- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Uyuarasy
üzenetére
köszi a tippet. ezt mostanában nem néztem, riktán mentem éjjel. a LED mozgatás biztos rendben van, azt indításnál látom. márciusban nézték utoljára, semmi hibakód nem volt.
KoVee84:
nekem is ez lenne logikus, de ha 'auto' állásban előrenyomom a kapcsolót, akkor nem reflektor lesz. csak manuális tompított állásból tudok reflektorra kapcsolni. nem gond, ha így van, csak egyrészt nem vagyok benne biztos, másrészt felettébb fura. -
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, mert ha valaki kellően tájékozott, akkor esélyesen az életben nem lesz vele gondja. Szintén boldog dízel tulaj lesz, ha van egy lelkiismeretes szerelője.
Viszont, ha az ember a "nem érdekel az autó, nem akarom a műszaki részleteket ismerni, csak használni akarom" csoportba tartozik - és szerintem a többségük ide sorolható - akkor bizony futhat majd bele problémákba.
-
lemmy71
őstag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Tavaly mostam le a az asszony hatos diesel -jét. Elfogyott itthon a brigo és az autósboltos haverom a Maxgear motormosó folyadékot ajánlotta (olcsóbb és sokkal hatékonyabb) Egy hónap múlva cserélhettem a hosszbordásszíj összes csapágyait és a klíma kuplungot
A generátor megúszta 
Hatékony egy szer az biztos, még a kocsi alatti betonpalaccot is kifehérítette![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Két dízel motorteret (más márka) már biztosan mostam régebben, asszem' egy-két benzinest is, nem emlékszem 100%-osan és azzal óvatosabb vagyok. Viszont cimborám mosott nálam otthon Prius motorteret háztartási nagynyomásúval és mannol motormosóval.
Minimum langyos motor, hogy gyorsan kiszáradjon, a generátort kerüld el.
Brigéciol sem kell feltétlenül, lándzsás mosó, samponos mosás program. Olyankor csináld, mikor nincs ott az üzemeltető, mert érthető okokból általában nem engedik a motormosást, sok olajos dzsuva keletkezik, amit meg kell tisztítaniuk.Az utóbbi években viszont nem vállalkozom már rá, inkább vödörből, türelmesen mikroszálassal tisztogatom ha szükséges.
-
-
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Ez a márkaszerviz merre van, már ha publikus?
f4lcon
Holnap viszem az MX-et szerelőhöz, ahhoz akihez a Golfomat is, olajcsere, fék, gyári rugók vissza. Normál áron dolgozik, nyugodtan vihetem az alkatrészt, legalább nincs vele dolga - ilyen a hozzáállása.
Ezért tudom, hogy a Mazda gyári olajszűrőt a Tokyo Roki készíti. [kép] [kép] ,kibontás előtt Densot tippeltem. Olajszűrőből igyekszem gyárit venni [kép] .
A Suzukiba vettem most Japanparts légszűrőt, a gyári árának 1/10-e volt, hááát... ez elég kis gagyika, nem biztos, hogy beleteszem. A Mann Filter természetesen OK. -
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Ez tényleg egy korrekt számla, igen, a légszűrő extra, de a többi a legjobb maszekban sem lenne olcsóbb.
#6720 nyepi
Nem, félreértettél, pont ezért mondtam, hogy én is túlárazott vagyok, szerintem a 70-80k nagyon sok. Viszont a külföldi nagyvállalatoknak, akik ezt kifizetik, nekik így is megéri. De az nálunk is előfordul néha, hogy ülök fél napot egy ismeretlen kód fölött, hogy megértsem, mit csinál, és azt nem számlázzuk ki.
Amúgy teljesen megértem a márkaszerviz árképzését, az egyszerű munkákkal lehet tervezni, és úgy kell beárazni az óradíjat, hogy sose legyen veszteséges - lehetőleg még akkor se, ha 8 órát vadászod a kontakthibát. Azt kicsit furcsállom, hogy az ügyféltér "nem produktív" dolgozóit is a szerviz bevételéből kell kifizetni, de gondolom így alakult historikusan.
(Amúgy tényleg nem produktívak azok a dolgozók.
Emlékszem 20 éve még mindenhol tök kedvesek voltak, pedig gyerekfejjel, friss jogsival mentem szórakozásból kocsikat próbálgatni. Az utóbbi 10 évben viszont szinte mindenhol nagyon ellenségesek voltak, oda se jönnek maguktól, hogy mi kéne, és a Suzukit leszámítva sehol nem sikerült előzetes időpontfoglalás nélkül tesztvezetni, pedig egy ügyfél se volt rajtam kívül. Érthetetlen.
)De ez egy másik probléma, hogy az átlag magyarnak drága az óradíj, az eredeti probléma részemről onnan indult, hogy annak idején törött patentokkal rakták össze az autómat, ami nettó igénytelenség, még csak időt és pénzt sem spóroltak vele, mert egyrészt filléres alkatrész, másrészt amúgy is cascora ment, nyugodtan kiszámlázhatták volna 10× áron. De örömteli hallani, hogy Nálatok ez nem fordulna elő. Remélhetőleg tényleg nem általános, és csak az én autóim fogták ki azt a 3 márkaszervizt, ahol nem végeztek jó munkát.
-
Lipton
őstag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
A markaszerviz meg olcsobban kellene kapja a mennyisegi kedvezmenyek miatt, nem dragabban
nyilvan ez az uzlet benne, hogy aranyaron adjak... olajat eleve hordoban veszik sok helyen.Mazda cx5 elso tarcsa+betetre a markaszerviz mondta, hogy nem a "gyarit" teszik bele, hanem a mar jo ideje hasznalt utangyartott tipust, mert a gyari neha elkezd csikorogni es akkor csak cserelni kell garanciaba... nyilvan lehet, hogy ezen akar tobbet keresnek mint a gyarin, csak kellett valami bullshit a vevonek
-
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Azért hasonlítgatjuk, mert gyakorlatilag ugyanazt a pollenszűrőt adja a márkaszerviz 10× drágábban, ami minden kétséget kizáróan tisztességtelen, ennek ellenére örökké így fog maradni, mert mindig lesz olyan madár, aki kifizeti. Pedig a pollenszűrő nem garanciális feltétel, nem kötelező kérni a cseréjét. És házilag kicserélni sem nehéz, 3-99 éves korig bárki meg tudja csinálni.

De nem csak a márkaszerviz, a maszek szerviz is ugyanezt csinálja kicsiben, legutóbb megmondtam, hogy pollenszűrőt ne cseréljenek, mert otthon vár az új, majd kicserélem magamnak. Ennek ellenére megvette a 900 ftos pollenszűrőt, aztán egy ügyfeleknek szánt "árlista" alapján kiszámlázta 4000-ért, mondván, hogy "megnézte, koszos volt, kicserélte". Miután megkértem, hogy meg se nézze. Ezért nem viszek már semmilyen autót senkihez.
#6706 f4lcon
Kétségtelen, hogy hasznos az aktív szenes cucc, ha mondjuk a pesti dugóban állnék minden nap 1 órát, akkor én is beruháznék rá.
-
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Mitől jobb a gyári, azon kívül, hogy 10× többe kerül?
Főleg egy pollenszűrőből, aminek semmi műszaki szerepe nincs azon kívül, hogy ne fújja az arcodba a port, leveleket és dölgött legyeket. Nem fog elromlani az autó, ha olcsóbbat raksz bele, és pontosan ugyanúgy megfogja az 1320 ftos is a port, leveleket és dölgött legyeket.Ha meg érzékeny/allergiás vagy, úgyis a gyárinál komolyabb aktív szenes utángyártott szűrőt kell venni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Uyuarasy
üzenetére
köszi a tippeket, igen, már a hónom alá csaptam a versenymérnököm. szervizbe is tervezem a kiszemelteket bevinni mindenképp ha komoly. hamar magamra rántom az általános dolgokat. nyilván más, ha a sajátja az embernek, akkor foglalkozom vele. eddig nagy elegánsan nem csináltam semmit, kényelmes volt, persze

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Uyuarasy
üzenetére
nagyon köszönöm a részletes beszámolód és tapasztalatokat, nem számítottam ilyen alapos infó csomagra

én a Ford Sync3-at és a VW infotainment rendszereket használtam sokat, ezektől sem estem hasra soha, igazán jót nem láttam még átlag autóban. a CarPlay infó nagyon hasznos, ha azt tudja, pont mint elég.
nyilván még nézegetem az infókat, de ez alapján akkor jól sikerült meghatároznom, hogy milyen típust is keresek. van most egy, ami tetszik, ahogy írtam, de egyáltalán nem sietek. nyilván a felszereltség és külső ennél stimmel. még az is lehet, hogy ha megnézem, akkor minden más is rendben, az előlélet is, de nem akarom elsietni, nem létszüksélet még tavasszal. egyedül km-ben lehetne kevesebb, de ez nyilván egyenes arányban van az árral.
az általad említett hibák, ha tényleg ennyivel meg lehet úszni középtávon, akkor egész barátiak. amivel még találkoztam fórumokon máshol is, Mazda vonalon, az a rozsdásodás, ahogy írod is, de ez is megosztó. ez már komolyabb tünet, még nézegetem a 2016-2018 vonalat, hátha találok még konkrétabb tapasztalatokat. ez az alvázvédőzés nekem ingoványos talaj, ehhez semmit nem konyítok, de ha érdemes és elejét lehet / kell venni, akkor ez még bőven vállalható kompromisszum első olvasásra. nem vagyok az a bütykölős típus, illetve ez nem igaz, sok vackot megcsinálok, de az autó és a telefon pont nem ilyen, azt használni szeretem, nem piszkálni

nyilván a legalaposabb szemle után is maradhat bent valami nem várt probléma az előző használatból, de attól éppenséggel nem félek, hogy nálam fog kokszosodni egy motor bármennyire is : )
+ #6567, focvis
köszönöm neked is, remek hír, a CarPlay teljesen kielégítő feature. -
tobias88888
őstag
-
Lipton
őstag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Mentem egy 6-ossal ezzel a motorral az aránylag fürge volt. A cx5-ben papíron is (jóval) gyengébben teljesít, meglátjuk mit jelent. Hát igen, a TD alsó nyomatékát egy 2,5-ös szívó benzines még nem igazán pótolja ellenben aránylag szépen forgott amikor jobban nyomtam neki.Nyilávn nem mindennapi használatra de én még mindig egy hemit szeretnék (6,4 szívó)

-
Lipton
őstag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Köszi!
Nem annyira peres szerencsére (nem /30 vagy /35 csak /55), így gondolom kevésbé veri szét a felnit, de a 19-es méret azért még most is nagyobbnak számít. Eddig max 2 szezont mentem el egy gumival így nem sok szerelés kellett. Felni mellett a nyomásszenzor is kell a másik készletbe is.Kíváncsi leszek milyen a cx5. Engem főleg az érdekel, hogy hogyan megy (gyorsulás, stabilitás, végsebesség) a mostani 150LE TDCI-hez hasonlítva. Eleve régen volt benzines autóm. A felszereltsége sem rossz így elsőre, meglátjuk. Már hajón van, 1-2 hét és érkezik, csak az okmányirodák bezárnak a hónap közepén...
-
-
nyepi
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Az angolom nem túl erős, nem vágom, hogy itt miről van szó.
Viszont a saját tapasztalat eddig nagyon jó a Skyactive X-ről. Eddig nem futottunk bele semmi motorikus hibába. 1-2 injektor hibáról tudok, viszont azt tudni kell, hogy ez a motor nagyon kényes a jó minőségű benzinre. És ugye Magyarországon vagyunk.Persze, az érződött a fórumtárs hsz-én, hogy nem hozzáértő. Pont ebben az esetben nem lehet összehasonlítani a két motort.
-
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Igen, a Skyactiv-X-től én is tartok emiatt, nagyon ki kéne már próbálnom.
Mindig oda lyukadok ki, hogy az lenne a logikus következő választás, de félek, hogy túl gyenge lenne. A mostani 165 lóerő általában bőven elég, de mikor kevés, olyankor sokkal erősebb kéne, hogy legyen. Pl mikor valaki feltart, de aztán rágyorsít, mikor végre meg tudnám előzni.
Viszont minden más autó, ami szóba jöhet, közel másfélszer annyit fogyaszt.
#5460 nyepi
Mire cserélni kell, ahhoz is biztos lesz utángyártott gyertya. Én a 4 db Bosch gyertyát (ugyanolyan iridiumos) olcsóbban vettem, mint amiért 1 db gyárit adott volna a márkaszerviz. Plusz áfa.
-
nyepi
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Távol áll tőlem, hogy a dieselt védjem (benzines párti vagyok, bár a hatosom diesel, mert szeretem a motor karakterisztikáját), de azért lesz csodálkozás néhány pl. Skyactive X tulajnál a gyertya csere összegénél. Főleg, hogy a csereperiódus 60.000 km.
És gyanítom, hogy a többi márkánál sem sokkal jobb a helyzet. -
ZeroX92P
tag
-
mmdms
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Gondolom csak karpit leszedesevel lehet hozzaferni a hangszorokhoz. Mert akkor bizony marad igy, ne nyoszogjon nekem a fel auto.
Tegnap az elso 100 koruli kanyaromnal nagyon meglepedt h a kormanyszognel indokolatlanul nagyobbat fordult az auto, egeszen estig azt gondoltam h at kell nezetnem es beallittatnom a futomuvet, aztan este megneztem a bazso tesztjet errol a kocsirol, es o emliti ezt a gvectoring marhasagot. Ha kilovom az ESP-t ezt a funkciot is kikapcsolja? Vagy kilehet csak ezt kapcsolni?
Lehet en vagyok rosszul osszerakva de marhara zavar es total nem bizok igy a kocsiba, azt erzem h nem is arra megy amerre terelem. -
Palesztin994
aktív tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Tegnap megint sotetben jottem. Hát en total felreertelmeztem az adaptiv ledet... Most jottem rá, hogy neha, pl lakott teruleten teljesen lekapcsolja, es olyankor a kek jelzofeny sem vilagit, de amugy meg csak az a resze nem vilagit, ami az elotted levore, vagy a szembejovore menne. Mégis jól működik, tetszik!

-
SzaboZE
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Német előélettel méginkább tennék rá alvázvédelmet. "ezek mar nem a 10-20 evvel ezelotti modellek" - netán akkor nem acélból készült a karosszéria? Vannak dolgok, amik sokat nem változtak. Sőt, a nagy szilárdságú acélszerkezetek esetlegesen vékonyabbak is, még inkább fontos lehet a védelme. Én 7 évesen vettem a hatosomat, azonnal ment alváz és üregvédelemre. Nincs is gond vele, pedig ez még első széria. A mélygarázs jó, ha a páratartalom nem magas, de érdemes elgondolkozni rajta, feltéve hogy hosszútávon tervezel az autóval.
-
shifty!
senior tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Vannak közös pontok, ezért merek hozzászólni, én egy 2014-es 3-as sedan-t hajtok 2.0 120 LE verzióval.
Jó tanács, ha stabil és jól működő AndroidAutot szeretnél, és CarPlay-t úgy egyáltalán, mindenképp modulcserével.
Én is még a szoftveres megoldással élek, egy rakás szívás, instabil, belassul, modulcserével pedig gyári, nyáron én is megrendelem és nekiesek, elvileg egy türelmes délután alatt megvan. -
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Nekem ilyen van: Youtube
Ez nem vakít és jól is látok vele, nagyon szépen szemlélteti a működését 1:40-től 2:10-ig ahogy a szemből jövőt középen kitakarja, majd követi az autót a kitakart sáv, és amikor már közel van a bal oldalt le is kapcsolja.
Viszont látható 0:53-nál, hogy rávillognak, mert van egy pici reakcióideje. -
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Á, értem. Lemérem, hogy mennyire áll ki, ha legközelebb a kocsi felé járok.
Itt legalább van valamennyi hely, emlékszem, anno a II-es Focusnál mindig hozzáértem a klímapanelhez, mikor hármasba váltottam.

A csendes/nem csendes témához: a Mazdákat nem tartják csendesnek, egyrészt valóban lehetne jobb a szélzajszigetelés, másrészt jobban beengedik a motorhangot, mert a japánok szerint az jó zaj. Valahol egyet is tudok érteni, engem nem zavar, főleg hogy lassan 10 éve a kategória leghosszabb váltói vannak minden Mazdában, csak akkor hallod a motort, ha szándékosan forgatod (a CX-5-ben 150 fölött kezdem el hallani a motort, az 3400 rpm, alatta teljesen elnyomja a szélzaj).
A szélzajhoz keményen hozzájárul a szép nagy külső tükör is, de inkább hallgatom a szelet, minthogy kevesebbet lássak hátrafelé.
A dynamat szerintem nem segít ebben az esetben, az a kasztni és a futómű zajait tudná csillapítani, de az amúgy sem hangos. -
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Nekem ez a fajta van mindkét autóban, a régebbi már 3 éves, bevált. Bár épp most váltottam nagyobb/nehezebb telefonra, ez alatt már zörög kicsit, de még mindig stabil.

-
Uyuarasy
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Nem tudok mar szerkeszteni, egyben tudod kivenni az uzemanyagpumpat, es szet kell szerelni, de nem veszes. Inspiracionak ezeket a videokat talaltam: [1], [2], [3]

Vasarolni az Amayama-rol vagy PartSouq-rol szoktam, csak celszeru osszevarni tobb tetelt, mert a postan felul adot is fizetni kell. Uj, gyari alkatreszek, es meg igy is megeri, most keszulok venni par dolgot es itthoni markaszerviz 45 ezres ajanlatot adott, mindennel egyutt 30 lesz online...

-
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Benzinesnél is kéne üzemanyagszűrőt cserélni? Eddig sose cseréltem, az előző kocsimon se, mert csak komplett szivattyúval együtt adták volna soktízezerért, most 210 ezer van abban.
Nagy kockázatot nem érzek benne, mindig jó helyen tankolok (az utóbbi időben csak 100-ast, mert 3-4 hónapig kitart egy tank), és ritkán apasztom le teljesen a tankot.
-
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Sajna nem találtam meg. Rengeteg találat született Pesten, de egyik sem az, amit kerestem.
Egy dolog jutott még eszembe. A szerelőm tanácsolta, hogy tudjam meg, hogy pontosan milyen típusú váltó van a Mazdában, és csak olyan műhelybe menjek, ahol ismerik jól azt a konstrukciót. Sajnos manapság mondhat bárki bármit, ezért valóban alaposan körbe kell járni a témát.
Nekem is aktuális már 150e km-hez közeledve az olajcsere, így egy ideje halogatom már, mert nem találtam még megnyugtató opciót.
-
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Igen ám, de az erre szakosodott műhelyek ezt úgy csinálják, mint a vesedialízist. Nem szimplán leengedik az olajat, hanem átmossák az egész rendszert.
"Mi haromszor csereltuk aknaban, harmadiknal a szurot is"
Hááát, akkor effektíve jó, ha egyszer cseréltétek csak valójában.
-
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
De jó, ezek szerint az újakon már van csatlakozó.
A régieket még csavarozni kell.Én is megszoktam már, hogy nyomkodom a gombot, viszont éjszaka minimum fényerő mellett zavar a világító narancssárga.

Szeretem a sötétet, az előző kocsimban még a rádió gombjainak a háttérvilágítását is kimaszkoltam, úgyis tudtam, hol kell nyomni, és a kijelzőt is elsötétítettem 3 réteg lámpafóliával.
-
törölt tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Értem, köszönöm!
Mondjuk alaposabban megnézve, ez az autó biztos, hogy Attraction felszereltségű?
"Az Attraction szint, ami adaptív Bi-Xenon fényszórókkal, LED-es menetfénnyel, tolatóradarral, fűthető első ülésekkel, RVM holttérfigyelővel, LDWS sávváltásra figyelmeztetéssel és automata reflektorkapcsolással rendelkezik."
Abban amit linkeltem, ezek közül egyik sincs!

-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
Uyuarasy
üzenetére
"vettem gyari festeket, aztan a muanyag elemeken kis csiszolas meg 2-3 fujas (majd lakk) es eltunik az a par potty"
Most rendes fényezett elemekről beszélünk? Te próbáltál már fényezni? Én igen és kurva ronda lett flakonból legalábbis. Ha ennek így nekiállsz lesz egy tákolt ronda elemed. Szerintem vidd el fényezőhöz.
Ha csak fekete akkor meg milyen festék? -
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
"aztan kiderult, hogy ha nem palyaznak az autoval eleget"
Ennek semmi köze a pályázáshoz. Ha a részecskeszűrő regenerációja nem megy megfelelően végbe, akkor juthat üzemanyag a motorolajba. Akár városon belül is lehet DPF-et regenerálni, de tovább tart, és nem optimális. Ráadásul automata váltóval lehetetlen. Ha valakinek ilyen van, akkor át kell kapcsolni manuálisra. Az ideális a 2000+ fordulaton való vezetés. Egyesek a 2500 körülire esküsznek. Akkor állítólag hamarabb végbemegy a folyamat. Nekem a szerelőm azt mondta, hogy nem kell ezzel variálni. Stabilan menjek 2000 fölött valamivel, amíg a regeneráció be nem fejeződik, és soha nem lesz gondom az autóval.
Igazából nem is az évi össz megtett km a fontos, hanem, hogy egy huzamban, állandó tempóval egy jó 30 km-t autózzon rendszeresen az ember. Ennyi alatt végbemegy a DPF regen. Nem kell ehhez autópálya. Elég városon kívül bármi, amin lehet megállás nélkül haladni. Szóval, ha valaki a 30-40 km-re lévő munkahelyére jár be napi szinten, akkor nem kell emiatt már aggódnia. És ez éves szinten még csak nem is 30.000+ km.
Az is tévhit, hogy a városon belüli pár km-es utak megölik a dízelt, ezért erre benzinest kell használni. Ez a használat megöli ugyanúgy a benzinest is. A különbség, hogy a DPF miatt ez a modern dízeleket jobban érinti. Ha majd lesz a benyásokban is részecskeszűrő, akkor náluk is hatványozottabban elő fog jönni a probléma. Minden gépnek, motornak az állandó körülmények közötti hosszas, statikus terhelés az optimális. -
snorbi82
senior tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Igen felhígítja, mivel nem tudja kiégetni (lehet amúgy is hígítja nem tudom). A másik, hogy 12000 km után (max 15.000 km) ki kell cserélni azt az olajat. Értem én, hogy elmegy 30.000et ha hosszú távon használod, akkor kiírja, hogy még 40.000 km, de naaa.
A Cegléd - Budapest az évi kb 35.000 km azért arra már talán érdemes Dieselt venni. -
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
A GL dízelt sem kell egy órát járatni. Szerintem hamarabb üzemmeleg a dízelem, mint bárom benyása.

