Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Évekkel azelőtt kínáltak kerékpáros felelősség biztosítást, hogy egyáltalán felmerült volna a KGFB az elektromos rollerekre.
Mondjuk más is volt a koncepció, nem a járműre szólt, hanem a sofőr kötötte, aztán teljesen mindegy volt, hogy bringával, vagy rollerrel történik a baleset. A biztosítás érvényes volt. (1500 Ft/éves díjért max. 1 MFt-ig káreseményenként.) Nyilván ez nem elég egy komolyabb esetnél, de mint írtam volt, nem KGFB volt, eredetileg. -
-
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
ha részedröl ennyi volt itt, akkor nem értem a posztot. Kinek írtál, minek? (erre való a blog, de ez egy fórum) Nem szeretek senkibe se belekötni, beléd se kötök, csak önellent mondasz. Mentél 25km/h-val, belenyaltál a 30-ba is és még járdán emberek között is. Mind-mind olyan dolog, amiért mást már bitófára vittél volna.
Másrészt örülök, hogy bejött a roller, sok balesetmentes km-t kívánok!
-
SoulReaver
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"Megjegyzés:
Volt aki a kormány szélesség miatt panaszkodott, hogy túl rövid annak üzenem, hogy a TREK biciklimen 62cm széles a kormány míg ezen a rolleren 60cm. Az a 2cm nem oszt nem szoroz."Fiatal koromban jártunk sokat kerózni, Downhill, enduro, freeride keróim voltak:Kona stinkym, specialized demo, Giant Glory, stb. 800-as (mm) kormányaim voltak. Még akkor a 26" kerekekhez. Most a DT2-n 700 van alapból. Nyilván a 25km/h -hoz nem kell nagy kormány, de attól még hülyén néz ki.
Ez csak egy vélemény, leírtam és kész. -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
25-el is mentem többször is
Ennyit arról, hogy Te sosenem!
Mindezt 1 nappal a vásárlás után: hetekig max. 15-tel!Mentem vele emberek között is JÁRDÁN ... rájuk csengettem.
Tudod még fokozni? Eleve ott mész, ahol nem kéne, és még csengetsz is, hogy pálya!
(Legutóbb is írtad, hogy szűk járdán csak szigorúan 15, mert neked az biztonságos: ja, a gyalogos meg szarja össze magát, ha 15-tel, ami már kb. futó sebesség elhúzol mellette. Nem illik ilyet csinálni, de hát írhat neked az ember bármit, más hülye, te vagy helikopter.)Lejtőn lefelé nem fogta vissza magát elérte a 30-at is.
Szégyelld magad!
Mész vele, mintha tiéd lenne a világ (idézlek): ugye ezt nem járdán?
Kérdés, hogy most, hogy tudja - lejtőn - a 30-at, mitől lett hirtelen biztonságosabb neked?A következő menetnél már zene is lesz.
Látod, ezért utálják a "rollereseket", mert még zajszennyeznek is a kis cigányhifivel.
ennyi lett volna a számomra a roller topik
Azért az első esést majd még írd meg.
Miután kioktattál a biztonságos közlekedésről, 24 órás rolleres "tapasztalattal" már járdán szlalomozol, csengetsz, meg 30-cal mész.
Mekkorát fordult a világ, tényleg: ezt hívják amúgy kettős mércének, de mindegy. Viszlát! -
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
lámpáról link?
A többire: Sajnos önellent mondtál, egyszerübb, ha beismered.
Mi sem félünk beismerni, DigitXT folyamatosan elismeri a múlt hibáit. Nekem még nincs mit beismerni, max azt, hogy várhattam volna 1 hónapot, hogy megvehessem az F2 Plus v2.0 verzióját, aminek rendes dupla teleszkópja van.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ember, kabaré, amit előadsz, de tényleg: hidd el, nem írnék ilyen stílusban, de miután a linkelt videó alapján (amit egyébként sokezren megnéztek, ill. like-olgattak is: nem úgy nézték, hogy mibe lehet belekötni, hanem úgy, hogy mit ad elő az a prototípus, ami két motorral megy, talán még azt is értékelték, hogy a felmerülő kérdésekre is válaszolok!)
elmondtál minden sz*rnak, meg hogy járdán megyek 30-cal, meg ilyen faszságokat, és előadtad, hogy te majd hetekig 15-tel, mert amúgy életveszély, erre történik ez. És nem veszed észre magad?
Kurvára mindegy, hogy milyen minőségű az a járda... JÁRDA!Fogod magad, és nulla tapasztalattal nekilendülsz 25-tel, majd magyarázod, hogy nem léphet eléd senki, mert látod, ha jön valaki, de inkább itt essél, mint az úton. Fuck logic! Amennyiben bármi történik, nem csak hogy pofára esel még jól el is gázolhatsz valakit. Miután 100 métert sem mentél, nem tudsz vészfékezni sem: fogalmad sincs semmiről (nem elméleti szinten: motorról biztos megvan a progresszív fékezés, de gyakorlatban arról, hogy az a konkrét fék miként viselkedik, mert tud meglepetéseket okozni, az sem kellemes, ha nem állít meg addig, amíg szeretnéd, de az sem, ha beharap és besatulsz).
Nem fogom járdán használni
Nagyon helyes, legyen így! Csak akkor miért feltételezed mondjuk rólam, hogy én biztos ezt tettem a videóban (nem). Meg az a duma, hogy ha velem történik valami, nem fogsz sajnálni, mert fejedbe vettél valamit, amit rám süthetsz.
Tudod, amikor gyári volt az a rollerem 20 méteren tudtam vele megállni: amikor meg tuningoltam megállt 10 méteren. Utóbbi is sok, de könyörgöm, fele az eredetinek! De azért én vagyok az Antikrisztus... 
Megjegyzem, ha majd rájössz, hogy az egypálcás, tárcsa-görbítős bowdenes fék tudása mennyit ér, akkor majd meg fog jelenni benned az igény, hogy rakj rá egy rendeset.
Persze lehet mondani hogy lóf.szt, ha erre rájössz, akkor veszel másik rollert: meglátjuk!Azért TESZTELGETTEM
Képzeld, én meg a kétmotoros építésemet tesztelgettem. És a videó végén örülök neki, hogy mennyivel kontrollálhatóbb, mennyivel pontosabban meg lehet vele állni, mert két motor egyszerre tud lassítani (mechanikus fék nem volt rajta). De te kitaláltad, hogy én sietek valahova, meg enyém-e a világ, mikor az út szélén 30-cal, meg bicikliúton 28-cal.Nekem nincs kedvem senkivel sem hülyeségeken vitatkozni.
Mert azt olyan nehéz kimondani, hogy bocs, tévedtem...
Értetlenkedünk, nyilván, LOL. Oké, Thunderzolee nevében nem tudok nyilatkozni. Lehet, csak értetlenkedik: előfordul!Szerk: valaki veletlenül rányul a gázkarra már repül is a roller.
Hát ne nyúljon rá... Ezért is jobb a félmarkolatos, meg kell tekerni.
Nyilván van benne igazság, hogy ez biztonsági feature is, ám hatalmas sz.pás lesz, amikor emelkedőn kell elindulni vele: bérrollerrel jártam így, már nem is tudom melyikkel, talán a Tier. (Nehéz is, és be is kellett lökni, ááá... Agyrém. De biztonságos, vagy nem. Állítsd oda, ahova neked tetszik: feltetted a kérdést, kaptál választ, de jön a kioktatás, hogy mi reptetjük a rollert.)Azt már halkan is alig merem megemlíteni, hogy nem biztos, hogy 1 kW-os rollert kellett volna venni, ha ennyire félsz attól, hogy hogyan indul meg. Tudom, hogy képesek eléggé hirtelenek lenni (agresszió), nyilván vannak szofisztikáltabb "aftermarket" vezérlők, csak az a cikornya, hogy ezek néha annyiba kerülnek mint a komplett gyári roller. Kellemetlen.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A Ninebotnál ki lehet kapcsolni a csipogást indexnél, de a Xiaomikon nem. Cserébe a Xiaomik csipogása halkabb volt.
Lehet a hatos szériánál emeltek a hangerőn, nem tudom, még élöben nem hallottam.
Engem is zavar egyébként.Az inditáskori belökés sebességét meddig lehet állítani? Segwayeken 3 vagy 5km/h. (Átszoftverezve 0-t is be lehet állítani, én igy használom őket.)
Járdán 10-el menj csak gyalogosok között.
Az nem számit egy ciklusnak, ha nem nulláról töltöd fel. Pl ha minden nap 20 %-ot merül, akkor ötnaponta lesz csak egy teljes ciklusod.
A te rollered esetében, ha mondjuk 50km hatótávolságot feltételezünk, akkor 500 x 50 km-t tudsz megtenni az 500 ciklus alatt, ami kb 25ezer km. -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Baszki, Te tényleg ennyire khm... szóval 25-tel mentél a járdán: jelentsd már fel magad...
Járdán maximum 10 km/h, és azt is csak akkor, ha az úttest alkalmatlan kerékpározásra.más lesz az amikor emberek között
Jaja, mert olyankor el is lehet őket baszni ennyivel. Az meg nem nyerő... Talán NE menj a JÁRDÁN...
Csak a miheztartás végett: nekem megmondtad, hogy hol (nem) mentem?kanyarban
Képzeld, a rollert ugyanúgy be lehet dönteni, mint a motort, lehet vele 25-tel kanyarodni.
rossz úton
Azt mindenki felméri magának, neki mi számít rossz útnak: ma Mo-n kb. minden is.
20°-os
Olyan biztos nincs. Talán 20%-os, bár az is extrém... 1100W-tal nem kell fosnod tőle.
Mondjuk én anno megpróbáltam nagyjából 1000W-tal felmenni a Tordain, nem sikerült.Az 500 ciklust nem én találtam ki
Nyilván, csak értelmezni kéne tudni. Segítségképpen leírtuk, hogy mit jelent... Szívesen.jöjjek sírni a topic-ba
Ha rám gondolsz: sosem csináltam ilyet. Dokumentáltam, hogy épp mi volt sok neki.
indexelés közben sípol
Nagyon jól teszi, mert így nem felejted kinn. Ha mondjuk emiatt tolató teherautó hangja van, és emiatt nem tetszik, az már a gyártó sara, lehetne diszkrétebb a "csipogás": én pl. kifejezetten "csippanást" csináltam anno, nem folyamatosan hajtja a buzzert, hanem egy kondi kisülésével párhuzamosan elhal: nagyon jól szól. Kivéve, hogy akku függő is, így a 36V akkuval az adott kondi már nem jó, nem tölti fel eléggé (elég gyorsan), túl halk lett... 48V-os akkuval volt tökéletes. De hát ez van.
De ne javítsd meg, mert még garis. 
Nekem az alapból 4km/h
0 km/h: fogja a franc löködni. Főleg, ha megállasz emelkedőn, indulj el vele saját erőből. -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Basszus, azért kemény, hogy 1 napnak sem kellett eltelnie, hogy "szarul öregedjen" az a HSZ... Mertugyebár Te, aki hetekig nem fogsz 15 km/h-nál többel menni, pár 100 méter után már kapcsolod a 25 km/h-ás módot, és megállapítod, hogy nem tűnik soknak...

Akkumulátornak azért nézz utána, hogy mit jelent a ciklus, és mit jelent az élettartama! Előttem már írták, hogy egy teljes merítés feltöltésre értendő, azt viszont nem, hogy ha mindezeket meg is csinálod, tehát napi 40-50 km-eket elmész, lenyomsz két éven belül 20000-25000 km-t, akkor lecsökken a kapacitása: még nem kuka! Csak degradálódott.
Mivel Te bevallottan nem "munkába járásra" vetted, nem tudom, hogy fizikailag hogyan tudnád minden nap lemeríteni, 2 év alatt degradálni. Annyi szabadidő a világon nincs...
Mert ugyebár azt is jelentné, hogy minimum 2 órát állnál rajta (minden áldott nap!), bár inkább többet, hiszen nem jellemző, hogy folyamatosan lehet "végsebességen" haladni.(Hacsak máris nem a tuning gondolatával kacérkodsz. Nagyobb tempóval gyorsabban agyon lehet meríteni az akkut, ám mivel van gyorstöltőd, neked ez sem gond: hajrá!
)Ui: ha most azon agyalnál, hogy inkább nem töltöd, napokig a rövid kirándulások után, felejtsd is el, mert minél többet veszel ki az akkuból, egy ciklusban, annál rövidebb az élettartama. Azt a (kevés) 500 ciklust is úgy értik, hogy 0-ra meríted. (Kisebb merülés esetén nem egyenes arányban lesz több töltési ciklusod, hanem exponenciálisan.
)OFF de nekem már 6 éve megvan a P30 Pro-m, gyakorlatilag naponta van gyorstöltve.
Éjjelre bedugom aztán kész: az megküldi max. 40W-tal, ami egy ilyen kis akkunak sok. Mégis elvan, évek óta. Bizonyára már nem hozza az eredeti kapacitást, de nem halott.
(Amikor elestem a rollerrel, a kijelző összetört, így cserélve lett. Később a kamerája is összefosta magát, így azt is kicserélték. Az akkuhoz viszont még nem lett nyúlva.
) -
pusszycat
nagyúr
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Pár tanács. Honnan tudod ha valaki kezdő rolleres? (és rolleren van) Na? Egyfolytában vigyorog. Honnan lehet tudni ha egy kezdő rolleres gyorsan megy? Na? Ijedt pofát vág.
Én egy hónapig csak eco módban mentem. Úgy éreztem az elég. Most sport módban megyek mindig. Igy kellemes 30-35 -el. Kipróbáltam persze a race módot is a max sebességet is 48 -50 közt de nem használom mert hamarabb merül, mert nem érzem azt h elég hamar meg tudnék állni ha valaki elém ugrik.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Hát, talán mégis kéne pici tapasztalat, mert dobálózol itt a 10"-al, pedig az csak 8" volt.
Terepviszonyok? Mármint a bicikliúton az esetleges úthibák, vagy mire gondolsz? Terep?
(Ja, mert "rángatózik" a felvétel? Hja, kérem, ki volt kapcsolva az elektronikus stabi, hogy beleférjen a mellkaskamerához marha közel eső kormány kijelző. Nagyjából ezt látod.
)Biztos lehetsz benne, hogy én nem
Tudod, azok után, hogy itt megkérdezted, hogy lejtőn ugye tud 30-at és nem fogja vissza magát még ott is, ebben azért kételkednék picit. Nyomathatod az álszent dumát, viszont, nagyon muris, hogy még rollered sincs de már kioktatsz, hogy hogyan kell vele menni.
Ja és ha már beszólogatás, akkor én is, én is!
Az általad megköpködött tuning rollerem abban a videóban 2x11A-es vezérlőkkel ment, a gyári 36V akkuval (csak "feldrótoztam" rá egy másodikat, hogy ne szarja össze magát - gyulladjon ki? - a taposóban lévő kb. az első gázadásra). Tehát 800W alatt tudott gyorsítani, miután már 2 évig jártam 400W-tal...
Ehhez képest te totál kezdőként megveszed az 1100W-osat, és okoskodsz a biztonságról. Legyek "jóindulatú"? Remélem bevezetik az 1000W-os szabályt, és letiltanak a bicikliútról!erősebb alkatrészeket veszek a gépbe
Jó neked. Gondolom fel sem merült benned, hogy engem mérnökileg érdekelt a dolog, és rengeteget tanultam a BLDC motorok felépítéséről, vezérléséről, az akku építésről, egyéb, tök érdekes dolgokról. De persze egy végfelhasználónak ez mindegy. Anno tuningoltam a PC-met is, milyen durva, nem? Részben mert érdekesnek tartottam, részben mert állandó probléma tud lenni, hogy kis pénz, kis foci: van aki érti, van aki nem. Határokat megtalálni is érdekes tud lenni. Csak persze néha túl kell menni rajtuk, hogy rájöjj, na ez volt az.
segédmotoros jogsihoz kötném a használatát
Korlátlan "A" jogsim van 17 éve. Ezt azért már sejthetted, ha te is motorozol, nem?
Vagy megtévesztett, hogy ~7 évvel ezelőtt, amikor vettem az első rollerem egy robogó áll mögötte? Igen, egy 200 kg-os 30LE-s nagyrobogó: CVT hajtású motorkerékpár, jó reggelt! (Ezért is nagyon mókás, hogy a KRESZ tervezetben az SMKP-t átneveznék robogónak.
)az olcsóság és a sietség
Már ne haragudj, de amikor elindulsz a piros lámpától, és 25 km/h-nál belever a cuccod az aszfaltba, amire amúgy párszázezret ráköltöttél, azt nem mondanám sietségnek. Meg úgy különösebben olcsónak sem. Igen, az olcsó roller az sz.r, megtanultam: viszont drágával is láttunk már pofára esést, nem egy, nem kettőt. Voltak talán már vissza-visszahívások is ... Tökéletes roller nincs, csak kevésbé szar (FID mondása). Majd meglátod te is, idővel.
most meg már nem mersz vissza állni rá.
Tévedés. Nem akarok. Miután majdnem meghaltam miatta, szerintem ez valahol érthető.Ui: amikor kicsúszott a hátsó kerék (első esés), akkor siettem, igen! (Faszkalap főnököm elég korai időpontra írt ki egy meetinget, és be akartam érni, de késve indultam... Nyilván ezzel is csak vesztegettem fél percet, hogy összeszedjem magam, szóval nem érte meg. A főnököm annyira empatikus volt, mint te itt: azt mondta, időben kellett volna indulni.
Amúgy azóta kirúgták. De persze az ilyen ember csak felfelé bukik: később onnan is...
) -
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
összefoglalva válaszolok, azok a rollerek, amik 25-t mennek itt, azok amerikában, vagy EU-n kívül 32/35km/h-t. Itt inkább törvénykezés az oka.
Sajnos van 1-2 dolog, ami még nagyon nem tiszta elötted, de amint felállsz a rollerre, megfogod látni, hogy másabb a leányzó fekvése. Kérlek ne tegyél elhamarkodott kijelentéseket.Prohardver: Igen, itt olyan emberek gyülnek össze, akik nem csak fogyasztók, hanem "mérnökök" is. A Wright fivérek is ha nem zuhantak volna le többször is ma nem ülnénk repülön. Sok "tuning" dolgot aztán idövel a gyárak is átvesznek, mert a tuning nem csak a hülyeségröl szól, hanem a határok feszegetéséröl, aminek az elérése közben nagyon sok információ halmozódik bizonyos körülményekröl.
Így vagyok a PC hardverrel is ha erő kell akkor nem tuningolgatom meg reménykedek hanem erősebb alkatrészeket veszek a gépbe.
Kedves barátom, pont most mondtál magadnak ellent. A tuning bizony pont ez, hogy erösebb dolgokat veszel bele egy meglévö konfigba. Az hogy 1-2 fanatikus csak szoftveresen akar nagyobb teljesítményt elérni, az is bizony megsüvegelendö, mert ök kitapossák azt az utt, amit nem nekünk kell. Határokat lépnek át, érnek el, amik nélkül neked se lenne sem PC-d, se autód, se rollered.
Üdv a rolleres klubban.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Szemüveget a bírónak: abban a videóban sehol nem mentem a járdán.
Közúton mentem 1.5 km-t, ott át a zebrán (ja, ott van járda 2 méterig, valóban), utána bicikliút végig. Mi az, hogy mintha tiéd lenne a világ? Azért mert az út szélén megyek 30-cal?
(Az, hogy lóg minden - prototípus volt -, az miben befolyásolja a közlekedésemet?
)kb 5x-ör megálltam volna a rolival a buckák miatt
Tényleg? Tehát a jelenleg pontosan 0 km-nyi rolleres tapasztalatoddal ebből a rövid videóból megmondod, hogy én túl gyorsan mentem, és miattam szabályoznak. LOL.
(Miattam ugyan nem, mert ez még 5 évvel ezelőtt volt, két éve nem álltam rolleren, s rendőrségi jegyzőkönyvbe mondtam, hogy többet nem is fogok.
Van még kérdés?)mindenen keresztül kell a sebesség mert nem érek rá sietek.
Lónak a faszát: pont nem mentem sehova... Csak gurulni mentem, kíváncsi voltam,
milyen két motorral? Igen, jobban gyorsult, de a végsebessége amúgy 28 km/h volt.
(A videó elején belenyal 30-ba, de az nem látszik, hogy az konkrétan egy lejtő. Be is mondom talán egyszer, hogy nulla amper az egyik motor áramfelvétele. Nem "hajt". Emlékeim szerint nem rég az után érdeklődtél, hogy lejtőn mehet-e gyorsabban?
Kifejtettem, hogy nem. Itt az élő példa rá, hogy bocs ~2 km/h-val gyorsabban igen.)a Sport módot még hetekig nem fogom használni
Erre majd térjünk vissza azután, hogy nem fosol, és rájössz, hogy a 15 km/h vicc...
(Lenne rá egy komolyabb tétem, hogy ezen HSZ-ed nagyon szarul fog öregedni.
)nem hogy mókoljam, hogy tudja a 30-at
Ehhez képest olvasgass vissza, hogy hányan akarják kiütni a 25 km/h limitert.
Tudom, Te nem!
Ez nagyon szép, nagyon jó, de mondod ezt nulla tapasztalattal.Biciklivel nekem a kényelmes tempó 15-20 körül alakul
Nekem is. És? Annyit kényelmes kitekerni egy 30 éves MTB-ből. Párom meg éppen kardióedzés céljából megtekerte 40-ig, simán, nekem meg kapcsolgatnom kellett a motorokat a nagyobb rolleremen, hogy tudjam vele tartani a tempót. Annak nagyon kényelmes végsebessége volt a 45 km/h. Stabilan futott, jó volt vele menni. Ez van!azt nem tudom sajnálni ha elesik
Ez csak téged minősít.
Mint írtam volt, nem saját hibából estem: széttört ez az... Rengetegen jártak már így, hogy valami elfáradt, és pl. kezébe maradt a kormány.
Egyáltalán nem vicces, de megtörtént. Nem tuningolt, csak használta: megérdemli? (Mondhatjuk, hogy minek rollerezett, nem igaz?
Mindenesetre: én kiszálltam.
) -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ha arra készülsz mindig, hogy igen el fogsz esni akkor el is fogsz
Hát, nem tudom, ezt a mondást szerintem a megrögzött "sisakellenesek" találták ki.
Si vis pacem parabellum: a magam részéről az elején abszolút nem vettem fel sisakot, mi baj lehetne jeligére? Aztán volt az első bukfencem, amit olyan jól kigurultam, hogy még a szemüvegem se esett le: nem változtattam semmit! Aztán eltört az első villa: ezt elég jól megúsztam fejsérülés nélkül (szemüveg megint maradt
), viszont sikerült megütnöm a bordáimat: utána csak elkezdtem hordani a protektoringem meg ugye a fullface bukót.
(Utólag amúgy bánom, hogy az utolsó utamon nem volt rajtam. 9 bordám bánta. Ja és az utólag derült ki, hogy lépsérülésem lett és a kulccsonttörésből itthon lábadozva majdnem elvéreztem itthon: ezt csak annak margójára, hogy egy tök ártatlan szituból mi jöhet ki.
)Megjegyzem a bukó nagyon szellős/könnyű biciklis kivitelű volt, mégis eléggé erős ahhoz, hogy mikor megint eltört a első villa (ez már normál hegesztésű volt, nem is ugyanott tört: "csak" elrozsdált), akkor az arcomat tökéletesen védje. A napellenzője ment a levesbe. De hordtam tovább! A protektoring meg egy könyök töréstől védett meg, szinte biztosan... Ill. egyéb sérülésem sem volt ebből, térdem is megúszta, bár lehorzsolódott rövidnadrágban.
Lényeg a lényeg, hogy az első elcsúszástól eltekintve vezetői hiba miatt nem estem soha. Mindig valami műszaki gebasz ütött be, köszönhetően annak, hogy olcsó szarral jártam... Ellenberger aki megveszi a jó (jobb) rollert, ami ráadásul gyors is, könnyen szembesülhet azzal, hogy ugyan a roller nem törik össze, a gumi is talán tapad, viszont elkottázhat vmit. (Motoros haverom az első útján "törte össze magát" 45 km/h-nál... Mondjuk jobbára csak horzsolásokat szenvedett = szerencséje volt: kátyú, beszitált: C futós gépnél ennyi elég...)
Amúgy még a kis szarommal egyszer elmentem egy szomszéd településre (vásárolni
), de mivel ez előre tervezett volt, eleve úgy öltöztem aznap, mint motorra... mert lehetek én Rossi (nem Marco, Valentino!), ha felöklel valahol egy figyelmetlen autós a bekötőútról.
Néha én is ki tudom védeni, lásd a b*zdmeg részt a kétmotoros átalakítás első tesztjén...
De mi van, ha épp nem? Nyilván egy passzív biztonsági eszköz csak akkor számít, ha már nem sikerült sehogy sem a balesetet elkerülni. Tökéletesen egyetértek azzal az állítással, hogy első az odafigyelés, és a defenzív vezetés (magam is gyakorlom), viszont ha minden kötél szakad, akkor sokkal kellemesebb könnyebb, esetleg sérülés nélkül megúszni...
Lefordítva: ha országútra mész, öltözz annak megfelelően, ha a sarki boltba, akkor annak. Mentem ki motorral a cégtől a 700 méterre lévő SPAR-ba párszor, oda nem öltöztem be: a sisakot felvettem, mert az kötelező, és ennyi. Viszont a gerincvédő nélkül nekem kb. olyan érzés a motoron ülni, mint autóban biztonsági öv nélkül. Nagyon fura. Nem jó nélküle...
Szóval volt, hogy csak felcsaptam azt is... majd bíztam abban, hogy ezen a rövid úton ahol kb. keresztutca sincs, csak rengeteg parkoló autó, talán nem ugrik ki elém senki mint neki.rohanok be sisakér a még nem is létező roller-emhez
Szerintem teljesen jól csinálod, tekintettel arra, hogy az első próbakörön is beüthet a sz*r. Nyilván megvan az emberben az önámítás, hogy ő majd óvatos lesz, aki elesett, az biztos saját hibájából tette, de ugye én ügyesebb vagyok nála, tehát nem lesz semmi baj!
Hát: legyen így! Én mindenesetre megtanultam (saját káromon), hogy nem játék és mese.
Ui: amúgy a dual motoros tesztemnél a kijelzőn tükröződő fejemen látszik a biciklis kobak. Még nem full face bukó, mert akkor még nem volt, de ez a kobakot néha már felvettem.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nincs olyan, hogy hülyén néz ki rollerrel. Inkább csak kényelmetlenebb egy motoros sisak, amikor igazából kicsit overkill is, ha a haladási sebesség sosem lesz több, mint 25km/h...
kocsival megyek és a roller marad a garázsban
Az azért igen jó, mert kifigyelik, hogy ott hagytad, és amíg nem vagy ott feltörik a garázst, és viszlát roller. Meg amíg a boltban vagy, érkezik a lopósautó, és felrakják a verdád is!
-
-
-
-
clon
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nem számít a szabályszegés mert ezzel bizonyítják szükséges lesz valamilyen hivatalos vizsga amivel ellenőrizhetővé válik a rolleres így büntethető lesz pl. eltiltással és tiltás alatt újra megbukva akár komolyabban is lehet büntetni "rollerelkobzás, apu büntetése mert Ő keres és letiltható a fizetéséből, stb." esetleg a notórius rollerbüntetéshalmozók egy későbbi jogosítványszerzésnél akár ki is zárhatók az előéletük miatt...
-
vendingo
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A rolleresek megitélését nagyban befojásolta a 2-en rollerezeők, közben cigiző, telefont nyomkodó suttyók. A másik meg a járdán 25-40-el száguldozó kamikázék. Nem merek kilépni a házból anélkül, hogy előtte kinéznék a járdára. A kutyát flexi pórázzal szoktam sétáltatni és folyton parázok, hogy egy hangnélküli rolleres mikor akad belénk. És akkor van ezeknek a szituációknak a kombinációja. 2-en egy rolleren, az egyik cigizik, a másik telefonozik és közben 30-al szaggatnak a járdán.
-
-
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nekem anno paraszt megoldásom volt, csak annyira volt meghúzva a tartó a kormányra, hogy fixen tartsa a lámpát egész úton, de annyira nem, hogy egy lenge mozdulattal le ne bólintsam a lámpát, ha valakit zavart. Ha meg engem zavart, mozgattam fel-le, villogást szimulálva, többször használt is. A mostani lámpával sajnos egy digit gombot kell nyomkodjak, ami nem esik kézre, szóval csak nagyon indokolt esetben refizek valakire, volt már hogy kellett, de akkor a szivatás a cél. (fáj, ha bele világít a szemedbe a refi része.
) -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Rohadtul ne menj oda rollerrel, a saját érdekedben. Tényleg!
Az egy dolog, hogy megb.sznak a sünök, ha erőlteted...
Nyilván, kerékpároznak is az emberek. Csak az megint más.
Amit a 26"-os kerék még kimozog, abba a 12" elakadhat.
Nyilván felmerül, hogy ne menj bele, de ha meg rángatod és
pont (szabálytalanul) előznek pici oldaltávolsággal, az a baj.Persze, ha "muszáj", mert csak arra tudsz eljutni túrázni, azt
is megértem. Akkor se éjjel menj... ha minden kötél szakad,
akkor viszont vigyél láthatóságit. Ha kerékpárra kötelező itt,
akkor neked is az lesz, mert lényegében kerékpározol.
(Ha és amennyiben besorolatlan sporteszköz, akkor meg a
közúton való használata nem lehetséges, szabályosan...
Anno mit sz.pakodtak a quadokkal is tényleg: ma már oké.)Ui: nyilván felmerül, mi alapján jár a bünti? Azért, mert csak.
(Nem egy sztorit lehetett olvasni, hogy valaki napi szinten a
munkába rollerrel járt valamelyik főúton, megmondták neki,
hogy nem kéne, de csak erőltette, aztán szarrá bírságolták.)Mondjuk abban a sztoriban az volt a mókás, ahogy a csávó
védekezett: mehetek ezen az úton, mert ez SMKP, akkor hol
van rá a jogosítvány?! Ja, erre nem kell, mert ez nem SMKP.
(De ha SMKP, akkor nem csak jogsi, hanem sisak. Motoros.) -
-
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nekem ez már múlt idő, elég volt 2019-től az a párezer km, meg az a pár esés, kisebb sérülések, aztán két éve meg a kórház: köszönöm, de nekem ennyi elég volt. Motorka megvan még, lehet, hogy poénból villanyosítom, de persze csak a kiskertben.

este kell láthatósági mellény ha főútra mész vele
Szerintem ne nagyon menj a főútra. Pláne ne egy 25 km/h-ra képes csettegővel.
Ellenberger ha nagyon muszáj, akkor meg a saját érdeked, hogy ne vasaljanak ki vele.
(Szabályozás továbbra sincs ezekre, mert még nem sorolták be a KRESZ-be, nem lett belőle SMKP, de bicikli sem. Jobbára bicikliként funkcionál, de a tank rollereknél ez is vitatható, mert sokkal nehezebbek, sokkal gyorsabbak, inkább SMKP jellegűek, sőt... Vegyük észre, hogy az SMKP felső határa elektromos hajtás esetén 4000W.
Néha, ismétlem néha, akár egyetlen motorral is át lehet ezt lépni. Kettővel: rutinszerűen!
)Ui: ugyanezért nem kötelezhetnek bukósisak viselésre, de saját érdeked, hogy legyen.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ez ott van a szeren. Kérdés, mennyire kényelmes lekapcsolni. Amikor az ember telerakja mindenféle mókusvakítóval, de kapcsolót az már nem rak hozzájuk, azt lehet dádázni.
Mert ugye, ha neadjisten szembe jönnek, akkor nem illik csilliárd luxszal lelőni őket.
Nekem az az (egypálcás) kínai 12V reflektor teljesített szolgálatot már a Kugoo S1-en is. Természetesen később kormányról kényelmesen vezérelhető kapcsolóval: raktam akkus kiegészítő lámpát is rá, de lefelé állítottam, mert lekapcsolni menet közben nem tudtam.
-
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
nem rossz, de ezzel még a rendör is megszivathat... ez már a vakító kategória. Igen, te jól látsz, de nem, a szembe jövö már nem. Ha van "vonala" az a jó. Én is aliról vettem, de az enyémnek van törése, és van "távolsági" is.

Amúgy is van egy fura megítélése a rolleres/biciklis társadalomnak, ne rontsunk a helyzeten ilyen lámpákkal. Vagy akkor csak ott használjuk, ahol az nem zavar másokat.

kb így legyen beállítva, akkor mindenkinek ok: (gyártó ajánlása)

Mondjuk vicces, hogy este napszemüvegben megy az ürge lámpával...
-
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
igen.
Alislámpa vs gyári lámpa F2-n. (izé, fordítva...
)

kb a tiéd is ilyen gyenge.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Érdemes rá külön még lámpát rakni előre vagy elég az a gagyi ami ezeken van?
Attól függ, mi a cél: arra általában elég szokott lenni a gyári lámpa, hogy lássák, hogy valami (vagy valaki) közlekedés állapotában leledzik, az út szélén poroszkálva...
Viszont arra, hogy éjszaka a sötét bicikliúton láss is valamit vele, arra általában kevés. (Viszont még akkor is lehet, hogy beugatnak, hogy vakít, mert rossz szögben áll...
)Ui: az egyetlen gyári lámpa, amivel elégedett voltam esti teszten a Wolf King GT-n volt.(Habár ez nem releváns, mert nekem nincs csillió rollerrel tapasztalatom, csak 4-5-tel.)
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nem akarsz a végsebesség fölé gyorsulni lejtőn. Mondom miért... Annak idején, amikor még nem volt ekkora divatja a különböző piacokra gyártott rollereknek, nagyjából annyi volt a sebesség leszabályozása, hogy nem tudott fizikailag többet menni... Jóvanazúgy! Limitációs tényező pediglen a motor által gerjesztett ellenfeszültség, ángliusul BEMF.

Na most ez a feszültség akkor is gerjed, ha a motor éppen nem hajt. Nem kell hozzá az, hogy a vezérlő megpróbáljon visszanyerni energiát! A fesz megjelenik a fázisvezetéken: amennyiben nagyon felgyorsulsz, akkor ez nagyon meg tud szaladni... Magyarán tönkre b*szarinthatod a vezérlőt, függetlenül attól, hogy akartál-e fékezni, vagy sem.
Azt már nem is részletezem, hogy van olyan fékezés, ami nem az akkuba tölt vissza energiát, azt egyszerűen elfűti a kábeleken, vezérlőn. Annak megfelelő mellékhatásokkal. Ha meg az akku tele van, nem tudja felvenni ezt az energiát, akkor ez az elektronikus (vész)fékezés sem fog tudni közbeszólni. Ahogy viszont az előttem szólók írták, ez ma már RÉSZBEN csak elméleti probléma, mert adott roller 25 km/h-s végsebessége csak egy szoftveres korlát, akkor nem fog benne megsülni semmi, ha 30 km/h-ra gyorsulsz. Már ha hagyja... De ha mondjuk sikerülne 40-50 km/h-ra gyorsulni, ami lejtőn lehetséges, abból lehet baj. -
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Gyorstöltő szerintem se kell.
Ha 10ezerért látsz valahol, akkor oké, de 22, meg 25ezerért inkább nem vennék.
Elektromos Xiaomi pumpát vegyél majd, az fog kelleni. Hetente azért nem árt a keréknyomást ellenőrizni.Amiket írtál hatótávokat, azt azért ne vedd készpénznek.
Ugyanaz a hajtáslánc, és akksi van a kinézett rollerben, mint a korábbi generációs rollerekben, 4 Pro (2nd gen), 5 Pro/5 Max (48V kb 1000W), és ezek a rollerek 25-ös tempóval életszerű körülmények között kb 40-45km-t tudnak. Azért, mert a kerékátmérőt növelték, kb ~5-km-t adtak hozzá a hatótávhoz pluszban a 10"-os kerekűekhez képest.
Ott is van az apróbetűs résznél, h 70km-t 15-el Eco módban tud a roller.Ahogy feljebb is írták, annyira azért nem gyorsak a gyorstöltők, amúgy, h ártson a rollernek (akksinak) a hosszútávú használatuk.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Az új rollereknél lejtőn kb nem kell fékezni, mert visszafogja magát a roller, érzékeli, h gurulna, és automatikusan elkezd a motorfék fogni.
Akkor is, ha a visszatöltést minimumra állítod.
Sőt, ha elengeded a gázkart, akkor mondjuk 30-ig felgyorsul, de aztán elkezd fékezni, és 25-re beáll. Ha viszont folyamatosan nyomva tartod a gázkart, akkor fix 25-el gurul lefelé - tartani próbálja a 25-öt, hiszen a 25 a roller végsebessége.Átszoftverezett roller esetén ugyanez, csak ott lejtőn jobban felgyorsul, majd a végsebességre lassul vissza (35, vagy 40 - típustól függően).
Xiaomiknál nincs ekkora végsebességre szoftverezés lehetőség, azoknál csak a global verzió értékét lehet megadni, ami max 32km/h.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ha csak ritkán akarod használni, teljesen felesleges gyorstöltőre* költeni.

Az arra van, hogy lemerítetted, és záros határidőn belül újra kell a kapacitás.20 km karika után félig se merült még le. Ha nem akarsz hamar nekilendülni
újra, a "lassú" töltés (pl. másnapig) tökéletes... Megjegyzem viszonylag ritka,
hogy nullára merítenéd: bármikor lehet tölteni, részleges merülés esetén is...
Sőt, ajánlottabb is, mint lenullázni, sokkal jobbat teszel vele az akkunak...
*: amit igazán gyorstöltésnek neveznek, az 1C és fölötte, tehát ami nagyjából
1 óra alatt fel tudja tölteni, nyilván a Xiaomi is 2 óra 45 percet ír, szóval nem...
A "gyorstöltő" csak 5A-es. Ez a 10Ah akkunak 0.5C, tehát messze nem durva!A roller mellé adott 1.3A töltő viszont tényleg csiga. Egy akkukímélő csiga.

Ui: a miheztartás végett én egy 10A töltőt használtam. Azaz épp a balesetem
napján vittem be a céghez, hogy majd ott jól fel tudom tölteni munkaidőben...
Kb. két hónappal később hoztam haza, hogy akkor ezt most én abbahagytam.
Jó, nekem nem ilyen 10Ah akkum volt. Mármint gyárilag igen, de pattintottam
bele 38Ah-sat, amivel úgyis megvolt jó 50 km hatótáv, hogy 45 km/h-val ment.
Mint tudjuk a légellenállás eszi meg az akku kapacitást, nagy sebességnél.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni?Itt írtam róluk kicsit.
Ha van pénz lóvéra, akkor hajrá. De ha csak néha kell pár kör erejéig, elég lenne neked egy majd` 100ezerrel kevesebbe kerülő verzió az ötös sorozatból is szerintem.
A hatos sorozat lengéscsillapítói nem tudom milyenek, próbálj ki azért pár rollert, mielőtt megveszed szerintem:
4 Pro (2nd gen)
5 Pro/5 Max
Segway F3/F3 Pro,
Segway G2, esetleg G3
Navee GT3 Max -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én is motorosként kezdtem anno rollerezni, egy (rettenetesen) gyenge szaron, de nagyon élveztem.
Motorpótlékként tekintettem rá, tuningoltam, még jobban élveztem, viszont, amikor összetört alattam, az nem volt vidám. (Nem azért, mert tuningoltam, hanem mert gyenge volt, tényleg, és nem csak motorikusan, hanem az váz, az összeszerelés, minden: magyarán sose bánd, ha 30 kg, ha van benne anyag, az csak az előnyére válik a vasnak...)Ha tempót mész, ugyanúgy döntögetni kell, mint a motort, ami állva persze picit más, de lényegében ugyanaz: ha van rajta rendes fék, akkor nagyon hamar bele fogsz jönni.
(Nekem anno nagy nehézséget jelentett, hogy az olcsó és gyenge "kezdő" rolleremen fék sem volt, csak elektromos, ami harmatgyenge volt, gyakorlatilag életveszélyessé tette...)Esni amúgy senki nem szeretne, de ismered a mondást a motorosokról. Kétféle létezik... Ez ugyanúgy igaz a rolleresekre: számtalan okból el lehet perecelni, az ártatlan elcsúszás meg a kettétörő kormány/felfüggesztés/kerékagy közötti skálán bárhol. Eléd is léphetnek hiába bicikliút, előfordul, hogy bokorból kiugró figura, gyalog, kutyasétáltató idióta, akármi és akárki, a semmiből is necces helyzetet teremtett. Mindenre nem lehet felkészülni, csak törekedni kell rá, ám ha minden kötél szakad, akkor ott a sisak. Biciklis elég, ha nem mész gyorsabban 25 km/h-nál (és ezek az új modellek ott vannak lekorlátozva, bár kb. az első kérdés szokott lenni a fórumon az újdonsült tulajoknak, hogy hogyan lehet kiütni belőle?).
Viszont, erősen ajánlott a full face (krossz jellegű) biciklis bukó, mert ha vagy amikor esel, gyakori, hogy arcra érkezel, a testhelyzetből, és az esést kiváltó okból (pl. elakad a kerék*) kifolyólag. Olyankor meg egy sima kobak nem védi meg az állad, orrod, arccsontjaidat.

*: ezért jobb a minél nagyobb kerék, mert egy 8"-os kerekű roller (itt a teljes átmérő 20 cm, szóval nem a felniméret!), még kicsinek számít, adott esetben el tud akadni egy kátyúban. Ugyanabban a kátyúban egy 10"-os kerekű roller (ezek mennek amúgy 6"-os felnin) szinte zökkenőmentesen átugrat (de legalábbis biztonságosabban lehet hajtani, tapasztalat).
Aztán elterjedtek a 11"-os kerekű rollerek (6.5"-os felnin), ballonosabb gumikkal, szinte kb. csak ilyenek vannak az erősebb kategóriában, de a Xiaomi új modelljei emelték a tétet.
Mármint a 12"-os kerék még jobb, értelemszerűen (a felni ennél 8"). Jól lehet vele haladni.Ui: biztosítás kötelező rá, mivel nehezebb, mint 25 kg, szóval igen, kössél rá egyből...

Szerk: egyelőre más szabályozás nincs, a KRESZ csak tervezet, idén szerintem ki se jön... Magyarán, egyelőre az sem probléma, hogy 1000W fölött van, és majd nagy teljesítményű motoros rollernek fog számítani, ha és amennyiben addig nem írják át, bicikliút is játszik...
(Annak idején még az a megközelítés járta, hogy SMKP lesz minden, ami 350W-nál több...)Amennyiben átírják, és kukacoskodnak, akkor lehet ebből gond, de nincs az a rendőr, aki a rollered le fogja mérni mobil fékpadon a bicikliúton, hogy akkor 1000W vagy 1100W LOL... Mondjuk ami nem LOL az az, hogy képesek olyan szabályozást hozni, hogy ha 25 km/h-nál többre KÉPES egy adott típus, akkor az csak ezért a képességéért már le lenne tiltva kb. az összes bickliútról (lakott területen belül), és nem azért büntetnének, ha gyorshajtasz: vicc!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk más is volt a koncepció, nem a járműre szólt, hanem a sofőr kötötte, aztán teljesen mindegy volt, hogy bringával, vagy rollerrel történik a baleset. A biztosítás érvényes volt. (1500 Ft/éves díjért max. 1 MFt-ig káreseményenként.) Nyilván ez nem elég egy komolyabb esetnél, de mint írtam volt, nem KGFB volt, eredetileg.

Mindezt 1 nappal a vásárlás után: 

)
Vagy megtévesztett, hogy ~7 évvel ezelőtt, amikor vettem az első rollerem egy robogó áll mögötte? Igen, egy 200 kg-os 30LE-s nagyrobogó: CVT hajtású motorkerékpár, jó reggelt! (Ezért is nagyon mókás, hogy a KRESZ tervezetben az SMKP-t átneveznék robogónak.
)
)

Alislámpa vs gyári lámpa F2-n. (izé, fordítva...