- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faresz1976
senior tag
-
dzsi23
addikt
Nappal készült (az asztal és a laptop alapján a munkahelyemen), de mivel xar volt a szerkezet, szerintem be sem volt állítva.
Ezek szerint mindkettőnknek egy fekete kronó volt az első, csak a tiéd működött.
Szerk: Helyesbítek: az idő be volt állítva, de csak teszteltem (+ meg videót csináltam a dispute-hoz), valószínűleg nem foglalkoztam a dátummal, és ahogy a 3. képen látszik, eleve lejjebb van csúszva a dátum az ideálisnál.

-
Faresz1976
senior tag
-
Faresz1976
senior tag
Megkövetem magam, mert 5 helyett csak 10 másodpercen belül tudom tartani a pontosságát az NH36-nak 🙂 A Twelve O'Clock túl kötött és/vagy bonyolított számomra, így egyszerűbb egy excelt használni.
A D oszlop a time.is-től való eltérés másodpercben, az E oszlop pedig az előző és aktuális pozíció közti különbség. Ebből rá tudok szűrni, hogy nappal mennyit vesz fel pluszban, és éjszakára milyen pozícióban érdemes hagyni. A C, hogy kb. mikor mértem az értéket.
Durván a nap 2/3-ban csuklón van, a nap 1/3-ban pedig letéve. Ezért is csak iránymutató a Watch Accuracy Meter (android) app, mert az 24 órára vonatkozóan adja ki a megközelítő pontosságot. Arra viszont jó, hogy be lehessen lőni a különböző pozíciók várható elérését.
Hiányzik egy olyan állvány, amire bármilyen pozícióban el lehet helyezni az órát éjszakára. Talán a legegyszerűbb egy puha lécdarab lenne, benne egy bevágás, amiben keresztben elfér az óra a korona fel stb. pozíciókhoz.
Tökéletes. Bezzeg az én San Martin-om napi 30 mp-et késik
. -
petipetya
nagyúr
A Milifortic M097 1 hónap elteltével is perfekt. A csuklón viselve pontos, naponta kb. 2-3 másodpercet siet(ne), ami az éjszakai korona felfelé pozícióban kiegyenlítődik, így lényegében folyamatosan 5 másodpercen belül tudom tartani a time.is által jelzett pontos időhöz képest.
A honlapon azt írják, hogy minden automata órát kalibrálnak. Gondolom ez alatt azt értik, hogy a tokozás után is beállítják a beat errort és a pontosságot a szerkezeten. Mivel a "hivatalos" (legalábbis a Milifortic által a redditen promotált) AliExpress boltjukból vásároltam, előre reménykedtem, hogy ott is érvényes ugyanez.
A lume zseniális rajta, mivel az éjszaka bármelyik részében még mindig erősen világít, és könnyen leolvasható az idő. Persze nyáron vígan falatozik a napfényből, ezért majd télen is kíváncsi leszek ugyanerre.
Mivel nem akartam egy újabb fekete NATO szíjat a többi mellé, így a bőrrel rendeltem, ami szerintem valami TPU "bőr" lehet. Egy CNS bőrszíjhoz képest túl hamar betört, igaz azóta elképesztően kényelmes, a kézmosásból származó cseppeket könnyen le lehet róla törölni, és meglepő módon alig izzad alatta a csuklóm. Ezt egy izzadság skálán valahol az oyster típusú fémszíj szintjén tudom elhelyezni (Gshock szilikon alatt például jobban izzad a csuklóm). Annyira kényelmes, hogy az alvás alatti teszten is átment. Mivel csak kb. minden második éjszaka kell koronával felfelé pihentetni, így sokszor ebben aludtam.
Ha már alvás, akkor a lume fotó de maradjon el:
Megkövetem magam, mert 5 helyett csak 10 másodpercen belül tudom tartani a pontosságát az NH36-nak 🙂 A Twelve O'Clock túl kötött és/vagy bonyolított számomra, így egyszerűbb egy excelt használni.
A D oszlop a time.is-től való eltérés másodpercben, az E oszlop pedig az előző és aktuális pozíció közti különbség. Ebből rá tudok szűrni, hogy nappal mennyit vesz fel pluszban, és éjszakára milyen pozícióban érdemes hagyni. A C, hogy kb. mikor mértem az értéket.
Durván a nap 2/3-ban csuklón van, a nap 1/3-ban pedig letéve. Ezért is csak iránymutató a Watch Accuracy Meter (android) app, mert az 24 órára vonatkozóan adja ki a megközelítő pontosságot. Arra viszont jó, hogy be lehessen lőni a különböző pozíciók várható elérését.
Hiányzik egy olyan állvány, amire bármilyen pozícióban el lehet helyezni az órát éjszakára. Talán a legegyszerűbb egy puha lécdarab lenne, benne egy bevágás, amiben keresztben elfér az óra a korona fel stb. pozíciókhoz.
-
Degeczi
nagyúr
Elvileg az olaj nem töri meg a fényt, ezért levegőn és víz alatt is jobb a számlap leolvashatósága. Plusz előnyként még ezeket írja a gugli: a páramentes belső, nyomáskiegyenlítés nagy mélységben, sokkállóság javítása.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy analóg óra esetén befolyásolja-e a mutatók és a szerkezet működését? Hiszen egy levegőnél sűrűbb közegben kell utat törni, mozogni, forogni stb. Józan paraszti ésszel egy mechanikus óra nem is működhetne megfelelően, de talán egy analóg kvarcot kevésbé befolyásolna.
Viszont kvarcnál az elemcsere? (ami valószínűleg valamivel sűrűbben is esedékes, hiszen valóban biztosan több energiát igényel a mutatókat mozgatni mint levegőben)
És a hőtágulás is biztosan pont egyforma a fém házzal, nem repesztheti meg pl. erős napsütésben hagyva az összenyomhatatlan folyadék tágulása?
De a fénytörés nélküli leolvashatóság valóban izgalmas lehet, jó lenne látni ilyet élőben (fotó aligha adja vissza) -
dzsi23
addikt
Nem tudom, hogy pontosan melyik Rondák jártak nálam, de olyan bizonytalannak éreztem beállításkor, mint a legolcsóbb Miyotákat, amiket filléres órákba pakolnak Kínában. Vagy ott volt pl. egy Zeppelin, amiben "dual time" Ronda szerkezet volt, aminél az alsó 12 órás kijelzésnek külön koronája van, de beállítás után nem indult el egyből a segédszámlap (a beállítás módjától függetlenül), mindig pár perces lemaradásban volt a központi mutatókhoz képest, szóval pár perccel előre kellett állítani, és remélni, hogy szinkronban lesznek.
Nem mondom, hogy mind rossz, de nekem nem volt szerencsém velük.
De ettől függetlenül is jobban örültem volna a VH31-nek, mert az "kúszik".Egyéb:
"Nem lehet elhasználni olyan sok coint..."
-
dzsi23
addikt
Bosszantó, hogy pont a számomra legszebb verziót cs.szték el a szerkezettel... miért nem felelt meg nekik mind dátum nélkül, VH31-gyel?

Na jó, ennyire azért nem drámai a helyzet, csak jobban örültem volna, ha abba is VH31 kerül, vagy legalább olyan verzió is lenne. A Ronda kvarcokkal nem igazán vagyok kibékülve. -
biega
aktív tag
Ahogy dzsi23 mondta. A saját Phoibosban is az 515-ös szám szerepel kaliber típusnak. A sajátodon is meg tudod nézni: a koronaszártól balra 2-3 mm távolságban, nyilván nálam a fekete szerkezeten feketével dombornyomott számokat csak úgy tudtam kiszúrni, hogy nagyítóval direkt végignéztem az egész felületet.
Köszi
, fent a megnevezésben mindkettőnél Ronda 515 szerkezetet írnak, eszembe sem jutott alul mégegyszer rákeresni. -
biega
aktív tag
-
5-ös kezelő
senior tag
Nem, egy laikus azt sem tudja, h belül le kell nyomni egy pöcköt ki- és beszereléskor.
Simán a furat mellé ferdén, beszorítva a felső lemez és a műanyag öntvény közé. De érezte, h nem OK. Sokat barkácsol a ház körül, és elfelejti levenni, ennyi. Én hibám, nem hordott korábban órát, csak időnként kap tőlem ajándékba. A koronazáras Casio meg, gondolom, nem volt betekerve rendesen, másképp nem tudta volna elveszíteni. Már csak nevetek a dolgon, tényleg nem való neki óra. Én meg a 13 ezer Ft-os Militado ML07 kristályüvegét is féltem. Nem vagyunk egyformák.
És nem ítélem el érte, mert én meg a szotoárokat szoktam amortizálni akaratomon kívül. -
dzsi23
addikt
Közben eszembe jutott, hogy a WatchCheck talán a legújabb android rendszerekkel már nem kompatibilis (talán már én sem tudnám felrakni a telómra, max. apk-ból). Ha jól emlékszem, beszéltünk is itt erről korábban (idén vagy tavaly), csak már nem emlékszem, melyik appot láttam jónak helyette. Most hirtelen ránézve a Play áruházra, talán a Twelve O'Clock Watch Accuracy jó lehet.
Szerk.: Megvan, akkor is ezt ajánlottam, + írtam róla még 2 hozzászólást. [link]
-
dzsi23
addikt
-
Faresz1976
senior tag
-
Faresz1976
senior tag
Igen elfogadtam, bár igy is valószínű penzembe kerül. Én nem állok neki a szerkezet cserének egy SM-nál. Bár ha a csuklómon van akkor normalisan viselkedik. De ha bekerül a dobozba...
-
Faresz1976
senior tag
-
Churpik
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
-
petipetya
nagyúr
A Milifortic M097 1 hónap elteltével is perfekt. A csuklón viselve pontos, naponta kb. 2-3 másodpercet siet(ne), ami az éjszakai korona felfelé pozícióban kiegyenlítődik, így lényegében folyamatosan 5 másodpercen belül tudom tartani a time.is által jelzett pontos időhöz képest.
A honlapon azt írják, hogy minden automata órát kalibrálnak. Gondolom ez alatt azt értik, hogy a tokozás után is beállítják a beat errort és a pontosságot a szerkezeten. Mivel a "hivatalos" (legalábbis a Milifortic által a redditen promotált) AliExpress boltjukból vásároltam, előre reménykedtem, hogy ott is érvényes ugyanez.
A lume zseniális rajta, mivel az éjszaka bármelyik részében még mindig erősen világít, és könnyen leolvasható az idő. Persze nyáron vígan falatozik a napfényből, ezért majd télen is kíváncsi leszek ugyanerre.
Mivel nem akartam egy újabb fekete NATO szíjat a többi mellé, így a bőrrel rendeltem, ami szerintem valami TPU "bőr" lehet. Egy CNS bőrszíjhoz képest túl hamar betört, igaz azóta elképesztően kényelmes, a kézmosásból származó cseppeket könnyen le lehet róla törölni, és meglepő módon alig izzad alatta a csuklóm. Ezt egy izzadság skálán valahol az oyster típusú fémszíj szintjén tudom elhelyezni (Gshock szilikon alatt például jobban izzad a csuklóm). Annyira kényelmes, hogy az alvás alatti teszten is átment. Mivel csak kb. minden második éjszaka kell koronával felfelé pihentetni, így sokszor ebben aludtam.
Ha már alvás, akkor a lume fotó de maradjon el:
-
phrenetiX
tag
-
zolikaDB
veterán
-
fakekorom
tag
-
driv4r
aktív tag
-
oba
addikt
"Ezer éves" dolog ez, még a rugós stiftek előtt régen az órákon fix tokfülek voltak. Voltak olyanok is akik a régi órán ezeket a fix részeket egy megfelelő szakember által levágták és az óratokra lyukat fúrtak, hogy rugós stifteket lehessen használni. De nagyon sokan akik szeretik a régi órákat megtartják ezt a fajta megoldást és inkább hozzá való szíjat vesznek. Új óráknál én sem igazán láttam ilyet mostanában.
-
@mriya@
őstag
-
stellaz
veterán
-
@mriya@
őstag
😁 Elég boomer volt az a képernyőkép, mondom ezt az X generáció tagjaként. Persze annak utolsó évében és utolsó hónapjaiban születve inkább Y-nak nevezném magam, hiszen a gyerekkorom szinte a 0-tól az Y éveiben telt, és nem az X-ben. Ezáltal a 80-as és 90-es évek hatottak rám szellemi téren.
Boomer vagyok.
Ez van.
Látszik a hozzászólásban a lényeg, vagy nem?
Ha nem tetszik valakinek, miért nem lép át rajta? -
5-ös kezelő
senior tag
😗 Addiesdive AD2080
Zafír, NH35, BGW9, 38/47 mm. Ezt érdemes lesz szemmel tartani, de talán nagy meglepetést nem okozhat. Csak nehogy valami jó akcióban szerepeljen majd az alin...
Tetszik, kicsit SM beütésnek tűnik. 47 L2L lehetne 45 inkább.
-
dzsi23
addikt
😗 Addiesdive AD2080
Zafír, NH35, BGW9, 38/47 mm. Ezt érdemes lesz szemmel tartani, de talán nagy meglepetést nem okozhat. Csak nehogy valami jó akcióban szerepeljen majd az alin...
Hm, nem rossz. Tök jó, hogy vittek bele egy leheletnyi egyediséget is.
Viszont azzal a "sajtreszelő" hátlappal kezdhetnének végre valamit. Inkább ne legyen rajta minta, mint hogy éles legyen... ezért sem bánom, hogy üres a San Martinok hátlapja.
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
-
driv4r
aktív tag
-
momcrew
tag
-
tboldi
nagyúr
A Sugess-Seestern* hol helyezkedik el? Tippre a San Martin közelében.
Tetszik a Doxa homage-uk, bár lehetne olyan sárga, mint az eredeti, nem ilyen halovány.*Szísztörn vagy zéstern? Németül mondjuk értelme is van.

-
Sungoo
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
Ugyanezt érzem, nem vagy egyedül. Kevés a 12 órás formátum, analógnál zavar a belső kör, pedig field fan vagyok. Ennek ellenére az acél Casio nagyon tetszik. Bánatom enyhítendő, ma a rádiós digi Casio a viselet. (WV-59RD-1)
-
dzsi23
addikt
"Az AM/PM jelölés nem elegendő."
De miért nem?
Oké, jól néz ki, és én is mindig 24 órásra állítom a kijelzést, mert jobban érzékelteti, hogy a nap melyik szakaszában járunk, és elsőre totál fura érzés, hogy délután 1-kor nem 13-at mutat. Viszont ha ránézek egy órára, hiába mutat 13 vagy 22 órát, automatikusan 1 vagy 10 órát mondok/gondolok, mint az analóg órák esetén, és szerintem ezzel mind így vagyunk, bár simán lehet, hogy tévedek. Legalább is én még sosem hallottam, hogy valaki háromnegyed tizenhatot mond. Tizenöt negyvenötöt talán, de a három negyvenöt is megteszi délután.
-
andrew01
tag
Hasonlóan vagyok ezzel én is : ) nem kedvelem, zsúfolttá is teszi a számlapot. Lehetnek esetek mikor jók az arányok, és dobhat a dizájnon, de nem ez a jellemző.
Igen, bigmasterg, erre tök jó a gmt-mutató, szintén így használom.
Ez a Seagull jól eltaláltnak tűnik Faresz. A mp mutató nagyon feldobja és az ára is korrekt.
-
bigmasterg
addikt
Ha nem utazok másik időzónába, Gmt-s óráimon a GMT mutatót 24 órás kijelzésre használom.
Igazából annyiból van haszna, hogyha megállt az óra, akkor könnyebb újra beállítani a dátumot, mert tudom hogy délelőtt vagy délután állt-e meg.
De ehhez kell a GMT mutatót, a fenti berakott AD-nál tényleg semmi értelme. -
5-ös kezelő
senior tag
Nekem nem csúszik a Berny vh31, csak a szokásos számlap(láb) hiba, azért nem mutat mindenhol az osztásra.
Meg lehet szokni a mp nélküli órát is, nyuggerként tesztelni fogom magam. Lehet, le sem jön a kezemről a Pagani, jó kis 38-as military vk64. (Mostanában Militado D12 a viselet, barna szilikonon).
Mp stop nélküli automata beállítása azért nem ilyen egyszerű. Van olyan werk, ami nem azonnal indul el, és van, amelyiknél a tengely visszafelé forgatásával sem lehet megfogni a mp mutatót. Ráadásul, amíg nem húzódik fel teljesen, siethet egy csomót a beállítás után. Szóval rendelek egy nh36-ost, és az lesz az snzg71 új szíve.
Sungoo : Ha még nem ürítetted a kukát, kell a szíj, v visszarakom neked / megpróbálnám.
Dzsi23 : Ha befér egy zsilett a tokfül és a végszem közé, azzal meg lehet piszkálni a rugósfület oldalról, h beugorjon a helyére. -
Ceree
senior tag
Pedig egyszerű a kézihúzás nélküli automatát is beállítani. Tegyük fel, hogy a 23. másodpercnél állt meg a másodpercmutató. A perc és óra mutatója ekkor még nem számít, hogy hol áll. A pontos idő (pl. time.is) szerinti 23. másodpercben kell megrázni az órát, és akkor legrosszabb esetben is +-1 másodperccel igazodik ahhoz. Ezt követően már csak a perc és óra mutatókat kell beállítani.
De nem all meg, mert forgaton van.
-
Ceree
senior tag
Mar ha masodperc stoppos az automata, nekem a 3-bol egy sem az. Amugy oraatallitaskor az osszes quartz be lett allitva mp pontosra, de ez ritka veletlen, pont raeltem babralni veluk, nyilvan akkor meg nem volt meg a WD.
De egyebkent pont irtam a Sterglas-om kapcsan, hogy mennyire nem hianyzik a masodpercmutato, es az iden legtobbet hordott oramon sincs. Tudom, hogy sokaknak fontos, mert latni szeretne, hogy jar-e pl. az ora, en erre mashogy tekintek. Lehet, hogy szerencses vagyok, hogy percnel kisebb egyseggel ritkan kell operalnom a mindennapokban? 🤔
Ui.: azert most beallitottam a WD-t is... 😅
-
@mriya@
őstag
-
Ceree
senior tag
-
driv4r
aktív tag
-
dzsi23
addikt
Elvégeztem most egy gyors tesztet sötétben, ismét a hegesztőüveggel védekeztem... nagyon jól véd, talán túlságosan is, mert tényleg csak annyit látok, amit közvetlenül megvilágítok a zseblámpával, a kezemet és a lámpát nem, szóval oda kell figyelnem, hogy tartsam a távolságot az óráktól, nehogy lekoccoljam valamelyiket a lámpával.

A teszt tanulsága: valóban nem mindegy, hogy milyen fényforrást használok. Bár azt továbbra is tartom, hogy a megvilágítási időnek is szerepe van, mert a telefon vakuját használva, fél perces "töltés" után sokkal jobban világítanak az órák, mint 5, vagy akár 10 másodperc után, és egy perc után is jobban, mint fél perc után.
Ugyanakkor a telefonnal hiába világítottam percekig közvetlen közelről, nem tudtam elérni, hogy az órák úgy világítsanak, mint az überbrutál (
) zseblámpámmal 2 másodperces megvilágítás után. Szóval igen, a zseblámpával valóban nincs szükség 20-30 másodpercre. Biztos vagyok benne, hogy itt is számít az idő, ha másért nem, a lume festék vastagsága miatt, de elhanyagolható. 5-10 másodperc is elég, az is inkább azért kell, hogy mindenhol rendesen érje fény a teljes számlapot és adott esetben a lünettát is. -
pulutodurumo
őstag
Nem az időtől függ, a fotonok energiájától. Egy hagyományos vakuval is nagyon babán fel lehet tölteni, és egy gyenge lámpával bármeddig csinálhatod, nem lesz jó.
Viszont szoláros órát nem jó vakuzni. -
driv4r
aktív tag
Omega cal 1861 szerkezeten is működik, teljesen véletlenül jöttem rá, ijesztő látvány volt, mert konkrétan megindult visszafele. De nem alkalmazom, olyan picike az a segédkör, alig látom, nincs sok jelentősége a másodperc beállításnak.
A back hack opció régen explicite benne volt a Speedmaster használati utasításában, aztán kivették belőle, nem tehet jót a szerkezetnek, főleg, ha fel van húzva rendesen.
Van egy másik kézi húzósom, nem emlékszem, melyik, ott is működik, ráadásul még látványosabb is, mert központi az mp. mutató.
-
bigmasterg
addikt
Pedig egyszerű a kézihúzás nélküli automatát is beállítani. Tegyük fel, hogy a 23. másodpercnél állt meg a másodpercmutató. A perc és óra mutatója ekkor még nem számít, hogy hol áll. A pontos idő (pl. time.is) szerinti 23. másodpercben kell megrázni az órát, és akkor legrosszabb esetben is +-1 másodperccel igazodik ahhoz. Ezt követően már csak a perc és óra mutatókat kell beállítani.
És ha nem állt meg az óra mert hordod, csak elmászott a pontossága?
-
driv4r
aktív tag
Igen, ez nagyon jó módszernek tűnik, még nem jutott eszembe, kipróbálom.
Ráadásul amit mondasz, az egy újabb érv amellett, miért is nem gond , hogy ha a szerkezet nem húzható kézzel és ezzel egyidejűleg nem is másodperc stoppos. Ha ugyanis utóbbi lenne, akkor ez a '23 másodperces módszer' egyáltalán nem működne, hiszen a másodperc mutató megindulása után nem lehetne beállítani az órát-percet, mivel a korona kihúzása abba a pozícióba megállítaná a másodperc mutatót, megszűnne a szinkronja a valós idővel.
Legalábbis ha jól értelmezem, de mindjárt ki is próbálom, itt van a rollniban a Spork, 4R15, átmeneti szerkezet volt, kézzel húzható, viszont nem hacking.
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
3 macskánk van, 3 másodperc alatt ledöntenék ezt a bábeli tornyot, a hiúság, nagyravágyás és elbizakodottság röpke mementóját.
Sok értelme nincs, leginkább még egy legénylakásban tudom elképzelni, conversation starter piece gyanánt. Egyszer egy barátom mesélte, felvitte magához a csajt, és az óraforgató tudálékos elmagyarázása segítette áthidalni a kezdeti feszengést, mielőtt a tárgyra tértek volna.
-
Ubulhun
tag
-
mekker
őstag
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
-
tboldi
nagyúr
-
bigmasterg
addikt
-
petipetya
nagyúr
Addiesdive AD2061 40/46 mm. Egyedül a merci mutatókat kellene egy hajszálnyival hosszabb hópehely vagy ceruzára cserélni rajta. Viszont a gyári bgw9 lume összeállítás szuper rajta, így azt megbolygatni nem biztos, hogy jó ötlet lenne.
Valahogy mindig oda jutok, hogy egyedileg kellene összeállítani egy órát, de az üres tokoknál nem nagyon írnak lug to lug méretet, miközben azon áll vagy bukik minden.
A Watchdives WD79090 40/47 mm, és pont annyira hosszúak a perc/másodperc mutatók, hogy éppen rálógnak az indexre. Ez így rendben van. Van dátumablak nélküli verzió is, illetve a fehér mutatós változat bgw9-el világít.
Mivel sem a BB58-as, sem az 50 phantoms órák között nem találtam minden téren megfelelőt, így ezt a WD-t fogom szemmel tartani.
-
Alpachino
veterán
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
Este olvastam. Egyrészt értem, hogy hátteret akar az órának, de ahhoz nem kellett volna eladni az összeset. Másrészt nekem pont ez a márka és a kinézet eléggé semmitmondó. Egy Seiko, Orient vagy Tudor esetén megértettem volna a váltást. Persze nem az én ízlésem a lényeges, így legyen vele boldog 🙂 Egyébként meg nincs rá bizonyíték, hogy valóban eladta az óráit.
Igazából nem az a bajom, hogy eladta a kínai óráit, és vett egy drágábbat egy olyan márkától, aminek van történelme, ezt én teljesen megértem, szíve joga. Csak a sztori úgy van előadva, mintha a kínai órák eladásából vette volna a Sinnt, azt nem említi, hogy még 1000 euróval meg kellett pótolnia, hogy az 1375 eurós órát megvehesse, ez csak a hozzászólásoknál derül ki.

Amúgy szép ez az 556i, csak a mutatóival nem vagyok kibékülve, lehetnének kicsit hosszabbak, hogy elérjék az indexeket, mint a lenti Damasko esetén. Viszont a H szemes szíj a kedvencem.
Szerk.: A Damasko azért is tetszik jobban, mert a 12 órai index meg van különböztetve, a Sinnél meg nincs. Persze, nyilván tudom, hogy fent van a 12, meg a logó is ott van, de akkor is jobb, ha kicsit más, mint a többi.

-
Faresz1976
senior tag
-
dzsi23
addikt
Nekem jobb a 9, mert 8-kor indul a munkaidőm, és muszáj letudnom az s.o.s. dolgokat, 9 már nyugisabb.
Ami viszont továbbra is bosszantóbb, hogy amikor indulnak az alis kuponok, a store kuponok lejárnak.
Tavaly ezek mentek párhuzamosan is, így megérte várni az akciókat... most meg ad a bolt a 30 dolláros kupont, amit felhasználhatok péntek 07:59-ig, az ali meg ad egy 30 dolláros kupont, ami felhasználhatok péntek 08:00-tól... k.pják be akkor!
-
@mriya@
őstag
Mikor a közterületi és céges órákat percenként lehetett léptetni, érdekes lett volna ősszel 660-szor megtenni.
Tavasszal még ment a 60 léptetés, de ősszel inkább leállítottam a vezérórát, és később visszamentem beállitani a pontos időt.
Így is "bekerültem" egyszer a tévébe, mikor figyelmetlenségből a Blahát állítottam át elsőre, pedig azt utolsóként kellett volna.
-
Faresz1976
senior tag
-
Faresz1976
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
Na, ez igen sok, elszúrták. Mindig bosszant, ha "kifelejtik" a specifikációk felsorolásából a hosszát az órának, sokszor még a tok átmérőjét is másik oldalról lehet megtudni, pedig ezek alapvető dolgok óravásárlásnál - keresgélésnél.
-
dzsi23
addikt
Rákerestem, és nem teljesen helytálló az előző hozzászólásom, mert ez a Rollstimi Pelagos már nyáron is létezett, és még a korábbi logójuk szerepel a számlapon.
-
@mriya@
őstag
-
Faresz1976
senior tag
-
dzsi23
addikt
A másodikat választanám:
- a 3/9/12 miatt automatikusabb az idő leolvasása, főleg oldalról vagy felülről nézve (ha csak úgy hever az asztalon random szögben, és oda kell rá nézni)
- a másodpercmutatóhoz tartozó számok és indexek olvashatóbbak
- az óra/perc mutatók jobban láthatóak
- az elsőn a nagy számlapon lévő másodpercek közötti osztásjelek túlzsúfolttá teszik a megjelenést (nem krono, így nincs érdemi funkciója)Az első meg szép.
Faresz1976 #42019:
Én is, szóval ne legyen igazam.
-
5-ös kezelő
senior tag
Nálam formálódik a dolog. Automata mindenképpen kell, ebből a jelenleg hordott modell az Addiesdive AD2112. Szíjtól függően lehet komoly vagy sportos óra.
Kvarcból egyrészt a krono jön be: visszatekintve 2017-től napjainkig, ezeket hordtam. Ez most a Pagani PD1708. Habár azóta megtanultam, hogy a VK64 helyett legközelebb VK63-at keressek a másodpercmutató miatt.
Másrészt a Casio G-Shock G-5600UE-1DR tökéletes mindenes kvarc, ha túlélő óra kell, vagy csak stopperelnem kell.
Ami hiányzik, az egy búvár lünettás óra, mert sokszor hasznát venném a stoppernek és az időzítőnek, legyen az egyszerű tornagyakorlat, kenyértészta kelésének követése stb. Viszont kvarcban nem kellene, főleg nem VH31-el. Automatában viszont már hozzám nőtt az AD2112, tehát annál mechanikailag jobbnak kellene lennie - gondolok itt a tok és a fémszíj kidolgozására. Valahol az Addiesdive és San Martin közötti kategóriában gondoltam.
Amik pedig piszkálják a csőrömet, az a kézihúzós (esetleg krono) mechanikus óra, és a napelemes kvarc krono (analóg). Nyilván ezek nem lennének elsődleges órák, így a felesleges pénzkidobás miatt nem szándékozom venni. Azért követem a youtubeon, ha ilyen jön szembe.
Tudom, h élesek a tok szélei, de búvárban eddig a Monster nálam mindent visz. Csak ajánlani tudom. Eddig volt az eredeti Seiko, most a Heimdallr, a többihez még nem volt szerencsém. Másodperc-huszár vagyok, és ez az első olyan mechanikus órám, aminek nem kellett hetekig kihúzni a koronáját pontosítás céljából, és nem is igényelt trükközést lerakáskor. Összesített(!) sietése a hónap elejétől a mai napig 2-3 mp. Gyári szíj tökéletes, számlap jól leolvasható, lume erős, indexre "üt" (pontos számlap, furat és lábak), jól néz ki - mit akarhat még az ember? Mindez 3 napi béremből kijön. (Ezt a hirdetést a Heimdallr cég finanszírozta
)
Bukk900 : AD 2112 nekem is tetszik, versenyben a 36-os vh31-es társával - nem tudom, melyik lenne jobb. -
Bukk900
őstag
Nálam formálódik a dolog. Automata mindenképpen kell, ebből a jelenleg hordott modell az Addiesdive AD2112. Szíjtól függően lehet komoly vagy sportos óra.
Kvarcból egyrészt a krono jön be: visszatekintve 2017-től napjainkig, ezeket hordtam. Ez most a Pagani PD1708. Habár azóta megtanultam, hogy a VK64 helyett legközelebb VK63-at keressek a másodpercmutató miatt.
Másrészt a Casio G-Shock G-5600UE-1DR tökéletes mindenes kvarc, ha túlélő óra kell, vagy csak stopperelnem kell.
Ami hiányzik, az egy búvár lünettás óra, mert sokszor hasznát venném a stoppernek és az időzítőnek, legyen az egyszerű tornagyakorlat, kenyértészta kelésének követése stb. Viszont kvarcban nem kellene, főleg nem VH31-el. Automatában viszont már hozzám nőtt az AD2112, tehát annál mechanikailag jobbnak kellene lennie - gondolok itt a tok és a fémszíj kidolgozására. Valahol az Addiesdive és San Martin közötti kategóriában gondoltam.
Amik pedig piszkálják a csőrömet, az a kézihúzós (esetleg krono) mechanikus óra, és a napelemes kvarc krono (analóg). Nyilván ezek nem lennének elsődleges órák, így a felesleges pénzkidobás miatt nem szándékozom venni. Azért követem a youtubeon, ha ilyen jön szembe.
Az AD 2112-t és a PD1708-at én is nézegettem, főleg a 38mm-es méretük miatt, de végül nem vettem. Búvár lünettásnak valami ilyesmit gondoltál, mint ez a Cronos? Most elég drága, egy jó akció kellene hozzá.
-
dzsi23
addikt
Pedig szerintem elég jól olvasható.
Azt leszámítva, hogy percmutató lehetne kicsit hosszabb, mert majdnem ugyanolyan, mint az óramutató.
-
dzsi23
addikt
Érkezett ez a bőr óraszíj aliról, bátran ajánlom mindenkinek (attól függetlenül, hogy éppen neked válaszolok). Csak éppen hideg időben nem fogom tudni hordani, mert a pulcsis időszakban a fémszíjon kívül a csonkított NATO vagy a RAF az, melyek rásegítés nélkül becsúsznak a pulóver ujja alá, legyen az akármilyen. Ehhez persze az kell, hogy pont a csukló alján legyen a visszahajtós rész - RAF esetén méretre vágtam, így ott visszahajtás sincs.
Szűkebb ujjú pulcsi:
Tágabb ujjú:
Én is a vékony órákat szeretem, amikre könnyen rácsúszik a pulcsi, ugyanakkor nem szeretem, hogy rácsúszik a pulcsi, mert úgy nem látom...
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
Így más
Nekem csak zuhanyrózsa és kád/mosdó van itthon, úgyhogy ezekkel szoktam tesztelni a vízállóságot, mielőtt elkezdem hordani az adott órát. Előtörténet, hogy 2016-ban augusztusban (?) egy nagy viharban csak gyalog tudtam hazajönni (7 km), és a reggeli eső miatt az akkori Lorus z009-x004 volt rajtam (fiókban van, lemerült elemmel). Mindenem ronggyá ázott, kivéve az órát és a zacskóba csomagolt mobilomat.Azóta a hosszútávra tervezett óráknál csekkolom a hátlapi tömítést, aztán beviszem zuhanyozni egyszer-kétszer, illetve 1-2 centis vízben hagyom pár percig. Egyszer pedig csak arra voltam kíváncsi, hogy a RAF/NATO szíj milyen érzés a vízben. Persze ez elég komolytalan teszt, de legalább a lelkem megnyugszik. Nem akarom, hogy később élesben egy nagyobb esőben, vagy kézmosásnál érjen kellemetlenség. Jelenleg ezek a Kocka-G, Lorus automata, Addiesdive automata és Pagani kvarc krono. A többi órát nem vittem víz alá.
A Vostokomat saját kezűleg raktam össze, abban bízom, a többi búvárom pedig remélem, hogy nem ázik be. Egyéb óráimmal igyekszem kerülni a vizet/elázást, ernyő is mindig van nálam, de kerültem már én is olyan viharba gyalog, ahol semmit sem ért.

-
Faresz1976
senior tag
Mert neki csak ez a fajta műszere van. Írja is a kommentekben, hogy nagyon drága egy komolyabb gép.
-------
Ja, dzsi megelőzött. -
dzsi23
addikt
Maximum 6 ATM-et tud mérni azzal az eszközzel, és az már elég bizonyíték arra, hogy nem ázik be az óra egy átlagos strandolás során.

-
Churpik
aktív tag
Pld. a Smael 1545-ösöm 56 mm széles. Ezt ha normálisan a csont előtt viseled akkor is bökdösheti a csukló hátsó részét. Sajnos a koronavédők alul kifejezetten hegyesek.
(Már gondolkodtam rajta, hogy lereszelem a fenébe a kilógó műanyag részeket, de az hogy nézne már ki
) -
Ceree
senior tag
-
CactuS
Arcképgyáros
-
Faresz1976
senior tag
39mm. A specifikációban írja. Szerintem 50 max. ha a koronát is beleveszi, vagy elírás.
-------------------
Watchdives témához:
I Like Watches 2 ( két csatornája van ) YT csatornán van a videó. Érdemes ezt a fazont nézni, mert nem finomkodik ha véleményt kell alkotnia. -
dzsi23
addikt
A Watchdives-tól eddig csak a 36mm-es, VH31-es Ranger homage-om volt, azt hasonlónak éreztem, mint az Addiesdive szintén 36mm-es, VH31-es Explorer homage-át, a mostani NH34-es WD Explorer 2-t pedig az NH35-ös Addiesdive Explorer mellé tenném minőségben. Ezek alapján inkább az Addiesdive-val van egy szinten a WD, de maradjunk abban, hogy modellfüggő, az a biztos.

-
dzsi23
addikt
Nálam egyszerű követni. Amikor az alin ott a local delivery center a csomagnál, akkor:
- express one küld email értesítőt (következő munkanapon kihozzák, vagy átirányítom 1 nappal későbbre csomagautomatába)
- posta nem küld értesítőt
Ha a következő munkanapon sincs értesítés, akkor 100% posta, és 1-2 hetet ülnek rajta kiszállítás előtt. -
driv4r
aktív tag
Á, ez nekem nagyon drága, össz-vissz 4 Tropic jött eddig Aliról, 675 és 1,166 Ft között.
Csak vicceltem, elmentem gyorsan a linket, köszi!
-
dzsi23
addikt
[link] Itt minden infót megtalálsz, de úgy teljes a kép, ha driv4r tapasztalatát is linkelem, mert nem jön be mindenkinek annyira, mint nekem.

-
bigmasterg
addikt
Pedig megfigyelésem alapján a női kézen ugyanolyan jól áll(ána)nak a csukló vastagságától függő órák. Sőt velünk ellentétben, az ízlésesnél éppen csak hajszállal nagyobb óra is jól áll némelyik nőn. Egyetlen dolog szokott sután kinézni: a túlméretezett szögletes okosóra. A kerek viszont simán mehet vékonyabb női csuklőra is.
Feleségem a 35mm körüli órákat kedveli. A tipikus, pici női órákat nem nagyon hordj, egy kis virágos Casio a legkisebb.
A nivadája 38-as, az szerintem épp nagy rá / határeset.
-
dzsi23
addikt
Lorus RL491AX9, mutató csere v2.0. Ok: az Y676-ot kicseréltem benne NH36A-ra. A folyamatról itt írtam bővebben. Most így néz ki: kép.
Az 1.0 után így nézett ki: kép
A beszerelés óta a 1.0-ás tudoros mutatókészlet egyre inkább zöld lett napközben is, ami nem tetszett. Emellett - és ezt nem figyeltem rendeléskor - inkább aranyozottnak tűnik a mutatók széle, miközben a Lorus számlapján az ezüst szín dominál.
A percmutató lehetne hosszabb, ezt leszámítva elégedett vagyok az összképpel. Persze a lume így lényegében ugyanannyira nulla, mint a gyári mutatókkal, itt egy 10 másodperces zseblámpázás után a szekrényben (a telefon kiegyenlítette a párbajt, de elhihetitek: a Lorushoz képest az Addiesdive ragyogott): kép
Szívesen nekiállnék összeállítani egy órát az aliról, de valahogy a lug to lug távolságot sosem tüntetik fel az üres óraházaknál. Pedig egy 39 mm / 46 mm abszolút ideális lenne.
Szerintem is jobban néz ki így.

Minőségibb hatást is kelt ezekkel a hosszában félbehajtott mutatókkal, bár ebben talán az is közrejátszik, hogy a fotó is sokkal jobb lett.Világításban az az Addiesdive nálam is lenyom majdnem mindent, nem szégyen, ha azzal szemben alulmarad a Lorus.

-
driv4r
aktív tag
Lorus RL491AX9, mutató csere v2.0. Ok: az Y676-ot kicseréltem benne NH36A-ra. A folyamatról itt írtam bővebben. Most így néz ki: kép.
Az 1.0 után így nézett ki: kép
A beszerelés óta a 1.0-ás tudoros mutatókészlet egyre inkább zöld lett napközben is, ami nem tetszett. Emellett - és ezt nem figyeltem rendeléskor - inkább aranyozottnak tűnik a mutatók széle, miközben a Lorus számlapján az ezüst szín dominál.
A percmutató lehetne hosszabb, ezt leszámítva elégedett vagyok az összképpel. Persze a lume így lényegében ugyanannyira nulla, mint a gyári mutatókkal, itt egy 10 másodperces zseblámpázás után a szekrényben (a telefon kiegyenlítette a párbajt, de elhihetitek: a Lorushoz képest az Addiesdive ragyogott): kép
Szívesen nekiállnék összeállítani egy órát az aliról, de valahogy a lug to lug távolságot sosem tüntetik fel az üres óraházaknál. Pedig egy 39 mm / 46 mm abszolút ideális lenne.
Grat, durván jól néz ki, klasszik ‘óra’ óra. Nekem a snowflake nem annyira tetszett rajta.
-
driv4r
aktív tag
Pedig megfigyelésem alapján a női kézen ugyanolyan jól áll(ána)nak a csukló vastagságától függő órák. Sőt velünk ellentétben, az ízlésesnél éppen csak hajszállal nagyobb óra is jól áll némelyik nőn. Egyetlen dolog szokott sután kinézni: a túlméretezett szögletes okosóra. A kerek viszont simán mehet vékonyabb női csuklőra is.
Petite alkatuk van, finom csuklóval, plusz nem szeretik a feltűnő dolgokat, de ez inkább megszokás vagy berögződés lehet. [link]
-
Sungoo
addikt
-
driv4r
aktív tag
Jó, hogy írtál, egy pillanatra megremegett a kezem, de akkor inkább megvárom a verdiktet. A csilivili csat nem tetszett, de múltkor vettem a Lidlben olyan hatfokozatú köröm buffert, max bevetem rajta, már ha ajánlott darab lesz.
-
Bukk900
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Energiaital topic
- Suzuki topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Starlink
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- gerner1
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- 27% - Samsung 980 PRO 1TB M.2 SSD PCIe 4.0 NVMe
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

, fent a megnevezésben mindkettőnél Ronda 515 szerkezetet írnak, eszembe sem jutott alul mégegyszer rákeresni.

.
Esetleg egy iránytűvel körbejárva az órát nem látszik mágnesezettnek?

(Már gondolkodtam rajta, hogy lereszelem a fenébe a kilógó műanyag részeket, de az hogy nézne már ki