- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
42200 - 42101
51799 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
Nézted a beat errort is?
-
Faresz1976
senior tag
3 mp az nagyon jó. Én a Thorn-nal küzdök, napi 15-20 mp-et siet. Már szétszedtem és állítottam rajta de kb. 1-2 napig volt jó. Ez van.
-
5-ös kezelő
senior tag
Én meg lejövök a szerről lassan, hetek óta nem rendeltem semmit, érmét sem gyűjtök. Ha vmi nagyon kell majd esetleg, leboltolom a topik ármesterével...
De még mindig nincs nekem való óra. És h ne csak a pontos NH óráimról zengjek ódákat, a bronz Willard NH35-öse késett melóban 3 mp-et, de lusta vagyok állítani rajta. Titán Berny-t vettem fel, hátha kialakul köztünk vmi, de nem. Teljesen elhibázott vásárlás volt. -
dzsi23
addikt
Az 100%, hogy a kékből vitték a legtöbbet, de szerintem egy szép zöldből vagy fehérből (netán piszkosfehérből) is többet vinnének, mint pirosból. Mindenesetre nem azt mondom, hogy ezeket a színeket szüntessék meg, ezek nyugodtan mehetnének tovább a régi mintával, de most kijöttek ezzel az új mintával, és ugyanazokkal a színekkel? Így már van 2 piros, 2 narancs... ez részemről már a wtf kategória. És nem hiszem, hogy megszüntetnék a korábbi mintát, pláne, hogy most frissítették a narancs árnyalatát.

-
pulutodurumo
őstag
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
Nekem jobb a 9, mert 8-kor indul a munkaidőm, és muszáj letudnom az s.o.s. dolgokat, 9 már nyugisabb.
Ami viszont továbbra is bosszantóbb, hogy amikor indulnak az alis kuponok, a store kuponok lejárnak.
Tavaly ezek mentek párhuzamosan is, így megérte várni az akciókat... most meg ad a bolt a 30 dolláros kupont, amit felhasználhatok péntek 07:59-ig, az ali meg ad egy 30 dolláros kupont, ami felhasználhatok péntek 08:00-tól... k.pják be akkor!
-
petipetya
nagyúr
-
dzsi23
addikt
Nálam V7, bármit is jelent...
Amúgy az óraátállítás óta reggel 8-kor indulnak a dolgok alin, nem 9-kor... ez tavaly is így volt? Nem emlékszem már. -
Faresz1976
senior tag
-
Sungoo
addikt
Csak tipp: vásárlói szint. 94 ezer coin, azért az szép!
-
bigmasterg
addikt
-
Sungoo
addikt
-
dzsi23
addikt
-
Sungoo
addikt
Widget coin gyűjtésre.
-
baal-amiga
senior tag
-
Bukk900
őstag
-
dzsi23
addikt
Amúgy nekem is tetszik. Persze, ez sem egyedi dizájn, láttam is már korábban, de fejből nem ment volna, hogy Kikuchi Nakagawa.
-
pulutodurumo
őstag
-
dzsi23
addikt
36mm átmérő 22mm tokfültávval... elég merész... meg az is, hogy 3-400 dollárért "csak kvarc". Nekem nincs bajom a szerkezettel, de tudjuk, hogy ennyiért nem nagyon viszik a kvarc szerkezetes kínai órákat, még akkor sem, ha japán a szerkezet. De hátha a hátlap elcsábít valakit.

Szerk.: Ja, bocsi, nem válasz akart lenni, a kérdésedre nem tudom a választ.

Ixdao

-
pulutodurumo
őstag
-
nebancsa
senior tag
Én megalkuvó vagyok legyen mindkét félnek igaza, így csak félórával toljuk el az időt. Így szerintem mindenkinek megfelelne 😂
-
Tasunkó
őstag
Ma 06:26 kor volt napkelte, és nyugtot hagyott 16:36-kor. Annak a fele 5 óra 05 perc, tehát 11:31-kor volt dél. Tavaly december 23.-án ez 7:34 és 15:59 közé esett, tehát ott pont 11:47-kor volt dél. Július 15. 5:05/20:41ami 12:53-at tesz ki, ami 11:53-nak felel meg. Egyébként nem találtam rá magyarázatot, hogy mikor essen pont a legjobbkor a rántotthús, hogy ükükapám is bölcsen és elégedetten bólintson, tehát ez egy rejtély, de a téli időszámítás kissé jobban vonzza a delet, az azért látszik, viszont ha nem 11 és 12 óra közé tesszük az ebédidőt, hanem 12 és 13 közé , akkor a bölcs felmenők is vakaródznak a dilemma hallatán, mert csak azután ebédeltek hogy a harang 12-t ütött.
Ha áttennénk mindent egy órával vissza, és a munkaidő 6 óra helyett 5-kor kezdődne, ésígytovább 7-kor 8 helyett, akkor végülis megoldható lenne, de ez kizárt és kockázatos, mert ott a kisördög hogy ugyanakkor végződne. A munkaidőt nem tudjuk befolyásolni, dolgozni kell és muszáj, arbeit macht.... , úgyhogy ez kiesett.
A probléma másik megoldása a bolygó mozgatása, ennek marketingszempontból előrelátható vesztesége nincs, sőt eladható lesz a bolygó mozdítása vagy fékezése. A hosszútávú tapasztalat is azt mutatja hogy, felfűteni már sikerült, így a hűtés nagyon kelendő árucikk.
Egyébként pozitív gondolkodással a klímaváltozásnak is lehet látni az előnyeit is , nem csak a hátrányait. Ahogy mondtad, téligumi. Éhenhalni biztos nem fogunk, mert jóval előtte kitör a polgárháború, az ilyen rendezvények bőségesen szabadítják fel az élelmiszertartalékokat, évezredek óta bevált technika. -
prsq
aktív tag
De látunk egy órával többet. Reggel.
Illetve nem látunk többet, mert ugyanaddig van világos, mindegy hová csavargatjuk az órát.Nekem annak idején úgy rögzült be örökre, hogy a DST az egy kitalált valami, hogy Pannonhalmán, talán osztálykiránduláson, a díszes napórát néztük, és röhögtünk, hogy nem jár jól.
Aztán felvilágosítottak, hogy dehogynem, csak mivel nyári időszámítás van, vagyis így egykor van a zeniten a nap, tehát egy óra csúszás.De majd az ilyen archaikus sz@r napórákat is átépítjük közbeszerzésből, nehogy már a nap tudja jobban, mennyi az idő.

Sőt, a Föld tengelyferdeségét igazítsuk már helyre, és akkor nem fogunk sírni, hogy rövidülnek a nappalok, meg ilyesmi. Ja, hogy évszakok sem lesznek. Sebaj, most sincsenek igazából, majd nem kell annyi ruhát venni, meg téli gumit, király.
Ja, hogy ha nincsenek évszakok, akkor a mezőgazdaságnak reszeltek és éhenhalunk? Á, ez csak kitaláció, Brüsszel terjeszti, nem kell fosni, mindig volt valahogy, akkor is lesz. -
zoarden
tag
-
orbit76
tag
"és a parasztnál nem volt maximum kakukkosóra,"
Nem volt rá szüksége, mert mindegy volt neki, hány óra van.
kakas kukorékol = reggel
korong a gyomra és rövid az árnyéka = dél
sötétedik = este
A naptár már fontosabb volt. Mikor van mise, húsvét, böjt, mikor kell ezt-azt vetni stb. De a kutyát nem érdekelte hány óra van, max később már a harangozót a déli 12 miatt... -
zoarden
tag
Napi viselet,
pénteken érkezett
nyugi, természet, napnyugta fele ballagó percek, bármilyen időzóna is
-
5-ös kezelő
senior tag
Csináljunk egy fórum-szavazást, próbaképpen. Igazából mindkét álláspontban van igazság, tehát részemről csupán kíváncsiság. Nyuggerként talán vissza tudok majd állni a nappal ébren, éjjel meg jó mélyen (X. em., itt amúgy is korábban kel a Nap) alukálva módra.
- Két rádiós vekker simán átállt, keletre néző panel ablakában.
Egy szavazat a nyárira. -
Tasunkó
őstag
Ezt nem tudtam, hogy október utolsó szombatjától egy órával később kerül a déli zenitre a nap. Valójában ma ugorva kelt akkor fel.
szerk. ja értem, hogy most van zenitje és nyáron ugrik előre. aha. ez nem jó hír, mert így a délutánnak novembertől reszeltek, hiába a globális felmelegedés kellemes idővel kényeztet. Őseink pörköltszaftos bajusza, azt diktálja hogy ne lássunk egy órával többet. -
prsq
aktív tag
Mi a standard? Könnyű a válasz, amikor délben a nap a zeniten van. Azért őseink sem voltak hülyék, a természetből indultak ki, mert nemhogy kakukkosóra, de semmilyen sem volt a parasztnál.
Igazítsuk inkább a napunkat korunk zsenijeihez, akik egy okoseszköz nélkül létezni sem tudnak, hamarabb hisznek el bármit a facebooknak/tiktoknak, mint a saját szemüknek, sorban állnak a Darwin díjért, kipusztítják maguk alatt a bolygót, a tudományt - hozzáértés teljes híján - valami kocsmai böfögésnek tartják, az életet egyfajta valóságshownak, nulla realitásérzékük van, a történelem meg nyilván meg sem történt, mert a síkhülye csak kételkedni tud mindenben, kivéve a gyíkemberekben, akik chemtrailt finganak.
-
Tasunkó
őstag
-
andrew01
tag
Nem lehetne, hogy örüljünk, hogy van egy indok, hogy az összes kvarcóránkat végig simizhetjük?!
Legutóbb a kézírásnál feszültél rá egy témára, amit legszívesebben el is hagynál, mert az is tán ódivatú, a rozsdás múltra utal?! Múlt nélkül nem lehetne a jelen, e nélkül a jövő, ez az egész egy folyamat : ).
A túlélés amúgy is az alkalmazkodó készségen múlik, egy óra ide vagy oda nem hiszem, hogy ez volna az emberiség legnagyobb problémája, amit oly nehéz volna feldolgozni.
Amikor gyerkőc voltam 2 napig tartott egy 38 C-fokos kánikula, most 2 hónapig - valahogy ezt fajsúlyosabbnak érzem, amihez adaptálódni kényszerülünk.
Ohh, 1 órával korábban beszűrődik a nap, hát veszek (használok is néha) egy szemtakarót 800Ft-ért. Bár a hőségérzetet is 800Ft-ból, vagy egy mozdulattal el tudnám intézni, akkor amikor kilépek az utcára nyáron...
Görcsösen ragaszkodni egy véleményhez/preferenciához lehet hogyne, de fogadjuk el a másikét is tiszteletteljesen. Te így, ő úgy, nekem meg hót mindegy mikor süt a nap, csak süssön kíméletesen
. -
Tasunkó
őstag
Csak mit jelent ez esetben a standard? Hogy valakik kijelentették, hogy legyen így, amikor az utcán bokáig jártak a lószarban, patakban folyt a fekália és a vizelet, végig még a falukban is, a város meg őgy bűzlött mint a trágyadomb. Számunkra nyilván valamelyik labancz Ferenc Jóska, és a parasztnál nem volt maximum kakukkosóra, amit vagy felhúztak vagy leszartak. Semmi értelme hogy kipécézzük a történelem épületes és fogalmatlan hülyéit, mint a világok legjobbika, és hogy ahhoz igazítsuk a napunkat.
-
prsq
aktív tag
-
Sgarrista
tag
-
@mriya@
őstag
Én is a nyárit preferálnám, mert inkább tovább maradanék világosban.
Furcsa volt a karibokon, mert ott már este hétkor sötét van.
Észak-Skóciában viszont még éjfékor is világos van, mégis tud aludni az ember, maximum leereszti a redőnyt.
-
@mriya@
őstag
Mikor a közterületi és céges órákat percenként lehetett léptetni, érdekes lett volna ősszel 660-szor megtenni.
Tavasszal még ment a 60 léptetés, de ősszel inkább leállítottam a vezérórát, és később visszamentem beállitani a pontos időt.
Így is "bekerültem" egyszer a tévébe, mikor figyelmetlenségből a Blahát állítottam át elsőre, pedig azt utolsóként kellett volna.
-
Sungoo
addikt
-
Sgarrista
tag
-
Tasunkó
őstag
Az érvelést sem a természetes idő, sem a cirkumkulkuláris felemlítésétől nem látom semmineműen alátáamasztva, sőt, ma is egy órával tovább lenne világos, és ugyanúgy bárki mehetne a tyúkokkal aludni, nem kívánom nekik kitaposni az utat. Az messzemenően el tudom fogadni, hogy neked valamiért tetszik a téli.
-
Sungoo
addikt
-
zoarden
tag
Lehet nem volt szabatos a szóhasználatom de itt nem tanulmányokat írunk hanem röptében chatelünk, Reméltem hogy elgondolható, mire is akarok kilyukadni.. a lokális idő használatára
A fogalmakkal tisztában vagyok, de köszi a segítőkészségedet. Remélhetőleg nem okoztam ezzel zavart a természet rendjében -
Sgarrista
tag
Kis pénzért nagyon minőségi IWC Mark XX Homage
-
dzsi23
addikt
Na csak megtaláltam... ezen a videón látható a csat működése egy AW-n, a képeken pedig egy 549 dolláros Pitzmann Overture csatja. Ugyanaz a kialakítás, csak az AW esetén a gomb a logójukat ábrázolja... többek között az ilyen apróságok miatt drágább az AW.
Szóval nem véletlen, hogy drágább az AW, de tök jó, hogy olcsóbb órákban is látható ez a megoldás, akár alis órákban is megjelenhet. Bár nekem a belső gomb szimpatikusabb, amit pl. a San Martin is alkalmaz.

-
Tasunkó
őstag
Az idő, mint a mutató a beosztásban elfoglalt helye alapján az időzónához kapcsolódik, annyit még én is tudok, nem a napjáráshoz. Az időzóna meg az aktuális pozíciódhoz mérten helyezekedik el valahol, a szélességi vagy hosszúsági beosztásban, most mindegy. Nincs ilyen hogy természetes napjárás, a természet nem az alapján kel vagy fekszik, hogy hova csavarom a mutatót. Ki is próbáltam, és nem lett este. A jobbágy meg akkor megy amikor rászólnak, tehát azt sem befolyásolja, holmi óramutató.
-
dzsi23
addikt
Egyelőre egy órájuk van, amit a luxuskategóriába szántak (bár kinek mi a luxus, de szerintem itt nyugodtan nevezhetünk luxusnak egy 3000 dollár feletti órát, Svájcban nem feltétlenül), az engem meggyőzött. Bár ez egészen más stílus, amolyan "luxus sportóra", mint a Nautilus, Royal Oak, Overseas, stb., a Behrens meg inkább az elborultabb vonalon halad, szerintem nyugodtan mehet az Atelier Wen is a topba. Kíváncsian várom a következő órájukat.
Amúgy pont tegnap láttam olyan kívülről benyomható gombos gyorsállítós csatot egy másik microbi órán is, mint amit az AW Perceptionnél is használnak, de nem jut eszembe, melyik márka volt.

-
zoarden
tag
Jó hogy leírtad. Én is így gondolom.
A természetes napjáráshoz az eredeti időzóna ideje ( hüjje módon télinek hívott) illik jobban ezen a hosszúságon.
Az emberek a mesterséges, villamosság által elnyújtott esti güzülésbe szoktak bele, pedig nagyon nem tesz jót a cirkadián ritmusunknak. Ezen csak rontana ha egész évre a nyárit vezetnék be. Nem egészséges.
Mondom mindezt úgy hogy nekem bagoly típusú a berendezkedésem és este sokáig aktív tudok lenni.Asszem csak a gyakrabban hordott 3-4-et állítom át. A többi ráér.
A modern faliak rádióvezéreltek némelyik átállt de van amelyik nem.
A százéves feles ütős falit sajnos nem kellett, mert meg kéne javítani, a felhúzó mechanikát helyrerakni.
Amit ma meg kell tennem - a QM búvár kiszárítása,
sajnos nem vettem észre és kissé letekeredett koronával úsztam. Bepárállott, remélem a sós pára nem tesz annyi kárt két nap alatt a kvarc szerkezet fém részeiben. Mindenestre kitekert koronával napoztattam, amennyit lehetett, valamennyit csökkent az üvegen a mérete. -
Tasunkó
őstag
Egyértelmű hogy a nyári. Nyáron is fél 10-kor sötét van legkésőbb, télen meg a 4 óra helyett 5 kor. Ígyis főleg sötétben kelek, mert 6 ra bent kell lennem, nincs jelentősége. Az igazi szopás az lenne ha nyáron fél9 kor sötét, és reggel már 3 tól világosban aludni, pláne hétvégén még lényegében maradna 2-3 óra sötétben alvás. Kevés dolog miatt mennénk az utcára, a polgárijogaikat önként tálcán nyújtom, a szomszédomat álnéven jelentem fel, de ha téli lenne, akkor viszem a transzparenseket, még tán politikai fogoly is lennék.Igazi szabadság és méltó EU kérdés, ami elsápasztja a főtéri macskaköveket, végre egy nagy eszme az euroéper gondolkodás krémjének a kivonata, Varga Miklós énekelj.
Az Addiesdive automata pilóta rekordot döntött. Olyan összhangba került a metabolizmusommal, hogy 27 nap alatt 1 másodperc lett az eltérés, úgyhogy azt sem tudtam hogy rajtam van. Hébe-hóba ha valahol várakoztam és eszembe jutott, akkor levettem és megráztam, de nem emlékszem mikor, ritka alkalom lehetett. -
prsq
aktív tag
Pedig ahogy a klímaváltozás halad, jobban járnánk, ha reggel korábban lenne világos, és akkor tudnánk tenni-venni, napközben meg szieszta. (Estére meleg lesz, akkor nem sokat érsz megint a fénnyel.)
Nem a mezőgazdaságban dolgozókkal, hanem a gyerekekkel, tehenekkel, öngyilkosokkal nem törődsz.

A kormány önállóan nem szüntetheti meg, EU szinten kell hozzányúlni, csak hát nem egyezünk, az istenadta nép mást akar, mint a tudomány. De majd ha újra a Szovjetunióhoz tartozunk, megkapjuk a moszkvai időt, és kuss, 11-kor kel majd a nap.
Én speciel örülök a visszaállításnak standard időre*, már rühelltem a sötétben kelést (vagyishogy a gyerek is, meg majdnem indulunk iskolába és még mindig sötét van).
* Szándékosan így nevezem, a másik legyen DST, mert csak a magyar nyelv olyan hülye, hogy olyan elnevezéseket használ, ami szubjektív asszociációkat kelt rögtön, anélkül, hogy tudná az egyszeri ember is, hogy miről van szó. A többi nyelvben evidens (pl. Normalzeit), hogy melyik az eredeti (amikor a nap a zeniten van), és melyik az általunk kitalált, mesterséges agyszülemény.
Egyébként meg tökmindegy mi lesz, ígyis-úgyis szívunk, mert most a CET zóna keleti szélén vagyunk, tehát nyilván nem tökéletes nekünk, de a DST-t fixre véve az EET zóna nyugati szélén lennénk (sőt kilógnánk belőle), tehát az sem lenne jó. De majd rájövünk, milyen az, amikor reggel kilenckor még sötét van. (Az oroszok is rájöttek, vissza is csinálták, de magyar ember sosem tanul más kárán.)
A japánok meg röhögnek rajtunk, ők tudják, hogy hiába állítgatod az órát, akkor is csak ugyanannyi ideig van világos. Bírom, hogy ahelyett, hogy igazodnánk a természethez (mint őseink), megpróbáljuk megváltoztatni azt. Úgyis "ő" az erősebb.
Írtam ezt mind úgy, hogy huszonvalahány órát állítottam át az elmúlt két órában, már nem is számolom. Amúgy meg biztos én vagyok toleráns/türelmes, de én nem halok bele az átállításba, nyilván kb. egy hétig kicsit felborul a cirkadián ritmus, de aztán megszokom, pedig nem vagyok fiatal.
Bocs a hosszú offért.
A rádióvezérelt Casioim és a falióra simán átállt, bezzeg az ébresztőórák (3 is van) nem; nem is a fal zavar be, inkább az ablak, ha kiviszem az udvarra, akkor sokkal könnyebben kapnak jelet (az ablakba téve meg csak küzd).
-
Faresz1976
senior tag
-
petipetya
nagyúr
Én 11 órával előre állítottam az órákat
-
bigmasterg
addikt
Pedig nem szabad lecsúszni róla.
-
5-ös kezelő
senior tag
Kivételesen nem maradok fenn csak ezért 03h-ig. Vagy 02h-ig.
Hújá kormány, már rég meg lehetett volna szüntetni. Rajtam múlna, maradna a nyári. Ha meg a korán kelő népség a "télit", azaz a normált akarná, csatlakoztatnám az országot Athén időzónájához. Mondjuk ennek a Kedves Vezető is örülne, nem kellene számolgatnia az eltérést, ha meglátogatja atartótisztjétfőnökét. Este sokáig lehetne világos, reggel meg nem keltene hajnalban a napfény. Részemről ez nagyfokú önzés, tudom, nem gondolok a mezőgazdaságban robotolókra, akik hajnalban már a földeken vannak. -
Sungoo
addikt
Én a fali óráimnak drukkolok évek óta, de az új lakásban hiába. Itt el kell felejteni a szinkront.
-
Churpik
aktív tag
Azt tudom, hogy a Ciga, mint kínai felsőház még nem győzött meg, de mi a helyzet az Atelier Wen-nel? Befér a Behrens mellé a topba?
[Atelier Wen] -
pulutodurumo
őstag
-
Sungoo
addikt
Az most van?
-
Faresz1976
senior tag
Ne felejtsétek el visszaállítani 1 órával a "vekkereket"
-
dzsi23
addikt
Most jobban megnézve az általad berakott képeket, esélyesebb is, hogy egy SN0144-hez tartozik az az új piros "hieroglifás" textúrás számlap, mert a képen nincs indexgyűrű, az SN0129-nél viszont van.
-
dzsi23
addikt
Persze, vágom, hogy más a minta, csak arra gondoltam, hogy talán nem csak az árnyalatot, hanem a mintát is frissítik a piros esetén. Meglátjuk.
A narancs jól néz ki videón is, de megértem zoarden állaspontját is, mert a sötétebb sem volt csúnya. Viszont így egységesebb a széria, mert a kék is meglepően világos élőben. -
zoarden
tag
Jaj de jó hogy megvettem már- ez az új nem tetszik. A feketébe hajló dial pont hogy pozitív tényező volt a rendelésnél, élőben meg pláne! Van egy játéka a narancs és a barna között megvilágítástól függően, ami izgalmasabbá teszi.
Az újat nem venném. -
bigmasterg
addikt
Itt egy videó az új narancs számlapról: [link]
-
sipi83
aktív tag
Áh Pedig lenne miért, de túl finom pálinkái szoktak lenni. -
bigmasterg
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
Ezt akartam én is írni, de még vki komolyan vette volna.
Találtam némi zöld morzsát az elemtartó alján, talán vmi korábbi óccó elem tette, amit nem vettem észre anno. Mindegy, árát bőven megszolgálta már, és még látom éjjel simán (cca. 8 éves lehet). 12 év a felezési idő, szóval elégedett lehetek.
"Kéne valami szép magyar tradi." : Szomszédok feljelentgetése, nem jó ötlet.
-
dzsi23
addikt
Bár így kicsit kevésbé univerzális az óra, de tetszik a frissítés.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a pirosnak is jól fog állni ez a világosítás. És ha ez a piros is egy SN0144 lesz, akkor felesleges is két élénk piros modell. De az is lehet, hogy ez már maga a frissítés, és nem egy új modell.Viszont így, hogy a "régi" színeket frissítgetik, valószínűleg hiába várok új színeket.
-
Sungoo
addikt
Ezt még elfogadja rá, -15 dollár.
-
Faresz1976
senior tag
Steeldive 50 fathoms bronz 50e Ft kuponnal.
-
Faresz1976
senior tag
Én pont az ellenkezőjében reménykedem
. -
pulutodurumo
őstag
Remélem semmi jó akció nem lesz rá 11.11-kor, mert különben vennem kell egyet.

-
bigmasterg
addikt
Kis módosítás
Eddig ilyen sötétebb volt:
-
sipi83
aktív tag
-
dzsi23
addikt
"10-11 hónapot bír már csak egy elemmel"
Biztos sokat fogyaszt rajta a világítás.
-
Faresz1976
senior tag
Ez akár jó is lehetett volna, ha nem csúszik be pár esztétikai hiba.
-
driv4r
aktív tag
Az érv helyesen: ‘Most vettél órát, még tart a lendület, nyerésben vagy, most nem szabad kiszállni…’
Manuális kronóra nem tudnék jobbat, ráadásul nem másolt a dizájn se, kell ennél több?
Igen, még egy óra. -
sipi83
aktív tag
-
5-ös kezelő
senior tag
Ma már háromszor cseréltem órát, még nem biztos a holnapi melós. Carnival H3 csüves kapott friss Murátát, talán az lesz. 10-11 hónapot bír már csak egy elemmel, de még nem kukázom a werket. Tisztíttatni nem éri meg. Jövőre már munkanélküli leszek, jó lesz a 38-as VK64 Pagani is, kibírom mp nélkül (do hope).
-
Land
veterán
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
-
sipi83
aktív tag
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
Bár nem árulok el vele titkot, én is enyhén elfogult vagyok a bőrszíjak iránt, pedig búvár műfajban a legtöbben talán a fémet mondanák megfelelő választásnak. Pont tegnap méláztam azon, mi a fenének nekem ennyi
órabúváróra, melyiket is kellene elpasszolni, hogy aztán még több öreg nem búvárt vehessek az árukból. [kép] [kép]Most megnéztem, nyolcból csak kettő van fémen, de azok is inkább kényszerből, a Seiko Pepsi jubilee azért marad, mert irtózatos szenvedés volt rátenni, ahhoz az életben nem nyúlok már csere miatt, a Helm meg 22mm, akkorában most nincs jó bőr vagy gumi itthon. A krómtokos kamu búvárok esetében meg pláne adja magát a bőr vagy gumi, azok eleve hülyén néznének ki acélon. [kép]
-
Bukk900
őstag
-
dzsi23
addikt
Nálam is fennáll a lázadás veszélye, 2 hete (azaz múlthét hétfő óta) csak ez a zőccség van rajtam, de holnaptól már pihentetem... bár tartok tőle, hogy ha most félrerakom, többet nem fogom elővenni.

-
dzsi23
addikt
Én sem hordtam fémszíjat évekig, mert hiába tetszett, kényelmetlen és nehéz volt. Aztán a sok 40+ mm-es óra után jött egy 38-as, ami annyira tetszett fémmel, hogy muszáj volt azzal hordanom. Ráadásul az egy nagyon jó szíj volt, bele is szerettem. Azóta nagyon sok fémszíjas órám volt, és nagyrészt 40mm alattiak, amiknek nem zavar a súlyuk, és a szíjuk is rendesen meg van csinálva. Ha nem elég jó, akkor cserélem gumira.
-
Land
veterán
-
@mriya@
őstag
Kipróbáltuk, működött.
-
petipetya
nagyúr
Így:
- tartsd az órát kb. fél centivel felette, majd nyomd folyamatosan a gombot
- lassan (kb. 10 cm / másodperc sebességgel) húzd el az órát a géptől, és amikor a legtávolabb tartod tőle a másik kezeddel, engedd fel a gombotEzt szoktam kétszer számlappal lefelé, majd kétszer számlappal felfelé elvégezni.
-
Faresz1976
senior tag
-
petipetya
nagyúr
Nekem rendben működik. Van ez a kék, és egy középen lyukas fehér. Ez utóbbi állítólag erősebb, de órákhoz nekem eddig a kék elegendő volt. Négyszer szoktam lassan elhúzni a géptől, annyi elég.
-
petipetya
nagyúr
A bújtató fixen oda van varrva, vagy mozdítható?
-
Faresz1976
senior tag
Meg rendeltem ilyen vackot is. Remélem lesz valami hatása.
-
Faresz1976
senior tag
Megjött az új szíj. Tetszik az anyag, nagyon kényelmes.
-
5-ös kezelő
senior tag
Odáig nem fajult a dolog, még időben léptem.
Amfi megy vissza pihenni, zavaróan siet (NH36 után). Kvarcolok egy kicsit, nézegetem Alit, de semmi nekem valót nem találok 1előre. Ugyan belebotlottam egy 39-es piszkos tizenkettőbe, de sztem csak a tok pereme lett szélesebb, a számlap stb. uaz, mint az én 36-osomban. Lusták új tokot tervezni ott keleten. Pedig nem lenne nagy kunszt egy 38-40-es tok legyártása/előhalászása, rövid v rejtett tokfülekkel, keskeny peremmel és nagy számlappal, percbeosztásig érő nagy- és mp mutatóval. Miért nem mentem óratervezőnek, tudom.
-
sipi83
aktív tag
Na pont a héten döntöttem el, hogy kell egy mechanikus kronográf a dobozba, és kinéztem az 1963-at.

Nagyon tetszik az alap bézs számlap is, meg van már több színben panda is.
[Pontosabban ezt, itt néztem ki.]
42mm, sapphire - és ez itt az eu-ban van és akciós.
Nem tudom az Ali-n érdemesebb próbalkozni?
Szerk.: amúgy nem olyan rossz ez a szíj se hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
42200 - 42101
51799 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De még mindig nincs nekem való óra. És h ne csak a pontos NH óráimról zengjek ódákat, a bronz Willard NH35-öse késett melóban 3 mp-et, de lusta vagyok állítani rajta. Titán Berny-t vettem fel, hátha kialakul köztünk vmi, de nem. Teljesen elhibázott vásárlás volt.

Ami viszont továbbra is bosszantóbb, hogy amikor indulnak az alis kuponok, a store kuponok lejárnak.

Áh Pedig lenne miért, de túl finom pálinkái szoktak lenni.