- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beállítom a boot részt aztán Live és telepítek egy tiszta rendszert.
Ez a boot beállítás nekem ködös, neked viszont így egyszerűbb dolgod lesz, akár csinálhatod a Linux MIND YT csatorna vonatkozó videója alapján is.
Itt nem tudom mire gondoltál, de az FSTAB-ot se vágom. Majd rá guglizok.
Az Összefoglalókban erről is esett szó, de tisztában vagyok vele, bármennyire is próbáltam nagyon egyszerűre összeállítani, aki először olvassa, annak azért még nehezen átlátható.
Erre gondoltam FSTAB szerkesztés alatt:
[link]Elég régen írtam már, nekem is fura, de a lényeg, hogy a leírt mód annyiban változik Mint esetén, hogy a
gksu xed /etc/fstab parancs lesz, ami előhozza a szerkesztendő fájlta példának megfelelően a két piros sorral kell kiegélszíteni a fájlt:
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=94c25334-65fa-4a22-k7c5-bgc5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1Ha külön meghajtókat/particiókat is akarsz csatolni, azt is itt kell beírnod majd.
Bármilyen programot keresel, amit Win alatt ismertél, szintén az Összefoglalóban láthatod az
https://alternativeto.net/
oldalt, ahol rengeteg alternatív programot találsz a Linux fül alatt, ha beírod a kívánt program nevét.open office már nem default, a Libre Office van a legtöbb rendszerben alapból. [link]
Amit keresel, az 30 napos trial. [link]
Ezt az open drivert gondolom a frissítés feldobja magától és nem kell külön keresgélnem.
Ezt is felejtsd el, a rendszer minden szükséges drivert tartalmaz és a telepítés után ezek frissülni fognak természetesen, ilyesmiket nem kell keresgélni. Mivel nemsoká kijön a 19, így az alap 18.3 telepítése után jó sok frissítés lesz majd, de nem vészes, ez nem Windows, hamar lefut a frissítés, de a Frissítéskezelőben jobb, ha először a középső opciót választod:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged