Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Megértelek, úgy már fénylettél volna mint salamon töke
Én is filóztam hogy szétkapom a lámpát és beteszek két led gyűrűt, persze kapcsolóval, egy egyszerű relével hogy ha le kapcsolom akkor gyújtaná az eredeti parkfényt
Szerintem azért nem nagyon piszkálnának és nem vad hideg fehérre gondoltam hanem valami kellemes meleg fehér sárga színre. Hasonlóra mint egy két bmw vagy mint a charger
max 10 - 15 dolcsit szánok rá plusz lefesteném én is a belsejét feketére, hasonlóan mint az mps nek. Majd nézek gombokért valami bontott lámpát és az lesz a kísérleti alany, anno a hátsó futóművet is úgy újítottam fel. Kaptam egy bontottat, szétkaptam homokszórtam, kapott egy savas alapozót utána két réteg fedőfestéket MIPA cucc volt. Összepakoltam új szilentekkel és ment a helyére, örök élet meg egy nap
Mert azt ott a helyszínen lehetetlen rendbe tenni, azt úgy csak taknyolni lehet
-
Gustavson
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Valóban, bocsánat
.
Usb-re csatlakoztatott kamera elvileg tud képet rögzíteni, de csak egy csatlakoztatható egy időben, első, hátsó kamera RCA-val csatlakozik, ott nincs felvétel. Kormány canbus jár hozzá gyárilag, arról is vezérelhető. Tolatólámpára kötve kapcsol a hátsó cam.
Aliexpress-ről, Seicane márkát kell keresni UK vagy DE raktárról. -
lemmy71
őstag
válasz
Gustavson
üzenetére
Szerintem ezt nem nekem akartad címezni de mindegy
De ha már téma a dolog, rá kérdeznék hogy 2004 -s GG hatosba is elérhető ez a cucc? Ezekkel a paraméterekkel, kihangosító telefon wifi obd2 kapcsolat és a kamera. Engem valami olyan kamera megoldás érdekelne ami menet közben menetrögzítőként működne első hátsó egyben, tolatáskor meg természetesen megjelenne a kijelzőn automatikusan a hátsó kamera kép. Esetleg tudnál nekem linkelni valami beszerzési helyet. És még egy kérdés, a kormányról és a középkonzol gyári gombjaival működik a vezérlés? -
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
lemmy71
üzenetére
Bent volt a xenon. Meg volt égve a foncsor, és elég ratyi a gyári projektor, nem gyűjti jól a fényt. Telefonos fénymérőnappal 1000-1200 luxról 2200-2500 lux lett a középponti fényerősség.
Nem akartam angel eye-t. Tervben volt a feketére festés, de meggondoltam magam, nem akarom odavonzani a hatóság tekintetét -
Gustavson
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Navigáció jól működik, mind google map mind Igo, vagy bármelyik navi app. BT kihangosítás, telefonélés szintén, rádió vételi minőségben még nem tapasztaltam problémát, mélygarázsban is jól vesz.
Nappali láthatósága átlagos, kicsit fénylik, nem Super-Amoled, de látható, bár én inkább a vezetésre figyelek, mint a kijelzőre, van navi hang, az is elég.
Épitettem hozzá első és hátsó kamerát is, azt is szépen mutatja, szitén kínai cucc.
WiFi-s OBD-II-vel Torque is működik, hibakódot is tudok vele törölni, YouTube is simán fut rajta. CarWebGuru-val átrendezhető a kinézete. -
lemmy71
őstag
Szerintem ha csak simán beraktad volna a xenon izzót akkor is hasonló lett volna az eredmény, max leműtöd a búrát és alaposan letakarítod a lencsét. De ha már így szétkaptad érdemes lett volna betenni valami [ilyesmit] persze vannak olcsóbbak is, meg ezer féle fajta
-
-
Gustavson
tag
válasz
Debilon
üzenetére
A márkás cuccok drágák, és tulajdon képpen azok is kínai alkatrészekből vannak.
Adtam egy esélyt az eredeti kínai androidos fejegységnek és nem bántam meg.
Tudom nem egy BOSE rendszer, de nekem megfelel, ha nem tekerem max.-ra a hangerőt, akkor szépen szól. És nem kellett külön középkonzol keretet sem vennem. -
T0mBd1gg3R
Topikgazda
A hétvégém ráment, de kicseréltem a projektorokat a lámpákban. Elég jó lett a korábbihoz képest, sajnos az utolsó pillanatban a próbakör után följebb állítottam, pattant egyet és lefittyedt a bal, úgyhogy majd szedhetem szét megint. Régebbi utólagos xenon ment bele, sima halogénes H1 volt. Kínai projektor, 20,5€ volt aliról.
-
lemmy71
őstag
válasz
Debilon
üzenetére
+1
Úgy ahogy mondod, de ha jól emlékszem volt már erről itt szó
[L716 jumper]
Anno [innen] néztem én is az okosságot, kicsit régi már de hasznos lehet, én egy mezei [pc alaplapi cd csatlakozót] használtam.
Nem száz százalék de úgy rémlik hogy a mazda6.gportálon is volt egy két infó
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Megnézik a lámpamosót működés közben, az utastérben nem lehet kézi lámpaszintező kapcsoló azt is nézik. Maga a lámpatestre van valami írva amiből tudja a kpm -s hogy xenonnal is használható, még ha konkrétan maga a xenon szó nem is szerepel a lámpatesten. Az enyémet is megnézte és mondta hogy lehet belerakni xenont csak akkor kell a mosó és az automata szintező. Nálam maga a trafót sem látta mert gyárival megegyező szlim trafókat vettem amiket szépen belelehetett rakni a lámpa almatúrába a gyári helyére. Az szúrta a szemét hogy mocskos jól világít, amúgy senki sem villogott szembe hogy zavarná, kulturáltan volt beállítva. A mikor megállított átnézte a papírokat és utána kellet újból felkapcsolni, addigra hűlt egy kicsit és akkor már látszott a gyújtási idő. Amúgy érdekes hogy ha valami jól van beállítva és nem zavarja a többi közlekedőt, ráadásul már te is messziről meglátod a kóborló gyalogost vagy biciklist, akkor miért kell ezért b.....ni az embert
Jobb az hogy esős ködös időben halálra gázolnak emberek mert későn veszik észre őket az útszélén. Oké ami kiégeti a retinádat azt büntessék meg keményen, az meg is érdemli
Amúgy ezeknek a nappali menetfényeknek is a 40 százalékát kalapáccsal verném szét, némelyik fényes nappal is borzasztó és nem csak az utólag felszereltekről beszélek. -
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
lemmy71
üzenetére
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy konrétan mit néznek.
Ha berakok egy kamu szintezőt (bekapcskor szintez egyet aztán semmi) meg fúvókákat (kell demonstrálni is hogy fúj vagy elég odaragasztani valami fúvóka kinézetűt?) az elég lehet? Vagy nézik, hogy mi van írva a búrára, és hát ha H1 van ráírva xenon nem lehet? Vagy megmondom hogy ott a szintező, ott a fúvóka és a xenon H1-es akkor jó?
De ha D2S feliratú búrám van és H1 xenon van benne azért megb*sznak?
Nagy kuszaság van.
És ott a távolsági ami egy reflektor. Ebbe is lehet projektort szerelni ahogy a pár hozzászólással korábbi youtube linken látható. Namost attól még H1 marad. Feltűnik vajon, hogy projektoros lett a reflektorosból? H1 az H1, ez van a búrán, az nincs ráírva, hogy projektor vagy reflektor. Vagy ha izzó van benne sz*rnak rá, csak Xenon ne legyen?
A xenont honnan tudják? Hogy lassan kapcsol fel, vagy belenéznek? És mi van, ha van bent ballaszttrafó de nincs bekötve?
Ez a projektor amit be akarok tenni ez tud olyat, hogy váltókapcsolós, egy kis tekercs van benne amivel egy terelőlemezt mozgat. Akkor lehet 4 tompítottam, 4 távolságim vele.
És mi van, ha a ködlámpába szerelek egy mini projektort ami sima tompított nem köd? Mondjuk nem tudom mi a nagy különbség, de a H1 az nem H3. -
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A rendőrnél talán igen, ott megúszod egy csekkel, de a kpm -nél nem sok esélyed van ilyesmire, ritka az amelyik elenged egy utólagos csekkel. Ja és a kpm nél bekerülsz a rendszerbe és ha legközelebb megfognak ilyen miatt akkor a helyszínen kivonják a forgalomból a járművet és akkor nincs 30 nap haladék. Amúgy a berendelt műszakivizsgáért nem kell fizetned, csak akkor ha attól a naptól szeretnéd újra érvényesíteni

-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az biztos hogy ezek a projektorosok egy rakás sz...r az egész. Volt anno 626 comprex dieselem abban is egy nulla volt a projektoros tompított, de az audiban sem jobb a helyzet mint a hatosban. Azt kell mondjam hogy anno kölyökkoromban az 1200 Zsigulimban különbül világított a tompított, mint ezekben a mostani hulladékokban
-
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Engem a közlekedési felügyelet ezért rendelt be rendkívüli műszakiszemlére. Nem a hatosaba hanem az A6 ba vettem egy pár eredeti Hella lámpatestet amiben engedélyezett a xenon izzó. Decemberben vasárnap este a ködben állítottak félre, (jobb dolguk sem volt) annyi volt a bajuk hogy nem volt automata magasság állító és nagynyomású lámpamosó, ezért mehettem műszakira. Ott pedig nem csak a lámpát nézték hanem első rendszámtól a hátsóig mindent, a k....g még a háromszöget is elővetette velem. Szerintem jobban jársz ha veszel bele egy bontott xenon szettet mindennel együtt, és akkor nem b....t érte
-
Zsocy155
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Köszönöm szépen.
Neked pedig jó munkát! ;) -
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
Zsocy155
üzenetére
Így van. Mondjuk a legtöbb autóban nincs benne a h3 ködlámpa.
Én most akarom a lámpát átalakítani, rendeltem kínából projektort, igen jóféle, H1 xenont fogad, csupán annyi a bajom, hogy izzóval szar a vetítési képe, led-del jó, de nem tökéletes, xenonnal viszont fantasztikus.
Amin még filózom, hogy rendesen cseréljem-e ki a tompított projektort erre, vagy építsem-e be a távolsági reflektorba így.
Igazából nagyon rosszul látok vele ahogy van, és most télen lenne igazán szükségem rá, de márciusban lesz műszakim.
Ha kicserélem a tompítottat nem lehet észrevenni, de halogénnel kell mennem vizsgára, a vetítési kép remélhetőleg kielégítő lesz nekik, mármint szépen levágja csak alatta közelre nem világít jól.
Ha berakom a távolsági helyére akkor kell Madzagolnom is, mert 1 tompított madzagon nem akarok dupla áramot elvinni. -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy 2003-as Mazda 6-hoz a tompított és a távolságihoz külön izzó kell, mind a kettő H1, a ködlámpába pedig H3?
Köszi. -
aleister
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Igen, az valóban nem kevés. Viszont, ha a java nem városon belül keletkezik, akkor simán vehető ez kímélő üzemnek.
Nekem 2017 -es GL Revolution-Top van. Elég jó áron sikerült hozzájutnom, ráadásul plusz 17 colos téli garnitúrával. Nagyon elégedett vagyok vele. Egyedül az automata váltót sajnálom. Manuálisat szerettem volna.
A napokban volt szerencsém huzamosabb ideig, kötetlenül beszélgetni a szerelőmmel, aki óva intett a gépkönyvben lévő "automata váltóolaj: élettartam csereperiódus" komolyan vételétől. Legkésőbb 150e km-ként ezt is cserélni kell. Ráadásul nagyon bonyolult dolog benne az olajcsere. Nem szakszervizzel, hanem külön automata váltókra specializálódott szervizzel kell elvégeztetni, és meglehetősen drága mutatvány.
Lehet, hogy régimódi vagyok, de ha tanácsolhatom, ragaszkodj a manuálishoz. -
tobias40
veterán
-
aleister
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Persze, lehet találni 4-ért, de az nem reális.
Nem olyan sok az. Az enyémet 133-mal vettem 2 évesen. Időarányosan sokkal többet futott, mint ezek, mégis remek állapotban van. Meg kell őket nézni, és megbízható céggel felméretni. De igen, a legnagyobb körültekintés mellett is bele lehet futni valami rejtett hibába. -
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hát igen a télit a emberek nagy százaléka nem koptatja nullára. 5 - 6 év és mocskosul kiszárad kikeményedik hiába ápolgatom. Motoron 3 szezon és csere, bár ott addigra el is kopik
Már változott a helyzet napi 80km a munkában való ingázása így éves szinten huszonezer körül lesz a km. Így meg már nem éri meg szerintem a négy évszakos, és szerintem az max városban jó, hosszú utakra én biztosan nem vennék olyat. Tavaly vettem négy zsír új nyárit neki, szerintem bepróbálkozok, a következő téli szezonra négy kinai infynityvel, most a nyári is az [ecosis] kellemesen csalódtam benne, nagyon jó és ha kibír még 2 - 3 szezont akkor bőven megérte azt az aprópénzt amit fizettem érte
Ismerem a polarist nekem is az van az A6 -n, elötte misi volt de kellemesen csalódtam a barumban. -
tobias40
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Innen vettem a 4 millát!
És amit írtam ennek az autónak ismerem az előéletét és gazdáját(barátom 30 éve) és tuti 90.000 van benne .
Azokat amiket linkeltél 300.000 km-el az azért kemény.
Tuti céges autók,lehet hogy távoli utakra használták de nem kímélték..
Ettől függetlenül lehetnek jó vételek de nagy a lutri bennük.... -
aleister
veterán
Egy fenét. Ez a km alapú vásárlás egy végtelenül idejétmúlt nézet. Állapotot kell nézni. Milliószor el lett mondva. Meg kell nézni, el kell vinni próbakörre, azután rá kell költeni azt a 20-25 k-t, amit a helyszínre kiszálló, teljes állapotfelmérést végző szakműhelyek elkérnek, és ha ők azt mondják, hogy vihető, akkor vihető. Persze hibák előjöhetnek így is, de ez mindig, bármilyen futásteljesítményű autónál így lesz a használt piacon.
Ha rendeltetésszerűen használták, akkor ezek kimennek a világból. Ha meg rosszul, akkor 50,000 km alatt is ki lehet nyírni egy modern dízelt.Egyébként te is írod: "jobban felszerelt dízel". Azok a Revolution-Topok, nem az Attraction-ök. Ez a 4 milla nagyon nem reális ár.
-
aleister
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Amennyiben érdekes gondolkodásnak számít az, hogy egységnyi pénzből kihozzam a maximumot, akkor valóban az.

2014, Revolution-Top 2.6 mFt
2014, Revolution-Top 2,8 mFt
2014, Revolution 2,9 mFtEzek ráadásul irányárak, és felszereltségben a Topok rommá vernek egy Attractiont. Ráadásul ezek reális futásteljesítményű gépjárművek, nem városban araszolással jöhettek össze. Ezt az egyik hirdetésben írják is. A másikban meg nemrég volt vezérlés csere volt, szóval atta sem kell már költeni.
Szóval nem tudom mit néztél, de a 4 millió nagyon a valóságtól elrugaszkodott ár. Ismétlem, nkb 2.5 mFt a reális azért az Attraction-ért. -
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
lemmy71
üzenetére
6. éves. Ez a gond. Az enyém is ennyi, jó sz*r már. Barum Polaris 3. Csúszkál. 5 fok körül rosszabbul tapad mint a nyári, 3-masban nedves úton el tudom kapartatni.
Ha ilyen keveset használjátok a kocsit vegyetek négy évszakos gumit. Nem annyira tökéletes mint a rendes táli meg nyári, de legalább nem 2 szett öregszik folyamatosan anélkül, hogy elkopna. A legjobb a Michelin Cross Climate. Valamivel rosszabb de jóval olcsóbb a Nexen, én ezt vettem a feleségemnek a Hondájára, mert csak kb évi 6-8 ezret megy. Az is igaz, hogy az összkerekes, így nagyobb biztonságban tudom őt valamint nagy hóban meg jégpáncél esetén biztosan nem ülne volán mögé. -
lemmy71
őstag
Mi a legkedvezőbb guminyomás (2004 6 -s 121le sedan) a nejem panaszkodik hogy csúszkál ebben a takony időben főleg a körforgókban
Dunlop SP Winter Response 195/65 R15 91T van fent, igaz a hatodik szezonját futja de nagyon kevés kilométer van benne, cirka 2000
acél felnin van nem szoktam bolygatni, a nyári meg 16"-s gyári alun. Minden évben tavasszal szépen lemosom és [gumiápolóval] befújom [így tárolom felakasztva a garázsfalon]
A kocsi nincs terhelve, csak a szokásos női lomok vannak benne
jövő szezonra valószínűleg beújítok négy új gumira. Szerintem négy kínai lesz, mert ilyen kis futás teljesítményre, felesleges márkás gumit venni
-
aleister
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Ez még szerintem facelift előtti modell, manuális kézifékkel, műszerfalba süllyesztett kijelzővel. 2.5 milliónál én nem adnék többet érte.
Hiába nem sok a 90.000 km, de az lebontva csak 15.000 évenként, szóval lehet, hogy városban volt használva, és kuka lesz hamarosan a DPF, kettős tömegű. -
aleister
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Ha rendeltetésszerűen használják a dízelt, akkor pont olyan tartós, mint a benzines. Ráadásul a turbó nélküli, 145 lovas benyás ekkora önsúlyhoz nem lesz túl pörgős.
Egyedüli hiba a korai modellek olajpumpa hajtáslánc szakadása, de ezt már írták a többiek. Ráadásul csak GJ-ig áll fent. GL és utána már nem para.
-
ReSeTer
senior tag
Csak kérdezném, mert a 6-os Mazdákban ilyen felfüggesztés van:
"Double wishbone suspension system disadvantage: if one component fails the whole system fails."
Mit értenek az alatt, hogy elromlik az egész? Macphersonnál is ha egy szilent rossz, akkor több terhelést kap a többi, és megfogják adni azok is magukat. Akkor most nem értem.
-
tobias40
veterán
válasz
snorbi82
üzenetére
Találtam kettőt is ,gondolom az a jobb ahol több tag(7100) van.
rasotamas:értem, majd rákérdezek mert vmi visszahívást mondott a haver hogy vinnie kellett de akkor miért fizetett érte 70-80 ezret nem tudom(garancia időn belül)tuti hogy nem a komplett vezérlés volt...Elektronikus szervizkönyvbe visszanézzük...
Köszi!
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
tobias40
üzenetére
Nem a kilométer miatt kell vezérlést cserélni, mert láncos, 300 ezret bírna.
Az eredeti olajpumpa sz*r, volt rá visszahívás németországban, csak itt elsunnyogták így a magyarok vagy kicserélték saját pénze, vagy várták a motorhalált.
Természetesen ha a szervízelőélet alapján motorcserés volt az autó, vagy cserélve volt az olajpumpa vagy a komplett vezérlés vele együtt akkor nincs gond. -
snorbi82
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
Hi! Facebook Mazda 6 Club Hungary. Van egy két igen hozzáértő srác. Tudnak neked segíteni.
(#3145) rasotamas:
Az olajpumpás javításra volt visszahívás ha jól tudom. Meg ugye volt akinek ingyen motorcsere is volt. Tehát azt érdemes megnézetni. -
tobias40
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
90.000-nél már vezérlést kell cserélni?

Feszítő görgőt meg még vmit cseréltek rajta (80.000 ft-ért)úgy tudom,de ugye ez nem a komplett vezérlés...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Moleman: ezt amit kinéztem egy barátomé és tudom az előéletét,Omv premium gázolaj volt benne mindig,szervizek pontosan márka szervízben végezve,abszolút sérülés mentes,szinte csak autó pályán használva stb..
-
Gustavson
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Kvázi régi, 2006 facelift. Igen végig kellett húznom a vezetéket a műszerfalig, de szerencsére simán ment, végig el lehet rejteni a kárpit alá a küszöbnél. Csak a csomagtérben vettem le a kárpitot egy helyen. Seicane fejegység, Aliexpress.com. A többi extráról nem tudok nyilatkozni, de én is találtam már csatlakozó aljzatokat, amibe nincs bekötve semmi. Gondolom automata váltó, stb. helye lehet a kábelkorbácson.
Egy biztos, a gyári extrákkal már nem kell szöszmötölni, max. ha elromlik. -
tobias40
veterán
válasz
Gustavson
üzenetére
Mikori kiadású a tied és milyen felszereltséggel?Sokban hasonlít ilyen szempontból a 3-as a 6-sal?
Meglátom milyen lesz a gyári fejegység és majd eldöntöm merre tovább..
(én is magam kötöttem be a kínait a bömibe...)
Neked jók a rádió csatornák vétele a kínaival?Linket adnál honnan vetted pontosan?
Tehát semmihez nincs oda húzva a kábel hogy csak rá kelljen kötni a kamerát,vagy ha Bose hangrendszert akar az ember utólag akkor szét kell bontani az egész autót?
Vagy ha vki elektromos ülést akar akkor nincs rá lehetőség,olyat kell venni amiben gyárilag benne van?Én az ilyen "bővíthetőségekre" gondoltam,lehet ne fog kelleni de inkább előre kérdezek..
-
Gustavson
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Az enyém egy 3-as sedan, saját magam kötöttem be a fejegységet és a kamerákat a tokatóradarral együtt. Semmilyen gyári kamera előkészítés nincs benne. A fejegység csatlakozói teljesen megegyeznek a gyárival, a rádió vételével nekem nincs problémám.
1-2 plusz vezetéket kellett csak a megfelelő helyre bekötnöm, konkrétan 12V-ot, a többi meg adott helyre csatlakozik. Mivel először csináltam így 2 órámba telt, de tökéletesen működik. -
tobias40
veterán
válasz
Gustavson
üzenetére
Még nincs meg az autó(remélem pár nap alatt nálam lesz) és még nincs véleményem a gyári cuccról!
Ennyire rossz a gyárija szted?
Vettem már kínai fejegységet a Bmw E46-ba és jól teljesít,kivéve a rádió vételt ami katasztrofális,de nem csak nálam ahogy olvasgattam utána.Nincs kábelezve,előkészítve a helye azoknak amit kérdezem?
Neked milyen Mazdád van? -
Gustavson
tag
válasz
tobias40
üzenetére
En kidobnám a gyári audiot, vennék egy jó kínai androidos fejegységet, ahhoz van kamera hátra és előre is szinte gombokért Aliexpressen. A sima alap gyári hangszóró sem rossz, pláne ezekhez a fejegységekhez, bőven elég. És spóroltál egy csomó pénzt, cserébe van GPS, MP3, MP4, stb-stb..
-
tobias40
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Pl. olyan érdekelne hogyha Attraction felszereltségű az autó akkor elő van-e készítve hogy utólag tolató kamerát,Bose hangrendszert vagy más egyéb "extrát" beletegyek különösebb bontás nélkül.(amik a magasabb felszereltségeknél pluszban vannak)
Vezetékezés,hely kiépítése stb érdekelne.. -
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Mazda 6 kombi 2.2 dízel cd150 Attraction 2014-es 90.000 km-el mennyit érhet?
Megkímélt hibátlan (egy kis kavics leverődés az elején) 6-os kézi váltóval.Mia a tapasztalat erről a szériáról?
Tesztekben csak szinte jókat írnak.
Régebben volt egy 626 -om 2000-es benzines,nagyon szerettem..
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Nem annyira, mert ő az 1.6TDCi-ről beszélt a focusban, ami a ford-psa-mazda formációban használatos közös motor, mi meg a mazda6-ról, amiben 2 literes dízel volt és 2.2-es, ezek pedig mind echte mazda motorok. Tehát két tökéletesen különböző motor, teljesen más eredettel, így nagyon nem csöbör és vödör

-
-
SzaboZE
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Nem volt ford motor. A fordban volt mazda motor. Ezerszer felmerült már, el kell fogadni

-
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mit gondoltok Mazda 6 GH 2.2 dízelről (nem skyactive)? Főleg a 120 lovasról?
Jelenleg egy Focus 1.6 TDCI-m van részecskeszűrő nélküli, de iszonyat szívás volt, mert már kellett cserélni fecskendőket, turbófelújítás, meg egyéb hülyeségek, és már benne van 800 ezer forint de mindig van valami baja.A kiszemelt dízelt kb 270 ezer km környékén tudnám megvenni. Mennyire hullanak szét ezek a motorok ennyi km-nél?
A másik nagy kérdés: Fűtés? Focusban megfagyok 10km-ig, aztán kezd el valami meleg jönni, addig a szélvédő tiszta jég stb. Jó a termosztát. De ez más téma, csak arra lennék kíváncsi, hogy Mazda 2.2 dízel milyen ebből a szempontból?
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
lemmy71
üzenetére
Köszi, nekem a kovács autó elég olcsó. Illetve most szólt a néni, akit mindig elviszek anyósommal a templomba, hogy a fia ilyen nagykerben dolgozik, ha kell bármi szóljunk a legolcsóbban beszerzi ahogy lehet.
Persze az ilyenekből szokott lenni hogy:
- Valójában nem is olcsóbb
- Hetek-hónapok mire sikerül tényleg beszerezni
- A számlát meg se kapom vagy ha igen törölgethetem vele mert garanciára nem jogosít -
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Rosszul fogalmaztam üzemi mérsékletre gondoltam amikor azt írtam hogy "magas hőtartomány" de mindegy lényegtelen

Nem is figyeltem hogy honnan küldik az alkatrészt, csak a tipus miatt linkeltem, de azért árban nem rossz, máshol minimum a duplája. Én csak beszólok a boltos havernak és másnap reggelre ott is van a boltban, semmi posta és még ráadásul nagyker ár alatt kapom számlával. Mondanám hogy ha erre jársz rendelek egyet neked és átveheted a boltban átvételkor fizetve, de postázást nem vállalok, amúgy a posta majdnem annyi mint a szűrő, érdemes komplett szerviz szettet venni úgy jobban megéri
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
lemmy71
üzenetére
Ja ezektől egyszer rendeltem valamit, baromi olcsó volt de a posta angliából hozta több mint 3000-ért és elég soká is. Árban jók, ha több mindent veszel megérheti. Csomagtérajtó-gázrugót vettem tőlük verhetetlen árban.
Szerintem, és a legjobb szándékú tanácsnak szánom, csak jól tönkrevágod vele a jó motorodat. A következő cserekor hallgass rám kérlek, és vegyél bele 5W-30-at, majd figyeld, hogy abból mennyit eszik. Lehet, hogy kicsivel többet fog, vagy kicsivel kevesebbet, de lassabban fog nőni a kopás mértéke.
A 40 nem magas hőtartománybeli viszkozitást jelöl, hanem normál üzemállapotbélit, tehát amikor bemelegedett a motor ennyire hígul, sűrűbb marad üzemi hőfokon mint a 30-as.
Az első szám a hidegindítási viszkozitást jelöli. Ha 10-30-ast raknál bele jobban kopna a motor amíg be nem melegszik. Így jobban kopik amikor már bemelegedett.
Ha versenyautó üzemben használod, állandóan tiltásig forgatod akkor indokolt lehet, mert magasabb az üzemi hőfok. -
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
[Gázolajszűrő] igaz én [Japanparts FC-295S] -t raktam bele, de nekem nagykeráron hozta egy viszonteladó. Szerintem a maxgear is jó szűrő.
200 ezer van az autóban mehet bele egy kicsivel vastagabb olaj, az meg hogy 40 -s az olaj annyira nem vészes, az csak a magas hőtartományban lévő viszkozitást jelőli. Én 20 ezrenként cserélem az olajat, az egyliteres utántöltő dobozban mindig marad egy kicsi, az meg megy a fűnyíróba
-
lemmy71
őstag
Valaki vásárolt már az Inter Cars tól főtengely ékszíjtárcsát (2003 hatos diesel 121ps). náluk 32 ezer bruttóban de mintha a képen így kicsit más lenne, pedig a gép azt hozza hozzá motorszám alapján sajnos nincs nekik kéznél hogy megnézzem, lengyelből rendelnék ők is. Bárdinál és az unixnál van polcon, de 130 ezer kedvezménnyel
Kuplungozás után levettem mert éreztem még egy kis rezonanciát, sajnos kezdi megadni magát az ékszíjtárcsa. Satuba befogtam és érezhető volt egy kis mozgás amikor befeszítettem egy csavarhúzóval.
-
T0mBd1gg3R
Topikgazda
válasz
lemmy71
üzenetére
Gázolajszűrőben lehet csak betétet cserélni és ilyen olcsón? Típust tudsz mondani? Mert konkrétan a fotón kb semmi nem olvasható.
40-es olajat nem kéne beletenni, 5W-30 való bele, ez egy zsigulik korából származó baromság, hgoy az öregedő kopó autóba vastagabb olaj kell, ettől fog jobban kopni majd már annyira, hogy motorgenerál. 300-at futott dízel hatosom akkor eszik meg 1 litert 10 ezer kilométeren, ha folyamatosan maxon akarom tartani, mert amúgy egyre lassabban eszi le ahogy fogy. -
lemmy71
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Tavaly a nejem hatósához bruttó 23,400ft volt az anyag. Van bárdi és unix kedvezményem is, de van itt a környéken árban kedvezőbb bolt is.
Aktívszenes pollenszűrő 2,400ft.
Levegőszűrő 2,200ft.
Motorolajszűrő 1,300ft.
Gázolajszűrő betét 2,400ft.
Mobil1. 5w40 Super 3000 4L. 12,000ft.
Mobil1. 5w40 Super 3000 1L. 3,100ft.
[sz. jegy] -
aleister
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A Hengst-ről jókat hallottam, de valamiért még nem használtam őket.
Az Opelben én is Mannolt töltöttem. Teljesen elégedett vagyok vele. Viszont nem számít nagy névnek, így sokan hajlamosak lehúzni.
A Mazdához nekem az ACEA C3 szabványt írja elő a kézikönyv 0W30 vagy 5W30 viszkozitással. Ezt vettem volna MAZDA ORIGINAL OIL ULTRA DPF 5W30 5L 1 KARTON
Sajnos visszajelzett a webshop, hogy épp nincs raktáron. Ellenben úgy tudom, hogy ez valójában Total olaj, csak a Mazda átcímkézi, így végül ez lett: TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W30 5L 1 KARTON
Kb 8200-re jön ki egy 5 literes flakon. Ez szerintem jó ár. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én levegő és olajszűrőből Mann-t vettem. Nemcsak a boltok jelölik jó minőségűnek de a szájhagyomány is javasolja. Pollenszűrőből würtemberget tettem be. Ebből volt aktív szenes készleten... Olajból Meg Shell Helix Ultra ECT C3.
Igaz kedvezménnyel de a szűrők megvoltak egy 10-ből. Az olaj meg kedvezmény nélkül simán boltból szintén 10 körül. Abból vettem 1L -t tartaléknak a csomagtartóba ha szükség lenne rá... De eddig nem volt. -
Gustavson
tag
válasz
aleister
üzenetére
Én a ZSU.hu-nál vettem MAHLE utángyártottat, 2.550,-Ft, teljesen jó, olajcserével együtt ezt is cserélem évente.
A pollenszűrőről sem felejtkezzetek meg
. Az sem egy drága dolog, de hasznos, pláne ha sokat megy az ember városban, javasolt az aktívszenes változat, gépkönyv szerint kicsit sűrűbben cserélendő mint az olaj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Eredeti játékok OFF topik
- Gitáros topic
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én is filóztam hogy szétkapom a lámpát és beteszek két led gyűrűt, persze kapcsolóval, egy egyszerű relével hogy ha le kapcsolom akkor gyújtaná az eredeti parkfényt
Szerintem azért nem nagyon piszkálnának és nem vad hideg fehérre gondoltam hanem valami kellemes meleg fehér sárga színre. Hasonlóra mint egy két bmw vagy mint a charger
max 10 - 15 dolcsit szánok rá plusz lefesteném én is a belsejét feketére, hasonlóan mint az mps nek. Majd nézek gombokért valami bontott lámpát és az lesz a kísérleti alany, anno a hátsó futóművet is úgy újítottam fel. Kaptam egy bontottat, szétkaptam homokszórtam, kapott egy savas alapozót utána két réteg fedőfestéket MIPA cucc volt. Összepakoltam új szilentekkel és ment a helyére, örök élet meg egy nap
Mert azt ott a helyszínen lehetetlen rendbe tenni, azt úgy csak taknyolni lehet
.
De köszi az infot.

Jobb az hogy esős ködös időben halálra gázolnak emberek mert későn veszik észre őket az útszélén. Oké ami kiégeti a retinádat azt büntessék meg keményen, az meg is érdemli
acél felnin van nem szoktam bolygatni, a nyári meg 16"-s gyári alun. Minden évben tavasszal szépen lemosom és