Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: A kérdés...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Minden érintett panaszosnak: KDE kompozitor kikapcsolása, ha ki volt kapcsolva, akkor bekapcsolása, az ott lévő opciók végigpróbálgatása. Ha csak a FF csinálja, akkor meg lehetne nézni az about:support oldalon, hogy használ-e hardveres gyorsítást.
Cinmanót tessék illő módon temetni, sokáig használtad, szeretted

Lehet a jövő héten én is újrahúzom az Archot, hátha helyrehozza a NetworkManager problémáját, meg úgyis fönt van már egy kazal csomag feleslegesen (amik egyszer valami progi fordításához, meg ehhez-ahhoz kellettek egyszer, de már nem, mégis fent lettek hagyva). Akkor meg már átnyomom az SSD-t is ext4-ről f2fs-re, hogy legyen azzal is tapasztalatom, meg felteszem a KDE5-öt. Utána át tudok vedleni KDE supportossá
Addig viszont nem, mert tesztelgetem a Wi-Fi-t NetworkManager nélkül, ami KDE alatt kötelező lenne. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Sok minden nincs felrakva onnan és egyiknél sincs felkiáltójel ami figyelmeztetne. Figyeltem rá, mert már írtad. Most meg szinte mindent leszedtem róla pár kivétellel mint menü, hang, eltávolítható eszközök, hálózat és naptár.
Nálam az Smplayer önálló életre kelti a belső hangkártyát, hiába állítottam be user defire a hang beállításai között,. Töröltem no problem.
-
J.C.G.
aktív tag
-
gyula20
tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Szia !
Létezik ilyen linuxos USB-re csatlakoztatható digitalizáló.
Az EBAY-on találtam, ha jól emlékszem 3000Ft. körüli áron, csak hozzánk , mármint
Magyarországba nem szállít./német /
Azért még nem adom fel .
Lehet, hogy az lesz a megoldás , hogy valamilyen Windowst- kell még feltelepíteni a Linux mellé.
Ezzel egyébként az a problémám , hogy a Linux Mint-em néha-néha megáll, irfanview jelzéssel.
Kétszer sikerült megtalálni a hibát , külhoni fórumokon talált megoldásokkal.
De többször nem ,maradt az újratelepítés.
A Linuxnál ez nem okoz nagy problémát , de ha a Windowst is újra kell telepíteni az már macerás.
Hogyan lehetne megoldani , hogy a Windows csak külön parancsra induljon és független legyen a Linux újratelepitéstől.
Jó lenne elektronikai nyák és elvi rajzokhoz, kamera rendszerembe nem tudok belépni most meg a
digitalizáláshoz.
Kb. két éve van Linuxom , de egyre inkább úgy látom , hogy kell mellé a Windows is, különösen nekem
mert nem vagyok profi számítógépes, inkább csak használom. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Tulajdonképpen az is tökéletes lett volna, de nincs bezárás opció és a parancsorihoz nem értek és kitakart mindent, áthelyezni se lehetett. Újraindítás után eltűnt.
Épp ez az, felismerte miután sikeresen tudtam rá filmeket másolni, de ehhez többször is formáztam és a Double C-vel sikerült csak. Win-on csak a biztonság kedvéért formáztam meg.
Ezt a rendszergazdai megnyitást érthetetlen miért így csinálták meg. Miért nem az adattárolón jobb klikk és úgy?
Egyszerűbb lenne, de mindegy. Örök hálám így is mindenkinek aki részt vesz ebben a projektben!
Aha így nincsenek meghajtóim csak a pendrive. Hogyan kell felcsatolni hozzá? Szerintem későbbiekben még bele fogok futni. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Megtaláltam a nekem valót a conky-manager személyében. Szép is és mindent tud amire szükségem van. Köszönet az ajánlásért! Viszont nem tudom mit nyitottam meg ami a képen is látható, de bezárni se tudom. Sőt törölni szeretném inkább.

Arra gondoltam, sose árt ha kéznél van egy telepítő. Az új rendszeren csináltam és így nem tudtam rá filmek mappát készíteni, ezért töröltem. Megoldható egy Live és utána mappa létrehozása, filmek másolása és win rendszer is ismerje? Ha elmegyek itthonról vinnék filmeket magammal. Nem szeretnék 2 pendrive-ot tartani ezért. Nincs semmi rádugva usb porton ezen és egy DAC-on kívül. Amúgy jól működik a pendrive most is.
Most már tudom mi az a Nemo, rákerestem a szoftver áruházban és megnyitottam.
Kint van a panelen és fájlok felirata van, ha az egeret fölé viszem. Ott a könyvtárfában nincs lehetőség jobb klikk után rendszergazdaként megnyitni.
Megnyitás
új lapon
új ablakban
könyvjelző hozzáadása
formázás
kiadás
tulajdonságok lehetőségei adottak. Csak linux és win7 rendszeren használom és fat32-re van formázva jelenleg. (32GB) -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Megtörtént a mentés.
Mindenesetre van a böngészőmbe egy miner tiltó bővítmény ami vagy jó vagy nem.
Nekem teljesen megfelelő ennek a Cia változatnak a beállítási lehetősége, néha még sokallom is úgy testre lehet szabni a felületét.
A programokat még ki kell tapasztalnom, találtam pl egy rendszerfigyelő nevűt ami szimpi, de az előtte lévő system monitor nevű pl nem jött be. Szóval ezeket az apróságokat kell még kitapasztalnom.Pendrive problémám viszont volt. Mint alatt csináltam belőle egy LIVE rendszert és utána már nem tudtam mappát létrehozni rajta. Gondoltam leformázom és utána teszek fel rá pár filmet, de nem volt rá jogosultságom továbbra se. Gparted elsőre nem látta csak a pendrive formázó programmal tudtam leformázni. Később már látta a Gparted és formázhattam is, de írni utána se írhattam a pendrive-ra. Aztán telepítettem a Double Commandert és úgy már tudtam másolni rá. Mindenesetre már formáztam Win alatt is. Ez ilyen macerás Linuxon?
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nekem ez most túl sok időt venne el. Hihetetlen mennyiségű beállítás létezik, és ez még csak a felszín. Valamikor majd rászánom magam, idővel, apránként. Először ki kell ismernem a rendszert.
Ami a chrome-ot illeti az miattam volt angol. A nyelvi beállításoknál a Területi beállítás is magyart írt, ezért azt hittem már fullos csomag van fent. Aztán mikor láttam a Nyelvi támogatásnál a 22 nyelvet, gondoltam benézek oda, és akkor láttam, hogy nem teljes a magyar nyelvi csomag. Most már a chromium is magyar.Ami kérdés felmerült bennem: Crypto bányászat mennyire érint Linuxon? Win rendszeren több online filmes oldalnál is tapasztaltam és bizonyos erotikus oldalak is előszeretettel használják.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Szépnek nem szép, de jól látható.
Nem szeretem a sötét felületeket. Nekem kell a kék tálca és tetszik a jobb sarokban lévő átméretező/bezáró gomb. Persze a Win7 jobb lenne, de nem találtam ilyen világos felületűt. Miért akar mindenki darkos témát? Persze a rózsaszínű és a baba kék az nekem se jön be. A link alatt lévő képek se tetszenek, túl csicsás. 
Igen az a neve megnéztem. Mondhatni első használatra egyforma nehézségű. Lehet rég használtad már? A rendszer telepítés is változik ahogy látom.
Most már tudom van ilyen is. Bár én ezt be tettem volna egy biztonság nevű csoportba, és onnan lehetne minden hasonló beállítást elvégezni. De így is megtalálom már. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Igen amíg nem lakja be az ember, addig egy telepítés gyorsabb. Főleg, hogy elcsesztem a bill miatt a jelszavakat is. Tegnap a sógorom mondta ezt a Gparted nevű programot, de mára már ki ment a fejemből. Igazából már megoldottam a rendszeren alapból fent lévő programmal. Az volt furcsa csak, amikor a sajátgépet megnyitottam és ott írja előtte a merevlemez típusát is. Most megnézek egy filmet, aztán újra indítom a rendszert és kiderül van-e valami problémám még. Mint pl kulcstartó és hasonlók.

-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Köszi a részletes segítséged!
A vége az lett, hogy ma újra telepítettem a rendszert és figyelmesebben csináltam mindent.
Jelszót nem engedett változtatni, nem működött a bill passwd parancs után, de már nem fontos. Aztán ott volt még az a fránya idegesítő kulcstartó is, ami chrome megnyitásnál felugrik. Remélem ez nem jön elő nekem többé. Nem akarom használni.
Azt az (i) betűt láttam csak nem tudtam mire jó. Rengeteg téma van. Végül XP témánál maradtam a kék tálca és a piros X (bezárás) gomb miatt. Picit fapados így a kinézet, de egyelőre elleszek vele. Aztán a PPA-t tárolót keresgéltem egy ideig és most jutott eszembe, hogy szoftverfrissítőben van.
Sikerült nevet adnom az utólag csatlakoztatott HDD-én levő két partíciónak is. Nem tökéletes, mert a HDD típusát továbbra is oda írja elé, de most így tudom melyiken mi van.
Audio probléma: Vagy az SMPlayer vagy a Clementine kavart be neki. Most nincs telepítve egyik se és nincs érces hangja a filmeknek. Olyan volt mint amikor a tinik mutálni kezdenek. Majd még kitapasztalom ezt a részét.Egyelőre próbálom kiismerni a rendszert használat közben.
Félni nem kellett volna a Linuxtól Win után.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
ÉS milyen témákat érdemes letölteni? Azokból a pici képekből sokmindent nem tudok leszűrni.
Kernel: 4.13.0-37-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: Cinnamon 3.6.7 Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8Nem tudom mit csinálok rosszul de a böngésző angol akar maradni minden áron.
A hang eléggé érces valami másik driver nincsen hozzá amivel szépen szól? Vagy másik lejátszót kell néznem az hátha... bár a youtube se szól valami jól.
HDD-t át lehet nevezni valahogy? Szeretném megkülönböztetni a két partíciót.Más hibát még nem vettem észre e rövid idő alatt.
Ja elcsesztem a bill kiosztást telepítésnél és y-z és í problémám volt. Most jó, de ugye a jelszót még felcserélt billentyűvel adtam meg. Tudok jelszót változtatni? -
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Szia,
Köszi a tanácsot, ránéztem a késleltetésekre, sok proc. volt, ami egyszerre indult, megigazítottam őket.
A torrent kliens azért hisztériázott, mert változtattam az automount opción, így a kliens ténylegesen nem érte el azt a particíót,ill, az útvonal nem egyezett, csak buta voltam, és nem ellenőriztem utólag, kellett egy Transm. próba, hogy rájöjjek mi van

-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Most mennem kell itthonról, ha haza érek telepítem újra a rendszert.
Köszönöm a segítségetek!
Win7 kinézetűre meg tudom oldani? Egyelőre jól jönne a minél nagyobb hasonlóság, könnyebben rázódnék bele szerintem. Amúgy win után nem ördögtől való a rendszer, barátságosnak tűnik elsőre. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
(#9112) growler
Version 64.0.3282.167 (Official Build) Built on Ubuntu , running on LinuxMint 18.3 (64-bit)
Ez fut most. Mindent szinkronizált ahogy kell, ott a nyelv is, de mégse magyar.Most lefrissítettem mindent 4-es szintig és valami driver gond lehet. Ha megnyitok egy szoftvert, akkor a kép kirakása közben elkezd vibrálni mintha egy kifeszített madzagot pendítenék meg. Itt fórum görgetése közben is remeg a kép és a hsz-ek összemosódnak majd kirajzolja teljesen a görgetés végeztével.
Másik probléma, hogy a külső audio eszközt jól kezeli, de csak újraindításig, utána újra ki kell jelölnöm alapértelmezettnek.System: Host: qler-System-Product-Name Kernel: 4.13.0-37-generic x86_64 (64 bit) Desktop: KDE Plasma 5.8.9
Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: Mobo: ASUSTeK model: A88X-PLUS v: Rev X.0x Bios: American Megatrends v: 3003 date: 03/10/2016
CPU: Quad core AMD A8-7600 Radeon R7 10 Compute Cores 4C+6G (-MCP-) cache: 8192 KB
clock speeds: max: 3100 MHz 1: 1400 MHz 2: 1400 MHz 3: 1400 MHz 4: 1900 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Kaveri [Radeon R7 Graphics]
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1920x1080@60.00hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD KAVERI (DRM 2.50.0 / 4.13.0-37-generic, LLVM 4.0.0)
GLX Version: 3.0 Mesa 17.0.7
Audio: Card-1 Advanced Micro Devices [AMD] FCH Azalia Controller driver: snd_hda_intel
Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Kaveri HDMI/DP Audio Controller driver: snd_hda_intel
Card-3 C-Media driver: USB Audio
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-37-generic
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
IF: enp3s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: 9c:5c:8e:90:7b:0c
Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
IF: enp4s0 state: down mac: 98:de:d0:01:50:c4
Drives: HDD Total Size: 120.0GB (7.4% used) ID-1: /dev/sda model: KINGSTON_SHFS37A size: 120.0GB
Partition: ID-1: / size: 29G used: 8.4G (32%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 4.6C mobo: N/A gpu: 5.0
Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info: Processes: 197 Uptime: 16 min Memory: 1678.9/6911.9MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35 -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Most próbálom beállítani magamnak. Egyelőre a Chromium maradt angol, talán a kijelentkezés vagy az újraindítás megoldja.
Szerk. Majdnem elfelejtettem.
qler@qler-System-Product-Name ~ $ inxi -F
System: Host: qler-System-Product-Name Kernel: 4.10.0-38-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: KDE Plasma 5.8.9 Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: Mobo: ASUSTeK model: A88X-PLUS v: Rev X.0x
Bios: American Megatrends v: 3003 date: 03/10/2016
CPU: Quad core AMD A8-7600 Radeon R7 10 Compute Cores 4C+6G (-MCP-) cache: 8192 KB
clock speeds: max: 3100 MHz 1: 1900 MHz 2: 2400 MHz 3: 1900 MHz
4: 2400 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Kaveri [Radeon R7 Graphics]
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1920x1080@60.00hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD KAVERI (DRM 2.49.0 / 4.10.0-38-generic, LLVM 4.0.0)
GLX Version: 3.0 Mesa 17.0.7
Audio: Card-1 Advanced Micro Devices [AMD] FCH Azalia Controller
driver: snd_hda_intel
Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Kaveri HDMI/DP Audio Controller
driver: snd_hda_intel
Card-3 C-Media driver: USB Audio
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-38-generic
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
driver: r8169
IF: enp3s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full
mac: 9c:5c:8e:90:7b:0c
Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
driver: r8169
IF: enp4s0 state: down mac: 98:de:d0:01:50:c4
Drives: HDD Total Size: 120.0GB (6.4% used)
ID-1: /dev/sda model: KINGSTON_SHFS37A size: 120.0GB
Partition: ID-1: / size: 29G used: 7.2G (27%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 6.1C mobo: N/A gpu: 6.0
Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info: Processes: 205 Uptime: 1:14 Memory: 3014.8/6916.2MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35
qler@qler-System-Product-Name ~ $Szerk2.
Frissítéseknél a 3-4-eseket kihagytam, csak az 1 és kettő van fent. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Igen mint a vak ablak. Gondolom most el akarsz ijeszteni a rendszertől, mert már így is sokan vagytok.

Köszönöm a segítséged. Igazából ebből az első hsz kína nekem, de a másodiknál tudom mi a kérésed. Most telefonon nem akarok utána olvasni. És az is igaz, hogy nem olvastam el minden link mögött lévő cikket, mert dolgozni is kell néha.
Komoly munka van benne. 
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
lejárt a szerk idő
Ha lefut az első frissítés, egy
inxi -Fterminal kimenetet rakj be ide, hogy lássuk, frissült-e minden fontos, lehet, hogy majd mégis az alsó opciót kell bejelölnöd, ha szükségesnek látjuk.
Megnyitod a terminalt és beírod a fenti sort és enter, kb ennyit látsz majd:
ubyegon@mintcinnamon-18 ~ $ inxi -F
System: Host: mintcinnamon-18 Kernel: 4.13.0-37-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: Cinnamon 3.6.7 Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: Mobo: ASUSTeK model: F2A85-M v: Rev X.0x
Bios: American Megatrends v: 6404 date: 08/13/2013
CPU: Quad core AMD A10-5800K APU with Radeon HD Graphics (-MCP-) cache: 8192 KB
clock speeds: max: 3800 MHz 1: 2900 MHz 2: 3800 MHz 3: 1900 MHz
4: 1400 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Trinity [Radeon HD 7660D]
Display Server: X.Org 1.18.4 driver: radeon
Resolution: 1600x900@59.98hz
GLX Renderer: AMD ARUBA (DRM 2.50.0 / 4.13.0-37-generic, LLVM 5.0.0)
GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8
....................
..................
(nem raktam be az egészet)Most már tiszta minden, remélem!

-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem, Wint gyalulom és menne fel a Mint KDE. Nem akarok bohóckodni ha már elhatároztam magam.

Beállítom a boot részt aztán Live és telepítek egy tiszta rendszert."A két megszokott funkciót akár belerakhatod majd az FSTAB-ba, ha már kezded megismerni a rendszert, de ha nem, az se gond."
Itt nem tudom mire gondoltál, de az FSTAB-ot se vágom. Majd rá guglizok.Köszi Apu, igen is Apu.

Ez olyan Win-es megszokás nálam. Először vírus kergető és utána a többi program, meg a frissítések. Ha már felajánlottad. Nem létszükséglet, de az open office csalódás volt számomra. Viszont van a SoftMaker office ami szimpi. A fizetőset megtaláltam már belőle, de létezik ingyenes is mint win-re a 2016-os verziója?Ezt az open drivert gondolom a frissítés feldobja magától és nem kell külön keresgélnem.
Hibernálni nem akarok. Netezés, torrent és multimédia lesz csak a géppel csinálva. -
Merula Alba
tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
.... Vagyok, csak nem érem utól magam a munkával.....

Semmilyen lemezt nem hagytam az olvasóban. Rendszertelepítések alatt csak az adott merevlemez van csatolva, tehát másik lemez sem igen lehet a baja.
Win már nincs is a gélen, még a víz is kiver a gondolattól....
Más megoldás nincs arra hogy csatolni tudjam a rendszerhez a nagy vinyót? Mondjuk VM alatt esetleg elviselek egy Wint pár percig. De olyanom még nem volt. 
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ezt honnan tudod, hogy optikai lemezre vonatkozik a hiba? Mert én hd0-át látok, aminek IDE HDD-nek kéne lennie.
Rá lehetne nézni konzolban fsck-val. A mountolási hibát illetően viszont egyetértek, a Windows 8-10 gyorsindítás (fast boot) funkciója csak hibernálja a gépet, emiatt nem csatolódik le az NTFS fájlrendszer, így pedig a Linux nem tudja kezelni.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Értem. Nem kényszer, ha még nem akarsz váltani, akkor ne tedd. Előbb-utóbb viszont újra kell tenned a Mintet, akkor érdemes lesz az Arch-vonalat megfontolnod. Főleg neked, hogy van tapasztalatod már, és nem vagy kezdő, el fogsz boldogulni vele, meg könnyen beleszoksz a tutiba. Ahogy már írtam, legalább tg-cím nélkül is lehet újra nagy az Achod, ha más nem, arra jó

-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
A Mintet nem is érdemes kiherélni. Pont az az előnye, hogy kezdőknek minden bele van készítve és integrálva, minden nagyon felhasználóbarát. Ahogy ebbe belehekkelsz, az értelme szűnik meg. Ha herélt disztróra van igény, akkor tényleg Arch, Fedora a helyes csapásirány, vagy ha az Ubi-vonalat nem akarod annyira elhagyni, akkor Ubuntu minimal telepítőtől építkezni. Plusz ott van még a Debian minimal, de arról mindenki ismeri a véleményem, hogy miért nem tartom jó ötletnek játszós, böngészős desktop gépre erőltetni.
Elsőre nagyon furcsa lesz az alapoktól felépíteni a komplett telepítést, kicsit olyan, mintha saját disztrót faragnál magadnak. Eleinte meg kell tanulni, ki kell tapasztalni, hogy milyen csomagok kellenek hozzá, meg egy csomó mindent kézzel kell konfigolnod, akkor fog feltűnni utána, hogy a Mintbe és hasonló kulcsrakész, felhasználóbarát disztróban mennyi minden bele van integrálva, ami neked természetesnek tűnik, hogy rendelkezésre áll és működik, mikor pedig egyáltalán nem kézenfekvő. Hatványozottan igaz ez, ha DE-k helyett WM-eket kezdesz el használni. Csak azért írom, mert már múltkor is meglepődtél, hogy az Intel GPU-hoz mennyire nem kellett feltelepítened semmit, aztán mikor jött a történet a kerneldriverrel, Xorg driverrel, Mesa-val, hardveres videókódolással, akkor csodálkoztál, hogy miért rugózunk rajta, mikor az Minten alapból telepítve van, és hozzá sem kellett nyúlnod.
Egyébként nem csak gyenge hardverű gép miatt érdemes ilyen minimumtól építkezős advanced disztrót használni, hanem szakmailag is nagyon fejleszt, sok dolgot értesz majd meg mélységében, meg onnantól képes leszel a saját disztródat építgetni, és nem leszel mainstream disztrókra meg mindenféle eltéesen vergődésre rászorulva, meg a következő főkiadástól rettegni, hogy min kavarnak majd, amivel együtt kell majd élned, meg váltanod arról, amit megszoktál, meg nem kell a gépen majd fent lennie 10 disztrónak állandóan tesztelésre, meg váltogatni közöttük, hogy ebben ez a jó, abban az, egyik ezt viszi, a másik azt. Csak egyszer szopás felépíteni a komplett telepítést, míg megtanulod, utána viszont sok szívástól kímél meg a jövőben, ahogy már írtam.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ha fémházas kell mindenképp ilyen árban, azt tényleg csak az Elitebooktól kapod meg. Esetleg, ha ThinkPadon gondolkodnál, előre szólok, hogy anyaghasználatra nem tartósak, már a régebbi generáció sem, X220 sem, szeret a burkolata törni, főleg a palmrestnél, és az újabb modellek meg még ennél is gyengébb eresztések. Esetleg a Latitude sorozat, abban vannak masszívak, igaz nem fémházasak, de elég strapabíró némelyik, pl. az E5430-cal van pozitív tapasztalatom.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
35k-ért nem rossz vétel, linuxozásra teljesen jó. Néha viszont kicsit drágábban kapsz 2. és 3. generációs Core i-s gépet is, amik kicsit újabbak, igaz azok 40-50 ezres ársávba esnek be, nagyon sok függ a gép fizikai állapotától is (kopás, karc, esztétikai hiba, töltő és aksi állapota, milyen kijelző van benne), meg hogy mennyiért fogod ki.
Az ilyen Espire, Vivobook, meg hasonló tablet, netbook ócskaságokat el kell felejteni, amikor a boltban megveszed, már akkor elavultak, mi lesz még 3-5 év használat után, és a terméktámogatásuk is elég szar (nuku új BIOS, nuku új driverek, ergo nuku Win10, szar linuxos támogatottság). Egyszerűen nem érnek pénzt, akkor már használt üzleti gép, laptop.
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
" Persze ez is WInnel szennyezett, de csak le tudom róla pucolni a nyomokat."
Ha adsz nekik elég időt, ezek lepucolják !
Gyors:sudo shred -vzn 0 /dev/sdc1
--------------------------------------------------------------
Lassú: (biztonságos)
sudo shred -vzn 3 /dev/sdc1
sudo shred -v -n1 -z /dev/sdX
--------------------------------------------------------------
sudo scrub -p dod /dev/sdx
( A shred-et, és a scrub-ot valószínű telepíteni kell ! )
Egyébként: man shred .... man scrubEsetleg:
sudo dd if=/dev/urandom of=/dev/sdx bs=4096 -
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Faszbukozni nem szoktam, arról nem tudok nyilatkozni. Lehet tényleg ergya a proci a Flashhoz, már ha tényleg az és már nem HTML5-ös játék. Az ilyen fingóapp szintű game-ek soha nem tudtak lekötni, nem játszok ilyenekkel.
A ........-okba gondolom dicséret és nagy egyetértést szántál, azt moderáltad ki vele, hogy ne tűnj rajongónak
Tényleg ajánlom az Archot, lehet először nagyot szívsz vele (bár az sem biztos), de ezzel az egyszeri nagy, előre hozott indítószívással megalapozod a dolgokat, és utána viszont nem lesznek apró ilyen-olyan szívások a jövőben, hogy egy-egy frissítésnél egyszer nem megy ez, nem megy az. Azt nem garantálom, hogy a FB játék menni fog normálisan, ha gyenge a proci, azon csak upgrade-del lehet segíteni, használtan eBayről talán lehet bele erősebb T-s procit lőni, aminek ugyanolyan a foglalata meg a TDP-je, meg a mostani nincs ráforrasztra a lapra. -
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Igaz, hogy régi, de ez nem olyan rossz kis laptop még. A proci kicsit gyenge benne, de 4 giga RAM, 120 gigás SSD, GMA4500-as GPU, azért még egész használható, ezen bármelyik disztrónak normálisan kéne mennie. Tegyél újra próbád a Manjaróval, felületből egyéni ízlés szerint választva. Egyedül a Cinmanó legyen száműzve, hogy haladj a korral

Ettől én használtam gyengébb lapost, T1400-as dual celerongy, 2 giga RAM, GMA3000-es GPU (965-ös grafikus mag), 5400 rpm HDD, és még azon is ment minden disztró normálisan, még a Ubuntu is Unityvel meg a KDE-s disztrók is, nem volt működésképtelen hardver. 64 bites, nagyobb DE-kkel kicsit komótos volt, de nem tarkón lövés lassúságban.
Vagy amikor Atom N2600-ról nyomtam, 1 giga RAM, bármelyik OS által támogatatlan GMA3600-as PowerVR GPU, 5400 rpm HDD. Erre eleve csakis Archot tettem, de kompozitált Openbox, LXDE, Xfce, i3wm elmegyegetett rajta. Egyedül a böngészés volt kínos, mert még Pale Moonnal is rendszeresen kiszaladtam a RAM-ból. Meg a tearinget nem lehetett teljesen megszüntetni hardveres DRI vsync hiányában, igaz a kompozitor csökkentette a jelenséget kb. 99%-kal, persze a legdurvább Mesa Gallium LLVMpipe szoftverrender OpenGL-es, mókolós, legagresszívebb vsynces beállítások kellettek hozzá Comptonban. De ez nem a disztró vagy a Linux hibája volt, mert ez a GPU hivatalosan csak Win7 alatt volt támogatva, de az alatt is szarul ment, ott is volt minimális tearing, meg egy 3D alkalmazás sem futott azalatt sem. Ahhoz képest, hogy mekkora hulladék kis netbook volt, még Linuxszal lehetett belőle a legtöbb mindent kihozni.
Én bármire már csak Archot teszek. Lehet adott hardveregyüttesnél először szívok a driverekkel, míg ki nem tapasztalom, utána nem nyomozok, hogy melyik optimális rá, de még sokszor ez is könnyebb, mint 20-30 féle disztrót rápróbálgatni, hátha majd valamelyik out of the box visz mindent, csak épp azt nem fogod tudni, hogy az az egy kivételes disztró hogy oldja meg, és ha az is frissül a jövőben, akkor egyszer csak nem fog menni. Igen, az Arch elsőre nem valami felhasználóbarát, de ha egyszer kiismered, onnantól fog menni bármin, és nem leszel többé semmilyen más disztróra rászorulva, semmilyen furmányos LTS meg hasonló kiadásra.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
De pont ez az, egy normális disztró megy minden hardveren normálisan. Pont innen ismerszik meg. Csak úgy valamilyen disztrót könnyű csinálni, ami megy a saját gépeden, a kihívás az, mikor az a cél, hogy mindenhol normálisan fusson, a mindenhol alatt persze azt értem, hogy a minimális rendszerkövetelményeknek megfelelő és erősebb/újabb gépeken.
A distrowatch ezek szerint rosszul tudja, a 18.3-as Mintnél is 12-es Mesát ír. Jó, hogy szólsz, ezek szerint megbízhatatlan, máskor nem hagyatkozok rá.
Szóval az lesz, hogy innentől fogva igenis a Manjarót fogom ajánlani, de nem azért, mert fan vagyok, de nem lesz választásom. Plusz az a helyzet, hogy már ezek a rolling disztrók is nagyon feljöttek, rég lejártak már azok a linuxos ősidők, mikor csak 1-2 nagyobb, konzervatív disztró volt az ász, a többi meg sz@rt se ért, mert elszigetelt, támogatatlan, amatőr próbálkozás volt. Most már a kicsik kezdik lelépni a nagyobb neveket. Lehet ez sok embernek nem tetszik, de ez van. Egyébként meg aki ért hozzá, annak mindegy milyen disztró, mert a felmerülő gondokat bármelyiken meg tudja oldani, de ilyenkor sem látom be, hogy miért ne a frissebbre menne rá valaki.
-
Cyrin
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
"Engem ettől még abszolút nem érdekel, ha mindenkit áthúztok a Manjarora vagy más rollingra.
Legfeljebb ne úgy vezessétek elő, mint ha csak az lenne a tuti, a Debian/Ubuntu vonal meg tulajdonképpen használhatatlan."+1
Egyébként meg majd visszajönnek, ez így szokott lenni, hol ez hol az a menő-divatos-felkapott, láttunk már pár ilyet...
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ennek nincs köze sem a rollinghoz, sem a kernelverzióhoz. Már a Mintben sincs annyira régi kernel (4.10), hogy számítson, elég rég kiforrott benne a modesetting driver. Lehet talán a Xorg régi benne (1.18.x, Arch-vonalon pl. már évek óta 1.19-es van). Mondjuk ettől a 12-es Mesától is lementem hídba, korszerű disztrókon már rég 17.3.x ágat nyomják, és nyakunkon a 18-as ág megjelenése is, ami nemsokára várható bleeding edge rendszereken. Ez kell a kezdőnek, jó friss disztró, hadd szívjanak az emberek, ha valamit repón kívül kell feltenni, vagy jó grafikus teljesítményt akarnak, mert játszanának is (amit lehet is már Linuxon). Használhatatlan, de legalább 2387-ig támogatott ultraeltées vőrzsön, mert ezt a hihetetlen frissességet és üdeséget muszáj megőrizni az utókornak még évszázadokig. Abban igazad van, hogy lehet csak én szoktam hozzá a tutihoz rolling rendszerek alatt, és ezzel eltolódott az értékrendem, de ezt azért kétlem, mert a topikban előjövő tearing problémák arra utalnak, hogy erre friss linuxosoknak is igénye lenne valahol tudat alatt egy távoli galaxisban.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nincs előttem Cinnamon, rég nem használok. A neten utánatúrva sem írják, hogy hogy kéne kikapcsolni. Van benne beépített kompozitor egyáltalán? Ne azt írd, hogy én mit írjak, te nagy Cinmanós vagy, fejből kéne vágnod, hogy hol érhetőek el benne a kompozitor beállításai. Nekem hihetetlen, hogy ilyen népszerű, nagy DE, és ne lenne kompozitor beépítve.
Ha nem lenne kompozitor beépítve, akkor a compton nevű kompozitort kell feltenni a csomagtárolóból, és meghívni (automatikus indulásba betenni) így:
compton --backend glx --vsync openglnVidia kártyám nekem sincs, így azt rosszul írtam, a nyílt driverben nem lehet vsyncet állítani, sem a Xorg conf-ba "TearFree" opciót tenni (az csak Intelnél és AMD-nél működik). A zárt driverben az nvidia-settings alkalmazást kell indítani, ott előjön egy grafikus vezérlőpult-féle, de ez meg szükségtelen, mert azt írta, hogy zárt drivernél sima volt a görgetés, ergo már be lehet kapcsolva.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
A zárt drivertől óvva inteném a kollégát. Csak akkor használja, ha annyira muszáj és annyira elégedetlen a nyílt driverrel. A zárt driver ugyanis később gondot fok okozni, ha pl. később frissül a kernel, vagy hasonló alap komponens, és mivel zárt, nem lehet feloldani a verziófüggőséget. Esetleg egy újabb verziós zárt drivert lehet feltenni, ha van egyáltalán, és megy is.
Persze próbálkozni lehet vele.
-
St3ven
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Köszönöm, az Audacious be is vált. Rá is ismertem korábbról, másik disztrón is tökéletesen működött. De hogy miért kell ehhez egy harmadik lejátszót telepíteni a beépített kettő mellé.

Az nVidia témának utánaolvastam itt a topikban, hát, nem az én szintem ez a bürhülés.

-
Safranek
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Végül sikerült indulásra bírni , minden megvan.Nagyon köszönöm a segítségedet.

A probléma egy normál frissítés után jelentkezett.
Végig próbáltam mindent. Ligthdm - Failed to start session. Remove.
Mint themes reinstall , majd gdk-pixbuf-query-loaders >/usr/lib/x86_64-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache. És ezután működött.
-
Safranek
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Morgen ,
Megnéztem , majd telepítette. Elvégeztem a mint upgradet is.Sajnos a helyzet változatlan.
Még mindig panaszkodik:
cinnamon:2429): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion 'GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
Illetve jött még ez is:
cinnamon-session[1911]: WARNING: t+5,12859s: App 'cinnamon2d.desktop' respawning too quickly
cinnamon-session[1911]: CRITICAL: t+5,13129s: We failed, but the fail whale is dead. Sorry....
cinnamon-session[1911]: WARNING: t+5,13167s: Application 'cinnamon2d.desktop' killed by signal.xsession_errors
term.log
syslog_part
kern_logKöszönöm előre is.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
gdk-pixbuf-2.0Ez a bűnös, ahogy az én hozzáértésem láttatja. Írja is, hogy próbáld külön telepíteni a cache-ből ezel a paranccsal, mert ennek a csomagnak megszakadt a telepítése: ehhez elég volt a term.log is
gdk-pixbuf-query-loaders > /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache
https://packages.ubuntu.com/search?keywords=gdk-pixbuf
Itt a trusty verziónál már ez a verziószám van
libgdk-pixbuf2.0-0 (2.30.7-0ubuntu1.8 and others, gondolom ezt nem sikerült leszednie, azért akarja a korábbi verziót telepíttetni a cache-ből, főleg, ha nem csináltál valamikor cache-pucolást.Próbáld meg kézzel azt a hosszú parancsot felrakni, hátha...ha nem sikerül, akkor valahogyan le kell szedned a trusty verziót és azt telepíteni konzolból.
-
Safranek
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem használtam még pastebin-t.Még mielőtt...
Update.közben syslogban ezt találtam.
Jan 30 18:51:57 OOOO-ThinkPad-T500 mdmgreeter[1504]: WARNING: Pixbuf theme: Cannot load pixmap file /usr/share/themes/Mint-X/gtk-2.0/images/button/button-default.svg: Couldn't recognize the image file format for file '/usr/share/themes/Mint-X/gtk-2.0/images/button/button-default.svg'#012
Jan 30 18:51:57 OOOO-ThinkPad-T500 mdmgreeter[1504]: GdkPixbuf-CRITICAL: gdk_pixbuf_get_width: assertion 'GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed -
nOvOp
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Köszi. Visszaolvasok. Illetve olvastam én, csak most az alapkérdés részemről más volt. De értem.
Linux Mint Cinnamon 18.3 van fenn (amúgy a profilomban benne van, egyszer még pont jegyezted meg, hogy jó lenne ha szerepeltetném
) A D egy 500-as ketté partícionált merevlemez 2. partíciója (klasszikus win telepítés C+D). Bocs, nyilván ez nem jött le a hozzászólásomból. És azért van a D meghajtón, mert nemrég tértem át winről, de csak duál boot-ként és a D partícióból faragtam le szabad területet. -
-
0xmilan
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Köszi, az első része így már érthető.
UPC Austria/kfki volt eddig; az előbbit átraktam energotel-re, de nincs változás. Korábban azt hiszem másnak is volt ilyen gondja és ott additional repo / PPA okozta, de nálam egyik sincs most engedélyezve.
A mintupdate nálam is 5.3.2. -
0xmilan
addikt
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
>Azt azért gondolom nem Cinnamont raktál fel.
Kapaszkodj meg! De

(#8781) Frawly
A RedShift jól detektálja a pozíciómat és jól is működik, csak a "kezdő-záró" időt szeretném neki megadni, mert már délután háromkor beindul. Ubyegon2 által linkelt oldalon sem találtam időszakra vonatkozó paramétert.
-
Tonyk
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Igen , ha jól emlékszem korábban (18.1, de lehet, hogy 17 alatt) még a desktopon működött a shift+görgetés fel/le is.
"Abban bízzunk, hogy most már még jobban a Cinnamonra tudnak koncentrálni, ha már a KDE verzió kiesett a kalapból."
Hááát, nem tom'... Egy redves desktop grid-ért is ha jól emlékszem 3-4 évet könyörgött a közösség. Szóval nem sok remény fűzök hozzá, hogy ez relative gyorsan javított hiba lesz (2017.08.24 óta érintetlen a bugreportja). A user exprerience nagy rákfenéje a Cinnamonnak sajna, de ahogy mondod is, hátha több idő marad rá mostantól.
-
Tonyk
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nemo / Nézet-en belül van a Nagyítás, Kicsinyítés, Normál méret - azzal próbáld meg, 18.2-n most működik a billkombója. Ctrl - , Ctrl +
Ez tiszta sor, de ez csak a nemoban megnyitott adott könyvtárban lévő ikonok méretét változtatja. Itt az a bug, hogy a desktop ikonméretet ha egyszer beállítod az úgy is marad.
Be lesz drótozva.igen boot után a beállított érték 100%-ra áll, de az ikon mérete az asztalon a korábban akár tévesen is beállított %-os értéken marad.
De itt egy videó róla:
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nálam az az érdekes sztori volt, hogy ugye telepítés után, frissítéskor a mint felajánlja, hogy változtass tükörszervert. Nos én mindig gyorsabbakat választottam és érezhetően hamarabb le is futottak a frissítések. Az utolsó mint (18.3) telepítéskor viszont egyrészt több tükörre is kiírta, hogy nem jó (nem tudom szó szerint) másokról engedett frissíteni de állandóan kimaradtak csomagok amik bizonyos telepítésekkor hiányoztak. A frissítések viszont látszólag hibátlanúl lementek. Csak akkor volt meg minden mikor nem változtattam meg az alapból felajánlott szervereket. Előtte ilyen sosem fordult elő...
-
gojko.m
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Akkor nem erőltetem a Mate lecserélését. Az Xfce tálcája jobban tetszett, és a menü rész is gyorsabb mint a Mate-nak. De annyira azért nem zavar, hogy megbolygassam a jól működő rendszerem.

(#8703) Mirr Murr: Én az egyik a windows-os képnézegetőtől, az IrfanView-től váltam meg nehezen. Egy ideig még erőltettem linux alatt is, amíg le nem cseréltem az XnView-re. Most meg már ott tartok, hogy win alatt is inkább átváltok erre a képnézegetőre.

Amire jelenleg nem találok egyenértékű alternatívát az az AIMP online rádió rögzítő funkciója. Ugyanis az AIMP képes műsorszámonként darabolva rögzíteni az adást, és a metaadatok alapján testre szabható, hogy milyen mappaszerkezetet hozzon létre, hogyan rendeződjenek a felvételek. Egy alkalmazást találtam linux-ra, ami tud darabolva stream-et rögzíteni, de a fájl elnevezések és a mappaszerkezet nem módosítható. A fejlesztőjét is megkerestem a lejátszó fórumán, akitől ígéretet már kaptam a funkció beépítésére, de konkrétan még semmi nem történt...
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Még azt sem, vendéggépre nem szeretném felnyomni.

Egyébként ami Linux alatt számomra hiánycikk, az echte Windows-os Paint. Tudok a Linuxos alternatívákról (például Paint, MtPaint, Gimp), amelyek azonban számomra feleslegesen sokat vagy másképpen tudják a dolgokat, a Wines sokkal egyszerűbb.
A Windowsos régi, fapados verzióját még PoL-al sem sikerült telepíteni (a listában benne van) mert nem tudta letölteni a szükséges fájlokat, többszöri nekirugaszkodás után sem, vélhetően a távoli kiszolgáló többé már nem szolgál ki.

-
gojko.m
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
"Gondolom van, aki játszik a családban, azért kell a dual boot, egyébként már túl sok előnye nincs a Winnek, még az sem, hogy azt szokták meg, mert a Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCEa mind nagyon hasonlít a Win megjelenésére."
Nem igazán a játék miatt a dual boot. Az az egy-két ügyességi és stratégiai játék - amivel főleg a nejem játszik -, szerintem futna a Wine segítségével is (legalábbis, amit korábban próbáltam az ment gond nélkül). Viszont vannak olyan programok, amiknek nem találtam megfelelő alternatíváját. A windows-os változat működése közben meg hibák léptek fel. Szóval, biztosabbnak látom, ha mindkét rendszer ott a számítógépen. Így a különbségek is jobban előjönnek, és kísérletezésre is van lehetőség.
"Egyébként az általad használt módszer sem okozhat biztonsági problémákat, amíg a gyerek nem kezd el Linuxozni,..."
Nincs ilyen veszély, már kinőtt abból a korból.
Viszont ő is hasznát veszi a Linux Mint-nek az asztali gépen. Ugyanis van egy régi szkennerem, amit leggyakrabban ő használ. A szkennerhez sehol nem találtam Win8.1-es drivert, de találtam leírást arról, hogyan lehet ubuntu alapú rendszeren beüzemelni. A leírás segítségével sikerült is beüzemelni, és azóta is tökéletesen működik a lapolvasó. 
Egyébként, ha már szóba kerültek a különböző asztalkezelők lenne egy kérdésem. Régebben Xfce-t használtam, de legutóbb a Linux Mint Mate verzióját telepítettem. Véleményetek szerint mennyire fenyegetné a rendszer stabilitását, ha felraknám az Xfce-t és a Mate összetevőit pedig leszedném?
-
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Csak az bánt, hogy a Linux alatti játék miatt alkalmatlankodtam itt, holott a korábbiakban a Steamen kívül sikerült tartós futtatással is beizzítanom Linux alatt direkt Windowsos, régebbi játékokat. :-(
Ezt a megoldást első ízben próbáltam ki, no, de alaposan besültem vele.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem gond, fellelkesültségemben csupán jót akartam, de jelen kísérletem kudarcos végeredményére én sem számítottam a sikeres első játékindítást és futtatást követően.
Ezt a kimondottan Linux alóli Windowsos Steam kísérletezést még folytathattam volna, de sajnos lassan át kell adnom a gépet, nem foglalhatom le a hülyeségeimmel.
Habár nem arra koncentráltam, de azóta már eltüntettem a lilaságot.

-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
Közben felraktam egy PAE kernelt, most van SMP, két mag rendben.
apt install linux-headers-686-pae linux-image-686-paeViszont leszedtem a pulseaudio-t és most csak mono hang van Alsa-n, Intel HD (bár lehet előtte is az volt)
Ubi-nál is eltávolítottam, de ott működik a Stereo. -
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ha elolvastad volna az első hozzászólásomban lévő linkelt hsz-t ezzel kapcsolatban, akkor világosabb lenne.

(#8672) lev258
Így van. Régebben Winetricks-el is szórakoztam sikerrel, de a PlayOnLinux több esetben hatékonyabb, felhasználóbarát és nem kell annyi időrabló buherálással foglalkozni.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ha már játék és Linux, akkor itt olvasható egy tegnapi hozzászólásom, ami ugyan Ubuntu alól született, de Mintre is alkalmazható lehet esetenkénti dual-boot helyett.

-
-
-
Rollee
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Azt elfelejtettem, bocsi.
Szóval a böngésző megnyitásánál (amit mindig használok),frissítésnél(az is szinte naponta van).
Mezei felhasználó vagyok, elegem lett a microsoft windows-ból.
Gondoltam kipróbálom ezt, de ha nekem mindig, napi szinten többször jelszót kell beírnom, akkor keresek valami mást. Ez szerintem nagyon nem felhasználó barát!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Addig viszont nem, mert tesztelgetem a Wi-Fi-t NetworkManager nélkül, ami KDE alatt kötelező lenne.

Egyszerűbb lenne, de mindegy. Örök hálám így is mindenkinek aki részt vesz ebben a projektben!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Komoly munka van benne. 

Tényleg ajánlom az Archot, lehet először nagyot szívsz vele (bár az sem biztos), de ezzel az egyszeri nagy, előre hozott indítószívással megalapozod a dolgokat, és utána viszont nem lesznek apró ilyen-olyan szívások a jövőben, hogy egy-egy frissítésnél egyszer nem megy ez, nem megy az. Azt nem garantálom, hogy a FB játék menni fog normálisan, ha gyenge a proci, azon csak upgrade-del lehet segíteni, használtan eBayről talán lehet bele erősebb T-s procit lőni, aminek ugyanolyan a foglalata meg a TDP-je, meg a mostani nincs ráforrasztra a lapra.

Nemrég frissítettem 18.3-ra.

Rowon