Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sodokan
tag
válasz
Mauzes #42697 üzenetére
És a Bugattit például miért nem adod oda neki, mitől tartasz? Szerintem az is előnye a LEGO-nak, hogy ha a gyerek rálép a százezres készletre, akkor nem lesz kuka, elég ha pótolsz pár elemet ami meg már csak ezer forintos tétel lesz. Vagy nem attól félsz, hogy baja lesz a készletnek?
-
sb
veterán
válasz
Throme #42696 üzenetére
A 18-as készletre sem azért mondom mert rá van írva. A jellegük miatt. Méretre, súlyra, funckionalitásra vagy épp statikailag nem arra készültek. Azt felejtsük el, hogy a Lego mit ír rá és milyen színű dobozba teszi.
De egy virággal mit kezd? Vagy egy bonsai-al? Egy széteső kiállítási darabbal?Szerintem az sem tipikus, hogy odaadják neki az 50-150k-s, nem arra tervezett szettet, hogy tologassa vagy "reptesse".
De a nulladik pontnál kiindulhatunk abból is, hogy már eleve nem is kérné egy gyerek a jó részét magának a boltban állva. Lásd Bonsai, egy Marvel kesztyű vagy Art sorozat...
Utána jön az ár kérdése.
Majd ha mindkettőn túlléptek akkor még mindig ott van a funkcionalitás, fentebb kifejtve.Persze itt az életkor is kérdés, de olcsóbb készletek közül is van olyan szerintem ami a gyűjtésre helyezi a fókuszt és nem a játékra. Brickheadz pl. Az meg szerintem a (gyermeklelkű) felnőttek terepe.
El nem tudom képzelni, hogy egy jó kis autó/repülő/rendőrség/partibusz/funkcionális kisebb Technic készet helyett ilyeneket válasszon a gyerek magától.
A drágább Technic készleteket - ami még funkcionálisan szóba jöhetne - meg tucatjával nem a gyereknek hordják haza, ez 100%. De drágából egyiket sem, az biztos.
-
Throme
veterán
Nálunk az, hogy valami 18+ az pont nem számít (mármint Lego esetében...), a gyerek ugyanúgy játszik vele.
Igaz jellemzően autók vannak, vagyis inkább úgy mondom, ami 16+ vagy 18+ az csak verda.
Így a súlyuk is csak annyit befolyásol, hogy a gyerkőc elé leteszem a földre, vagy a polcról a kezébe adom.
A lamboval is elboldogul, csak azt nem hagyom, hogy emelgesse. Gurítani meg már nem olyan nehéz.Szóval ez a 18+ dolog is egy humbuk
Ettől még nem lesz csak felnőtt legó, sem kizárólagosan kiállítási darab.Azt adom, hogy egy UCS óriás SW űrhajó már közelebb van az általad írt meghatározáshoz, mert azzal csak emelgetéssel lehet helyet változtatni és nálunk a gyerkőc nem tudna vele csak álló helyzetben játszani, de akkor is tud játszani vele.
Szóval az egész Lego játék
(na jó, a képek nem azok) -
sb
veterán
válasz
maross #42693 üzenetére
Visszanyomták az árakat, előtte nem néztem de gondolom a régi szintre.
Kaptam is egy "kedves" levelet az eMag-tól, hogy a kinézett termék, a Kisértetkastély most olcsóbb lett. 63k... 20%-os kupon mellett 70 vagy 80k körül volt?.A 42128-ra emlékszem, az 50k volt (40k ugye -20%-kal), most 43.6.
Azért a robotos készletet elhoztam és személyes átvétellel a dobozzal sem volt gond.
Tree House-t is végig néztem de nem volt 42k-ért, erről lemaradtam így. Sőt, olyanok is visszakerültek amik utolsó 2-3 napban már nem voltak az akciós készlete között, Rendőrkapitányság/Könyvesbolt.@Throme
"Az SC inkább "gyerekjáték"."
Egész Lego az
Az SC verdákat felnőttek is gyűjtik. Szerintem sikeres ágazata a Lego-nak.
Sok MOC is készül belőlük, vagy saját ötletből.Ez nem érv. Fordítva minden gyűjthető mert a felnőttek mindenre képesek!
Lásd a topicot, de Legon kívül is szét lehet nézni miket "gyűjtenek" még.
Az a kérdés mire készült. A nagyobb, 18-as készletek, kiállítási darabok meg szvsz nem gyerekjátékok deklaráltan. Szerintem van bőven amivel gyerek már nem tud mit kezdeni. Sem építés terén sem játékra.
-
Mauzes
addikt
válasz
magickonfig #42686 üzenetére
Én már régóta 2023-at látok előrejelzett kivezetési dátumként a Lombházra, az még mindig nagyon sok idő.
Amúgy ha valaki berendelt 42-ért, de mégsem kellene neki, akkor szóljon és szívesen átveszem. :)
-
ZsZso
Közösségépítő
-
balint82
senior tag
válasz
magickonfig #42686 üzenetére
Kuponnal 42 (!) volt tegnap.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
czanga #42672 üzenetére
Én még szeptember elején megvettem lego store-ban. Ez a megrendelem és majd kiderül milyen dobozzal jön nagyon nem jön be.
Persze ha komolyabban vennék szetteket lehet átálnék online-re.Tudom boltokban sincs sokszor jó ár, de akkor nem veszem meg.
Szerintem valahol az is az élményhez tartozna hogy bemész egy store-be leemeled megvizslatod a dobozt, megrázod
és kifizeted.
Persze tudom mi a magyar valóság a fizetésekben.Ez a minden digitális és boltban semmi sincs, szerintem nem a legonak való. Pár terméknél bejön, de hogy mindent is digitalizálni akarunk.. pont az élmény vész el. Kellenek a fizikális dolgok is, nyomatékosít.
Persze a ma felnövő generációk már inkább digitálisak.. át is teszem off topicba.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
RapaNui1 #42688 üzenetére
Én nem rendeltem, mert nagyon elegem lett az összenyomott, szakadt, összeragasztott dobozokból. Egyszer már megvolt de eladtam most csak gyűjtemény részeként vettem volna meg ha megveszem, de nem merek velük kockáztatni a személyes átvétel pedig nekem nem opció sajnos.
-
RapaNui1
aktív tag
Már 83k
-
magickonfig
tag
válasz
szupi92 #42682 üzenetére
Azt rebesgették itt is, hogy 2022-re kivezetik majd. Hát a Barracuda Bay-hez képest nagyon sokáig huzza ez a Tree House.
2020 nov-dec környékén biztos kivezetik, aztán mégse.. bumm beesett az ára 52.000re .
Most nyár végén újból felment az ára.Nagyon érdekes hullámvasúton ül ez a Lombház az biztos
-
Freddy76
addikt
Valahol azt olvastam, hogy az emag néha rosszul csomagolja a dobozokat, és a csomagolás miatt sérülhet a doboz, erre szerinte figyeljetek!!!444!!!4!!4!négy!!
-
szupi92
tag
válasz
Scholes9 #42681 üzenetére
Nincs mit. Én is nagyon bízok benne, hogy nem lesz sérült a doboza.
Már jó ideje várom, hogy jó áron legyen. Kezdtem már félni, hogy kifut mire beszerzem. Így jártam az ucs Y-Wing-gel is,hogy addig vártam mire kifutott és most már embertelen ára van. Próbálok tanulni abból.
Még van egy-két szett, ami kellene és már kifutó státuszban van..., de most nincs jó áron. -
szupi92
tag
Sziasztok,
Lelkes olvasója vagyok a csoportnak, köszönöm szépen a sok infót és a hasznos ötleteket.
Most az emagon a 21318-as faház akciós, 42400ft szállítással együtt.
Remélem tudtam segíteni, ha már volt, akkor bocsánat.Üdv. Bence
-
czanga
őstag
Edigital cseréli nekem a felvágottat. (SW adventi naptár) Remélem nem egy zacskó szalámit kapok majd cserébe.
-
LÁZ
Topikgazda
lett egy pár cucc a következő ideasraps. egy űrhajósnak örülnék, sztem az épületek most kiesnek, űrhajós+széfes könyvtartó a tippem
@maross: elvileg van már olyan fícsör, hogy a rendelésnél van dedikált 'lemondás' gomb, legalábbis erre ment a marketing tavaly, vagy mikor...nekem az email-emre 1-2 napon belül válaszoltak, szóval érdemes egy emailt küldeni, ha még nem shipped a status, aztán max visszaküldöd /küldenek futárt/, vagy ha a környékeden van offisöl lego bolt, akkor oda is visszaviheted (pesten/mo-n ugye ilyen nincs, legközelebb bécsben).
-
maross
nagyúr
Valaki probalkozott mar lego ugyfelszolgalat - emailben rendelest visszamondani/visszakuldetni? Utobbi ket alkalommal lepattantam telefonos ugyfelszolgalatrol es a ki tudja mennyit fizetos telefonszam is kicsit zavaro.
-
Throme
veterán
-
Mauzes
addikt
Az mondjuk tényleg durva, hogy az új City készletek mennyivel "bénábbak", mint mondjuk 5-10 évvel ezelőtt ugyanaz kategória. Én most kerestem a fiamnak nagyobb cuccokat mint mondjuk tűzoltóállomás meg rendőrkapitányság, és inkább vettem használtan (akár drágábban), mint az újat.
-
Dilikutya
félisten
válasz
kbalage2 #42660 üzenetére
Én lecsaptam a Ferrari F8-ra pár hete Interspar akcióban, elég komoly jószág. Nemrég láttam egy kiállításon a Porsche-t, olyan picinek tűnt, de már leesett, a régi Speed Champions szettek kisebbek. Valóban nem kompatibilis így a hagyományos játékautós készletekkel.
Bár feltűnt, hogy azok sem rosszak. Nemrég játékból megvettük a 60285-öt, csak úgy, össze is raktuk a gyerekkel, egész komolyan néz ki, visszagondolva gyerekkoromban egy ugyanilyen sportkocsi (6644 volt nekem) nyomába se ért kidolgozottságban, hiába 5+ mindkettő. -
sb
veterán
válasz
Mauzes #42662 üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy tök más a célcsoport.
Az SC inkább "gyerekjáték". Nyilván annál komolyabb ez is, de a lehetőségek azért korlátozottak erősen a komolyabb modellekhez. Főleg a 6 studnál.
Az Expert meg hardcore gyűjtői, felnőtt csomag mindennel együtt.Csak azért merült fel bennem a köztes szint mert a 8 studdal itt is egyértelműen a komolyabb modellek felé próbáltak lépni, de ahhoz meg sokat adna egy 10-12-es méret. Akinek pedig drága a 35-40k-s Creator az is kapna valamit komolyabbat, de nem extra áron.
A Technic McLaren/Corvette/Jeep árszint-kidolgozottság oldalról szerintem elég jól be van lőve ilyen szempontból.
Ettől függetlenül szerintem is jó ár/élmény aránya lehet az SC-nek, ezért kezdtem el barátkozni vele én is. Alig drágább mint bármilyen kommersz City járműves készlet és azért azoknál jóval komolyabb. (Pedig City-ben mondjuk a járművek még elég jók, de minden más olyan szinten gagyinak tűnik, hogy a víz kiver amikor meglátom.
Igaz, hogy a gyerkőc is inkább a Technicet szereti de egy jó City készlet nyilván megfogja. Mostanában viszont a 3/4 részét átlapozza kb. ránézés nélkül a katalógusban is.) -
Mauzes
addikt
Én nem vagyok nagy SC vevő, mert a nagyobb autók jobban tetszenek, de meglepően jó az ár/élmény aránya ennek a sorozatnak. Tökre élveztem összerakni a Ferrari F8-at, pedig potom pénz volt (igaz akciósan, de 5200). Ehhez képest egy Expert készlet olyan 35-40 körül van, igencsak jelentős a különbség arányaiban. Pedig ugye általában a kisebb elemszámú készletek fajlagosan drágábbak, mivel csomagolás, központi kötlségek, stb. ugyanúgy rárakódik.
-
sb
veterán
válasz
Vikthor #42657 üzenetére
A figurák 99%-a "sárga", itt már alapvető gondokkal küzdünk.
@Throme
Habár!!!! Idén kijött a Countach 2
Mik vannak?! Ez nagyon szép lett!@kbalage2
Nálunk egy SC sincs még de már nagyon ért a dolog eddig is, főleg az új Fordok láttán.
Viszont ez a 8 stud ha részletességben szimpatikus is, nekem kicsit elvette a kedvem a City "inkompatibilitás" miatt. Nagyon szélesek és nagyok lettek szvsz. Ha pedig részletesség kell akkor a Creator azért sokkal jobb. Itt a Countachnál is kérdés, hogy mennyire vitte el a show-t a MOC.Az persze világos, hogy teljesen más a célcsoport és ársáv. A kettő között lenne szerintem az igazi, vannak a 10 (-12?) stud széles, fiktív Creator 3in1 autók. Bár az meg határozottan túl sok bőr lenne már ha 3 méretben jönnének, 6, 10 és Expert (+Technic).
-
kbalage2
aktív tag
Nehogy meglepődj majd
SC a 8 stud szélesre váltással igencsak szintet lépett, ami a kidolgozottságot és realizmust illeti. Az egész koncepció megváltozott, ami előtte arányainál fogva egy szükségszerűen torz (keskeny & hosszú) játékautó-leképezése volt az eredetiknek, az most már sokkal realisztikusabb tud lenni.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
balint82 #42649 üzenetére
A Countach hírére én is megérkezem, már csak az a kérdés, hogy a Countach 16 éves gyártási ciklusából (+ ugye a mostani LP800-4) melyik modell (bár feltételezem a legpopulárisabb opcióként az LP5000S Quattrovalvole lesz a befutó).
Még az 512M lehet érdekes a különböző évek alváltozatai miatt. Ez nem tűnik rossznak így elsőre.
-
Throme
veterán
... akkor nagyon nagy gondban lennék. Inkább ne
A siánt behúztam mert akartam egy ilyen batár szettet, érezni akartam a "megtehetem" érzést és szeretem a Lambokat.
Viszont arra jutottam, hogy egyszeri kimaxolás elég volt. Porsche rsr és a Creatoros vonal (Mustang , Ferrari...) pont elég méretben és elemszámban nekem.Legutóbb a Creator Porsche-ból építettük meg itt páran a Countach-t.
Jövőre jön a hivatalos SC verzió. Most még egy 1:8 Technic is lenne... sok a jóból egyszerre...Egyébként nem hiszem hogy az 1:8 Technic szettek közé behúznák a Countach-t....pláne, hogy van már lambo ugye.
Habár!!!! Idén kijött a Countach 2
Gyönyörű lett! -
balint82
senior tag
-
balint82
senior tag
válasz
maross #42562 üzenetére
Ráadásul nekem múltkor elfogadta, semmit nem tett a kosárba és el is felejtettem rendelni.
Most meg rendelnék valamit dupla vip pont miatt és lenne más promo kódom, de sehogy sem engedni törölni a tojásos kódot.
Se telón, se notin, se előzmények törlésével.Írtam Lego-éknak, de esetleg volt már ilyen problémája másnak is korábban?
-
sb
veterán
válasz
hulp01 #42634 üzenetére
Túltolják de van mit kompenzálni. És itt nem az elsődleges nemi szerepekről van szó szerintem hanem amit te is írsz a cikk alapján az a gáz: Ha ez meglátszik tök irreleváns területeken is, mint előítélet. Vagy kijön a felmérésből, hogy a mérnök=férfi, tehát férfi=okosabb. Vagy az is tiszta, egyszerű statisztika amikor kevesebbet keres a nő ugyanazért a munkáért. Meg amikor nem azért kevesebb a nő X területen mert nem érdekli őket hanem mert eleve nem jut be oda.
Egy rakás ilyen van (és nyilván nem csak férfi-nő felosztásban) ami szerintem káros tudat alatt és helyre kéne billenteni. De mivel nagyon egy irányba ment minden szükségszerűen túllőnek a célon sokszor.
A leírtak ellenére nem vagyok benne amúgy részletesen a témában, de érdemes szerintem onnan indítani, hogy hátralépve miről szóltak pl. az egyenjogúsági sztorik az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban ill. akár még ma is mi van a fejletlenekben. Belemélyedés nélkül látszik mennyire mélyről indulnak a hátrányos megkülönböztetések és még ma is a fél világ a kőkorszakban él ilyen szempontból. A nyugat is 3/4 részben. Hiába háborog mindenki az LMBTQ propagandán, józanul kb. 5 perc végiggondolni, hogy mennyire remek élete és lehetőségei vannak bárkinek innen indulva, akár nyugaton is.A Legonál én csak azt olvastam, hogy leszedik a fiú/lány jelölést és keresőt.
Tegnapi cikk, hogy ettől függetlenül valahol játékboltban egymás mellét pakolnak fiú-lány játékot.
Ez szerintem tök rendben van. Engem nem zavar úgy sem, hogy 2 fiú gyerekkel nyilván a traktoros polcot rohanjuk meg és praktikus külön. De pl. amikor játékporszívót néztünk 2-3 évesen mert érdekelte akkor 10-ből 8 rózsaszín volt... Mert miért is?Legonál is vannak jó szettek "lányosban" is, ahogy írtátok. Ha mondjuk semleges doboza lesz vagy akár 2 fiú figura bekerül közéjük (mert fordítva is lehet, nemcsak kalózok közé kerülhet lány) attól nem megyünk falnak.
-
sb
veterán
válasz
Nekton #42638 üzenetére
Dobozt megtartani szívás.
De amúgy része a készletnek, ha vki gyűjtő akkor érthető, hogy fontos neki. Ill. akinek nem fontos azért vásárláskor legalább egyszer lehetne nem szétbarmolt.
Az emag/edigi-s sztorikat olvasva szerintem abszolút a bolt hibája. Ha én 10 perc után kidobom a dobozt akkor is figyelniük kellene rá. Új terméknek egyszerűen a része, marketing oldalról is erős hatású és a sértetlenséghez, új állapothoz is szorosan kapcsolódik. Mi van ha nem benyomva van, hanem kiszakadva? Keresgéljem, hogy megvan-e mindene? Vagy ha kettéhajtják ilyen alapon, stb... (Ha ajándékba megy akkor külön magyarázni sem kell.)
A bolt/futár oldaláról meg benne van a feladataik között, hogy ezt meg kellene oldaniuk. Ha nem tudnak sértetlen terméket szállítani akkor ne foglalkozzanak vele. Az is irreleváns, hogy hányféle terméket árulnak. Sok boltban van 5L-es mosószer mellett tojás is, mégsem tudnák eladni ha ugyanúgy kezelnék az utóbbit.
-
sb
veterán
válasz
Nekton #42642 üzenetére
Nem számoltam... de sok.
a nagy dobozok is nehezen kereshetőek önmagukban.
Mindkettőhöz kellene, custom build és gyári szettek összerakásához is. Utóbbi a gáz, főleg ha több kisebbről van szó.
Én nyilván keveset építek amúgy, inkább csak a gyerkőccel kooperálva. Saját kedvtelésre nem igazán fér bele. A közös építkezésnél lenne cél, hogy ne keresgélésből és bosszankodásból álljon.1. Ő főleg Technicből épít, leírások nélkül. Ill. fejben tartott leírásból
mert amit egyszer látott build videót vagy Balázs bemutatóit
onnan összerak emlékezetből egy hajtásláncot, felfüggesztést, 2 sebességes váltót, markolókart, stb..
Aztán felprogramozza.
Szóval elég komplex de nyilván azért a végső működésnél, stabilizálásnál van, hogy segítek neki.
2. Vagy együtt ritkábban City. Ott viszont ha egyszer beindul a dolog akkor inkább az van, hogy felépül egy fél városka, sok gyári v. custom cucc és utána lehet vele játszani.Ebből az 1. verzióban is nyilván kell keresgélni de a 2. a jóval problémásabb. Ott jellemzően több minden épül és kötöttebb.
Egyébként arra jutottam én is, hogy a kevesebb több lenne ilyen esetben. Az utóbbi időben itt is az volt, hogy jött még pár kieg. alkatrész, szett már nem igazán. Technic oldalon nem is volt cél amúgy sem modellek halmozása. (Bár nyilván jó lenne.
De ilyen hátrányokkal még ingyen Ott az építés és a kialakítható funkcionalitás a cél. Nincs semmi ami hosszú ideig megmaradna.
A City rész más, azt lehet, hogy meg kéne próbálni egyben tartani. Nyilván akkor meg a szabad építés kérdéses de sokkal nem rosszabb helyzet a mostanihoz képest amikor 1-1 ház/autó megépül - nehezen - 3 vödörnyi Legóból és a maradék 90%-ban alkatrészként pihen.
@maross
Köszi neked is. Nálunk a mennyiség miatt már tovább kellett bontani, úgy látom ez alapvetően meghatározza lehet-e még érdemben kezelni kevés karbantartással vagy nem. -
Freddy76
addikt
Nekem fontos a doboz, valószínűleg a gyűjtői feeling miatt. A lányomat pl. egyáltalán nem érdekli, az ő készletei zacskózva, ikeás dobozokban vannak.
-
-
Nekton
aktív tag
Tárolás:
Mennyi az a rohadt sok készlet? Mennyire nincs időd? Mi a cél?
Rohadt sok elemet csak sokfiókos tárolóban érdemes szortírozni szvsz, ahogy a profi építők dedikált LEGO szobáiban látni. Ehhez viszont sok idő kell és komoly beruházás a szekrényekre. Van rá időd? Írtad, hogy nincs. A másik probléma ezzel, jogy ebből gyerekek nem tudnak cssak úgy kotorászni, vagy jól összekeverik a rendszerezett elemeket.
Mi a cél? Hogy a gyerekek csak úgy építgessenek? Vagy a megadott készletek visszaépítése?
Elég keserves dolog ez. Nálunk, mint utólag kiderült, 45kg Lego, és 37kg Duplo gyűlt össze. A nagyszülők a személyes foglalkozás helyett inkább Lego-t öntöttek az unokáikra. Mindig a nagy készleteket.
Kezelhetetlen mennyiség lett a végén összeborítva. Egy darabig szenvedtem vele. A gyerekek sem találtak soha semmit és ment a hiszti, meg a kiborogatás, végtelen keresgélés. Végül idő és energia híjján hirtelen felindulásból eladtam ömlesztve. Csak a PF alkatrészeket, a síneket, utakat és a hajótesteket hagytam meg. A gyerekek utána kaptak két doboz Basic, és egy-egy Technic készletet, majd ami nagyon kellett nekik alkatrész, azokat a bricklinken megvettem. Most három közepes játéktartó doboz van alkatrészeknek és újra önfeledten játszanak. Abból építenek, ami van és valahogy sokkal kreatívabbak is így.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
Nekton #42638 üzenetére
* Lefekszik a kanapéra, nézi a plafont, hümmög magában, majd megszólal *
Az egész gyerekkoromban kezdődött... (és tényleg). Ha kaptam LEGOt, akkor olyan becsben volt tartva, hogy a dobozát is eltettem, sőt van aminél még a zacskókat is. Be szépen az ágy alá, gondosan a leírással együt. A kis összekuporgatott pénzemből vásárolt vagy az ünnepekre kért ajándékok úgy voltak teljesek. Sose nézegettem a dobozokat, nem volt olyan, hogy x havonta porolom őket, vagy végigpörgetem mi mindent sikerült már megkaparintani, egyszerűen csak sajnáltam kidobni őket.
Valószínű ebből maradhatott meg ez a kényszer, de az is lehet, hogy a maximalizmusom elfuserált kicsúcsosodása. Alapvetően realista ember vagyok, a legtöbb helyzetében mindig az ésszerűségre törekszem, de a hobbinál ez sokszor felborul és mintha egy hajóban ücsörögnék úgy visz magával a szívem. Szerencsére a sóherkedés annyira domináns bennem, hogy nem engedem el a vásárlásnál a gyeplőt, de utána már nincs akkora önkontroll. Ez legyen persze az életemben a legnagyobb gond ...
-
nemorino
tag
válasz
nemorino #42436 üzenetére
Update: A tévesen kiküldött készlet ügyében az eDigital felajánlotta, hogy kiküldi a futárt és ha beért, akkor visszautalja a pénzt, vagy levásárolhatom. A rendelt készlet még kapható az oldalukon, de már eszük ágában sincs az akciós áron ideadni, a cserét nem ajánlották fel. Biztos tudnék vitatkozni velük, de inkább ráhagyom, ezzel az etikátlan eljárással most elveszítettek egy vásárlót, innentől kerülöm őket.
-
Nekton
aktív tag
"Mondjuk én vagyok a gyökér, hogy attól, hogy csak saját célra veszek LEGOt még számít a doboz. Még egy dolog amit kezeltetnem kéne magamon."
Akkor kezeljük ki!
Elsőként írd le, hogy miért kell neked a doboz? Tényleg kíváncsi vagyok rá!
Én csak egy-egy dobozt tettem el, mert tetszett rajta a grafika (jelenet). Később ezek is kezdtek sok helyet foglalni, úgyhogy kilapítottam őket. A vége az lett, hogy inkább letöltöttem nagy felbontásban, és a dobozok mentek a papírgyűjtőbe. 🤷♂️
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Ti hol látjátok az LMBTQ témát abban, hogy a LEGO megszüntette a fiúkbak/lányoknak ajánlást a webshopon, meg ezentúl esetleg lesz nő kalóz is? Én sehol.
-
nemorino
tag
Mindezt pár évvel azután, hogy kifejlesztették a kifejezetten lányoknak szánt Friends témát + annak altémáit... Nekem az nem tetszik, hogy a lányoknak szánt készletek színpalettája olyan, mint egy olasz fagylaltozó fagylaltkínálata. Ott volt pl. az Elves, ahol a buildek teljesen jók voltak, de minden lilában és rózsaszínben pompázott. Ha normális a színséma vettem volna belőle és a minidollokat lecseréltem volna fantasy figurákra, van belőle elég, de így, hogy a kockák nagy részét is cserélni kellett volna inkább ráhagytam. Mivel szerintem nem fogják kinyírni a Friendset ez is olyan kamu dolog lesz, mint hogy a Lego elzárkózik a háborús témák elől, miközben a SW készletek gyakorlatilag 100%-a tartalmaz harci járművet, vagy harci szituációt ábrázol.
-
hulp01
senior tag
válasz
Freddy76 #42633 üzenetére
Hasonlóképpen gondolkodok én is. Engem totál hidegen hagy, hogy ki kivel fekszik össze, de most már kezdik fullba tolni a kretént. És ez véleményem szerint előbb-utóbb nagyon kontraproduktívvá fog válni. Ez az egész LMBTQ eljutott oda, hogy az emberek többsége elfogadta, vagy szimplán nem foglalkozott vele. De ha folyamatosan a képedbe tolják, hogy márpedig szeretned kell ezt és kvázi ez a normális, akkor egy idő után meg fog jelenni az egyre erőteljesebb ellenkezés.
Amúgy a felmérésre reagálva: a lányok előtt is ugyanúgy adott a lehetőség, hogy mérnökök vagy informatikusok legyenek. Csak éppen sokkal kisebb számban érdeklődnek a téma iránt. Én még csajtól nem nagyon hallottam, hogy a matek vagy a fizika lenne a kedvenc tárgya. Szóval a mérnők szót hallva ezért gondol az emberek többsége férfi mérnökre, mert az sokkal jellemzőbb. Szerintem a fiúk nagy részének van/volt babája is, csak az sokkal kevésbé érdekes, mint a Technic Lego.Kipróbálta milyen babázni, de nem jött be neki. Barbizik majd eleget élőben a tinédzserkor után.
-
Freddy76
addikt
válasz
HUN_Sector #42631 üzenetére
Ez mekkora fasság. Én alapvetően liberális és elfogadó vagyok, de a t.köm tele van azzal, hogy ma csak az "apa férfi, az anya nő" és az ún "LMBTQ" szemlélet létezik, köztes megoldás nincs. A legó az Everyone is Awesome készlettel nagyon jót lépett, aki akart, túllépett rajta, aki akarta, támogatta, aki pedig b.zipropagandát akart belelátni, azt látott benne.
De azért nem kellene elmenni oda, hogy a jövőben a kalózok fele csaj, és minden rózsaszín Disney kastélyban egyenlő arányban kell lennie a hím és a nőstény karaktereknek...
-
maross
nagyúr
Emagon nagyon jo aron
vanvolt 20% kuponnal a harry potteres sakk, es meg keszleten van lego boost robot ~36k, iden visszavonulo jatek&kisallat kereskedes ~18k. -
HUN_Sector
őstag
Ahelyett, hogy castle készleteken dolgoznának, ilyen baromságokra cseszik el az erőforrásokat:
https://telex.hu/kulfold/2021/10/11/lego-eltavolitja-nemi-eloitelet-sztereotipia-jatek-felmeres -
ZsZso
Közösségépítő
-
sb
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre (és akkor se sokat
) de most talán lesz némi időm rá.
Nemrég felmerült agyereklego, "kreatív készletek" tárolása és használata. Tehát ha rohadt sok készlet szét van szedve és egybeborítva - mert az építésre koncentrált a játék - akkor mi a legkevésbé keserves módja az újraépítéseknek és ehhez a tárolásnak/szortírozásnak?Nálunk a normál kockák, spec elemek vannak nagyobb dobozban külön. (szerk: és persze a Technic)
Három-négy kisebb dobozba szétpakolva pedig a kis elemek ill. 1-2 speciális jellegű alkatrész (slope, ajtó-ablakok, figurák). De ezt így elég nehéz rendben tartani. Ha pedig keveredik akkor ugyanott vagyunk: 1-2 elemért a többi dobozt is át kell kutatni.Szín szerint könnyebb szétszedni de úgy nem tudom mennyire hatékony a keresés.
Van aki ezt használja? Vagy egyáltalán van aki nagyobb elemmennyiséget szétszedve tárol és építget? Vagy egyben van minden készlet...
Köszi! -
Egyik LEGO bolt nagyobb k*cs*g, mint a másik. Vennék egy rohadt Tumbler-t, berakom a kosárba, regisztrálok, majd mire végzett, valaki megvette előlem. Akkor nézzük a másikat, ott csak házhozszállítással van, a 3.-ba van személyes átvétel +690Ft-ért, 4.-be meg már jóval drágább. De rohadt dühös vagyok!
-
ZsZso
Közösségépítő
Gyökér eDigitál nálunk is pucéran küldte ki a Rendőrkapitányságot. Hogy elégítené ki orálisan a vacogó cápa azt aki képes volt egy A5 ös nagyságú fóliát telibe ragasztani a dobozra! Hajszárítóval lejött a cucc (negyed óra alatt), minimális sérülések mellett. Majd benzinnel még a ragasztót megpróbáljuk leoperálni róla. 42 -ért nem küldjük vissza, de többet eDigitől csak újracsomagoltat ... max..
-
maross
nagyúr
válasz
HUN_Sector #42620 üzenetére
Latom az ujracsomagolt piacterek is felgyultek...egyiket en vittem vissza, alig tobb mint egy orat alltam sorba Soroksaron...
-
HUN_Sector
őstag
Na, volt egy újszerű sarki garázs az edigitalon. Volt 5% szülinapi kuponom... 43-at megért
#mocskosnepper -
hulp01
senior tag
válasz
balint82 #42590 üzenetére
A 42140 mi a fene lehet? A John Deer érdekes, de lehet, hogy túl kicsi készlet. A Forma-1-es autóra is kíváncsi vagyok. Bár a sok évvel ezelőtti fehér versenyautó már megvan, szóval ennek nagyot kell gurítania, hogy elgondolkodjak a beszerzésén. A terepjárót meg majd meglátjuk.
-
Throme
veterán
A papagájvirág több, mint 2x annyiba kerül és kevesebb, mint 2x annyi darabból áll.
Azok a levelek meg hát... nyilván ízlés kérdése, de nekem nem ad többletet a bazinagy zöld, egyhangú levélszerkezet.
Élőben is láttam az Allee-ban (szerintem még mindig ki van állítva). Ott volt a virágcsokor is. Utóbbi megtetszett.#42607Mauzes
Ha megbízható helyről vásárolsz, szerintem nem érhet meglepetés. -
Freddy76
addikt
válasz
HUN_Sector #42615 üzenetére
No, akkor most már hallottam ilyen esetről is...
-
HUN_Sector
őstag
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Mauzes #42612 üzenetére
Úgy tudná szerintem a Lego ezt kezelni, hogy a Lego doboz perforált kör elem része az oldalsó oldal papír része legyen ergo nem lehet leválasztani róla mint a korábban linkelt videómon, ezt mind a négy oldalon plusz a másik oldal mind 4 oldalán. Tehát 8 összesen.. Hihetetlen hogy az ember milyen trükkös.
Már várom mikor jön be ide is ez a trend.Be is küldöm nekik ezt a javaslatot, bár szerintem biztos tudnak a jelenségről.
-
Mauzes
addikt
válasz
goran78 #42611 üzenetére
Igazából azért kérdeztem rá, hogy itt a fórumban (egy nagyvásárlói közösségben) valaki látott vagy hallott-e már róla, mert ha még itt sem, akkor talán itthon ez még elhanyagolhatóan ritka dolog. Mindenesetre szerintem sem megnyugtató az a béna kis cellux akár 100 ezer Ft körüli szetteknél...
-
goran78
tag
-
Mauzes
addikt
válasz
Mozaart #42608 üzenetére
Na látod, még ezt a perforált fajtát is meg lehet hekkelni. Ráadásul a gond, hogy a nagyobb és drágább szetteket még csak nem is perforálják, hanem "ragasztószalag" védi, amivel állítólag szintén lehet trükközni.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Mauzes #42607 üzenetére
Hogy lehet egy Lego dobozt kinyitni anélkül hogy sérülne. Ez nekem új. A Legoban eddig pont az volt a pláne hogy nem lehetett sértetlenül felnyitni. Az oldalán van az a perforált kör elem. De lehet én vagyok naív.
Nem lehet hogy csak Legendről van szó? -
Mauzes
addikt
Közvéleménykutatás: bárki belefutott már bontatlan csomag vásárlása esetén, hogy más volt a dobozban? Azaz átverés/csalás történt, és valaki óvatos vagy trükkös nyitás után belenyúlt a dobozba majd más tartalommal visszazárta?
Nyilván nem s@h vásárlásra gondolok, hanem vagy egy üzlet, vagy online rendelés, vagy esetleg másodkézből (apró, Bricklink, stb.). USA fórumokon viszonylag gyakorinak írják le, kíváncsi lennék, hogy itt mi a helyzet.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
RapaNui1 #42597 üzenetére
November 26 Fekete Péntekre dottálják sokan. De csak Rumour. Mert az elmúlt években pl Colosseum is fekete péntek (nov.27.) volt azt hiszem. De valami nagy jöhet 26-ra ami lehet ez is.
És előtte 2-3 héttel lehet Official leak picture, tudod ilyen feketébe öltözött lego mint a Republic Gunshipnél. De bármi megtörténhet még. Egyébként évek óta mondogatják rajongók, youtuberek influenszernek hogy majd idén lehet AT-AT.
De például most itt van nekünk a Titanic ez is sok elemes szett és októberbe jött.Én azt hittem sokáig hogy ez a Titanic van helyette.
Addig is ott az én verzióm.
-
h.balint
csendes tag
Dupla vip pontok október 17-ig a lego hivatalos oldalan!
-
Llew
senior tag
válasz
Throme #42601 üzenetére
Én pár hete raktam össze. A bonsai is megvan, de a csokor jobban tetszik. Látványosabb, a felhasznált alkatrészek és a virágok felépítés alapján szerintem ötletesebb is. A sok apróság egy picit tud repetitív lenni, de nem vészes.
A papagájvirágra én is kíváncsi lennék élőben. Kép alapján tetszik, az ára viszont nem. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #42599 üzenetére
Éppen ma építette meg a virágcsokrot
A bonsai-nál szerintem nem jobb. Színesebb, nagyobb, de nem jobb.
Építést tekintve vannak ismétlődő részek, de nem vészes.
A levendula levele nekem kicsit gyenge építménynek bizonyult.Ami nagyon idegesítő, hogy fekete hátterű a manual. Egy helyen ki is hagytam egy kis alkatrészt emiatt.
Ötletesnek tartom a növényeket.
Alkatrészek is jók és a színek is rendben vannak.Papagájvirágot kiállítva láttam. Jó nagy, de nem tetszik.
Kíváncsi vagyok egyébként erre a vonalra (botanika).
A virágcsokrot tudom ajánlani beszerzésre
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Keresünk dokkolókat
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest