Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Mercutio_ #32081 üzenetére
Úgy látom elindult egy gondolatmenet
Akkor megosztom a további részleteket is, amit már egy másik topikban megosztottam, hátha itt is találok hasznos infómorzsákat.Adott 35.000 GBP tehát kb 17M Ft amit befektetnék hosszabb távon.
Ennyi pénzből a Tiszántúlon lehet készpénzre venni egy többé-kevésbé felújítandó lakást amit később olyan 100 Ezer környékén ki lehet adni.Tehát nem számít a hitelkamat, mert nem kell hitel.
Itt jönne képbe a készpénzes alku.Menedzselésre, kiadásra, ellenörzésre van helyben rokon/családtag, aki még örülne is valamennyi pénznek, hogy néha ránézzen, intézzen ezt-azt.
Természetesen kizárólag közjegyzői okirattal lenne kiadva, hogy baj esetén lehessen lépéseket tenni.Évente 2-3 alkalommal egyébként is járok azon a környéken, tehát akár személyesen is tunám felügyelni.
Persze, adót kell fizetni a bevételre, stb.
Alternatív opció kb 3-4% adómentes megtakarítási számla.Megéri ez a matek, vagy inkább parkoljon a bankban, ahol eszi az infláció, mert azért az a 3-4% nem túl sok?
Előre is köszönöm a gondolatokat.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Mercutio_ #32067 üzenetére
Azért ha valaki már aláír egy adásvételit, akkor szerintem megbizonyosodott róla, hogy megkapja-e a szükséges hitelt. Kér mondjuk ajánlatot egy egy hitelszakértőtől. Az összes bank meg nem fogja csak úgy elutasítani utána élesben.
Pl én is veszek most másikat, de nekem jobb is, hogy nem egy készpénzes pattog itt, mert neki azonnal kell. 2 ilyet is elküldtem, mert nagy volt az arcuk és bunkók voltak. Inkább odaadtam annak aki hiteles, de ténylegesen lakni akar majd benne.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Mercutio_ #32061 üzenetére
Ismerosomnel tiltottak, es kepzeld el birosagra ment, es megnyertek a pert, mert a tulajdonhoz valo jog erosebb volt mint a tarsashaz hatarozata.
A biro szerint amig nincs trv vagy magasabb rendu jogszabaly , amely alapjan megtilthatjak a tarsashazon beluli airbnbt, addig nem lehet korlatozni a tulajdonos jogait a szabad hasznositasra.
Ok is meglepodtek...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mercutio_ #31996 üzenetére
Nem csak kínai gyár épül Debóban, hanem a BMW is (nyilván lesznek egyéb beszállítóik). A kínaiakkal kapcsolatos vélemény pedig feltételezés. Pont ezeket a funkciókat necces kiszervezni, ez alól a bérszámfejtés kivétel, de az is országon belül marad. Technikus, karbantartó, gépbeállító pedig biztos magyar lesz. Ezek is egészen jól fizetett melók.
Amúgy tényleg nem értelek titeket. Több (tíz)ezer új munkahely jön létre egy településen, ez miért ne pörgetné tovább az ingatlanpiacot?
-
veterán
válasz Mercutio_ #31986 üzenetére
Tuti nem. De nem csak droidok vannak egy gyárban, hanem mérnökök, pénzügyesek, hr, szakmunkások, stb. Most az megint kérdés, hogy mi a jobb, egy 200-fős fejlesztőközpont (ami amúgy már nem kicsi), vagy egy 2000-főt foglalkoztató gyár?
Magyarországon a Bosch és Thyssen fejlesztőközpontjában kb. 1000-1000 mérnök dolgozik, ezek már nagy egységeknek számítanak. Közben munkaerőhiány is van a területen. Van amúgy még ilyen kompetenciaközpont Veszprémben is (Continental). Hogy Debóban lenne-e megfelelő munkaerő utánpótlás egy nagy egységnek, szintén kérdéses.
-
sakal83
addikt
válasz Mercutio_ #31894 üzenetére
Az megtanul latni, ha nincs penze generalosra.(en is igy tanultam meg)
Azert ez tenyleg lofutty melo. Egyedul a burkolo amit vadaszni kell.
Festot minden sarkon talalsz.
Ajtó: kapasbol adnak telszamot beepitesre a bótban.
Szaniter: megveszi a ravakot oszt ott vannak a regisztralt szerelok.
Konyha: xxxl lutz oszt ker szerelest 130e ftert max. 5meres nolte butort raktak nekem ide szallitassal kb 930e fttal gepek nelkul.
Furdoszobabutort meg mrgveszi es felfurja a ravakos😀
Laminalt lapot meg megveszi a botban akik le is rakjak😀Bontas meg SK es kondiberlet sem kell.
Sorrend:
Bontas
Gletteles
Hidegburkolat
Festes
Szaniterek
Melegburkolat
Ajto
KonyhaProjekterv kesz. Ingyé volt
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz Mercutio_ #31340 üzenetére
Hát, nem SSC-vel, de ezek a dolgok azért történnek...ebbe a sorba illenek bele az akkugyárak is. Vannak amúgy fejlesztőközpontok, SSC-k vidéken, de messze nem kellő számban.
Svédországban például az a kormányzati politika, hogy adókedvezményt kap az a cég, aki nem nagyvárosba teszi a gyártást, hanem kistelepülésekbe/falvakba. Ezt nálunk is meg lehetne csinálni a leszakadó régiókkal.
-
Csabroncka
addikt
válasz Mercutio_ #31176 üzenetére
Dehogynem, itt csak arról van szó nálam pl, hogy amit előtörlesztésre félre raktam, abból lesz TBSZ megtakarítás, ami bejön az ÖNYP ből azt meg betörlesztem.
Szerintem sokkal többen fognak hozzányúlni az ilyen 1-5 millió közötti összegekhez, pont a felújítás/hitel betörlesztés miatt."in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz Mercutio_ #31085 üzenetére
Adom egyébként, néha tényleg a legegyszerűbb dolgokat érdemes összehasonlítani:
fehér kenyér 1kg/ 2001 - 144 Ft; 2023 - 929 Ft
Mondhatjuk valóban, hogy ez egy kiragadott példa, de az tény hogy az élelmiszer jóval átlag felett drágult.
Az elkölthető/megtakarítható rész szerintem is csökkent vagy stagnál (értékben).[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
veterán
válasz Mercutio_ #31082 üzenetére
Nem tudom, hogy ebben mi volt a hergelés. Én még mindig nem látom olyan sötéten ezt a postot, mint a kolléga, csak nem akarok tovább offolni...bár maga a téma amúgy releváns a topicban.
#31085Mercutio_
Nem az elmúlt 3-4 évről volt szó, 2001-hez viszonyítottunk. Akkor sokkal nagyobb córesz volt, mint most.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Mercutio_ #31039 üzenetére
na de most az erdeklodokrol volt szo, egy konkret (az se mindegy, hogy sajat lakhatasra vagy befektetesre is alkalmas) lakas megnezoi kozul, ahol statisztikailag is csak 30% aki befektetesre venne, es ebbe beleszamit a "jo lesz majd a gyereknek, addig kiadom" jelentosen kevesbe tudatos vevojelolt is
persze tevedhetek, ennek a bias-nek is tuti van neve, de en kevesbe erzem reprezentativnak a kerdezesi statisztikat - megtak szempontbol nezve mar jo ideje lebeg a kerdes, hogy fordulo utan hova[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Mercutio_ #31022 üzenetére
Nagy lakáshalmozók témakörben:
["Én a 165 lakásommal azt látom..."](Egyébként nála van rövidtáv, hosszútáv, saját és hosszú távon bérelt -> rövid távra tovább kiadott konstrukció is, ha lehet hinni a szövegének.) Emlékszem régi interjújára, ahol nagyon örült, hogy a rezsicsökkentésben az összes lakása belefér, így emiatt nem kell árakat emelnie. Számomra egészen elképesztő, hogy ilyen szintű lakáshalmozóknak bármilyen átlagembernek kitalált "segély" jár korlátlanul.
I am having fun staying poor.
-
veterán
válasz Mercutio_ #31020 üzenetére
...a kis lakások eleve nagyméretű polgári lakások szétdarabolásával jöttek létre 45 után, szóval elég egyszerű lesz azt újra összenyitni, ha akarják.
Tudom, laktam ilyenben, de ezek külön hrsz már, külön-külön fel kell őket vásárolni, és a kialakításuk se ideális. Nem mondom, hogy ez nem valid scenario, de hogy tömeges lenne, azt tényleg kétlem. Mármint az AirBNB-hez képest. -
veterán
válasz Mercutio_ #31018 üzenetére
Amennyi infót olvastam róla, az ellenőrök nagyon keményen csuklóztatják a kereskedelmi szálláshelyeket. Ha a szabályok tényleg be vannak tartatva (legalább alap szinten), akkor a megtérülés miatt nem érdemes nagyon kicsiben gondolkodni, ergo a kislakások kikerülnek a scope-ból.
Ezért például megtörténhet az, hogy a nagyobb alapterületű, mondjuk 150 négyzetméteres lakásokat, amikből most ki van alakítva öt kisebb lakás, ahová párokat várnak, hostellé alakítják.
Eleve nagyon kevés ekkora lakás van a belvárosban, és nem is ez a szegmens hajtotta fel az árakat, ez elég könnyen belátható.Persze NER érdekeltségnél biztosan más a helyzet, de az AirBNB-nél is fennállt. Meg hát szerintem ez a hostel dolog túl kis konc a NER-nek.
-
veterán
válasz Mercutio_ #30886 üzenetére
Ezt nem lehet leválasztani a kk-ról, már az alapító okiratba belefogalmazták, ez 100%. Ha valakinek nem tetszik, akkor nem kell ilyen kecót venni. Aki meg ezt veszi, az nyilván azért teszi, mert kihasználja ezeket a szolgáltatásokat. Ma is vannak ilyen projektek, nyilván a luxus kategóriában.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Mercutio_ #30881 üzenetére
Van egy resze a piacnak, ahol ez realis ar ma, legalabbis uj, vagy majdnem uj epites eseten. De az nem "nem elit", hanem de, elit.
Pl.: Naphegy, Gellerthegy, meg biztos van meg par masik.
[Ilyenekre gondolok]I am having fun staying poor.
-
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #30842 üzenetére
gondolom valahogy össze kell vezetni a részedre nyitott hitelszámlával a ténylegesen folyósított összeget, meg az értéknapot és így egyszerűbb
na meg ha a te neved alól megy ki, és olyan a bankszámlád, akkor a bank egy szép tranzakciós illetéket is be tud szedni rajtad
van olyan bank is ahol ez gyakorlat -
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #30839 üzenetére
ez egy technikai lépés, nyitnak egy a hitelszámládhoz kapcsolódó technikai számlát, amin kb 1 percig van rajta az összeg, ha éppen jókor nézel rá a webbankra akkor még talán egy plusz számlát is látsz a fiókodban 1-2 percig, aztán annyi, eltűnik
szimplán azt akarják elkerülni vele, hogy ha valami gebasz van az utalásban, ne tudj más célra belenyúlni a folyósított összegbe, vagyis kb ne a media markt felé vedd az irányt belőle -
j0k3r!
senior tag
válasz Mercutio_ #30654 üzenetére
Abban én is benne vagyok szerintem (11.4K tag), állítólag a belvárosban AirBnb-zek, legalábbis valami ilyesmit adtam meg nekik anno (ugyanez igaz a Kalmár Kantin-ra is, bár ott egy ideje szándékosan nem írnak semmi negatívat, egyszer valamelyik elszólta magát)
some men just wanna watch the world burn...
-
Kobe
veterán
-
Drizzt
nagyúr
válasz Mercutio_ #30433 üzenetére
Ez minden evben ugyanakkor szokott lenni, nem tudja picit sem magyarazni az idei eros juliust. Raadasul 2021-ben ket nappal korabban jottek ki a ponthatarok, mint iden. Megis erosebb lett az idei julius tranzakciokban. Az elmult ket evhez kepest meg nagyon markans a kulonbseg.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Mercutio_ #30082 üzenetére
Nem, ezek becsült tranzakciós árak.
Btw. frissült a [keresési adatok statisztika is]. Május elég szépen megközelítette a januárt. Viszont ez erős ellentétben áll azzal, amit június elején írtak. (Ugye ez +23%, nem +7%.) De szerencsére alaposan megnézve az előző cikket, már látom a különbséget. A +7% a telefonszám felfedések száma, a Tableus grafikon meg a konkrét online elindított keresések száma. Szóval hiába keresnek online jóval többször az ingatlan.com-on, a telefon felemeléséig ettől jóval kisebb mértékben jutnak el.
-
veterán
válasz Mercutio_ #30039 üzenetére
A kettő kicsit oxymoron
Micsoda?
...a maradék a drága és a mocsok drága között mozog...
Szerinted ez véletlen? Nyilván nem. Azok az agglo települések, amelyek önállóan is működőképesek, nem sokkal lesznek olcsóbbak, mint Bp. Pont azért, mert ezek a legnépszerűbbek, ezáltal a legmagasabb jövedelmű emberek fognak oda költözni (akik kiszorultak a XII/II-ből).Én azoktól a fogalmatlan arcoktól kapok lábrázást, akik "hurrá kertes!" felkiáltással..
Dettó. Ha szar az infra, és mégis beköltöztél, akkor ezt választottad tesó, tanulj meg vele együtt élni.#30037pit stop
Nézd. Tőlem a XI.-től a belváros olyan 40 perc. A budaörsi telkünktől 50. BKV-val, ami 5-percenként jár. Most ezen nem tudom, hogy mit kell tovább magyarázni. Aki Rádon vett házat, az kibaszott a kölykeivel, igen. De azt mondani, hogy az agglo generálban ilyen, az teljes aránytévesztés.Budapest túl közel van, ezért sokszor még a kocsmák is csődbe mennek, mert eljön az este 8 és mindenki bezárkózik vagy a saját kertjében issza a sört és süti a grillt
Budaörs/Szentendre tele van fasza éttermekkel és csehókkal. Igen, ótvar kocsma szerintem nincs, de ez inkább a lakók összetételének változására vezethető vissza. A faluban, ahonnan származom az összes kocsma csődbe ment úgy, hogy a lakosságszám növekszik (20 éve még 5-6 kocsma üzemelt). Pedig ez messze nem agglo település.Ha napi fél órát meg beutazással és/vagy kiutazással tölt az ember - akkor az nagyon sok idő a végén (saját tapasztalat).
Ha ezt városhatárig érted, akkor igen, ez szívás. Az asszony például Börsről átszállás nélkül tud bejutni a munkahelyére a Kosztolányin. A többletet az okozza, hogy a telektől le kell sétálnia a buszmegállóba, ami kb. 10 perc. Ez simán vállalható az előnyökért cserébe. -
veterán
válasz Mercutio_ #30029 üzenetére
Hát, én abból indulok ki, hogy agglóba családostul mennek az emberek. A kölykök meg nyilván oda vágynak, ahol a barátaik tanyáznak. Ha Bp-re jár suliba, nyilván oda akar majd menni. De ezeknél a településeknél a tk is perfekt megoldott, éjszaka is.
Meg hát ez is olyan, hogy nálunk a XI. déli részén sincs semmi, be kell jönni a városba egy jót kajálni is. Budaörsön a telektől meg 5 perc sétára van fullos étterem-fagyizó, 10 percre rohadt jó gimi. De pl. Budakeszire sohasem költöznék, az tényleg halott hely.
[ Szerkesztve ]
-
Árpi001
senior tag
válasz Mercutio_ #30012 üzenetére
Tavalyhoz képest kb 3-4 millióval drágább a lakásunk.
Tavaly kb 30 misi volt az ára, ma 34 alatt nem találni ilyet.
Pedig ez egy peremkerület, és 1 szobás garzon.
És nem volt nagy bumm az elmúlt 1 évben .
Szóval nem olyan egyszerű ez.A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Mercutio_ #29948 üzenetére
Azért voltak történések bőven:
- Hitelkamat sapkák. Akkortájt kezdte a lokális minimumát megközelíteni a lakáshitel kamat. Most nagyon enyhe visszamozgás tapasztalható már.
- CSOK+: valóban kevesebb ügyfél, de jóval magasabb összeghatárok.
- Babaváró változások: +1M, illetve 30 felettiek már csak idén vehetik fel.
- Nagyon sok elhalasztott korábbi vásárlási szándék.
- Az év eleji áremelések mellett az év eleji bérnövekedések időszaka is volt ez. Utóbbiak átlagos szinten jóval magasabbak voltak, mint az előbbiek. De természetesen az ember saját élménye ettől jelentősen eltérhet.Alapvetően nagyon hitel vezérelte a tranzakciószámok növekedését. Csomóan akik teljesen kiárazódtak a hitelpiacról is, ideiglenesen újra visszaárazódtak. De persze ezt az ingatlan áremelkedések gyorsan meg tudják akadályozni. Év elején volt egy nagy hype a jó hír cunami miatt, most meg egy egyensúlyibb helyzetbe mozognak a dolgok. Van benne hype, de azért vannak benne fundamentumok is.
Viszont az árhelyzet szerintem nagyon aggasztó. Körülbelül úgy tűnik úgy működik a piac, hogy az árak az adott kategória célközönségének a maximum fizetőképességének határán mozognak. Nem tudom ezt a gordiuszi csomót át lehet-e valahogy vágni. Van egy olyan érzésem, hogy a kamatcsökkentések ezt a problémát alapvetően mélyíteni fogják, nem enyhíteni.
-
VMatteo
őstag
-
Segal
veterán
válasz Mercutio_ #29210 üzenetére
Kiváncsi leszek mennyivel a lejárati idő előtt (25 február/március) fognak megremegni a kezek és kezdik kicsit előrehozni a vásárlást (minimum a gondolatát), nehogy ráfussanak egy már "mindenki" venne + esetleges ezzel járó pmap kivételi bünti emelés kombótól való félelmükben.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Revolit
senior tag
válasz Mercutio_ #29084 üzenetére
Mi az, hogy aki újat akar? Ki nem? Ki vesz inkább használtat? Mikor mi vettük, alig volt felára az újnak. A lepukkant panelt annyiért adták, mint a mellette épülő tégla lakásokat... És most sincs nagyon messze a kettő, ahogy néztem párat. Azért vesznek inkább használtat az emberek, mert nem epül elég új, és nem akarnak várni 1-2 évet amíg költözhetnek. Legalább is a környezetemben ezt látom.
És egy használt árába alsó hangon egy festés beleszámolandó, de konyfa, fürdőszoba és padlócsere sem kizárt. Míg egy újépítésünél megválaszthatod, ha időben veszed, de ha nem is, azért egy darabig elvagy a kapottal, mert legalább új, nem az előző lakó kétes foltjai meg zsíros kosza van rajta. (Nem tudom, lehet nekem nem volt mázlim, de amiket néztünk használt ingatlan mind olyan volt, hogy legszívesebben gumikesztyűben mentem volna).
-
A Zéé
addikt
válasz Mercutio_ #29084 üzenetére
Sok projekt lehet beragadva a tavaly beépített drága építőanyag árakon, azok nem nagyon fognak olcsóbbak lenni. Új projektek árazásában most fog majd megjelenni a stagnáló, kicsit csökkenő építőanyag és munkadíj, szóval a jó időben indított projekt tud majd olcsóbb lenni, mint a készekben az eladatlan lakás. Azokra azért majd megjön a kereslet is szerintem, ha csak nem nagyon túl töltött a piac (nálunk Zalában most szerintem az). De mire azok kulcsrakészek lesznek, az még 1,5-2 év...
Emiatt használt vásárlásra szerintem is mostanában lehet a "sweet spot". Kamatkörnyezet kezd igazán kedvező lenni, és én is arra tippelek, hogy az újépítésűből kiárazódók a felújítandó használták felé fordulnak, ami kereslet növekedést okoz majd.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
axioma
Topikgazda
válasz Mercutio_ #28721 üzenetére
Hasonlo a velemenyem. Az en (jelenleg mar csak trend miatt megtartott) bekasi ill. xi. ker panelok keresesemben ami megjelenik, az kevesebb darab, de nem tolodott el az a'rak alja, tovabbra is van a hataron beluli talalat, ha ritkabban is (=aki tenyleg el akarja adni), meg zold modositott is (lefele vitte az a'rat).
-
Qtya123
őstag
válasz Mercutio_ #28647 üzenetére
Ennyi. 6 ismerősöm/munkatársam van, akik albérletet adnak ki. Rajtam kívül egy van, aki adózik...
Volt olyan, akit már fenyegetett probléma során a bérlő, hogy felnyomja a NAV-nál. Akkor volt csoki a nadrágban, de utána a következőnek ugyanúgy bejelentés nélkül adta ki.Plusz kb ahány albérletben élőt ismerek, annyi panaszkodik, hogy nem engedi a tulaj hogy bejelentkezzen oda. Vajon miért?
Na, többek között ezért is van az, hogy itthon mindenki igyekszik saját ingatlant venni, mert a bérleti piac 90%-a egy tipikus kiskapus, amatőr, okosban oldjuk meg fertő.
-
Grekooo
csendes tag
válasz Mercutio_ #28491 üzenetére
Ez a Samsung téma nem kicsit van túltolva... Több, mint 30 éve lakok a környéken. A gyár mellé nyilván nem költöznék, de a nem messze lévő új lakópark gyártól távolabb eső részein már kb. semmit nem hallasz a gyárból még este nyitott ablaknál sem. Elvileg terveznek zajvédő falat a gyár köré és erdősávot is telepítettek. Amúgy sokkal zajosabb környékek vannak, amiről alig beszélnek autóutak, vasút mellett. Szerintem ez a környék az agglomeráció egyik legjobbja, akinek aktívan szeret élni (Duna, Naszály, Börzsöny), plusz M2 és 2 út Bp-re és emeletes vonatok reggelente negyed óránként a Nyugatiba fél órán belül.
-
rwin5
őstag
válasz Mercutio_ #28367 üzenetére
13. kerről is ezt mondta volt kolléganőm.
Itt is laktam a 7. kerben [link] Szerintem kb 10 éve épülhetett, na itt amennyi csótány volt az elképesztő, pár hónap után kiköltöztem. Konkrétan a wc-ben is jöttek fel (kellemes volt látni, ahogy hajtom fel a wc ülőkét és úszik fel a csótány belőle), meg a tusoló kabin alól rengeteg.
Múltkor számolgattam, hogy összesen 8 albérletben laktam, saját lakásokat nem számoltam bele, szóval van tapasztalatom újjal, régivel panellal, téglával. Szerintem nagyon lutri, hogy melyik milyen, legalább is a saját tapasztalataim ezt mutatják.szerk.:
itt is laktam [link], ez is viszonylag újabb és szinte semmit se ért a szigetelés. Télen olyan hideg volt a lakásban, meg a fürdőszobában is. Saját kazános volt, de rá kellett segíteni külön radiátorral, mert meg lehetett fagyni benne. A hangszigetelése viszont nagyon jó volt, egy szomszédnak se hallottam benne a hangját.Szóval a Garayra pont azt hittem, hogy új, semmi higiéniai, csótány probléma nem lesz, ott akadt bőven. A konyhai lefolyó pedig nagyon büdös volt pedig többször próbáltam volna tisztítani. A Benkő utcai nagyon hideg volt a szigetelés ellenére.
A kerepesi úton volt az az albim, ahol verte a falat valamelyik jómadár mérgében, oda sem költöznék vissza a hangszigetelés miatt. Pedig nagyon sok kerepesi lakótelepi lakás van eladó, egész jó áron.
Fogarasi parkos lakásban pedig fel tudtam ébredni a szomszéd ébresztőórájára, hiába volt téglalakás, szerintem sokkal rosszabb volt, mint egy panel.A többi lakást meg Szegeden béreltem, ott is detto vegyes volt a tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #28301 üzenetére
Igen,a burkolatot kicseréled. Ellenben azt az étkészlettel nem tudja elfedni,hogy ha leülsz a kanapéra egy sörrel a kezedben és a könyököd a hűtőgépbe lóg be, vagy a lábad a budiajtóba.....mert bár nagyon szép a családi zsolnay, de a szobák méretéről, felújtottság állapotáról, neadjisten közös tereknél széteső épületről meg úgy általában a méretarányokról minden ilyen hirdetésnél kummantanak egy szép orbitálisat.
Te meg elmész, nézed, nézed, OK, parkettacsere rendben, de a széteső lépcsőházat ki újítgatja, vagy amúgy miért nem férne el egy 3 személyes kanapé sem az "extra tágas nappaliban" ? Jaaa, hogy ezért.....Lehet én vagyok rosszul bekötve, de nekem ilyenekre kvára nincs időm, pláne hogy még benzint is feleslegesen égetek az ilyenek miatt az időn kvül.
Ha ingatlanos játsza el ezt, az első alkalomnál és nyomná a sablon "na de van még 1-2 hasonló lakás nálam dumát", köszönöm is meg és határozottan megkérem hogy felejtse el a számom.
És tényleg az ilyen kecók 90%nál tényleg csak beetetős marketing trükk ez az asztalozásos idiotizmus, _mindig_ van amit ezzel kennek el. -
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #28296 üzenetére
A vevok joresze a teljes butorzatot csereli.
A hideg, meleg burkolatok tobbseget szinten.
Igy azzal demozni egy lakast hogy milyen csini megteritve az asztal, meg milyen tuchtig a csaladi porcelan, mert attol lesz igenyes a tulaj, bazi nagy hulyeseg.
ha ertelmes, value-added dolgot akar fenykepezni, ES idot sporolni maganak os meg a vevonek is, akkor csinaljon egy tisztasagi festest, par kozeli kepet a burkolatokrol, illesztesekrol, par kozelit a vetelar reszet kepezi beepitett butorokrol.
Nekem a halalom az, amikor van egy csini megteritett asztal, tukorreflexes geppel fotozva, nagyon impozans, csak epp az asztal alatt minden masodik konyhako torott, repedt, a 20 eves parkettak szetcsuszva / szarra kopva stb, a vetelarban pozitivumkent feltuntetett hipiszupi konyhabutornak lognak az ajtajai, szarra van utve a sarka, stb, mert a tulajnal / ingatlanosnal az igenyesseg kimerult a 10 perces teritekfelrakasban.Szubjektiv, de nekem meg az a tapasztalat hogy az ilyen lakasok 99%nal van para. Most mar meg sem nezem oket, de volt ingatlanos is akit netto masfel perc utan illedelmesen elkoszonve otthagytam a lakasban, miutan eluntam a vetitest….
-
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #28290 üzenetére
Szvsz ezek azok a kepek, amik meg egy embert sem osztonoztek megtekintesre / vasarlasra….
en pont az ilyenekkel ellatott hirdeteseket kerulom mint ordog a tomjenfustot
faxt nem erdekli ki milyen szaradt korot vagy csorba bogret pakol az asztalra, nem az ikea katalogusba fotoz, normalis kepek lehetoleg kiuritett lakasrol, amin latszanak a melosabb reszek allapota + max 1-2 darab butor amivel a meteraranyok latszodnak
az osszes tobbi az max arra jo, hogy elvonja a figyelmet a fontosabb dolgoktol. Legalabbis ha egy keconal a teritekkel kell pedalozni akkor az egy bazi nagy red flag az emberek tobbsegenel, hogy OK, akkor mi a gond a kecoval ha ez a legerdekesebb resz amit mutatni tudnak rola…. -
favagoJoska
tag
válasz Mercutio_ #27899 üzenetére
Jah, ez így nem korrekt. Az a normális ha szépen kíírja hogy mennyi az annyi, aztán a bérlők pedig eldöntik hogy érdekli-e őket az ingatlan vagy nem. Felesleges egymás idejét rabolni.
Az pedig hogy valaki egy 23k-s közös költséget nem hajlandó megmagyarázni sem egy panel esetén, az semmi jót nem sejtet. -
-
A Zéé
addikt
válasz Mercutio_ #27580 üzenetére
helyzet függő, de nyilván nagyobb mennyiségeknél jobb árak vannak. Azért vannak az alsó és felső értékek, mint haladós és tökölős egységár.
#27579 Madwe
bruttó vagy nettó? Ha benne van a vízszigetelés is és bruttó, akkor talán nem sok, ha nincs, akkor viszont az. Szerintem.Just a simple Lineman...
-
axioma
Topikgazda
válasz Mercutio_ #27347 üzenetére
esetleg transzfer allampapirkent oda, ha a hitel megtakaritasanal joval kisebb az allomanyi dij... foleg 25-ben lejarot, csak nem irjak mar utana at a hitelkondikat
De hat ugyis kulon kell a csomagokat ertekelni.
A 600e nem tunik annyira kiemelkedoen magasnak, azert a csucsnal 7 szamjegyu netto elvarasa valoszinubb... -
Segal
veterán
válasz Mercutio_ #26999 üzenetére
Bekasmegyeren is bezart 1 olyan uzlet ami 37 eve mukodott. "Par" dolgot atveszelt mar...
Majd jovore ha mar csok sem lesz meg szigorubb lesz a babavaro (az allampapir gozam meg meg magasabb) akkor a kutya sem akar majd lakast venni..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
A Zéé
addikt
válasz Mercutio_ #26894 üzenetére
Ezeknél az új építéseknél, és a felületfűtéseknél el kell felejteni azt, hogy az ember ide-oda tekergeti a hőfokot. Ezek a rendszerek baromi hatékonyak, ha kevés energiát kell átadniuk.
Ha egyszer az épület tömege beállt egy stabil hőfokra, akkor onnantól minimális enerigaigénye van. De ehhez tényleg az kell, hogy elfogadd fejben azt, hogy nem lehet más hőfok este 10-kor, reggel 6-kor meg délután 3-kor. Mert ezt nem tudják produkálni.Just a simple Lineman...
-
axioma
Topikgazda
válasz Mercutio_ #26888 üzenetére
eh jogos... valamiert en is mennnyezet hut padlo fut kombit gondoltam bele, plane h a szigeteleset kiemelte
amugy mennyezetrol futes sugarzassal jo - nem is megy szembe a termeszettel ld napsutes
en remelem le'gfutesbol meguszom [sajna a nyithato ablakhoz 'masik felem' ragaszkodik][ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Mercutio_ #26864 üzenetére
Na ez az, HA olyat valasztana, de ez nem szempontja, csak a szumma torlesztendo... [me'g a THM-re jocskan hato kezdeti koltsegek kulonbseget is figyelmen kivul hagyja].
Kormanyunk meg csak nem tovabbi 15 ev. Vagy ha igen akkor nem csak kikuldom a gyerekeimet hanem a nehezito korulmenyek ellenere utanuk megyek... [most ugye itthon epitkezesben gondolkozunk].
[ Szerkesztve ]
-
Deminem
csendes tag
válasz Mercutio_ #26667 üzenetére
Viccesek a vélemények a google maps-en.
Híd jó, hogy épül a szigetre, mert most a hév és a Szentendrei út egy nem túl szexi területre zárja be a lakóparkot. -
concret_hp
addikt
-
addikt
válasz Mercutio_ #26730 üzenetére
Itt azért szállnak együtt az albérlet árak a törlesztőkkel, mert vannak akik változó kamatozású hitelen vannak valamilyen ok vagy döntés miatt, illetve itt 2-5 évekre szokás fixálni a kamatot.
2 éve a covid alatt nevetséges kamatokért adtak hitelt, a gazdaság működésben tartása miatt.
Ezek a 2 év fix kamatozású hitelek most lejárnak, és persze a korábbi 5 évesek is folyamatosan lejárnak/lejártak az elmúlt hónapokban, újrafixálni pedig a korábbi 2% helyett már 5%-on lehet, amit be kell építenie az albérlet árába, mert egyrészt nem akar pénzt bukni havonta, másrészt a kiadási célú hiteleknél a bank elvárja a 1.5-ös szorzót a törlesztő és az albérlet havidíja között.Sőt, vannak olyan trükkös megoldások is, hogy a nem kellően körültekintő albérlő egyenesen tátott szájjal rohan abba a bizonyos erdőbe, ugyanis több olyan ingatlant láttam, hogy egy hirdetésen kiadónak, egy másik hidetésen pedig eladónak hirdetik.
Tehát örül az albérlő, hogy végre talál lakást, de nagy az esélye, hogy néhány hónapon belül felmondanak neki, mert végre találtak vevőt.
Igazából nem is értem az ilyen főbérlőket.
Ha jön a madár aki kiveszi magas díjért, akkor már nem is akarja eladni, vagy csak addig próbálja kiadni amig talál vevőt, és addig se álljon üresen?De a bankok sem restek.
Hogy pörögjenek az új hitelek, az egyik bank bevezette a 0% önerős hitelt első vásárlóknak, bizonyos feltételekkel. -
veterán
válasz Mercutio_ #26705 üzenetére
Hmm, ezen mindig elgondolkodok. Ismerősök most vettek ki 300-ért egy 1,5 szobás albit, ráadásul azonnal le kellett csapniuk rá, mert az összes többit elvitték előlük. Szóval elhiszem, hogy neked most olcsó az albi, de lehet, hogy azért, mert olyanban laksz, aminél amúgy jobbat vennél, ha sajátod lenne. Szóval néha az ilyen személyes ambivalenciák miatt nehéz ezt összehasonlítani.
-
veterán
válasz Mercutio_ #26667 üzenetére
Hát, én talán hirdetésben találtam kép nélkül. Már leszedték amúgy, illetve a megbeszéltek ellenére az árlistát sem küldte át. Szóval valszeg közben változott a policy. Egyébként fontos lehet a személyes kapcsolat, hívogatni az ingatlanosokat, akik ilyen nagy projektek visszonteladói.
...elég zsúfoltnak tűnik, modern lakótelep feeling
Egyértelműen az, de meg kell barátkozni a dologgal, mert minden újépítésű ilyen. Amelyik nem, azt úgyse tudod megfizetni. Illetve ha van bőven pénzed, akkor lehet venni panorámás, nagy teraszos kecót itt is, de az már tényleg 2 milliós nm. ár lesz. Befektetésnek nem ajánlom senkinek.
nyaranta hallgathatod a Szigetet
Hát, nyilván nem 6 napon fog múlni egy ingatlan vásárlás. A bérlőim már kérdezték, hogy felmehetnek-e a tetőre hallgatni a nagykoncertet? -
-
sakal83
addikt
válasz Mercutio_ #26648 üzenetére
Ennyit halottam:
"Par heten honapon belul megint lesz a hirek szerint ingatlan program, de mar azert mert ennyiert halando ember nem tud venni. De nem is az a celja hogy tulajdon legyen, hanem az hogy doljon a zseton a haveri cegeknek... Es mehessen tovabb az irrealis arazas, csak nem direktbe a lakas hasznaloja fogja fizetni.."
Innen csak az en fantazmagoriam: olyan allami lakasepitesi programot tudok elkepzelni, amit befekteto finansziroz, az allam valasztja ki a kivitelezot... es az allam kvazi csaladtamogataskent reszletekben fizet a beruhazonak a lakoval egyutt es bizonyos feltételek mellett idovel családoke lesz az ingatlan, amelyek rozsdaovezetben keszulnek. De ez tenyleg csak talalgatas, a fenti, ami konkret pletyka volt
De volt alapja ahogy latom. Pont a varosokot vettek ki.A hasznalt piac - 10m lett.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mercutio_ #26647 üzenetére
Még egyszer: válasszuk ketté az alföldi tanyavilágot, és azokat a falvakat, amelyek ipari központok agglomerációját alkotják!
Közbiztonság úgy jön, hogy mire a gyerek beér a közeli városba elvették a zsebpénzét
Ez Nógrádban, vagy Borsodban releváns, de a legtöbb helyen nyilván nincs így.
Általános iskola nem lehet kevésbé releváns, hisz az ottani színvonal alapján dől el, megy-e és milyen középiskolába a gyerek.
Oké, csak itt most az egész vidék versus főváros tengelyen mozogsz, miközben nem erről beszélünk. Arról beszélünk, hogy vidéki kisváros versus agglomerációjában lévő falu. És tök egyértelmű, hogy a budapesti középosztály gyerekei sokkal jobb sulikba jutnak el, mint a vidéki gyári munkáséi. És ez nem az általános iskolán múlik, illetve kevéssé azon múlik.
Másrészt aki oda szorul ki az a leszakadó réteg, hisz már a vidéki kisvárost sem tudja megfizetni...
De ez a többség, ezt kell megérteni. Egy gyári melós jó esetben keres nettó 400 ezret. Miközben vidéken már egy kisvárosban is a családi ház
30-40 millió(storno, nálunk a faluban kerül annyiba, a szomszéd kisvárosban 60+) körül mozog, vagy bőven felette. Ezért szorulnak a családok ki a falvakba. Ez nem a leszakadás jele, ez a realitás. Ettől még ezek az emberek nem a társadalom söpredéke.True. Azt érzem, hogy itt mindenki leragadt a nógrádi cigányfaluról szóló riportoknál. Ahol én felnőttem (egészen kis falu), ott csúcsidőben félóránként járt a busz, de legrosszabb esetben is óránként haza tudtál jutni. Most meg már eleve szinte mindenkinek van kocsija.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mercutio_ #26640 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy városon belül is buszozol (tömegközlekedsz). A közbiztonság nem tudom, hogy hogy jön ide, semmivel sem rosszabb, mint mondjuk 20 éve.
Általános iskola sokkal kevésbé releváns a többség számára, mint a középiskola. De általánosból is bőven vannak jók vidéken. És még egyszer, Budapesten sem válogathatsz az általánosok között. A kölyköd mehet a körzetibe, vagy magánba, és csókolom.
Autógyárakon kívül van érdemi ipari központ itthon?
Hogyne lenne. Első kézből például Tatabánya ugrik be, ahol van kb. 20 gyár. De kisebb városokban is előfordul ilyesmi. Szóval nem kell temetni a falvakat, melós családok oda szorulnak ki a városokból.
#26641Revolit
Hja, nyilván szopó volt buszozni, de az élet már csak ilyen. Mármint oké, nem szívatnád a gyerekedet ezzel. Csak ha nincs pénzed városi házra, akkor ez az opció marad. Vagy neked mi a megoldásod?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mercutio_ #26638 üzenetére
Középiskolát nyilván nem fogsz találni egy faluban, általánost pedig megoldja az iskolabusz, vagy a helyközi járat. Szerintem ezek a problémák túl vannak fújva. Anno 20 éve 10 éves koromtól én is buszoztam a szomszéd városba, nem pusztultam bele. Ettől még nem lesz élhetetlen egy falu. Asszony Szombathelyen nőtt fel a belvárosban, a helyi elitgimibe járt...várj csak, elmondom: helyijáratos busszal. A falvakban óvodai kapacitásból felesleg van, jellemzően nincs gond a közművekkel sem. És még egyszer, azokról a falvakról beszéltem, amelyek ipari központok vonzáskörzetében találhatóak. Ezek simán hasítanak.
Amúgy az iskolakérdés problémáihoz nem kell ám falura menni! Haveromék a XXII-ből próbálták a XI-be beiratni a kölyküket suliba. Elárulom, hogy nem sikerült.
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest