Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz kugyu21 #12650 üzenetére
a jelenelgi dvb-t sugárzás nem a minőségről szól, perpill tesztüzem (igaz elég régóta tesztelik..) de a jövőben cem a Hd minőség van megcélozva, pusztán muszáj erre haladni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ody42
senior tag
válasz kugyu21 #12650 üzenetére
Az, hogy digitalis az adas, az nem feltetlenul jelent jobb minoseget. Ha kicsi a felbontas, vagy alacsony a bitrata, akkor az analog jel is lehet sokkal szebb.
Szerintem a digitalis sugarzasra valo atallast azert siettetik, mert egy adott savszelre digitalis formaban tobb csatornat lehet beszoritani. (lasd Digi TV az agyontomoritett csatornaival), vagy jobb minosegu kepet lehet atvinni (720p,1080i)
Na meg joval rugalmasabban lehet kezelheto. (csatorna csomagok, pay per view, atvitel(?)stb. szintjen)
(bar mondjuk anno a telekomban az analog->digitalis atallasnal nem volt igaz ez a sporolas, mert a digitalis atvitelhez nagyobb savszel kellett, szoval lehet, h. ez nem teljesen igaz...) -
Miszy
csendes tag
Sziasztok. Megjött a 7603H! Meg kell mondjam, hihetetlen szuper készülék.Én Digi TV-t nézek rajt, de szinte tökéletes a képe. Az ambilight tényleg nagyon jó kis funkció. A 4:3-as képből is egészen elfogadhatót alakít. Kiváncsian várom a W4000-st, mert nem lesz egyszerű ezt überelni. A napokban tesztelgetem tovább, ha kérdése lenne valakinek szívesen válaszolok.
-
horfe
csendes tag
Üdv!Pár napja vettem egy lcd tv-t.Az alján egy pár cm-es felhösödés látható.Kérdésem az lenne hogy mit csináljak vele?
Lehet -e javitani vagy vigyem vissza? -
-
félisten
bwoay:
Azért ha csak SW a különbség, az nem indok a típusszám változásra. Az M87-esből volt vagy 6-7 belső revizió, elég komoly különbségekkel...
modflow:
1360x768 a natív. Mivel kötötted össze?
1010:
magyarországon elég parasztosan kezelik ezt a dvbt sugárzást
Olyannyira, hogy az RTL egyik fejese azt mondta, hogy nem is foglalkoznak vele, mert a lakosság minimális hányada vesz antennával, a többség kábelen vagy műholdon néz TV-t. Ha persze sose lesz normális DVB-T szolgáltatás, akkor tényleg mi a fenéért törjék magukat. Vicc, hogy Romániában már 2006 végén ment 1080p adás Bukarest környékén...
Palika71:
Grat a TV-dhez. ;)
horfe:
Ahogy Malacyka is írja, a felhősödés nem garanciatéma... :S
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
A CEC mindenképpen működik, a kérdés az, hogy mit és mennyire használnak ki a részelemek.
Alapvető probléma, hogy bár támogatja a TV a CEC-t, de a távirányítón nincs a kezelésre megfelelő gombsor felrakva. Például az erősítőmnek olyan távja van, amin keresztül lehet a TV-t, az asztali (DVD, BR, HD-DVD) lejátszót, CD-lejátszót, stb. kezelni. A Sony V3000-esnek viszont olyan távja van, amin semmi kezelőgomb nincs. A CEC-et támogatja, tehát ha bekapcsolod a HDMI-n hozzákötött DVD lejátszót, erősítőt, akármit, és aktiválva van a CEC, akkor automatikusan bekapcsol a TV az adott bemeneti forrást kiválasztva. Ha kikapcsolod a TV-t, akkor a HDMI-vel rákötött lejátszó is kikapcsol. De a TV távjával nem tudod megállítani, tekerni, stb. A W4000-es Sony távja majdnem ugyan úgy néz ki, csak kapott egy 6 gombos kezelőrészt, amivel az alapok (Stop, Play, Pause, stb) kezelhetőek asztalin.
-
marfoglalt
csendes tag
cifu mester!
Mi az alapvető különbség a két TV között?
LG37LC41
LG37LC51Én nem nagyon veszek észre semmit különöst.
köszönöm -
1010
őstag
samsung is most reklámoz valami full hd tv-t de minek?
meg azzal is szoktak jönni hogy nincs rá műsor
na lássuk csak rtl klub:helyszínelők full hd ba megy amerikába,lost szintén.
viasat: helyszínelők mind 3 változata szintén 1080p
tv2: születet feleségek szintén full hd ban kamerázzák.aztán napi műsorok híradó, főzős műsorok,
és igénytlen mónika meg balázs
ezeket is lehetne full hd ban adnibiztos nem anyagi gondok miatt nemteszik
-
SeatZola
őstag
Üdv Mindenkinek! Több napos tesztelgetáések és a topic olvasgatása után tegnap elmentem LCD-t venni. A kiszemeltek az LG 42LG6000, a Samsung 40A656 és a Sony 40W4000 volt. Szerencsémre mindegyik volt a közelemben. Samu és LG az EW-ben 429 illetve 399-ért de itt volt 42-es Sharp is 399-ért és Philips 359-ért, illetve LG a MM-ban is itt volt , de volt itt is Philips, Toshiba is. Sony a Sony márkaboltban 389-ért. Az LG már volt a barátomnak, azt tudtam milyen gyönyörű a képe és korrekt darab. A Samunak a kinézete gyönyörű volt és a képe is. A Sharp képe gyönyörű volt, de a kinézete átlagos. A Sony szép kinézetű volt, szép képpel, de az eladó - aki barátom volt - is javasolta, hogy inkább 100Hz-es modelt nézzek. Viszont mellete szólt az ajándék - 1080Ft-ért - 20"-os Sony LCD tv. Először a MM-ben voltam. Ott az LG-re indultam rá. Az eladó - akit szintén ismertem - készséges volt, mindent mutogatott, kérésemre átvitte a TV-t a bolt másik oldalára, ahol volt sima TV kábel. Gondoltam megkérdezem azért az árat is, mennyire fix - a papíron 399e volt kiírva? Elment, kicsit számolgatot, beszélt a vezetővel és ezt monda 50.000,-Ft ot tudnak engedni és 2 db van. Egy a kiállított és egy originalt. Azt hittem nem jól hallok. Az MM-ben ez soknak számított, tudom, mert sokat járok oda is. Mondom ok, de még körbenézek máshol is. A Sony következett.. A 40W4000 nek szép volt a képe, de itt is a 100Hz-es modell tetszett volna, ami nem volt pillanatnyilag. A 40W4000-re kistv-vel 330e-es árat tudtak volna adni. Ekkor még elmentem az EW-be is. Itt a Samu, LG, Philips és Sharp modelleket hasonlítgattam. A Sharp nak előnyként a többivel szemben csak azt tudtuk az eladóval közösen -akit szintén barátom - kihozni, hogy Made in Japan. Itt néztem, hogy "SZERINTEM" a Samsung 40A656-nak és az LG 42LG6000-nek azonos beállítások mellett kb egyforma minőségű a képe. A Samunak a kinézete gyönyörű volt, de a képe nekem kicsit pasztelszerű volt, az LG kinézete kicsit "szokni kell" volt a lyukkal az elején, de a képe metszően realisztikus. Ismétlem Nekem!!! Mert mindenkinek más tetszik. Itt a Samu 429 volt, ezt adták volna 400e-ért, az LG 399e és ebből nem tudtak adni semmit. Ezek után visszamentem a MM-be és megvettem 349.990-ért az LG 42LG6000-t. Úgy gondoltam, hogy a Samu disegn-ja nekem nem ér meg +50e-t. Abból vettem a TV-hez egy állványt 50e-helyett 35-ért. Itthon összeraktam mindent és me vagyok nagyon elégedve a TV-vel. Még analóg antennával is nagyon száp a képe. A távja is nagyon jól használható.
Zola
-
bwoay
nagyúr
válasz SeatZola #12670 üzenetére
hát a Samkung 6-os széria designja nekem annyira tetszik,
hogy szerintem (illetve számomra) simán megér(ne) több pénzt
(szerencsére nekem emiatt korántsem került többe),
de nyilván nem 50 rugót. Itt igazából arról van szó,
hogy már eleve irreálisan magas árról indultak,
elvégre a készülék jelenleg (elvileg) 350-ért beszerezhető.
Viszont ha egyformának találtad a képüket,
és a nagyobbat (42") hoztad el olcsóbban,
akkor teljesen jól választottál.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz SeatZola #12670 üzenetére
a címzés valami szerkesztési anomália miatt nem stimmel
Cifu:
hát ebben te vagy járatos, úgyhogy fenntartások nélkül elfogadom,
csak ugye az egészséges szkepticizmus mondatja velem,
hogy hw revízió lehet akár az is, ha olcsóbb panelt kap ugye,
és felnyomják sw-esen a kontrasztarányt,
máris ott az új típus, kedvezőbb paraméterekkel, alacsonyabb áron...
Szeretem a SamKungot, de a sunyiság az ugye megvan náluk
okosan a típusinvázióba beleszőve, szóval lehet,
hogy a 6-os szériánál most indul a lottósorsolás. Ne legyen igazam![ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
marfoglalt
csendes tag
válasz marfoglalt #12667 üzenetére
én ökör!
beírtam a kereső és láss csodát megkaptam a választ!
(LG37LC41; LG37LC51)
elnézést a felesleges kérdésért -
félisten
marfoglalt:
Elvileg csak a külsőségekben tér el, az egyiknek befele, a másiknak kifele hajlik a káva alsó része, és más hangszórók vannak beépítve. Egy topictársunk úgy vélte, hogy egymás mellett a kép minősége is kissé eltér a két TV esetén. Sajnos ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, papíron ugyanaz a panel van bennük elvileg.
1010:
Az eleve FullHD-ban forgatott TV sorozatok, vagy FullHD-ba digitalizált filmek egy dolog. A másik viszont azért a technikai állomány, egy FullHD stúdiókamera nem két fillér, hanem milliós tétel (egy darab!), tehát mindenképpen van költségvonzata is azért az átállásnak, mert hülyén nézne ki, ha az 1080i/p amerikai TV sorozat után meg felskálázott 576i-ben menne a Híradó meg a Barátok Közt. :S
Személy szerint egyértelműnek tartom, hogy át kell térni a HD adásra, csak itt nem az én véleményem számít, hanem a piac résztvevőinek a véleménye. Ők meg árgus szemekkel figyelik a trendeket, és persze a pénztárcájukat. Az egyik német TV társaság (talán Pro7/Sat1) nemrég például felfüggesztette a HD adását, mert a felmérések szerint roppant kevesen nézték.
Szóval megy a keverés ezerrel...
SeatZola:
Köszi a beszámolót, és grat a TV-dhez, majd írj tapasztalatokat is. ;)
Én eddig is azt mondtam, hogy a jelenlegi áron a W4000 bármennyire is jó, nem versenyképes a Samsung és LG csúcsmodelljével. Nekem az LG6000-esnél egyedül a desingja az, amit nem tudok megemészteni. A távja, a menüje számomra a 2008-as modellek közül etalon, a képminősége is nagyon jó.
lúzer:
Pardon, akkor egyel feljebb léptél a kategória terén?
-
lúzer
veterán
Hát olyan 250-280 körül gondolkodok, most pillanatnyilag:
KDL-32W4000
KDL-40V3000bár nagyon dicséritek a samut és LG-t, hmm.
tényleg inkább 40"-os??
már a 32 is batár nagynak tűnik a mostani 55 cm-es tévémhez képest[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
lúzer
veterán
és ezek közül melyik a nyerőbb?
SAMSUNG LE-37A552 P3R
LG 37LG5500MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
félisten
Lúzer:
Bwoay tapasztalata.
Hbruce000 tapasztalata.Ha már nekem nem hiszel. ^^
A felsorolt készülékek közül a legjobb kompromisszum szerintem a Sony KDL-40V3000, főleg ha amúgy is inkább Sony-ban gondolkodtál.
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok, a Samsung 40m87-es modelljét néztem ki. Tudom, hogy már legalább 1 éve kint van a piacon, de ismerősöktől azt hallom, hogy ebben a kategóriában kihozott (nem 100 Hz-es) "A" típusú TV-től csak árban különbözik (kb. 30e forint a különbség, illetve a kotraszt 15.000 <> 30.000).
Ennek kapcsán az a kérdésem, hogy most a kinézett TV tudja a 24p-t?
Egyébként xbox360, mkv nézésre venném.
Köszi előre is az infót!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Iceman
-
félisten
válasz iceman1024 #12681 üzenetére
Fogadni mindenképpen fogadja az 1080p/24p videojelet, viszont én úgy tudom, hogy csak a 2007 augusztusa után gyártott modelleknél van valós 24Hz-es módja, addig 3:2 pulldown-t hajtott végre (ha nem tiszta mit takar ez, akkor nickem alatt logout blog, benne LCD TV alapozó).
Ha konzolhoz veszed, illetve 60Hz-en nézed a rippeket, akkor nem fontos a 24p támogatás.
-
szucsi
őstag
heló. 102cm-es lcd tv-hez (ehhez) keresek fali konzolt. Nem kell semmi extra, olcsó legyen, megtartsa a tévét azt annyi. Mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
Na ha hétfőn megjön a tv az Auchanba akkor miután hazahoztam csinálok pár összehasonlító fotót kompozit vs. komponens, olcsó vs. drága kábel és dvd lejátszó vs. x360 dvd lejátszás témában. Ha jól sikerül, illetve érzékelhető különbséget tapasztalok akkor postolom ide vagy logoutra. Szurkolok magamnak, hogy megjöjjön a tv, elvileg péntek óta kéne, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
marfoglalt
csendes tag
én most a 0%THM-ra hajtok
Samsung LE-37R82BX or LG37LC51 or LGLC41
????
sajna Toshibával , ebben a méretben csak FULLHD-ést láttam ami túl van a 170-es határon -
SeatZola
őstag
A Sony W4000 szériája teljesen jó tv, de mint írtam a 100Hz hiánya nekem komoly érv volt. Ezért nem vettem meg. A másik a méret: Ha megteheted vegyél 40 vagy 42"-ost. Még úgy is, ha várnod kell a vásárlással 1 hónapot. Megéri nagyon a plusz pénzt a plusz méret....Szerintem!!!
Zola
-
félisten
szucsi:
Nem igazán foglalkoztam a falra szereléssel, de vagy a kézikönyben van leírva, hogy milyen VESA szabvány konzol kell hozzá (200x200, 300x300 v. 400x400), vagy fogod és leméred, hogy a TV hátulján milyen távolságokra vannak egymástól a rögzítéshez szolgáló furatok. Utána ez alapján már a netről is tudsz rendelni, vagy szinte bármelyik műszaki boltban kapni megfelelő fali tartót.
iceman1024:
Elvileg hátul a matricán fel van tüntetve a 2007-es modelleken. A 2008-asokon már nem láttam hasonló feliratot.
marfoglalt:Szerintem már unalomig elismételtük a különbségeket. A Samu drágább, de jobb a feketéje egy fokkal, és van pár extrája (pl. fejhallgató kimenet és kép-a-képben támogatás). Ezt leszámítva azt vedd meg, amelyik szimpatikusabb.
-
Forrest Gump
tag
Jó lenne már ezzel a 100hz-el zöldágra vergődni.
Ma benn voltam egy hivatalos sony márkakereskedésben megnézni a w4000-et.
Mondtam az eladónak, hogy ez az egy bajom van a W sorozattal, hogy nincs 100hz. Miért nincs?
Válasz: higyem el, semmi szükség rá. Neki X3500 van otthon és ki van kapcsolva benne.
Most azt sem mondom, hogy nem mondott igazat, de azt sem, hogy ez így ebben a formában hihető.
Mondott még egy érdekeset, blueray-nél a 24p-ét is kikapcsolja, mert rosszabb a kép. -
ody42
senior tag
válasz marfoglalt #12687 üzenetére
Nekem LG37LC51-om van, tegnap vettem, nagy osszehasonlitasi alapom nincs, csak egy Samu 32R82-vel neztem ossze.
Szerintem a TV adas kepe termeszetesebb az LG-n, a Samsung kepjavitasa nekem tul eros volt, de lehet, h. ez szimplan beallitas kerdese.
Az LG-nek kicsit felhos a kepe, a Samsung-nal ez kevesbe lathato, illetve a Samsung-nak 8000:1 a dinamikus kontrasztja, az LG-nek csak 5000:1, de bevallom oszinten, en a kontrasztban semmi kulonbseget nem lattam a ketto kozott.
En vegul a meret, es a szamomra termeszetesebb kep miatt vettem az LG-t, szerintem most ez a tipus nagyon jo arban van.Nekem D-SUB-on van osszekotve pc-vel, illetve kompoziton keresztül konzollal, és mindkettőn nagyon szép képe van, pedig kicsit feltem az analog kabeltol.
extrak, amik hianyoz(hat)nak belole: PIP, 24p tamogatas
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Forrest Gump:
Ez sajnos egy tipikusan olyan dolog, amit meg kell nézni, és vagy tetszik, vagy nem. Az SG-n Cloud (egy Sony szalonban dolgozik) is azt írta, hogy a D3000-esén kikapcsolta a 100Hz-et.
Én korábban eléggé 100Hz ellenes voltam, de az A656-osban lévő 100Hz kapcsán már ingadozok, szvsz max. mediumon (ugyebár itt 3 fokozatban állítható / kikapcsolható) viszont nagyon jó filmnézéshez.modflow:
1.: HDMI 2-es csatiba dugtad?
2.: Driver eltávolítás, újrarakás megvolt?Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
bwoay
nagyúr
válasz Forrest Gump #12690 üzenetére
Ha a Sonykban csak annyi lehetőség van,
hogy be-, vagy kikapcsoljuk a 100Hz-et,
és bekapcsolt állapotban olyan képet eredményez,
mint az A656-on a 100 Hz medium vagy (ne adj' Isten) high beállítás,
akkor meg tudom érteni, miért kapcsolják ki egyesek.
Viszont ha mindenki azt látná, amit az A656 tulajok
low beállítással, akkor szvsz nem lenne kérdéses,
hogy kell-e a 100 Hz vagy sem.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
sipi700
tag
A656-os Samsunggal kapcsolatban azt az infot kaptam, hogy csak hdmi-n keresztül támogatja anynet funkciót és scarton nem. Ez tényleg így van? A rákötött QLINK dvd felvevő nem fogja tudni használni ezt a funkciót? A 3 éves felvevőn még nincs hdmi. Újat addig nem szeretnék venni, amíg ez el nem romlik.
Úgy tűnik egyre esélyesebb az először kinézett LZD800-as pana tv. Csak már ott tartok, hogy a 37" kicsi. Nagyobb meg csak plazma van. -
lúzer
veterán
válasz marfoglalt #12683 üzenetére
SAMSUNG LE-37A552 P3R
268.900 Ft
http://www.digitalko.huLG 37LG5500
283.990 Ft[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
www.digitalplaza.hu
http://avplanet.hu
http://www.electropark.huvan valakinek tapasztalata?
Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest