Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz J.C.G. #9102 üzenetére

Beállítom a boot részt aztán Live és telepítek egy tiszta rendszert.

Ez a boot beállítás nekem ködös, neked viszont így egyszerűbb dolgod lesz, akár csinálhatod a Linux MIND YT csatorna vonatkozó videója alapján is.

Itt nem tudom mire gondoltál, de az FSTAB-ot se vágom. Majd rá guglizok.

Az Összefoglalókban erről is esett szó, de tisztában vagyok vele, bármennyire is próbáltam nagyon egyszerűre összeállítani, aki először olvassa, annak azért még nehezen átlátható.

Erre gondoltam FSTAB szerkesztés alatt:
    [link]

Elég régen írtam már, nekem is fura, de a lényeg, hogy a leírt mód annyiban változik Mint esetén, hogy a
    gksu xed /etc/fstab parancs lesz, ami előhozza a szerkesztendő fájlt

a példának megfelelően a két piros sorral kell kiegélszíteni a fájlt:
    # / was on /dev/sda1 during installation
    UUID=94c25334-65fa-4a22-k7c5-bgc5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1

Ha külön meghajtókat/particiókat is akarsz csatolni, azt is itt kell beírnod majd.

Bármilyen programot keresel, amit Win alatt ismertél, szintén az Összefoglalóban láthatod az
    https://alternativeto.net/ oldalt, ahol rengeteg alternatív programot találsz a Linux fül alatt, ha beírod a kívánt program nevét.

open office már nem default, a Libre Office van a legtöbb rendszerben alapból. [link]

Amit keresel, az 30 napos trial. [link]

Ezt az open drivert gondolom a frissítés feldobja magától és nem kell külön keresgélnem.

Ezt is felejtsd el, a rendszer minden szükséges drivert tartalmaz és a telepítés után ezek frissülni fognak természetesen, ilyesmiket nem kell keresgélni. Mivel nemsoká kijön a 19, így az alap 18.3 telepítése után jó sok frissítés lesz majd, de nem vészes, ez nem Windows, hamar lefut a frissítés, de a Frissítéskezelőben jobb, ha először a középső opciót választod:

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés