Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23324) King Unique válasza Moonwolf (#23323) üzenetére


King Unique
titán

1. Tehát 2,5"-os kell, viszont a tárolókapacitást is fixen el kellene dönteni. De akkor legyen 2 TB, mivel a megadott anyagi keretbe beleférhet.
2. Szintén fixen el kellene dönteni, hogy most gyárilag készre szerelt, vagy külső ház + HDD = külső HDD megoldás kell-e. Ehhez segítségül lehet a már többször említett blogbejegyzés. De a továbbiakban akkor egyszerűsítsünk, meg ha nem lett egyértelműen megadva, akkor legyen gyárilag készre szerelt, mint az eredetileg említett 2 modell is.
3. Állapotjelző LED rendszerint eleve lenni szokott mindegyik külső merevlemezen, az elég alap. Bónusz szoftverek akkor nem kellenek, oké. Viszont itt az előző válaszban kérdezett dolog pont lényeges lett volna, vagyis hogy most csak fémházas, vagy fémházas + az egyes külső hatásoknak jobban ellenálló külső merevlemez kell-e. Már ha egyáltalán fémházas kell, mert ez sem lett egyértelműen leírva, meg csak az eredetileg említett 2 modell alapján lett feltételezve. De akkor megint egyszerűsítsük és feltételezzünk, legyen fémházas*.
4. Oké, tehát PC-s használat, biztonsági mentéshez.
5. Oké, 30 ezerből már kijön egy 2,5"-os, 2 TB-os külső merevlemez.
6. A minél több megint nem igazán pontos, de akkor legyen 3 év, az eredetileg említett 2 modellre is annyi a gyártói garancia ideje.

A megadott feltételeknek megfelelhet az eredetileg említett 2 TB-os ADATA HC660, ami fémházas, 3 év gyártói garancia van rá és belefér a megadott 30 ezres anyagi keretbe. Hasonló a Silicon Power kínálatában az Armor A75 is, ellenben drágább valamivel. Valamint fémházas + ütés- és vízálló kivitelben az Armor A85 és Armor A85M, de az utóbbi jellemző nem volt megadva feltételként. Ahol egyébként a linkelt árak alapján az A85M jelenleg csak 1-2 bolt/webáruház kínálatában olcsóbb, máshol mind drágább az A85-nél.
Aztán ott van még pl. a Transcend StoreJet 25C3 és WD My Passport Ultra is fémházas kivitelben, de ezek 2 TB-os modelljei nem jönnek ki 30 ezerből, max. az 1 TB-osak.
* Ha mégsem fémházas külső merevlemez kell, akkor meg ott vannak a szokásos egyszerűbb modellek műanyag kivitelben, mint pl. az ADATA HV300, Maxtor M3 Portale, Toshiba Canvio Basics, WD Elements Portable, WD My Passport, stb. Ahol 3 év gyártói garancia az ADATA HV300, Maxtor M3 Portable és a WD My Passport esetében van, a többinél 2 év.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.