Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sticky35

tag

válasz aginor #86719 üzenetére

Szia!

Én ugyan a stackinget nem használom, inkább a bracketinget, de a kettő nagyon hasonló:

-a stacking automatikusan összefűzi a képeket, bracketingnél ezt neked kell megtenni
    -a stacking mindig 8 képet csinál, míg bracketingnél te állítod be hogy mennyi képet szeretnél készíteni
    -a stacking a kiválasztott fókusztávolsághoz képest egyet közelebb is léptet, hatot pedig a kiválasztott fókusz után, a bracketing csak távolabbra léptet
    -a stacking levágja a képszéleket, ezt figyelembe kell venni a kompozíciónál

A fókuszkülönbségnél mindkét módban azt tudod szabályozni hogy mennyire finoman léptesse a fókuszsíkokat, 1 a legkisebb távolság, 10 a legnagyobb, de hogy pontosan mennyi is a távolság mértéke, az rekeszérték és tárgytávolság függvénye, nem úszod meg a kisérletezést.:) Én általában a 3-ast használom, de tényleg ki kell próbálni hogy az adott szituációban mi adja a kívánt élességet.

Ha az angol nyelvvel nincs problémád, szerintem ez a legjobb ismertető a témában, az Olympus felvehetné hivatalos doksinak:

Focus bracketing investigation

Remélem segít!

Új hozzászólás Aktív témák