Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12251) Cifu válasza tekk (#12250) üzenetére


Cifu
nagyúr

Háááttt... én erre a távra azt mondom, hogy nem árt a FullHD már... főleg ha Blu-Ray is tervben van.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#12252) malacyka válasza tekk (#12250) üzenetére


malacyka
tag

Elvileg, s ezt a házimozi.hu oldalon olvastam, 2m-ről 50" az a méret ahol látni a különbséget. De én is azt mondom, hogy ha ps3 meg blueray is tervben van, akkor igenis tessék full hd-t venni, az 1920 sor az mégiscsak több mint az 1366. :K

Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!

(#12253) malacyka válasza marfoglalt (#12247) üzenetére


malacyka
tag

3 év garancia van, ami teljeskörű. Mit értesz az alatt, hogy a szerviz, hogy muzsikál? Elromlik, elviszed, megjavítják, vagy ha nem tudják cserélik. Ahogy a garanciajegyen olvastam szinte minden nagyobb településen van Toshiba szerviz. Más kérdés, hogy szvsz nem ők javítják, hanem Pesten van a központ oda viszik fel. De ez minden márkánál így működik. Mivel elég sok Toshiba cucc van az országban, és elég komoly központjuk van Pesten, nem hiszem, hogy gond lenne a szervizeléssel. Főleg, hogy a tv-ik pl. Lengyelországban készülnek, nem lehet gond az alkatrészellátással sem. Egyébként ezeket a cuccokat nem is nagyon javítgatják. Főleg a nagyáruházak nem foglalkoznak vele. Ha elromlik visszaviszed a garanciaidőn belül és kicserélik. Az egyik haver csaknem egy év után vitt vissza egy Daewoo lcd-t a madaras teszkóba, egy olyan hibára hivatkozva amit már a vásárlás után észrevett, csak nem foglalkozott vele. Most azért a 160K-ért sokkal jobb tv-t cserélt, miután természetesen abból a típusból egy év után már nem volt. Még ők kértek elnézést. Ha garancián kívül romlik el, na az más kérdés. Ezért vettem olyat amire 3 év teljeskörűt adnak, mire lejár a garancia a tv megszolgálja az árát, ha tovább bírja jó, ha nem, akkor veszek egy újat.

Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!

(#12254) PLacc válasza marfoglalt (#12247) üzenetére


PLacc
senior tag

Így van, ahogy malacyka is írta. Nem hinném, hogy gond lenne, egyébként a forgalmazó a Westprodukt, ami szintén elég nagy cég. Itt a szervizek listája: [link] szerintem meggyöző. :D
Az én tévém made in UK.

[ Szerkesztve ]

(#12255) kano válasza malacyka (#12253) üzenetére


kano
nagyúr

A madaras nagyon-nagyon korrekt ilyen téren. :R
Placc
A 32AV500-asok mind UK-ben készültek. Nekem akkor is C3005 vagy C3500 kell!!!! :O

[ Szerkesztve ]

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#12256) ikerek


ikerek
csendes tag

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, tv-t szeretnék vásárolni és totálisan tanácstalan vagyok - és nem túl felkészült technikailag, bár igyekeztem.
Hosszú távra szeretnék, 40-42ˇ-os, szép színű, jó hangú fajtát. Főleg tv/dvd/blueray nézésre kellene. Arra gondoltam, hogy legyen mindenképpen fullhd lcd és tudjon sok minden egyebet is.
Két típust néztem eddig ki 42LG6000 és Samsung 40A656-ot. Néztem teszteket is... de nem tudok dönteni. A Samsungnál ebben is van több fajta képernyős? Mert ha tényleg lutri a dolog, akkor az LG-re hajlanék. Amúgy pedig a Samsungról jobbakat írnak - ha csak kicsivel is -világszerte és állítólag a 24p is jobb benne.
Kérlek segítsetek, ha van javaslatotok, hogy melyiket érdemes, hol érdemes (hol láthatok sok potenciálisan megvásárlandó típust együtt? Más szóba jövő típusokat is szívesen látok, 42W4000 az 50 hz miatt esett ki (tényleg csúnyább a képe?) Panasonic TX-37LZD85F vagy 800F is tetszene, csak kicsinek érzem. 300-400 körül tudnék és szeretnék beletenni.
Tudtok olyan boltot, amiben együtt látni a legújabb típusokat?
Samu vagy Lg? vagy más?
Minden segítséget előre is köszönök!

(#12257) ikerek


ikerek
csendes tag

Cifu: ha lennél kedves - akár a mailemre, hogy ne legyen a dolog reklám szagú :) - megírni, hogy honnan jutottál biztosan samsung képernyős darabhoz, azt megköszönném! Tesztelted az LG6000-et is? jobb a samsung? Előre is köszi!

(#12258) pierpont


pierpont
csendes tag

sracok! ew-ben matol lg 37lc41 150k-ert viheto. szerintetek megeri?

(#12259) Alex91


Alex91
félisten

Na, most uzemelem be a Philips 32PFL3312-ot :)!

Elso benyomasok: A boltban ne higgy a szemednek! Itthon joval jobb az analog adas kepe, mint ahogy a boltban kinezett. Brutalis a 37 cm-es TV-hez kepest a merete :DD! A taviranyitoja valoban lehetne jobb, de egyelore megteszi. A hang minosege is kozepes. Mondjuk az elozo TV-mhez kepest jobb :DD. Ami meg mindig nem derult ki, hogy PC-rol mekkora felbontast tud, de ezt egy darabig en nem tudom tesztelni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#12260) Cifu


Cifu
nagyúr

ikerek:

Olvass egy kicsit vissza, az A656-osról nem sokkal lejjebb írtam eleget már. :)

Az LG6000-es vele egy kategóriás TV, nekem személy szerint a desingja nem jön be. Az LG panelje egy fokkal gyengébb fekete terén. Amiben viszont jobb, hogy a képernyő nem tükröződik annyira, jobb és igényegesebb a távirányító desingja, a TV menüjének kidolgozása, és a hangszórói is elég korrektek (Mark Levinson nevével fémjelzett az audiorendszere), de egy kissé érzékeny a környező tér akusztikájára, mivel hátrafele néznek.

Szerintem mindkét TV korrekt, válaszd azt, amelyik szimpatikusabb számodra.

pierpont:

Ár/értékben mindenképpen.

Alex91:

Grat az új TV-dhez! :C

Majd számolj be a tapasztalatokról. ;)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#12261) modflow


modflow
veterán

Most látom, hogy a MM-ban holnaptól a Samsung LE37 A 431 169990 HUF.
Az elég jó ár, nem?

(#12262) modflow válasza modflow (#12261) üzenetére


modflow
veterán

Bár nem tudom ez ugyan az, mint a LE37 A 431 T2?

(#12263) Spidee


Spidee
senior tag

Sziasztok!

Szeretnénk egy 32"-s LCD TV-t venni.
Látom most elég jó akciók vannak.
Kb. 120-130 ezer lenne rá.
50% Tv-zés, 30% Xbox360, 10% DVD, 10% PC

Mit tudtok ajánlani?

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#12264) Alex91 válasza Alex91 (#12259) üzenetére


Alex91
félisten

Na, most mar DVD-vel is kiprobaltam. Scart-on van osszekotve, egy ocska lejatszoval :D. Na, ennek azert az analog TV adasnal jobb a kepe.
A feketeje nem igazan mely fekete :). De mondjuk en nem is vartam jobbat. A szinei eleg termeszetesnek tunnek, alapbeallitason van meg.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#12265) ikerek


ikerek
csendes tag

Cifu: köszönöm, már látom az a656- dolgait. azt hiszem a válaszod alapján maradok az lg-nél, ráadásul azóta utánajártam, és ebből kapok jóval jobb áron magyar garanciapapírosat.
Még egyszer köszönöm! majd elmondom milyen, kb 1 hét múlva :))

(#12266) J00hnny


J00hnny
aktív tag

Üdv mindenki!

A Toshiba 32C3500P -nek DVI-HDMI-n össze tudom kötni Laptoppal? És tudja is az 1:1-et? Ez valóban tudja a 24p-t? :R

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#12267) modflow válasza modflow (#12262) üzenetére


modflow
veterán

Ezt nem tudja senki?

(#12268) pierpont válasza Cifu (#12260) üzenetére


pierpont
csendes tag

Köszi!!

Közben kicsit túrtam neten, akit érdekel még az LG 37LC41, itt van pár doksi róla:

- 2 oldalas német technikai specifikáció ITT

- 94 oldalas magyar nyelvű használati utasítás ITT(kedvencem a soros porti vezérelhetőség és az infravörös távirányító modulációja :))

Egyébként ez S-IPS paneles. Ez jót jelent?

(#12269) tarti19


tarti19
senior tag

Sziasztok lehet nem ideillő a kérdés, de most láttam 100K-ba egy full hd monitort 24"-os kivitelben.. na már msot úgy kb. szerintetek 20k-s tunerral együtt összeségében többet tud mint mondjuk egy ilyen árkategóriában lévő LCD tv? persze 24" kérdezhetik sokan de ez 50-100cm távlatból lenen max és ráadásul ps3-t is szaggatja kőkeményen , tuner nem létfontosságú csak majd ha televíziózáshoz kellene...
SZerintetek össze lehet hasonlítani a két dolgot?
Köszi előre is

[ Szerkesztve ]

PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19

(#12270) Daneeka


Daneeka
senior tag

Na sajnos anyagi okokból alább kell adnom :( Ukáz ki van adva, holnap reggeli rendelés. :)

Ilyen tévét keresek:

- 37' / 94cm
- LCD
- Nem Full-Hd
- Maximum 200k

Na ebből lehet kihozni valami jót? :F

Ma éjfélig várnék pár esélyest, addig is bújom a fórumot meg a webshopokat. Keresésre fel! :D

(#12271) Digitalis válasza ikerek (#12265) üzenetére


Digitalis
senior tag

[Azért ezt 7603D] én még számításba venném a helyedben. Szerintem ha tudod nézd meg, vadi új model, állítólag q..va ó a képe, új panel és elektronika, minden földi jóval HDMI-4,DBT,USB, stb .. ellátva. Ja, és a Philips-LG közös konszern ezen a típusa, minimum egyenrangú az LG6000-el. És az ára barátibb, plusz van ambilight+pixelHD3.

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#12272) wassermann válasza tarti19 (#12269) üzenetére


wassermann
addikt

Árban egy LCD TV-vel jobban jössz ki. Ha ettől eltekintünk, a FullHD monitor csak akkor igazán ellenfele egy LCD-TV-nek, ha van HDMI-bemenete és van valamilyen jobb hangrendszered is:
Ilyenkor csak egy HD-s SETTOPBOX kell hozzá (pl. UPC vagy és egy HELLOHD) és HD TV-ként is megy. Ami pozitívum: hogy egyetlen távirányítót kell használnod (a SETTOPBOX-ét)

(#12273) tarti19 válasza wassermann (#12272) üzenetére


tarti19
senior tag

igazából ps3-t akarom rajta nyüstölni...:) van rajta hdmi, SAmsung 2493hm lenne...
Hangrendszerem van monjduk az most itt nem annyira léyneg:) Mivel egy mdr v 700-as fejhallgatóm van persze ez nem hangrendszer de most külön erősítőre, hangdobozokra nem akarom használni majd sezrintem csak filmeknél..:D

PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19

(#12274) Gááboor


Gááboor
tag

Sziasztok.
Biztosan sokan írnak , mert nem tudnak dönteni a típusokkal kapcsolatban, és most a nagy árzuhanás miatt ez még inkább így van.
Nekem is megütötte a szememet, hogy a lélektani határ 100 ezernél is árulnak bizonyos típusokat, és komolyan elgondolkodtam én is. Bár tisztában vagyok azzal mire számíthat az ember ennyiért, de szerintetek érdemes beruházni ezekbe a típusokba? :LG 32 LC 51 , Samsung LE32 S, és a Toshiba 32 C3005.
Az árukhoz képest milyen minőségüek. Én a Toshiba felé hajlok egy fajta össz benyomás miatt ,de semmi érdemleges magyar infót nem találtam ezekről, nyiván kifutó modellek.
Mi a véleményetek?

(#12275) (Darkwood) válasza Cifu (#12236) üzenetére


(Darkwood)
őstag

Értem. Majd ha netán egyszer veszek egy trafóval működő LCD TV-t, akkor majd írok, hogy milyen! :R

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#12276) ricsik


ricsik
őstag

Cifu!
Azt már megbeszéltük, hogy több gyártó is gyengébben szereli fel azonos típusait 32" -ből, mint 40" -ből.

Már csak azt kérdezném, hogy a valós életben ez vajon mennyire látszik.
Pl. a Sony 32W4000 -ből hiányzik a 10 bites panel (8-as van benne), WCG-CCFL helyett csak CCFL, Live Colour Creation és x.v.Colour nincs is benne, a Sony 40W4000 -ben pedig ez mind benn van.
Véleményem szerint ezek mind a képminőség javítására vannak benne a 40" -esben.
A lényeg, hogy vajon ezek hiányában mennyire lehet gyengébb a készülék.

MM-ben volt szerencsém egyébként élőben meglesni a 32W4000 -est. Képek alapján nem volt szimpatikus, de életben nekem nagyon tetszett, sőt. Nem beszélve az új menürendszert, ami baromi jól fest.

A Samu 656-ostól meg elállta a szavam. Az a bordós fekete káva a kocka designnal zseniális. Egyedül a távkapcs.... Hát az valami szégyen :DDD. Ilyen szép tv-hez egy ilyet kreálni.
Itt a 32 Vs. 40 tekintetében csak a kontraszt arányban találtam különbséget.

Kérdés no.2:
Mi a jobb vajon? Technológiai lebutitás, mint a Sony esetén, vagy kontraszt (nyilván panel is) butítás álá Samu?

Ezek azért fontosak számomra, mert elég maximalista vagyok a minőség terén, de vagy az van, hogy ha nincs nagy különbség a 32 Vs. 40 terén, akkor nekiugrok valami drágább 32" tv-nek, ha meg ég és föld, akkor nem veszek egy darabig, mert a 40" szekrénysor cserével is jár :(

Gondolom nincs konkrét tapasztalatod az ilyen összehasonlításokban, de a véleményed is sokat számít.
köszi

(#12277) tájbór


tájbór
csendes tag

Azt szeretném megkérdezni, hogy 32 colos LCD TV-k közül ma a piacon melyek azok, amelyek közül érdemes válogatni vásárlás szempontjából? Ha a szempontokat nézzük, akkor fontos számomra az ár-érték arány, a jó kontraszt arány, 2xHDMI bemenet, DVB tuner.
Kösz előre is!

[ Szerkesztve ]

(#12278) wassermann válasza tájbór (#12277) üzenetére


wassermann
addikt

Ez azért nagyberuházás, így azt javaslom:
- Olvasd el az utolsó 10oldalt és feltétlenül menj el élőben nézd meg valahol azt amelyik szimpatikus ... Samu, LG, és Toshiba ...
- Ha később akarsz vásárolni, nem mostanában, akkor a vásárlás előtti napokban tedd ezt, merta kínálat az új típusok miatt nagyon gyorsan megváltozhat.

(#12279) Tomekk.


Tomekk.
aktív tag

Na meglett a Samu 37A551-es tv-m! :DD

Ahogy néztem AUO paneles és magyar gyármányú ,de 37 esben nincs is Samu paneles ugyhogy jó ez.
Azért néhány tapasztalat itt pár óra után:
-gyönyörű
-70 centis képcsöveshez képest hatalmas és sokan leszolják a samu távjait,de ez teljesen rendben van, ugyanabból a tükröződő anyagból van ,mint a TV, fogásra és minőségre is teljesen jó
-analóg kábeltévé adás képe a legtöbb csatornánál jó, de azért látszik a zizisedés még 4 méterről is, de nem vészes, teljesen nézhető
-digitális adásnál pedig semmi probléma nincsen, olyan a kép mint a képcsövesen csak sokkal nagyobb :DDD
-na a DVD az kegyetlen szép még szar másolt, tömörített filmmel is, a movie plus olyan mélységérzetet ad a képnek, hogy néha nem is hittem el olyan állat, mintha 3D-s lenne, nemtudom a 100Hz még mivel jobb,de nagyon hasonlít hozzá a végeredmény. DVD-nél látszanak inkább a Samu túlvezérelt színei, de nekem ez bejön, de nyílván lehet állítgatni akinek nemtetszik
-TV-nél a képarányt a széles nagyítás módban hasonlóan oldja meg, mint a Sony smart módja, azért kicsit még mindig lapítottak az emberek, de ez a legjobb kompromisszum
-a hang az fos, említést sem érdemel, mély az nemlétezik, aki ilyen TV-t vesz vegyen mellé hangrendszert is, vagy valamihez kösse hozzá inkább
-PC-vel nemtudom összekötni mert messze van, de gond nélkül kell hogy vigye hdmi-n az 1080p-t
-na ennyi más nemjut eszembe, kicsit ömlesztett lett, de már késő van :DDD

(#12280) Cifu


Cifu
nagyúr

modflow:

Ha az egyik végéről lehagyták az utolsó betű-szám jelzést, a másiknál ott van, ott elég nehéz meghatározni, hogy ugyanaz-e. Alaphangon igen, max. revizióban térhetnek el...

Spidee:

LG 32LC41/LC51: olcsó, gyenge kicsit a feketéje, DVI-HDMI és VGA bemeneten is tudja az 1:1PM-et.
Toshiba 32C3005 / C3500: olcsó, gyenge kicsit a feketéje, VGA bemeneten tudja az 1:1PM-et (C3005), a C3500 esetében tapasztalat még nem volt, valószínűleg az is csak VGA-n tudja.
Philips 32PFL3312: Csak HDMI bemenete van, elvileg tudja az 1:1 PM-et, hamarosan az egyik topiclakó kipróbálja remélhetőleg, és biztos választ tud adni ezzel kapcsolatban.
Samsung LE-32R80-as széria: a fentiektől általában egy kicsivel drágább, de a feketéje egy fokkal jobb. VGA-n és HDMI-n is tudja az 1:1PM-et.

J00hnny:

Ha visszaolvasol (valahol a #11600 környékén) Joshi tesztelte a hasonló C3005-öst, az csak VGA-n tudta a natívat, DVI-HDMI-n nem. A 24p-t nem tudja.

pierpont:

Nekem anno az LF65-öshöz komplett kapcsolási rajzot raktak bele. Nem tudom minek, de azért ilyet más típusnál még nem nagyon láttam. ^^

Az S-IPS panel nem rossz, jó a színvisszaadása, viszont a feketéje gyengébb, mint egy hasonló kategóriájú PVA/MVA panelnek.

Daneeka:

Mire akarod használni?

Javaslatok: Sony KDL-37P3000 (Alvin_Ti4200 épp most árul egyett ^^), Samsung LE-37A430 / A450-es széria.

Gááboor:

Írtak már Toshiba 3005-ös tapasztalatokat, bal oldalt felül topickereső, beírod, hogy 3005. ;)

ricsik

A lényeg, hogy vajon ezek hiányában mennyire lehet gyengébb a készülék.

Hát a saját véleményem az, hogy azért eléggé van különbség, anno már a 37 vs. 40 colos Samu M87-es esetén is vakartam a fejem (nem rossz a 37"-os sem, csak azért a 40"-os jobb, láthatóan). Ilyen téren nem vágom, hogy miért nincsenek ezek a dolgok arányban az árral. :U

A Samu A656-os esetén a 32"-os modell abban is gyengébb, hogy nincs 100Hz!

A kettő közül azt válaszd, amelyik szimpatikusabb. Ha a Samu, akkor azt vedd, ha a Sony, akkor azt. Szvsz mindkettő elég jó kis TV azért. ;)

Hogy most bútorcsere vagy TV... ezt neked kell eldöntened. Szerintem tudod, hogy én a méretet is fontosnak tartom, és olykor olyat is leírok, hogy egy nagyobb képátló, de egyel gyengébb modell nem rossz kompromisszum. :)

tájbór:

Wasserman kartárs javaslatán túl még annyi kérdés van, hogy azt is tisztázd, mire akarod használni. Kell-e PC-re való rákötés (1:1PM), kell-e 1080p/24p támogatás (Blu-Ray).

Olvasd el az alapozót a nickem alatt lévő logout blogban.

Tomekk.

Grat az új TV-dhez és köszi a beszámolót. :C

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#12281) Racecam válasza Cifu (#12245) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Köszi a választ, elég részletes volt. :R :)
Tudom, hogy jön a 7-es széria, de még ennek az ára is a fájdalomküszöb felett van, amit én TV-re szánnék. (A valós értékről most ne is beszéljünk, mert minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni.) Ráadásul nem fog olyan technológiai újítást hozni, ami megérné azt az árkülönbözetet, ami a kettő között várhatóan lesz.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#12282) bwoay válasza Tomekk. (#12279) üzenetére


bwoay
nagyúr

Azért azt hadd tegyem hozzá,
hogy az 5-ös széria egész normális távkapcsolót kapott!
Nem olyan, mint az általunk eleget kritizált 6-os szériáé,
hanem annál formásabb (értve ezalatt az egyszerűbb, ezáltal esztétikusabb formát),
valamint a kevesebb gomb miatt letisztultabb hatást is kelt.

DVD-t én is nagyon szépnek találtam a 656-on,
de ami meglepő: a DiVX videokat illetően is kellemesen csalódtam :K
pedig volt egy olyan prekoncepcióm,
hogy azok meg fogják kapni a nézhetetlen kategóriát.

A hangot én is kimondottan fosnak találom a 656-nál.
Kimondottan. Fos. Csodálkoztam is, mikor Cifu elismerően írt róla.
Trusted reviews is lényegében csak emiatt húzta le a TV-t, 6/10 pont.
Nekem első dolgom volt erősítőre kötni, és gyorsan elfelejteni,
hogy képes önmagában is szólni.
Pedig aztán a viszonyítási alap csak a korábbi képcsöves SamKung TV-m.

Ma teszteltem BD-vel is a készüléket.
Hát a Casino Royal az egy marha gyatra film,
erre engem nem figyelmeztetett senki, sőt... márpedig botrányosan gyenge.
A kép szerintem zajosabb, mint azokban a HD trailerekben,
amiket korábban letöltöttem PS3-ra.
A színeket gyönyörűnek találtam, pedig még javában állítgatom a TV-t,
tehát korántsem véglegesek a beállítások.
A 100 Hz-et kikapcsolva orrbavágó szaggatást tapasztaltam,
hja, a jót könnyű megszokni.
Viszont hálát adok az általam mélyen tisztelt koreai mérnököknek,
hogy a 100 Hz több fokozatban állítható, mert számomra csak a Low vált be,
ennél feljebb állítva már erős TV játék effektet vettem észre,
annyira megváltozik a kép jellege.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12283) Digitalis válasza bwoay (#12282) üzenetére


Digitalis
senior tag

A 100 Hz-et kikapcsolva orrbavágó szaggatást tapasztaltam,
hja, a jót könnyű megszokni.
Viszont hálát adok az általam mélyen tisztelt koreai mérnököknek...

Basszus, akkor még is csak ennyire számít a 100Hz LCD-TVnél!!!
Egyébként kösz az infót időben jött még és akkor új alapokra helyezem az elképzeléseimet LCD-TV fronton.

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#12284) Alex91 válasza Cifu (#12280) üzenetére


Alex91
félisten

A Philips 32PFL3312 nyomtatott kezelesiben 1024x768-as felbontas szerepel PC-re, a netesen van 1360x768-as is... Ugyhogy a fene se tudja!

PIP, PAT, POP, akarmit egyaltalan nem tud.

Valaki nem tudja, hogy tudnam a hangjat erositore kotni? Ahogy elnezem hang kimenet nincs rajta. (Max. fejhallgato kimenet, vagy errol is leszedheto?) Scart-rol esetleg?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#12285) modflow válasza Cifu (#12280) üzenetére


modflow
veterán

Köszi!

Akkor a sors kezére bízom magamat.
Meló után bemegyek, és ha lesz, megnézem, megveszem.

De mivel ez van a címlapon, van egy érzésem, hogy még délelőtt elfogy, mert gondolom a készlet vagy 10-15 darab csak, aztán mert akciós sok hülye ha kell, ha nem megveszi. :(

(#12286) bwoay válasza Digitalis (#12283) üzenetére


bwoay
nagyúr

na várjunk, még véletlenül sem szeretnék félrevezetni senkit!
Ez konkrétan egy típusra vonatkozik, másról nem is tudnék nyilatkozni.
Ráadásul (mint írtam), nálam végig be volt kapcsolva a 100 Hz,
értelemszerűen ezt szokta meg a szemem,
ehhez képest valóban szembeötlő volt a különbség,
de nem tudom, hogy magamtól észrevettem-e volna a 100 Hz hiányát.
Megkockáztatom, hogy (viszonyítási alap híján) nem.
Ráadásul ott van az A551-nél a Movie plusz, vagy mi,
ami hasonlóan hatékony lehet, 100 Hz nélkül.
Tehát egyáltalán nem azt mondom, hogy vagy 100 Hz,
vagy ne is vegyen senki TV-t.
Amúgy egy olyan jelenetnél próbálgattam ezt a filmben,
amiről ordított, hogy ki fog jönni a különbség.
Játékoknál minimális eltérést tapasztaltam, és még most sem jutottam döntésre,
hogy játék közben szükségem van-e rá vagy sem.
Egy biztos: ha 100 Hz-es TV-t akar valaki,
akkor az általam tapasztaltak alapján érdemes olyan választani,
ahol kikapcsolható a dolog,
mert ha mondjuk a SamKungnál alapból csak a közepes
vagy (ne adj' Isten) az erős fokozat lenne kötelező érvényű,
akkor kimondottan vegyes érzelmekkel fogadnám,
elvégre szerintem ezek egyikéről sem mondható el,
hogy kompromisszumok nélkül javít a képminőségen.
Meg hát az ugye sosem hátrány, ha valami több fokozatban állítható, testreszabható,
max jó sokat lehet vele pöcsölni, de hosszú távon mindenképpen megéri.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12287) malacyka válasza Alex91 (#12284) üzenetére


malacyka
tag

Fejhallgató kimenetről simán összeköthető az erősítővel. Egy jack-rca kábel kell csak hozzá, párszáz forint. De scartról is megoldható, gondolom az erősítőn scart nincs, kell egy scart-rca átalakító, és úgy kötöd össze rca-rca madzaggal.

Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!

(#12288) breal11


breal11
tag

Sziasztok!
Folytatnám tehát szép kis történetem:

Na tehát miután visszaadták a pénzem egy 32lc46 után, elhatároztam, hogy veszek egy 37lc51-et, mert 149.990 Ft a saturnban, ÉS LAKK FÉNYES KÁVÁJÚ! :C Szüleim szintén így döntöttek, így kettőt vettünk, hitelt megkaptuk, mentünk másnap a TV-k ért. Természetesen ez sem zajlott zökkenőmentesen, mert tanulva az lc46 pixelhibájából, most vittem a laptopom + hdmi kábelt + DPT-t :K . Nézztek rám hogy minek akarom kipróbálni hisz még senki nem hozott vissza 1et sem. Mondanom sem kell a kettőből az első rögtön pixelhibás volt, vissza kellett vetetni, majd ujjat kikérni, szóval sok volt vele a macera, de 2 óra után sikerült elhozzni 2db pixelhiba MENTES TV-t. Tehát eddigi tapasztalataim, hogy szerintem egy régebbi menüt kapott ez a modell mint az lc46-os mert sokkal nagyobbak a betűk és nem olyan szép a menü. Ezen felül ami nem tetszik, hogy míg az lc46-ost kiraktam dualviewba, és lecsuktam a laptopot míg a TV-n ment a film, ő ezt érzékelte, és ment tovább a TV-n a film, ez sajnos az lc51en nem akar összejönni :O :U Ha lecsukom szépen kiírja hogy nincs jel...Miért lehet ez? :W
Amúgy szép a TV, na meg jó nagy! :)) :D de ezek után lehet az lc46 jobban megérte az árát :DDD :(

[ Szerkesztve ]

(#12289) tremdall válasza Tomekk. (#12279) üzenetére


tremdall
csendes tag

Üdv. Nekem is 37A551-em van. Teljesen egyetértek veled. Még egy kis adalék. Én PC-ről /GF8800GTS512/ nyomom HDMI-n keresztül az 1080p-és filmeket, és döbbenet. Mégegyszer. Döbbenetes. Amin nagyon meglepődtem az az, hogyha PC-ről nyomom a DivX-es filmeket, azok rendkívül jól mutatnak a készüléken. Megkockáztatom, sőt biztos vagyok benne hogy jobban, mint komponensen az asztali lejátszós DVD filmek. Ez nem kamu, valóság. Mint mondtam, én sem hinném, ha nem tapasztalnám. A hangról annyit, hogy TV-zéshez tökéletes, ha meg filmet nézel vagy zenei cuccot, akkor egyértelmű hogy rendes erősítő és hangfalak. De mikor nem?

[ Szerkesztve ]

(#12290) marfoglalt válasza breal11 (#12288) üzenetére


marfoglalt
csendes tag

lenne két kérdésem:

mi az a DPT?
a hitelhez csak a bankszlakivonat kellett, meg szig, lakcímkártya?

kösz

(#12291) Jocuska


Jocuska
csendes tag

Szia Cifu!
Bocs a sok zaklatásért. :R Lenne még kérdésem. Válogatok sokat, mert nem éll módomban 3-4 évente lecserélni a jószágot. Az R81B-nél egyik eladó DVB-vel kínálja, a másik nem írja. Mi itt az igazság? Meg kinéztem ugyanebben az árban egy 32A456-ost.
Csak azt nem tudom róla, hogy van-e benne magyar menü. Ha nincs, akkor az gond. Amúgy 140k-ban adják legolcsóbban, amit találtam. Az R81B is itt van kb. Köszi!

(#12292) Palika71 válasza malacyka (#12230) üzenetére


Palika71
őstag

Azért kell "ráerőszakolni" az 1366x768-at, mert sajnos a TV kihúzza az 1360-at 1366-ra.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#12293) malacyka válasza Palika71 (#12292) üzenetére


malacyka
tag

Kihúzza? Én nem tapasztaltam ilyet. Nekem 1360x768-ban megy, két oldalt van két sor üres pixel, ami fekete, de szinte nem is látszik mert max 2mm. Ahogy olvastam mindenkinek így megy itt az 1:1 pm.

Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!

(#12294) Cifu


Cifu
nagyúr

bwoay:

Kimondottan. Fos. Csodálkoztam is, mikor Cifu elismerően írt róla.

Hát nem tudom, de pár LCD és Plazma TV-t hallgattam mostanában, azok közül az A656-osé még a korrektebbek közé tartozik. Azt mondjuk el tudom hinni, hogy egy jobb CRT TV-n jobban megoldják a hangot.

Alex91:

Fejhallgató kimenetről megoldható. A TV-n csak SCART bemenet van, hogy akarod onnan kiszedni a hangot? :F

breal11:

Ha lecsukom szépen kiírja hogy nincs jel...Miért lehet ez?

Szvsz itt valami kapcsolat probléma lehet. A laptop nem érzékeli talán a kimenetre kötött kijelzőt, és ezért a lecsukást úgy értelmezi, mintha normálisan (minden rákötés nélkül) lecsukod?

marfoglalt:

Dead Pixel Tester

Jocuska:

Az R81-esben nincs DVB-T tuner. Az R85, R86, R87, R88 modellekben van (bár megkérdezhetem, hogy minek neked DVB-T tuner?).

Minden EU-ban árusított Samun van magyar menü, az enyémen is, pedig némethonból hozták be.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#12295) Spidee


Spidee
senior tag

Szia Cifu!

Szeretnék kérni egy kis véleményt, és egy sorrendet ezekről a TV-kről.

- Samsung LE32A330J1XXC
- Samsung LE32S81BX
- Samsung LE32R82BX
- Toshiba 32AV500P
- Philips 32PFL3312
- LG 32LC51

Köszi!

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#12296) Palika71 válasza malacyka (#12293) üzenetére


Palika71
őstag

Na majd ma megnézem jobban.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#12297) Gááboor


Gááboor
tag

Hát olvasgattam. a satunban valóban a 32 c3005p lehet kapni [link] , és nem a p jelzés nélkülit? Mert akkor elég jónak tűnik.
De a 100hz- ben nem vagyok biztos , hogy fontos-e vagy sem. Bár nem mintha lenne válogatási lehetőség ebben az ár szegmensben, de nagyot csalódni sem akarok. Mi a véleményetek, vagy a tapasztalat?
Én mondjuk arra gyúrok , hogy a dvd lejátszóval kötöm össze, ami tudja az 1080i -re való felkonvertálást.

(#12298) Jocuska válasza Cifu (#12294) üzenetére


Jocuska
csendes tag

Jelen pillanatban nem kell, mert simán a digi-tv lesz rákötve, de mint írtam, hogy nem szeretnék tv-t cserélni egy darabig, azért gondoltam rá. Azért is kérdetem az A456-ost, hogy van-e benne magyar hang, mert abban van DVB-T. Én nem találtam róla infót. Na, megy egy árban van.

(#12299) Alex91 válasza Cifu (#12294) üzenetére


Alex91
félisten

Ha csak bemenet, akkor sehogy... De majd kiprobalom :). Van hozza kabelem.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#12300) Alex91 válasza Gááboor (#12297) üzenetére


Alex91
félisten

Arra tokeletes lesz.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.