Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Kolondrum:] Éves rezsi
- [Re:] [plevips:] Építkezünk 3. rész (2024)
- [Re:] [Tüzi:] Geek-hatarozo
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Mr Dini:] Mindent a StreamSharkról!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Útvonal
Fórumok » Technika, hobbi, otthon » Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)Téma összefoglaló
Hozzászólások
gu007
aktív tag
Úgy nincs benne kihívás
lemmy71
Topikgazda
Azért lehet ott is agyalni, ajtók és a szellőzők kialakításánál Na meg persze a bojlereket is szabdalni kell rendesen
[ Szerkesztve ]
moszat_
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Szerintetek milyen ez a smoker? [link] BBq-zni kezdenék és ezt és a hordó grilleket nézem ez annyiból jobbnak tűnik, hogy könnyebb megtölteni a parázstartót és utántölteni is kényelmesebb.
Madoc
veterán
200l-es drum smokerem van és még nem fordult elő hogy ujra kellett volna tölteni a tűzkosarat sütés közben. 13 órás sütést kibirt végig 120 fokon.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
lemmy71
Topikgazda
Úgy emlékszem tavaly vett valaki ehhez hasonló szekrény smokert, kicsit olvass vissza.
moszat_
csendes tag
Keresem, eddig nincs meg. Aki ért hozzá ez alkalmas lassú sütésre? Jól van még tervezve?
lemmy71
Topikgazda
Pedig volt szó régebben ilyen kisebb smokerekről
Nem tudom mekkora társasági körben szeretnéd használni, de szerintem 2 - 3 emberre való egy ekkora szerkezet. Az egy pozitívum hogy saválló anyagból van, de a szigetelést nézve már komoly aggályaim vannak. Igaz az uds -k sem szigeteltek, hát nem tudom nehéz kérdés. Ha már hordozható eszközökben gondolkozol (kirándulás, túra stb.) akkor én inkább egy gömb grillt választanék.
Amit gu007 fórumtárs épített azt már szekrény smokernek lehet nevezni, az övé sem valami hatalmas de az is inkább egy fix otthoni smoker.
Ittnemaz
aktív tag
Helló.
Nekem is hordom van de télen 6 óra a max.
Kerdezhetek?
Mekkora tüzkosarad?
Mivel eteted?
Madoc
veterán
35átmérőjű, 25cm magas plusz van 5 centis lába. Kizárólag ezt a faszenet használom mert ezzel próbáltam ki először, bejött, kapható nálunk, és nagy darabos (kürtöskalácssütőbe már nem jó mert iszonyu nagyok)
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Precorus
tag
Na, csak hogy én is mutassak valamit. Múlt hét közbeni grillezés, két sertésoldalas, kb. másfél órát voltak fenn, háromszor pakoltam 1-2 szeneslapáttal faszenet, hogy tartsam a 150-170-es hőfokot. Meg a végén még kiraktam füstölődni-pirulni, akkor megkentem a saját szaftjával egyszer-kétszer.
[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
lemmy71
Topikgazda
Szép Akkor csak megérte az árát az a grill
Jól feltoltad a hőfokot, gondolom így hamarabb kész is lett. Bár én is úgy szeretem a malac oldalast hogy ha egy kicsit szárazabbra sül
[ Szerkesztve ]
Precorus
tag
Hja, nálam ez alacsony beállítás volt
Még egy fél órát hagytam volna igazából, csak be kellett fejezni.
Könyvtár == Old-school Netflix
lemmy71
Topikgazda
Legközelebb ha lesz rá időd két korty sör közt, lőhetnél egy két képet sütés közbeni állapotról úgy hogy jól látszódjon a sütő is. Hagy csorogjon az olvasók nyála
[ Szerkesztve ]
Precorus
tag
Akkor közkívánatra, a nem-legutolsó-hanem-azelőtti grillezés képei:
Azt már nem tudom milyen rubot kevertem az oldalasnak, valamit gyorsan összedobtam. De azt tudom hogy volt benne vargánya dögivel, még nem fogyott el amit tavaly szedtünk.
Ez többet is sült, meg hőből is sokat kapott, úgyhogy utolsó képen látszik is, hogy elkezdett keményedni a széle, jó ropogós is lett, apa nem volt oda érte
Könyvtár == Old-school Netflix
lemmy71
Topikgazda
A második harmadik képen tökéletes az anyag biztos finom is lehetett bár én a gombárt nem vagyok oda.
Ittnemaz
aktív tag
Köszönöm, kB ekkora az enyém is, 4 db 3/4es bejövő levegővel.
Valószínűleg akkor a szenet kell lecserelnem.
Madoc
veterán
Sziasztok
Szerintetek itthon van olyan cég ahol Ooni Koda-t lehetne venni?
Most látom hogy van pizzás topic is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
jim bcs
MODERÁTOR
Jaja igaz, az éppen brikett, reggel jöttem akkor haza, picit fáradt voltam
Ezen is lehetne kovácsolni, meg még üveget formázni is
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Precorus
tag
No, megvolt az első steak, szerintem írtó jó lett, bár én medium-wellre akartam csinálni, de talán inkább sima medium lett. Pedig majdnem 13 percig sült. Első 2-2 perc egyik-másik oldal hogy átmelegedjen rendesen, utána kb. percenként forgattam, vajjal kenegettem. amúgy sót/borsot kapott sütés előtt ~2 órával, bár a bors talán kicsit sok lett
Az oldalas meg szimplán tökéletes lett
Könyvtár == Old-school Netflix
Ne forgasd a steak szeletet, pont ez a kinti hirtelen sütés lényege. Vedd ki időben a hűtőből, a végén pihentesd, ha vastag max 2 ciklusban süsd, bő pihenővel.
A fotódon látszik hogy a kéreg nem egyenletes, a hús textúrája is necces így szemre, érdemes lenne a beszerzési forrást és az alapanyagot (húsrészt) cserélned. Amíg gyakorolsz száraz érlelésű alappal és nedvessel is tanulhatsz, picit drágább de könnyebb szuper ízeket kapni, az állagról nem is beszélve.
A képed alapján vagy ribeye, vagy chuckeye lehetne (zsíros, faggyús bal oldal) legjobb esetben. Próbálj hanger vagy denver vonalon maradni ha árérzékeny vagy, ha nem akkor hátszín. Szerezz egy maghőmérőt és tapasztald ki a sütőd ideális sütési idejét vele.
De ne forgasd a steak húsokat a lapon, légyszi.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
OPiiPO
addikt
Kb. az összes komolyabb steak videóban forgatják a szeletet max. 2 percenként - most akkor ezt nem kell
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Akkor nincs mese, forgatni kell. Mi nem így tanultuk.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
OPiiPO
addikt
Bocs, lehet félreérthető voltam - tényleg nem trollkodni akartam
Komolyan érdekel miért írtad hogy kinti sütés esetén nem kell forgatni.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Precorus
tag
erm..Jamie Oliver videót néztem.... ő mondta hogy forgassam, én hallgattam rá
még begyújtás előtt kivettem, szóval az olyan ~1,5 óra kb, tuti nem hűtő-hidegen raktam oda.
amúgy alacsony hőn, kb 140-150 fokon sült. Alapanyag Lidl-ből volt(na, ezért lehet karóba leszek húzva ) Black Angus Denver névre hallgatott. Kb 10 percet pihentettem becsomagolva.
Lapon? Rácson sült. Korábban texasi manus videóját nézegettem, ő is rácson csinálta
Köszi a tippeket, még próbálkzni fogok, bár nem hetente
Életem második steakje, első grillen, ahhoz képest finom lett, én elégedett voltam magammal
Könyvtár == Old-school Netflix
Nem vagyok szakács, még csak profi sem, de sok marhát sütöttem és főztem már meg, mert nagy marhahús rajongó vagyok. Egyrészt a Hortobágyi Angus tulajának instrukciói, másrészt Kiss Kálmán első konyhafőnök nyertes workshopja alapján dolgozok.
A saját sütőm esetén az öntöttvaslap 180-200 fokos, a alapanyagtól függően, a maghőt ellenőrzöm, a sütési idő attól változik hogy a vastagság mennyire tér el az általam szokásos 3 cm-től, és persze hogy milyen szintre kell sütni. A húst mindig ugyanott veszem, a sütési időt csak 3 cm-nél nagyobb szeleteknél veszem ketté (tehát ott forgatom a pihentetés utáni sütés közben, egyszer). Nekem bevált, szerintem nem tesz jót a steak állagának és ízének az ha már sült részekre többször be van forgatva. Plusz nekem a nálam fényévekkel profibbak azt mondták ne forgassam csak ha muszáj - ha vastag.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
Nagyon csípem JO-t, de még erről a videóról lemaradtam. Megnézem majd.
Nem feltétlen rossz a Lidl alapanyag, mondjuk fogalmam sincs hogy az-e mert azért steaket inkább hentestől, azt is megválogatva.
A denver valahogy így néz ki ideális esetben:
Ha fél centinél vastagabb a zsír hártya a szélén, azt érdemes levágni.
A 140 fok nem feltétlen alacsony, csak azzal nehéz belőni a medium és medium rare 60-65 fokos maghőt, inkább lesz belőle medium vagy inkább medium well ahogy a tiéd.
Vaslap vagy öntöttvas serpenyő a jó megoldás, az ugye tartja a hőt és egyenletes, grillrács nem gondolom hogy steaknek való.
Ha azon sütötted és ilyen lett, nem is rossz munka.
Egyébként ha neked ízlett, már jó hiszen te eszed.
Felénk az Angus denver a legjobb helyen 4400, a hanger 2900. Nekem kéthetente belefér, de persze mindenki saját szája és pénztárcája szerint választ.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
Precorus
tag
[link] texasi(?) bácsi, rácson csinálja, szót se szól vaslapról.
[link] JO videója, bár ez benti serpenyős sütés.
Tekintve hogy az első kicsit rágós lett, ez meg finom omlós, ráadásul sikerült grillen elkövetni, én maximálisan elégedett voltam vele
(de az itthoni hozzám hasonló, hozzá nem értők is )
Nem tudom hogy jól látok-e, a lidlis kb a képen kinéző volt, bár talán egy kicsit jobb: [link]
Ja egyébként félig bbq-ztam a hétvégén, úgyhogy cseresznyefával füstölődött steak lett belőle. Én őszintén szólva nem éreztem egyik húson se
Tanácsokat meg köszi, majd igyekszem megfogadni egyet-egyet
Könyvtár == Old-school Netflix
Lehet jól is jártál hogy nem érezted rajta, a szuper marhahús íznél nincs jobb.
Majd írd meg a többi tapasztalatod is!
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
csabám
addikt
Sziasztok!
Ahány ember, annyi metodika...
Szeretnélek megkérdezni Titeket, hogy egy öntöttvas rács esetén mi a szakszerű első beüzemelés és utána történő használatának helyes módja?
Első használat előtt kell olaj, ha igen, akkor előtte vagy égetés után?
Ha már megtörtént "tisztítás" akkor utána érdemes az öntöttvas rácsot olajozni? Ha igen, akkor előtte vagy utána?
Egyébként egy Jamestown Jaxon grillről van szó.
Köszönöm előre is a tanácsokat!
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
Precorus
tag
csabám
addikt
Hálásan köszönöm
Ezeket a hsz.-eket nem találtam, rosszul kerestem!
Bocsánat, de google-al sem jutottam előrébb, milyen lenne az az ultrás víz?
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
Precorus
tag
Mosogatószeres
Könyvtár == Old-school Netflix
Essejó
Topikgazda
Idén is link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
Topikgazda
Nem voltál katona mi? Akkor tudnád, hogy mi az Ultra.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
lemmy71
Topikgazda
+1 ejj azok a régi szép idők
Az ő bugyiját nem marta...
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
csabám
addikt
Essejó: Nem sajnos. Három év hiányzott volna a 18.-hoz, de 2004-ben megszüntették.
[ Szerkesztve ]
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
Essejó
Topikgazda
Pedig jó móka volt, amikor beszórtak a hálókörletbe 2 kg Ultrát rá 10 vödör vizet és seprűvel felverték, volt hogy az ablakon folyt ki a hab.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
csabám
addikt
Jól hangzik
Öntöttvas rács tisztítására réz drótkefe kell mindenféleképpen vagy egy ilyen ilyen is megteszi (bal oldalt lent)?
[ Szerkesztve ]
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
supercow
őstag
Szerintem teljesen jó az is, elhasználtam már párat, egy idő után elkezdi elengedni a szőreit ha az ember izmosabban használja
Én akciósan veszek mindig 2-3 darabot amerre járok Spar/Aldi/Tesco, elfér a fészerben és bármikor lehet cserélni.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
Precorus
tag
őszintén szólva, én sokszor csak végig kapartam a fém kaparós résszel oszt' jónapot
[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
csabám
addikt
És supercow: Köszi srácok! Kicsit túlgondolom néha a dolgokat...!
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
lemmy71
Topikgazda
Nem kell ezt túlzásba vinni, egy spaklival ledúrod a nagyját utána ledrótkefézed egy ilyen olcsó kefével nagyon még mosni sem kell a forró faszén majd úgy is fertőtleníti
Én csak szezon végén mosom le ultrás vízzel nyáron felesleges mert szinte minden héten használjuk a grillt.
Precorus
tag
Mondjuk a lidlis hosszú tisztítókán elgondolkodtam. mostanában még melegen átsikálom (előtte/utána), ahhoz nem árt a hosszú nyél, ha nem akarom hogy leégjen a fél karom
Könyvtár == Old-school Netflix
lemmy71
Topikgazda
Örülj neki, legalább van egy potya epilátorod
Essejó
Topikgazda
Sütés előtt Sterimob azt csókolom.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
csabám
addikt
Azt hittem, hogy itt komoly emberek vannak. Nem lehet veletek normálisan diskurálni
[ Szerkesztve ]
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
Essejó
Topikgazda
Hallottam olyanról aki az öntvény récsot a mosogató gépbe rakta, és csodálkozott, hogy miért rozsdásodik.
Ezt a Sterimob-ot olyantól hallottam aki rendezvényekre jár igen komoly eszközparkkal sütni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
csabám
addikt
A mosogatógépes sztorira rábukkantam keresés közben, de nem tudom, hogy itt PH-n vagy FB-n valamelyik csoportban.
A sterimobbal kapcsolatban pedig azt hittem viccelsz... Mondjuk nincs sem ez, sem mosogatógép!
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Újszerű - ASROCK B450 Fatal1ty Gaming K4 AMD AM4 alaplap + Windows 10/11 HOME digitális licensz
- Újszerű - ASROCK B450 Pro4 AMD AM4 dobozos alaplap
- HP Elitedesk 800 G4 DM I5-8500T 16GB 256GB SSD (1 USB sérült, de működik)
- Dell 7060 Micro I5-8500T 8GB 500 GB SSD WIFI
- DELL LATITUDE 7390 I5-8250U/8GB/256GB SSD/1920X1080