- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
Srácok. December 31-i évbúcsúztató pecára két helyszín javaslatom van.
1. Dunakeszi bányató. M2-M3 és Bp felől kiválóan megközelíthető, se tömeg se hal nem várható, viszont van beálló pizzát sütni.
2. Majoslieget. M5 és Bp felől jövőknek jó, talán még M6, tömeg várható és néhány hal azoknak akik tudnak nagyot dobni.E kettő közül tessék választani, várom a szavazatokat. Vélemények, ellenvélemények nem érdekelnek
-
törölt tag
Nem is tudom most mi a szabály ha kabátba akad akkor is el kell e vinni. Vagy éppen ellenkezőleg kötelező visszaengedni. Nem biztos a csónakba be akarnék emelni egyet pergetés közben még összetör valamit. Meg saját magát is összeveri , evezővel letolnám a horognál ha olyan helyen akadt. Dunán partról mondjuk egy ekkorát mint a képen külső akadással oda se lehetne szinte húzni belekap a sodrás nagy széles jószágba.
Nem akarom kipróbálni mit csinálna.
-
törölt tag
Az csinos. Pergető beleakad a kabátjába akkor lesz orsóvisítás még télen is.
Nagybátyám 2-3 éve lehetett fene tudja már télen kabátban fogott egy nem tudom mekkorát nem kérdeztem. Csak kint voltam én is messze volt tőlem de láttam fáraszt azt hittem harcsát akasztott. Látom mikor feljött ez busa, "kicsi" 20 kiló körüli lehetett. Nem is mondta talán ő se mekkora volt én meg nem kérdeztem. Talán be se emelte csak kiakasztotta a horgot már nem tudom . El nem vitte az biztos csak halőrök meg ne tudják.
-
törölt tag
válasz
Sungoo #93381 üzenetére
Busa lehalászásnál a nagyok olyan saccra 40-50 közöttiek voltak , lehet volt 50+-os is . Nem kevés volt benne ilyen méret. Kb 20 éves volt akkor a tározó ahonnan halászták. Kérdés mekkora súllyal került a vízbe. Nem teljes lehalászás volt csak busára és szelektálás lehet a legnagyobb nem is került ki . + már ment a pakolás mikor odaértem lehet a legnagyobbat már berakták. Ez jóval nagyobb 50-nél biztos a kép alapján, de 50 környékire megnő 20 év alatt egy víztározóban is ami kb 60 hektáros víz.
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #93378 üzenetére
Pergetőhorgásztársaknak egy karácsonyi ajándék. [link]
Van egy második része is . Van egy csukás is ezen a csatornán Ppenoo kolléga figyelmébe ajánlom azt még nem néztem végig csak belenéztem de jónak tűnik.Nyilván azért vállalta el ezt a beszélgetést egyben reklámozza is az általa forgalmazott dolgokat mint nagyker. Sok olyan dolgot mond amiért érdemes megnézni. MOndjuk amit a varivas új szuperzsinórjáról mond azt akkor hiszem el ha kipróbáltam. Vékonyabban is tudja azt amit más zsinórok így általánosságban. Ezt azért nem nagyon hiszem de lehet egyszer kipróbálom de ha az szarabb lesz mint az 1000 éves power pro soha többet nem kísérletezek zsinórokkal.
Egyébként ez régen nagy úszós versenyző volt vszínű ismeritek rakós botos versenyzők. Világbajnok is volt.
-
lumpy92
aktív tag
Dunára tipp:
A területileg illetékes Vízügyi Igazgatóságok honlapjáról letölthetőek a hajóút kitűzési tervlapok, ezeken a Duna mélységvonalak szerint színezett medertérképe látható (a példán az M9 híd környezete, 1497-1500 fkm, ADUVIZIG).
-
hermanyi
addikt
M9 hídnál Google maps szerint vannak jónak tűnő helyek . Van jó pár kőgát . Ha nem tiltott helyek (Lorévnél 1 es gát +500m fel 500m le Dec 1 töl tilos ) Én látatlanba tuti azokat megnézném halszelettel ,meg jig el . Itt fent a Kőgátak mögött alatt 8-9m es gödrök vannak , szerintem arra is hasonló.
