziasztok!
A heten veszek 1 2500K-t,huzni is szeretnem.
Nem annyira brutal modon,de olyan 4,2-4,3(4,5) GHz jo lenne,esetleg leheletnyi feszemelessel,tehat egy atlagos tuning.
Hutesre en a Xigmatek Gaia-t neztem ki.
Szerintetek megfelelo lenne?
-
DonThomasino
veterán
Nem tudja valaki a Cooler Master Hyper 212 Plus on a
gyári venti 12V on hány Ampert vesz fel pontosan?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Prosector
addikt
válasz DonThomasino #29882 üzenetére
Igen,de ezek majdnem dupla arban vannak,mint a Gaia,persze ebbol kovetkezoen valoszinuleg jobban is hutenek.
A Gaia-ban viszont tetszik,hogy karcsu,nem log a ramok fole.
Meg a Scythe-ok nem is nagyon tetszenek.
[ Szerkesztve ]
-
Prosector
addikt
válasz DonThomasino #29884 üzenetére
Igen,neztem ezt is meg a TX3-at.
A ventikrol olvastam en is nem tul jo velemenyeket.
A 212-es majdnem 3k-val dragabb ,mint a Gaia. Szerintem annyival nem jobb,de igazabol nem tudom,ezert vagyok itt a forumon
-
Z()L3
tag
Arctic Freezer 13 Pro-ról vélemények ?
PH-s teszt alapján jónak tűnik[ Szerkesztve ]
-
Z()L3
tag
válasz #10034944 #29892 üzenetére
Csak 159 mm
Arra jutottam, hogy barkácsolja a fene ezt a házat, inkább eladom és veszek másikat. Ha előre vennék valami rögzítőt + ventit, az 5 ezer alatt nem biztos hogy meglenne. Meg cseszekedjek 9cm-es ventis hűtőkkel, amik alig jobbak mint a TX2 ? Vagyis annyival nem jobbak hogy kiadjak arra is 5 ezret. -
Prosector
addikt
válasz Merlinclub #29890 üzenetére
Koszi,ezeket meg atnezem.
-
Freeze18
csendes tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi konfig cpu hűtésésre:
CPU: AMD AM3 Phenom™ II X4 955 BOX Black Edition
LAP: ASROCK 880GMH/U3S3
HÁZ: COOLERMASTER RC-341-KKN1-GP Elite 341A probléma, hogy a gyári hűtő rohadt hangos, játék alatt szinte mindig 6250 rpm-el pörög.
Nem tudom mennyire mérvadó, az alaplaphoz volt egy asrock extreme tuner nevű progi, ott a cpu target temperature 45fokra van belőve (45 és 65 között lehetne állítani), a fan target speed pedig lvl10-re (lvl1 és 10 között lehet állítani). Semmihez nem nyúltam hozzá, ezek a gyári értékek.Kérdésem, hogy milyen proci hűtőt ajánlanátok ami jó halk (tunningolni nem szándékozom) és lehetőleg olcsó is. Valamint, hogy ez az asrock extreme tuner progi jó-e valamire egyáltalán vagy felejtsem el? Ha igen akkor kb milyen értékekre kellene belőni?
Köszi előre is a segítséget!
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
A következő processzorhoz (CPU Intel Core i5 660 3.33) milyen hűtőt ajánlanátok ha minél olcsóbban ki szeretnék jönni, de azt se akarom, hogy elégjen
-
t-bali3
senior tag
válasz DonThomasino #29897 üzenetére
Az értékhatárt a "minél olcsóbb" kifejezés akarta megjelölni, de Ft összegként legyen mondjuk 5-6 e Ft. De ha 4000-ért is tudsz olyat, ami tisztességesen lehűti hosszú távon, akkor szívesen veszem
Tuningolni nem szeretnék, de játék az megy majd rendesen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest