Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
-
Moleman
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
Mondjuk az nem hátrány, ha nem lustul el az autó, nekem az összes, amit apámtól vettem 130-150 ezer km-rel, 4500 körül mintha falba ütköztek volna (újonnan vette és sose forgatta afölé őket). Több ezer km kellett nekik, hogy újra megtanulják az eredeti leszabályzást, és még több, hogy az erejüket is visszanyerjék fent.
Meleg olajjal semmi baja nem lesz az autónak attól, hogy forgatod, a mai illesztési tűrések mellett egyetértek, hogy újonnan sem.
-
lemmy71
őstag
-
dlajos
csendes tag
Üdv!
Mazda 3 1.6 B 2010
Sutina motorolajból melyik a jó,legjobb?
5W-30 ENEOS Hyper-R
5W-30 ENEOS Hyper Multi
5W-30 ENEOS Hyper-S
5W-30 ENEOS Hyper
5W-30 ENEOS Sustina -
válasz
lemmy71
üzenetére
Én azon pislogtam, amikor a Vályi tesztelte a Speedzone-be, és majdnem elájult tőle... Oké, hogy városba király, mert sok kis távolságot megy vele valaki. De egy n+1 benzines kisautó is képes erre...ráadásul ha mégis nagy távot kell menni akkor sem lesz életképtelen. Miközben az MX-30 meg 200km után parkoltat egy ideig mire megint használni tudod. Azért ez nem túl életszerű.
-
lemmy71
őstag
-
törölt tag
Sziasztok,
Egy 2018-as Mazda 2-be lehet szerintetek a hangfalakat kicserelni Alpine szettre? Illetve az elulso radart be lehet utolag epiteni?
Ha valaki most vesz autot ezeket kerheti kiegeszitokent de en arra vagyok kivancsi hogy utolag kerhetoek ezek. -
lemmy71
őstag
Hát nem tudom de a gyári adat szerinti 200km -s hatótáv nálam nem nyert piros pontot
Gondolom azt is egy halál sík úton és minden extra kikapcsolásával mérte a gyár, magyarul átlagos használatban elmegy 170km -t. A feláras gyorstöltőről nem is beszélve
Szépnek szép de még egy ilyen "elemes" autó nem tud megtenni egy feltöltéssel legalább 800km -t addig marad a halál biztos diesel
-
tobias40
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Tehát akkor 7 alatt van,flottában!(elolvastam..)
-
-
tobias40
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
"pontos számokat nem mondhatok, de a Core verzió, ára 6-ossal kezdődött" ezért kérdezem,rosszul értelmeztem?
-
-
#TOTTI
őstag
-
lemmy71
őstag
Rohadás, kettöstömegű, injektorok, ezek javítása többe kerülnek mint maga az autó.
Nekem 2004 -es van ugyan ez a 121 pacis, én anno zsír újonnan vettem vigyáztam rá, de ezeket amit leírtam én is cseréltem, most van benne 200 ezer és cirka 1,3 misit költöttem rá a kötelező szerviz felett
-
skt
tag
Sziasztok!
Autovasarlas elott allok, es lenne egy szimpatikus Mazda 6 a kozelemben. 2007/7 2.0 Sport CD Active 121le. Magyarorszagi, 2. tulajos, 190 ezer km. Mit erdemes tudni a tipusrol, es errol a motorrol? Ajanlott valasztas?
A csaladban van 6-os azzal alapvetoen jok a tapasztalataim, csak az ujabb (gh). -
#TOTTI
őstag
Ma vettem át a CX-30-am, bár pontos számokat nem mondhatok, de a Core verzió, ára 6-ossal kezdődött. Vírus beütésekor tettek be egy flotta ajánlatba és tartották az árat a mai napig.
-
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Főleg, ha utánaöntesz 50 liter vizet. Betonbizt...akarom mondani vakolatbiztos megoldás.

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
vagy egy kazánpáncél lemezzel, az helyet is hagy a csomagtartóban.
-
Zoli75629
friss újonc
Sziaasztok!
Tolatókamera beszerélelésnél elszállt a tolatólámpám!
Biztiknél semmi változás... mindegyik jó.
Jelenleg nincs 12volt az izzóknál, ha hátramenetbe váltok!!!
Adok 12 V az egyik foglalat piros-sárga vezetékének és világítanak!
Sem a motortérben sem a kuplungnál balra nem találtam hibás biztit! Mi történhetett???
Köszi! -
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
Moleman
addikt
válasz
ADAM1337
üzenetére
Az ültetés nem adott túl nagy kerékdőlést a hátsó kerekeknek? A lengéscsillapítók a gyáriak maradtak?
Én is gondolkodtam rajta (-25/-25 vagy -30/-45 készlet kapható CX-5-höz), de a fórumokban azt olvastam, hogy a hátsó futóműnél nem állítható a kerékdőlés, venni kéne pluszba egy állítható segédkart, jó drágán.

Én a billegést szeretném megszüntetni, hiába nagyon stabil az autó, kellemetlenül sokat billen, mielőtt betámaszt.
-
ADAM1337
nagyúr
Ez most komoly ?

Amúgy tényleg siker, nekem a héten volt müszakim, végül még mindig a -3cm-es ültetés maradt bent, egyszerűen mindenki meggyözött róla hogy jó stabil ezzel az autó.
Január óta mióta meg van az alábbiakat csináltam vele:
Olajcsere+vezérlés+assistant.
Körbe fék (itt túl rendeltem magam még van 1 szett első tárcsám,trw)
Toronycsapágyakat cseréltettem elől.
+vettem ugyanilyen style-ba 17es felniket, arra kell majd télit lőni nemsokára. -
#TOTTI
őstag
Sziasztok, sikersztorim van, legalábbis eddig, 13200 Ft-al többért vitték el a Mazda CX-3-asom mint két éve az újkori ára. CX-30 pedig a héten ha minden igaz átvehető lesz.
-
skt
tag
Sziasztok!
Edesapamnak van egy 2008-as 2.0 dizel kombi 6-os mazdaja, bose rendszerrel. Egyik naprol a masikra, semmi hang nem jelentkezik a hangszorokbol. Mutat mindent, a radioallomasokat, a hangeroszintet, a modot stb, viszont semmilyen hang nem jon a hangszorokbol.
Elvileg a biztositekok rendben vannak.
Otlet?
-
Safranek
aktív tag
Sziasztok ,
Mazda6 , 2015, benzines , manuális váltóba szeretném az olajat lecserélni.
75W80 , API GL-4 , 1,7 liter.
Ez így korrekt? -
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok a következő TomTom NVA-SD8110 navigációs fejegység van a Mazdámban régi térkép adatbázissal,az lenne a kérdésem hogy házilag (tört verziójú frisset tudok e rátenni) már néhány nekirugaszkodásom volt de eddig mindig sikertelenül esetleg lenne itt olyan fórum tag akinek ilyen van/volt és értett hozzá?Segítségetek/hozzászólásotok előre is köszönöm,további szép estét mindenkinek!

-
lemmy71
őstag
DOT 4 alatt nem szabad bele önteni, a DOT 3 nem igazán bírja a 4 tárcsánál a hőt és felgázosodik. Valószínűleg azért tűnt el a fékolaj mert (halál) kopottak a betétek és minden dugattyú kint van rendesen, vagy esetleg előzőleg valaki fékcsövet esetleg dugattyút cserélt és nem pótolta a fékolajat.
A szervóba ATF olaj kell, szagolj bele a tartályba és ha éget szagot érzel akkor cseréld az olajat, ne felejtsd légteleníteni és ne öntsd túl a szintet
-
Djuree
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
az nem.
még a felkiáltójel világít folyamatosan. de az gondolom emiatt. -
alphaville
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Keveset járt a klíma ahhoz, hogy lecsapódjon a kondenzvíz. Valamint a beállított hőfok is hatással van a kondenzvíz mennyiségére. S mivel a párom nehezen viseli a hideget, 25-26fokra volt állítva a cucc. Másnap egyedül autózva 15fokra belőttem, nem kellett sokáig várni...
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
alphaville
üzenetére
Eltömődött, vagy mi volt a gond?
-
alphaville
aktív tag
Köszi a válaszokat, megoldódott! Már jön a víz, mint a Niagara.

-
#TOTTI
őstag
válasz
alphaville
üzenetére
Nekem álló helyzetben sokat jár, gyerekkel és gyűlik alatta a víz.
Épp eladó amúgy az autó.
-
aleister
veterán
válasz
alphaville
üzenetére
Sajnos pedig oda kellene távoznia. Kérdezz szerintem rá a szakszervizben. Főleg mivel még garis a kocsid.
-
alphaville
aktív tag
Rövid kérdésem lenne; hová folyik a klíma kondenzvize? Nem látok tócsát az autó alatt.
4hónapos CX-3. -
Godfather
aktív tag
válasz
Godfather
üzenetére
Kozben meglett a megoldas, igaz, rament fel napom a keresesre. Egy magyar srac irta a mazda3revolution-on le a megoldast. Beallitasok->rendszer->nyelv->magyar->ok->NO. Ha magyar mar az MZD nyelve. Itt ebben az esetben az ujboli nyelvvalasztasnal a leokezas utan kiirja, hogy a menu nyelve magyar lesz, de az osszes hangjelzes marad angol. Ha erre NO-t nyomunk, akkor a navigacio beszelt nyelve is magyar lesz.
-
SzaboZE
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A Prius egy Mazda6 ellenében érdekes választás, kb mint egy lajhár és egy kecses őzgida között teszünk különbséget
Se méretben se vezetési élményben nem passzolnak
Cserébe a priust lopják egyben és alkatrészenként is...
-
Godfather
aktív tag
Sziasztok! Tegnap szert tettem egy 2016-os mazda 3-ra. Lenne majd nehany kerdesem a jovoben.
Az elso mindjart az, hogy a navigacio hangot hogy lehet magyarra allitani. Nem talaltam ilyen menupontot. Lehetseges, hogy az Mzd szoftver tul regi, vagy a terkep a regi? 2015-os az adatbazisa, tehat sose lett frissitve. Az mzd is 5-os sorszammal van jelen.
A valaszokat elore is koszonom!Ja, ez franciaorszagban uzembe helyezett kocsi. Amugy angolul beszel a navi.
-
ZeroX92P
tag
válasz
lufiember
üzenetére
'14 utáni változaton nem valószínű hogy látni fogsz olyat ami kritikus állapotban van, még túl fiatal, ez inkább amolyan iránymutatás hogy minél kevesebbet látsz alatta annál jobb, illetve ha első tulajdonos újkorában elvitte utólagos alvázvédelemre akkor az mégjobb. Frissen felkent alvázvédőt erős fenntartásokkal kell kezelni. Felületi rozsdát egy profi helyen alapos fizikai és kémiai tisztítást követően egy jó minőségű alvázvédővel lehet kezelni utána neked biztosan nem lesz problémád vele.
-
lufiember
csendes tag
Köszi szépen mindenkinek!
Nyilván felismerem a rozsdát, de esetleg egy képet tudnátok mutatni, hogy mi az az állapot ami már kerülendő?
Üdv!
-
válasz
lufiember
üzenetére
Alá kell nézni vásárlás előtt... vagy megnézetni szakemberrel...ha csak a rozsdán múlna a konkrét példány megvétele.
De még egy pro tipp. Ha megveszed és 1-2 éven belül rá tudsz költeni 100-150 közötti értékben csak alvázvédelemre, akkor 5-10 évre napszemüveg... tehát jó eséllyel amíg nálad van nem kell vele foglalkozni... -
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
lufiember
üzenetére
Igen nagyon jó választás a helyzetedben, ha nem a vezetési élmény az elsődleges szempont akkor megnéznék pár priust is, az agglomeráció és a főváros közötti ingázásban nem jön rosszul az automata váltó. 2 és 4 millió közt költési szándékod szerint már jók közt válogathatsz.
-
ZeroX92P
tag
válasz
lufiember
üzenetére
A kocsi 2.0 benzinnel kiváló gyakorlatilag minden szempontból. Kevés megbízhatóbb autó van a piacon. Mazda esetében a rozsda az játszik, el kell vinni alvázvédőzni, de a rozsda legalább kezelhető és kiszámítható és nem hagy az út szélén. Talán nem túlzás azt mondanom, hogy az összes tipust végignéztem mielőtt e mellett döntöttem, a konkurencia javarésze benzines tekintetben kis köbcentis, közvetlen befecskendezéses, turbó (egyet vagy többet ér választani) motorokkal operál, véleményem szerint ezek a használt piacról ismeretlen előélettel hatalmas rizikót hordoznak. Ugyanakkor fontos szempont, hogy "megtanulni vezetni" olyan kocsival érdemes ami nem fesziti ki a lehetőségeid és képes vagy pótolni.
-
alphaville
aktív tag
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni autó vásárlást illetően. Nagyon megtetszettek a 3-mas Mazdák (2014. évjárattól, 2.0 benzin). Első autóm lenne, kb. 8 éve van jogsim de azóta, hogy meglett, nem vezettem. Van értelme így szerintetek ilyen autót venni? Kb. 4MFft-ig mennék el, munkába járáshoz használnám a város és az agglomeráció között (kb. 30km/nap), illetve hétvégén hosszabb utakra ha úgy alakul. A rozsdásodáson kívül rosszat nem olvastam ezekről, fontos lenne nekem a megbízhatóság, ezért is félek régebbi típust venni (nem is értek annyira a kocsikhoz).
Vagy tudnátok esetleg valami alternatívát ajánlani és akkor max. 2MFt-ot szánnék rá (nem feltétlen Mazdát akkor). Szeretném meglépni a vásárlást még mielőtt megint bezárják az egész országot, csak nehezen tudom eldönteni mi lenne az észszerű döntés.
Köszi a segítséget előre is!
-
Uyuarasy
tag
válasz
Moleman
üzenetére
En is kerestem erre megoldast, de a kinai csodak eleg intruzivnak tunnek...
Nem vilagos, hogy gyujtas nelkul mirol kapja a tapot az aramkor, ezert inkabb hagytam (foleg hogy volt ra par panasz korabbi modelleknel, hogy neha "magatol" lehuzta az ablakokat roviddel zaras utan) -
Moleman
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Elvileg az ablakemelő kapcsolók kábelkötegére csatlakozik, mondjuk fogalmam sincs, hogy honnan szerez gyújtás nélkül pozitívat, meg honnan tudja, hogy épp bezártad az autót.
Én nem szórakoznék vele, mindig félek levenni az ajtóburkolatot a vízzáró fólia miatt, de jó tudni, hogy van ilyen, egész elfogadható áron.A tükrös móka hasznos lenne, de halmozottan hátrányos helyzetű vagyok, nincs motor a tükörben, így muszáj kézzel hajtogatnom.

-
-
-
troland26
őstag
Furcsállom , hogy nem lehet felhúzni ill leengedni az elektromos ablakot a távirányítóval . Ezt a régi 18 éves seatom is tudta . Van erre valamilyen beállítás amivel ezt esetleg meg tudom oldani ?
-
VANESSZA1
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Az a gh-s Mazda6?
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Jelenleg is Mazda 6-osom van, most egy 3. Generációst vadászok, azt tudja esetleg valaki, ha egy hete volt a kiszemelt kocsi hivatalos Mazda szervizben állapotfelérésen, mindent rendben találtak, elvileg 104e km van jelenleg az autóban a km óra állást is megerősítették az mennyire megbízható állítás? Német kocsiknál is több helyen tárolja az óraállást, ha valaki nagyon ért hozzá persze vissza lehet mind állítani, de a mazdánál nem tudom, hogyan van ez, végig Magyarországon vezetett szervizkönyves
Köszönöm! -
troland26
őstag
Felhívtam az Emil Frey t 95k ért csinálnák meg az android autó elérhetőséget a mazdára
Szerintem megpróbálom majd magam elintézni ... -
-
aleister
veterán
válasz
troland26
üzenetére
Konkrétan az Android autot nem raktam fel, de más tweak-et csináltam már így. Arra kell figyelni, hogy minél több szart raksz fel, annál tovább fog tartani a flashelés, és egy bizonyos idő után (tán 10 perc) lemegy sleepbe a kocsi. Szóval kb 5 percenként célszerű rátaposni a fékre.
-
troland26
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
És ezt valaki csinálta már házilag ? Nem tudok kárt tenni a kocsiba ?

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gondolom azt is egy halál sík úton és minden extra kikapcsolásával mérte a gyár, magyarul átlagos használatban elmegy 170km -t. A feláras gyorstöltőről nem is beszélve

A csaladban van 6-os azzal alapvetoen jok a tapasztalataim, csak az ujabb (gh).