Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zsolt1225
aktív tag
válasz
tomrRRR
üzenetére
Az első féket valamennyire húzd meg, hogy dobás közbe nehogy megszaladjon és elvágja az ujjad, annyira szoktam, hogy kézzel még meg tudd húzni egy kis erővel. A nyeletőt pedig annyira szoktam,hogyha rakok rá kapásjelzőt akkor az ne vigye le a damilt a súlyával. Utána pedig bekapcsolod a nyeletőféket, hogy hadd vigye a halacska. Ha kapás van először tekersz az orsón és úgy vágsz be, mert ha nem tekersz akkor csak gubanc lesz.
-
csabamigo
aktív tag
válasz
tomrRRR
üzenetére
Szia
Az főféket(első)nem kell kiengedni ,sőt legyen meghúzva (bedobásnál mindnképp), a nyeletőt bekapcsolod ekkor állítsd be,hogy húzod a zsinórt ,érzed ,hogy mennyire könnyű azt te döntöd el és kész(ezt otthon is betudod állítani én 1x beállítottam azóta nem nyúltam hozzá)
Ha húzza a hal akkor csak felveszed a botot és "rátekersz" az orsóra ,akkor átkapcsol a főfékre utánna már azzal játszol -
golyós
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Necces.
A spomb és surf botok nem véletlenűl 5lb-sek. Ha van mérleged mérd le tele, szerintem több lesz 100g-nál.
Nekem is ez a dillemám, hogy néha kéne a spomb de a 3lb-s bojlisommal nem merem beküldeni a cuccot, legalábbis a nedves erjesztett cuccal tuti több mint 150gramm, az meg erősen több mint a max dobósúly.A fonott jobb választás ekkora igénybevételnél.
-
galervin93
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Botban nem tudok segíteni, de zsinórban a fonott szerintem jobb választás. Egyrészt vékonyabb is elég belőle, így könnyebb megdobni vele azonos távolságot, mint monoval. Másrészt erősebb, jobban bírja a nagy strapát. Harmadrészt pedig nincs (nagyon minimális) a nyúlása, ami akkor jön jól, ha pl. kiakasztott klipsszel etetsz, mert a spomb súlya (lendülete) miatt akár métereket is nyúlhat a mono, pontatlanabbá téve az etetést hosszirányban.
-
hermanyi
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Ha ekkora halak vannak akkor miért nem veszel nyeletős orsót,ha ott is hagyod ráadásul a botokat? Lehet az akármilyen bot tartó ha be van húzva a fék és nem vagy ott akkor egy 3 kilós hal is simán beviszi a vízbe . Erről a topik gazdánk tudna bővebben mesélni
Pedig Ő csak klipszezett ,meg arrébb ment 10m re beszélgetni. Le is cserélte az orsóit

-
Bajgunar
senior tag
válasz
tomrRRR
üzenetére
Nekem ilyen van:
Ron Thompson ~14k. (kedvezménnnyel 12.600 volt.
K.jó. Mindenhogy álltható. És stabil is. Könnyű is, meg kis helyen is elfér. -
hermanyi
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Ha eldobod, rálépsz,simán csak butuska vagy és azért törik erre van biztosítás. De a garanciát felejtsd el. Ha leesik a gyürü mert szarul volt gyárilag felrakva, vagy anyaghiba miatt törik a bot akkor arra van a garancia, ha be tudod bizonyitani,hogy nem te vagy az idióta használó.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
tomrRRR
üzenetére
elvileg jár a garancia/szavatosság mindent termék vagy szolgáltatás mellé. Az, hogy valamihez nem adnak (itthon), azt vagy el kell a pcsába felejteni, vagy megkérdezni a kintieket jól van-e ez így. Shimanonál meg mire elintéznek valamit, addigra már Holler barátnője is teszthorgász lesz a HDnál.
Régebben volt egy horgaszbiztositas.hu oldal, ami sajnos behalt, ott ha volt biztosításod, akkor fizettek bottörésre is. Ingóságok biztosításánál tudsz sportszerek sérülésére biztosítást kötni, kérdezz rá valamelyik alkusznál.
Daiwánál pl szó nélkül cserélik az első törött botot/tagot, nem sz@roznak vele, hogy anyaghiba vagy user.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
tomrRRR
üzenetére
Jajj ne már! Sípolósat játszol éjszaka? Egy rendes ponty vagy amúr úgy megtekeri (vagy Pechnyósan meg tekeri) a botot, hogy aki azt nem veszi észre az inkább aludjon éjjel.
Korum kereszttartóim vannak, vettem Bauhausos LEDes lapos elemlámpát azzal világítom meg a spicceket, több mint tökéletes a láthatóság. Kapás esetén a nyelető úgy is megszólal.
-
galervin93
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Nekem nemrég óta van 3000-es Ninjám, pergteni és match-re, egyik sem orsókímélő módszer. Eddig nagyon bejön, könnyű, simán fut, jó a fékje (bár én visszaforgásgátlóval fárasztok), illetve nagyon szép a zsinórképe. Ez utóbbihoz hozzátartozik, hogy gyárilag nekem két távtartóval kúpos volt a zsinórkép, de egy távtartóval már tökéletes. Ja és ugye két fém dob, nem kell részletezni az előnyöket... Tényleg nagyon rövid ideje van meg, de amennyit pecáztam, gondom abszolút nem volt vele, igazán remek kis szerkezet. Szerintem jó vétel.
-
hermanyi
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Ezt meg sem hallottam . Bár olvastam . Haverom ezért fizetett most 50 ezret és fél évre bevonták az engedélyét is . Hiába magyarázkodott ,hogy a Vízkezelő egyesület hetente egy napot van nyitva és akkor is csak 3 órát. Az ajtón lévő táblát (cetlit is lefotózta,hogy ott járt ) ,és a horgászboltban sem árulnak napijegyet . Amúgy Karcag melletti csatornáról van szó .
-
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
tomrRRR
üzenetére
Már számítottam rá.
-
mykos
aktív tag
válasz
tomrRRR
üzenetére
Alapvetőleg rendszerben szeretek gondolkozni, így amikor újrakezdtem horgászni tavaly, akkor sok videó megnézése után kettő mellett döntöttem: Kék fúzió, SBS 20+ Premium Boilie Wafters, Ace Lobworm.
A HD-ból volt még lebegő oldódó pellet is, meg carp szirup.
Őszintén, a HD a világ egyik legnagyobb pénzkidobása, volt hideg víz, meleg víz... Bátyámnak egyszer adott egy 9 kilós pontyot, de a másik oldalon meg az Ace lobworm-re aznap több mint 50 kiló jött.
Az SBS csali sokkal lágyabb, könnyebben kezelhető, és sose kell cserélni. 10 hal után is adja a 11. -et. A HD szinte kőkemény, porlik, törik kivétel az oldódó lebegő, de annak meg más baja van...
A bojli mellé, paszta ólomra Aqua pontyos pellet 2mm kerül egy kis spod juice-al tuningolva. Ez idáig mindig jobban adott halat mint másnak a környékemen, de...
Egy két öreg, kukoricával mindig tudott alázni, szóval a következő amit kipróbálok az biztosan 3 szem kukorica lesz
Innen látszik, hogy mire elhasználom a 250g-os SBS bojlit, hogy újat próbáljak ki addig el fog telni még pár év. A HD gyorsan elfogyott, mert kidobtam a kukába... -
hermanyi
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Most megnyugtattál . Este voltam én is Danival ,vagyis fél 7 töl hajnali 1 ig . Alig volt nekem is
15 db keszeg meg 1 potyocska csak
Igaz én csak 1 bottal mentem potyra, keszegre. 1 el meg harcsára . Én is bevetettem mindent ami nálam volt ,hogy hátha ,de nem segített semmi ,csak Dani bicaja amivel elmentem 8 körül még 1 sörért . 
-
MK VII
veterán
válasz
tomrRRR
üzenetére
Szia. Ha ez nyugtat akkor a balatonon sincs kb semmi. Etetett helyeken lehet fogni pontyot, de amúgy a keszeg is alig.
Múlt hét előtti hétvégén voltam tihanyban éjjlre. 9-tól hajnal 4-ig fogtam 6db harcsát. 35 centi kürüliek voltak.
Keszeg 2db, azok is kukoricára. Gilisztára semmi. Meg vannak bolondulva a halacsok.
-
FireFox1996
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Nos, 2,5 óráig voltam lent. Az első félórában egy helyen volt 3 kapásom gumihalra, de csak az egyiknél sikerült megakasztani a süllőt, de a partnál a kiemelés közben a levegőben sikerült kiszabadítani magát, nem volt nagy kb. 25-30 cms volt.
Utána már semmire semmi kapásom nem volt, rablás sem nagyon volt, ahol votl 3 kapásom, ott volt pár nagy felszíni rablás.
A víz (RSD) viszont durvábban folyik a megszokottnál (de még messze marad a nagy Dunától)hermanyi: péntek este megfelel, vagy holnap este?

(hoppá, közben őstag lettem, már itt az ideje
) -
-
-
tepenzed
őstag
válasz
tomrRRR
üzenetére
Érdekes, én legalább 6 féle tóra járok rendszeresen, a telepitettol a nem telepitettig es azt veszem eszre, hogy lenyegesen eredmenyesebb vagyok a gumikukoricaval es a furt halibut pellettel, illetve horogra tuzott csemegekukoricaval. Kb 10 doboz hiper szuper csalit vettem iden, volt ami mukodott, de az emlitett csalikkal jelentosen tobb kapast erek el, mint az egyre tobb es feleslegesebb lebego csalival. Nagy reszuk semmit nem er, tobb helyen kifejezetten felnek a halak szerintem
-
gban
veterán
válasz
tomrRRR
üzenetére
Én bevetettem mindent nálunk a természetes vízen, a csatornán, mondván ez a tuti, a hagyományossal próbálkozzanak csak a többiek.
Stég lebegő wafterek, Ringers csoki-narancs: nulla kapás
Berkley műszúnyog, Aqua pellet: kis hatékonyság
Főtt vagy száraz kukorica etetés, csonti, giliszta, csemegekuki: csak erre jön mindenkinek, nekem is.Szóval én is azt mondom, nem 'leragadás' hanem vízfüggő csali és etetőanyag-választás.
Persze nem zárja ki hogy van olyan is akire a te megállapításod az igaz, de nem hinném hogy azokat itt találod meg, itt mindenkit tartok annyira hogy azért használja azt amit, mert az válik be, nem merő maradiságból vagy lustaságból, butaságból. -
galervin93
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
Nem ragadtunk le. Csak nekünk a peca nem azt jelenti, hogy egy markolóval vájt százszor-százas kacsaúsztatón sokadmagammal lógatunk lavórpontyokra.
(Ugye milyen rosszul esik a lenéző hozzászólás? Pont ugyanúgy, mint ahogy nekünk az, hogy "leragadtunk"...)
Mindkét oldalnak el kellene fogadnia a másikat, és tudomásul venni, mikor minek van létjogosultsága. A kizárólagos, szemellenzős gondolkodás sehová sem vezet... -
Steady74
Topikgazda
válasz
tomrRRR
üzenetére
Érdekes amit mondasz, mert Hermanyi és Firefox (utóbbi éve óta) eredményesen nyomja gilisztával, csontival. Lavórban más a helyet, ott a halakat visszaengedik hetente, kéthetente, ott tényleg sokszor kell valami új. De állandóan csodálkozom ezeken a 8mm-es csalikon, kárászozni nekem túl drágák.
-
-
FireFox1996
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
- éves területi: 34e ft / 50 alkalom (minimum ennyi) --> 680 ft/alkalom
- alkalmanként 4-8 doboz giliszta = 520-1040 ft (őszi + téli időszakban 0 ft, mert akkor csak kis halat használok)
- etetőanyag: 1/2 kg = 235 ft.
Ez így alkalmanként kb. 1500-2000 ft (ha nem számoljuk lele a területit, akkor kb. 1000 ft/peca)
(nincs benne kaja + pia) -
MK VII
veterán
-
válasz
tomrRRR
üzenetére
Ez nagyon változó. Attól függ, hogy hova megyek és milyen módszerrel horgászok.
Egy éjszakai feederezés a Dunán márnára sokszor kb szinte semmi, egy doboz csontit viszek magammal meg gilisztát.
Egy rakós keszegezés már sok ezerbe tud fájni, pláne ha valami haveri versenyt hozunk össze, mert akkor még etetőszúnyogot is szoktunk használni.szerk: Ja, és mindez vadvízen, tehát napijegyet nem is számoltam. Bár nem is nagyon járunk kimondottan keszegezni a Duna állóvizein kívül.
-
válasz
tomrRRR
üzenetére
Etető anyagnak az alábbi kettőt javaslom kipróbálni:
Milo Special Carpa
SBS FLUMINO GROUNDBAIT
Mindkettőhöz szoktam adni piros-sárga lebegő angol morzsát és őrölt kukoricapogácsát. -
golyós
addikt
válasz
tomrRRR
üzenetére
0,30 ?
Minek? A 15éves lányom kivette a 3,6m feederemmel a két 6,4kg amúrt 0,20as zsinorral. Dobóelőke volt mondjuk rajta 0,28as.
Feleslegesnek tartom az ennyire vastag zsinórt. Az amúr is könnyebben kijön mint a ponty, csak a partnál vadul meg.Jól beállított fékkel illetve a szákolás elött kinyitott fékkel ( újjal vagy tenyérrel lefogod a dobot) nem lehet gond. Bölcsőd van? Matracon élmény lesz ha sikerül fognod. -
musli26
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
,csak etető kosarakra elverttem 13e ,múlt héten
Pedig Ő csak klipszezett ,meg arrébb ment 10m re beszélgetni. Le is cserélte az orsóit
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

15 db keszeg meg 1 potyocska csak
)
Steady74