- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
-
PpenoO
őstag
-
saen
veterán
-
sityupityu
veterán
Nekem is van kompetens ismerősöm, és ugyanezt mondta mint amit te leírtál. Pluszban a hazavitt telepített ponty leívását is alá tudom támasztani, még a nővéremék kerti tavában is megtörtént ez. Az egyik cimborám kerti tava direkt úgy van megcsinálva, hogy betonból ki van öntve egy tök sekély parti rész. Le is filmezte a kertjében zajló pontyívást.
#99592 Zoli bácsi Ez a Rábca nagyon bejön nekem...

#99599 vargalex Én már tavaly is ezt használtam, de nem tapasztaltam ilyesmit. Szintén ios.
#99601 galervin93 "IOS fos, vegyél helyette telefont."
Na hagyjad már a hülyeségedet. Ötödik éve, hogy már windowst sem használok a mac mellett, annyira sz@r az egész...
-
sasa311
veterán
A hobbiakvarista egy kicsit erős, de nem veszem sértésnek
Amúgy őszintén, mit vársz, az egyetemen azt fogja mondani az oktató, hogy persze, triploidizaljak a halakat mert úgy nagyobb a profit, hiszen sokkal gyorsabban nő a hal? Persze mindezt engedély nélkül, hiszen nem épp legális. Ez kb az a kategória lenne, mintha az adócsalás részleteiről mesélne a közgázon a professzor a diákoknak...
-
sasa311
veterán
-
hermanyi
addikt
-
saen
veterán
-
Piftuka
veterán
Szabálykövető emberként én is végtelenül szomorúnak tartom, ha így (is) mennek vizsgák!
Mert legalább arra tisztességesen felkészülhetne mindenki, és a vizsgabizottság is komolyan vehetné.
Aztán már később, a gyakorlatban az igényes, becsületes horgász úgyis tájékozódik az aktuális tilalmi időkről. (Hiszen több vízen, adott évben módosíthatnak erre-arra a tilalmi időtartamon, az ívás függvényében. Legalábbis anno itt több megyei vízen ez gyakran előfordult.)
Emellett akár - ahogyan 313313 sporttárs is (
) vihet magával segédletet a halfajok felismeréséhez. Manapság már ott van erre a célra a tablet, mobiltelefon is a "digitális nemzedék" számára... Minden adott a tisztességes horgászathoz, de jó volna, ha a vizsgának is lenne értelme! -
313313
addikt
Én 2000 környékén vizsgáztam először, akkor is kb hasonló volt a színvonal....
Talán a halőrök száma, fellépési lehetőségei, és a kiszabható büntetések változtak....
Amúgy ha valaki jogkövető, és horgászat előtt tájékozódik a feltételekről, közben nézi a tilalmakat/méreteket/halfajtákat akár ez a "szigor" is járható út....
Nekem megvannak a halfajták színesbe, laminálva és mindig viszrm magammal. Nem minden nap találkozik az ember az összes halfajjal....
-
Spoon16
tag
Átteszem OFF-ba mert a topicgazda seggberúg
Igen,ez tény, de baromi sokáig bírja, este meg feldugod egy powerbankra és kész. Sőt,ha jól tudom,akkor van is hozzá ilyen kiegészítő akksi és tud világítani töltés közben is. De erre most nem tenném rá az életem, majd este megnézem.
-
Spoon16
tag
Meglepődnék rajta,ha a beépített akksinak baja lenne, nyilván idővel gyengül,de addigra úgyis veszel másikat
A Nitecore meg eleve erős gariban.
Én pont ezért csípem,mert mindent tud,amit a nagyok/drágábbak ,csak sokkal kompaktabb. Amióta megvan,azóta nem is nagyon vettem elő a HC65 V2-t.
Igen,ismerem a blogot meg a srácot is,aki írja, van tapasztalata lámpa fronton.Most legutóbb egy NU20 Classicot rendeltem, az is tök jó és nagyon pici/baromi könnyű. Amolyan vészeseti lámpának szánom,amikor mondjuk peca közben rámesteledik.
-
sityupityu
veterán
-
Spoon16
tag
-
feelurself
aktív tag
-
WarninShotZ
tag
-
sasa311
veterán
-
galervin93
addikt
Igen, botrányosan katasztrofálisan fosch. De simán megtehetik. Nagyon kíváncsi lennék, hogyan oszlik meg a bevételi arányuk a web meg az áruházak között, de szinte biztos vagyok benne, hogy ők azon ritka állatfajok egyike (a horgász piacon), ahol kifejezetten erős a "jelenlétes" vásárlás. Átlag Jóskapista odagurul, megveszi a cuccot és mindenki hepi. Na most a csavar a dologban, hogy Average Joe jelen esetben X5-össel vagy XC-90-nel teszi ezt, és neki nem fog gondot okozni bedobni két World Champion 420-at meg valami mákdarálót
rá a hétvégi pecához. A horgász termékek rendkívül szerteágazóak, nekik meg vannak magy boltjaik hozzáértő eladókkal, akik kiszolgálják - többek közt - a fenti, jól fizető réteget. Gyanús hogy működik ez az üzleti modell... 
-
galervin93
addikt
-
4Grider
félisten
-
balou84
tag
-
BlackmMmDog
senior tag
-
saen
veterán
-
313313
addikt
Lesznek itt még bajok, mikor megjönnek a gáz/villanyszámlák. Ne agyj isten esik még 10-20cm hó, a könnyűszerkezetes házak is izzadhatnak majd...
sityupityu: közönyösek az emberek, mindent erőből fentről próbálnak irányítani, a helyiek meg sz@rnak bele... Sokkal komolyabb géppark áll rendelkezésre a lakosságnál/cégeknél, de a közöny/elhidegükés miatt mindenki a csodát várja... Értem én, hogy nem a gazda feladata a hőmentesítés, de régen vastagon segítettek...
A "helyi hükyékről" (képviselők) nem is beszélve, szervezhetnének csapatokat (ott vannak a polgárőrök) és le lehetne takarítani a gyalogátkelő helyeket és buszmegállókat (kecskeméti viszonyok)...
Helyben ma álltak neki a parkolók takarításának, faluhelyeken tegnap már víz se volt bennük... -
sityupityu
veterán
Igen, ez lenne. Csak 25-30 éve fele ennyire nem volt iparosodva minden mint most. Szó szerint fele ennyi résztvevő nem volt a közlekedésben bármelyik részről sem mint most. Az átmenő plusz tranzitforgalom meg hab a tortán ilyenkor. Harminc éve ha egy hétig állt minden az idő miatt, akkor elfogadta mindenki, ma már ez nem így megy.
Egyébként nagyon sok esetben nem is eszköz vagy akarathiányról kell beszélni, hanem egész egyszerűen emberi erőforrás nem áll a rendelkezésre.
De mondom, annyira nem is kell visszamenni az időben, kb 2000-2002 környékén fele ennyi volt a regisztrált személyi jármű darabszám. Ez nagyon sokat számít.
És persze ezek mellet nyilván valamilyen szinten az is benne van pluszban, hogy valóban elszoktunk már az ilyen időjárástól. -
iceQ!
addikt
-
hermanyi
addikt
87 sem volt kivételesen hideg csak sok hó esett egyszerre . Én a hideget mondom , már nincsennek azok a stabil fagyok mint amik annó voltak. Mostanában is mindig volt 1-2 hét januárban és Februárban még 1 és itt a 2 hét tavasz majd a kora nyár.
Amúgy én rühellem a telet a havat meg főként . Semmi értelme csak sár és dagonya lesz belőle az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján . Gyerekkoromban más volt akkor leesett kari elött és fehér volt szinte minden februárig , Annak volt értelme . -
saen
veterán
-
saen
veterán
Kidögleni biztosan nem fognak. Sose hallottam olyat, hogy a hideg miatt törpe vagy busa tömegével pusztulna. Valamennyi dög mindig van, de olyan ami komoly kárt tenne az állományban, olyat én még nem láttam/hallottam.
A kemény télnek inkább ott lenne szerepe, hogy kárókatonáknak délebbre kéne menni. -
ooloo
őstag
Ez így igaz ... Air Cargo-zok . A körünk innen Ferihegyről a Celebitől indul , általában Frankfurti vagy az Amszterdami repülőtérre . Naponta 5-6 kamionunkat rakják meg , rend szerint 4db PMC-vel . A tálcára vannak felhalmozva a több ezer kisebb nagyobb doboz . A Frankfurti repülőtéren 5 percenként szednek le egy kamiont ..... itt szortírozzák , és ismét kamionra rakják , ami a többi kisebb nagyobb reptéren landol , ahonnan a DHL , Dachser és más cégek terítik az árút .
-
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
Csomagokra fog vonatkozni, nem termékekre. Ha ezzel kevesebb 1-2-5 dolláros egyesével csomagolt, egyesével kiszállított cucc fog keringeni a világban, már megérte. 1-1 olcsó kacatot valójában nem fogja megérni megrendelni, de ha többet veszel eloszlik a vám, és jó eséllyel továbbra is meg fogja érni a legtöbb cuccot onnan venni.
Ez nagyobb hatást gyakorol a környezetre, mint az, hogy nem vehetek műanyag szívószálat...
-
lumpy92
aktív tag
-
balou84
tag
-
zsola32
őstag
Emberek vagyunk, sajnos benne van a tévedés lehetősége a pakliban.
Mostanában nem az Ő botjaikkal pecázok, de még használtam őket, 2x is volt garanciális problémám, mindkét alkalommal segítettek. (egy bot eltört, a Mantánál meg az orsótartó környékén volt valami gebasz)
Bizti Te is le tudod velük tisztázni a rendelésedet...
-
zsola32
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Kifizetted, számlán rajta van?
Hívd őket, jelezd mielőbb. Lehet náluk van videó, az összerakásról.
K.... világ lehetett náluk (is), szerintem most fut be a legtöbb rendelés.
Emberek vagyunk, tévedhetünk. Még talán Hermanyi is. Bár ebben nem vagyok biztos.
Nekem a rendelt ebédemet Veszkénybe vitték ki, Veszkényi utca helyett. Meglett, igaz később.
-
K_Gabor
tag
-
saen
veterán
-
Steady74
Topikgazda
-
saen
veterán
-
saen
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
Kíváncsi lennék, pontosan mi változott az új szériában. Nem találtam pontos leírást, összehasonlító, boncolós tesztet.
Nekem egy régi szériás 40-es, és egy 50-es Longbow van.
A negyvenest szétszedtem pár szezon után, kár volt, még a zsír sem volt koszos.
Szerintem sokat ér az a tömítés az orsóház fedelei közt.
Az olcsóbb nyeletős orsóimban azért koszos szokott lenni a zsír, nem csoda, sokszor szinte látni lehet a belső szerkezetet az orsóház fedele alatt.
És ez nem vicc.
Valamikor Pecaplázás lejáró kuponokat egy napi akciós Banax Helicon NF-re lőttem el. Úgy néz ki ez is kifutott. Bár állítólag ez már a gyengébb széria, mégis sokan dicsérik.
Jó nagy, súlyos darab.
Érdekes, hogy a Dechatlonba is kifutott a Caperlan Adonis.
Összes olcsóbb, "elnyűhetetlen" orsó megszűnik.
-
dik
őstag
-
@mriya@
őstag
-
@mriya@
őstag
-
@mriya@
őstag
-
saen
veterán
-
BlackmMmDog
senior tag
-
BlackmMmDog
senior tag
-
saen
veterán
-
xbrbiz
tag
-
313313
addikt
-
saen
veterán
-
sasa311
veterán
Tegnap beszélgettem pecaboltos ismerősömmel, azt monda ~70%-al csökkent a forgalma 2025-ben 2024-hez képest... És állítólag az összes nagykeré is.
Rettentően felfutott a peca covid alatt és sokan kiszálltak + sokan látják, hogy jön a B+ 2026-ban és elkezdődött a spórolás...
-
musli26
tag
-
balou84
tag
-
mmdms
addikt
-
galervin93
addikt
First world problem.
Nyílt a nevezés, nyilván az fog menni, aki "tud" így horgászni, de miért kellene kizárni elvből bárkit csak a földrajzi elhelyezkedése miatt...? Gondolom a síugrást sem vb-nek kellene hívni, hanem hideg országok összejövetelének...?

Pecaplázában a Napi akcióban vannak funny elárazások, épp a minap húztam be kevesebb mint féláron egy Maver tatyót. De pl. a Salmo wobblerekből is szoktam csemegézni, simán fél áron vagy alatta vannak bizonyos darabok, persze mazsolázni kell mert csak egy-egy szín-méret, de ha éppen az amit keres az ember, akkor instant get.
Nem tudom milyen algoritmus alapján akcióznak, de tartsák meg jó szokásukat, egy raklap cuccot behúztam már tőlük nevetséges áron.
-
@mriya@
őstag
-
A Zéé
addikt
-
sasa311
veterán
A halgazdaságokban (meg a díszhaltenyészetekben is) a halakat mesterségesen "tenyésztik". Vagyis nem azt várják, hogy faszán leívjon aztán lesz ami lesz, hanem az anyából "lefejik" az ikrát az apából meg a tejet. Ha a tenyészállomány nagyon értékes akkor általában leszedálják a halat, gyorsan kinyerik amit ki kell és megy vissza a vízbe a tenyészpár. Ha filléres a tétel egyszerűen kinyomják belőlük azt ha döglik döglik...
De a lényeg: az ikrát és a tejet összekeverik és mesterséges körülmények között keltetik és nevelik. Normál esetben.
Ha sterilizálni akarod a teljes szaporulatot akkor a megtermékenyítés után egyszerűen egy vegyszert hozzáadnak a lavór ikrához. Legalábbis a drága koi pontyoknál így csinláták.
Úgy tudom nagyipari körülmények között egyszerűen felmelegítik az ikrákat 30+ fokra rövid időre - ami szintén sterilizálja az ivadékokat.
Illetve tudtommal ez azért is "jó" még a haltenyésztőknek, mert az így kezelt hal gyorsabban nő. -
sasa311
veterán
Persze, hogy igen.
Ha szaporodó halat telepítenének csak akkora mértékben amit a horgászok kifognak akkor törvényszerűen exponenciálisan kellene az állománynak növekednie folyamatosan. Ehelyett ugye érezhetően csökken.Előbbi a halgazdaságnak nem jó, hiszen kevesebb halat tudnának idővel eladni, így ott nem is kérdés, hogy ezt megjátszák-e ha lehet (természetesen), ezzel biztosítva az állandó vásárlókat, mivel a magyar halgazdaságok nagyon erősen függnek a horgászegyesületek vásárlásaitól.
Hogy ez a vízkezelőnek miért jó? Nem jó. De ha pl egy RSD-be csak pontyból 15.000 mázsát telepítenek az nagyker áron is százmilliós tétel. Ebből csak 10-20%-ot csurgasson vissza a halgadzaság és máris boldogság van mindkét oldalon + be van betonozva a business örökre.
Tavaly ~5000 tonna pontyot telepítettek természetes vizekbe. Annak a 10%-áért a MOHOSZ is szemet húny...
btw rengeteg sporthorgásztó kifejezetten nem szeretné, hogy szaporodjon a ponty, mert nagyon zavaró, főleg a nagyhalas tavaknál ha egy jó ívás után elárasszák a tavat a 12 centis pontyok tavasszal.
-
PpenoO
őstag
Gábor nem tér ki arra, hogy melyik ponty adja azt a minimális szaporulatot a Balatonban. DNS vizsgálat alapján egyszerűen kimutatható lenne, melyik ponty szaporodott. De ok, még ha lárva képes is az a szerencsétlen ipari ponty, miért oldotta fel a tavaszi telepítés utáni pontytilalmat a Somogy vármegyei kormányhivatal földművelésügyi osztálya a Balatoni Halgazdálkodási "nonprofit" Zrt. kérvényezése alapján ahol Gábor a horgászati ágazatvezetői posztját tölti be? Ennyire fontos volt a természetvédelem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A táplálék csökkénessel országos szinten egyetértek, de pl az RSDben mind a rotifera mind a crustacea plankton állomány kimagasló és még a Busák/Amurok száma sem számottevő. Azt mégsincs példányszámot hosszútávon növelő szaporulat hála az RDHSZ áldásos tevékenységének.
sasa311: ott a pont, egy volt afrikai sügeres

-
balou84
tag
A Duna, Tisza, Körös esetében a pontyoknak a szerencsétlen kelési idő mellett a busák planktonporszívózása is betesz. A Duna esetében én nem vagyok meggyőződve a jobb vízminőségről, Dunaföldvártól lefele idén konkrétan minden másnap kb egy nagy szennyvízcsatorna az egész.
De sajnos a Tiszán is volt olyan éjszakai pecám Ugon, hogy éjjel egykor elkezdett jönni a mocsok, egy óra elteltével elment a kedvem az egész horgászattól, összepakoltam és eljöttem. Lejjebb meg Csongrádnál abban fürdött később a gyanútlan nép.. nagy gondok vannak itthon a környezetvédelem terén... -
PRDZsolesz
aktív tag
-
szoke12
őstag
Nagyon köszönöm a tapasztalatot!
Vettem pár könyvet meg neten is keresgéltem, de kimondottan összehasonlítást nem találtam még.És ha már itt tartunk, azon is elgondolkodtam, hogy hogyan lehet a legoptimálisabban hazavinni a halat.
Eddig tóparti faházat béreltünk, ott nap végén tartottam egy pucolást az udvaron. De ha nincs ilyen, csak a folyópart, akkor mi a legjobb megoldás?
Parton nem szabad pucolni, szóval kíméletesen leölve kell elvinni. De mennyit bír ki a kocsiban a hal, főleg ezekben a melegekben?
Bocsánat a kezdő kérdésekért, de kezdő vagyok még
-
@mriya@
őstag
-
hermanyi
addikt
Nálam :
Rántott szürke (hidegen)
Süllö vagy köves : Dios töltelékkel .
Simán sütve Köves
simán sütve süllö
keszeg papirikás isztben
Amur párizsis bundában
Halászlé (nem eszem meg a föt halat)
Mákostészta
Tökfözelék perkeltel
borsó fözi
krumpli fözi
és valahol ezek után 30 -40 el a Ponty rántva -
PpenoO
őstag
-
BlackmMmDog
senior tag
-
saen
veterán
Semmit nem kaptam, vagyis már olyat, hogy értékeljem a termékeket
Futárcégek csendben vannak, pedig meg szoktak találni. Szerintem simán nem küldték el, mert rájöttek, hogy ez nekik nem olyan nagy üzlet.Nincs kifizetve, szóval nem buktam rajta semmit, csak vicces az egész.
-
lbandi777
aktív tag
-
lbandi777
aktív tag
-
galervin93
addikt
Így meg lehet olyan áron venni a cuccokat, mint másutt akció nélkül.

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Azért lehet elcsábulok valamire.
)Megvolt az év első finomszerkós pecája, egészen pontosan feeder peca. Zabáltak a keszegek, szanaszéjjel fogtam magam, pár kis kosár ment be alapnak, 3 percre volt húzva a "vekker", de a végén már 1 percre fogtam a halat. Az előke hosszát meg kellett növelni 1 méterre, mert el voltak emelkedve a fenéktől a keszegek, és ez abból a szempontból is jó volt, hogy így nem fogtam törpét. Egy gyönyörű, 40 deka körüli bodri is jött, amúgy szín keszeg, isteni jó volt.
Kb. mindegy volt mit raktam fel, elején még óvatoskodtam 2 szem pinkivel, végén poénból már 5 szem csontit(!) raktam, azt is elhúzta a keszeg. Berobbant a tavasz na.
-
PpenoO
őstag
-
saen
veterán
-
lumpy92
aktív tag
-
lumpy92
aktív tag
-
lumpy92
aktív tag
-
Gyok2
senior tag
-
saen
veterán
Ebből semmi nincs nekik raktáron, csak a nagykerben. Mivel pergetésre tervezem használni, május 1-ig kell megjönnie, talán addig sikerül
(nálunk pergetési tilalom van süllőtilalom alatt)Egyébként maga a webshop is rendkívül trehány, kategórianevek pl többször ismétlődnek más helyesírással, de talán a 4 cuccot amit rendeltem sikerül nekik megoldani.
-
saen
veterán
Köszi az infot, rendeltem is.
Amit terveztem egyébként is, hogy kipróbáljam a Seaguar zsinórokat. Ők találták fel a flourocarbont anno és nekik van a legjobb minőség a piacon, legalábbis a csúcskategóriában. A Tatsu-t (ami feketesügér horgászatban a csúcs flouro főzsinór a piacon) ugyan nem hozta be az Energofish aki forgalmazza a márkát itthon, viszont előkezsinórban (Grandmax FX) is van a leírás alapján ez a gyártástechnológia. Mielőtt valaki rohanna rendelni, előre szólok, hogy ezek a zsinórok még az aranynál is drágábbak, viszont itt most van 10% kedvezmény a Seaguar-ra alapból és ehhez hozzájön a 20%-os kupon. Ilyen áron nem szalasztottam el, hogy kipróbáljam milyen. Max legközelebb valami olcsóbbat veszek

-
Zoli bácsi
őstag
Én sem találom, biztos nincs negyed év max 60, de inkább 30 nap.
Eddig még mindig elvesztek nekem ezek a pontok.
Más: Megint egy új fajta Concourse feeder bot család jön. Kell ennyi féle..?
Költői kérdés, nyilván amíg megveszik, húzzák le a névről (Első Concourse, meg a Concourse method széria szerintem eléggé sikeres lett)a bőröket.
Benzár-Mix FB oldalról ollózva a marketing szöveg:
"A mai nap egy fantasztikus hírrel indul, hiszen megérkeztek a CONCOURSE BLADE FEEDEREK

Ezekkel a botokkal betöltöttük azt a nem túl nagy, de mégis meglévő űrt, ami a Concourse Method és a Concourse Method Light botok között tátongott, mégpedig azért, mert
a Blade botok 30-80 grammos dobósúlyukkal picit feszesebbek a Concourse Method Light-oknál, de közel sem nevezhetők távdobó feedereknek
46 tonnás Toray karbon anyaguknak hála elképesztően feszesek, ezek egyértelműen a leggyorsabb botjaink
könnyű, mégis ultraerős Zirconia gyűrűsoruk a monofil mellett a fonott főzsinórt is kiválóan tolerálja
4-4 spiccük, melyek 2-1,5-1-0,75 unciásak, minden helyzethez megoldást kínálnak
különleges nyélkialakításuk és orsótartójuk némi változatosságot hoz a szürke hétköznapokba
a 360-as 70-75 méterig, a 390-es pedig 90-95 méterig jelent megoldást egy optimális méretű és súlyú, például 45 grammos L-es vagy XL-es method kosárralEgészen könnyű, karcsú, kecses, mégis elképesztően feszes és gyors botokról van szó, melyek a modern versenyhorgászathoz termettek. A rövidebb, 360-as mindösszesen 220, a hosszabb, 390-es pedig 237 grammot "nyom". Egy 6000-es Concourse orsóval tökéletes párost alkot mindkettő! A botok még annyira frissek, hogy kell 2-3 nap, mire a webáruházakba is felkerülnek. DE! Itt vannak és ez a lényeg!
"
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
-
Steady74
Topikgazda
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
jézusom
addikt
-
@mriya@
őstag
-
Atis45
aktív tag
-
pupehap
tag
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem megfelelő körülmények közt tárolva gyakorlatilag örök élet.
Én is kérdeznék a T. társaságtól: Csomagolt (kilós) illetve vödrös főtt magmix lejárt szavatosságúak, pár hónap- 7 hónappal ezelőtt lejártak.
Szerintetek komposztáló, vagy jó lesz az még. Ránézésre semmi baja, vödör is bontatlan, vákumos zacskókban is minden jónak tűnik. Sok nincs, pár zacskó, meg egy vödör.
Nem akartam kibontani, mert akkor tényleg kuka, mire pecázni megyek.
Megvan az éves jegyem, összevont megyei folyóvízi területi engedély. Nem volt sürgős, de úgyis ott voltunk Fertődön, akkor kiváltottam.
-
saen
veterán
Nincs szavatossága, sokáig eláll. Én még nem találkoztam olyan zsinórral amit az idő tett tönkre, pedig van szerintem olyan ami már 15 éve nálam van. Ettől függetlenül biztosan nem örök élet, meg sok függ attól, hogy hogyan tárolod. Extrém hő és hideg mellett biztosan csökken az élettartam.
-
diablo1984
veterán
-
Steady74
Topikgazda
-
@mriya@
őstag
-
saen
veterán
-
saen
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SörcsaPH!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- Óra topik
- Formula-1
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mert legalább arra tisztességesen felkészülhetne mindenki, és a vizsgabizottság is komolyan vehetné.
) vihet magával segédletet a halfajok felismeréséhez. Manapság már ott van erre a célra a tablet, mobiltelefon is a "digitális nemzedék" számára... Minden adott a tisztességes horgászathoz, de jó volna, ha a vizsgának is lenne értelme!
A Nitecore meg eleve erős gariban.
Beszámolok majd!

És ez nem vicc.

Steady74