Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29535) ilyen_85 válasza Versus82 (#29019) üzenetére


ilyen_85
senior tag

Szia!

Épp most kezdek dolgozni a Sony-nál mint promóter. Ha már úgy is a fejembe verték akkor megpróbálom valamennyire elmondani mire is jó a Motionflow 100hz-es változata. Remélem elég lessz hozzá a tudásom :B

Nos, tehát a technológia lényege, hogy a mozgást minél folyamatosabban adja vissza. Ezt úgy éri el, hogy a mozgást több mozzanatból, több fázisból építi fel, mint amit az eredeti jel tartalmaz.

A Motionflow nélkül az 50hz-es jelet nézed, ha bekapcsolod akkor a tv a képkockák közé kiszámol egy köztes képkockát is, figyelembe veszi a képen látható mozgó részeket és a két eredeti képkocka közé beszúr egy új képkockát. Az új képkocka a mozgás sebességét és irányát meg egyébb dolgokat figyelembe véve egy olyan fázist mutat meg ami az eredeti bemeneti jelben, tehát mondjuk egy foci meccs közvetítésében nincs benne, de az elektronika szerint így kéne, hogy kinézzen :)

Kicsit olyan ez mint az mp3-nál a mintavételezés, minél sűrűbben veszünk mintát az eredeti tömörítetlen zenéből annál több részletet sikerül elcsípnünk és jobb lesz a minősége a zenének.

A 200hz-es változat annyiban más, hogy itt először beszúrja a 100 hz-es plusz képeket, majd, újra kiszámol minden képkocka közé még egy új képkockát, így már 4-szer részletesebb mozgást látsz a képernyőn.

A 200 hz-es motionflow tartalmaz még egyébb képjavító trükköket is, mint például az Image Blur reduction, tehát a kép elmosódás csökkentést. De ez már más tészta. A lényeg, hogy nem szimplán a képkockák számát növelték, hanem finomítottak is az eredményen.

Nos ez kicsit hosszúra sikerült, de a lényeg, hogy válaszoljak a kérdésedre is, a Blu-ray filmeknél is belehet kapcsolni, de ott inkább egy másik technológiát érdemes használni ami 24p True Cinema névre hallgat. Ennek a lényege, hogy itt elméletileg azzal a beállításokkal nézed a filmet ahogy azt rögzítették, tehát így lessz a legjobb az élmény.

Én úgy vagyok ezzel, hogy szerintem kikell próbálni, belenézel egy filmbe úgy hogy bekapcsolod a motionflow-t majd megnézed ugyan azt kikapcsolt motionflow mellet, esetleg úgy is, hogy bekapcsolod a 24p True Cinema beállítást.

Tehát a Motionflow marad a foci meccsekre, meg a tv műsorokra, esetleg dvd filmekre, a Blu-ray-re meg inkább a 24p.

Ja igen... a moziban is 24 p-vel "döcög" ;) csak ott még picit trükköznek az egésszel, mert egy képkockát megmutatnak neked 2-3-4-szer is akár :) így végülis 96hz-et is elérhetnek, csak ugyan abból a 24 képkockából :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.