-
dik
őstag
válasz
hermanyi #93374 üzenetére
M9 híd egy hibátlan hely vagyis eddig az volt.
Hétvége igen az jujjuujj
családias lesz a hangulat...
Kb. mindenhova elmondható ha eszik eszik ha nem meg lehet manna is... Ilyen ez a peca... Biztos van sok ilyen hely mint ahova járunk csak időm és pénzem nincs végig járjam a Dunát...Na mindegy ez van marad a régi jól bevált...
-
gerii
addikt
Esztergomi Kis Dunáról van pergető tapasztalata valakinek?
-
hermanyi
addikt
Dunán ,nincs olyan ,hogy jó hely . Mert van amikor tényleg jó és szarrá fogod magad , de másnap meg sivatag . Vagy ha ott is a hal mert ott van Radaron jól látni és adhatsz te nekik bármit egyszerűen nem kell . Ahová én járok az Lorév . Ott autó letesz és ha partról pecázol akkor sétálgathatsz akár több napot is
Ott szoktak sátorozni is de ,hogy milyen eredménnyel azt nem tudom .
-
-
-
törölt tag
Még ajánlom régi dunai horgászkalauzt. Vagy Hunyadi Attilának régi folytatásos történetei a különböző dunai szakaszokról mindkét parton. Nem tudom azt könyvben kiadták e. Sok változás lehet hidak épültek és új kövezés stb. Azért az komoly mikor olyan részletességgel hány lépés az ártéri erdőben az egyik kőgát a másiktól leírja a fél Dunát kb.
Sok mindent lehet azért ma is használni ezekből.
-
törölt tag
Feljebb keresel, de hátha érdekes. Gerjen környéke, Gerjen és Paks között minden az összes kőrugany és zátony , Gerjen alatt. Gerjeni nagy homokzátony és környéke. Ezek jó helyek , mondjuk sok jó helyet csak hosszabb gyaloglással, és gát mellett hagyva az autót. Van ahol be tudsz állni az ártéri erdőbe, de komoly arcokkal lehet ott találkozni.
Gerjenben esetleg otthagyni ha hosszú időre mész és elgyalogolni . Kevés az olyan rész ahol kocsival nagyon közel, esetleg dombori komp környéke, ott a komp miatt le a vízig ki van építve az se rossz környék , ott is van egy nagy homokzátony kőrugany .
-
törölt tag
válasz
@mriya@ #93365 üzenetére
Nálunk a súly nincs korlátozva nemes halnál csak a db szám. Egy évben egy halfajból 40-et maximum . Ha valamiből ezt elvitted akkor más halfajból 20 db és ha jól emlékszem azzal vége a foghatónak. Van a fehérhalra ha jól emlékszem napi 8 kiló és egy évben nem tudom mennyi súlyra talán 80 kiló . Nem tudom ez is meddig lesz így mert azért ha csak süllőt harcsát nézed 40 db +20db komoly súlyok lehetségesek. Pontynál itt is vannak mindenféle max méret korlátozások ami sokszor változik. Harcsából lehet akár 40 db 20 kilós is. Nem túl vszínű ezt valaki tudná teljesíteni, én biztos nem.
De elméletileg akár 40 db 50 kilóst is elvihetsz a szabályok szerint. Az más kérdés 0-24 365 nap se vszínű ezt valaki összehozná. Ki tudja lehet meglepődnék. Régen a szabály napi 5 nemeshal abból 3 egy halfajhoz és az év 365 napján. Ez régen volt akkor nagyon leesett a létszám és azzal próbáltak embereket hozni enyhítik a szabályokat.
850-et ha el akarnék költeni horgászatra egy mohácsi Dunára készített alumínium csónakba fektetném vszínű. Nem tudom milyen áron forog most nem jönne ki 850-ből 5 méter körüli gyanítom. Nem tudom milyen víz kellene legyen aminek a tagságáért 850-en egyáltalán elgondolkodnék. Persze attól is függ milyen más lehetőségek vannak a környéken. Duna , Sió nálunk azért Szálkai területinek mondjuk a fele kb. 30 környékén .
-
törölt tag
Nálunk a 65-ből nem is tudom mennyi volt csak a területi jegy sacc olyan 50 körül a többi az állami, egyesületi, új horgászkártya kellett (de minek idén egyszer ellenőriztek mondom kártyát adjak nem a papírokat, régebben volt a kártyát lecsippantották és tudták mi a helyzet) + csónakhasználati. Sacc 50 körül volt az éves területi ebből az összegből. Annak örülök itt a csónakot ingyen ott lehet hagyni igaz nem őrzött helyen.
Nagybátyám beszélt valamit a Balaton hogyan tudott csónakhelyhez jutni Fonyódon. Valaki ismerőssel társultak annak volt csónakhelye neki csónakja. Megengedte használja a helyét cserébe ő ha nincs lent megengedi használja a csónakját.Máshogy nem volt hely és az éves díj kb a területi jegy ára így is. Még örülni kellett van hely és ilyen szervezéssel.
A vége az lesz csak kimehetsz a vízpartra horog nélkül lógatni a zsinórt és még örülhetsz azt megengedték pénzért.
Vagy messziről nézegetheted a vizet a partra le se mehetsz és az is pénzbe fog kerülni.
-
saen
veterán
válasz
@mriya@ #93356 üzenetére
Holtágra nálunk 42k lesz az éves, de be kell lépni az egyesületbe és 30k halasítás egyszeri költség van. Én még ezen is húzom a számat
Korábban napijeggyel toltam, de már olyan napijegy árak vannak, hogy inkább megfontolom az évest. Ráadásul havernak van csónakja is, tudom használni ha akarom. -
PpenoO
őstag
Ki tudja, ugyanez a pali fogta a koi busát is az rsdn, meg még rengeteg szörnyre photoshoppolt halat is
Btw, én tuti nem veszek területit az rsdn idén sem és mindaddig amíg rendbe nem rakják a felső szakaszt, vagy le nem választják az alsó szakasztól.
@mriya@: Hol horgászol te, Dubaiban?
-
törölt tag
válasz
@mriya@ #93356 üzenetére
Szép összegek, nálunk még próbálják ezeken a Mohosz vizeken elérhető árakon tartani. Itt is vannak Paks Atomerű tavak, meg a Sötétvölgy, Szecska és hasonlók ahol Mohosz vizekhez képest magasabb árak , és a tagságot is egyszeri díjért meg kell venni. A poén ezeken a vizeken annyian vannak úgy lehet örökölni kb egy tagságot. Nem mintha vágynék egy ilyen helyre feltétlenül .
Csak meglepő mert azt gondolnám ott van Fadd Dombori ki akar Sötétvölgyben horgászni, vagy az Atomerőmű tavakon mikor sokkal drágább is. Én biztos nem még ha olcsóbb lenne se. Sokan nem így gondolkodnak szerencsére mert így is Mohosz vizeken is tömeg van már. Szálkán 100-150 felment 1000 környékére sacc elmúlt 10 évben.
-
törölt tag
válasz
hermanyi #93353 üzenetére
Nem is 55-t az 50-t a legkisebbet dobtam. Állóvíz és ott se mély részeken 3,5-5 méter nagyjából. Meglepődtem rajta mennyire jól dobható a legkisebb is. El tudom képzelni a Dunán mennyire rázza a botot a legnagyobb .
A szabadításnál ha zsinórt adsz és az működik rángatás nélkül kihozza a sodrás . Ilyenkor is jó a vastagabb zsinór jobban belekap a sodrás .
De a legfontosabb az elakadásnál bevágsz e, ha igen akkor már kisebb esély . Mondjuk ezek a bladek ezekkel a hármashorgokkal ragadósabbak .
-
hermanyi
addikt
válasz
#13935616 #93347 üzenetére
Elakadt , engedtem neki jó sok zsineget ,rá rántottam semmi . fölé mentünk csónakkal ,pöcögtettük erre arra semmi meg sem mozdult . Meguntam ráfogtam a 10 es fonotra és eltéptem . Mind a 3 az előke kötésénél engedett
X55-X60 itt fentebb 4 es vízben már nem ér le . De tényleg nagyon jól veretnek . -
dik
őstag
-
törölt tag
válasz
@mriya@ #93333 üzenetére
Nem akármilyen árak. Szálkán idén 65 körül volt a teljes költség területi + állami+ egyesületi + csónakhasználati ( 5000 ha jól emlékszem a csónak) Aki partról olyan 60 környéke volt a felnőtt normál jegy. Nem olyan túl régen még 40 körül volt pár éve. 175 azért combos egy vízre területi jegyként. Mi környékünkön ami olcsóbb a Sió , és a Duna. Főleg régen amikor még kb 3 napijegy áráért szinte jelképes összegért Duna+Sió+Sárvíz összevont jegy volt. Azok voltak a szép idők.
Mondom régen minden jobb volt . 175-ért országos jegyet is kapsz , nem tudom mennyi most szerintem kevesebb.
-
PpenoO
őstag
sasa311nak kariarira az rsdről <3
P.s.: Az elmaradt busa fórumpecát nem felejtettük ám el.
-
törölt tag
Előfordult azért már ilyen néhányszor.
Igazi télben általában nálam süllőnél vagy 0 , vagy sok. Esetleg még olyan szokott lenni megtalálom és 1-2 fogása után elugranak és már nem találom hol vannak. Ez úgy szokott kinézni amikor így elmennek onnan előtte dobod leér szinte azonnal kapás. Egyik percről másikra mintha hal se lenne a vízben úgy eltűnik. Mikor úgy igazán összeáll és megtalálod őket télen akkor szoktak ezek a verziók lenni. Nem tudom ez az idő most mennyit befolyásol vízhőfokban de inkább március volt mint december de víz azért hideg éjszaka sincs nagy meleg.
-
törölt tag
válasz
hermanyi #93326 üzenetére
Voltam kint du-án 1-5 negyed 6 -kor kötöttem ki. Egy kapásom se volt , és nem voltam mérges. Csak nem értettem miért nincs.
Lehet, hogy a legmélyebb részeken kellett volna keresni de gondoltam ezekben a 10 fokokban megnézem a középmély részeken. Olyan idő volt sapkát se tettem fel vagy 3-ig. Napozni lehetett.
X55-öt dobtam 7-8 gramm környéki csali akkorát lehet vele dobni és ezt a kis súlyt is 5-ös vízben fenék felett elhúzni. Nagyon veret ez a csali. Nekem tetszett de kapás nem jött. Megúsztattam az iron claw gumihalakat is 2 méretet is. Nagyon tetszett a mozgásuk, nekem.
El is hiszem ezzel versenyt nyertek nagyon jó gumihalnak néz ki mozgása lassú húzásnál is . Süllőket nem érdekelte. Jó volt azért kint lenni.
Akadó, ha csónakkal vagy és nem vágsz be akkor nagyon sokszor kijön az ellenkező irányba elcsónakázva és onnan is finoman megpróbálva. Ha kőbe akkor sokszor zsinórt adsz az is kihozza. Szabadítót is érdemes megpróbálni főleg fából korhadt öreg fákból.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #93342 üzenetére
Igazából egy kotrás kellene oda, azt a sok berohadt iszapot ki kéne szedni a csába.
Azt az iszapot, ami meg nem rohad, abból csinálni egy kíméleti területet valamelyik végén a tónak, jó sekélyre feltölteni, az se baj ha a vízinövényzet kicsit benövi, még akár ívóhelyként is szolgálhatna (keszegfélék utánpótlása solved). Emellett (és/vagy) az iszapot a tó hosszanti középvonalában fel lehetne halmozni, akár vízszint fölé is (ebben az esetben akár növényzetet is lehetne ültetni rá), mesterséges elválasztót létrehozva, néhány tíz méterenként egy-egy átjáróval.
Nyilván ez irdatlan pénz egy átlag horgászegyesületnek, szerintem 15-20 millába belefájna, de nem tartom kizártnak, hogy lehetne rá valami pályázati pénzt összeszedni. -
hermanyi
addikt
válasz
@mriya@ #93341 üzenetére
Dunakeszi rettentő helyfüggő. És rettentő szeszélyes víz . OB szar időpontban volt megrendezve . De az is tény ,hogy oda nem lehetne OB-t szervezni ,mert nem egyenletes a pálya
És itt nem azzal van a baj ,hogy mondjuk 80x métert kell dobni , hanem ,hogy a 120 helyből 5 ön lehet halat fogi ,mert csak ott jár a hal. És maga a tó képtelen elviselni azt a 3 -5 napos terhelést amit egy OB jelent -
-
@mriya@
őstag
-
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #93323 üzenetére
nekem még 1 db kell , és nem kell nagy 1.5-max 2 kiló . A másodikat szívesen átadom .
-
galervin93
addikt
Dik mennyi húshorgász. Rendelésre, üzletszerűen elkövetett...
-
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93 #93317 üzenetére
Nem próbáltam még, nem tudok nyilatkozni róla. Tiszta homok a medre, partja, annyit tudok róla.
-
-
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93 #93315 üzenetére
Az élő Tiszát még nem próbáltam Szegeden, de a Téli-kikötőben fogtam idén csukát, balint. Van benne süllő is.
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo #93314 üzenetére
Ne má', 5-10 fokok vannak december közepén, ennél kb. csak hidegebb lehetne.
Befordul a szél délibe, nem szokott jót jelenteni, mondjuk a Dunán nem az időjárás az elsődleges befolyásoló tényező. Várjuk a beszámolót.
Én talán csütörtök délután jutok le a Dunára, de még nem biztos. Hétvégén meg Szegeden leszek, lehet a Vértón teszek egy próbát. Sosem pecáztam még ott, pedig az egyetem alatt sokat jártam a környéken.
Ha már Szeged, városi Tiszán érdemes lehet dobálni? Van értelme akár a rakpart alatt, akár az újszegedi oldalon? Van egyáltalán olyan víz, olyan haltartók, amiben legalább az elvi esélye megvan a halfogásnak?Mert akkor arra is rápróbálnék, szégyenszemre az élő Tiszán még sosem horgásztam.
-
hermanyi
addikt
Holnap Délelőtt úgy néz ki peca . Remélem kegyes lesz a Duna .
-
törölt tag
válasz
hermanyi #93310 üzenetére
Ezt én úgy ismerem Soltész Kálmán féle sztori nem tudom megvan e, csatornát raknak fel a házra a bádogossal. Tudja a bádogos is horgászik ismerkedni próbál előre félve a 2 kilós pontyoknak a kifárasztásáról szóló sztoriktól. Bádogos nem vevő erre mondja ő nem horgászik. Ennyiben is maradnak pár óra munka után megszólal a bádogos én nem horgászom hanem harcsázom.
Akkor elkezdenek beszélgetni pár órán keresztül áll a munka stb.
De pergetéssel se hangzik rosszul.
Balzer még akármire is jó lehet később , lehet elmész valahová olyan vízre partról pont az lesz a nyerő dobósúly csukázni vagy bármi.
-
hermanyi
addikt
válasz
#13935616 #93308 üzenetére
Balzer wobblerezni lenne jó pálca , na de én azt nem művelem
egy 4000 res Shimi Sedona van rajta meglepő mod 10 es J braid el
Gumihalat nem veszek ,mert minek van kb 10-15db bőven elég ha meg más szín kell ott van Kolléga neki van ,mert 35 kiló a Gumis táskájaés 6 kiló a vertik és 9 a wobbleres tütyő
De Ő gyerek kora óta perget . Anno Ő mondta nekem ,hogy szép módszer az Úszózás meg a Feeder de előbb utóbb minden fiú férfi lesz és pergetni fog
Ha meg nem akkor fiú marad
-
törölt tag
válasz
hermanyi #93307 üzenetére
Csak ránézésre láttam úgy hízott a dobozod tartalma. Évente néhány db is évtizedek alatt sok . Aztán ha már úgyis csónakból megyünk akkor miért ne tegyük ládába és így tovább .
Általában én nem szoktam azon mérgelődni ha nem fogok bármilyen módszer legyen. Akár csalihalazásnál is volt már nekem olyan rákészültem egy fél éjszakás pecára , és nem tudtam fogni csalit, pergető nem volt nálam. Irány haza. Nem mondom ugráltam örömömben , de nem is voltam sík ideg. Pergetésnél is nullázásoknál leginkább az gondolkoztat el vajon most rosszul pergettem, vagy nem is volt hal azon a pályán. Régen mikor nagybátyámmal közös csónakból mentünk sok évig nem tudom hány olyan peca volt én fogtam többet. Ha azt mondom 1 kezemen meg tudnám számolni az első éveket akkor inkább felfelé kerekítettem.
Aztán kezdtem én is időnként megviccelni nem sok hallal 1-2 db-al ráverni. Ezen se idegeskedtem akkor mert nem egy súlycsoportban volt a pergető /tapogató tudományunk. Konkrétan nagyon felidegesíteni magam halfogás elmaradása miatt nem mondom sose volt de nem igazán szoktam. Inkább pl olyanon kimegyek harcsázni és valaki világítja reflektorral a vizet, ez pl jobban felbosszant mint több nullázás egymás után akár pergetésben akármilyen módszerben és halfajban. Talán snecizésben azért bosszantó lenne a nullázás. Olyan is biztos volt már télen partról pl snecit se sikerült fogni régebben.
-
törölt tag
válasz
hermanyi #93303 üzenetére
Azt meg tudod csinálni ha mindkét bothoz passzol az orsó cserélgeted rajta. Ilyet én sokat csináltam régen is , ma is előfordul . Most télen nézegettem éppen az 50-es sargus melyikre a legideálisabb súlyban, kettő boton is nagyon jónak tűnik. Akkor a Dunára gyenge botod lehet pont jó lesz máskor máshol. Így kezdődik a felszerelések összegyűlése.
A csalik az még könnyebben mert kisebb költség . Bár ott is vannak olyanok haverom Pón perget 10-20 k egy ilyen olyan már nem gyártott de a Pón az tuti wobbler abból be kell szerezni 5 db-ot ha van eladó stb. Szóval abban is lehet azért fokozni ezt az 1000 ft egy csomag gumihal témát.
-
hermanyi
addikt
válasz
#13935616 #93305 üzenetére
nem lett több csalim vagyis több lett mert beszereztem színéként még 1 db ot a meglevőkből . és lett 2db új Lurefans a farkas verzióból(halat még nem adott
)
De tényleg nem tudom megmondani miért nem zavar ha pergetésnél nem nagyon fogok.
Idén volt olyan pecánk ,hogy reggeltől késő du ig én fogtam kb 6 halat a kollégám meg 26db ot . És nap végén úgy száltam ki a csónakból ,hogy dekurva jó peca volt a magam 6db ballerével . Na ha ez úszózva fordul elő akkor 2 napig nem alszom ,hogy mi a rothadást basztam el . Mert ugyanott voltam 2és fél m re szinte ugyanazokat dobáltuk . De pergetésnél nem tud mozgatni abszolúte . Igaz eddig nem sok 0 ám volt az elmúlt pár évben .Ervin a pergetés partról tényleg az , néha csónakból is . Ami kell hozzá iszonyat helyismeret . Nézzük a radart és akkora sivatagok vannak a vízen ,hogy félelmetes . Van ,hogy nem látjuk a balinokat a radaron de az apró halakat bandában igen , na az 90% ban ad balint ,mert ott vannak alattuk . De ahol tegnap fogtunk halat az közel sem jelenti azt ,hogy ott ma is van hal . Persze vannak jól bejáratott haltartó helyek ahol szinte mindig látszanak , főleg ha már bebandáztak igy tél elején. De most még nincsennek összeállva .
De ami nagyon örömteli ,hogy a Nagydunában rengeteg a hal és évről évre több vagy csak többnek tűnik . -
galervin93
addikt
válasz
"Ha úszózom és nem fogok halat vagy nem annyit mint terveztem felbasz az ideg"
Ennyi. Könnyű szerkós pecánál (mindegy hogy úszós vagy feeder technika) elég jól be lehet lőni a fogható halak fajtáját, méretét, adott esetben mennyiségét is. Akár pár tíz dekára, fél kilóra meg lehet saccolni, mennyi fog majd az ember x idő alatt. Megvan ennek is a szépsége, még versenyen kívül is. Én is hülyét tudok kapni, amikor valami nem működik akár egy hétköznapi pecán is, és mivel 10-ből 9-szer a user a hibás, én órákat el tudok szöszölni apró változtatásokkal, hogy legyen eredmény, aztán pluszban még egész este azon agyalok, mi a túrót rontottam el.
Ehhez képest a pergetés tiszta zsákbamacska. De leginkább azért, mert az esetek nagyobb többségében viszonylag kis számú halat kell elcsípni. Ha itt béna az ember, akkor sok lehet a nullás peca. Egy keszeges pecán 6 v 12 kiló, átlag usernek ugyan mindegy. De hogy pergetve 3 ragadozó vagy 0, na az már minőségi különbség. -
törölt tag
válasz
Te a versenyzés felé mentél az érdekelt igazán. Engem a ragadozók elég korán elkezdtek érdekelni pergetés csak egy módszer ezen belül nekem. Olyan sok botom nekem sincs és nem drága felszerelések . 5 bot jelenleg és azok is inkább nehézpergető műfajban. 50 grammos a finom bot pontosabban 30 grammos wobblerező pálca a legfinomabb ritkán kerül elő. Ez egy komolyan gyűjtögető pergetőnél a semmi kategória kb felszerelésben . Nálam nem sorakoznak a stellák és az 1000 eurós kifinomult botok. Nagybátyámnak a cuccát kellene megnézned ő tényleg szeret pergetni és szinte csak azt csinálja utóbbi sok évben. Tapogatni még néha szokott. De úszózni már akkor se 10 kilós harcsák jönnek és tájékoztatom kapás van. Úszózni nem jön és amúgy se süllő.
Csalikészletét csak wobblerből vagy botok orsókat összeadjuk . Nála már lehet mondani komolyabban foglalkozik a témával. Van még egy két ilyen megszállott közelebbi távolabbi ismerősöm pergetés ügyileg.
-
törölt tag
válasz
hermanyi #93293 üzenetére
Gumicsalik eleve sok helyet foglalnak mert én azt csomagban szoktam venni. Gazdaságos csali , fogós csali, és én azt úgy szoktam a láda alján vannak csomagok szétnyitható láda az oldalsó kis rekeszekben meg ami már fejjel van szerelve. Nem szeretem össze vissza szurkálni a gumikat. Megállok valahol van 5 méteres víz és nézem mi van olyan fejjel szerelve ami oda passzolna. Vagy ha van valami új gumi amit kipróbálnék akkor tűzöm olyan fejjel ami ahhoz vízmélység zsinórvastagsághoz jónak gondolok. Most pl Jadabo-ról rendeltem black friday-kor ebből az iron claw gumiból amit nagyon fényeztek versenyeket nyertek vele stb. Még nem próbáltam ki darabra lehetett venni azt nem csomagban. Különböző méretekben néhányat vettem megnézni jó lesz. Egy horgászaton nem lehet normálisan ezt is kipróbálni és a lurefans blade-ket is amit szintén black friday-os beszerzés. Minimum 2 peca kell mindkettőt megnézni inkább több. Neked is szaporodik a dobozodban tavaly télen még kevesebb volt úgy emlékszem.
-
hermanyi
addikt
válasz
#13935616 #93302 üzenetére
Nálam annyi a különbség ,hogy az úszózást az elejétől fogva komolyabban akartam csinálni . A pergetés pedig megmaradt a vízen levés szeretetének. Ha úszózom és nem fogok halat vagy nem annyit mint terveztem felbasz az ideg , pergetésnél ez még sosem fordult elő. Hiába nem volt egész nap egy koppintásom sem akkor is jól éreztem magam és nem azon rágódtam egész nap meg este ,hogy mi volt a gond .
Ami biztos még egy botot veszek Nagy vízre mert oda puha a mostani . És akkor megvagyok . Talán még arra 1 orsó de nem tartom valószínűnek mert a Balzer bot igy felesleges lesz és azon számomra megfelelő orsó van. -
törölt tag
válasz
hermanyi #93293 üzenetére
Tudod olyan ez mint amikor elkezded egy parafadugó úszó lúdtollal és tűből hajlított horog. Észre se veszed eltelt sok év és rakósbotok meg matchbotok és spiccbotok és úszóval Dunát tudsz rekeszteni gondolom .
Nekem a kezdő szettemben több volt a házilag készített körforgó , támolygó mint a gyári. Voltak már gumicsalik akkoriban de még nagyon gyerekcipőben volt. Mr Twister ilyen néven voltak a twisterek néztük mire lesz jó ez. A te dobozodnál kisebb barna teteje sárga oldalú doboz benne néhány villantó wobblerem még akkoriban nem volt . Pontosabban 1-2 rapalát azért beújítottam kicsit később és volt a vízbe is bementem ősszel ne szakadjon be csukázás közben.
Ennyi csalival és egy teleszkópos bottal nagyon jókat lehetett pergetni és fogni is. Azóta eltelt ne is számoljam ki mennyi idő , hát ládákban és dobozokban lehet összeadni nem db-ban. Tudod minden évben veszel ezt +azt mint bármilyen más módszernél . Botok orsók ugyanez. Akkor én nem vagyok egy megszállott pergető aki csak perget. Egyébként nagyon sokszor egy csalit dobok ha tetszik ami történik vagy kísérletezni akarok vele. 1 peca - 1 csali az nálam többször is előfordul, akkor váltok ha valami miatt indokoltnak gondolom .
-
sasa311
veterán
Elmúlt hetekben elkezdtem "játszadozni" az orsók (sajátok
) "karbantartásával". Kis türelemmel azért megyegetnek már az alap dolgok. Szakértésről persze szó sincs, de egy kis érdekességet gondoltam leírok.
Alis orsó, ~14e forintos kategória. Amit ígért:
- Valami dawia klón ház, de tucat más néven is megtalálni Temun, dropshippingbe, stb.. Amúgy kívülről nagyon hasonlít
- 14 zárt rozsdamentes csapágy
- CNC-zett Cink ötvöze hajtásAmi van benne
- Egy elég jó minőségű ház, még azt is elhinném róla, hogy más logóval Daiwaként is fut
- 3 db csapágy (oké, a zsinórvezetőt nem szedtem szét), viszont mind3 nyitott. Még a fogaskereke alá sem tetteg egy ócska csapágyat sem. Hajtókarba sincs, azt szétszedtem.
- Sima öntött spiáter fogaskerekek és hajtás, semmi sem hidegen megmunkált
- Egy megveszekdett gramm zsír sem volt a mozgó alkatrészeken. Csak kívülről rákenve oda ahol nem mozog semmiTanulság - az mondjuk nincs
Talán annyi, hogy attól, hogy valami mire hasonlít kívülről még nagyon nem biztos, hogy a belseje is hasonló, sőt. Ez pl. nem ért meg 14K-t az tuti, max 5-öt
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BMW topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic