- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
válasz
KoVee84 #4295 üzenetére
2019 - Kakasd:
Olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő, revizió, korrózió átvizsgálás, külső belső takarítás - 51e -10% kedvezménnyel
2020 - Schneider Pécs:
Fékolaj, olaj, olajszűrő, légszűrő, revízió, korrózió átvizsgálás, külső belső takarítás - 71e (7% kedvezménnyel)Ezek voltak a 2018-as CX-3 szervizei!
CX-30 sem fog elszállni remélem, azt is viszem ősszel az első szervizére.
-
KoVee84
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #4296 üzenetére
kb ugyan az a kategória akkor a kettő
21k+ÁFA a munkadíj/óra -
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #4296 üzenetére
Ezt ha otthon magad megcsinálod, akkor cirka 70 -ből vidáman megvagy szerintem
-
-
KoVee84
senior tag
Ma elvittem az asszony cx3-ját a miraihoz, hogy meglegyen legalább az első mo-i bejegyzés a digitális szervizkönyvben. Most már értem miért írják mindenhol, hogy qwa drága a mazda fenntartása
Olajcsere, fékolajcsere, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő: 121k
... de megnyugatattak hogy az átlagos olajcserés éves szervíz 100e alatt van -
lemmy71
őstag
Ok rendben, majd csinálok egy két nagyobb felbontású képet is a csészékről és a főtengelyről is. Legalább lesz egy kis rálátása másnak is hogy mit is okozhat egy egyszerű tűzkarika probléma. Képzeld el azt aki nem igazán cserél olajat és sosem takarítja ki az olajszivattyú talpszűrőjét, úgy már nem is csodálkozom ha töri a főtengelyt mint a ropit.
-
lemmy71
őstag
Én is csodálkoztam amikor hallottam ezt a pluszos csapágy cserét szűz fötengelynél
na majd ha kiszedtem úgy is meglátom hogy kell tovább bontanom, bár szerintem nem olyan vészes mert egyáltalán nem hallani hajtókar csapágy hangot. Nagyon nekem sem akaródzik szétszedni, de ahogy a múltkor megláttam a bronz szemcséket a karterban, azóta nem hagy nyugodni a dolog. Nem hiányzik hogy eltörjön a főtengely, ráadásul ezek a hulladékok előszeretettel törik is ahogy olvasgattam róla.
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71 #4289 üzenetére
Nem tudom, hogy hogy raknak túlméretes csapágyat egy gyári főtengelyhez?!
Szerintem beleraksz két +0,25 csapágyat és körbe sem fogod tudni forgatni a motort.
De azért látni kellene azt a főtengelyt, hogy érdemes-e hozzátenni egy új garnitúrát.Egyszer-kétszer használtam ilyen adalékot, de ha már gond volt, ott nem tudott segíteni. Inkább csak megelőzés céljából jó szerintem, de én arra sem használnám.
A kopást nem fogja megszüntetni, szvsz.
Egyedül, ami nálam már hozott eredményt, az a váltóolaj adalék. Csapágy hangon segített. Az egy egész sűrű, méz szerű anyag volt.
(persze ez mind csak saját vélemény) -
lemmy71
őstag
Végül is nem akarom kivenni és felköszörültetni a főtengelyt. Kíváncsi leszek majd hogy mennyit kopott a cementálás, bár szerintem 230 ezernél még jónak kell lennie. 115 ezernél tűzkarikás lett és úgy ment cirka 4 - 5 ezret vele a nejem, szerintem az okozta a bronz szemcse megjelenését a karterben. Sima olaj cserénél nem látszott csak amikor levettem most a kartert. De anno amikor tűzkarikás lett levettem a kartert, de szinte alig volt némi koksz szemcse az olajszivattyú talpszűrőjén, persze a finom szemcse átmegy azon a rostán, de legalább ment az olaj is. Amúgy én is alapos csapágyon agyaltam, csak hallottam hogy szoktak ilyenkor pluszost is tenni, bár nem értem hogy az mennyire lenne jó egy nem köszörült gyári tengelynél
Na majd kiderül amikor kiveszem, ráadásul ahogy nézem két fajta csapággyal szerelték a rf5c motort.
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #4286 üzenetére
Nem olyat nem csinál, mindig egyenletes az alapjárat hidegen és melegen is szépen jár. A kopogással van a problémám, de azt sem mindig csinálja. Néha gyorsításnál de van hogy folyamatos tempónál is bekopog. Érdekes hogy a reggeli indításnál nem kopog, utána megy a nejem 50 km -t a munkahelyig és majd délután amikor jön haza akkor kopog, pedig ott is áll az autó 6 - 7 órát
A múltkor találtam "némi" bronz szemcsét a karterben amikor leszedtem de ha hajtókarcsapágyas lenne akkor szerintem folyamatosan kellene kopognia
De azt ebben a hónapban kicserélem, 25 - 30 -ért már jó csapágyszettek vannak, csak még nem tudom mekkora túlméretű kel bele, 0.25 - 0.50 - 0.75 stb.
Amúgy mennyi spurit tettél egy teli tankhoz? Egy két barátom már használta bmw -hez a spurit, de ők mindig hosszú út előtt tették bele 400 - 600km. elméletileg úgy a leghatásosabb. Valaki azt mondja hogy az az autóba amit rendszeresen használnak minden nap (évi ~25ezeres futás teljesítmény) és megvan az évenkénti (gázolaj szűrő csere) ott más a hiba és a spuri nem segít.
Na de egy próbát talán megér -
válasz
lemmy71 #4285 üzenetére
Egy ideig hol STP-t hol azt a W betűset töltögettem bele, de ami igazán jó volt az a Spuri. Érezhetően simább vele a motor járása. Baja egyiktől sem lesz, nyugodtan.
Kalibrálgatni nem szokott? Bemelegedett motorral megállsz mondjuk a pirosnál, picit felugrik a forduiatszám és össze vissza kalapál a motor, majd mikor végez minden visszaáll, kb 1-2 perc. -
lemmy71
őstag
Használt már valaki injektor tisztító adalékot rf5c 121lovas dizelnél, érdekelne ki mit tapasztalt
Nekem néha "bekoppan" az egyik injektor, gondoltam kipróbálnám mielőtt cserélném.
-
Moleman
addikt
Simán lehet, hogy csak olyan helyen lett nagyon meleg, ahol eddig nem volt, és ráégett a lerakódott kosz/rácsöppent olaj. Mikor új autót kezdek használni, először nekem is mindig büdös, mert az előző tulajok általában nem forgatják ennyire, aztán megszokja.
Füst mondjuk még sose volt.
-
S.J.
tag
sziasztok!
van egy mazda 3 2008-as ej., 1.6 benzinmotoros autom.
egyszer indokolatlanul eroltettem, és porgettem a motort, mire fustolni kezdett, utasterbe is bejutott belole. vartam 10p-et es mentem
tovabb. azota nincs vele problema. Kell foglalkoznom az esettel? Olajcsere 13e km el ezelott volt.koszonom segitseget, eszreveteleket!
-
Uyuarasy
tag
válasz
Moleman #4278 üzenetére
Az tok jo, nekem tavaly nyar vegen kellett egyszer ratolteni eegy hosszabb ut utan, oktoberben volt csere, azota hataron belul van. Igaz a heten lepem at a 184 ezer kilometert, az olaj szine meg egesz jo 8000 km utan, de ha megint fogyna akkor inkabb cserelem ratoltes helyett.
-
Uyuarasy
tag
válasz
ADAM1337 #4276 üzenetére
Nem tudom mi alapjan dol el, nekem 2016-os van, a nemet markaszerviz is 5w30-at tett bele, majd a magyar is... Azt mondtak, hogy ha uj auto, akkor a vevo keresere beleteszik a vekonyabbat, de nem latjak ertelmet (meg gondolom ciki ha elkezdi enni az olajat), de nem teljesen vilagos a helyzet
-
-
Blue@X
senior tag
válasz
Moleman #4269 üzenetére
Ha már gyári motorolaj, akkor egy 2019-es Mazda CX-5 2.5 benzinesnek mi a gyári megfelelője a Total választékában? Hivatalos Mazda központi válasz hogy 5w30-as, szervíznél 0w20-ast mondanak. Én utóbbi felé hajlok mert ha jól emlékszem 0w20 a legutóbbi cserekor is, csak jó lenne tudni a pontos típusát. Most inkább kicseréltetem itt helyben egy szakszervízben 30ezerért mint márkaszervízben 60ért, ha úgy is bele lehet ezt így iratni a digitális szervízkönybe.
-
Debilon
addikt
Ha már vezérlés, 2002es GY 1,8as,365 ezer km, ez is csekkendzsinel? Vagy csak hallás alapján, ne adj isten bontással kellene ellenőrizni?
-
Moleman
addikt
válasz
KoVee84 #4268 üzenetére
A gyári motorolaj átcímkézett Total Quartz 9000 Future GF5 0W-20, a gyári automata váltóolaj Total Fluidmatic MV LV.
A gyári gyertya NGK ILKAR7L11, itthon kb beszerezhetetlen volt 2 éve (most pont találtam pár helyen, darabja 8 ezer), ha a Mazdánál vennéd, 60 ezret is elkérnek 4 darabért, ezért én Bosch VR7NII33X-et használok, az csak 2500 ft és semmi változást nem tapasztaltam a gyárihoz képest.A vezérlés láncos, csak akkor kell cserélni, ha már hangja van vagy csekkendzsinel, 2-300 ezer km előtt kétlem, hogy bármelyik bekövetkezne.
-
KoVee84
senior tag
Sziasztok!
Mazda CX3 G120 aut-hoz mi a legajánlottabb motorolaj/váltóolaj/gyertya?
Illetve vezérlést hány km-nél kell cserélni? -
válasz
T0mBd1gg3R #4266 üzenetére
Nyilván, ha megbízható, ismert az előélet, akkor van rá esély, hogy tényleg így volt. Ha meg nem, akkor van az így járás esete.
Én eddig minden autómmal úgy kezdtem, hogy vezérlés, mindenhol olaj (motor, váltó, fék) stb. csere, és akkor tudom, hogy mi van benne tényleg. De ki hogy szereti... -
Most miért, ha dokumentálva van minek? Most vettem egy autót januárban, 2 éve 30 ezer kilométerrel ezelőtt cseréltek vezérlést vízpumpával, a számlát konkrétan a szerelőtől kértem el személyesen, mert csak szervizkönyv pecsét volt róla. Elmondta, hogy bár csak vezérlés van írva a számlán, az árból is látható hogy komplett szett lett cserélve, ő eleve csak így vállalja
210 ezer kilométer / 7 év a periódusa, 5 év mulva cserélem, kb évi 20-at fogok menni. -
válasz
pècsimunkás #4263 üzenetére
Ha most vette, akkor most...
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Öcsém vett egy pont ugyanilyen autót: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy hány kilométer után kell vezérlést cserélni benne? -
lemmy71
őstag
Nálam alapjárati probléma nem volt soha, vagy szépen jár a motor vagy azonnal leáll
Az enyémben most 230 ezer van, minden gyári még, kivéve a kettestömegűt. Az injektor csúcsa volt megégve de ez a densoknál megszokott, 160 ezer környékén mérettem be mind a négyet. Én a fejtekercsre tippelek a leállás miatt. De most ment olyan 12 ezer körül és még nem állt le, ha le áll akkor megnézetem gyári programmal, hátha mákom lesz és kidobja hogy melyik lesz kukás.
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71 #4260 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is. Nekem hosszú úton (tavaly Horváto-ban kb. 500 km. autópálya után) kezdett alapjáraton nagyon szarul járni, rosszabb volt, mintha csak 3 hengerezett volna. Bedobott egy P0304-s hibakódot. Fordulaton ment, volt teljesítmény. Azóta egyszer tudtam produkálni, de akkor sem volt annyira rossz. Az EGR-t rángatta össze-vissza. Nem tudom eldönteni, hogy az EGR-el van a gond, vagy inkább az injektorral melegen. Padon az én injektorom is volt, pont a 4-es, amire égéskimaradást dob. Résolajak rendben. Az a legrosszabb, hogy én sem tudom produkálni a hbát.
-
lemmy71
őstag
Ez még az első széria 2004 -ben vettem. A nejem használja én csak nagyon ritkán ülök bele. Amikor leállt alatta, várt egy két másodpercet és indult újra műszerfali hibakód nélkül. Általában visszaváltásnál vagy erősebb motorfék utáni gázadásnál tiltott állt le a motor. Itthon csak a szokásos P0093 hibát dobta ki a gép (magyarul kb. nagy mennyiségű üzemanyag visszafolyás) és injektor hiba, de ettől még nem lettem okosabb. Amikor megmértem a résolaj mennyiséget midig jó volt, mind a négy injektornál azonos mennyiséget mértem (4db 150 milis orvosi fecskendő és négy egyforma hosszú benzincső volt a műszerem
Az a baj hogy méréskor nem sza...ot egyik sem, átnéztem minden csatlakozót de azok is jók, tavaly elvittem beméretni de pad szerint jó, szóval ritkán csinálja így lutri hogy melyik is a rossz
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71 #4258 üzenetére
Ja, hogy azóta több ezret ment...
Pont az, hogy rideg. Jártam úgy Transittal, hogy csak helyre raktam a vezérlést, mivel minimál költségvetéssel kellett dologzni. Beindult, szépen járt minden henger. Aztán két hét múlva visszajött, hogy folyik belőle az olaj.
Eltört 2-3 himba, aztán az egyik beakadt a himbatengely és a hengerfej közé és elrepedt hengerfej.És semmi hangja nem volt.
Nem létezik, hogy annyira hirtelen megállt, hogy ne koppant volna össze, de Te tudod.Ha jól rémlik, ez FL előtti GG/GY, ugye?
Akkor a gyári program sem fog sokmindent mutatni a hibakódon kívül. Van egy "korrekciós" érték, ami általában 0 vagy 1. Ha már 2, az nagyon szar. Legjobb, ha mérsz résolajat rajta.
Ráadásul, ha csak az a baj, hogy bekopog, akkor szerintem az már csak próbapadon fog kiderülni, hogy melyik a rossz. -
lemmy71
őstag
Ha nem kopog nem fűstől totál zajtalan, akkor minek szedjem le, a himba egy rideg kemény anyag az nem hajlik hanem törik. Azóta meg ment már pár ezret vele a nejem, majd az injektort kell ki totóznom hogy a négyből melyik is a bibis, az a baj hogy csak néha koppan be olyan mint amikor becsepeg egy hagyományos porlasztó, de szerintem valamelyik fejtekercs lesz a ludas
Most kiüttetem minden hibát, ha megint le áll akkor beviszem a szervizbe hátha a gyári program pontosan megtudja mondani melyik rossz a négyből.
-
lemmy71
őstag
A nejem vitte a gyereket az iskolába, ahogy mesélte mocskosul bekopogott és persze csak lépésben ment (miért is állította volna le
) de azért beértek a suliba, olyan 6 - 7 száz méteren kínozták. A sulinál már meg is állt, utána húztuk haza. Én is azt hittem hogy hengerfej le és minimum a szelepek kuka, de volt itthon egy régi feszítőm és próbából gyorsan összeraktam. Kopogás nélkül küllőre indult a motor, mondtam is a nejemnek hogy menjen a templomba és dobjon be szentantalnak egy ötvenest
Amúgy ezeknél a hulladékoknál egy injektor hiba, csúnyább kolompolást tud csinálni mint ha valami összeakadna vagy lógna valamelyik csapágy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest