- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
43500 - 43401
51799 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ceree
senior tag
-
dzsi23
addikt
-
Ceree
senior tag
Az ősszel teljesen belezúgtam egy Mysterious Code kronográfba. Sokat nézegettem, dobálta be -60%-os kamu coin akcióba... Mindig rámentem, hátha megadja, de sosem. Aztán egyszer ráuntam, megrendeltem, majd mikor megjött... élőben tökre nem illik hozzám. Eltűnt a szekrényben, néha elővettem, de még mindig nem én vagyok, így erőt vettem magamon, hogy eladom. Ma írom a hirdetést róla, rakom be a képet... nézegetem, nagyítgatom... Bakker, ez tök klassz! Kép alapján megint megvenném...
Voltatok ti már így?
-
fakekorom
tag
-
fakekorom
tag
hogyan választod ki a megfelelő betéteket? fanfact: én egy óraüveget összetörtem
-
Faresz1976
senior tag
onnan megszökött... Most a padlás jön
-
Digitalpimp
senior tag
A pincébe nem lenne egyszerűbb bezárni, mint minden "rendes" családban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
petipetya
nagyúr
Csigalom nyugavér,
Faresz lassan visszatér 😎 -
5-ös kezelő
senior tag
Egy éve vettem az Alis tokprést, és most volt csak alkalom kipróbálni. Simán lezártam a Lorus kvarc pattintós hátlapját, ami szenvedős volt célszerszám nélkül. Így viszont gyerekjáték. Bőven megérte beruházni azt a 3-4 ezrest.
-
dzsi23
addikt
Köszi mindenki nevében!
driv4r #43487:
Szerintem a Spork is elfogadható pontosan 4 órai koronásnak, de a friss modelleken már nem nagyon van ott.
Most hirtelen visszagondolva csak az SNK809 jut eszembe az óráim közül, aminél 4 óra környékén volt a korona, de az is 3.8-as.
7S, 4R, 6R, stb. szerkezet esetén nem jönne ki a dátum 3 órához, ha pontosan 4 óránál lenne a korona. Bár csak pár fokkal elforgatva kellene felnyomni a számokat a dátumtárcsára, de úgy tűnik, hogy a Seikonak egyszerűbb volt a koronát eltolni, mint egyedi dátumtárcsát gyártani a 4 órai koronás órákhoz... cserébe így könnyebb a szerkezetcsere is, mert nem kell gondolkodni, hogy 3 vagy 4 órai koronásba kerül, és dátumtárcsát sem kell cserélni.
A Spork ugye 4R-es, ennek ellenére 4 óránál van a korona, cserébe szokatlan helyen van a dátum.
-
Faresz1976
senior tag
-
Churpik
aktív tag
Faresz!
Már kezdtem aggódni
-
LimaBravo69
tag
-
driv4r
aktív tag
Apropó, SKX tok és a többé-kevésbé 4 órás korona pozíció téma, legalább elsüthetek pár képet még novemberből, aztán végre törölhetek, megint kezd betelni a telóm.
Megnéztem anno az enyémeket, a Spork icipicit gyanús, de a többin (1, 2, 3) szerintem pontosan 4 óránál van a korona, a Citizen 8 órája is tükrözve 4, egyedül a Parn* a nyilvánvaló kakukktojás.
'Napi érdektelen' c. rovatunkat olvasták.
-
driv4r
aktív tag
Akkor nem fogalmaztam elég pontosan, nem a vadi új vs rommá gyalázott a lényeg, melós óra, hanem a különbség az anyag megmunkálásában, kialakításában. A 4. képet érdemes jobban megnézni, ott látszik igazán a különbség: Steinhart csat záróeleménél minimum másfélszer vastagabb a kínai, Steinharté ráadásul el is vékonyul a végénél. A kínai csatról nekem ránézésre is a ‘forgácsolás, tömör, acél’ kifejezések jutnak eszembe, a nyilvánvalóan szintén Kínában készült Steinhartéról meg inkább a ‘hajtogatott, préselt, lemez’ szavak. De igazából in the metal érződik a diffi. Drukkolok, hogy sikerüljön rágyógyítani a megrendelt újat.
-
dzsi23
addikt
Cuki a Waltham!
"nem 18 millire, hanem 16-ra szűkülnek"
Pedig említettem.
De nyugi, én sem figyelek magamra... leírtam itt is, hogy az skx tokhoz 22-es szíj kell, ezért nem jók hozzá a meglévő 20-as fkm szíjaim. Erre nem megrendeltem ahhoz is egy 20-as szíjat?! Megszokás...
Múlthéten meg is jött, hétvégén pedig megrendeltem a 22-est, ma az is megérkezett. 
Szóval sárga fkm kettő pont nulla... 22/18.

És ha még nem lett volna elég valakinek, egy újabb SM fotó...

Szerk.: Már a nato szíjat is fordítva hordom.

-
Faresz1976
senior tag
Hú mennyi minden történt itt az utóbbi időben.
Hát akkor gratulálok az új szerzeményekhez mindenkinek!
-
LimaBravo69
tag
-
LimaBravo69
tag
van "némi" különbség valóban, bár gondolom az erősen használt szíjat-csatot nem teljesen korrekt egy újhoz hasonlítani

Ahogy írtam, nekem csak annyi gndom van a gyári csattal, hogy nehezebben nyílik, és nem sikerült kényelmesre "hangolni" a hosszát.
A fotó alapján az Alis mérföldekkel jobban néz ki, mostmár azon aggódok, hogy sikerül-e
felszerelni a szíjra.
A modellel kapcsolatban igazad van, valamiért az ugrott be elsőre. Ettől függetlenül (Bond ide-vagy oda
) ez a vintage dizájn nekem nagyon tetszik. -
driv4r
aktív tag
Sajnos tévedtem, a pénzt nem terápiára kell félretenni.
Hanem vagy 2 db újabb FKM-re, vagy 2 db új csatra. Sőt, igazából nem is 'vagy', hanem 'és', mert igazából 2-2 új szíj és csat kellene az optimalizáláshoz.
Nagyon-nagyon benéztem, ezek a sima 20mm FKM szíjak nem 18 millire, hanem 16-ra szűkülnek, lötyögnének rajtuk a meglévő 18 millis csatok. Tehát a csatok kihasználása miatt kell két új szíj, a textúrás fajta (nevezzük 'dzsi kedvencének'), az a 20/18 méretezés.
A most vett zöld és fekete kihasználásához meg kell két új 16mm csat, bármennyire is hülyén fognak kinézni, mert azt hiszem, az csak a rövid pillangóban van.
Soha se lesz ennek vége.
-
driv4r
aktív tag
Kutyulásra még számos lehetőség van, a táblázat egy régi Hodinkee-cikkből való.
És akkor a bilibe lóg a kezem, megfizethetetlen régi Rolex modellek helyett pedig inkább felteszem a ma érkezett cuccokat, szerencsére még pont az irodaház zárása előtt futottak be, legközelebb csak januárban nyitnak.
2 Alis FKM, a meglévő 2 olcsó csathoz vettem őket, de szerintem benéztem valamit, ezek nem mintásak, mint a barna, mindkettő sima. A fekete OK, a zöld viszont nagyon sötétzöld, a képeken olíva volt inkább, ez nem tetszik.2 újabb női, a feleségem megöl, ha megtudja, ezért taktikusan félreteszem jövőre, csak lesz majd valami alkalom, hogy odaadjam neki, lányomnak, vagy rokonnak valami alkalomból. A 2206 werkes tonneau Seiko kék számlapja nagyon szép, az óra meg drabálisan nagy a többihez képest, 25x35mm, lehet, hogy az újdonság varázsa miatt könnyebb lesz elsütni itthon. A fehér laparanyozott koktél egy kézi húzos Waltham, valamit csak kezdünk azzal is.
És akkor idén már nem szeretnék több órát venni, félreteszem inkább a pénzt terápiára.
-
bigmasterg
addikt
Bocs, kicsúsztam a szerk időből.
Első linken lévő neve 6200, ami a a 6200as submarinerrel kinézetben megint nem stimmel.
-
bigmasterg
addikt
De van aki lelkes és a
steinhartot, régi Tudort is másolja: thorn
Merci hand + rózsa, de 3-6-9, piros háromszög és 0-15 hasmark is van.
Ja meg rivet bracelet.
Szerk.: ja egyik képen Snowflake, másikon merci.Szerk sokadik: valszeg' nem volt minden fotójuk a mercisről és oda erről a másik modellről raktak be képet.
-
driv4r
aktív tag
Vagy pláne a BB54, az még közelebb áll a 7922 Tudorhoz.
Az a linkelt Steinhart homage szerintem Explorer számlapos 5513 (bár állítólag 6538 is készült ilyen pár darab); ínyenc választás amúgy, mert az eredeti ritka madár, félmillió körül indul, inkább Sotheby's vagy Phillips kategóriás.
De azért a Steinhart is megéri a pénzét, mert rendesen megkutyulta, a lünettán nincsen 0-15 hash mark, viszont van rajta red triangle, plusz 3-6-9 a számlap. Szerintem ilyen
Rolex referenciaállat nincs is, ahogy az egyszeri székely mondta a zsiráfra. -
dzsi23
addikt
A videón a biztonsági zár csillog annyira (az a kis extra "fül", amit ráhajtasz a csatra), az valóban políros, de nem az adja a csat felületének legnagyobb részét, így tárgytalan.
+ a belső rész (békaláb) is políros, de az meg csak szétnyitva látszik.Viszont driv4r fotóit megnézve, nem is biztos, hogy rá tudod rakni az új csatot a gyári szíjra, mert más a csatlakozása.
-
dzsi23
addikt
Legyen a dinnye, olyan még nem volt itt!
-
bigmasterg
addikt
-
driv4r
aktív tag
‘Gyári megoldás’ Steinhart kapcsán: lehet, hogy az újak már jobbak, de a régebbi modellek csatja a kanyarban sincs egy mostani, kb. 3000 forintos bog-standard kínaihoz képest. Mondom ezt úgy, hogy köztudottan immunis vagyok a fémszíjak ‘minőségére’ vonatkozó populáris hiedelmekre vagy meggyőződésekre.
Pár fotó, ég és föld; régi alu lünettás Ocean One GMT csatja vs legolcsóbb mart kínai.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
A Dr. No / Bond Rolex egy ref 6538 Big Crown volt, az általad linkelt Steinhart homage inkább egy 3-6-9 Explorer dial ref 5513 akar lenni. -
Digitalpimp
senior tag
-
LimaBravo69
tag
Igazad van neked is, dzsi23-nak is

De az általad linkelt videó alapján is, (időzített indítás), meg a saját csatomat szemüveg nélkül nézegetve nekem a csat polírozottnak tűnt.
Tök fényes a felülete, szinte mint a tükör
Mindenesetre megrendeltem egyet, 16 USD volt, januárban beszámolok róla. A minőségéről is, nomeg arról, hogy hogyan megy az eredeti fémszíjhoz - hátha valakinek később még jól jön az infó.
-
dzsi23
addikt
Már kaphatók az SN0129 búvárok. És ezzel együtt visszatért a régi cápás hátlap is.

-
bigmasterg
addikt
Ez a csat polírozott? [link] Nekem szálhúzottnak tűnik, persze lehet csalóka a videó.
-
LimaBravo69
tag
Asszem ideje lesz új szemüveget csináltatnom..

Lefotózva, belenagyítva tényleg.
Csak úgy szabad szemmel ránézve nekem inkább tűnt polírozottnak.
A gyári csat amúgy teljesen rendben van, nincsenek eldolgozatlan élek, csak a szokásosnál nehezebben nyílik, és a méretezés. Most az a verzió van, hogy egy szemmel több, mikroállítóval a legrövidebbre állítva. Nem hordhatatlan, barátkozom vele.Megrendelem az egyiket akkor, kösz a tippet, túl nagy bukó nem lesz rajta, ha mégsem válik be. Alapvetően amúgy jobban szeretem a "gyári" megoldásokat, az is lehet, hogy feltéve jobban zavarna a tudat, hoy ez nem így lett megálmodva.
De ez már az én hülyeségem
-
dzsi23
addikt
Na, jó, hogy rákérdeztem az órára. Ez az óra, valamint a szíj és a csat is szálhúzott, csak a oldala políros végig, vagyis jó lesz hozzá a szálhúzott csat.

Ha jól látom, a gyári csaton van 4 lyuk, annak elvileg elégnek kellene lennie, de nem túl nagy kiadás egy alis csat, szóval tehetsz velük egy próbát, viszont nem biztos, hogy a csat éleinek eldolgozása olyan jó lesz, mint a gyári Stein csat esetén (bár nem volt még Steinhartom, így nem tudom, mennyire jól van eldolgozva, csak sejtem, hogy eléggé). -
LimaBravo69
tag
Ahh, a gyorsolvasás hátránya, erre nem figyeltem

Még az idén "érkezett" egy Steinhart Ocean One Vintage, ezt is kb két évig nézegettem, aztán egyszercsak nem vártam tovább
.
Talán az első James Bond filmben viselte Sean Connery. Tudom, Rolex copy, de ez a verzió (mármint az eredeti) megfizethetetlen.A gyári csat nem nyitáskönnyített, és a szíj hosszát is nehezen állítottam be. Egy szemmel rövidebben nagyon passzentos, egy szemmel hosszabban a mikroállítót a legrövidebbre állítva is lóg egy kicsit, egy búvárhosszabbítós csat ezt talán megoldaná.
-
dzsi23
addikt
Nem 10 dollár a szállítási költség, hanem 10 dollár felett ingyenes a szállítás, alatta pedig 2 dollár.
Viszont minkettő szálhúzott, amiket linkeltél.Szerk.: Esetleg polírozhatod, és probléma megoldva.

Amúgy melyik órához kell políros csat? -
LimaBravo69
tag
Szeretnék Aliról 18mm-es polírozott acélcsatot rendelni, csak a csatot, tehát nem kell az egész szíj.
Amiket találtam, fotók alapján nem vagyok biztos benne, hogy a felület polírozott, vagy szálhúzott.
Pl:
[link]
[link]
Árbeli különbséget most nem említek, mert a 15 dolláros cucc ingyen postával jön, a 7 dolláros meg 10 dodó postaköltséggel
Esetleg valaki rendelt már polírozott csatot? Ha igen, egy link jól jönne.
Előre is kösz! -
koxkids
őstag
Fekete valóban elég komoly
főleg mesh szijjal. -
dzsi23
addikt
A Tudorral nehéz versenyezni.
Bár a maracuja trópusi gyümölcs, ennek a San Martinnak nagyon jó, őszies színei vannak, én meg úgyis akartam egy őszi órát a nyáriak mellé. Talán még a karácsonyi hangulathoz is passzol, szóval valószínűleg elég időt kap majd tőlem mostanában. És szerencsére a narancs számlap árnyalata + az egész színvilág eléggé elüt a másik narancs órámtól, így lazán megférnek egymás mellett.
Skb-n dec. 26-át írtak a küldésre, az januári érkezést jelentett volna, így inkább aliról rendeltem. Kuponokkal befért vámmentes határ alá, sőt, az skb-s ár alá is 2-3 dollárral (még akkor is, ha beleszámolom a 10 dolláros skb-s kupont).
Ja, és itt volt Kínából 7 nap alatt, holnap pedig érkezik egy szíj, amit 4 napja adtak fel, szóval ennyit az ünnepi szállítási paráról, rekord gyorsasággal jönnek a csomagok.
-
bigmasterg
addikt
Lehet tudni honnan rendelted? skb?
Nekem a menta tetszett legjobban a fentiek közül, de mióta kijött a fekete verzió, azóta az lett a kedvenc sn0118-am.
De továbbra is kéne' egy SN0116 is (vagy kettő
),
de még az SN0129 sem kapott elég csukló időt, még annyira sem hogy el tudjam dönteni, hogy zavar-e / megszokható-e számomra a korábban elmített kis leolvashatósági mizéria. Gyk. két napig hordtam amikor írtam róla, de szerencsétlenségére akkor érkezett a BB58 is, azt azóta nem lehet lerobbantani a csuklómról. Ez nem a hullámos SM hibája. -
dzsi23
addikt
Upsz, ez véletlen volt.
Digitalpimp #43457:
Köszi!
A dinnye is elég ütős (meg amúgy a többi is), majdnem azt vettem.

-
Digitalpimp
senior tag
-
dzsi23
addikt
Ezt túltoldtad...
bigmasterg #43454:
Köszi!
Valóban nem rossz a gyári szilikon/gumi szíj, csak abba tudok belekötni, hogy nagyon beszűkül a csatnál (16mm). Ez nem katasztrófa, több órám fémszíja is 16-osra szűkül, de nem rajongok érte. Viszont szerencsére a kedvenc fkm szíjamból is létezik barna, talán majd rendelek egyet, az 18-as a csatnál.
Jelenleg a fenti képen látható burgundi nato van rajta, színben az is nagyon passzol hozzá, bár nem tudom, mennyire adják ezt vissza a képek... mindenesetre bedobok még párat.
San Martin SN0118-G Passion Fruit
-
zoarden
tag
én nem akartalak meggyőzni valamiről.
Sajnos sem az ISL, sem az Erebus, sem az SM résztuljadonosa nem vagyok hogy bármelyiket védenem kéne
.
ohh, nem akarom magyarázni részletesen amit írtam erről, de nem egyetlen tényező-ok-alapra lehet visszavezetni ezt ez egy leegyszerűsítés
Az SM-ről valóban nem ezt akartam sugallni, így remélem az aggodalmaid nem terhelnek tovább ezzel kapcsolatban
-
-
De lehet hogy félreértem,
ha azt szeretnéd hogy azt feltételezzem:
konteósodom virtuálisan a kedvedért és vérkomollylatlanul állíthatom- hogy egy gyártóson készülnek, előzetesen Jody meglopta az SM-t dizájnilag, időgépet is használva.... ha ezzel vidámabb leszel!
-
bigmasterg
addikt
-
Jenne
őstag
Szia!
Köszönöm.

Azt gondoltam/reméltem, hogy eredeti lehet csak rákérdeztem. Viszont igen csak pontos a szerkezete. Többszöri mérést követően az eredmény: + 3 sec 34-35 nap alatt. Ebből gondoltam, hogy vélhetően nem lehet kínai olcsó másolat, mert azokban nincs ilyen pontosságú szerkezet. De például a szomszédomnak, aki a Temuról rendelgeti az óráit (van három kínai órája is), BINBOND meg RUIGE néven, a harmadik nevét nem tudom, de olcsó 3000 forintos cuccok. Na ezek hetente sietnek 12-15 másodpercet. Megrendeli ezeket aztán 2-3 hét után elemcsere...
-
dzsi23
addikt
Ahogy pl. a Seiko és a Casio, a Citizen is több országban gyárt órákat. Ettől ezek még japán órák, mert nem az a lényeg, hogy hol gyártják, hanem az, hogy mit, hogyan, és milyen minőségi elvárásoknak kell megfelelnie.
Ha
klónreplikahamisítvány lenne, akkor nem írnák rá, hogy Kínában készült. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Az valós lehet, hogy a Q & Q óra gyártása Kínában történik? Őgy tudom, de javítsatok ki, hogy a Q & Q CITIZEN Watch Co. leányvállalata és Japán.
Ez az óra [kép]---[kép] elvileg Japán, de a hátoldalán Made in China. Kép nem a legélesebbre sikerült, de talán látható: [kép]
Vagy lehet, hogy ez egy jól sikerült Kínai klón lenne?
-
dzsi23
addikt
Maracuja?
Édesburgonya?
Meggyespite?
Pontosan!
San Martin SN0118-G Passion Fruit
-
dzsi23
addikt
Korábban nekem is mind ilyen zöld műbőrben jött, viszont a legutóbbi kettő (SeaQ és 62MAS) fekete műanyagban, azt visszalépésnek éreztem.
@Szerk2.:
Könnyen meglehet.
-
bigmasterg
addikt
-
dzsi23
addikt
Rég láttam ilyen kis zöld utazódobozt, már attól féltem, hogy végleg elengedte a San Martin. Szerintem hiba lenne, mert jobb, mint az a lapos fekete műanyag, amit lassan az összes kínai márka használ (az utóbbi időkben a San Martin is).

-
andrew01
tag
Pont ezért veszik el... mert sajna nem lehet direktbe beváltani, csupán árfarigcsálásra jó. Most is pl. egy az egybe vehetnék rajta egy 130k-s órát - de jó is lenne
.
Amúgy sokat spóroltam vele a másfél év alatt, szóval jó cucc, de nyár eleje óta nem gyűjtöm, csak a napi 75 widget simogatás maradt hagyományból
ennyi nagyjából elég is ahhoz, hogy 2-3havonta mikor jönnek az akciók 3-4ezret tudjon extraként még faragni az ember. Ill. arra, hogy pont nem kell megvárni egy akciót, mert ha adott terméknél épp felbukkan random 20% mondjuk, akkor rögvest jóárasítva be is lehet húzni.Ez alól a tavasz végi Coin mánia volt kivétel, ott jól jött, hogy sok volt régről. Volt, hogy több szimpla terméknél is tudtam fogni, pl. óra tartó doboz 6000 helyett 2500ért jó feeling volt megcsípni, azóta is 7k-ért megy.
De ez úgy tűnik évente van/lesz.. ne legyen igazam és legyen sűrűbben : ) -
oba
addikt
-
dzsi23
addikt
A legutóbbi óravásárlásomnál 505 coint használtam el, + van általában valami "subsidy deduction" is, ami magyarra fordítva sem mond sokat, ez ebben az esetben 300 coin volt, vagyis 805 coint vont le. Ezzel spóroltam 5.05 dollárt, ami tök jó, több, mint a semmi, de nem ezen múlott a vásárlás... a 30+33 dolláros kuponokon már inkább.
Viszont amikor egy 75 dolláros Parnsrpe árából lejön 45 dollár a coinokkal, az már nem elhanyagolható, csak nagyon ritka. -
pulutodurumo
őstag
Ráadásul eddig évente vesztek el a coinok, mostmár csak 6 hónap a szavatossági idő. Költsetek gyorsan sokat, hadd pörögjön a kínai gazdaság.

-
dzsi23
addikt
Nincs sok veszítenivalóm.
-
bigmasterg
addikt
-
dzsi23
addikt
-
andrew01
tag
Az biztos : )
-The Mad Watch Collector- ->RusselMás: nemsoká' kámforrá lesz pár coin
Nem sokkal van több... még abból az időkből duzzadt fel tavaly év vége-idén év elejekor, mikor még hittem a 🎅 -ban, mármint abban, hogy mondjuk SM-k röpködnek majd nyáron féláron... aztán felocsudtam. Arról nem is beszélve, hogy nekem igazán tetsző sem jelent meg a kínálatukban, ami mondjuk 85%-os áron is csábító lett volna.
Azért Sugess-be meg WD-ba konvertálódott pár ezer, de az emlékeimben felbukkanó tavaly nyári 16ezer coinos beolvasztási lehetőségtől igen elmaradt.. s tán már soha nem is lesz olyan : )
-
dzsi23
addikt
-
Churpik
aktív tag
-
andrew01
tag
-
Churpik
aktív tag
-
dzsi23
addikt
A biztonság játék az volt, hogy egy visszafogott, a célközönség nagy részének biztosan tetsző órát alkossanak. Az indexek azért lettek négyzet alapúak, mert az illik a többi elemhez.
De legalább onnan, hogy az Erebus minden téren gyengébb, mint az Islander, eljutottunk oda, hogy egyszerűen csak nem tetszik neked, ez meg ugye zsákutca; nekem tetszenek, neked nem, és egyikünk sem fogja meggyőzni a másikat, még a márkanév átköltésével sem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Nem csak a számlap szín miatt jutott eszembe."
Pedig az SN0144 és az Ascent esetén szerintem legfeljebb a számlap színe egyezik valamennyire. Persze, mindkettő "egyszerű" 3-mutatós GADA, dátummal 6 óránál, oyster szíjon (az Ascentnél opció a jubilee, de szerintem jobb az oysterrel), Miyota 9015-tel, de amúgy minden részlet más (indexek, mutatók, tok, számlap minta, stb.). Feltetélezem, hogy a "vicc" ("A vicc hogy találtam olyat, ami az SM SN0142-re emlékeztet erősen") alatt nem azt értetted, hogy az Erebus az SN0144-től vett ihletet, mert az Ascent 4 hónappal korábban jelent meg.

-
zoarden
tag
Hát igen, a biztonsági játék meg az izgalmas közötti eltérés például az ami pont egy kis-árnyalattal viszi odébb hogy ne tettszen annyira. de nekem ez a kocka index sem tartozik az ízlésemhez (tudom a biztosnági / tisztelgés része ez is).
A linkelt ISL-ek nekem is tetszenek.
A káosz engem nem zavar. Egységes formanyelv az egyes családokon belül és közöttük ilyen kis gyártónál egyáltalán nem szoroz/oszt nálam semmit , asmíg homáozsolnak akár ISL, akár Erebus, Rombus vagy Romulus, esetleg Cirrocumulus is van ráírva
.
Igen az SM 144-re (GX) gondoltam és közben 142-őt írtam (pedig tegnap is volt rajtam). Nem csak a számlap szín miatt jutott eszembe. -
Faresz1976
senior tag
Ez a Skmei elég pofásan néz ki. Nyárra, strandra tökeletes lenne.
-
paprobert
őstag
Gyereknek rendeltem újra SKMEI 1628-ast, és úgy tűnik változtattak a szíj anyagán.
Már nem az a szuperruganyos letapadós gumi, hanem érezhetően keményebb lett. Még mindig valamivel puhább, mint az eredeti G-Shock, de a korábbiakhoz képest kb. félúton helyezkedik el.
-
Churpik
aktív tag
-
dzsi23
addikt
Szerintem eléggé egyben van az Origin dizájnja (azt leszámítva, hogy egyértelműen Pelagos ihletésű), nem véletlenül beszéltük itt, hogy "biztonsági játék" volt az első órájuk, nem nagyon lehetett mellélőni vele. Ahogy az "Őszintén órákról" videókban is elhangzik olykor, "egy egységnyi óra", egy alap toolwatch. De érthető, ha neked nem tetszik, nekem sem tetszik minden óra.

Talán rakhattak volna bele 9-es Miyotát, hogy kicsit vékonyabb legyen, de az NH35 is a biztonsági játék része volt."A vicc hogy találtam olyat, ami az SM SN0142-re emlékeztet erősen"
Gondolom, itt az SN0144-re gondoltál, de azért nem a San Martin találta fel a színátmenetes számlapot.
Na meg az Ascentet 12 színben dobták piacra, amiből talán 8 színátmenetes volt, elkerülhetetlen, hogy valamelyik ne emlékeztessen egy másik órára. Sok tesztelő is pont azt említette meg negatívumként, hogy túl nagy a színválaszték, ami csak összezavarja és elbizonytalanítja a vásárlót. 
"nem nem valódi kézimunkával mart"
Milliós ár alatt nem nagyon van kézimunkás számlap, lézeres esetleg.

Amúgy nekem is megtetszett már 1-2 Islander óra, némelyiknél egy hajszál választott el a vásárlástól, pl. ennél a lazac búvárnál, vagy amikor SARB035 alternatívát kerestem, sokáig esélyes volt az Islander Brookville, aminél SARB tokot használnak, de a Datejust mutatókészlet és számlap végül eltántorított, pláne, hogy akkor már volt Datejust homage-om. Az Urban Gentry kollabos field is jó lett. Szóval akadnak érdekes óráik, de összeségében kicsit káosznak tűnik a kínálat.

-
zoarden
tag
és #43385 pulutodurumo -nak
Revideálom részben a korábbi kijelentésemet.
Lemaradtam az újabb típusról*.
Most megnézegettem őket.
Elsősorban az Origin kezdeti verzióira alapoztam korábbi véleményemet, aminek a designja nekem valahogy nem állt össze egybe. Másrészt a kínaik közül nem láttam kiemelkedni - amit azok ne tudnának, szóval olyan érzésem volt hogy ad nem annyival "több" órát náluk. Hacsak nem a finiselése szebb, illetve a QC biztosan odafigyelősebb.
Ez az órakép, összhatás továbbra sem jön közelebb az ízlésemhez és a jól-tetszőleg elfogadásomhoz. Ez van, most az én egyéni, mostanság aktuális designoptimumohoz van távolabb mint másoknak. A népeknek eszerint biztos bejön.
A "palotát" a yt csatorna bevételéből vette?
*Az Ascent viszont kellemes!
A vicc hogy találtam olyat, ami az SM SN0142-re emlékeztet erősen és Jodyéban a kardmutatók jobban bejövősek mint Martinéknál (sokat használt fajta).
Valamint van gilosált (guilloché ) számlapra emlékeztető variáns is
(gondolom préselt/nyomott, nem nem valódi kézimunkával mart :-) de attól még minőséginek hat a képeken.
Marknak rengeteg féle ISL-je jelent meg az elmúlt években. Valóban nem követ olyan utat mint amit Jody kigondolt. Ennek megvannak az előnyei, hártányai.
Van a kiérleltségnek finom esszenciája , de néha unalmassága szemben a nyerseséggel, frissességgel ami sokszor nem jól sül el, néha emg igen.
Van köztük pár, ami nekem érdekes és kitűnik a tömkelegből, a homage elemek ellenére is. -
petipetya
nagyúr
-
Jenne
őstag
-
Churpik
aktív tag
-
Jenne
őstag
-
fakekorom
tag
-
zoarden
tag
-
Churpik
aktív tag
Rozsdamentes tokos, zafíros Q&Q kvarcok érkeztek Astronékhoz Kecelre, Miyotával, fekete vagy fehér számlappal. Ár: 13900,-
-
@mriya@
őstag
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
A mágneses Milanese szíjak pl..ez [kép] mennyire erősen tartják meg magukat a kézen? Esetleg óvatosabban/jobban ráfigyelve kell viselni, nehogy szét kapcsolódjon?
Nekem más fajta van van már jó ideje [kép], van rajta egy biztonsági kis ráhajtható fül, eddig még sosem nyílt szét.
Azt a mágneses megoldásút azért kérdeztem, mert az unokánk ilyet szeretne, de előtte rákérdezek itt, hátha van tapasztalat.
Köszi előre is. -
CactuS
Arcképgyáros
-
dzsi23
addikt
A Zodiac valóban műanyagnak tűnik, mert a tok is kerámia. A Proxima zafír lünettabetétet kapott, tippem szerint a San Martin is.
A Proxima kapható más színekben is, biztos a SM is több variációban lesz.
A visszajelzések alapján a lume sem olyan rossz, mint a gyári kép alapján gondoltam.
-
Churpik
aktív tag
-
dzsi23
addikt
-
CactuS
Arcképgyáros
-
dzsi23
addikt
-
CactuS
Arcképgyáros
-
dzsi23
addikt
Facebookról nyúltam a képeket, még nem kapható.

-
dzsi23
addikt
Én sem akartam, de csak becsúszott még 1-2 dolog a karácsonyi akcióban... kíváncsi vagyok, hogy megjönnek-e karácsonyra.

Ezt a pici réz oroszlánt még november 1-jén rendeltem, 2 napja jött meg. Bár ez itt nagyon off, de annyi köze van az órákhoz, hogy csak azért rendeltem, mert a Cronos rendelésekor kellett még 1 dollár a nagyobb kuponhoz, és ez jött szembe először (rakhattam volna mellé egy órát, hogy legalább a kép ne legyen off, de tegnapelőtt fotóztam, nem jutott eszembe).

-
Faresz1976
senior tag
pálinkafőző
.
Azt a szent kézigránátot előbb kellett volna használni. Még a "... na menj fiam csapd le a fejét" előtt
. -
5-ös kezelő
senior tag
Ez jó, már majdnem úgy jártam, mint Sir Robin a vérnyúllal.
Meg különben is, majd az utcai harcos megvétózza.
Kapjunk mi is valamit, ne csak a pálinkafőzők. -
Faresz1976
senior tag
Majd februárban nyújtanak be valami módosítást. Persze csak HA benyújtanak.
Ráérsz még, nem kell sietni
. -
bigmasterg
addikt
AD2030 milánóin, ez sem rossz, de nekem a bőrrel jobban bejön.
-
Faresz1976
senior tag
-
Tasunkó
őstag
Fura lenne, mert mindenhol azt látni hogy Kína jelenléte erősödik. Görög kikötő, autógyárak. Szinte mindent az aliról vettem, most meg ha újra ráteszik az eu kereskedők a százalékukat, akkor megint alig veszek valamit mint régen, és ez nyilván általános, így a világgazdaság is és a kínai is csökkenőbe fordulna, ha ezt meglépnék. Kelet európában meg hirtelen elzárnák a mindennapi kenyeret, mert itt annyira meghatározó a kínai áru.
-
Churpik
aktív tag
A mikor a kérdés csak.
[Temu and Shein: EU to crack down on growing flood of packages from Asian online retailers]
-
5-ös kezelő
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
43500 - 43401
51799 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung kuponkunyeráló
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- Steam Deck
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- UGREEN USB 2.0 2x1 USB KVM kapcsoló
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Voltatok ti már így?
onnan megszökött... Most a padlás jön ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már kezdtem aggódni
De nyugi, én sem figyelek magamra... leírtam itt is, hogy az
Múlthéten meg is jött, hétvégén pedig megrendeltem a 22-est, ma az is megérkezett. 

:

-

.