Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Syl: UPS - te áldott!
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Megnéztem a Raw-ot, ezzel tényleg nem érdemes foglalkozni.

Én ilyet gyakorlatilag még soha nem fotóztam, de ettől függetlenül kapásból látok 3 hibát amin legközelebb akár javíthatnál is.
Első körben ki kell találnod sötétben hogy tudsz a gépeden végtelenre élességet állítani, mert ezen a képen szerintem semmi nincs fókuszban. Ezt nagy kör alakú erősen bokeh-ra emlékeztető fényfoltokból gondolom.
Itt nem árt észben tartani, hogy az mFT obiknál manuálban az élesség nem koppan le a végtelennél, hanem azon túl is tekerhető, ebben az esetben minden életlen lesz.
Ki kell tapasztalnod hogy tudsz a gépeddel végtelenre élességet állítani.
(Pana vázon Pana obival ez nem probléma, minden egyes bekapcsolásnál hajszálpontosan végtelenre áll az obi, hogy Olympusnál hogy működik ugyanez azt nem tudom)A másik hiba, hogy durván alul exponáltad a képet. Gyakorlatilag 3 EV pluszt simán rá lehet még húzni. Mivel iso800-on fotóztál ez gyakorlatilag iso6400-nak felel meg, nem is csoda, hogy ilyen zajos lett.
Végül a 3. és talán legnagyobb baj, hogy lerekeszelted a gépet f/10-re!!
Egy ilyen jellegű képnél ez öreg hiba. Ez sokkal hosszabb expót és magasabb iso-t követel, ami meg több zajt eredményez. A rengeteg zaj meg ilyen esetben sokkal többet roncsol, mint amennyit nyersz a lerekeszeléssel.
Legközelebb nyitott rekesszel próbálkozz.Ezekre ügyelj legközelebb és akkor biztos több sikerélményed lesz.
Persze Madgie a téma nagy ismerője, no de ha valamit hülyeséget írtam akkor majd úgy is kijavít.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Raspberry Pi
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0 Macro OIS
- Sony Alpha A9 II ( ILCE9-M2 ) fényképezőgép - Újszerű -
- Eladó egy garanciális, hibátlan Canon RF 200-800 objektív
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 3300 / 13700 expo )
- Canon EOS 90D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM + Canon EF 50mm f/1.8 STM + 2 akksi
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / 27%-os ÁFÁS
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Silver használt, karcmentes, 100% akku, garanciás 2028.11.21-ig MM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest