Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30146) justaview válasza Attesz01 (#30138) üzenetére


justaview
őstag

Es ez nalam sajnos nem elhanyagolhato kerdes, mert gyakran neznek rajta SD sportkozvetiteseket, es jo lenne legalabb olyan minoseggel, mint eddig..

Kérdésedre most direkt néztem 20-25 percig az Eurosportot a 40B650-en, ahol foci ment.

UPC digital-al, 100Hz-et alacsonyan tartva (3 méter távolságból) nem tapasztaltam elmosódottságot sem a gyors kamera mozgásoknál, sem a gyors játékos, vagy labda mozgásoknál.

Ugyanezt analóg csatornán nézve sem láttam, itt max. annyi a különbség, hogy kicsit gyengébb a kép (nem annyira kontrasztos), mert a bejövő jel is gyengébb. De ez csak egy fakóbb képet jelent, nem elmosódottat.

Néhány hónapja néztem a Duna HD-t egy 32W4000-en, ahol evezősöket mutattak + tájkép körülöttük. Itt amikor gyorsabban elmozdult a kamera, brutálisan elmosódott a fű, meg a táj úgy általában. Ez annyira zavaró volt, hogy 3-4 perc után szédültség érzetet okozott. (Gondolom, valami ilyesmire céloztál.) Hárman néztük ezt a jelenséget egyszerre, de a haverjaimnak is az volt a véleménye, hogy ez hosszabb nézés után már hányingert is okozhat. Ez a jelenség vagy deinterlacing problémára utalhat a TV esetében, vagy a Duna HD-t olyan sávszélességgel adják, hogy gyorsabb jeleneteknél az már nem elég…..vagy mindkettő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.