- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Azért preferálják sokan a dark témákat, mert jobban kíméli a szemet, ha napi tizenórákat van az arcod kijelzőben (nem csak asztali gép, meg laptop, hanem pl. okostelefon is). Legjobban egy sötétebb téma pihenteti a szemet, alacsony színhőmérsékletű (barna, piros, narancs) színekkel.
Elhiszem, hogy Win7 alatt a világoskékhez szoktál hozzá, de az a legrosszabb. Nem csak fárasztja a szemet az állandó világossággal (ami főleg este, sötétben jön ki, próbáld meg hirtelen becsukni a szemed, és látni fogod beégve a retinádba a világos képet), hanem a kéknek a legmagasabb a színhőmérséklete, ezért este a látóidegek hormonális szabályozását is megzavarja (a szervezet a napfénnyel téveszti össze), ami hátráltatja az elalvást. Plusz ha nézted pár évig a világoskék MS-témákat, akkor baromi unalmas és monoton is azt bambulni az idők végezetéig, az ember igényli a változatosságot, meg hogy új dolgokat próbáljon ki.
Egyébként meg a dark témák között is van különbség. Nem csak ilyen fekete, szürke van, hanem barna, rozsdabarna is, pl. a Bespin-téma a kedvencem. A világos témák sem feltétlenül rikítanak, pl. nemrég láttam Vim alá egy homokbarna világos témát sötétbarna betűkkel, már nem emlékszem a nevére, de a szemet még relatíve az is pihentette. Azért mondom, hogy ha nem is tetszik ez a szürke dark téma (nekem sem), attól még nem kell az összeset leírni, érdemes vele kísérletezni.
-
Miért akar mindenki darkos témát?
Nem tudom, de nekem egyrészt tetszenek, másrészt szemkímélőbb jóval.
(#9135) milangfx leegyszerűsítette!Mondhatni első használatra egyforma nehézségű. Lehet rég használtad már?
Nem az a lényeg, hogy régen használtam, hanem az olyan dolgokat, amikben több profilú programot elegyítenek, sosem bízom annyira, mint a célprogamokban. Ezt a Disks-et a smart kiolvasására és lemezteljesítmény tesztelésre szoktam használni, bár erre is vannak célprogramok amúgy, de az utóbbi része teljesen jól működik, a smart az inkább vicces adatokat ír ki, mint amikor a vadiúj SSD-t néztem vele és kiírta, hogy túl öreg.
Bár én ezt be tettem volna egy biztonság nevű csoportba, és onnan lehetne minden hasonló beállítást elvégezni.
Itt a menün belül a Beállítások csoportban van. De a kedvedért rászántam egy percet:
Ahogy a kinézetet is úgy szabod át, ahogy tetszik, így a Menüben is olyan kategóriákat jozol létre és azt raksz oda, amit akarsz. (a témaszerkesztést még anno próbálgattam, már fogalmam sincs mivel, kell valami külön témaszerkesztő azt tudom)
Menü átalakítása, jobb gomb katt a Menü-n, a feljövő ablakban a Menü panelre katt és középen a Menüszerkesztő megnyitása:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest