Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #62901 üzenetére
Nem mindegyik ...
ASUS Rampage IV Black Edition
Bár van benne egy kicsi vörös.(#62903) tiempo
Jó![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
pcgamer01
senior tag
Üdvözletem.
Erről a lapról mik a vélemények?
Bövült a keretem 15k-ra és ez egész szimpinek tűnik[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S10+
-
roberto211
őstag
Nem ide tartozik de megkérdezném mert látom itt is meg a milyen gepet vegyek topicba h eleg sűrűn rendelnek a pcx rol.
Az lenne a kérdésem ezügyben ,hogy úgymond "megjavult" mar? Nagyon sok panaszt olvastam róluk meg nem valami szakemberek ültek ott régen (ez sajna tapasztalat ) viszont most újítottak ezzel az extra garanciával meg egyéb mással es a legolcsóbb a piacon igy eleg csábító csak nem tudom h valtozott ez valamit v nem?
Ipon parti vagyok csak az meg megdrágult az a baj.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
pcgamer01
senior tag
-
ViZion
félisten
Helló Jómunkás Urak!
DDR4 mobo-k mikorra várhatók itthon?
Ha nem K Intel lenne a következő, akkor melyik chipset az ajánlott, érdemesebb drágább lapot venni? Csak "alap" dolgok kellenek, USB 2+3, SATA 3, 1× PCIe×16... Ezeknél is nézni kell a tápellátást, VRM bordákat, vagy ha CPU support írja az adott procit, akkor az stabilan fog ketyegni benne? Az nem izgatna, hogy benchben van eltérés, IRL van-e értelme (nem K proci!) herdálni mobora többet?Eddigi melós Ivy konfigok, amiket építettem szépen elvannak az ócó ASRock deszkákkal, mondjuk azokon nem játszanak...
Köszi a sok infót előre is!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz pcgamer01 #62910 üzenetére
Na igen a Giga ez ügyben elég szűkszavú. Hát nagyjából, számold meg a kis kockákat a CPU foglalat körül.
(#62911) ViZion
Hi!
Na ez jó kérdés.
Az LGA2011-re szerintem már idén, a Haswell-E -vel.
Az LGA1151-es foglalatú alaplapok pedig jövőre, a Skylake-el.
Hát a stabilitás nem csak a deszkán múlik. De szerintem érdemes viszonylag komolyabb deszkát a konfigba tenni. Pl. az LGA1150-es foglalattal ha szorzózáras CPU-val rendelkezel a legdrágább deszka is megáll 30K környékén. Ok egy-két "gamer" deszka valamivel drágább is lehet.
Egy szorzózáras I5, I7-es alá szerintem nem akkora érvágás egy 25-30K-s deszka.Viszont az is igaz hogy egy olcsó H81-es lapban is működőképesek.(#62912) M_o_g_y_i
Sajnos azon a listán korántsem található meg az összes deszka. A szorzózáras CPU-k alá szánt lapok pedig egyáltalán nincsenek benne.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
JasL
senior tag
Mi az alapvető előnye a Hero 7-nek a Mark 2-vel szemben? Nem értem a 10k difit.
-
-
JasL
senior tag
Na mégis HERO VII lesz 4790k-val egyetemben, megrendeltem őket Köszi a segítséget!
-
Interceptor
addikt
Hello,
Pentium G3220-as procihoz kellene egy olcsóbb lap, később lehet belekerülne egy K nélküli i5 is, így fontos lenne hogy a turbo órajel is kihasználható legyen. Kérdés, hogy ehhez milyen chipset kell minimum? Elég a H81-es? Köszi.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
bluyoo
nagyúr
válasz Interceptor #62930 üzenetére
Hi!
A Intel Turbo Boost Technology mindegyik LGA1150-es deszkában elérhető.
Viszont a kis Pentium nem tudja [link].
Viszont az I5 igen. Viszont alá már min. egy középkategóriás B85-ös deszkát tennék.
Mekkora a kereted ...?Bazinga!
-
Ace Ventura
addikt
válasz Interceptor #62930 üzenetére
Én tegnap egy Gigabyte B85M-HD3 lapot vettem.Meglepődtem mennyire kicsi
Később I5-öt tervezek én is bele.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Interceptor
addikt
válasz bluyoo #62931 üzenetére
Köszi a választ, nem nekem lesz a gép, a keretbe elvileg belefér, de jó lenne olcsóbban megoldani. Ezt a két deszkát néztem ki, ezek megfelelnek az egyébb kívánalmaknak: ASRock H81M-DGS és ASRock H81M-HDS.
Ezek 10-11k-ban vannak. Van egy ilyen is ASRock B85M, ez 15k és a speckók alapján annyival tud többet, hogy több slot/port van mindenből rajta. Ezekről mi a véleményed?[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Interceptor #62933 üzenetére
Hogy nem potyára olcsóbbak.
Személy szerint legolcsóbban az ASRock B85M Pro4 -et tenném egy I5 alá. Persze egy H81-es deszkával is működik ....(#62932) Ace Ventura
Hát eléggé megnyirbálták, szinte egy H81-es deszka.(#62934) pcgamer01
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
FragMaster
addikt
Sziasztok, i5 4570 alá milyen lapot ajánlotok 20-25 között?
[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Interceptor
addikt
válasz bluyoo #62935 üzenetére
Azt írják, hogy a B85 több portot/slotot kezel. Ha szerinted a H81-essel is működik akkor mi a konkrét gond amiért nem ajánlod? Áramellátása a speckók alapján ugyanaz mind3 lapnak. Egyetlen látott különbség egyenlőre, hogy a 12 voltos csatlakozójába 8 pinest is lehet dugni a B85-nél.
-
ViZion
félisten
Ahogy nézegettem, sajnos sok helyen mérnökök csinálják a deszkákat... sata portok a ram vagy táp slot mellett, nem mondom, h naponta használom, de legyen má' kényelmes... ezen a linkelt deszkán ez fain, viszont nem látok bordát a VRM-en, az mennyire para? i5/i7 nem K procinak jelent ez hátrányt? Valamit hallottam, h nem K proccot is húznak, vagy turbón járatják fixen, ilyesmit melyik tud?
Egyáltalán mi ajánlott olyan 25 k alatt? (mITX/mATX méretben)
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ace Ventura
addikt
Mivel tud többet egy Asrock B85M-pro4, mint az én általam vásárolt lap?
1 db 4Gb-os ram van benne, 1 db SSD, és 1 db vinyó, semmi több.Mást nem használok.
A gigabyte-on 892-es realtek hang van, ami talán az integráltak közül a legjobb. Nem tudom h az asrockon milyen van.
A vrm hűtés hiányzik az tény, de egy szórzózáras procinál szerintem ez sem mérvadó
Chipset ugyanaz. Amiért a gigát választottam, az a cpu fan szabályzás. Asrock lapoknál nekem problémáim voltak vele a P67-es, és a H77-es deszkámnál is.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
jim bcs
nagyúr
(#62920) JasL
A Sabertooth jobb és jobb is lesz amíg a világ a világ!!!! A rog a játékosokra megy rá, a tuf meg a stabilitásra/biztonságra/strapabíróságra nem véletlen az 5év gari, mondj még egy gyártót akinél 5év gari van alapból. A hangkártya miatt rog lapot venni megint hülyeség mert egy külön hangkártya pl. egy jobb asus xonar megeszi azt is.(#62940) ViZion
manapság intelnél sima procihoz nem létfontosságú a vrm hűtése, nem lesz akkora terhelés hogy megfőjön, hidd el nem az a 2ft-os borda vágja a céget gallyra nem azért van lespórolva csak egyszerűen minek ha úgysincs funkciója és ezek a vrm-ek nem a régiek
---írd a kiszemelt procit és hogy mire készülsz vele ahoz mérten megy az ajánlat, non-k procinál meg felejts el minden tuning marhaságot és pletykát fogd meg tedd bele a lapba és kész használd[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz Interceptor #62939 üzenetére
Hát nem sok más különbség lehet a bővítőhelyeken kívül. De pl. az audio szolgáltatás sem ugyan az, és a tápkör sem, na meg a méret, és ugye a chipset. A legtöbb H81-es deszka egyet tud de nagyon, az pedig a költséghatékonyság. Irodába tökéletes választás lehet. De egy I5 alá ilyen puritán deszkákat nem raknék.
De ha neked megfelel .... Mint írtam működni fog.
"a 12 voltos csatlakozójába 8 pinest is lehet dugni a B85-nél" Semmi jelentősége ezeknél a lapoknál.(#62940) ViZion
Nem írtad, egyáltalán milyen CPU alá keresel deszkát.
De B85-ös deszkák közül magamnak az Asus VANGUARD B85-öt vásárolnám, 5év garanciával.
A non "K"-s CPU-kat már egyáltalán nem lehet húzni, az csak az LGA1155-ös I5, I7 CPU-k esetében állt fenn, az is csak tuningképes deszkákban.
LGA1150 -es foglalatnál egyes, alapból nem tuningképes lapokkal kehet "K"-s CPU-kat húzni. De ezt az Intel megtámadta, szóval a fene sem tudja hogy jelenleg melyik képes még mindig rá.
Hát a MOSFET hűtése soha nem hátrány , bár tuning nélkül nincs akkora jelentősége.(#62941) Ace Ventura
Akkor gratulálok a jó választáshoz.
Mondjuk ahogy neked írtam, a helyedben a GA-B85M-D3H -t vásároltam volna.
Nagyobb méret, hűtés, PCI-E bővítőhelyek, több házventilátor-csatlakozó, ...
De az ALC892 is a GA-B85M-D3H-n van, nem az általad vásárolt B85M-HD3 -on, amin ALC887 van.
Az ASRock B85M Pro4 esetében pedig Intel LAN, 90°-ban elforgatott SATA portok, ALC892, Optical SPDIF , ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Ace Ventura
addikt
válasz bluyoo #62943 üzenetére
A hangchipet benéztem.
Néztem én is azt a deszkát, de 4K-val volt drágább annál, amit választottam, és azt inkább tápra költöttem.
Szerintem elleszek ezzel is jó darabig.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ace Ventura #62944 üzenetére
A lényeg hogy probléma nélkül üzemel és elégedett vagy vele.
A táp ugyancsak fontos hardver, jól tetted hogy nem spóroltál rajta. Bár szerintem a lapon sem érdemes pár korsó sör árát megspórolni.
Nincs kétségem melyik lapot venném a kettő közül.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz FragMaster #62937 üzenetére
Ha a mATX méret is jó, az Asus VANGUARD B85-öt neked is megfelelhet.
Bár a 25K-s keretbe akár egy H97-es deszka is beleférhet. Pl. a H97M-PLUS hogy márkán belül hozzak példát. Ha az utóbbi deszka lenne a választott, akkor már az I5-4590-et venném bele.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Ace Ventura
addikt
válasz bluyoo #62945 üzenetére
Tudod, ezzel az a baj, hogy idejövök egy fix kerettel, és mindenki mondja, hogy milyen lapot érdemes, és jönnek a pro-kontrák A végén már ember legyen a talpán, aki józanul dönteni tud. Ha 19K-t szántam volna lapra, akkor valószínű nem ezt a lapot veszem, de még a D3H-t sem. Nekem fontos volt hogy ne Asrock legyen, mert a ventivezérléstől kivagyok. Amikor a cpu venti fordulatot állítottam, akkor a sys fan emelkedett, és nagyjából fordítva Lehet ezt azóta megoldották, de nekem akkoriban sok hajam ment el emiatt
Gyakorlatilag 50K-ból kellett összeraknom egy konfigot, mert ennyiért ment el a laptopom.
Adatlapomat mindjárt frissítem, és meglátod mi jött össze ennyibőlÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
jim bcs
nagyúr
válasz Teaway #62948 üzenetére
az dönti el mire fogod használni, ránézésre is látszik hogy a D3H komolyabb lap, komolyabb felszereltséggel, több csatlakozóval, +2 ramslottal több, erősebb vrm és így ránézésre is látszik hogy komolyabb non-k i5-i7 proci alá szánták, míg az elsőnél i3-tól erősebb procit nem mernék nyugodt szívvel beletenni
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ace Ventura #62947 üzenetére
Ezért nem is erőltettem nagyon a lapot. Ha jól emlékszem csak megemlítettem.
Igen emlékszem a vezérléses vesszőfutásodra.(#62948) Teaway
Hogy a kérdezőnek mi a fontosabb. Mindkét deszkának vannak előnyei.
Ha a legújabb fejlesztés kell akkor máris kézenfekvő a H97-es deszka. Pl. M.2 foglalt, de a Haswell Refresh CPU-k alá is alapból H97-es deszkát ajánlanék elsősorban.
Ha a kérdezett CPU marad, a TUF szériás B85-ös deszka is tökéletesen megfelel a maga +2év garanciályával. Mindkettő felső középkategóriás deszka, melléfogni nem nagyon lehet velük.
Igen a GA-B85M-D3H (rev. 1.0) -t.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest