Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Én igyekszem nem sok szart vinni pergetni . Botból is csak 1 et viszek pedig 3 van idehaza . Mert igy nem csesz az ideg a vízen, hogy ez jobb lett volna vagy az . Ez van ,kész ezzel főzünk felfogás
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
A doboz level kimaradt, a régi kameratatyóba csak be voltak dobálva a cuccok. Igazi darázsfészek volt belenyúlni
. Ezeket a dobozokat illetve a méretpontos táskát a fórumos kollégától örököltem
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Nekem darabra viszonylag sok van, jó pár doboz tele, de alapvetően néhány forma ismétlődik, és ezeknek a méret meg szín szortimentje van meg.
A pici pár centis darabokból van minden, hal, féreg, rák, lárva stb., de a nagyobb, 7-14 centisekben alapvetően én csak két félét használok, klasszik hal forma (magasabb hátúnak a sima Manns Shad, laposabbnak a Zander Pro meg Cannibal Shad), illetve az elnyújtottabb formából Fox Slick, de ez utóbbira még nem nagyon éreztem rá, alapvetően az előbbiekkel dobálok szívesen (pedig tegnap is direkt sokat dobáltam a Slicket, de végül a Zander Pro húzott ki a bajból, mindkét kapás arra volt). Twistereket kb. nem is tartok magy méretben, egy-egy akad.
Nálunk a tavon eléggé adja a Zander Pro, utána a Manns Shad, aztán Cannibal meg Slick a sorrend nálam. Érdekes dolgok ezek, biztos megvan az oka (táplálékhal pl.), ez is egy fontos részlet lehet. Pl. ha valahol sok a sneci, lehet a Slick jobban megy. Nálunk sok a keszeg, apró levél keszeg is, ezért pl. a Manns Shad már a legkisebb 5 centis daraboktól ott van a tatyóban, eszik is a sücik. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Tegnap ezeket se ette meg. Igaz gumiból csak ezt a 2 öt próbáltam pár dobás erejéig.
horcsog nekem ez az 1 dobozom van. 😂 Szerintem elég.
-
-
törölt tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Lassan pergetőversenyeken is indulsz, szép fogás ez december közepén rendesen szájba. Ha megtalálod őket ilyenkor több is lesz a környéken . Gyülekeznek már régóta időjárásfüggő is mikor áll úgy igazán össze. Fogóból nekem 3 van cuccok között, kis laposfogó a szerszámosládából mini horgokhoz, rapala műcsalis fogó a normál mérethez, 35 centis ha jól emlékszem harcsás horgokhoz. Volt már nekem olyan szájpadlásába akadt az elég inas és a 35 centis vagy fél kilónál biztos nehezebb fogóval alig tudtam kifordítani rendesen erőből csavartam .
Nagyon erős horoggal volt ez gyengébb horog össze vissza csavarodott volna nem lehetett volna kivenni.Galervin93: Télen szerintem még kevésbé finnyáskodik a nagy mérettel süllő. Úgy be tudja kapni néha 10 centis gumihalakat csak az ólom látszik és nem nagyok 1,5 kilós és hasonlók is. Van a Gégénynek egy téli csónakos süllőpergetős videója abban is van ilyen egészen lenyeli a nem tudom mekkora csalit. Persze furcsa ha UL környékén nyomatod utána drabális eszköznek tűnik.

Lumpy 92: Előfordul nem jön de legalább kint voltál kicsit a friss levegőn. Csak azért hoztam szóba a csillogós csalikat múltkor mondtam a fényes kapcsot napsütésben és a horgot . Mai időben nem nagyon csillogott a napsütésben akármilyen fényes műcsali vagy horog stb.
Lurefansok még a ládában pihennek meg kellene úsztassam őket , leveszed az alsó horgot akkor is akadnia kellene elvileg nem próbáltam csak elég kis csali elég kellene legyen 1 horog is. 3 horgos nagy wobblerekről szoktam leszedni 1 -et . Egy ilyen csatornán érdemes lehet duplafarkú manns twistereket megnézni (más márkában is biztos sokféle van) 10 centi körüli is nyugodtan vsz. Azt állóvízen is nagyon lassú tempónál is jól dolgozik, kicsit áramlik a víz még inkább. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nagyvíz nagy nehéz csali ,persze ha nem tó
Gumiztam én is ma az egyik elég vicces volt . 6cm es gumi 3.0 ás horog (nem volt kisebb ilyen nehézben) 30g os jig
A másik 9cm ugyanúgy 30g . kisebb egyszerűen nem ért le . Iszonyat ma mit tolt a Duna. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem is a gumi mérettel van bajom, hanem egyszerűen nekem idegen az ekkora csali, ekkora súly. Sokkal közelebb áll hozzám az (U)L peca a maga 1-2-3 grammos kis chebujaival, meg a 3-4-5 centis kis csalikkal, óvatosan játszogatva, csuklóból pöcögtetve stb.
PE 0.1-0.2, 16-18-20-as mono előke meg ilyenek, ez az én világom. 
Ugyanúgy, ahogy feederben sem szeretem a durva pecát, matchből is a finomat keresem, spiccből is a tűspicces botokat szeretem etc., mindenben inkább a finomat választom, ha lehet.Na de szükség törvényt bont, hónapok óta dobálok a finom cuccokkal, és csak az apraja jön negyvenpár centiig, jó lenne valami darabosabbat is fogni, így egy időre most feladom az elveimet.

-
lumpy92
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Jaja az lesz. Nehezítés, hogy a kis csatin sokszor alulról lendítve "ejtem be" a csalit, nem mindig sikerül kifeszíteni a zsinórt beesésre. Most még bal kézzel nyúlok a dobra és úgy fékezem a zsinórt. Láttam múltkor "Holahal" videóban, hogy jobb kézzel, csak kinyújtott mutatóujjal nyúl a dobra a fékezéshez, majd ezt meg akarom tanulni. Levelekkel én is küzdöttem.
-
gerii
addikt
Sziasztok!
XUL pergetéshez néznék valami nagyon kicsi és könnyű orsót.
Van egy Ryobi Zauber 2000-em, annál kisebb, könnyebbre gondoltam.
Ali is szóba jöhet beszerzésnek, ha valakinek van esetleg ötlete.
Illetve alis zsinórokra van bevált eladó?Köszi!
-
hermanyi
addikt
válasz
lumpy92
üzenetére
Meg kell tanulni dobni . Én is szenvedtem vele rengeteget . De idővel rá áll a kéz, hogy ki kell pattintani a dobásnál és akkor nem kezd el forogni a levegőben és nem akad össze . Ma 2 x sikerült összeakasztanom 9-15 óráig. Én a levelekkel küzdöttem állandóan összeszedtem őket ,és ugye akkor is elfelejti a dolgát
Ervin nagy szájuk van simán megfogják a 3-4" gumit
-
galervin93
addikt
Grat a bajszoshoz! Kár a kabátért, de reméljük megússza a potyka, ilyen hideg vízben talán nem lesz baja.
Én egy bő 2 órácskára ugrottam ki. Minap összefutottam egy tapasztaltabb pergetővel, mondta hogy dobáljak bátran nagyobb gumikkal, mert azért el lehet csípni egy-egy rendesenb sücit. Így ma a light cucc helyett egy erősebb szerkóval meg 10-12-es gumikkal vágtam neki. Volt is 2 akcióm, a második meg is akadt, saccra 43 körüli sütyő, olyan jó húsban volt, vastag háttal, hogy kis gondolkozás után végül elhoztam, fokhagymás pácban már bent is piheg a hűtőben, egyben lesz kisütve holnap.

-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Igen 8,3 . 0 fokban szakadó hóesésben neked sem lenne őszinte a mosolyod
horcsog igen 10 es fonott 60cm 20 as Tubi Tatanka Reiva Fine master és x70 . Horgot alig bírtam ki fordítani belőle nagyon jól tartott. A víz viszont piszkosul ment ma .4m feletti mélységbe már nem ért le az X70 multhéten meg az 5 ös vízbe is simán koppant .
lbandi777 kabátos ma egy 15 kg-s tükrös volt 35 ös fejjel az akadó mögül .Nem volt amúgy nagy peca 3 an voltunk mindenki 1 hal . Én Haresz , Sz kolléga egy 42cm es süsü Ferkó kollégám meg a 15 kilós poty . De nem találtuk ma a halakat ahol multhéten hegyekbe álltak ott most csak 1-2 db látszott
-
törölt tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Jobbulást neked. Ha nem vagy éppen beteg, nyilván műtét után nem játszik, jó dolog kimenni télen. Nekem már az nagyon tetszik benne kiszellőztetni a fejemet. Pár óra tök jó szerintem, tavaszig nagyon sok idő van még. Hideg, nem hideg kint beöltözve vagy és kis plusszok is vannak nem érezni főleg pergetésnél még csónakban ülve pergetve sem szoktam fázni. A kezem esetleg nem szeretek kesztyűben pergetni csak ha nagyon hideg van szoktam felvenni. De azt is inkább veszem észre ha bemegyek a melegre lefagyott a kezem.

-
törölt tag
válasz
lumpy92
üzenetére
Hol van ez a csatorna ? Múltkor is ezen dobáltál talán, vagy nagyon hasonlón. Ilyenkor lehet a csillógósabb cuccokat is dobni vsz, vagy legalábbis én ilyenkor szoktam azt is megpróbálni. Még nem szólaltak meg miért kapott vagy nem kapott.

Hermanyi: A pergető mester, 0,10-es fonott bírta?
Régi bot vagy új bot már? Megette rendesen ? Ha Lurefans blade-re horog bírta a kiképzést nem gyűrte szája szélébe volt vagy a csontosabb részen ? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Szegény Mester ül ott a csónakban, merengve, aztán az ölébe ugrik egy ilyen hideg, nyálkás hal......Borzasztó!
Amúgy Gratula, mester! Minden tiszteletem azoknak, akik ilyenkor sem teszik le a pecabotot. Nekem ez már hideg idő. Na jó, most tényleg felmentésem van, megint műtöttek (A 3 évvel ezelőtti műtétemhez kellett egy korrekciós műtét), de amúgy is kényes lennék kimenni.
De már viszket a tenyerem, remélem jövő év jobb lesz. Már kiterveltem, ha 6 hetes kontrollra megyek, hazafele bemegyünk Fertődön horgászjegyért, meg leadni az idei nullás naplót, fogtam halat, de nem hoztam el.
-
@mriya@
őstag
Pergetni bármilyen bottal lehet, csak megfelelő víz legyen hozzá! 😈
-
hermanyi
addikt
-
zsola32
őstag
Serie Walter Dart II 360-as bottal lehet nagyot dobni, 40grammos method kosárral. 1.5oz spiccel
Én csak ősztől tavaszig használom, ha nálam van átjönnek a szomszéd helyekről megkérdezni, hogy milyen bottal dobálok.
Az új szériáját nem ismerem, filóztam egy 3.75m-es verzión, de túl jók azok a DartII feederek, nem kell mellé semmi. -
saen
veterán
válasz
feelurself
üzenetére
Ezt jó hallani. Maga a nyélkialakítás látszik a Walter oldalon, csak az nem látszik, hogy egymáshoz képest hogy néznek ki.
Anno emlékszem bementem a Walterba, egymás mellett volt az összes Manta, végignéztem rajta és ott is hagytam őket
Most viszont van már 2,7m-től 4,5m-ig, az azért csúnya lenne ha most is mindenre ugyanazt raknák
Fotózásról nem foglak lebeszélni, de legközelebb ha eljutok Walterba akkor meg fogom nézni őket, kiváncsi lettem
-
feelurself
aktív tag
Az XT-R szériánál már jó a nyél. a 390-esnek lényegesen nagyobb a nyele, mint a 360-asnak. Nagyobbról nem tudok nyilatkozni, ez a két méret van itthon XH, X és MH változatokban. Valamint a nyél kialakítása is jobb szerintem akárcsak az XT szériákhoz viszonyítva: van benne egy szögletesebb, konkávabb rész, mint a snooker dákókon. Máshoz nem tudom hasonlítani.
Ha gondolod, holnap(azaz ma ha felkeltem
) lefényképezem/lemérem. -
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Egy profi verseny match bot feszesebb mégis terhelésnél lágyabb mint egy hétköznapi olcsóbb 100gr körüli feeder bot. Ez +20 méter önmagában ha megvan a dobó techinka, csak fizesd ki az alapanyagot. A matchbotok "mi van kicsi" királyának (steady) így meg is van a +100 méter

U.i.: dagadtabb...hehe, nap poénja

Szilveszeri fórumpeca: Szívesen készítek tésztát meg hozom az alapanyagot de két kitételem van:
1. Valaki töltögeti a method/bordás kosaramat és dobálgat helyettem.
2. Te varázsolod be meg ki a pizzákat a hiperszuper kemencédbe. -
hermanyi
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Ehhez annyit tudok hozzászolni, hogy Match bottal olaszok versenyen horgásznak 80-90m re . És 18 max 20 as waglereket dobálnak . És hihetetlen de nincsennek 100+g os botok meg 10 en x ezres méretű orsók .
Abban egyetértek ,hogy a felszerelés összhangja nagyon fontos de a dobotechnika szerintem a legfontosabb . Én kifejezetten nem tudok nagyot dobni , Amivel steady dobálta a 105m ert én jó ha a 80m ert meg tudtam dobni . Pedig magasabb is vagyok dagadtabb is vagyok mint a papi -
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
Steady sokkal jobban dob mint én (mondjuk nálam bárki is) mégis az erő velem van.
Viccet félretéve, a 100 méterhez nem csak egy kellően kemény mégis erőltetve rugalmassá váló bot kell, hanem max 20as minőségi zsinór, távdobó, jól feltöltött, jól futó orsó, egy jól súlyozott végszerelék és nem utolsó sorban egy jó dobó technika.
-
Steady74
Topikgazda
-
A Zéé
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Walter felé Supernova 390-et néztem még, mert abból a 330-ast is kedvelem, ne nem tudom... Nekem is furcsa ez a messzi dobálás, meg az ilyen 60-70 grammos kosarak is, de lassan minden tavon ez kell.
Steady mintha tavaly szilveszterkor a 390-es MH ByDöme Gold Serie-val mintha tudta volna a 100 métert dobni, de lehet rosszul emlékszem, meg a ByDöme, mint márka nekem továbbra se szimpi
-
hermanyi
addikt
Itt a tervezés kimerült abban ,hogy férjen bele a gyártása 10 db ezresbe .
Benzarnak volt egy match botja ami szintén igy készült , hogy szóltak neki ,hogy figyú Zsolti találtunk a raktárba 2500 db csupasz botot kell 6000/db?
És kellett kapott egy jól kinéző kényelmetlen olcsó orsó tartót egy közepes gyűrű sort és voálá 10 böl megvan az egész . Adhatjuk 28 ért -
diablo1984
veterán
A nagyok azt mondják, hogy merni kell, a botnak meg bírni kell.
Én is gyatrán dobok, lehet köze van hozzá, hogy kitkán kell 90-100méterre horgásznom, tavasszal még ment a viszonylag pontos 90m, őszre már pancser voltam hozzá, igaz akkor már fél éve nem dobtam nagyot. Gyakorolni kell, hogy benne legyen az ember kezében, de nekem a finom botokhoz vagyok szokva max 40-50méteres pecához, a 420as bottal távdobás, az nem illik a képbe. Majd kiderül, hogy ez a benzár bot jobb-e mint a 420as lc döme, az számomra nehéz, a 390es lc-vel biztosabban dobtam a 90métert mint a 420as változatával. Hátha a benzár bot elhozza amit várok és nem hullik atomjaira az első pecán.... -
saen
veterán
válasz
feelurself
üzenetére
Egyébként ezeknek az újabb verzióknak már rendesen meg van tervezve a nyele? Emlékszem anno a második szériát megnéztem és a 330-as meg a 420-as botnak is pont ugyanaz volt a nyele, egy centi különbség nem volt köztük. Hiába jó a blank, nulla gondolkodást tettek bele a tervezésbe, ráadásul egyszerüen esztétikailag is egy ronda bot volt.
-
A Zéé
addikt
válasz
feelurself
üzenetére
és diablo1984
Van egy 390-es Manta Evo XT-m, 50-150g dobóval, de azzal sem tudok nagyobbat dobni ugyanazzal a 60g-os kosárral, mint a 360-as 40-120g-os bottal. Annak szerintem a közepe túl merev ahhoz, hogy igazán nagyot tudjak dobni. Vagy én nem merem úgy igazán meghúzni, az is lehet...
-
diablo1984
veterán
[link] Benzár Method Lake? Igaz nem olyan drága, de ha nem vagy annyira béna mint én, akkor szerintem a 100m-t meg lehet vele dobni. Kivitelezése nem rossz, kézben fogva feszes, kíváncsi leszek, ha eljutok egyszer egy tópartra vele, hogy akkor mit mutat és egyben marad-e, de én bizakodó vagyok. Ráadásul bármilyen tagot és spiccet lehet hozzá kapni, nem egy vagyonért, mi baj lehetne?
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Csak tipp.
-
galervin93
addikt
Barkács helpet kérek! Tűspicces pergető bot tömör spicce be van ragasztva a B tagba. Hogy tudnám én ezt onnan úgy kiszedni, hogy egy új tagod tudjak a helyére ragasztani? Nehezítő tényező, hogy a B tag illesztése pont gyűrűvel kezdődik.

Szóval ezt kéne szétoperálnom úgy, hogy be tudjak csusszantani egy másik spiccet.
Tipp? -
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Pedig kezdtem örülni, hogy a Dunán érdemes lehet most próbálkozni
Azért párat kellene dobnom ott is majd ne csak az Öböl. -
galervin93
addikt
Nem, mostanában csak tavi pecára van időm.
Alapvetően nem is feltétlenül a dobás a baj, hanem bevontatáskor egy alulméretezett bot nem tudja megdolgoztatni úgy a csalit. Pl. nem tudod elpöccinteni a fenéktől, mert utána nyúlik a súlynak. Illetve nem ad visszajelzést sem a spicc, a bot anyaga meg pláne, hogy mi is történik odalent.
Ez persze megint csak függ a bot akciójától is, szóval egy feszes fast pálca a kisebb dobósúlya ellenére is alkalmasabb lehet, mint egy nagyobb dobósúlyú, de nyúlós, teszem azt medium pálca.
Nyilván egy cslai bevontatni seprűnyéllel is be lehet... De életre kelteni, úgy mozgatni, hogy meg is egye a hal, na ahhoz (az ügyességen túl) kell a bot is. -
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Grat! Ezt a Dunán fogtad?
Idén nyáron próbálkoztam Dunán 4-14-es bottal 20g-os chebukkal gödörben(csak az ment le ott), óvatosan kellett vele dobni, annyira nem éreztem biztonságosnak, túl sokat nem is erőltettem.
E a bot is(chaser) szerintem 4-5g-tól igazán érzékeny, persze lehet egy varivas zsinórral más lenne a helyzet. -
galervin93
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Nyilván nem arról van szó, hogy az 5-21-es bot 22 grammtól törik.
Finom kézzel egy 50-es ólmot is eldobsz vele - a kérdés, amit te is mondasz, hogy van-e értelme. A válasz: nincs.
Ahogyan fordítva, túl erős bottal sem tudsz könnyű, kis csalit dobni. (Bármilyen botról lehet szó, a 150-es feederrel is dobáltam 270-290 grammnyi cuccot a Dunán, köszönte szépen, nem tört el.)
Az meg megint más tészta, mi van ráírva, és mi a valóság. Ezért kell mindig kézbe venni vásárlás előtt, meg persze kitapasztalni idővel, melyik-mit tud, felirat ide vagy oda. -
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
"a másik meg az eldobható súlyt jelöli"
Kicsit had szóljak bele én is

Egy jobb pergető horgásztól azt hallottam, hogy a bot dobósúlya nem azt jelenti, hogy akkora súlyokat dobhatsz el vele, hanem, hogy a bot abban a súlytartományban érzékeny. Persze más kérdés, hogy ami rá van írva az fedi e valóságot. -
galervin93
addikt
válasz
lbandi777
üzenetére
Supercontitenttel egyelőre jó tapasztalatim vannak, az Awaruna Pontoon utánzat eléggé jól adja, legalábbis pici méretben. Kis süllő/köves szereti a pöcögtetős, pattogtatós stílusban (vontatva még nem fogtam vele), de ez a legkisebb, 4.5-5 centi körüli méret, nem tudom nagyobb méretekkel mi a helyzet.
Ez pont egy tegnapi, az első törésen jött, kő fölött.

-
törölt tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Mepps -ben van a musky killer és giant killer azok is jók. De lehet nagy lesz neked súlyban a 40 g körüli botra. Drága is inkább ne vegyél ezekből beszaggatni drága. Amúgy jó csalik .
Ami ár értékben verhetetlen ha rám hallgatsz Manns Grub 200 ft körül van talán darabja van 4-5 féle szín mindegyikből veszel egy csomaggal és ha semmi más nincs nálad akkor is elég jó esélyed van csukát fogni.
Hozzá különböző méretű fejeket 3 grammtól mondjuk 10 grammig ha állóvízen mész leginkább. Ne kínait hanem mondjuk mustadot vagy vmc -t veszel azok talán legjobb ár/érték. Jadabo-n vannak darabra vehető mustad jig fejek olcsóbb mint csomag , black friday-n rendeltem többféle méretű horoggal, jófajták és olcsók így "ömlesztve" nem csomagolva .Amit még ajánlok Rublex orkla támolygó . Az is egy elég jófajta csukacsali.
Gumiban még manns twistereket is ajánlom nagy méreteket is abban is piros fehér, vagy Keitech fat gumihalát nagyobb méretekben más a mozgása mint a manns grubbnak az lomhább keitech sűrűbb veretésű. Ha éhes és a pofája elhúzod nagyjából mindegy lesz szerintem melyik .
Már csak kísérletezés kedvéért is érdemes ha van több féle . -
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Vettem kanalakat is
pár fajta gumit meg egy spin er baitet. Egy darabig le vagyok látva így titeket sem fárasztalak, ilyenekkel legalabbis
VFR800: Köszi, nem tudtak szállítani de nem is bánom, 900ft volt az Alisnak darabja.

-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Ha ennyire ráizgultál a csukára, én kanállal meg wobbival próbálkoznék a helyedben. Mindkettő tolerálja a hibákat, a csukszi, főleg a kisebbek meg elég agresszívak ahhoz, hogy azt se vegyék észre, ha egy traktort húzol a vízben, annak is oda fog vágni. Szóval egyelőre a sok csali helyett inkább egy-két fajta, és dobálni, dobálni, dobálni.
-
PpenoO
őstag
Szembemenve szenszejem parancsával, rendeltem Alis Mepps Agliákat. Sajna itthon ebben a méretben nem találtam, így mondhatni "kénytelen" voltam kínából beszerezni. Egybe öntött gyöngyformájú súlyok, életlen horgok, gyenge fényezés
Mindezt tetézve, ha már kannibál állat a csuka, megfejeltem a rendelest egy ilyen lifelike wobblerrel
-
A Zéé
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Fergeteges. Akkor van valami olyan lágyabb bot 40k környékén, amivel lehet ekkorát dobni ilyen 30-40g körüli kosarakkal?
Ezzel szemezgetek egy ideje, de nem tudom... Daiwa N'zon 390 80g Van belőle power meg long cast verzió is 100 még 120g dobósúllyal, de valami lágyabb bot jobban érdekelne.
A mostani botjaimmal nagyjából ez a 80 m a max, amit meg tudok dobni. -
hermanyi
addikt
Na skacok hol lesz az év végi nem fogunk halat tali ?
-
törölt tag
válasz
lbandi777
üzenetére
Szeretem az olyan botokat ragadozóhalas pecáknál amik nem sérülékenyek. Pl letett botos harcsázás wft-ket. Vagy ugly stik-et ha rövid bot kell bozótos helyen . Letett botosnál se vagyok oda ezekért a nagyon kihegyezett csúcskarbon pálcákért. Még harcsázó erősségben sem. Mondjuk az a fajta tetszik amin rendes komoly kevlár borítás van boton a kevlár látszik végig (azoknak mondjuk az ára is olyan ha 1-2 gyártónak 1-1 botja ilyen nem sok van) . Vszínű ezért nem tudtam megszeretni a hossza mellett pl nomura isei -t . Szó szerint óvatosan raktam össze a két tagot összepakolásnál nemhogy koccanjon ne is érjen egymáshoz.
Most az éjszakában mikor pakolsz, vagy olyan a terep és akkor egy bokorhoz hozzáér és utána nem tudom hol van rajta egy hajszálrepedés. Haverom pl a Pón is wft botot is használ pergetéshez . Abból is ki tudja milyen régit . Úgyis nagy az orsó már mindegy a botnak súlya alapon. Azt akármihez rántja hozzá a hal fárasztás közben fához, bokorhoz csónak pereméhez vagy motorhoz stb nem olyan aggódos hol repedt meg és mikor törik el . Az amit művel a felszereléseivel nem sok minden bírja . -
törölt tag
válasz
lbandi777
üzenetére
Köszi, de ellenállok .
Nagyon rendes vagy....
3 részes első szériás még az is ami 2,70 és 3,30 között ha jól emlékszem a méretekre hosszabbítható egy középső taggal. Vszínű te ezt ismered , de az olyan 2,70-ben kétrészes, 3,30-ban a középső taggal 3 részes. Az azt hiszem 300 grammos. Olyat ma patika állapotban simán zeck , black cat drágább botjainak az árán megvesznek. 20 éves botot. Az se rossz fajta cucc. Rá egy aranydobos usa baitrunner 6500 b-t aztán mehetsz a Póra próbálkozhatnak vele a harcsák.
Ezek nagyon jó dolgok szerintem és mai drágább árazású cuccnál véleményes melyik a jobb vsz. -
-
PpenoO
őstag
Csuka mellé szükségem lenne egy folyami pontyra is karácsonyra. RSD felsőszakasza halottnak tűnik. Merre lenne érdemes próbálkozni?
Fórumpeca? Remélem nem Dunakeszi.
-
hermanyi
addikt
PpenoO fórum pecán már süthetsz Pizzát . Van már mobil kemence tudom vinni .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Ezeket a dobozokat illetve a méretpontos táskát a fórumos kollégától örököltem

De már viszket a tenyerem, remélem jövő év jobb lesz. Már kiterveltem, ha 6 hetes kontrollra megyek, hazafele bemegyünk Fertődön horgászjegyért, meg leadni az idei nullás naplót, fogtam halat, de nem hoztam el.

.