Új hozzászólás Aktív témák

• mikrofon

veterán

válasz b.vr #81448 üzenetére

Én most elsősorban portrézásra, kisemberek teljes alakos fotóihoz, olyan általános fotózásra keresek egy obit a 25mm fölé. Ezért is gondolkodom a 4Xmm-ben. Ez hiányzik. "Kezdetekkor" ezt adta az oly 45/1.8. Egyébként az oly PRO zoomból is a 40-150 jött be, mert hangulatos portrékat és teljes alakos kinti fotókat lehetett vele készíteni, igen jó képminőségben. Ezt ugye most nem tudom megoldani.

Ezen kívül lenne még igényem a tele vonalra is 90-125mm (ekv. 180-250). Ez inkább ilyen "játszósnak". Ha kint fotózok, akkor a természetben néha jó elkapni egy távolabbi pillanatot, élőlényt vagy egy részletet "kiragadni", egy rendezvény távolabbi eseményét kiragadni.... Feltehetően ezt felraknám lőnék egyet, kettőt, és vissza is cserélném. Amolyan távollátó lenne... Tehát nem sok kép készülne, de még is hiányozik... Ezt egyébként jól adta a 40-150/2.8 obi.

40-150/2.8 obival a 40-60mm-es és 190-110mm-es tartományt használtam legtöbbet.

Egyébként az oly 75/1.8 obival kapcsolatban pont azt érzem, hogy néha túl szűk lenne, néha meg túl tág. Tehát igazából nem tudnám kihasználni.... Sokkal inkább úgy érzem egy alá egy meg fölé kellene.... De utóbbi nem olyan fontos, mint hogy legyen egy jó obi alatta is.

@topikk: jó hogy írtál, mert elírtam és a 20/1.4 az valójában 25/1.4. :B Elírtam bocsi... A 15mm adja számomra a "nagylátót", ahová a 25 túl szűk, leginkább beltérben.

Új hozzászólás Aktív témák