Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Én is ilyesmire lennék kíváncsi.
Azt tudom, hogy azt mondaná, van Isten. Tudná-e bizonyítani? -
Az a baj, hogy a keresztény egyházak egyre kevésbé tudnak válaszokat adni a mai problémákra. Nekem nem baj, de a hívőknek az. A problémát inkább generálják, mint tompítják.
Németországban nincs olyan év, amikor valamely egyházhoz kapcsolódó botrány ne kerülne elő.
Az alapvetően kereszténynek tekinthető Németországban lassan több tagja van az ADAC -nak (autóklub), mint a katolikus egyháznak.Már csak a kapitalizmussal kellene kezdeni valamit (nem kommunizmust szeretnék ofc, hanem azt, hogy a fenntarthatatlan növekedést fókuszban tartó, környezetpusztító hozzáállást nőjük ki), és talán élhető lenne/maradna a világunk.
Tökéletesen megfogalmaztad mihez lennél hajlandó társulni. Egy környezettudatos, közösségbe illetve ezt a tudatosságot felvállaló kormányzatokhoz.
Ami nem engedi be a kínai olcsó gagyit. Nem akarsz évente notit, telefont cserélni. ...
A termékek lehetnek drágábbak, de tartósak legyenek. Illetve javíthatóak.Ezek kizárólag a fogyasztókon múlnak ma.
-
Egon
nagyúr
Mivel még nincs vége sztorinak, nyilván azt válaszolná: "Várjuk ki a végét!"
Folyamatosan van fejlődés, a "keresztyén" világkép és erkölcs most már nem a keresztesháborúkat jelenti, stb. A világ másik fele az más lapra tartozik.
Már csak a kapitalizmussal kellene kezdeni valamit (nem kommunizmust szeretnék ofc, hanem azt, hogy a fenntarthatatlan növekedést fókuszban tartó, környezetpusztító hozzáállást nőjük ki), és talán élhető lenne/maradna a világunk. -
Ha én egy dolgot kérdezhetnék tőle akkor ez lenne:
"Megérte?"
-
-
Ha a vallást akarod megérteni, az erről szól. Jézus is erről szól. Ha valóban létezett is a Názáreti Jézus, inkább egy influencer volt.
Szerintem a vallás azért veszett ki a mindennapi életből, mert egyre gyorsuló világunkban az emberek már nem érnek rá értelmezéseken meg átvitt értelmű dolgokon gondolkodni.
A bibliai példák és a hit világa (legyen szó akármiről) nem egy szekta, mese, stb; valódi tapasztalatokra alapuló analógia, túlzásokkal. Ezek mindig az ember cselekedetei és a környezete viszonyát írtak le, néha kicsit megfűszerezve a csoda ígéretével, hogy érdekes legyen.
Magyarán légy jó és a világ is jó lesz hozzád. Csak ebbe a mondatba párszor el kell helyezni az aktuális vallás képviselőit (itt Jézust és Istent)
És ezeknek a bölcsességeknek tényleg az a lényege, hogy belelásd a saját életed, értelmezésed és akinek ez nem megy, annak nem való a vallás.Tehát el fogja mondani a szöveg. Ha nem érted, nem vagy vallásos, csak tetszenek a mélyen szántó gondolatok. Ha megérted és úgy érzed, hogy ebből te át tudod venni azt a tapasztalatot, amit ezek a történetek/a biblia leír, akkor menj el templomba, mert sokat fogsz tanulni mások "megfigyeléseiből"
Félreértés ne essék, nem terítő vagyok; magam sem igazán hiszek, de én így magyaráznám a vallás jelenségét (mely nem minden esetben egyezik a hittel)
-
buherton
őstag
Az a problémám szokott lenni az ilyen szövegekkel, hogy valójában nem mondanak el semmit és amikor Jóska Pista olvassa akkor valójában az értelmet/tartalmat ő képzeli bele a sorok közé. Néztem/olvastam már több ilyen hittérítő/vallásos szöveget, illetve beszélgettem emberekkel akik ezekben hittek és rendre a fentebbi megállapításra jutottam.
-
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
💀
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Úhhhh
-
Kisgépkezelő
senior tag
Hozok egy kancsó vizet, aztán ha valamit mondani szeretne, majd elmondja egy pohár bor mellett.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Köszi a hozzászólást!
-
OK!
Egy dolog, esemény értékeléséhez távlatokban és mélységekben kell gondolkodni.
Egy Istent három, kissé eltérő vallás imád.
Zsidó eredetű ez a fajta Isten hit. Az Ószövetség nagyjából egyezik a Tóra tekercsekkel.
Ebből származik a kereszténység. Ebből származik az Iszlám.
Ez egy anti szentháromságot alkot. Kölcsönösen nem szeretik egymást. Pedig ugyan azt az Istent félik.Egy keresztény kérdésnek legalább két másik aspektusa létezik válasza.
Ezzel még az egy Isten hittel nem végeztünk. Viszont vannak más, Istenek halmazára épülő hitek. India területén ugyan azt a vallást gyakorolva, több isten kerül előtérbe.
A buddhizmusról is érdemes szót ejteni. Isten nélküli hit, aminek a megvilágosodás a célja. Ennek a legmagasabb foka a zazen. Fontos megemlíteni még a Tao-t. Nem küzd főnyereményért. Nem akar nyereménynét. Nincs mennyország és pokol sincs. Elegendő meglátni az adott nap szépségét a boldogsághoz.
Az anti hármasság agresszív. Keresztes háborúk, öngyilkos merénylők és a nők másodlagossága jellemzi ezeket a hiteket. Elég csak az Ószövetségbe beleolvasni. Isten Évát teszi felelőssé és az embereket kiűzi a paradicsomból. A nőknek fájdalmat kell elviselniük szüléskor és a jogaik is csorbítottak.Keresztény szempontból nagyon jó kérdéseket lehet feltenni. De a demagógia, továbbra is demagógia marad.
Ebben élen járnak a földönkívüliekkel kapcsolatos sorozatok is. Ha egy valamire, esemény, rajz, emlékezés, ... ráfogható, földön kívüli eredetű, akkor az UFO hívők bizonyosak benne, földön kívüli.Első körben a kérdést érdemes megítélni. Abban rejtőzik a demagógia, nem a válaszban.
-
buherton
őstag
Szerintem ez egy egoista kérdés volt a részéről. Ha erre kíváncsi, akkor inkább azt a kérdést mondhatta volna, hogy "hogyan csinálhattam volna jobban?".
Hát lenne néhány kérdésem:
- mi az élet értelme?
- mit szólsz ahhoz, hogy a nevedben milliókat mészároltak le?
- mit szólsz ahhoz, hogy a neved alatt mindenféle erkölcstelen dolgok történnek, lásd papi pedofília?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs