- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
balou84
tag
-
4Grider
félisten
Én azt hittem, hogy jó ideje már csak online lehet horgászvizsgát tenni...
"A horgászvizsga menete
A horgászvizsga elektronikus úton, a HORINFO rendszerben történik, mely a
tudásszint felmérésére szolgáló teszt jellegű, feleletválasztós kérdésekből áll. A
kérdések között szerepel a hazánkban leggyakrabban előforduló halfajok képről
történő felismerése, illetve a képen látható halfajra illeszthető azok – a felkészítő
jegyzetben ismertetett – legfontosabb jellemzőjére, esetenkénti darab- vagy
méretkorlátozására, tilalmi idejére vonatkozó állítások" -
hermanyi
addikt
Véleményem nem mérvadó, de szerintem megázott kutyaszar színe van .
2500 huf ha nem válik be kidobod a szelektívbe ,hogy zöldek is legyünk .
Én most vettem botot 60 ezerért ,hogy se a márkáját se semmit nem tudok róla és még a kezemben sem volt :D Na bumm veszett több is Mohácsnál kategória
-
@mriya@
őstag
-
@mriya@
őstag
-
@mriya@
őstag
-
Redneck
nagyúr
-
Zoli bácsi
őstag
-
Redneck
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm!
Reggel megmutatom neki, milyen költségekre számíthat. Ha megyek leadni, megpróbálom ezt a digitális vonalat erőltetni, de lehet a földhözragadt halőrök miatt jobb a papír alapú. Sajnos találkoztam olyannal, akinek a helyi horgászrend okozott gondot, ezért nekem kezdett el okoskodni...diablo1984:
Neked is köszönöm a segítséget! -
Sungoo
addikt
-
jobbacsabba
aktív tag
-
iceQ!
addikt
-
galervin93
addikt
-
jézusom
addikt
-
BlackmMmDog
senior tag
-
Batib
őstag
-
@mriya@
őstag
-
galervin93
addikt
Nekem is megjött már pár napja.
"Ki is próbáltam" ma, ökör nagy szembeszél, nyilván az istenbarma ilyenkor megy ki horgászni... De szanaszét fogtam magam, 2-3 perces ütemre húztam a halat, pár karika, szép dévérek, kisponty hegyek (vagy 10 darab, ilyen 30-50 dekásak), és egy meglepetés törpeharcsa. Ilyen hideg vízben ritkán szokott jönni, meglepődtem.
-
4Grider
félisten
-
Zoli bácsi
őstag
-
gerii
addikt
Sok év kihagyás után most előfizettem a Magyar horgászra. Megkaptam a januári számot, naptár is járt hozzá, minden hónapban egy hal fotó, és egy mondat alatta: a legundorítóbb fidesz propaganda szöveg, amit egyszerűen nem hiszem el, hogy már ebbe az újságba, szektorba is beletesznek.
Az újságban meg ugyanez, dedikált oldalak vannak a politikai agymosásra, egy számomra a gyerekkortól kedves olvasmányban.
Nem hagynak meg az embereknek semmi nyugalmat. -
Steady74
Topikgazda
-
jackal79
aktív tag
-
BlackmMmDog
senior tag
Olyan sokat nem tudok róla. Horgászik még jelenleg a CPX-nél van, előtte a Big Carp Baits csapatában volt. Már nem készít videókat, Christian Schlott volt aki még abban az időben csinált bojlis videókat.
Nálam a horgászvideók Dömével indult (2011 környékén, addig nem is tudtam hogy létezik videók is pecáról),de 2005-től (2018-ig járatam is) mindig meg vettem a Magyar Horgászt.
-
BlackmMmDog
senior tag
-
Zoli bácsi
őstag
Ha az én véleményemet kérdezed, igen, a Master Class egy tökéletes kezdő bot. Elég lágy, rugalmas, de mivel nem csúcs anyagból készül, jól terhelhető, nem törik könnyen. Hozzáteszem, sajnos az én 2014-ben vásárolt Master Class feederem óta már vagy az 5. generáció jön, egyre silányabb minőségben, de árkategóriájában még mindig a legjobb talán.
Következő árszint, ami szintén best buy az árkategóriában, letaszítva a trónjáról a Nevis Vanity-t, és a Nevis Method Carp Feedert, ez a botcsalád: [link]
Személy szerint én ezeket ajánlanám, ami fel szokott merülni kezdőknek, az a Nevis Syncro feeder család. Volt a kezembe, erősebb, durungabb a Master classnál.
Amúgy "Vakok közül a félszemű a király"
Én sem tartom magam szakértőnek, viszont olvasgatok, több FB. pecás csoportban benne vagyok, próbálom leszűrni az olvasottakból a hasznos infót, ehhez hozzáteszem a saját tapasztalatomat, és így formálok véleményt.
-
galervin93
addikt
Ahogy fentebb már írták, a putrát nálunk Nógrádban is a fenékjáró küllőre használták/ják. Igazából önmagában a fenékjáró nem egy ritka hal, de a "tesói" (halványfoltú, felpillantó, homoki) már igen, és azért, hogy ne keverjék össze a népek, inkább minden küllő védett. Aranyos, bohókás halacska, nem nő túl nagyra. Ugyanúgy a fenéken csipeget, mint a márna, és minnndent is a pici kis szájába gyűr előbb-utóbb, folyamatos apró rázások jelzik érkeztét, illetve bukdácsol az úszó folyamat...
Méretéhez képest egyébként tök jól védekezik, én szerettem finom 5-ös spiccbottal kifejezetten rájuk pecázni.
A legnagyobbak islyen 15-20 centisek. Egyszer közéjük keveredett egy 20-25 centis Petényi-márna, volt ám ramazuri! Azóta sem fogtam, lehet életemben először és utoljára... -
PpenoO
őstag
-
Batib
őstag
-
Grillo
őstag
-
mdav88
aktív tag
Legutobb a mallrol rendeltem, de decathlonban is van. 100% lazacolaj. Elvileg kutyaknak(kovezzetek meg), de horgaszcikkesnel sem lesz kulonb, max dragabb. Dovitnak csak locsoloja es elore aztatott pellete van.
En siman ratoltom a pelletre, hagyom allni egy ejszakat, majd vizzel beallitom a kivant allagot.
-
Batib
őstag
Köszi a válaszokat. Ezt a cikket most találtam, busák.
-
BLUE TORNADO
senior tag
-
sasa311
veterán
-
saen
veterán
-
golyós
addikt
Én kukoricás , szénhidrát dús kajával készülök, most volt Ívás, bizom benne, hogy éhesek lesznek. Erjesztett kaja mindig van nálam
Gyári bekevert illetve saját még turmixolva is
Keverem édes kajával mert az alja azért még hideg.
Feeder cucc, 8-10-12-16 mm csali, este ha már beszortam több kaját akkor rakom fel a nagyobbakat, illetve kukoricát fűzök fel 3-4 szemet, hogy szelektáljon. -
Grillo
őstag
-
BogyóBP
veterán
-
iceQ!
addikt
-
sityupityu
veterán
-
adakiller
senior tag
-
adakiller
senior tag
-
jjohn
aktív tag
Megelőztek, de se baj.
Dip,mártogató: a csalit mártjuk bele sűrű állagú különböző ízesítés,
Liquid: Folyékony aroma, kifejezetten az etetőanyagok ízesítésére szolgáló nagy intenzitású készítmény, mely gyors robbanásszerű oldódásával a közelben tartózkodó halakat az etetésünkre vonzza. Keszeghorgászathoz, pontyhorgászathoz, feederbotos horgászathoz (!), rengeteg ízben készül.
Special Additives: adalékok, magas minőségű speciális összetevőinek és olajtartalmának köszönhetően igen népszerű a pelletes és bojlis horgászok körében. A magas olajtartalma egy hosszabb oldódási időt biztosít, a csalogató hatás így órákon keresztül garantált. Ez az aroma, nem hiányozhat a bojli készítésekor! Hideg vizekben csak kis mennyiségben használjuk!
Etetőanyagok, pelletek, bojlik és egyéb horgászcsalik hosszabb távú ízesítésére, aromásítására. Főzhető, kísérletező kedvű horgászoknak kifejezetten ajánlott.
Attractor: Etetőanyagok, pelletek, bojlik és egyéb horgász csalik ízesítésére, íz fokozására. Főzhető, ezáltal az otthon házilag (a legtitkosabb receptjeink alapján) készülő haleleségek „fűszerezésére" is bátran alkalmazható.Locsoló: Ahogy azt neve is mutatja ez egy gyorsan ható aromafolyadék. Noha kellően nagy dózisú aromát tartalmaz, mégis más. A különféle ízesítésektől függően kora tavasztól késő őszig ajánljuk használatát. Elsősorban kész etetőkeverékek, etetőpelletek és más csalik locsolására, ízesítésére ajánljuk. Ennek érdekében olyan hordozóanyagot alkalmaztunk gyártása során, amely jobban megtapad az szilárd alkotóanyagok felületén, viszont vízbe érve gyorsan oldódik, így hamar kifejti hatását.
Booster: amely egy rendkívül koncentrált és tömény formában tradicionális aromák családjába tartozik, hiszen nagyon univerzális, az etetőanyagok csalogatóhatásának fokozásán át egészen a csali dippeléséig mindenre alkalmas.
Aroma (folyékony, por): halak az ízek és az illatok érzékelésére egyaránt képesek, megpróbálunk hatni rájuk az aromák segítségével is. Poraromák az év melegebb, 15 Celsius-fok feletti vízhőmérséklettel jellemezhető időszakában tudjuk sikeresen használni. Folyékony aromák egész évben sikeresen alkalmazhatók, ebből van olajos,cukor, alkohol bázisú.
Spray: Az aromák lehetővé teszik az etetőanyagok, pelletek és szemes magvak intenzívebbé tételét. Bármilyen csalit, legyen az pellet, bojli vagy kukorica feltűnő és kívánatos falattá lehet varázsolni. Ez az aroma megtapad a csalin, és vízbe érve folyamatosan intenzíven áramlanak ki az aromák.Syrup: A syrup olyan sűrű folyékony aroma, amely az egyik leghatásosabb csali fokozó. Az aroma kellően sűrű, hogy felhasználhassuk főtt magkeverékek vagy az etetése szánt bojlik és pelletek ízesítésére is. A finom, ízletes aroma kifejezetten ajánlott stick mixek aromázásához.
Serum: Sűrű aroma konctenrátum, ezt lehet a csalira, a megtöltött kosárra vagy PVA csomagokba is nyomni.Smoke powder: A method feeder és a bojlis pontyozás egyik hasznos kiegészítője. Ha erősebb csalogató hatást szeretnénk a csalinknak, akkor lehet segítségünkre a SMOKE por dip. A por dippek előnye a folyékony dippekkel szemben, hogy hosszabb ideig fejti ki a hatását, mivel lassabban oldódik vízben. Ezen kívül a vízáramlás sem viszi el a csali környezetéből, mert a leoldódó szemcsék fajsúlyuknak köszönhetően elfekszenek a fenéken. Rendkívül erős íz hatása mellett, színes felhőt is képez a csali körül, magára vonva a keresgélő halak figyelmét. Használata egyszerű: a bevonni kívánt csalit először vízbe kell mártani, utána pedig a por dippben megforgatni, egy pár másodpercet várni kell, hogy a szemcsék odatapadjanak.
Juice: Folyékony attraktor, halak horgász helyre csalogatásához. Kész etetőkeverékek, etetőpelletek és más csalik ízesítésére,megtöltött kosárra.
Concentrated Flavours: Egy nagy töménységű aroma, hatalmas íz választékkal. Olaj bázisú aroma lévén 8 Celsius foknál melegebb vízben fejti ki tökéletesen hatását. Teljesen egyedivé varázsoljuk az általunk elkészített, bevetésre szánt csalikat. Bojli készítéshez is használható.
Groundbaits mixer: 15 celsius fok alatti vízben jó víz oldékonysággal rendelkezik. Az extra aromázottságnak köszönhetően gyorsan az etetésre csalja a közelben tartózkodó halakat. Az etetőanyagok bekeverése során eredményesen használhatjuk a Groundbait mixereket. Melasz és CSL alapú magas amino sav tartalmú locsoló folyadék. Erős hatású anyagként tisztán ajánlott használni, de vízzel hígítva is beválik.
-
saen
veterán
Dip: sűrű aroma, csalit mártjuk bele
Mártogató: ugyanaz, mint a dip
Liquid: folyadékot jelent, bármilyen aroma lehet
Locsoló: aroma, bojlira/magra/pelletre szokás tenni
Booster: ez is a 28. marketing neve az aromának, csalihoz találták ki, mint mondjuk a dip-et
Attractor: bármilyen anyag lehet ami vonzza a halat
Aroma (folyékony, por): szerintem ez magától értetődik, legtöbb csaliban/etetőanyagban van már gyárilag, nem feltétlen kell használni
Spray: aromát szokták fújni, csalira, etetőkosárra
Syrup: sűrű aroma
Serum: marketing
Smoke powder: ez is a 28. variánsa már az eddigieknek, por forma, de neve alapján "füstöl"-ve oldódik a vízben.
Juice: aroma
Additive: kiegészítő anyag, etetőanyaghoz, csalikészítéshez
Concentrated flavour: aroma, csak nagyon erős, óvatosan az adagolással
Groundbaits mixer: ez egy hígabb aroma amit etetőanyag bekeveréséhez lehet használni.Ezek a kifejezések gyakran ugyanazok, csak marketingesek szorgalmasan dolgoznak. Persze lehet különbség sűrűségben/oldódásban/akármiben, de ez akkor is csak marketing. Ennél sokkal egyszerűbben kell venni ezeket, csakhát el kell adni a sok szarságot
-
WarninShotZ
tag
-
Steady74
Topikgazda
-
Batib
őstag
-
Steady74
Topikgazda
azt gondolom, hogy amit linkeltél az azért viseli a bojli nevet, mert kerek a formája, szerintem a bojlihoz semmi köze sincs. Nem veszem kötekedésnek egyáltalán, jó tisztázni mi-micsoda, de szerintem kezdenek elmosódni a határok és összemosódni dolgok. Nem követem a friss csali-dolgokat, ha tehetem természetes csalikkal horgászom.
-
saen
veterán
-
Steady74
Topikgazda
Csaliként a méretet emelném ki. Bojliból nem tudom mekkora a legkisebb, illetve lebegőképességét tekintve mit tudnak, de csalizó pelletből 5mm körüli a legkisebb és talán 16mm a legnagyobb. Bojliból láttam már 30mm-est is. Pellet tud lebegni, vannak a wafter-ek amiknek a felhajtóereje a vízzel kb egyenlő és vannak a süllyedők. Pelletből van a hordó forma és a kerek, illetve vannak már a többszínűek. Bojliba szoktak rakni magokat meg még nem tudom miket, pelletben ilyenek nincsenek.
-
sasa311
veterán
-
@mriya@
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Na ebből is film lesz...Nem hiszem hogy megnézem, hacsak nem nagyon kíváncsi leszek.
Nem hinném, hogy az életben ilyen helyeken, ilyen halakra horgásznék.
Papp Józsinak is volt hasonló filmje, hála istennek mostanában nem adják.
Viszont pont most ment egy új Carp Zoomos film, pickeres őszi peca (F&H-on). Ez teljesen közel állt hozzám, olcsó felszereléssel, átlagos magyarországi helyszínen..
-
PpenoO
őstag
-
Atis45
aktív tag
-
busman
veterán
-
smokiii1
aktív tag
-
smokiii1
aktív tag
Ezt mind felírtad hogy ennyire pontosan tudod? Mert én pl mivel nem vittem haza idén halat, nem tudom miből mennyit fogtam csak az emlékezetesebb napok maradtak meg.
Az egyik mikor sikerült matracra fektetni egy 12,5 kilós pontyot, egy másik alkalommal kb 50 db keszeg/kárász/kárász méretű kisponty jött, a harmadik pedig mikor Látóképen fogtam egy kb 7 órás peca alatt 10 pontyot. Mondjuk egyik se volt nagy, olyan 2-3 kilósan lehettek. -
sasa311
veterán
-
Spoon16
tag
Fú,most hirtelen nincs meg a recept, de én is a neten találtam. A lényeg: fél kiló darát öntök egy zárható mikrózható edénybe, ahhoz öntök kb 2,5 deci vizet (ezt lehet aromázni, én általában 1-2 zacsi vaniliás cukrot oldok fel benne),alaposan elkeverem, rá a fedó és mehet a mikróba 4-5 percre. Ezután fedő le,átkeverem és hagyom kihűlni. Rostán áttöröd és kis vízzel beállítod a tapadását.
Kicsit kísérletezős a sztori,viszont jól működik method kosárban,szépen bont és nekem nagyon jól működik.
Az egyszerűbb megoldás,hogy veszel CSL őrleményt, azt csak simán össze kell keverni vízzel és az is mehet methodba. -
Zoli bácsi
őstag
Az a baja, amit írtam, az a szar rugó. Mikor terheled, olyan mintha szétesett volna, recseg. Terhelés nélkül jó.
Az a rugó jött ki a helyéről, a reteszt nem tudja a helyére tolni, ami a nyeletőfék és a sima üzem közti váltást érinti,
Akkor negyvenes méreted van, azt hiszem az ötvenestől felfele más megoldást alkalmaznak, emlékeim szerint.
Javítható, 10 perc, anyag sem kell hozzá. Helyére kell tenni a rugót. Ha nem szedted még szét, akkor nem biztos hogy menni fog a javítás. Ha egyszer láttad hogyan van benne a rugó, akkor egyszerű. De első szétszedéskor én nem jöttem rá, szétszedtem egy másikat......
Ha nekiállsz, szétszeded, segítek, ha, de így marha nehéz elmagyarázni.
Nyeletőfék kapcsolónál a jobb oldalt ne vedd le. Van egy csavar a kapcsoló végén, azt szedd ki, és a bal oldal lejön. Ha nem így csinálsz szétesik a kapcsoló, aztán legózhatod.....
Szerk: Megtaláltam, van egy Tierra szétszedős teszt. Hasonló mint a Tierra feeder.
Itt egy kép, bekarikáztam, ez a retesz, ami alatt van egy kis spirálrugó. Az ugrott ki neked, tuti.
Azt kell betenni ez alá a retesz alá, van egy válla alul, oda feküdjön fel a rugó.
Itt a teszt, leírja, fotózza a sporttárs is a hibát, ami a felkapókarnál van, és említettem én is. [link]
-
Daidalosz
csendes tag
-
Zoli bácsi
őstag
Persze hogy van. Nyeletőfék tekerőjéről vedd le a gumit, alányúlsz valamivel, megemeled, aztán körömmel simán lehúzod. Van egy omega rugó, ami helyén tartja a tekerőt. Ezt is valamelyik oldalon megemelem, aztán kihúzom. Most már lejön a nyeletőfék tekerője. Utána van egy kis csavar alul, a fényes burkolatot ami fogja. Leveszed ezt a kis burkolatot, aztán bontható a z orsó.
Neked Tierra Feedered van, azon van ilyen lemez, sima Tierrán nincs.
Van még egy Tierrám, meg egy Tierra feederem, rendszeresen szétszedtem őket, főleg a feeder ment sokat.
Most menesztem őket, mindegyiknek konstrukciós hibája van.
A feeder változatnál mikor visszaváltom a felkapókart, egy kis hurok képződik gyakran a zsinóron, rácsavarodik a felkapókar tartó műanyagra. Annyit veszek észre, hogy nehéz tekerni. Ez addig jutott, hogy a zsinór mélyen bevágott a műanyagba.
A sima Tierránál a felkapókar végén, ahogy a görgős rész kezdődik, van egy kis vájat, ahol a görgőt tartó részt részt rádolgozzák a karra. Ott akad meg a zsinór, aztán ha nem veszem észre, ott is marad, nem ugrik át.
Olyan is előfordult, hogy a zsinórvezető görgő mellé beszorult a dobóelőke. Jó, nem feeder pecához tervezték a sima tierrát, nem vékony zsinórhoz, de mi másra használnám a negyvenest, ami más orsóból harmincasnak felel meg..?
Volt pár darabom, ezeket vettem mikor újrakezdtem a pecát. Csak a gond volt velük. Nem nagy hibák, de idegesítő dolgok, pl. amiket leírtam.
Volt egy 50-es az csálén rakta a zsinórt, egy szoruló hatvanas, a negyveneseknél a rugó szokott kiesni a helyéről ami a nyeletőfék reteszét nyomná vissza....
Gyárilag porszáraz fékkel jönnek, de a belseje sincs igazán lezsírozva.
Egyszer a Rába parton felkapókarral lefele beleesett a homokba a Feeder verzió, próbáltam a csapágyakat kimosni, újrakenni, de azóta is úgy hallom hogy karistol. Annyit nem ér hogy csapágyat vegyek bele.
Gyakorlatilag ebben az árkategóriában van a Nevis Aqua Feeder, mint a Tierra feeder. Igaz hogy papíron rosszabb, mert csak két csapágyas (Tierra öt) de összehasonlíthatatlanul szebben fut, meg masszívabb. És mindig jó helyre kerül a zsinór a felkapókaron.
Most az összes ilyen problémás, bosszúságot okozó orsómat menesztem, ami megúszta az eddigi tisztogatásokat. Van egy Okuma Aura is, egy csapágyas, egyszerű, annyiszor a dob alá rakja a zsinórt, hogy meggyűlöltem. Bólón volt amúgy. Már ezt is leszedtem.
Csak azt nem tudom, ezeket is elajándékozzam, vagy jobb mindenkinek ha kidobom a kukába.....
-
Steady74
Topikgazda
-
@mriya@
őstag
-
koko52
nagyúr
-
törölt tag
Nem olvastam erről soha de elvileg 2 botot használhatsz , viták elkerülése végett szerintem célszerű kivenni az egyik botot amikor etetsz. (ha olyan helyen vagy ahol jöhet halőr

Nálunk Szálkán egy 80 év feletti bácsit azért büntettek meg mert 2 cuccal horgászott, a 3. az autónak volt támasztva felcsalizva bevetésre készen. Gondolom lassabban csaliz fel és odakészítette ha az egyiket kiveszi azonnal tudjon bedobni. Nem emlékszem biztosan de úgy rémlik harmicezres bírságot kapott ezért.
Egyik ismerős Keleti főcsatin járt úgy elment csalihallal (kárászokkal) csukázni. Először pergetni kezdett a csalihalak még a kocsiban voltak. Jöttek ellenőrizni , megkérték nyissa ki az autót megtalálták a kárászokat. Elkezdődött egy hosszú beszélgetés , ő rutinos volt azt állította itt fogta őket . Ezzel nem tudtak mit kezdeni ezért belekötöttek abba kevés vízben tárolja őket .
De nem büntették meg csak figyelmeztették.Ez az etetőbot téma is olyan egy nagyeszű halőrt kifogsz akkor mehet rajta a rugózás.
-
saen
veterán
-
saen
veterán
-
galervin93
addikt
Helyi horgászrend felől érdeklődj, az etetőbot fogalma tudtommal ilyen szempontból nincs leszabályozva, szóval jobb a békesség alapon mindig érdemes rákérdezni.
Magánvélemény, de ha etetőbotot használsz akkor dobós pecát művelsz, ott meg nem akkora időkiesés kitekerni az egyik szerkót, majd etetés után visszadobni. Ellenben ha nem teszed meg, az nem csak látványos burleszk jeleneteket okozhat, de mondjuk szerencsétlen hal akadóba megy és szétszaggatja a száját pölö... -
Zoli bácsi
őstag
-
smokiii1
aktív tag
-
@mriya@
őstag
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
Az összes ilyen bojlis adalékkal érdemes kísérletezni. Belachan étkezési cucc alapjáraton. Onnan jött be a pecába. De ezek a kagylóporok, amino porok , szárított rákfélék porítva, és az sokféle egyéb bojlis adalék mind megérhet egy próbát. Ki tudja milyen csodaszerre találsz rá.
Pl imperial baitsnek van egy amino complex nevű cucca. Abba vegyítve van ezekből a kivonatokból egyebekből sok minden . Van olyan ismerősöm aki anélkül nem indul bojlizni esküszik rá mennyire fogós. Nem próbáltam még de majd egyszer. Amit én még szoktam a pisztrángtáphoz nem adok adalékot, de a főtt kukoricához aromát sensas carpix, vagy mosella magic spice (ez nagyon fűszeres és az amur annyira nincs oda érte nyáron jó tud lenni , de azért néha rámozdul 1-1 amur is teljesen nem lehet vele kizárni , az is aztán felzabál mindent ha az útjába kerül meleg víznél.
Biztos lehetne ezekkel a bojlis csodaszerekkel még feltunningolni . De nekem natúr annyira bevált pisztrángos általában nem nagyon variálok vele. -
törölt tag
aqua uni pellet 3 mm-es méretben szoktam használni. Az még jól összetapad kosárba de még nyáron is van egy kis oldódási ideje meleg víznél. De sokféle néven van hasonló forelli néven lehetett régen beszerezni . Pisztráng nevelőtápok ezek. Hallisztes , húslisztes jellegű jó büdös cucc. Az aqua garant pisztrángos jó cucc vsz és kedvező áron van. Mert aztán árulják ezeket a pisztrángos tápokat jó drágán is különböző márkanevek alatt.
-
Batib
őstag
Ma megérkezett. Rendben levőnek látszik.
Pro: Szép (szerintem és nekem számít), van pót dob, kerek zsinór klipsz, minőséginek tünő szerelés, anyagok, pót hézagolók mellékelve, vászonzsák,
kontra: bár 40-es kissé nagynak érzem (valszeg a nyelető miatt), a zsinórklipsz bár kerek, de műa, a futása nem az a vajpuha, zsírzás után kiderül
A többit majd a használat eldönti. Egy Silstar Tierrat vált le, nem vok megelégedve vele. (igaz ma is kihoztam két pontyot vele) -
MurdR
veterán
-
takessz
senior tag
-
takessz
senior tag
-
BogyóBP
veterán
-
sasa311
veterán
-
BogyóBP
veterán
-
BogyóBP
veterán
Nekem volt Carp zoom os Rodpodom rajta 2 bottal azt olyan szépen elcsavarta a hal
Jó mondjuk javarészt csónakos bottartóbol feederezek helyhiány miatt meg azt könnyebb szállitani de azt olyan szépen kicsavarja egy nagyobb elcsavarós kapás mint a huzat
Nincs is annál szebb.
Csak ott kell ülni. Ebbe a crosspodba középre is lehet csavarni fejet? Szintező van rajta??szerk: Ja hogy ez ilyen széles??? Nagyon komolyan néz ki. Tetszik. Jónak tűnik. tudsz linkelni bele való fejeket is?
-
BogyóBP
veterán
-
Mexbacsi
tag
-
MurdR
veterán
-
takessz
senior tag
-
MurdR
veterán
-
takessz
senior tag
-
takessz
senior tag
-
MurdR
veterán
Batib:
Ez jó hír, a lényeg, hogy ellássa a feladatát
Per darab az orsóra szánt összeg. Dömén kívül valami más? Az a helyzet, hogy volt már kettő is, és nem voltam velük megelégedve
Szerk: elfelejtettem mondani, hogy nem ártana, ha a két 360-as mellé nyeletőfékes lenne az orsó, nem hagyományos feeder orsó. Azt nem felejjtem el átkapcsolgatni..
Ez a Banax esetleg? [link] -
Zoli bácsi
őstag
Ja....
Kollégával beszélgettünk minap, mondta hogy bojlis botra zsinórt akar venni. Említettem neki, hogy nekem bevált az a lila CXP zsinór, ha rendel egy 1000m-es fémdobozos kiszerelést, ingyen kihozzák, ebben az akcióban....
Böködi a telefonját, azt mondja jó, megrendeltem..Meg akkor már 3 orsót is.....
Mutatja, 80 ezerért rendelt. Na mondom..Regisztráltál? Azt mondja nem, így is rendelhetett.
Ej, miért nem az én nevemre rendeltünk, mondtam, ezért lett volna nekem 8e. ft levásárolható kuponom.......
Utána regisztrált, nem tudom megkapja-e így is a kuponokat......
A lényeg: Kicsit jobban éreztem magam. Olyan már volt hogy bementem egy tekercs zsinórért, és otthagytam egy tízest, de olyan hogy zsinórt akartam venni, aztán vettem 3 orsót (20ezres kategóriák), olyan nem volt....
-
Mexbacsi
tag
Be lehet vele menni, rögtön odaállni ahová horgászol. Autó nélkül jó kis túra lenne

Be lehet menni vele simán, csak ne essen, mert kifelé már nehezebb. Ha jól manőverezel nem fog leérni. Én befelé koppantem kétszert kiálló kőre, de kifelé nem volt már gond, jobban figyeltem.(sorry a dupláért, elfelejtettem
) -
Mexbacsi
tag
Na szombaton megvolt a rönktő peca. A kijutásnál fontos, hogy alacsony autóval nem érdemes menni, mert földút vezet a tóhoz, egy vízmosással együtt. Nagyobb kövekkel felszórt útról van szó, így néha koppanhat alul. Nekem sikerült 2-szer (ford focus). Ha esik, akkor terepjáró kell

Korán kell érkezni, mert 8-kor már elviszik a jobb helyeket, amiből nem sok van. Mondták nyugodtan lehet nádast vágni, helyet csinálni, mert ezzel még nincsenek készen teljesen. Kb. 3 éve lett kialakítve ez a tó.
Bojlis részre nem ajánlott menni feederezni egyáltalán, mert nem sok kapás lesz.
2000 Ft volt a jegy és 4 kiló felett vissza kell engedni a kifogott halakat. Az alatt megvásárolható napi kg áron.A pirossal karikázott helyen voltunk
Ami így néz ki:
Vannak nádszigetek, néhány rönk és faág, de nem vészes. Nem akadtunk be sehol. Nádasok szimpatikusak, jól meglehet pecázni őket, sok arra a hal. A tónak fenti keskenyebb részére érdemes menni, mert a lent levő szélesebb részében még sok a nádas és sekélyebb a víz. Ahol voltunk úgy 1,5 méteres átlagmélység.
Másfél óra alatt jött egy 5.3 ponty majd később 3 kilós bőrös. Ami fontos, hogy sok a kárász és nem egyszer volt olyan, hogy meg sem moccant a spicc + kapásjelző de rajta volt a kis kárász, így hiába vártuk a nagyobb halakat
Szóval csontit hanyagolni kell, mert azzal 20 percenként kárászt fog az ember.
Nekünk 10 felett sikerült és csak későn jöttünk rá, hogy el kell hagyni a csontit, így csak 2 pontyot sikerült fognunk.
Pop up 10es golyót használtam, édes gyümölcsös etetővel.Ennek ellenére tetszik a hely, következő alkalommal is visszamegyünk, hátha a tapasztalatok után jobb lesz az eredmény. Előző nap tettek ki posztot fb oldalon és pont ezen a helyen az egyik srác elég szépen fogta ki a pontyokat.
Átlagméret úgy 4 kiló körül mozog, nem rég volt telepítés kb 100-120 db 4 kiló körüli pontyokkal.
A legnagyobb, amit itt fogtak az 15-ös volt. Matrac kell, de sztem ez amúgyis alap.
-
Mexbacsi
tag
-
Mexbacsi
tag
-
sasa311
veterán
-
Interceptor
addikt
-
KunEmber
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Formula-1
- Gumi és felni topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Diablo IV
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Méretéhez képest egyébként tök jól védekezik, én szerettem finom 5-ös spiccbottal kifejezetten rájuk pecázni.
.
Csak ott kell ülni. Ebbe a crosspodba középre is lehet csavarni fejet? Szintező van rajta??

Steady74