Ez erősen konkrét típus kérdése. Az Isuzu G Astrámnál jó 7-8 km kellett, hogy egyáltalán megmozduljon a hőfokmérő. Érezhetően meleget kb 20 km után fújt. Télen ott nem is számoltam azzal, hogy meleg lesz az autóban.
A Mazda meg amint elhagytam a falut már meleg.
A DPF kivágásban igazad van.Ebből is látszik, hogy milyen sokan használják nem rendeltetésszerűen a dízelt. És pont EBBŐL adódik, hogy van nem kevés gallyra ment példány, és ezekből az esetekből a külső szemlélőnek az jön le, hogy a dízelek problémásak. De, ha valóban aktívan követed a csoportot, akkor azt is tudod, hogy minden ilyen szálban feltűnik 2-3 cartárs is, aki leírja, hogy százezreket tett már a kocsiba a legkisebb probléma nélkül, és a titkuk csak annyi, hogy mindig engedik végbemenni a regenerációt. Lásd a lenti screenshotot is.(#3864) nyepi
Volt már Marcinak ugyanilyen véleménye az új típusokat érintően is.
Sajnos a Skyactive X-ről én egyetlen user, egyetlen elejtett kommentjével találkoztam, ami elektronikai problémát említett ezekkel a motorokkal kapcsolatban. Nem fejtette ki, így nem tudom mennyire érdemes rá adni. Egy jó 5 évet én mindenképp várnék még, hogy biztosan kijöjjenek az esetleges konstrukciós hibák. Végül is a világon egyedüliként és elsőként jött ki a Mazda ezzel a megoldással. Bármi kiderülhet még. -
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Jól látom ez egy 4 éves autó?
Nekem mikor 10 évesen 183 ezerrel megvettem a dízelt kb 5-6 deci fogyott tízezrenként, szép fokozatosan növögettett, most 16 évesen 300 ezer fölött kicsivel már kb 7-8 ezrenként fogy le minimumra, eleve szoktam venni plusz egy litert a csomagtartóba aztán ha az is elfogy cserélni. -
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Ez alap.

Környezetvédő vagyok.
Egyébként a mai, modern dízelek már-már tisztábbak, mint egy benyás.
A legnagyobb probléma a vízi közlekedés. Ott semmilyen környezetvédelmi norma nincs. A lehető legrosszabb minőségű üzemanyagokkal mennek ezek a monstrumok, mindenféle utókezelést végző kütyü nélkül.
Szörnyű! -
aleister
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Nekem tán 5.2 az egy utas (kb 250 km) rekordom.

4.9 volt, de a DPF regen felvitte 5.7-re, majd az út végén végül 5.2-ön állt meg.
Fel is tettem a Mazdás FB csoportban, hogy van-e egyáltalán így értelme a részecskeszűrőnek, mert oké, hogy a kormot elvileg kiviszi a városból (ami ráadásul nem is igaz), de cserébe megemeli decikkel a fogyasztás, ami hosszú távon minden más szennyezőanyagból nagyobb kibocsátást von maga után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Autós topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Automata kávégépek
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM29ED8/32ME ECC Szerver RAM
- Honor 200 pro
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A generátor megúszta 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Emlékszem 20 éve még mindenhol tök kedvesek voltak, pedig gyerekfejjel, friss jogsival mentem szórakozásból kocsikat próbálgatni. Az utóbbi 10 évben viszont szinte mindenhol nagyon ellenségesek voltak, oda se jönnek maguktól, hogy mi kéne, és a Suzukit leszámítva sehol nem sikerült előzetes időpontfoglalás nélkül tesztvezetni, pedig egy ügyfél se volt rajtam kívül. Érthetetlen.
)
De még 2 litert sem.

T0mBd1gg3R