- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gu007
aktív tag
válasz
lemmy71 #1298 üzenetére
Marad a fém sütő, csak a hatásfok és az arányok miatt nézem hogy mekkora legyen a magassága és az ajtó nyílás. Szigetelés lesz rajta bőven. Gondoltam egy zártszelvény keretet és abba bele a sütőt majd a keretre kívülről egyes lemezt szögecselni, kiönteni perlittel és mehet rá a tetejére is a vékony lemez.
-
lemmy71
Topikgazda
Szép színe lett a bordának gratulálok, gondolom finom is lett
Amit linkeltél az már ipari méretű pizza sütő kemenceCsak úgy gondolod hogy te is téglából építesz egyet
Szerintem felesleges visszavezetni a füstöt középre, az egy kicsit túl van komplikálva. Ráadásul a kemence tetejének vastagnak kell lennie hogy jobb legyen a hőtartás. Én is az elejére tervezem, bár nekem is jobb lenne ha hátul lenne de inkább a hatásfokra törekszem nem pedig a dizájnra
-
gu007
aktív tag
Suncity BBQ Texas rub-ot használtam, második képen már 3 órát volt a szmókerban, innentől kezdve pricceltem almaecet és víz keverékkel kb. óránként. Harmadik kép az a sütés végén készült ami kb 10 óra volt. Negyedik a pihentetés után, az utolsót meg nem nehéz kitalálni
smokringet nem sikerült összehozni, (szilveszteri sütésnél jól sikerült az is) de ettől függetlenül nagyon finom volt. Lett hozzá batáta smokerban sütve.
Pizzasütőről annyit már tudok, hogy a magassága az d/3.4 és az ajtónyílás magassága pedig a sütő magasságának 63%-a. Kéményről is van elképzelés, csak nem tudom érdemes-e visszavezetni a szigetelés alatt középre, vagy egyből mehet függőlegesen. [Második hozzászólásban van egy rajz, hogy miről is beszélek]
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Williamgrant #1292 üzenetére
Na majd hétvégén kipróbálom. Az ecet és a kömény lehet hagyományos vagy ragaszkodjak a receptben leírtakhoz? A kávén meglepődtem egy kicsit
de úgy is főzök magamnak is
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
lemmy71 #1290 üzenetére
Tőlem mehet be.
A sütés után is könnyen leszedhető a bőr.
A húst ugye azért pácoljuk, hogy minél jobban átvegye a fűszerek ízét, szóval a te esetedben talán nem ezzel kellene a kicsit etetni.
Azt megpróbálhatod hogy magatoknak úgy sütöd ahogy a recept írja, de teszel félre pár szelet húst. A gyereknek készítesz külön pácot ketchup, cukor, só és balzsamecettel. Ha az övét sütés előtt bőrözöd (sokkal ízletesebb lesz neki) és pácolod, majd hirtelen sütöd, kevés fűszerrel is ízletes lehet. Sokat nem fog a hús beszívni, de a karamellizálódott külső meglesz. Próbálkozz, te tudod pontosan mit ehet és hogyan. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Williamgrant #1287 üzenetére
Köszi a megosztást, ha gondolod akkor be dobhatjuk az összefoglalóba is
Kérdés, sütés után könnyedén lelhet szedni a bőrt a combokról és mennyire veszi magába a hús a fűszereket?
Sajnos tavaly a kislányomnál diagnosztizáltak egy betegséget és nem ehet azóta fűszeres ételeket, húsok közül is csak szárnyast és halat ehet. A csirkét krumplit stb. air fryer -ban sütjük neki és a bőrt is leszedjük sütés után. Ha nem veszi annyira át a fűszert akkor hétvégén csinálnék neki pár ilyen combot
Ha valaki tud enyhén fűszeres szárnyas receptet, az szívesen fogadom -
Williamgrant
nagyúr
Moddoltam fogtunder receptjét (neki nagy köszönet érte
) és szuper kis pác lett belőle, a mi szánk íze szerint is! (az eredeti túl édes és kevéssé ízletes volt számunkra)
Ha valakit érdekel, a receptem 4 főre így alakul:
- 1,5 kg felső comb, pácolás előtt ki kell csontozni!
- 40 dkg ketchup
- 5 gerezd fokhagyma paszírozva
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál piros paprika
- 2 evőkanál fekete balzsamecet
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 presszókávé
- 1 narancs leve (igény esetén héja reszelve) + negyed citrom leve
- 1 púpos teáskanál só
A pác alapanyagokat összekevertem, majd a comb szeleteket a húsos oldalán egyenként enyhén sóztam (darálós volt) és egy üvegtálba tettem, majd pakoltam rá pár kanál pác lét. Mindig annyi lé került rá, hogy fedje az adott réteg húst.
Végül az egészet légmentesen lefedtem és 2 napra hűtőbe tettem.
Ma délután kivettem, majd egy óra melegedés után alacsony lángon bőrével felfelé a húsokat feltettem a grillre, fedőt zártam. 150 fokon húsz percig sütöttem, majd megfordítás után még 15 percig hagytam ugyanúgy fedve. Ezután magas hőn - nyitott fedővel - a bőrös oldalt ropogós / karamellizálódott szintre sütöttem.Édesburi és törött krumpli volt a köret. Rommá zabaltuk magunkat.
Pár kép:
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1283 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, igen nem a beáramló levegőt szabályozza de az látható a képen is hogy a tűztér ajtón nincs állítható "súber".
Bent a sütőtérben jobb oldalt van egy "doboz szerűség" amire a vizes tálcát is teszi, az alatt jön be a forró fűst. Ott szabályozza az áramlást, különböző lemezekkel. Az egyik írásában meg is említi hogy egy fém rendszámtáblát rakott be, az volt hirtelen kéznél -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Precorus #1281 üzenetére
Na ezért tökéletes bbq -ra a külső tűzteres smoker azt megpakolhatod becsületesen és csak a huzattal játszol
-
Precorus
tag
Hargitai 10kg.
Nem legnagyobb darabok, bbqhoz felejtős, de grillezni tökéletes.
Az árát mondjuk nem érte meg, egy Lidlis jobb ár /értékben.
Főleg hogy tavaly még volt brikett, idén sajnos nem láttam, pedig látszott hogy fából préselt adalékmentes cucc.
Idén csak faszenet láttam, de majdnem hogy féláron gyilkos ajánlat (2,5kg valami 700Ft)
Csak sajnos ugye télen nem volt, szezonális áru :/ -
jim bcs
nagyúr
válasz
Brandynew #1276 üzenetére
Ugyanilyen kocsim van, csak éppen máshogy hívják.
Aldi és Spar faszén is tökéletes, nálam legalábbis bevált, mindkettőt használom rendszeresen.
Az aldisat (gömb) inkább akkor mikor van időm tökölni, indirekt sütök vele, csak az elejét gyújtom be, kb. ~1-1.5 óráig 80-100°C között mozog a hőtartomány ami tökéletesen elég arra, hogy mire elkezd izzani a fele addigra az első adagot kényelmesen átsütöd a meleg füsttel. Pl. a tarja így átsült vajpuha szaftos marad, nem szárad ki.
Ami nálam bevált, hogy nem 2 oldalra húzom ki a faszenet és a közepét üresen hagyom, hanem bal vagy jobb oldalra, nekem most ez adja. Nagyobb mennyiségű hús esetén 2 oldalra húzom.Itt most tarjával kezdek sütő tálcán 60-70 között mert ennek a legtöbb most a zsiradéka és nem akarom a faszénre csepegtetni, ahogy kész megy rá a csirkecomb és a mini grillkolbászok. Most szorít az idő így teli tálca faszenet kap.
A mennyiség most mindenre 2 felnőtt 1 gyerekre van belőve, azaz 6 szelet tarja 10 csirkecomb 12 grillkolbász ☺️
-
lemmy71
Topikgazda
Azt nem ismerem, a legközelebbi bauhaus 100km -re van tőlem
Tízen pár éve a pennynek is nagyon jó faszene volt, barna papírzsákban árulták 10kg kiszerelésben valami ilyesmi volt
A weber brikett még ami nagyon jó, főleg vaslapos sütésnél. Nekem eddig kintről hozta egy haverom, ausztriában amikor akciós néha egy 4pakkos sör is jár hozzá ha két 8kg -s zsákkal veszelPizza sütéshez kevés, olyan 300 fokon stabilan tartja a hőt közel 3 óráig.
-
Precorus
tag
válasz
Brandynew #1265 üzenetére
Gratula, én is ilyet vettem tavaly, nekem eddig bejött!
Faszén: én a lidl-ből a brikettet vettem sokat(4-5csomag), nemrég pedig [link] ilyet.
Igazából szerintem mindegy, én eddig csak a kutasban csalódtam. Tapogasd meg, hogy milyen, a brikett azért jó, mert az egyenletes nagyságú, viszont én át szoktam olvasni a leírást, hogy tuti adalékmentes legyen.Grillhez: Ha kezdő vagy, akkor én egyrészt ajánlom a gyújtókémény + viaszos préselt kazángyújtó kombót, másrészt a kétzónás grillezést(faszén elhelyezés, ill. hasonló címszavakra sok anyag van róla, lényeg hogy egyik oldalt raksz szenet, másikra nem, így egyik oldalt lassan tudsz sütni, ha oda átteszed ami már szépen megpirult, tuti nem tudod elrontani.)
-
lemmy71
Topikgazda
Nekem a lidl -sel nem volt még gondom. A tescos is jó, abból csak egyszer nyúltam bele olyanba ami apró és poros volt, de az is valami régi anyag volt. De a lidil -be kicserélik ha rossz, legalább is azt mondta egyszer a pénztáros, amikor tízen pár zsákot vettem egyszerre
Tíz éve vettem praktikeres terra faszént, na az valami borzalom, abban van szénpor rendesen. -
Brandynew
őstag
A Praktikeres?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Brandynew #1265 üzenetére
A Lidl - s sem rossz, tavaly sokat elhasználtam belőle, ez sem rossz csak ritkán van akcióban.
#1264 gu007
Nincs az túl gondolva egyszerűbb dupla oldalfalúra megcsinálni, mint tapaszolni samottozni. De egy ajtót mindenféleképpen tegyél rá, ha csak egy agyag cserépből kivágsz egy formát és beteszed a beadó nyílásba, az már rengeteget számít, hasonlóan mint a hagyományos kemencéknél. Akár egy marék agyagból egy kis samottlisztből és némi pelyva keverékéből is megformázhatod. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Vettem egy ilyen faszenes grillkocsit, full kezdőként milyen faszenet vegyek bele így elsőre?
Csirke, disznó, zöldség. Nem hátrány, ha lehet kapni OBI/Praktikerben.
Köszi!
-
gu007
aktív tag
válasz
lemmy71 #1263 üzenetére
Majd kisül belőle valami
[Nem kell ezt túl gondolni] -
lemmy71
Topikgazda
750 -es átmérő, abba már egy komoly családi pizza is bele fér
Ne kend ki a belsejéta hőtágulástól lefogja rúgni magát a habarcs az acélról
Én a helyedben keresnék egy széles vagy keskeny bojler tartály ami körbe venné vagy beleférne, úgy hogy a két lemez közt legyen cirka 3 - 5 centi rés és azt kiönteném perlittel. Az jól szigetel és könnyű is, a tűzepekén zsákszámra kapni, azt egy végén egy kis résen is betudod önteni és szépen elterül ha kocogtatod az oldalát.
"Olvasgatva fórumokat nem olyan nyerő az alsó tüzelés mert hamar megsül az alja a pizzának"
Na ezért mondtam a vastag kazán lemezt vagy az öntvényt amire a pizzat teszed, de láttam már egy két kisgömböcöt, aminek samott lap volt az alja és azon sült a pizza. Na persze mocskos módon fel kell fűteni és amikor kialszik a tűz akkor teszed be a pizzát, ha pluszba teszel egy 5 -s lemezből egy ajtót, akkor szerintem egymás után két három pizzát is kisüthetsz. -
gu007
aktív tag
válasz
lemmy71 #1261 üzenetére
Annyi biztos, hogy jövő héten meg lesz a teteje a tartályfenék ami 750 átmérőjű és 4 mm vastag. Kikenem samotthabarcsal az oldalát meg samott téglával kirakom. Mint a [képeken] is látszik. Olvasgatva fórumokat nem olyan nyerő az alsó tüzelés mert hamar megsül az alja a pizzának, felül meg színtelen marad ami szintén látszik a képen. Még nem tudom, hogy mekkora lenne az ideális magasság... Süti valószínűleg a samott téglán fogok mert az lesz az alja is.
-
lemmy71
Topikgazda
Milyen falvastagságú anyaggal számoltál, mekkora lesz az átmérő és a magasság?
Belsejébe sütőtestnek mit tervezel, pizza kő vagy valami izmosabb vasplatni. Én olyan 20 -as kazánlemezből gondolom, vagy esetleg öntvénylap sem lenne rossz. Van itt a városban egy vasöntöde, harminc egy két éve dolgoztam ott, lehet kiöntetek egy nagy kerek 3 centi vastag platnit -
lemmy71
Topikgazda
Ahogy mondod
Én is csak a magyarost tudom megenni, extra kolbász extra angolszalonna és extra hagyma feltéttel, na meg persze a házi csilipaprikás szósz
Az ilyen zöldséges gyümölcsös rákos vega cuccukat kenjék a hajukra, az nem tarhonyán és szalonnán nevelkedett magyar embernek való -
lemmy71
Topikgazda
Első látásra én is baconos lángosra gondoltam
na de mindegy lényeg hogy finom volt
Vékony pizza és tortilla tésztához keresem még mindig az igazi receptet, de mi már beszéltük ezt a dolgot. Nem hinném hogy neked be kellene mutatni és gondolom Szabadkán is megfordultál már jó párszor, ott meg minden pizzériában olyat adnak. Szerintem az olasz pizza fasorban sincs hozzá, na de ki mit szeret
Nem tudom hogy ha az előre megkelesztett pizza és tortilla tésztát szétporciózom ökölnyi darabokra, majd lefagyasztom az mennyire jó a későbbiekben, vagyis meddig lehet azt fagyasztóban tárolni. Azt tudom hogy rengeteg sütödés így csinálja, de nekem a minőség a fontos nem pedig a profitot hozó mennyiség. GIANNI GRILLEZETT PIZZÁJA
Amúgy hogy állsz az állótartályos pizzasütőddel, neki kezdtél vagy csak még fejben gyúrsz rá? -
sz.zs.
senior tag
válasz
lemmy71 #1253 üzenetére
Nincs kimondott receptem, a PizzApp-ot használom, hiszen az élesztő ( vagy kovász ) mennyisége szorosan összefügg a kelesztési idővel illetve a hőmérséklettel.
Nem tudom milyen a szerb jellegű, én nápolyi illetve római stílusú pizzatésztát ismerek.
Van itt egy pizzás topikom, nézz be. Kezdd az összefoglaló elolvasásával, sok hasznos info van. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
vinacarlos #1250 üzenetére
Azt a grillt csak akkor tudnád felfűteni 3 - 4 száz fokra, ha valamivel szigetelnéd az acéllemezt. Egy kétcentis kémény kőzetgyapot szigetelés vagy kálcium szilikát lap - paplan már segítene, csak egy kicsit változtatna a dizájnon. Bár egy kis mókolással belülről is lehetne szigetelni. A tető peremét is körbeszokták szigetelni mert ott is rengeteg hő elmegy.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
vinacarlos #1250 üzenetére
Pizzára ez sem lesz jó. Egyrészt az átmérő miatt, másrészt nem fogja tudni a 400 fokot ez sem.
-
vinacarlos
tag
válasz
lemmy71 #1249 üzenetére
Pont egy ilyen grill mellé jönne, azzal elég nagy társaságot ki lehet szolgálni. Szerintem is jó választás volt, de például 350-400C°ra nem tudtam normálisan felfűteni, hogy pizzát lehessen benne sütni. Ez inkább a kíváncsiság miatt érdekel, meg ha csak ketten vagyunk, akár elég is lehetne.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
vinacarlos #1245 üzenetére
Egy - két embernek ha nem esznek sokat akkor elég, ha grillezel benn akkor két három szelet tarja is ráfér.
De ha grill párti vagy akkor szerintem egy ilyesmi jobb választás, tavaly vett egy ilyet az egyik fórumtárs és elégedetten nyilatkozott. Füstölőfát vagy füstölődobozt ebbe is beletehetsz. -
sz.zs.
senior tag
válasz
vinacarlos #1245 üzenetére
Virágcserépnek jó
Viccet félretéve nagyon kicsi . -
emre
veterán
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
lrobertoc #1243 üzenetére
Samott por agyag és egy kevés vízüveg keverékével fugázd ki, hasonlóan mint a csempekályhákat. Öreg kőműves szakiknak tuti van otthon agyagjuk hozzá, samott port és vízüveget bármelyik tüzében kapsz. Ha az agyag kőkeményre kivan száradva az nem baj, egy két napra egy kis tálkában be kell áztatni és jó lesz. Nekem is így vannak itthon az agyagtégláim, kőkeményre kiszáradva.
"Most hétvégén tesztelgettem, a belső részt összreagasztotta valalmi hőálló ragasztóval és össze is drótoztam... egy sütést bírt."
Hát azzal nem tudom mit tudnál csinálni, ott szerintem maga a cserép alapanyaga rossz, ahogy már írtam.
Ha nem haltak volna ki, akkor a házaló Drótostótok tudnák neked megjavítani, bocsi de ezt nem tudtam kihagyni -
lrobertoc
tag
válasz
lemmy71 #1242 üzenetére
Most hétvégén tesztelgettem, a belső részt összreagasztotta valalmi hőálló ragasztóval és össze is drótoztam...
egy sütést bírt.Más.
A kerti konyhába téglába van építve egy sparhelt lap, viszont sajnos a fugák már kitöredeztek. Ezt korábban kályha tömítővel próbáltam javítani, de most tavasszal a teljes fugát kiszedtem.Milyen hőálló anyaggal tudom ezt visszafugázni??
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
lrobertoc #1241 üzenetére
Ez szerintem anyaghibából tört el, rossz minőségű agyag stb. Csak pl. nak mondom hogy hasonlíts össze egy pataki tálat és egy nagy virágcserepet, egyből érezhető a súlyukból a különbség.
Az egyik barátom "hasonlóan" járt mint te, ő egy nagy köcsögben akart tyúkhús leves főzni kemencében és a tűzforró kemencében elrepedt a köcsög, volt ám nagy öröm
Később készítettet egy hódmezővásárhelyi iparművész keramikussal egy cirka 10 literes agyag köcsögöt ami jól bírja a közel 8 - 10 órás állandó hőt a kemencében. A fácán levest szokta olyan hosszan főzni, megkóstoltam nagyon finom, a töltött káposztáról nem is beszélveLényeg hogy neki mondta a keramikus, hogy ezek a mai bolti kerámia cserepek, tele vannak fűrészportól kezdve minden kutyafülével és azért nem bírják a magas hőmérsékletet.
-
lrobertoc
tag
válasz
lemmy71 #1240 üzenetére
Nem feltétlenpizzasütő, hanem amolyan terracotta "kamado". Grilleztem is már benne, meg készült pulled pork is.
Első körben csak a belső cserép repedt, azt cseréltem. Mikor a pizza setupot próbáltam és felpattintottam 400 fokra, a külső cserép is eltört...kb ugyan úgy, mint a belső, azaz kb leszakadt a fele...Azt nem értem, hogy ezek égetett cserepek, bírniuk kellene a hőt..
Én is gondolkodtam, hogy talán ki kellene kenni, de nem tudom mivel. ..
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
lrobertoc #1239 üzenetére
Szerintem rossz minőségű a cserép, ki tudja hogy mostanság miből is csinálják ezeket. Egy régi békebeli cserép biztos bírta volna. A csempekályhák belsejébe is csak régi hazai cserepeket tesznek, az jól bírja a magas hőt.
Pofás jól néz kiAmúgy mi lett volna pizza sütő?
De ha csak az alsó csereped repedt el, akkor szerintem ha vékony samottlappal körberakod akkor bírni fogja, esetleg samott lisztes agyaggal is kikenheted a tűzteret. -
lrobertoc
tag
Sziasztok,
agyag (deroma) virágcserépból próbáltam összepattintani egy hasonló kerámia grillezőt:
link
A cserépbe tettem egy másik cserepet is "tűzkosárnak" + a jobb hótartó képesség miatt, azonban mind a külső cserép, mind a "tűzkosár" elrepedt...Próbálkozott már valaki hasonlóval? Miért reped meg az agyagcserép?
Egyébként ilyen lett:
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Brandynew #1235 üzenetére
50 -60 centi mélyre levered az már nem borul ki
és cirka 15 centi van beledugva az akasztófa állványból. Kimész a helyi vastelepere (MÉH) és ott fillérekből megvan hozzá minden, még tűztértálca anyagot is össze tudsz szedni. Utána csak körberakod azzal a praktikeres kővel, de amúgy a "kéménytéglát" is szépen kilehet rakni vágás nélkül is
Sok helyen a mezei kerítés oszlopok is olyan 60 centire vannak le ásva és azokat sem döntöd ki -
mirci18
addikt
válasz
Brandynew #1231 üzenetére
Ilyenre gondoltam.
De ezt fillérekből lehet csinálni.
Mi is így dobtuk össze.
Amúgy meg be kell verni vagy bentre vagy kintre a nyársalón kívül.
Én pl tavaly vettem egy óriás nyársalót. Stabil alap Nehéz mint a föld.
Sok helyen nézelődtünk de ár érték arányban a legolcsóbb az volt hogy egy sírkövestől vettem.
Ami nem is meglepő hiszen a sírkövesek gyakran öntenek ki sírköveket egyéb dolgokat s ez is egy bevétel forrás a számukra. 60 e ft-volt
-
lemmy71
Topikgazda
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Bogrács állványt ebbe hogy raknátok? https://www.praktiker.hu/kert/grill/tuzrako/330429-semmelrock-tuzrako-voros-erdes-landhaus-m-40cm-atm-70/105cm-1db94tegla#fndtn-panel2-1
Egy magasat vegyek és az állvány három lába kívül legyen vagy állványostól tegyem bele a tűz köré?
-
bandi0000
nagyúr
Mivel lehetne lefesteni egy keretet amit a grill lapomnak csinálnék? Kipufogó festék az hőàlló, az jó lehetne?
-
lemmy71
Topikgazda
-
Madoc
veterán
válasz
Flowtation #1223 üzenetére
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
bandi0000 #1221 üzenetére
Az elején a hagyományos húsos szalonnából sütök kakastaréjokat és az abból kisült zsírra mehet a húspogácsa, abból is rengeteg szaft kisül még. A kisült kakastaréjokat általában friss kenyérrel rögtön be is vágom
A végén a hambihoz vagy a tortillához, kolozsvári vagy angol szalonnát sütök. Amúgy nekem jobban bejön ilyenekhez a sima vaslap, lehet az akár öntvény is, van egy kisebb bordás öntvény lapom is de nekem szárazra sültek rajta a húsok.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
bandi0000 #1218 üzenetére
Én egy 8 mili vastag kazánlemezen sütöm az ilyesmit, körbe a szélére gátervasat hegesztettem hogy ne folyjon le róla a szaft - zsír. Fával vagy faszénnel tüzelek alatta, először rádobok egy pár szalonnát és annak a zsírjában sütöm a hamburger vagy tortilla húst, a végén megtunkolom a forró szaftban a bucit is. Az sem egy norbi updete
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Öntöttvas grill lapon gondolkodok, pl [ilyen]
szerintetek ez a 2 vs 4 centi vastagság miatt érdemesebb kb 2-szer annyit fizetni?
Illetve mit ajánlatok, van itthon 56cm átmérőjű sütögető, oda szeretném ezt, persze annyira nem hosszú, hogy rá tudjam fektetni, így kellene valamit csinálni, amivel lehet esetleg állítható magasságban felfüggeszteni, és eléggé strapa is, hogy ne mozogjon, de nem tudom milyen szerkezetet csinálni ,amit egy laikus is össze tud dobni -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Peetta14 #1211 üzenetére
Nem égeti ki, 3 -as lemezből van alatta egy hamufogó, a második képen látszódik is. Talán egyszer használtam a szülői háznál nincs épített bográcsozó hely oda készült
-
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Peetta14 #1206 üzenetére
Nem régen láttam hogy egy régi kisméretű sparhelt -et alakítottak át mobil tüzérnek bográcsozásra stb. 4 kerék volt alatta könnyen így mozgatható. Na ,majd ha újra látom akkor bedobom ide.
Én anno párszáz forintért a helyi ocskavas telepről hoztam pár kiló vasat, itthon összehegesztettem és kész is a mobil tűzrakó, bár igazából nem használom de hát legyen egy ilyen iskép1 kép2 kép3 nem ég ki alatta a fű
-
Peetta14
tag
sziasztok, tudtok ajánlani olyan mobil eszközt, amit ha nincs használatban el lehet tenni, nem tűzrakó tál (ami alatt kiég a fű), és bográcsozásra, és akár grillezésre is lehet használni?
Valami ilyesmit keresnék: [link] csak nem 300-400k Ft-ért
Van grill kocsim, így a bogrács lenne a fő szempont, illetve, hog ykisgyerekek mellől el lehessen tenni. Rakéta tűzhely nem tetszik, azon nem lehet szalonnázni
Köszi -
lemmy71
Topikgazda
Igen nem rossz és aránylag könnyedén elkészíthető. Bár én téglából csinálom a kemencét, már odáig eljutottam hogy kijelöltem a területet, tavasszal kezdem az alap betonozását
Szerintem egy ilyen fém pizza sütőt egy 80 literes bojler tartályból már ki lehet hozni, bár inkább a gázbojlerek alakja jobb lenne, azok inkább hosszúkásak mint ducik
Itt egy kis segédlet a pizza sütőhöz [link] -
gu007
aktív tag
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Brandynew #1201 üzenetére
Általában a "nem lepusztult" tűzrakóhelyeken is kiteszi az illetékes "erdőkerülő" a tízgyújtási tilalomra szóló figyelmeztetést.
Sokat járunk jávorkútra és a felvezető út mentén van egy két kisebb nagyobb irtás ahol padok és tűzrakó helyek is vannak. Ott tűzgyújtási tilalom idején kiteszik a tiltótáblákat kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari