Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3193 üzenetére
Megértelek, úgy már fénylettél volna mint salamon töke
Én is filóztam hogy szétkapom a lámpát és beteszek két led gyűrűt, persze kapcsolóval, egy egyszerű relével hogy ha le kapcsolom akkor gyújtaná az eredeti parkfényt
Szerintem azért nem nagyon piszkálnának és nem vad hideg fehérre gondoltam hanem valami kellemes meleg fehér sárga színre. Hasonlóra mint egy két bmw vagy mint a charger
max 10 - 15 dolcsit szánok rá plusz lefesteném én is a belsejét feketére, hasonlóan mint az mps nek. Majd nézek gombokért valami bontott lámpát és az lesz a kísérleti alany, anno a hátsó futóművet is úgy újítottam fel. Kaptam egy bontottat, szétkaptam homokszórtam, kapott egy savas alapozót utána két réteg fedőfestéket MIPA cucc volt. Összepakoltam új szilentekkel és ment a helyére, örök élet meg egy nap
Mert azt ott a helyszínen lehetetlen rendbe tenni, azt úgy csak taknyolni lehet
-
Gustavson
tag
válasz
lemmy71 #3195 üzenetére
Valóban, bocsánat
.
Usb-re csatlakoztatott kamera elvileg tud képet rögzíteni, de csak egy csatlakoztatható egy időben, első, hátsó kamera RCA-val csatlakozik, ott nincs felvétel. Kormány canbus jár hozzá gyárilag, arról is vezérelhető. Tolatólámpára kötve kapcsol a hátsó cam.
Aliexpress-ről, Seicane márkát kell keresni UK vagy DE raktárról. -
lemmy71
őstag
válasz
Gustavson #3192 üzenetére
Szerintem ezt nem nekem akartad címezni de mindegy
De ha már téma a dolog, rá kérdeznék hogy 2004 -s GG hatosba is elérhető ez a cucc? Ezekkel a paraméterekkel, kihangosító telefon wifi obd2 kapcsolat és a kamera. Engem valami olyan kamera megoldás érdekelne ami menet közben menetrögzítőként működne első hátsó egyben, tolatáskor meg természetesen megjelenne a kijelzőn automatikusan a hátsó kamera kép. Esetleg tudnál nekem linkelni valami beszerzési helyet. És még egy kérdés, a kormányról és a középkonzol gyári gombjaival működik a vezérlés?
-
válasz
lemmy71 #3191 üzenetére
Bent volt a xenon. Meg volt égve a foncsor, és elég ratyi a gyári projektor, nem gyűjti jól a fényt. Telefonos fénymérőnappal 1000-1200 luxról 2200-2500 lux lett a középponti fényerősség.
Nem akartam angel eye-t. Tervben volt a feketére festés, de meggondoltam magam, nem akarom odavonzani a hatóság tekintetét -
Gustavson
tag
válasz
lemmy71 #3191 üzenetére
Navigáció jól működik, mind google map mind Igo, vagy bármelyik navi app. BT kihangosítás, telefonélés szintén, rádió vételi minőségben még nem tapasztaltam problémát, mélygarázsban is jól vesz.
Nappali láthatósága átlagos, kicsit fénylik, nem Super-Amoled, de látható, bár én inkább a vezetésre figyelek, mint a kijelzőre, van navi hang, az is elég.
Épitettem hozzá első és hátsó kamerát is, azt is szépen mutatja, szitén kínai cucc.
WiFi-s OBD-II-vel Torque is működik, hibakódot is tudok vele törölni, YouTube is simán fut rajta. CarWebGuru-val átrendezhető a kinézete. -
lemmy71
őstag
Szerintem ha csak simán beraktad volna a xenon izzót akkor is hasonló lett volna az eredmény, max leműtöd a búrát és alaposan letakarítod a lencsét. De ha már így szétkaptad érdemes lett volna betenni valami [ilyesmit] persze vannak olcsóbbak is, meg ezer féle fajta
-
-
Gustavson
tag
válasz
Debilon #3188 üzenetére
A márkás cuccok drágák, és tulajdon képpen azok is kínai alkatrészekből vannak.
Adtam egy esélyt az eredeti kínai androidos fejegységnek és nem bántam meg.
Tudom nem egy BOSE rendszer, de nekem megfelel, ha nem tekerem max.-ra a hangerőt, akkor szépen szól. És nem kellett külön középkonzol keretet sem vennem. -
A hétvégém ráment, de kicseréltem a projektorokat a lámpákban. Elég jó lett a korábbihoz képest, sajnos az utolsó pillanatban a próbakör után följebb állítottam, pattant egyet és lefittyedt a bal, úgyhogy majd szedhetem szét megint. Régebbi utólagos xenon ment bele, sima halogénes H1 volt. Kínai projektor, 20,5€ volt aliról.
-
lemmy71
őstag
válasz
Debilon #3180 üzenetére
+1
Úgy ahogy mondod, de ha jól emlékszem volt már erről itt szó
[L716 jumper]
Anno [innen] néztem én is az okosságot, kicsit régi már de hasznos lehet, én egy mezei [pc alaplapi cd csatlakozót] használtam.
Nem száz százalék de úgy rémlik hogy a mazda6.gportálon is volt egy két infó -
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3175 üzenetére
Megnézik a lámpamosót működés közben, az utastérben nem lehet kézi lámpaszintező kapcsoló azt is nézik. Maga a lámpatestre van valami írva amiből tudja a kpm -s hogy xenonnal is használható, még ha konkrétan maga a xenon szó nem is szerepel a lámpatesten. Az enyémet is megnézte és mondta hogy lehet belerakni xenont csak akkor kell a mosó és az automata szintező. Nálam maga a trafót sem látta mert gyárival megegyező szlim trafókat vettem amiket szépen belelehetett rakni a lámpa almatúrába a gyári helyére. Az szúrta a szemét hogy mocskos jól világít, amúgy senki sem villogott szembe hogy zavarná, kulturáltan volt beállítva. A mikor megállított átnézte a papírokat és utána kellet újból felkapcsolni, addigra hűlt egy kicsit és akkor már látszott a gyújtási idő. Amúgy érdekes hogy ha valami jól van beállítva és nem zavarja a többi közlekedőt, ráadásul már te is messziről meglátod a kóborló gyalogost vagy biciklist, akkor miért kell ezért b.....ni az embert
Jobb az hogy esős ködös időben halálra gázolnak emberek mert későn veszik észre őket az útszélén. Oké ami kiégeti a retinádat azt büntessék meg keményen, az meg is érdemli
Amúgy ezeknek a nappali menetfényeknek is a 40 százalékát kalapáccsal verném szét, némelyik fényes nappal is borzasztó és nem csak az utólag felszereltekről beszélek.
-
válasz
lemmy71 #3174 üzenetére
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy konrétan mit néznek.
Ha berakok egy kamu szintezőt (bekapcskor szintez egyet aztán semmi) meg fúvókákat (kell demonstrálni is hogy fúj vagy elég odaragasztani valami fúvóka kinézetűt?) az elég lehet? Vagy nézik, hogy mi van írva a búrára, és hát ha H1 van ráírva xenon nem lehet? Vagy megmondom hogy ott a szintező, ott a fúvóka és a xenon H1-es akkor jó?
De ha D2S feliratú búrám van és H1 xenon van benne azért megb*sznak?
Nagy kuszaság van.
És ott a távolsági ami egy reflektor. Ebbe is lehet projektort szerelni ahogy a pár hozzászólással korábbi youtube linken látható. Namost attól még H1 marad. Feltűnik vajon, hogy projektoros lett a reflektorosból? H1 az H1, ez van a búrán, az nincs ráírva, hogy projektor vagy reflektor. Vagy ha izzó van benne sz*rnak rá, csak Xenon ne legyen?
A xenont honnan tudják? Hogy lassan kapcsol fel, vagy belenéznek? És mi van, ha van bent ballaszttrafó de nincs bekötve?
Ez a projektor amit be akarok tenni ez tud olyat, hogy váltókapcsolós, egy kis tekercs van benne amivel egy terelőlemezt mozgat. Akkor lehet 4 tompítottam, 4 távolságim vele.
És mi van, ha a ködlámpába szerelek egy mini projektort ami sima tompított nem köd? Mondjuk nem tudom mi a nagy különbség, de a H1 az nem H3. -
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3173 üzenetére
A rendőrnél talán igen, ott megúszod egy csekkel, de a kpm -nél nem sok esélyed van ilyesmire, ritka az amelyik elenged egy utólagos csekkel. Ja és a kpm nél bekerülsz a rendszerbe és ha legközelebb megfognak ilyen miatt akkor a helyszínen kivonják a forgalomból a járművet és akkor nincs 30 nap haladék. Amúgy a berendelt műszakivizsgáért nem kell fizetned, csak akkor ha attól a naptól szeretnéd újra érvényesíteni
-
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3171 üzenetére
Az biztos hogy ezek a projektorosok egy rakás sz...r az egész. Volt anno 626 comprex dieselem abban is egy nulla volt a projektoros tompított, de az audiban sem jobb a helyzet mint a hatosban. Azt kell mondjam hogy anno kölyökkoromban az 1200 Zsigulimban különbül világított a tompított, mint ezekben a mostani hulladékokban
-
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3168 üzenetére
Engem a közlekedési felügyelet ezért rendelt be rendkívüli műszakiszemlére. Nem a hatosaba hanem az A6 ba vettem egy pár eredeti Hella lámpatestet amiben engedélyezett a xenon izzó. Decemberben vasárnap este a ködben állítottak félre, (jobb dolguk sem volt) annyi volt a bajuk hogy nem volt automata magasság állító és nagynyomású lámpamosó, ezért mehettem műszakira. Ott pedig nem csak a lámpát nézték hanem első rendszámtól a hátsóig mindent, a k....g még a háromszöget is elővetette velem. Szerintem jobban jársz ha veszel bele egy bontott xenon szettet mindennel együtt, és akkor nem b....t érte
-
Zsocy155
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3168 üzenetére
Köszönöm szépen.
Neked pedig jó munkát! ;) -
válasz
Zsocy155 #3167 üzenetére
Így van. Mondjuk a legtöbb autóban nincs benne a h3 ködlámpa.
Én most akarom a lámpát átalakítani, rendeltem kínából projektort, igen jóféle, H1 xenont fogad, csupán annyi a bajom, hogy izzóval szar a vetítési képe, led-del jó, de nem tökéletes, xenonnal viszont fantasztikus.
Amin még filózom, hogy rendesen cseréljem-e ki a tompított projektort erre, vagy építsem-e be a távolsági reflektorba így.
Igazából nagyon rosszul látok vele ahogy van, és most télen lenne igazán szükségem rá, de márciusban lesz műszakim.
Ha kicserélem a tompítottat nem lehet észrevenni, de halogénnel kell mennem vizsgára, a vetítési kép remélhetőleg kielégítő lesz nekik, mármint szépen levágja csak alatta közelre nem világít jól.
Ha berakom a távolsági helyére akkor kell Madzagolnom is, mert 1 tompított madzagon nem akarok dupla áramot elvinni. -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy 2003-as Mazda 6-hoz a tompított és a távolságihoz külön izzó kell, mind a kettő H1, a ködlámpába pedig H3?
Köszi. -
aleister
veterán
válasz
tobias40 #3165 üzenetére
Igen, az valóban nem kevés. Viszont, ha a java nem városon belül keletkezik, akkor simán vehető ez kímélő üzemnek.
Nekem 2017 -es GL Revolution-Top van. Elég jó áron sikerült hozzájutnom, ráadásul plusz 17 colos téli garnitúrával. Nagyon elégedett vagyok vele. Egyedül az automata váltót sajnálom. Manuálisat szerettem volna.
A napokban volt szerencsém huzamosabb ideig, kötetlenül beszélgetni a szerelőmmel, aki óva intett a gépkönyvben lévő "automata váltóolaj: élettartam csereperiódus" komolyan vételétől. Legkésőbb 150e km-ként ezt is cserélni kell. Ráadásul nagyon bonyolult dolog benne az olajcsere. Nem szakszervizzel, hanem külön automata váltókra specializálódott szervizzel kell elvégeztetni, és meglehetősen drága mutatvány.
Lehet, hogy régimódi vagyok, de ha tanácsolhatom, ragaszkodj a manuálishoz. -
tobias40
veterán
-
aleister
veterán
válasz
tobias40 #3162 üzenetére
Persze, lehet találni 4-ért, de az nem reális.
Nem olyan sok az. Az enyémet 133-mal vettem 2 évesen. Időarányosan sokkal többet futott, mint ezek, mégis remek állapotban van. Meg kell őket nézni, és megbízható céggel felméretni. De igen, a legnagyobb körültekintés mellett is bele lehet futni valami rejtett hibába. -
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3158 üzenetére
Hát igen a télit a emberek nagy százaléka nem koptatja nullára. 5 - 6 év és mocskosul kiszárad kikeményedik hiába ápolgatom. Motoron 3 szezon és csere, bár ott addigra el is kopik
Már változott a helyzet napi 80km a munkában való ingázása így éves szinten huszonezer körül lesz a km. Így meg már nem éri meg szerintem a négy évszakos, és szerintem az max városban jó, hosszú utakra én biztosan nem vennék olyat. Tavaly vettem négy zsír új nyárit neki, szerintem bepróbálkozok, a következő téli szezonra négy kinai infynityvel, most a nyári is az [ecosis] kellemesen csalódtam benne, nagyon jó és ha kibír még 2 - 3 szezont akkor bőven megérte azt az aprópénzt amit fizettem érte
Ismerem a polarist nekem is az van az A6 -n, elötte misi volt de kellemesen csalódtam a barumban.
-
tobias40
veterán
válasz
aleister #3159 üzenetére
Innen vettem a 4 millát!
És amit írtam ennek az autónak ismerem az előéletét és gazdáját(barátom 30 éve) és tuti 90.000 van benne .
Azokat amiket linkeltél 300.000 km-el az azért kemény.
Tuti céges autók,lehet hogy távoli utakra használták de nem kímélték..
Ettől függetlenül lehetnek jó vételek de nagy a lutri bennük.... -
aleister
veterán
Egy fenét. Ez a km alapú vásárlás egy végtelenül idejétmúlt nézet. Állapotot kell nézni. Milliószor el lett mondva. Meg kell nézni, el kell vinni próbakörre, azután rá kell költeni azt a 20-25 k-t, amit a helyszínre kiszálló, teljes állapotfelmérést végző szakműhelyek elkérnek, és ha ők azt mondják, hogy vihető, akkor vihető. Persze hibák előjöhetnek így is, de ez mindig, bármilyen futásteljesítményű autónál így lesz a használt piacon.
Ha rendeltetésszerűen használták, akkor ezek kimennek a világból. Ha meg rosszul, akkor 50,000 km alatt is ki lehet nyírni egy modern dízelt.Egyébként te is írod: "jobban felszerelt dízel". Azok a Revolution-Topok, nem az Attraction-ök. Ez a 4 milla nagyon nem reális ár.
-
aleister
veterán
válasz
tobias40 #3156 üzenetére
Amennyiben érdekes gondolkodásnak számít az, hogy egységnyi pénzből kihozzam a maximumot, akkor valóban az.
2014, Revolution-Top 2.6 mFt
2014, Revolution-Top 2,8 mFt
2014, Revolution 2,9 mFtEzek ráadásul irányárak, és felszereltségben a Topok rommá vernek egy Attractiont. Ráadásul ezek reális futásteljesítményű gépjárművek, nem városban araszolással jöhettek össze. Ezt az egyik hirdetésben írják is. A másikban meg nemrég volt vezérlés csere volt, szóval atta sem kell már költeni.
Szóval nem tudom mit néztél, de a 4 millió nagyon a valóságtól elrugaszkodott ár. Ismétlem, nkb 2.5 mFt a reális azért az Attraction-ért. -
válasz
lemmy71 #3157 üzenetére
6. éves. Ez a gond. Az enyém is ennyi, jó sz*r már. Barum Polaris 3. Csúszkál. 5 fok körül rosszabbul tapad mint a nyári, 3-masban nedves úton el tudom kapartatni.
Ha ilyen keveset használjátok a kocsit vegyetek négy évszakos gumit. Nem annyira tökéletes mint a rendes táli meg nyári, de legalább nem 2 szett öregszik folyamatosan anélkül, hogy elkopna. A legjobb a Michelin Cross Climate. Valamivel rosszabb de jóval olcsóbb a Nexen, én ezt vettem a feleségemnek a Hondájára, mert csak kb évi 6-8 ezret megy. Az is igaz, hogy az összkerekes, így nagyobb biztonságban tudom őt valamint nagy hóban meg jégpáncél esetén biztosan nem ülne volán mögé. -
lemmy71
őstag
Mi a legkedvezőbb guminyomás (2004 6 -s 121le sedan) a nejem panaszkodik hogy csúszkál ebben a takony időben főleg a körforgókban
Dunlop SP Winter Response 195/65 R15 91T van fent, igaz a hatodik szezonját futja de nagyon kevés kilométer van benne, cirka 2000
acél felnin van nem szoktam bolygatni, a nyári meg 16"-s gyári alun. Minden évben tavasszal szépen lemosom és [gumiápolóval] befújom [így tárolom felakasztva a garázsfalon]
A kocsi nincs terhelve, csak a szokásos női lomok vannak benne
jövő szezonra valószínűleg beújítok négy új gumira. Szerintem négy kínai lesz, mert ilyen kis futás teljesítményre, felesleges márkás gumit venni
-
aleister
veterán
válasz
tobias40 #3129 üzenetére
Ez még szerintem facelift előtti modell, manuális kézifékkel, műszerfalba süllyesztett kijelzővel. 2.5 milliónál én nem adnék többet érte.
Hiába nem sok a 90.000 km, de az lebontva csak 15.000 évenként, szóval lehet, hogy városban volt használva, és kuka lesz hamarosan a DPF, kettős tömegű. -
aleister
veterán
válasz
Moleman #3144 üzenetére
Ha rendeltetésszerűen használják a dízelt, akkor pont olyan tartós, mint a benzines. Ráadásul a turbó nélküli, 145 lovas benyás ekkora önsúlyhoz nem lesz túl pörgős.
Egyedüli hiba a korai modellek olajpumpa hajtáslánc szakadása, de ezt már írták a többiek. Ráadásul csak GJ-ig áll fent. GL és utána már nem para.
-
ReSeTer
senior tag
Csak kérdezném, mert a 6-os Mazdákban ilyen felfüggesztés van:
"Double wishbone suspension system disadvantage: if one component fails the whole system fails."
Mit értenek az alatt, hogy elromlik az egész? Macphersonnál is ha egy szilent rossz, akkor több terhelést kap a többi, és megfogják adni azok is magukat. Akkor most nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest