Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:11:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61651) MiklosSaS válasza bluyoo (#61650) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Akkor miert van az hogy ugyanazon a hangszoron az Asus gyengebben teljesit.....lehet a chip ugyanaz de a szoft akkor mas.

- igen a csatikat lattam vasarlas elott de azt gondoltam hogy meg lehet normalisan oldani.....ha nem lehetett :((( , de mind1 ez a legkisebb problema.
- ja, tapkor. Csak az a baj hogy pont most alig van huzat a hazban :O
- a fan Xpert 2 meg eleg pontatlan.

@csiga, bluyoo: az hogy nincs egyetlen bug-ja sem. Nalam az asus fele megoldas sohasem mukodott tokeletesen pedig megfordult nalam egy jo par Asus.

Most nem szeretnem az ASUS bemocskolni, nagyon jo kis lapokat gyartanak. Lehet most kicsif el vagyok fogulva mivel egy a kicsi Z87-es Asus felhergelt.....majd amikor elmult a harag nyilatkozom bovebben :DDD

Aztan meg eleg korai barmit is mondanom hiszen 5 napja van az alaplap a gepemben.

(csak zarojelben mondom hogy a processzorom nalam megyen 1.13 V-on 4.2 GHz-en a MSI-ben, van nalam egy Sabertooth Z87 es abban nem indul el 1.155 V alatt sehogyan)

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61652) BomiBoogie válasza MiklosSaS (#61651) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

@csiga, bluyoo: az hogy nincs egyetlen bug-ja sem. Nalam az asus fele megoldas sohasem mukodott tokeletesen pedig megfordult nalam egy jo par Asus.

Nem hagylak békén. :D

Milyen bugok voltak a ventivezérlésben?

(#61653) amol


amol
addikt

Ha megettétek egymást kíváncsian várom a véleményeket ;)

(#61654) bluyoo válasza MiklosSaS (#61651) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Mint sokszor beállítás kérdése a dolog ... Persze a mostani deszkád a mITX kötöttségei nélkül (gondolok itt a helyhiányra) és újabb szoftverrel támogatja.
A szellőzés tervezés kérdése ez megint csak nem a lap hiányossága.
A Fan Xpert 2 meg ne haragudj nem pontatlan, majd három éve használom és tökéletesen teszi a dolgát (fórumtársaktól nem egy visszajelzéssel együtt több mint 10féle ventivel biztos).
Bugokról meg nem is halottam idáig csak tőled (vagyis a régebbi Fan Xpert 2 előtti változatoknál igen). :)
Mindenesetre a kritikát kicsit eltúlzottnak éreztem. Persze biztos van alapja hiszen nem kezdő játékos vagy.
Mondjuk az üösszehasonlítás kicsit igazságtalan lévén most egy új generációs ATX méretű csúcslapot hasonlítunk egy előző geberációból származó mITX-e deszkához, aminél mindig is jelen lesz a "kompromisszum" szó.
Csak azért nem mert nem szereted a Sabert .... A Z97-es megenné a kis kedvencedet reggelire! :DDD :P

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#61655) MiklosSaS válasza BomiBoogie (#61652) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Na akkor mondom. Sokszor elofordult a Rampage-nel (es a Formulanal is) hogy neha nem kezelte a ventiket rendesen. vagyis megprobaltam ugy beallitani hogy mondjuk 60 foknal legyen 50 %-on...de nehaa az 50 % az vagy 40 vagy 60-70 volt.
Nem egyszer voltam olyan helyzetben hogy jatszom es sipol a RealTemp hogy a processzor 90 fokos....miert ? Azert mert a ventik 600 rot/min-en porogtek. Azert is hasznaltam hosszu ideig kulso vezerlest.
Persze az ilyeneket egy restart megoldotta....

(#61653) amol: mondtam, MSI ! Vagy valami Asus. A gigabyte sem rossz csak annak a leggyengebb a VRM hutese.

(#61654) bluyoo: van egy Saber Z97-es az asztalomon :D Erdekel ?
(mielott egy moderator megint kitilt ez csak vicc volt es nem arulom az alaplapot !!!)

A Z77-es Saber utan sohasem veszek meg egyszer saber lapot. Nem latom ertelmet, termeszetesen elfogadom hogy vannak saber-fanboy-ok ;] , de nekem nem kell.

[ Szerkesztve ]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61656) amol válasza MiklosSaS (#61655) üzenetére


amol
addikt

Értelek. Vélemény az asrockról? Minőségibb komponensek vannak rajta. Sosem hittem az msi-ben. Ráadásul te is 2 hétig vagy vele elégedett :)

[ Szerkesztve ]

(#61657) MiklosSaS válasza amol (#61656) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Ha en 2 hetig elegedett vagyok valamivel az nagyon nagy dolog ! :D

Nem nez ki rosszul az asrock nyak-ja. Nekem nem tetszik az Asrock az UEFI-je miatt, meg nagyon rosz tapasztalatom volt egy Z77 Extreme6-al.

De ennek ellenere eleg jol fel van szerelve a lap. Meg szep piros :D

[ Szerkesztve ]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61658) BomiBoogie válasza MiklosSaS (#61655) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Na, így már értem, pedig a legutóbbi beállítást kéne megjegyezze és minden indításnál azt alkalmazza a FanXPert2, legalábbis nálam így van. :K

(#61659) amol válasza MiklosSaS (#61657) üzenetére


amol
addikt

Mindhárom piros :)
Tudásra szinte azonosak, más gyártótól nem találtam ilyet. Nem tervezek K-s procit úgyhogy a Z97 számomra valószínűleg felesleges. Mik voltak a rossz tapasztalatok?
Midegyiket szidták már, az Asrockot a legkevésbé és jókat olvastam róla. Most is az van nincs vele gondom.
E között a 3 lap között viszont nem tudom eldönteni melyikkel járnék a legjobban.

(#61660) MiklosSaS válasza amol (#61659) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Tehat:

ASROCK Fatal1ty H97 Killer : negativ tapasztalatom volt az Asrock-al mert tuningban nem volt rendben, nem vette vissza a processzor orajelet es feszt sehogysem. Neha rendben volt es neha nem.
A ventivezerlese volt az amiert eladtam. Sokszor porogtek a ventik majdnem maxon amikor 35 fokos volt a processzor, amikor meg 70 volt akkor alig forogtak. Az UEFI-je eleg fejletlen volt. De ez mind a Z77-el volt, azota lehet valtozott.
A lapnak amit irtal eleg jo a nyak-ja, vagyis jol fel van szerelve, jo hutes van rajta.

GIGABYTE GA-H97-Gaming 3: nekem volt Z87-es (UD-4H) lapom toluk es tobb tuccat olcso mATX -es alaplapok. Nem volt bajom vele, szivtam 1-2 hetet amig rajottem par dologra az UEFI-ben, de onanntol minden rendben volt. Ventivezerlese turheto, hang az picit gyenge volt de ott volt az asus xonar es azzal hasznaltam.
Az UEFI eleg jo, mar raferne egy kis optimizalas, de nagyjabol az elfogadhato es hasznalhato kategortiaba sorolnam. Tuning szempontjabol is rendben volt.
A lapnak amit irtal nem tetszik a VRM es a chipset hutoje, eleg gyenge, de mivel nem tuning lap lehet hogy rendben lesz.

MSI H97 GAMING 3 : sokat gondolkoztam hogy MSI legyen vagy Asus. Nem bantam meg hogy a MSI-t valasztottam. Az UEFI-je az szerintem majdnem tokeletes, egyszeruen pont az amit szeretnek egy UEFI-tol. Jol atlathato, rendesen megvan irva, letisztult es konnyu megtanulni. A ventivezerlese nekem jobbnak tunik mint ami a Rampage IV Extreme-nek volt, meg az V-os Formula-nak.
A lapnak egesz jo a NYAK-ja, kozepesen fel van szerelve, jo a VRM es chipset hutese. Ventivezerlese es UEFI-je kimagaslo.

@csiga: igen ugy kellett volna csinalnia. Nem mindig volt vele baj, csak neha rajott az "otperces" aztan ujrainditas utan rendesen mukodott. De en inkabb kulso ventivezerlore biztam utana....most meg a ventivezerlo(k) szepen a dobozukban pihennek a szekrenyben.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61661) BomiBoogie válasza MiklosSaS (#61660) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Most a H betűk helyett Z-ket akartál írni, nemde? :D

De en inkabb kulso ventivezerlore biztam utana....most meg a ventivezerlo(k) szepen a dobozukban pihennek a szekrenyben.

Nekem is volt vezérlőm az ASUS H77-V lapomhoz, de most eladtam, a Gryphon mellé nem kell.

(#61662) MiklosSaS válasza BomiBoogie (#61661) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Vicces kedvedben vagy ma, ugye ? :D

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61663) bluyoo válasza MiklosSaS (#61655) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Nem lehet hogy csak a fel ill. a lefutási intenzitáson kellett volna állítanod?
Tudom a te kereszted a TUF és az ASRock lapok ... :)
"A gigabyte sem rossz csak annak a leggyengebb a VRM hutese." Viszont erősebb maga a VRM, na meg hőleadó felületre nagy eséllyel a dizájntalan Giga kerülne ki győztesen.

(#61659) amol
Nehéz döntés az biztos. Mindhárom gyártó legjobb H97-s lapja.
Bár az ASRock lapokra újra divat lett csak két év garanciát adni. Ha olyan üzletből vásárolnád azt kihagynám. A ventivezérlés tekintetében sokszor a szélkavarókat nem bírják a lapok.
Pl. pont a napokban volt gondja a H97 Performance-val az egyik fórumtársnak (nem tudom a végén sikerült, vagy nem megoldani).
Mindhármon ALC1150 hangchip, saját körítéssel, és Qualcomm Atheros Killer LAN.
Szimpátia alapján talán az MSI megoldását választanám.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#61664) MiklosSaS válasza bluyoo (#61663) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Azokkal is jatszadoztam.

Igen, visszont a nem "K" processzorokhoz nem kell az eros VRM inkabb a jobb VRM hutes dukalna.

Komolyan kivancsi volnek ha a Giga kerulne ki gyoztesen. Nem kotozkodeskent irom, de miert is volna a gyoztes ? Szerintem eleg kicsike a borda, igen az igaz hogy "nyitott" , de szerinted jobb mint az Asrock-on vagy a MSI-n ?

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61665) bluyoo válasza MiklosSaS (#61664) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Csak azért kérdeztem mert nálam ha úgy van belőve, mondjuk 50%-ra 40C° mellett és pl. lassú lefutást állítok. Akkor ugye értelemszerűen terhelés után már a hőfok alacsonyabb, de a ventilátor fordulata majdcsak később követi az alacsonyabb hőfokhoz beállított fordulatot. Ami hirtelen ránézve pl. a RealTemp-re akár pontatlanságnak is tűnhet.
Mondjuk a többfelé osztott terheléssel ugyan úgy eléred az alacsonyabb hőfokot mint a nagyobb bordával, sőt .... Tuningnál is a kisebb drop mellett, a tápkör hőmérséklete miatt is szerencsésebb a combosabb tápkör.
Győztes? :) Annyit írtam hogy meglehet felületre nagyobb a Giga bordázata, mint az MSI dizájnos megoldása. Hiszen egy hűtőbodránál ez a lényeg, nem a sárkányos logó! :DDD
Ha megnézed a komolyabb célközönséget célzó lapoknál, ahol a dizájn nem annyira fontos, mint pl. az Asus Workstation lapok esetében, a legnagyobb hőleadó felületet biztosító bordázatot alkalmazzák. Borda alakút, nem szép formájú, színű, mintájú darabot. Szóval maga a borda alka a Giga lapon, szerintem határozottan jobban szolgálja a célját, kevesebb anyagszükséglettel.
De mivel ne tudom pontosan a felületüket így .....

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#61666) MiklosSaS válasza bluyoo (#61665) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Igen, igazad lehet....amit leirtal az szerintem ugy is van. De mondjuk egy WS alaplapnak a VRM-je nincs annyira terhelve (mivel munkagepet nem nagyon tuningolnak) mint egy tuningos VRM.

mas/

Eleg meleg a processzor a kicsi alaplapban. Valamit ki kell talalnom mivel az oldalventit majdnem hogy eltakarja a VRM....igy meg idle-ben is eleg meleg a processzor, gyari hutovel 1400-1600-as fordulaton. Igy szinte lehetetlen lesz passzivan huteni... :O

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61667) bluyoo válasza MiklosSaS (#61666) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Hát aki tényleg pénzt keres a gépével és nem egy VGA-t dob a gépébe ehhez, az már miért ne tuningolna? Hiszen az idő pénz! Neked sem potyára volt tuningolt LGA2011-es vasad. :)
Szerintem éppen a munkához szükséges a minél nagyobb teljesítmény (akár tuning árán is). A stabil tuning éppen itt számít igazán.
Így hirtelen a P8Z77 WS -re sem potyára tettek 20 fázisú digitális tápellátást és hőcsöves bordázatot. Aminek a bordázatát sem nevezném nem annyira tuningosnak.

(IMG:http://www.overclockersclub.com/vimages/asus_p8z77_ws/26.jpg)(/IMG)
Mondjuk a kérdéses Giga lap elég messze van ezektől a deszkáktól. :DDD
Milyen házban van (hogy áll a lap)? Milyen CPU-hűtővel szeretnéd passzívan? Az egész vas passzív lesz?

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#61668) pifu76


pifu76
tag

sziasztok, procivásárlás előtt állok, ehhez a kombóhoz mit szóltok, egy erősebb videókártyával megállja még a helyét a mai nap is? :Asus P5Q + Quad Core Xeon X5450 (elég jó áron tudnék hozzájutni, azért érdekelne a véleményetek)

igazából nagyon erős játékokkal nem akarok játszani, az egyetlen ami igazán érdekel majd az a Fifa 15.

(#61669) bluyoo válasza pifu76 (#61668) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Hi!
Hát azért nem annyira acélos már. :) Kb. 20%-al gyengébb még az én I5-2310-esemnél is.
De azért egy középkategóriás dVGA-val elboldogulna.
Látogass el a Processzor - VGA párválasztó topikba. ott megmondják nagyjából mi az a VGA amivel (a legtöbb esetben) még megbirkózna
.
Lapom volt P5QD TURBO én szerettem, és még a mai napig is üzemel. Szerintem azzal még jó ideig nem lenne gondod.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#61670) BomiBoogie válasza bluyoo (#61669) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Hol üzemel, a polcon? :D

(#61671) pifu76 válasza bluyoo (#61669) üzenetére


pifu76
tag

köszönöm a válaszod :R

végül is nem tudom mennyire jó ár érte a 24k :F

de ahogy elnéztem az ősszel megjelenő Fifa 15 gépigényét, ahhoz azért elég lenne nem?

ott a minimumra írtak q6600-as procit. ez annál azért erősebb nem? és elvileg simán húzható akár 4 Ghz-ig is...

(#61672) bluyoo válasza pifu76 (#61671) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Szívesen!
Az ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban megmondják pontosan mennyit ér.
Igen a q6600-nál erősebb, de azt meg nem mondom neked hogy egy pár hónap múlva megjelenő játék hogy fog vele futni, főleg hogy VGA-t még nem is említettél. :) Talán a Fifa 14 topic-ban kérdezz rá (látom már megtaláltad).

(#61670) BomiBoogie
Az országhatártól nem messze egy kis faluba .... :P :DD

Bazinga!

(#61673) pifu76 válasza bluyoo (#61672) üzenetére


pifu76
tag

Minimum:
Windows 7, 8, 8.1
Processzor: Intel Q6600 Core2 Quad 2.4Ghz
RAM: 4GB
15 GB szabad hely a merevlemezen
ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650 grafikus kártya

Ajánlott:
Windows 7, 8, 8.1
Processzor: Intel i5-2550K 3.4Ghz
RAM: 8GB
ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460 grafikus kártya

ez lenne a hivatalos gépigénye a fifa 15-nek, én úgy gondoltam a kettő közé valahogy beslisszolnék ezzel a proci+alaplap kombóval amiről szó van. vidkarim egyenlőre van egy 9800gtx-em de ha szükséges ezt is lecserélem.. :R

(#61674) bluyoo válasza pifu76 (#61673) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Na hát a 9800gtx -et 1000% hogy teljesen kihajtja majd! :D
Az én I5-2310 - GTX660Ti -mből kiindulva egy GTX660-at kihajtana még a Xeon X5450.
Ami bőven elég lehet a vázolt gépigényből kiindulva.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#61675) amol válasza MiklosSaS (#61660) üzenetére


amol
addikt

Köszönöm!
Őszintén szólva csak egy utolsó megerősítésre volt szükségem mielőtt rábökök az asrockra de most jól beküldtem magam a málnásba :DDD
Legalább az egyiket kizárhatnám :)
Ajánlotta más is az msi-t ő viszont pont azt írta hogy a ventik kezelése nem jó rajta.

(#61676) bluyoo válasza amol (#61675) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Akkor nem marad más mint a Giga lapja! :DDD

Bazinga!

(#61677) amol válasza bluyoo (#61676) üzenetére


amol
addikt

Az a baj hogy még mindhárom játszik :(
Még jó hogy nem találtam negyediket.

(#61678) MiklosSaS válasza amol (#61675) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Lehet Z77/Z87-es lapok bajosan kezeltek a ventiket de a Z97 nalam tokeletesen kezeli.

Nalam igy volna a lista:

1. MSI
2. Asus
3. Gigabyte
.........
99999999. Asrock

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61679) amol válasza MiklosSaS (#61678) üzenetére


amol
addikt

Vettem egy m.2 kingston ssd-t, tippelj mit adnak az MSI mellé az iponnál. :W

(#61680) amol válasza MiklosSaS (#61678) üzenetére


amol
addikt

Z97G55SLI-ről volt szó.

(#61681) PAtr0n válasza MiklosSaS (#61678) üzenetére


PAtr0n
addikt

Z87 Extreme4 tökéletesen kezeli. Végre halk a gép, ha nem terhelem. Ja ez Asrock igen... :P ;]

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#61682) MiklosSaS válasza PAtr0n (#61681) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Használd egészségel :)

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61683) Savanya válasza amol (#61679) üzenetére


Savanya
addikt

Alig 2-3db -hoz járt akcióban M.2. SSD . Sajnos peches voltam és a lap hibás volt .

Most 2db-od van ? Eladó az egyik ?

Mobilszámom: 70-516-8068

(#61684) amol válasza Savanya (#61683) üzenetére


amol
addikt

Ha az MSI lap mellett döntök akkor igen.
Illetve már vége is az akciónak?

[ Szerkesztve ]

(#61685) Savanya válasza amol (#61684) üzenetére


Savanya
addikt

Mikor rendeltem a lapot 1,5 hete akkor az volt az utolsó SSD-s kivitel .

Mobilszámom: 70-516-8068

(#61686) amol válasza Savanya (#61685) üzenetére


amol
addikt

Így végül nem is vettél lapot?
H97 GAMING 3-hoz van most

[ Szerkesztve ]

(#61687) Popes válasza amol (#61684) üzenetére


Popes
őstag

H97 még úgy látom van, bár a Z97 is két napig volt mikor vettem(nem bántam meg,igaz hogy a Z97 1k-val volt csak drágább mint most a H97)

Szerk: látom megtaláltad ;)

[ Szerkesztve ]

Deus ex machina

(#61688) Savanya válasza amol (#61686) üzenetére


Savanya
addikt

Asrock Z97 Pro4 lett mert az MSI-t gariztatni akarták ,de akkor már az SSD-t lenyúlták volna .

[ Szerkesztve ]

Mobilszámom: 70-516-8068

(#61689) Popes válasza Savanya (#61688) üzenetére


Popes
őstag

Ezt hogy érted? Ha gariztatni kell vissza kell adni az SSD-t is?

Deus ex machina

(#61690) Savanya válasza Popes (#61689) üzenetére


Savanya
addikt

Természetesen vissza kell adni mert az az alaplap tartozéka , garijegyen is egyben szerepel és nem külön-külön .

Mobilszámom: 70-516-8068

(#61691) Popes válasza Savanya (#61690) üzenetére


Popes
őstag

Én kaptam hozzá ilyen kis vicc távirányítós autót is amit már eladtam, érdekes lenne ha emiatt nem járna a garancia a lapra :Y

Deus ex machina

(#61692) Savanya válasza Popes (#61691) üzenetére


Savanya
addikt

Távirányítós autó csak járt hozzá / reklám ajándék mint a játék kponok / , de az SSD-ért fizetni kellett igaz nagyon keveset .

Mobilszámom: 70-516-8068

(#61693) Popes válasza Savanya (#61692) üzenetére


Popes
őstag

A számlán az áll hogy MSI Z97 GAMING 3 + Kingston M.2 SATA + Távirányítós autó, és egy összeg ami nincs külön bontva. Ha így nézem a gagyi autóra is három év gar van csak küldjem vele a lapot is?( Is this a joke :F )

Deus ex machina

(#61694) amol válasza MiklosSaS (#61678) üzenetére


amol
addikt

Itt az Asrock UEFI-je. Én még bios-hoz szoktam így nekem ez is űrtechnológia de úgy tűnik normálisan paraméterezhetők a ventilátorok.
Van a lapon thunderbolt és sata express csati is.
Biztos hogy tökutolsó ez a cucc?

A gigát kizártam, maradt kettő :)

[ Szerkesztve ]

(#61695) 3.Aragorn válasza amol (#61677) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Tessék a negyedik. ;]

Nem minden vándorút céltalan...

(#61696) amol válasza 3.Aragorn (#61695) üzenetére


amol
addikt

Néztem, de gyengébbnek tűnt. Tápellátás, hűtés, hang, lan, és nem is olcsóbb.

(#61697) MiklosSaS válasza amol (#61696) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

De Asus ;]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#61698) Mahrenburg válasza bluyoo (#61650) üzenetére


Mahrenburg
senior tag

Hmm... itt jön ki, hogy mit számíthat, hogy egy hangkeltőt milyen "körettel tálalnak"...

Mi a tanulság? Nincs (vagy csak ritka a) rossz hangkeltő, viszont a gondos kialakítás...

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#61699) bluyoo válasza Mahrenburg (#61698) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Természetesen szerintem is számít. Sokszor az elvileg rosszabb chip nem is kicsit jobb. Pl. 19 Z97-es deszka : [link]
Bár én nem vagyok szakértője a témának. De szerintem az esetek jó részében hitkérdés a dolog. :) Ha azt akarja a felhasználó hogy rossz legyen, akkor annak is fogja hallani. Ha meg nem, akkor teker egy kicsit a basszuson és máris megfelelő. :DDD
Ez a gamermánia is legtöbbször számomra röhejes ... A legprofibb audio rész, majd a legtöbben rábiggyesztenek egy 5K-s recsegőt és áll. leesik az álluk. :N

Bazinga!

(#61700) KAMELOT válasza bluyoo (#61699) üzenetére


KAMELOT
titán

Ha valaki hangkártyát akar akkor Xonar DG / DX külön. Alaplapra illesztett hát mondjuk nem sokat ér!

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.