Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz J.C.G. #9138 üzenetére

Mentsd el a linkeket, aztán majd ismerkedés közben úgyis bele-bele olvas az ember az ilyenekbe.

Ez a crypto miner dolog részben platform független, mert itt is szabályozod a böngésződ működését, mint akár a Windowson, amit ki vagy beengedsz, az itt is jön, legfeljebb nem tudnak mit kezdeni a kártevők a Linux-szal, legfeljebb a fejüket vakarják, hogy most hová is kerültek tulajdonképpen. Ezt úgy általában írom a kártevőkről, de léteznek Linuxra írt kártevők is, szóval nem árt vigyázni. Hallani még nem hallottam, hogy pont Linuxon gépen futott volna miner script, de nem zárható ki. Van kifejezetten Linux Crypto-miner Botnet is. Persze ez is spéci úton közlekedik.

Tegyük hozzá, hogy ez a terület nekem ismeretlen, de a fentiek attól még megállják a helyüket.

A Cinnamon beállításai bőven elegendőek normál felhasználónak, ennél mélyebb konfigolást csak a KDE tesz lehetővé. Sokan nem is ismerik a Cinnamont és rámondják, hogy ebben semmit nem lehet beállítani, már olyat is mondott nemrég egy szagtekintélynek nehezen nevezhető felhasználó, hogy fapados a Cinnamon.
    Nekem eddig még mindenre megfelelt majd 5 év alatt.

Ami a Chrome vagy Chromium-mal történt nálad, olyan elő szokott fordulni, de pici gyakorlattal már ezt kezelni lehet könnyen. ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés