Hirdetés
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45700 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget, nem élek vele.
Amúgy sikerült átnézni újra a dolgot? Az előző félreértésre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
van egy olyan passzus, hogy feltételezzük a másikról, hogy ő is betartja a szabályokat. ez esetben a gyalogos feltételezheti egy közeledő autóról a külső sávban, ha 2-3x féktávra van, és a belső sávban már áll egy autó, hogy meg fog állni.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45703 üzenetére
Igen, ezt hívják bizalmi elvnek. Azonban érdekes amit írsz. Ha látta a gyalogos a nagy tempóval közeledő autót, arra semmiképpen sem számíthatott, hogy az ott a gyalogosátkelőhely előtt meg fog majd állni.
-
titán
válasz aprokaroka87 #45707 üzenetére
Szerintem ez veszélyes így. Én mindig csak annyira bízom meg a másik közlekedőben, amennyire szükséges. Gyalogosként megtehetem azt, hogy addig nem indulok el, amíg nem látom biztosan, hogy meg fog állni, át tudok menni biztonságosan. Autósként például nem teheted meg azt, hogy minden kereszteződésnél csekkold azt, hogy megadják-e az elsőbbségedet. Itt megtehetem és élek is vele. Jobb a békesség.
-----------------------------
Én amúgy az is furának tartom, hogy le kell írni azt szabályba, hogy mielőtt az úttestre lépsz, győződj meg annak veszélytelenségéről. Vagy azt, hogy állj meg a vasúti átjáróba való behaladás előtt, ha ott vasúti jármű közlekedik. Teljesen abszurd. A normális emberi ösztönből kellene ennek következnie.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
A mostani fiatal generációnak sajna már mások az ösztöneik, mint régebben. Az ő agyukban az van jelen, hogy mihez van joguk, nem az, hogy mi volna a kötelességük. Lépj le a zebrára, mert jogod van hozzá, az autós majd megáll.
Ezeket úgy hívom, hogy öntudatra ébredt gyalogosok. Mennek nagy kevélyen, orruk magasabban van mint a fejük teteje. Nekik joguk van arra, hogy minden szétnézés nélkül lépjenek le a zebrára.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Elemental #45709 üzenetére
Igazából belegondolva, onnantól hogy én mint gyalogos rálépek a zebrára, már egyfajta kőtelezetségem is van, azt minél hamarabb elhagyni.
Az autósnak a zebra előtt azért kötelessége lassítania és megállnia, hogy a kőtelességét teljesitő gyalogost el tudja engedni.
A helyzet azért bonyolultabb mert mindkét fél esetében ott van a véletlenségi faktor.
Igazából kimondható hogy a gyalogosnak a zebrára lépés előtt joga van mérlegelni, hogy él a kőtelezetsségével és elindul a zebrán, mindezt azzal jelezve hogy rálép a zebrára.
-
Pickit3
aktív tag
Utca végéhez közeledve jobbra kanyarodnék fel, de ugye most nem lendületből, mert nem saját kocsival mentem hanem ősök Vitarájával, és vigyázni kell rá... nem mintha valami aszfalttépő hiperaktív motorja lenne szóval így is úgyis csak óvatosan lehet vele menni. Erre a nekem jobbról érkező mammer szétnézés nélkül befordul elém balra biciklivel vagyis mellém. Nagyokat pislogtam, hogy ezt hogy vagy mi, de telibesz@rt. Ha lendületből kanyarodok akkor kivasalom binyóval együtt. Anno az oktatómtól kérdeztem, hogy ha a biciklis fent ülve megy át a zebrán akkor el is üthetem? Nyilván nem, de azért óvatosan igen. Ezt a kérdést az ezelőtti beszélgetés eredményezte ugyanis kb 10éve úgy tanultam, hogy a bingásnak kutya kötelessége leszállni és áttolni a biciklit a zebrán vagy bringaátkelőn. Vagy már a bringán ülve nincs elsőbbsége. Vagy azóta változott a kresz, hogy ilyen bátrak?
-
mezis
félisten
válasz Pickit3 #45714 üzenetére
A gyalogosok részére kifestett zebrán csak tolhatja (tolhatná), de újabban vannak bicikli utak és amikor jobb kis ívben kereszteznéd, neki van elsőbbsége. Te meg vedd észre amikor érkezik 40-el egy bokor takarásából...
De ugyanez egyenes továbbhaladásnál is előfordulhat. Nem régen volt ilyen eset itt a fórumon.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
aprokaroka87
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #45716 üzenetére
Innen kanyarodsz. például ide.
Most már van bicikliátjáró, tehát nem kell leszállnia. -
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként a zebrán történő közlekedéshez tartozik valamilyen szabály?
Gondolok itt pl olyanra hogy ha több ember megy át rajta, azt megtehetik-e úgy hogy kb kisajátitják maguknak azt majdnem teljes széltében.
Vagy pl a zebra közepén megálló egyénre, mert épp a táskájában kezd el matatni mert csörög a mobil telefonja.Vagy pl arra az irtózatosan rossz szokásra amikor két vagy három fiatal, elkezdi egymást lőkdősni mikőzben áthaladnak a zebrán.
De láttam már olyat is hogy a zebrán épp összetalálkozott két ismerős és ott kezdtek el beszélgetni, kb 5-6 mp-ig, senki nem volt már a zebrán csak ők.
-
MasterMark
titán
válasz aprokaroka87 #45718 üzenetére
Van valami olyasmi, hogy a lehető leggyorsabban át kell haladni az úton.
Switch Tax
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #45718 üzenetére
21. § Gyalogosok közlekedése
(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyõzõdött annak veszélytelenségérõl. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a jármûvek vezetõit megzavarhatja vagy megtévesztheti. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz philoxenia #45720 üzenetére
Értem.
Viszont szerintem a megtévesztés és megzavarás fogalmát a zebrán átkelő egyénekre is ki kellene terjeszteni.
Mármint hogy azokat se zavarja és tévessze meg. -
mezis
félisten
Pl. itt amikor tele zöldnél jobbra kanyarodsz. Tekerheted a fejedet 180 Fokban, hogy észrevedd az addig veled párhuzamosan közlekedő biciklist. Jobb, ha megvárod, amíg pirosra vált a lámpája. Még akkor is ütközhrzsz, de legalább Neked volt "igazad".
mezis
-
Reaper
őstag
Pl itt, kanyarodsz jobbra, melletted a gmaps képénél már jóval magasabb sövény takarja az olyan bicikliutat, ahol sokszor látok "nagyon bringásokat" tekerni olyan tempóval, hogy lehetetlen számítani rá, nézed a szembeni bicikli utat, plusz már előre benézel erre a szakaszra is ha van rá lehetőség és reménykedsz, hogy a mögötted levő ismeri a részt és nem lendületből akar kanyarodni és száll beléd.
-
Reaper
őstag
válasz aprokaroka87 #45724 üzenetére
Persze, nagyon nem kéne oda, de ugye szép, meg minden... Ráadásul, bár most nem jut hirtelen eszembe hol, de több helyen tudom, hogy pont ilyen van és leginkább ha lehet tovább megyek egyel, csak hogy ne kelljen itt kanyarodnom.
-
Reaper
őstag
válasz proof88 #45726 üzenetére
Igen, én is sokat tekertem arra, de inkább elkerülöm bringával is és másfelé megyek, szerencsére nem ez a legrövidebb útvonal nekem a melóba
kerxy: Én értem, hogy tábla, meg lámpa, meg akár lehetne világító felfestés is az aszfalton, én tudom, hogy ott bicajút van és elsőbbséget kell adnom, de nagyon meg van nehezítve, eleve nem lehet rendesen ráfordulni, hogy jobbra nézz csak, hanem nagyon éles szögben kell hátrafelé bambulni, miközben itt gyalogosok is mennek rendszeresen, azokat sem kéne elcsapni. Nagyon bosszantó, hogy ilyen alapvető dolgokat nem képesek megoldani, ha már egyszerre engedik a kanyarodó autóst a gyaloggal, bringással, mindenkivel, akkor legalább próbálnák meg értelmesen csinálni és beláthatóvá tenni.
-
Mr.Csizmás
titán
elvileg, nagyon sok paréj, hipster, fixis, meg sportmárkás díszkcsög van, aki sz*rik az egyirányúsított bicajútra, a piros lámpára, meg ilyenek. akár gyalog, akár cégessel közlekedek, ha ilyet látok ég a pofám mint gyarló szabálykövető bicajosnak.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Elemental
addikt
válasz Mr.Csizmás #45729 üzenetére
Itt megint csak az a baj, mint amit a gyalogosokról korábban írtam. Nekem nem az a bajom, hogy szabálytalan, vagy szabályos valaki, hanem az, hogy annyi esze nincs, hogy vigyázzon magára.
-
Elemental
addikt
válasz Mr.Csizmás #45731 üzenetére
Próbálkozom is megvédeni őket
De azért érted a lényeget, vagy nem? Ő nem vigyáz magára. Vagy mert nincs esze, vagy mert leszarja -vanazonfék.
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
válasz Elemental #45730 üzenetére
Egyetértek, nekem még mondták azt, hogy nézzem az autóst abban a sávban, amelyikben éppen át akarok kelni és ahol vagyok. Mert előfordulhat, hogy benéz egy piros lámpát, mert már 20 órája vezet vagy valami és hiába írod ki a sírkőre, hogy neked volt elsőbbséged. Átkelésnél igenis neked kell magadra vigyázni, a szabályok nem védenek a kasztnival szemben. Ugyanezt vallom bicajon is. Ehhez képest sok idiótát látok, mindkét füle bedugva, szét se néz, csak megy előre bambán és azt se veszi észre, hogy épp megálltam tőle egy fél méterre, mert bokor mögül lépett ki, csak megy tovább bambán.
-
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Elemental
addikt
válasz Reaper #45733 üzenetére
Igen. Gyalogosként a zöld lámpánál is szétnézek, gyerekemnek is ezt tanítom, meg azt, hogy az úttesten sosincs biztonságban, sose rohanjon át a zebrán, legyen mindig kiszámítható, és nagyon figyeljen, hogy biztosan megáll-e az autó. Engem valahogy nem nyugtatna meg a tudat, hogy én szabályos voltam, és úgy csaptak el.
-
8th
addikt
Elmebeteg kamionos A videó vége a „legszebb".
-
quailstorm
nagyúr
Hát, ahogy elnézem itt nem a kamionos volt az elmebeteg. Talán a havas rész volt indokolatlan, a többi epizódban koordináltan és higgadtan lépett fel. Előre figyelmeztette az autóst is. Ha hallgattad a rádiót a csoportos megállítások is le voltak koordinálva, mikor lekapcsolták a kamionosok az állatokat.
Saját magának biztonsága érdekében mit tudott volna mást csinálni, most őszintén? Megállni? Hogy megöljék? Ugyanmár.A havason kívül mindegyik snitt úgy kezdődik, hogy a szabályosan közlekedő kamionnal szemben szabálytalanságot követnek el, majd megállásra kényszerítik. Nos, a megállásnak azon kívül mi értelme van, hogy verekedés vagy verés lesz belőle (rablási céllal mondjuk)? Addig kellett neki dűlőre vinni amíg ő az erősebb. rendőrt meg hiába hívsz, ha meghaltál
Ajánlanám ezt a kommentet:
"Putera Usman
3 napja
Happy Emoji tell me what is the purpose slowing down in front of a truck when the traffic in front of you is clear?Trucker friend of mine has been rob and kill this way on empty road...for what? he is carrying a toilet tissue for fuck sake! But the thugs didn't know this until they stop, kill and rob him.
If you the truck driver you will be scare if a car do this to you and you will use your only weapon to stop this, which is the sheer size of the truck to move this car...
this is why when you see this video, the trucker only stop after they coordinate with other truckers to guard each other and really block the road..if not, you just asking your car to be ram from behind, like these fools."
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Üllői úton furgon két piroson rongyolt át a kórháznál, én az elsőnél már kb 20-30sec álltam. A másodiknál a gyalogosok éppen elugrottak előle, kb 10 gyalog volt a zebrán, akik közé behajtott..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Mr.Csizmás #45742 üzenetére
Ez nem vidéken, hanem a fővárosban történt.
-
Pickit3
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #45742 üzenetére
Akkor csak én vagyok arra allergiás, hogy egymás mellett tekernek ráadásul?
-
8th
addikt
válasz quailstorm #45737 üzenetére
Bizonyára mindenki meg akarta ölni, aha. Ugyan kérlek, ne mentegesd már azt a f*szt. Kapásból úgy kezdődik a videó, hogy egyenletes tempóban halad egy autó amit szabálytalanul jobbról előzni kezd de mivel elfogy az út előle átkényszeríti a másikat a dupla záróvonalon a szembe sávba. És pont leszarja a következményeket, ő a nagyobb ő az erősebb, pont. Aztán miután az visszaelőzte ugyanennek az autónak szemrebbenés nélkül többször nekimegy hátulról majd amikor a két jármű konkrétan összeér és a személyautó lehúzódna előle ő nem továbbmegy hanem szándékosan agresszívan tolja lefelé azt út menti füves részre. Kedves ugye? A többi jelenetben is azzal szórakozik, hogy rámegy az autókra és elkezdi őket lökdösni hátulról. Nem csak azokat aki büntető fékeznek előtte mindenkit aki szerinte túl lassú. Hát köszi. Nem nagyon csodálkoznék rajta ha a tisztelt sofőr úr már nem lenne az élők között. Ilyen helyzetekben Oroszországban elég hamar elő szokott kerülni ez az, rosszabb esetben valamilyen lőfegyver. Addig jár a
korsóköcsög a kútra míg el nem törik. -
titán
válasz quailstorm #45737 üzenetére
Ez egy közveszélyes elmebeteg, akinek börtönben lenne a helye, nem az utakon. Amit látsz a videón, hogy fékezgetnek előtte, nagy valószínűséggel azt is a vezetési stílusával váltotta ki, elé vágott, leszorította stb, látni erre is példákat.
Egyébként ezeket ugyan az a valaki csinálhatta, vagy összeállítás több kamionostól?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Fellehet jelenteni azért parkoló autóst, mert mindig olyan helyen parkol a furgonjával, hogy gyakorlatilag a becsatlakozó útról lehetetlen belátni a főútra, mert kitakarja az egész szakaszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest