Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz Impair1980 #31363 üzenetére

Hümm... No igen.
    Én nem tudok (nem akarok) állást foglalni ebben a kérdésben. Mármint vezessen-e rollert egy 12 éves, aki mindössze 10 centivel alacsonyabb nálam.

Azt azért túlzásnak tartom, h az 1000Wattos roller már kapásból 40-el megy, nem tudom a kollégának ezt miért kellett ideírnia; a pálcikarollerek 25-el mennek, txk mindegy, h milyen erős a motorjuk. Persze, van rá mód, h nagyobb sebességgel is lehessen használni, de alapesetben nem kell attól tartanod, h a lányod majd "megpiszkálja", azért ennyire nem egyszerű ez.

A Segwaynek "Zing" néven futnak a gyerek rollerei.
    Rá tudsz keresni a Ninebot oldalán, ill. kigyűjtöttem korábban őket, csak már változott a termékpaletta.

Ha van pénz lóvéra, persze ilyet is lehet venni, aztán majd 1-2 év múlva meg eladjátok, és vesztek egy normális teljes értékű pálcikarollert.

Vagy például el is felejtettem a Xiaomi korábbi, kisebb rollereit ajánlani:
    Xiaomi Mi 3 (kb 20Km), és Pro 2 (kb 35km). A kettő szinte teljesen ugyanaz, csak az akksi mérete tér el.
    Ezeket viszont újonnan már szerintem nem éri meg megvenni, használtan viszont 100ezer körül/alatt vannak. Kisebb kerekük, kisebb méretük van.

Viszont én elsőkerék-meghajtású rollert már nem vennék, mivel kaphatók hátsókerekesek is (szerintem vizes/nedves úton bizonytalanul megy, gyorsul, kanyarodik - a hátsókerekeshez képest), bár lehet ez csak szubjektív, (mert túlságosan megszoktam a hátsókerekes rollereket).

Ami a többi ajánlott típust illeti:
    A Xiaomi Elite, meg a Segway E2 Pro a 150ezres keret tetején vannak.
    Az Okai Neon Lite olcsóbb, csak sok garanciális probléma kísérte az életútját, ha kifogsz egy hibátlant, akkor szerencsétek lesz, de rendszeresen megesett, h már a dobozból kibontva se működött. Pedig nem rossz márka, meg a roller is jó lenne (elvileg).

A többit csak azért említettem meg, mert azt vallom, h egy kérdezőnek adjunk inkább teljeskörű ajánlást, aztán majd a kérdező eldönti, h mit vesz, de legalább már ismeri a választékot.
    Ha nagyobb hatótávval kerestek rollert, vagy olyan kell, amin index is van, akkor még azok a használt modellek vannak ebben az ársávban.

Ami a G2-est illeti, lengéscsillapítós roller szinte csak ez van, és most, h megjelentek a 2025-ös modellek mind Xiaomi, mind Segway vonalon, a használt rollerek ára egy nagyságrenddel lejjebb fog esni, és be fog nézni 200ezer alá jócskán a használt G2-esek ára. Maga a G2 egyébként a pálcikarollerek mezőnyének tetején helyezkedik el, hatalmas akksija van, és ha olcsón kifogunk belőle egy jó állapotú, alighasznált modellt, sok évig nem kell új közlekedési eszközön törni a fejünket.

Még megemlítem zárójelben, h nekünk is ekkora lányaink (plusz/minusz pár év) vannak (4), és G2-es Segwayre cseréltük, vagy cseréljük (ha látok 150-170ezer irányáron a közelben) a rollereket.
    Az osztálytárs lányok, meg az utcabeli hasonló korú lányok, akikkel folyton bandáznak, is hasonló kaliberű rollerekkel járnak, vagyis inkább kb úgy mondanám, amelyiknek még nincs G2-ese, azok is G2-est akarnának, és mivel ismerjük többnyire a szüleiket is, párat már sikerült Marketplaceről összehozni nekik.
    Hozzánk is sokszor jönnek, ilyen ottalvós pizsi-bulikra, meg nyáron sokszor kb napközi van a kertben, mert nálunk van medence is, és ide járnak, ha épp nem a Duna partra mennek strandolni.
    Nem tartom magam sznobnak, de nyilván egymást viszik bele a rosszba, bár szerintem inkább rollerezzenek a Duna partra meg vissza, mint azon járjon az eszük, h honnét vegyenek ElfBart. :/
    Akiket ismerek szülőket is igy voltak a rollerekkel, ha ez kellett ahhoz, h az "elit klub" részesei lehessenek, ám legyen, de vannak szabályok, amiket be kell tartani, pl tudni kell a rollerrel bánni, nem száguldozásra való.
    Nálunk ez ilyen. Aki nem tud viselkedni, az a szobájában marad, max legózhat.

De PociAti amit említett, az is megfontolandó, neked kell tudnod, h mennyire "tökös" a lányod, mennyire tud majd vele bánni; vagy mennyire csendes, visszahúzódó.
    A kisebbek csak D módban használják, és 20-al mennek csak, de úgy vettem észre, a nagyobbak se állatkodnak, akkor se, ha nincs velük felnőtt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés