Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugabor01
csendes tag
Sziasztok!
Milyen gamer alaplapot vegyek 30e-ig, ha ez a memóriám van hozzá?
Kingston HypeX Blu 2*4 GB ( khx1600c9d3b1k2/8gx)
Alapvetően nem akarok rendszert tuningolni.
Köszi a segítséget!
-
lugabor01
csendes tag
-
miresz
veterán
válasz lugabor01 #62811 üzenetére
Persze bele. (Viszont a Gigát én nem ajánlom a VGA gyártók közül. Silány minőség.)
Asus R9 280 3GB DDR5 R9280-DC2T-3GD5
vagy:
Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-XDe VGA-król itt tudsz érdeklődni: Milyen videókártyát?
[ Szerkesztve ]
-
gemby
csendes tag
sziasztok!
mivel úgy fest, a mostani lapom (MSI 770-C45) a végét járja, tudnátok ajánlani valamit az alábbi konfighoz?
TripleCore AMD Athlon II X3 450, 3200 MHz
4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
ATI Radeon HD 4670 (RV730) (512 MB)
FSP HEXA+ 400 Wnem nagyon vagyok képben lapok terén, így minden segítséget köszönök!
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
15K-ért talán a Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) a legjobb választás, kicsivel drágábban az Asus M5A78L-M/USB3.
Ha kicsit többet is rászánnál, már a legújabb 970-es chipset-el szerelt lapokat is kapsz.
20K-ig pl. a Gigabyte GA-970A-DS3P, vagy éppen az MSI 970A-G46 ha maradnál a márkánál.Bazinga!
-
kisbancsa
senior tag
Üdv. Ma érkezett meg az Asus m5a97 EVO r2.0 as lapom. Problémám a következő. Van rajta egy 8 pines csati, viszont a tapomon csak 6 és 4 pines van. Ilyenkor mi a teendő? (esetleg táp csere szükséges?)
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
bluyoo
nagyúr
válasz kisbancsa #62820 üzenetére
Hi!
Az a tápodtól függ hogy ajánlott, vagy nem, a csere.
Melyik tápegységet vegyem?
De a géped működik a 4pin-es csatlakozóval is. Szóval így csatlakoztasd (jobb oldal):
De ha zavar, létezik 4pin to 8pin átalakító is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
19Petya83
tag
Sziasztok!
Valaki leírná nekem lépésről lépésre, hogy hogyan kell egy Asrock B85M Pro 4 alaplapon biost frissíteni, hogy kezeljen egy i5 4590 haswell refresh procit?
Sose csináltam még bios frissítést és nem akarom elszúrni.
Előre is köszönöm! -
miresz
veterán
válasz 19Petya83 #62824 üzenetére
Azonnali alaplapos kérdések órája ilyen témában itt kérdezz.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Sziasztok.
Itt is meg szeretném kérdezni hogy gamer gepet szeretnek összerakni tehat nagy hangsúlyt fektetnek játékra is (főleg ugye nem sokára jon a GTA v ) es milyen alaplapot javasoltok nekem haswellbe?
30-35max a keret (persze az se lenne gond ha olcsóbb lenne ) egyelőre egy i5-4570 lenne benne de kesobb szeretnek majd broadwellre váltani amit állítólag "csak" a z97 fog kezelni legalábbis ezt olvastam a pletykák szerint vagy nem pletyka ezt mar pontosan nem tudom. Pár napja olvastam. Na es ezért szeretnek z97 lapot ,hogy kesobb ne kelljen nagyon váltogatnom deszkát. De ha ti mást ajánlotok azt is meghallgatom.
Tehat nagyjából ezeknek megfelelően mit tudtok javasolni ?
Ha nem lesz támogatott megse a broadwell z97lapnal akkor viszont "k"-s proci ra váltok 4670k vagy társainál nezelodok majd.
Eddig asrock deszkaim voltak megvoltam velük viszonylag elégedve de igazából minden márkát meghallgatok.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Viperator
őstag
Szép napot, Urak!
Milyen alaplapot érdemes venni i7 4790 alá? Nem fontos a játékra, de a videó és a kép szerkesztésre igen! (vagyis fontos a stabilitás!) Max. keret 50.000 Ft. Hosszú távra gondoltam az új gépvásárlást, mivel a mostani konfigom hat éves (Q9550 proci) és sosem volt gond. Előre is köszönöm a választ!
Valami legújabb chipes alaplapra gondoltam, 97-esre. Ha esetleg, lehet két net csatlakozóval.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
jim bcs
nagyúr
válasz Viperator #62829 üzenetére
Asus Vanguard B85 ~25k vagy attól függetlenül hogy Z-s lap Asus Gryphon Z87 ez ~35K-t a marhának is megér és ettől feljebb nincs értelme menni
ha mégis akkor:
ASUS MAXIMUS VI GENE
ASUS MAXIMUS VI IMPACT
GIGABYTE G1.Sniper M5
ASUS GRYPHON Z97
ASUS CS-B[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62828 üzenetére
35e körül,én ezt venném: MSI Z97 Gaming 3
A broadwell-t még elég nehéz megjósolni mi fogja támogatni,és mi nem.De ha annyira ASRock-ot szeretnél: Asrock Fatal1ty Z97 Killer
Asrock Fatal1ty Z97X Killer[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz pcgamer01 #62831 üzenetére
(#62831) pcgamer01
akár, de én matx/itx-ben utazok és ha nincs külön kérés atx-re akkor megy az matx(#62757) miresz
na a tunigari meg a legnagyobb, miért nem poroltót adnak ajándékba mert az fog csak igazán kellenei[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz miresz #62832 üzenetére
Hat akkor lehet erdemes lesz majd akkor gondolkodni broadwell lapra es akkor váltani mégegyszer lapot ha kijön a broadwell
Es például z87be mit ajánlasz? Mert gondolom fölösleges meg z97et venni ha nem gondolkozok úgy ,hogy most azért veszek z97et mert valószínűleg támogatja majd a broadwellt. De gondolom akkor meg megint kijön egy csomó uj lap.
Tehat z87be mik a jo lapok 30-35ig ?
Nem feltétlen gondolkozok asrockba,amelyik jo meg amelyiket javasoljátok abba gondolkozok mert ahogy látom msi se gyenge most haswellnél.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz roberto211 #62835 üzenetére
ha 1 vga lesz akkor Asus Gryphon Z87 ~35k és 5év gari, hmmm
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62835 üzenetére
Az a baj,hogy a Z87-esek sem olcsóbbak. Én Z97-et vennék a helyedben. Aztán még lehet bejön a broadwell támogatás is.
Ez is egy nagyon jó lap szerintem: ASUS Z97-A
(#62834) jim bcs: Tuning gari+ ajándék porral oltó!
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62840 üzenetére
Ha lúd,akkor már legyen kövér: ASUS Z97 SABERTOOTH MARK 2 5év gari,lehetséges broadwell támogatás,minőségi alkatrészek... [link]
-
roberto211
őstag
válasz miresz #62841 üzenetére
Uhhh. Ez mar brutal. De mondjuk az ara se gyenge azt is hozza kell tenni
De mondjuk ha nem támogatja majd a broadwellt akk hiába vettem 40k-ert egy lapot ugye. Bár gondolom azért a haswell se lesz meg egy jo ideig elavult tehat nincs ez kőbe vésve ,hogy váltani kell majd broadwellre.
Ez a lap meggyőzött valószínűleg ez lesz ,ha kijövok a keretből. Meg annyi a kerdes ,hogy ehhez egy ideig (kesobb kicserélem k-s ra ) eleg lesz egy ideig a 4570es proci? Kesobb lecserelnem 4670 k ra csak ugye nem végtelen a pénztárca
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62842 üzenetére
Ez Intel Core i5-4460 olcsóbb,mint a 4570,és szinte ugyan azt tudja,ráadásul ez már Hasswell refres. A turbo órajel tér el 200Mhz-val,az magasabb a 4670 esetében,de ez szerintem elenyésző.
Majd amikor a K-s procit veszed,akkor se 4670K-t vegyél,hanem 4690K-t mert az is már Hasswell refres.[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62842 üzenetére
Vagy 4570 árban van már Intel Core i5-4590 is. Ez is Hasswell refres.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Viperator #62839 üzenetére
jól láttad, egy párszor már leírtam de megint leírom a kedvedért
Az 5év úgy jön ki, hogy mindenhol 3év a bolti garancia a +2évet az asus adja, van amelyik bolt vállalja a 3éven túli ügyintézést is de az ritka. Miután megvetted a lapot 3-5 munkanapon belül regisztrálnod kell az Asus Member-en keresztül közvetlenül, vagy a laphoz telepíthető asus member progival, ha a progit telepíted minden indulásnál figyelmeztet ameddig nem regisztrálod be a lapot, ez minden TUF lapnál így van. Amire fontos odafigyelni mindenképpen benne maradj az 5 munkanapba, kelleni fog a bolt címe és a blokkot/számlát őrizd meg 5évig, a lap sorozatszáma és egyéb de ezt majd látod.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
válasz jim bcs #62845 üzenetére
De ez így sántít, ha most azonnal elmegyek a boltba és veszek egy VII HERO-t akkor a bolt ad pl 3 év garit megvételtől indulóan + 2 évet az asus, ha regisztrálom de akkor hogy jön ki az 5? Azt a 2 év garit eltudom tolni mondjuk most van 2014 + év a bolttól az 2017 és akkor a 2 évet 2017-től 2019-ig? Vagy hogy??
Mert nem értem
-
jim bcs
nagyúr
válasz Goblin12 #62846 üzenetére
Most ezen mit nem értel???
Látom semmit nem értel , VII HERO-t hiába veszel nem tudod regisztrálni 5évre, mondom hogy csak TUF lapokra vonatkozik
akkor tegyük fel hogy 2014-ben veszed, akkor 2014-2017 ennyi a bolté, regisztrálod a lapot azonnal és megvan a blokk/számla ezzel igazolod ha küldeni kell a fénymásolatot de esetlegesen az asus kérheti plusszban a bolttól is de nem szokták, a regisztrációban látod hogy 2017 a vége mivel minden adatot felviszel, a +2 év az asus-é amit jelez a rendszer tehát 2019, aztán ha van bibi ami úgyse lesz azt vagy te intézed vagy ha rendes a bolt ahonnan vetted akkor ők
[ Szerkesztve ]
-
kisbancsa
senior tag
válasz bluyoo #62827 üzenetére
Asus m5a97 EVO r2.0 lap. Fsp 500 60apn táp, 8gb ddr 3 2133 ram, fx 8320 proci és egy 7850 oc 2gb vga +1 ssd és 1TB vinyo. (ez a táp elég lenne tuningra ha szerzek atalakitot?)
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest