Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
No meg az autómatában a csere az csak frissítés...
Én mondjuk semmi különbséget nem vettem észre 80k-nál történt frissítésnél. -
mmdms
addikt
Sokat olvastam itt a topikba “kotelezo” valtoolaj csererol. Ez pontosan milyen jarganyokra motor/valto parosra vonatkozik, es miert ennyire sarkalatos pont? A verdat 120k kmel vettem, es eros a gyanum h ebbe nem csereltek olajat. Mazda 3 2015
-
OBDII/ELM327 és Mazda 323 (2001) párosítással van valakinek tapasztalata? Nem igazán találok protokol beállítást, amivel tudna kommunikálni (vagyis van 45 féle, amin végig kellene menni, de az automatikus teszt piszoklassú)...
-
#TOTTI
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Lehetsz járulék mentesen egyéni vállalkozó, ha van teljes munkaidős állásod. Csak ha a bevételeid és költségeid után jövedelmed van az után kell adózni.
-
nyepi
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nincs X-es autóm, egy öreg RF blokkos GY 6-osom van. Javítom őket.

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
kata már nincs mellékállásban. 50ért sem.
-
tboy93
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Fix állás mellett a kata csak havi 25.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tuti többet tud keresni, de neki nincs estéje, hétvégéje, ebédszünete stb.
Van pár ismerősöm itthon vállalkozó, hát köszi, inkább kevesebbet keresek, sokkal kevesebb idegeskedés, több szabadidő... -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Főleg Bécsben. Havi 180 órával villanyszerelőként megvan a milla...

-
Uyuarasy
tag
Koszi a valaszt, hatalmas hibakrol nem irtak, vannak paran akiknel kopogas hallatszik az utasterbol is (ez mondjuk lehet a kevesbe minosegi uzemanyagtol), a valos figyasztas (nemet tulajok bevallasa alapjan) 4,5-7,8 liter kozott mozog kb. egy 2.0-as benzines teljesitmenyevel, elso szerviz elott nem volt sima a kigyorsitas, ilyenek.
Tavaly volt valami szoftverfrissites, amivel alakitottak a gorbeken, szoval biztosan van mozgaster a finomhangolasra, csak nekem meg tul uj az egesz. Fussanak ezek is 3-400 ezer kilometert aztan kiderul mennyire tartos konstrukcio

-
tboy93
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Haverom apja nem olyan rég gurított ki a szalonból egy cx 30-at, Ő pl. nem tud valami jól angolul, villanyszerelő. Dolgozik éjjel nappal mondjuk, de igen jól keres.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Van egy pár lehetőség...

-
nyepi
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Az angolom nem túl erős, nem vágom, hogy itt miről van szó.
Viszont a saját tapasztalat eddig nagyon jó a Skyactive X-ről. Eddig nem futottunk bele semmi motorikus hibába. 1-2 injektor hibáról tudok, viszont azt tudni kell, hogy ez a motor nagyon kényes a jó minőségű benzinre. És ugye Magyarországon vagyunk.Persze, az érződött a fórumtárs hsz-én, hogy nem hozzáértő. Pont ebben az esetben nem lehet összehasonlítani a két motort.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Van ismeros ahol minden feltetel adott, a komolyabb muveleteket vele csinaltuk es az is teny, hogy fel/harmadaron kijon egy eves karbantartas ha nem markaszervizre bizzuk. Viszont ennyi "tamogatas" szerintem belefer, szomoru lennek ha meg ennyi sem lenne a markakepviselet itthon, megis csak egy kis autogyarrol van szo

-
Moleman
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
A régi 3-as azért is nagyon hangos, mert nagyon rövid a váltója.
A GH-knak már hosszabb a váltója (a 6 sebességes 2.0 és 2.5-nek legalábbis), de a hangszigetelésük nem kiemelkedő, legalábbis amit utoljára vezettem 2.5 manuális kombi, az elég hangos volt. Ha igazán csendeset szeretnél, Skyactiv generációs autót válassz inkább. A 120-145 lovasok nagyon csendesek a hosszú váltó miatt, 2600 körül forognak 130-nál.
A 165 lovas CX-5 2900-nál megy 130-at, még azzal is egész kellemes utazni.Én 98 lóról ugrottam 165-re, elég nagy a különbség volt, besorolni már ezzel is be lehet mindenhova. Csak a ma jellemző turbós autók rugalmasságához képest van elmaradva, hiába váltok vissza.
#5470 Uyuarasy
Tartok tőle, hogy a sorhat benzin már nem jön el, legalábbis a 6-osban, CX-60-at meg én se akarok.
De már BMW-ben is ritka, csak a 40i maradt, az meg már nagyon drága.
Az utóbbi időben i30N-t és Focus ST-t nézegettem még, mert azok legalább erősek és manuálisak, vagy GR86, de az meg végképp nem családkompatibilis. És valószínűleg mind elmarad egy Mazda3 beltéri minőségéhez képest.Ha nem garanciális, én nem vinném márkaszervizbe, biztosan lehet találni jó és olcsó maszekot.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Moleman
üzenetére
A kisebb teljesitmennyel akar ki is tudnek egyezni (mert bar nagyon szeretjuk vezetni a mostanit, azert varosba tenyleg tulzas...
). Ami leginkabb zavar, hogy mar a GL FL is szinte egy feketedoboz es nem tul bizalomgerjeszto, hogy mindenben masokra kell hagyatkozni.
Garancia mar nincs az auton egy ideje, megis az eves szerviz dijat markaszerviz kapja, viszont szerintem ne varjak el hogy ev kozbeni olajcserere is hozzajuk vigyem (egy "komolyabb" muveletet, mondjuk valtoolaj cseret meg biztos nem biznek rajuk...)
A csalad viszont elobb-utobb bovul es a szedan veges ideig lesz eleg, SUV-t annyira nem szeretnenk, nem tudom mi lesz.(Sorhat benzin?
) -
válasz
Moleman
üzenetére
Fura ez egyébként...mert 165-ről a 181 nem nagy lépés. De ha a sima 195LE-s lépést nézem, az sem kiugró... Viszont abszolút értéken nézve azért azzal már be lehet sorolni.
Én egyébként most azt kezdtem nézegetni, hogy a 2011-12 utáni 6-os kombik milyen hangosak? mennyire jó a hangszigetelésük?
Nekem most ez legnagyobb fájásom a 2005-ös 3-as esetén... Az én fülemnek hangos. Valami csendesebbet szeretnék. Legalább 130-as utazón ne legyen para.
-
Moleman
addikt
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Igen, a Skyactiv-X-től én is tartok emiatt, nagyon ki kéne már próbálnom.
Mindig oda lyukadok ki, hogy az lenne a logikus következő választás, de félek, hogy túl gyenge lenne. A mostani 165 lóerő általában bőven elég, de mikor kevés, olyankor sokkal erősebb kéne, hogy legyen. Pl mikor valaki feltart, de aztán rágyorsít, mikor végre meg tudnám előzni.
Viszont minden más autó, ami szóba jöhet, közel másfélszer annyit fogyaszt.
#5460 nyepi
Mire cserélni kell, ahhoz is biztos lesz utángyártott gyertya. Én a 4 db Bosch gyertyát (ugyanolyan iridiumos) olcsóbban vettem, mint amiért 1 db gyárit adott volna a márkaszerviz. Plusz áfa.
-
wwhy
veterán
Mazda 3 -ban (mikortól) van:
- plexi nélküli, csak távolba vetítős HUD
- adaptív tempomat?
- LED mátrix fényszóró?
Kipróbáltam egy 2018-as CX5-öt, venném is azonnal, de sajnos kétszer annyiba kerül, mint a keretem
Ez a 3 extra erőteljesen befolyásolta az érzelmi állapotomat
-
Uyuarasy
tag
Igazad lehet, az Skyactiv X-et csak masok videokbol es tesztekbol ismerem (azok alapjan nem tul meggyozo, ha most valtanek autot nem vennek, persze lehet tartosnak bizonyul ez a konstrukcio is).
A "még mindig van ilyen, hogy gyertya, ráadásul még mindig tönkremegy a teljes motor tönkremenetel előtt többször is" mondatot nem tudom hova tenni, egy - a kortarsaihoz kepest - botegyszeru, turbo nelkuli szivo Skyactiv G kontextusaban. Persze ez is hengerfejes lesz, ha nem cserelnek olajat, meg kokszosodhat is a szivo oldalon de mi az a tipushiba ami miatt a teljes tonkremenetelt varhatnam?
-
nyepi
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Távol áll tőlem, hogy a dieselt védjem (benzines párti vagyok, bár a hatosom diesel, mert szeretem a motor karakterisztikáját), de azért lesz csodálkozás néhány pl. Skyactive X tulajnál a gyertya csere összegénél. Főleg, hogy a csereperiódus 60.000 km.
És gyanítom, hogy a többi márkánál sem sokkal jobb a helyzet. -
janos666
nagyúr
Ez persze abszolút szubjektív dolog, és az adózási/könyvelési szempontok is befolyásolják, hogy ha nem azt preferálnánk a környezetemben, akkor is dízel autóink lennének, de így, hogy gyermekkorom óta a rokonságban/ismeretségben szinte mindenkinek dízel autója van, nekem mindig a gyermekkorom nyomorúsága jut eszembe a trabantokkal és wartburgokkal, ha gyertyákról hallok/olvasok (mert dízelnél nincs ilyen - vagy ha mégis van valami hellyel-közzel analógiája, hogy a dízel nagy-nyomású befecskendezője sem tart örökkön-örökké, az akkor is más lépték, nem rendszeres dolog a teljes autó élete során, csak egy alkatrész a sok közül, ami persze tönkremehet valamikor még a totálkár előtt...), azt az régi idők öreg autóival asszocializálom, és kicsit meghükkent, hogy "még mindig van ilyen, hogy gyertya, ráadásul még mindig tönkremegy a teljes motor tönkremenetel előtt többször is"?
-
Moleman
addikt
válasz
Safranek
üzenetére
Ha az olajat kérdezed, akkor Total Quartz 9000 Future GF5 0W-20, ugyanaz mint az átcímkézett "gyári" Mazda Supra 0W-20. Szerelőt csak Kispesten és Sopronban tudok.

#5454 Pogifej
Így van, 120 ezer a csereperiódus, bár tapasztalatom szerint nem túl érzékeny rá. Én 142-nél cseréltem le a gyárit, de még bírt volna további soktízezret. -
törölt tag
Hát akkor nagyon meg fogtok leődni, 1 hónapja majdnem duplát fizettem, mint eddig...
-
Safranek
aktív tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Mazda 6 , 2015 , 2.0 - ceglédi Zakar - olajcsere 2020.12-ben 41 e ft volt.

Számlán 0W-20 -as olaj volt. -
#TOTTI
őstag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Én eddig éves szervizre sose fizettem 60e Ft-nál többet. (CX-3, CX-30) Első olaj csere 1500 kilométernél 27e Ft. CX-30 most lesz 2 éves, kíváncsi leszek. Első éves szerviz 59e Ft cakpakk, 0W-20-as olajjal, ebben benne volt egy 4e Ft-os javítószín készlet.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Fera_27
üzenetére
Az olajkerdesre nincs egzakt valasz, mindketto ajanlott olaj, beallhatsz egyik vagy masik taborba, de normalisan uzemeltetve mindegy a motornak.
Hosszabb ut elott meg szoktam nezni az olajszintet (meg ha jo lett a szintido, akkor utana is...
)
A tukorben inkabb a muanyag fogaskerek szokott elnyirodni, szerintem a fujkalas nem helyettesiti a normalis kenest, szoval en nagynyomasu mosas utan vagy nyitva hagyom a tukroket par napig, vagy parszor ki-be csukom, altalaban masnap mar ujra normalisan mukodik. Kaphato hozza fembol fogaskerek, de gondolom okkal nem az kerult bele a gyarban, meg elegge szivas kipattintani a tukrot (pl. holegfuvozni is kell, neten van rola video).
Utolagos kamera beszereleshez nem volt meg kozom, de FB csoportban talan lattam mar ilyet. -
tboy93
nagyúr
válasz
Palesztin994
üzenetére
Általában görcsösen ragaszkodnak a túlárazott szarjaikhoz és még a levegővételért is kiszámláznak egy ezrest. Undorító az egész, de sok mindent nem tehetsz ha meg akarod tartani a garanciát.
-
Palesztin994
aktív tag
Én belekalkuláltam, nem emiatt vettem volna használtat, csak kérdeztem,hogy erre az egyre van-e mód. Ha nincs,hát nincs.
Az tény,hogy az olajjal kapcsolatban nem számítottam ekkora pofátlanságra,mert eddig nem néztem utána. Előző kocsit is markaszervizbe vittem,mert tavalyig garis volt (hyundai), ott is draga volt az olaj, de valamiért csak most néztem utána, hogy mennyire. Ugyanúgy egy szazas lesz,mint az i30-nál, szóval nem ért nagy meglepetés, igazából tényleg csak érdeklődtem,hátha. -
tboy93
nagyúr
válasz
Palesztin994
üzenetére
Szerintem nem fogják engedni vinni az olajat, amíg gari van. Másrészt, illik belekalkulálni a fenntartási költségekbe a garancia idő alatti márkaszervizbe hordást, ahogy új autónál a cascot is. Nem is értem miért / hogy nem néztél ennek utána

-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Idei gyártású mazda 6-ba (2.5 skyactive-G) milyen olaj kell? Főleg az ára miatt érdekel... Elso olajcserere viszem majd 5 ezer km-nél, 6500ft/literért (5l kell bele) vesztegetik. Ha viszem, azt gondolom nem veszik jó néven és megszivatnak. Nyeljem le a békát, vagy mit javasoltok? -
Fera_27
tag
Sziasztok!
Én is beléptem a Mazdások közé egy 2014-es Challenge CX-5 2.0i AWD-vel (Skyactiv-G).
116K van benne. Most volt olajcserén, szűrőcserén, váltóolajat majd a következő 10-esnél kap, nagyon jó autó, hibamentes de kinőtt Citroen C4 1.6 HDI-t váltott, van ennek is dízeles karaktere, de úgy nem támaszt be mint a HDI 2000-nél, de ezt tudtuk
De itt lenne pár kérdésem.
A szerelő szerint katalógusból dolgozva 5W-30-at rakott bele (Liqui Moly Molygen), de olvastam itt a fórumon hogy van aki 0W-20-ra esküszik.
A manual szerint USA régióban kell 0W-20:
USA-n kívül pedig 5W-30:
Akkor most hol az igazság?
Mi előnyt ad a "vékonyabb" 0W-20 ebben a régióban, télen segít? Ezeknél is érdemes az olajszintet ellenőrizni gondolom, ezt hány ezer Km-enként tennétek meg? Bal oldali tükör itt is akadozik behajtáskor, olvastam a WD-40-es trükkről, az megoldhatja hosszútávon is, vagy le kellene cserélni a tükör motorját? Szerelőm szerint csak tükörrel együtt cserélhető, de úgy tudom, ez nem igaz.
Sajnos tolatókamera se radar sincs az autóban, szeretnék bele utólag kamerát tetetni, ebben még a gyári TomTomos NB1 fejegység van, gyári kamera ami CAN buszon csücsül és rajzolja a kormánytrajektóriát az sajnos 200K, van esetleg tapasztalat olyan alternatívával ami nem ázik be az első úton, és biztosan összeköthető ezzel a fejjel? A rükverc jelet megkapja a fej, azt ellenőríztem.
Ha jól tudom 6V-ot lead a fejegység a fenekén, tehát egy boost áramkörrel meg lehetne róla hajtani 12V-os kamerát, vagy ha tólatólámpáról lenne a kamera táplálás, akkor kellene időrelé, hogy indításkor lássa a fej a kamerát, és engedélyezze.Köszi és bocs a floodért
-
Radnix
senior tag
Poliroztatassal, keramiabevonattal van valakinek tapasztalata?
Hol erdemes csinaltatni, mennyiert tul sok, mennyiert gyanusan olcso? -
-
Safranek
aktív tag
Köszönöm Mindenkinek!

-
janos666
nagyúr
Van valakinek tippje, hogy hol lehetne értelmes áron szerezni használt (de jó állapotú), vagy felújított, komplett hengerfejet Mazda B2500-hoz (2002, 2.5 TDI motor)? Előre is köszi.
-
Busi02
csendes tag
válasz
Safranek
üzenetére
Én a 2011-es GH 6-osomban tavaly cseréltem egy 3,5 éves Bosch-t. Ez még nem AGM, de talán ebből a szempontból (márka) ez nem releváns, mert a boltban rábeszéltek a ROCKET márkára, amiről addig nem is hallottam. Ez Dél-Kóreai gyártó és egyben MAZDA beszállító (!), így értelemszerűen jó volt egyből a méret is, és a Bosch 74Ah helyett ez 100Ah-s, nagyobb indítóárammal.
-
Gustavson
tag
-
piny
tag
Sziasztok!
Pár napja érdekesen viselkedik az elől fent lévő 'olvasólámpa', kapcsolhatom akármelyik irányba, oda-vissza, nem akar kikapcsolni. De csak a vezető oldali része csinálja ezt, a másik fele nem... Ha leállítom a kocsit (+lock), akkor egy idő (jó pár perc) után kikapcsol, de ahogy elindítom, újra bekapcsol, és bekapcsolva is marad...
Ötlet? -
Safranek
aktív tag
Ma reggel indítás után megjelent egy warning:
"Battery management system malfunction" .
Két rövidebb táv megtétele után megszűnt a figyelmeztetés.
Ahogy utánaolvastam akkumulátort érdemes lenne cserélni.
Van ajánlás hogy milyet érdemes venni? 2015 Mazda 6 , 2lit , benzin.
Köszönöm
-
wwhy
veterán
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Köszönöm
-
wwhy
veterán
Alvázszám alapján tud valaki segíteni szerviztörténetet lekérdezni
vagy csak be kell sétálni a márkaképviseletre
-
Moleman
addikt
A benzines végtelenül megbízható, a 2.0 és a 2.5 is. A dízelekben van pár hibalehetőség, ami sokba kerülhet és nem is fogyaszt sokkal kevesebbet. Lehet szerencséd is, de a fórumok tele vannak hibás dízelekkel. Persze nyilván mindenki csak akkor ír, ha épp baj van.
Én mindenesetre csak benzinest vennék. -
wwhy
veterán
És a motorok tekintetében a dízel CD175 és a 2.5i benzines mennyire megbízható
-
Uyuarasy
tag
A valto szerintem jo, erdemes cserelni benne a szurot meg az olajat, rovid osszeszokas utan jo elmeny vezetni manualis utan is. Az enyemben lassan 214 ezer km lesz, amig hideg benne az olaj es nem lehet a megszokott dinamikaval haladni (pl. reggeli dugo BP-n) addig neha elofordul hogy elvalt ott, ahol meg nem kellett volna, egyebkent a gazpedallal is lehet jatszani meg M-ben te kapcsolsz karral vagy Revolution (?) felett kormanyfullel.
Nekem 2.5 benzines van, mert nem szeretem a dizeles szemelyautokat, a benzines futastol fuggetlenul jo valasztas, de vannak paran akik megfeleloen karbantatjak/szerelik a Skyactiv D esetleg meg fennallo tipushibait (pl. olajpumpa lanc, vezerles csere). FB csoportokban jelen vannak, ha vennek, akkor jol leinformalhato helyrol vagy toluk tennen

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De már BMW-ben is ritka, csak a 40i maradt, az meg már nagyon drága.
). Ami leginkabb zavar, hogy mar a GL FL is szinte egy feketedoboz es nem tul bizalomgerjeszto, hogy mindenben masokra kell hagyatkozni.