- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
Ahogy nézem nem is írtam végül alku nélkül elvitték 5,7misiért a kis 6-osomat. (2014 139e km, sport touring, soul red, revolution, bőr)
2,5 évet volt nálam ezalatt kb 22e km probléma mentesen.
Egy bmw 330e luxury-ba ültem át, helykínálat kisebb, viszont a 3km-re lévő iroda és ingyen töltés túl csábító volt, az erőről nem beszélve, remélem ez is lesz ennyire megbízható mint a mazda volt, de lehet majd ha lesz sedan/kombi plugin-hybrid vagy full ev-je a mazdának visszatérek, addig csak megfigyelek. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Palesztin994 #5291 üzenetére
Érdekes jelenség mindenesetre, azt a nyest riasztót meglesném mennyi a felvétele, alapjáraton.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Palesztin994 #5289 üzenetére
Start stop nélkül is csinálja ?
-
-
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
hülyegyerek #5198 üzenetére
Egyáltalán nem problémás konstrukció, mind a 2motor és váltó párosítás tartós tud lenni.
(Én pont hirdetek egy 2literes kézi váltós kombit, revolution felszereltséggel) -
ADAM1337
nagyúr
válasz
ADAM1337 #5165 üzenetére
Hozzátartozik, hogy én vagyok a papíron 3. tulaj.
Első és a lizingelő ugyanaz céges autó volt majd átvették sajátként.
Nálam 2,5 éve van, úgy semmire se kellett igazán költenem, olaj csere és torony csapágy cserén kivül.
Viszont a használati szokásaim miatt + üzemanyag helyzet miatt inkább elektromosra cserélném az autót.
Amiket láttam a hahu-n a szerint az 5.2-5.5 nem is elrugaszkodott lenne érte nem ? -
ADAM1337
nagyúr
Szerintetek mennyit érhet az alábbi autó ?
Mazda 6 gl 2014/7 134e km 2liter benzin revolution felszereltség.
(Itt még teljes bőr ülések voltak, elektromos ülés, ülés fütés, tolato kamera + szenzorok (körbe),
ültető rugóval (+gyári dobozba),
1 szezont futott téli gumi(barum) 17es gyári felnin + új nyári gumi (ecsta ps71) 19-es nyári felnin -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Palesztin994 #4967 üzenetére
Én is jobban élném a 2.5-t egyébként, mindentéren nyomatékszegény a konstrukció nem egy erőbajnok. (165le-s) De hétköznapra még okés, mondom úgy hogy bp. 3. kerületben élek.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Palesztin994 #4960 üzenetére
Nekem a 2literes pályán félelmetes fogyasztásokat produkál, szélmentesen 150 tempomatnál 6.5liter körül, de 130 chillezésnél 6körülre kihozható tempomattal, széllel ez lehet 8liter is.
Városba járok 7.7-10liter között de utolsó átlagom reggel 8.6-t mutatott pl. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Palesztin994 #4955 üzenetére
Nekem a kisebb motoros verzió van 2liter kombi revolution felszereltség, én szeretem egyedül amiatt akarom eladni mert 2km-re járok dolgozni vele, és a következő munkahelyem is 3km-re lesz, így egy phev-es autóra váltom le.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Krisz0418 #4929 üzenetére
Én egy 2014-es 2literes 165lovas 6-ost hajtok, revolution felszereltséggel.
A Bose nem egy nagy eresztés ebbe a kaszniba, ha jó hangot akarsz vidd el autó audioval foglalkozó céghez inkább.
A 2.5 hosszútávon se fogyaszt annyival többet infók alapján.
Belsőre tartósak, én csak a facelift-et venném az android autó és társai miatt.
Rozsda a cserélendő alkatrészeken fixen lesz, illetve ami megnézendő a festék pattogzik-e, mivel lehelletvékonyan fényeznek a mazdánál. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok tudtok olyan fórumot vagy helyet ahol ültető rugókról van részletesebb leírás 6GJ-hez ?
Az én automba egy eibach pro kit rugó szett van, 30/25 ültetéssel, ezzel az a gondom, hogy túl kemény hétköznapi használatra.
Rendeltem egy MTS technik rugót, viszont mindenhol progresszívnak írták, de mint kiderült, ez egy sima rugó...
Így adtam a szarnak egy pofont és küldhetem vissza.
Esetleg progresszív rugó szett létezik hozzá ? 6gj 2literes benzines kombi. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
UberMutant #4429 üzenetére
Nem gyári aksi volt már pár éve cserélték az aksit, időközben meglett a hiba a beltér világítás szopta le.
Kiváncsi lennék, hogy mikori szimplán. -
-
ADAM1337
nagyúr
Ma érdekes hibába futottam, tegnap hibátlanul müködött az autóm, ma viszont se kép se hang aksi elvileg 1v alatt van, tegnap még start stop is müködött. (2014 6gj revolution 2liter benzin)
Vettem aksit bosch 60a start stopos aksit, jelenleg exide van benne, nemsokára meglesem milyen évjáratú volt de érdekes hogy 1v-ra leesett, mert 10-re leesik azt mondom okés, de ennyire nagyon durva, én az esőzésre gyanakszok, hogy valami rövidzárlat lehet a kocsiba, vagy ázik van típus hiba esetleg ?
Ti mit javasoltok ? régi aksival mérjem végig a biztosíték táblát vagy már az újjal ? -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #4233 üzenetére
sok sikert az új autóhoz.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
phanzetomox #4071 üzenetére
Évi 10-15k alatt nem éri meg főleg első autónak 4misit költeni ez az én véleményem.
Ennyire tényleg egy car sharing ha csak bp-n mész, vagy ahol elérhető.
Én tavaly óta mentem 7ezret ez is már erősen luxus kategória, így a téli gumi mióta fent van mentem 700km-t. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
#21346560 #3990 üzenetére
Ha teheted a 165le-set keress, szerintem is kicsit drága az adott típus.
Nálam lassan 1 éve van egy revolution felszereltségű 2014-es, nekem eddig semmi bajom nem volt vele, most már kéne hogy erősebb legyen, de ha nem száguldozol kb mindenre elég.Bár a gépemet nehezen tudtam múltkor berakni a csomagtérrel én nem vagyok kibékülve.
És ez egy gépház felette a monitor dobozom. -
ADAM1337
nagyúr
Van valami új hír a 6 hengeres motorokról, hogy milyen konstrukció lesz ?
Lassan 1 éve van meg a 6gj és annyira unalmas vele az élet gondoltam nézelödök. -
ADAM1337
nagyúr
Ez most komoly ?
Amúgy tényleg siker, nekem a héten volt müszakim, végül még mindig a -3cm-es ültetés maradt bent, egyszerűen mindenki meggyözött róla hogy jó stabil ezzel az autó.
Január óta mióta meg van az alábbiakat csináltam vele:
Olajcsere+vezérlés+assistant.
Körbe fék (itt túl rendeltem magam még van 1 szett első tárcsám,trw)
Toronycsapágyakat cseréltettem elől.
+vettem ugyanilyen style-ba 17es felniket, arra kell majd télit lőni nemsokára. -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
6GJ-nél a fejegységről akarom bt-n keresztül zenét lejátszani, néha egyből megy néha meg download phone data-val szivat több percen keresztül.
Valaki tud megoldást mi lehet rá ? (usb-n egyből megy a zene, meg fm-en is, telefonkönyv meg már át van rá szinkronizálva) -
ADAM1337
nagyúr
válasz
tobias40 #3473 üzenetére
Más pár dolog benne, müszerfal rögzítési pont is, maga a panel is másabb.
Létezik amcsiba droidos fejegység, én azokat néztem, de soknál buksz középső joystickot, vagy a tolatókamaerába nincs vonal rajzolás, mivel a kormány jeladót nem kezeli, nem beszélve arról hogy amiket állítasz a középsőn nem látod:
A fényerő szabályzást az egységeset,
automata ablaktörlőt
automata lezárást
hazakisérő fényt. (legalábbis nálam ezek ugranának, revolution felszereltség)
Illetve még a nappali meg esti müszerfal.(bár ez úgyis mindegy ha cserélve van) -
ADAM1337
nagyúr
Nah februárba meg volt a 120e szerviz + assistant stb.
Most a maradékot bepótoltam, igaz az első tárcsát berendeltem de ebbe még van 5k (éves 15k-t megyek), így max addig tartalékba elraktam.
Alkatrészek 120k(e/h tárcsák e/h betét, szíjjak, gyertyák, toronycsapágyak elől pár, fékolaj,) szerelés: 30k
TRW szettre szavaztam végül, azt meg a ferodo-t ajánlották gyárilag. (2014 6-os)(#3438) rasotamas: Én is megemeltettem meglesni az alját és szinte minimális 1-2 lengőn van felületi, illetve pár kopó alkatrészen, máshol nincs.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
#30610944 #3420 üzenetére
A kipufogó nem főelem, a garancia résznél mindenhol főelemet említenek.
Úgy tudsz viszonyítani hogy olyan mint a féktárcsa+betét, elkopik gar idő alatt azt is neked kell cserélned javítanod, nem a garancia része, kivétel ha vettél szervizcsomagot. (btw mazdánál én nem láttam ilyet, bmw-nél mercinél van tudom.) -
ADAM1337
nagyúr
válasz
#30610944 #3397 üzenetére
Olvastam én 2018-as cx5-ről ami 8hónap után rohadt, nagyon darab és szállítmány függő.
Érdemes átvizsgáltatni megemelni, elvileg már 2012 után nem jellemző, de ha félsz egy alvázvédelmet csináltass. (Én is félve vettem a 14-es 6osomat, és kapni is fog nyáron alvázvédelmet) -
ADAM1337
nagyúr
válasz
lemmy71 #3387 üzenetére
Igen, a többi benne volt a 114-be, nem plusz megtévesztően írtam.
Fékekből nézegettem lehet egy ilyen utcai sport ebc yellow szettet kipróbálok + black dash tárcsákat hozzá.
Vicc, hogy ez a szett olcsóbb mint amit feljebb leírtak, közben meg azért jóval tovább fogja bírni. -
ADAM1337
nagyúr
Nah megvolt a 6gj 120e kötelező szervize is. (kivétel gyertya és szíjjak) 114ezerre jött ki, ahogy előzetes árajánlatba kaptam, márka szervízbe. Mazda Óbuda, korrektek köszönöm az ajánlásokat.
A digitális szervízkönyvbe már be is került amit elvégeztek.(olajcsere, pollen/lég/olaj szűrő, 6év 120e, + assistant, kaszni vizsgálat)Fékek viszont elég ramatyok, a 6gj-nek mi a gyári márkája van amire figyelni kell ha megrendelem az alkatrészt ? (Illetve ebbe van bármi digit kopás szenzor a betétnél előkészítés vagy bármi egyéb.)
Kaptam egy combos árajánlatot az alábbira(vezérlés + első fékbetét 10%, hátsó 20%):
első betét: 54k
hátsó betét: 36k
hátsó tárcsa: 73k
gyertyák: 55k
szíjjak: 13k
fagyálló: maradék
szerelés 90kElső blikkre ebc sport yellow betéteket lestem azok megállnak párban 24k-ból, de kb minden majdnem a fele így rákeresgélve.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
aleister #3326 üzenetére
Kövi hó elején lesz aktuális a 120e nagy szervizem, a 6gj-n.
Plusz költség egyelőre egy első torony csapágy, ami a sport rugó miatt nyekereg egy csöppet.
Kértem árajánlatot kiváncsi vagyok mekkora tétel lesz, elsőre 160k körül várom(ez volt a becsült) + a csapágy.
Minden igaz ebbe:
Olaj csere, gyertya csere, szürők(olaj, benzin, utastér pollen), fékolaj csere, lesz benne, 1 év MES, kaszni átvizsgálás. -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
UberMutant #3237 üzenetére
Nekem forgalmi elég volt.
p20 pro-n használom 9-es droiddal. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
UberMutant #3235 üzenetére
Nekem most lesz a 120ezres.
De utána majd megmondom ahogy meglesz, meg valszeg visszakerül a gyári rugó az autóba.
Ez az Eibach sport rugó nekem megöli a komfortot 19-es felnivel, illetve torony csapágyakat is, már van hangjuk azt is nagyszervizzel együtt cseréltetem. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3211 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, remélem sok örömöm lesz benne.
Egyelőre nagyon tetszik csak sport rugó van benne és lehet kicsit sok bele, de meg van a gyári rugójai is, lehet vissza rakatom őket.Közbe családba is elkezdtem nézni egyet, sok ismerösnek bejött a japán vonal.
-
ADAM1337
nagyúr
Csatlakoztam én is a klubhoz, kb másfél hete.
2liter benzin, revolution felszereltség (Jelenleg 117e km van benne):Most fog jönni a 120e km-es szerviz kiváncsi leszek kérek előre ajánlatot rá, nagyságrendileg mennyivel túloz a márkaszerviz. (A digitális szervizkönyv miatt szeretném odavinni, eladásnál majd értéknövelő tényező lesz.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hobby rádiós topik
- Sorozatok
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest