Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz
TheProb
üzenetére
Ez eléggé egy Frontier koppintás.
Csak abban mondhatni egy oldalráccsal ellátott grillrács a szeneskosár, amiben jól kapja a zokxigént. 😅
Egy ügyes lakatos összebarkácsolhatna bele valami hasonlót, mondjuk Expandált lemezből, az jobb lenne mint a grillrács mert abból sok kihullik.
-
Essejó
Topikgazda
Nagyon jó a kerámia hőtartása, kis adag minőségi szénnel hosszú órákon át tud sütni. A készen kapható bádoglemez grillek hőtartása közelít a 0 felé, szeles vagy kicsit hűvösebb időben nagyon nehéz bennük normálisan grillezni, vagy bármi.
Nekem pár hete a füstölt busa készítés közben jött egy 15 perces eső, olyan 30 °C-ra lehűtötte az eszközt.Ha nem tudja szélmentesen tető alá tenni, akkor valami épített, vagy Kamadó az ajánlott. Esetleg zománcos belsejű Hajdú villany bojlerből legyártani egy jó kis reverse offset smokert.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
Valami? Semmi nem jó vele, még csak linknek sem látszk, nem is kattintható.
Újra próbáltam küldeni 2x is, előtte mobilon két külpn böngészőbe is bemásoltam, és ott megnyílt az oldal, itt meg most még maga a link is csak egy szürke szöveg volt semmi kattinthatóság nem volt. Majd ha gép előtt leszek és nem mibilon úgy is megpróbálom. -
Essejó
Topikgazda
Egy pulled sütésnél biztos hogy töltened kell. Érdemes a gömb grillbe egy indirekt kosarat tenni. Érdekes módon a Temun a leg olcsóbb
-
Essejó
Topikgazda
Ted a húst a rácsra és süsd, aztán csomagold be grill fóliába, de előtte alaposan spricceld be almalé és almaecet 1:1 arányú keverékével. Időket és maghőt mem írok mert az függ a hús méretétől és a sütőtől is.
A spriccelése mehet már csomagolás előtt is kb fél óránként.
1 kg-nál kisebbet nem próbáltam még. -
Essejó
Topikgazda
válasz
Flashback
üzenetére
Kezdjük ott, hogy kár volt előre besózni. A só jelen esetben kihozza a nedveket és kevésbé lesz szaftos a steak.
A sütés előtt legalább 2 órával vedd ki a hűtőből, öblítsd le vízzel, itasd le róla a vizet papír törlővel.
Rubozni max a sütés (bár a steaket általában csak sózni szokás) előtt bors fokhagyma por, sót csak a sütés után kapjon. A grillt fűtsd fel magas hőmérsékletre, oldalanként kb 2 percig süsd a steaket. Utána tálra rakod és befeded alufóliával 2-3 percre utána sózd és fogyasztható.Ez ugyan Tescos leírás, de szerintem az alapok korrektül le vannak írva benne. link
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Flashback
üzenetére
Az oldalast 2+2+1 szerint kéne elvileg sütni. 2 órát rácson, 2 órát becsomagolva, és a maradék idő egy részén még kicsomagolva a rácson glazeval (bbq szósszal) megkenve, majd már kivéve letakarva pihentetve, hogy a nedvek eloszoljanak benne. Ekkor a maghő még akár emelkedik is.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
2019-ben saját magam bütyköltem és én nem vagyok lakatos. link akkori áron úgy 40 K HUF-ból megvolt.
A képen az UDS-ben sütött fűszeres sajtkrémmel töltött jalapeno paprikával töltött, baconba tekert, fűszeres csirkemell filé. link
De kapható, elérhető árú 57 centis gömbgrill is link
Mondjuk nem egy Landman link
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
Alul az egyik oldalra teszed a parazsat mellé egy jó nagy vizestálat, a tál fölé pakolod a húst. A parázsra a füstölő fát, simán a hőfokkal játszva készülhet benne BBQ füstön sütve. Az oldal ajtón keresztül meg tudod pakolni rá a szenet vagy a parazsat.
A füstölő fát úgy is csak az első 20-30 percben kell használni.
Ezt anno megcsináltam a legkissebb tescos gömbgrillben is. -
Essejó
Topikgazda
válasz
AdamTaylor
üzenetére
A Weber mellett a Landman-ra is érdemes ránézni. Szintén nem a Tesco kategória árban.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
agyhalal
üzenetére
Attól ha szép fényes még nem süt jobban. De ha zavar, akkor zsírtalanítod, finoman átcsiszolod és hőálló festékkel átkened vagy ha sprét veszel akkor átfújod, majd a száradása után felfűtöd hogy a festék beégjen. Spré estén lehet többszöri átfújás is kell, közben bevárni a száradási időket. Bár most nyáron ha napos időben csinálod akkor kb fél óra múlva már újra fújható. Ha kis hengerrel kened szvsz jobb megoldás, de akkor dobozos hőálló festék kell.
A csavar lazulás ellen, rúgós alátét, és nem műanyag betétes önzáró anya lehet a megoldás.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
Én pont nem adnék több pénzt a melegen tartó rácsosért. Hús esetében semmi értelme. Ami elkészült azt ki kell venni, mert a melegben szárad, romlik az állaga. De ez végül is egyéni preferencia kérdése, hogy ki milyet szeretne mi éri meg neki. Részemről csak tapasztalat.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
Kb hasonló van nekem is, csak már jó rozsdás. Próbálj valahol egy db expandált lemezt szerezni és formára vágni az alsó rácsra, azon keresztül nem hullik le az apraja. BBQ esetében 2/3 - 1/3 a szén - parázs aránya. Tavaly sikerült 1 zsák/10 kg Francia, konyha minőségű faszenet vennem az OBI-ban, az szép nagyszemű. Részemről nem igen használok brikettet. Bár most erőst szemezek a BlackRock Oktával, lehet veszek egy 10 kg-os zsákkal kipróbálni.
Letakarni nem hülyeség mert akkor a gömbben kavarog a meleg levegő, és jobban sül a hús, mint ha egyből távozik felül.
Égés szempontjából az a jó, ha alulról kapja a tűz/parázs az oxigént, tisztább az égés, ezért kell az alsó rács. -
Essejó
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
A legkissebb Teszkós gömbben is készítettem bbq-t. Csak setup kérdése a dolog. Az egyik felébe rakod a tüzet (parazsat) mellé a másik felébe egy megfelelő méretű Gn tepsit (benne forró víz) a vizes tál fölé a rácsra pakolod a husit. A parázs mellé közvetlenül a füstölő fát, vagy a parázsra a keményfa fűrészport. Bár ez utóbbit gyakran kell pótolni. A fafüst úgyis csak kb az első órában lényeges. Aztán belövöd a bbq hőtartományt és azon is tartod a gömböt. Az 56 cm-ben kényelmesen elfér ez a setup.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Grekooo
üzenetére
Van ilyesmi itt pár embernek, jókat sütnek rajta.
És még sörnyitó is van rajta.
Elég nagy a rács felülete egy esetleges BBQ setuphoz is.
Ha gyorsan akarsz sütni (odaégetni) akkor gázost is vehetsz, illetve van kombi is. Egyik fele gáz a másik meg faszenes grill és szmoker. -
Essejó
Topikgazda
BROCK Hexát próbálta már valaki?
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Mika1227
üzenetére
Inkább egyben, és lejetőleg ne a parázs felett hanem mellette. A csont felöli oldaláról a hártyát húzd le! A Lidl-ben időnként kapható St Louis cut tipusúra vágott oldalas. Viszont sok esetben 3-4 ujjnyi vastag azt szépen vízszintesen két részre tudod vágni. Egy csontos és egy csont nélkülire. Jobban átjárja a Rub, és gyorsabban is megsül. Spriccelésre szűrt almalé, almaecet, és víz 1-1 arányú keverékét használom. Jót tesz a húsnak a savas közeg.
Rengeteg féle kész Rub kapható. Ha épp nincs "gyári" akkor jó az SPG ez mondhatni egy alap rub. Ami jól bővíthető vöröshagyma porral, chili pehellyel, barna cukorral, őrölt kávéval, Cayenne borssal. Határ a csillagos ég és csak ízlés kérdése.PiciGurman féle link
-
Essejó
Topikgazda
válasz
jozsi252
üzenetére
Kérdés, hogy mennyivel olcsóbb a Weber? A Masterbuild az mondhatni hülyebiztos. Beöntöd a szenet berakod a füstölő fát, meggyújtod, beállítod a hőfokot, és amint eléri berakod a húst. A tűzzel nem kell foglalkoznod tobább, azt elintézi maga. A Gömb grilleknél általában szemérmesen kimarad a videókból az a rész ahol kb fél - egy óránként rak szenet a tűzre. Aztán ha grillezel akkor a teljes tűztérben lehet parázs a gömbben. Pullednél csak az egyik oldalon, talán a Weber árul is ehhez ilyen féloldalas parázstartót. A másik oldalra teszel egy vizes tálat, benne forró vízzel és affölé teszed a husit. A gömb grillnél jó ha a rács két szélén felnyitható, hogy szenelésnél ne kelljen a komplett rácsot húsokkal együtt leszedni. Nézegess Yt videókat a gömb grill használatáról, tengeteg van.
Mondjuk azt kétlem, hogy a Masterbuild ben elfér 4 tábla oldalas vagy 8 csirke, ha csak nem spéci tartóra téve.
Végső soron neked kell eldönteni, hogy mennyit vagy hajlandó kiadni rá. Én valószínűleg a Masterbuildet választanám. Bár valószínű, hogy ezzel nem ért mindenki egyet, mert végül is a grillezés lehet egy egésznap ott ülök és piszkálom rakosgatom a tüzet tipusú életérzés is, miközben legurítok egy tálca sört. 😀 -
Essejó
Topikgazda
válasz
modflow
üzenetére
Ez igazándiból smoker, az az nem grillezése való. Hannem Low&Slow BBQ-ra. Az az alacsony hőfokon lassan füstön sütésre.
Illetve ha ilyet veszel akkor ha nem akarsz hagosan és rondán beszélni. Akkor a faszén rácsot kicseréled egy hasonló méretű Expandált lemezre, ugyanis a rács közein az apróbb faszém lehullik alulra és mem kap a parázs normálisan levegőt alulról. -
Essejó
Topikgazda
válasz
spiky03
üzenetére
Kezd azzal, hogy a régi samotot kiszeded, és új samotot raksz be helyette. Előtte eldöntheted, hogy a sütőt benthagyod, bár akkor kicsi helye lesz a parázsnak. A sütő ajtót én tuti bent hagynám. Raknák mögé egy kellően vastag samot lapot. Ami felforrósítva a parázzsal majd azt lekotorva két oldalra, príma pizza sütő lap lenne.
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
Valamelyik hazai BBQ forgalmazó is árul ilyet, csak
picitjóval drágábban. [link] -
Essejó
Topikgazda
Lidl-ben most kapható kis kamadó.
-
Essejó
Topikgazda
Egy kis Porchetta PiciGurman módra link
-
Essejó
Topikgazda
B.U.É.K! Mindenkinek!
Jövőre is jó sütögetést és építést mindenkinek! -
Essejó
Topikgazda
válasz
lemmy71
üzenetére
PePot nem használtam még, csak azt dobta elsönek a google. OBI ban szoktam venni link
De akár a kifli.hu is házhoz hoz 40db os csomagban.Gáz "rózsa" begyujtáshoz:
Fogsz egy kb negyed colos csövet egyik végét lezárod, a tetejét meg kb centinként kifúrod kb 0,8 as fúróval, a nyitott végéhez rakod a gázszelepet, fölé meg egy kb 90°-ban meghajtott vékony fémlemez a csöppgés ellen.(ez utóbbi nekem leszedhető)
Ha érdekel lefotózom a gázgrillben, hogy néz ki a 3 égő. -
Essejó
Topikgazda
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Szerintem a grill anyagának nem tesz jót a pörzsölő. Részemről begyújtó kéményt használok link csak én anno vagy 7 éve 3000 Ft körül a Lidl-ben vettem. A kémény alját kitömöm papírral vagy teszek alá 1 db begyújtó kockát link kb 20 perc alatt átízzik a kéménybe rakott szén. Aztán ezt a parazsat használom a többi faszén begyújtásához, A faszén aránya 1/3 a kéményben 2/3 a grillezőben.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Brandynew
üzenetére
Van egy pumpás spricnim azzal bbq sütés közben óránként 1x megspriccelem a hús felületét. 1/1 víz és almalé vagy 4/1 víz és almaecet keverékkel. Egyfelöl jót tesz a végeredménynek a savas közeg, másfelöl a hideg vízre jobban tapad a füst aromája. De ugye ez 110-120 fokos füstön sütéses technika.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autóhifi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- További aktív témák...