Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Ahogy már írtam, régebben volt rakéta kályhánk. Nem egy atomfizika összedobni, majd rákérdezek a srácokra, hátha van valakinek fotója róla. De már nincs meg, az ócska vas között végezte, nem sokat használtuk, legalább is én nem.
Hetekig dolgoztunk egy helyen, ott négy öt darab "salak" téglából csináltunk kályhát, az egyiknek kivágtuk az oldalát, a többit csak egymásra tettük. A tetejére tettünk pár darab betonacélt és már lehetett is főzni rajta. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
dobolan
üzenetére
Gömbgrillt már borítottam fel erős uv sugárzás miatt, azóta sugárkezelésre járok a szomszédos napsugár kocsmába 🍻
Amúgy ha valami b@zi nagy talpat heftelsz az aljára, akkor nem borul az olyan könnyen.
A mi telephelyi rakétánknak, speciel egy leharcolt MTZ 🚜 felni volt a talpa
Na azt nem borította fel senki, cserébe bitang nehéz volt és folyton belerúgtál
De ha már ennyire szóba jött ez a rakéta, akkor lehet hogy összedobok egyet, úgy is rengeteg hulladék vas gyűlt össze megint.
Nem tudom hogy egy ilyet, lehetne e közterületen elhelyezni, természetesen akkor vandál biztosra csinálnám.
A lányom szegedre költözik a tanulmányai miatt és gondoltam hogy a lakótelepi parkban elférne egy ilyen grill.
Szerintem az eldobált csikkek és féldecis pálinkás üvegek közt elférne ez is, vagy nagyon zavarná a közterület felügyeletet
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
kelna91
üzenetére
Begyújtókéményt nem használok, egyből a rácsra teszem a brikettet. Keményfából vékony szeleteket vágok, amit dzsenga
alakban a brikett alá teszek és meggyújtom. Egy két sör után, sütésre kész
Használtam már aldis lidl -s brikettet is, szerintem azok is jók, csirkét, tarját, pizzát, is sütöttem rajta és nem volt semmilyen (kellemetlen) utóíze, persze a weber az jobb, de jó áron nem mindég jutok hozzá.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Azért a pénzért mit kapsz
Nem akarlak elkeseríteni, de nagy valószínűséggel egy vékony bádog szemetet. Aki ilyesmire vágyik, az vagy egy "erre szakosodott" gyártótól, ismerős lakatostól, vagy csináld-magad, máskülönben nem szabad vele foglalkozni. Ezt anno a tizenéves lányom barkácsolta, az itthoni szelektív kukából fellelt "konzerv" dobozokból. Eltettem emlékbe, bár itt ott már beleharapott a rozsdagyerek
Egy két kis fadarabka és akár kávét vagy egy teát is megfőzhetsz rajta 🫖
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Szerintem ezt házilag a saját felhasználásra kell megépíteni, bár hosszú volumenű főzésre nem alkalmas
Nekünk volt a telephelyen "rakétánk" egy kiszuperált nagy szénsav palackból csináltuk. Kávét teát főzni jó, esetleg feldobsz rá egy öntvény wokkot és mehet bele a lecsó.
De bográcsnak, ez felejtős
Amúgy hangulatos és ennyi🔥 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo
üzenetére
Nekem nem baj hogy rá kérdeztél, csak én nem értem a logikát, na de mindegy.
Speciel én nem használok pelletett, de az egyenletes égést hőt csak akkor tudnál elérni, ha pontosan adagolod, vagy egy gép adagolja.
Én briketten és faszénen is sütöttem már pizzát, viszont az mind zárt égéstérben. A brikettnek van a legstabilabb égése. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
TheProb
üzenetére
Jól néz ki
Ha buget faszenet akarsz akkor ajánlom az aldi lidl faszeneit, én elég sokszor használtam mindkettőt, de a penny ben kapható sem olyan rossz. Interspáros nekem nem jött be, nagyon poros.
A mostani rácsod aljába tegyél egy rosta lemezt, legegyszerűbb ha szerzel egy kidobott mosógép dobot. abból egy kisflexel könnyedén kivághatod a megfelelő betétet. Én is használok olyat a minion "grillben".
-
lemmy71
Topikgazda
Azt azért nem hinném, mivel egy 33 cm -s átmérős kosár kell, az meg egy 3mm expandált lemezből, azzal a pár hegesztéssel is megvan egy tizesből. Na de mindegy, ha van készen, akkor megveszi és joccakát..
Nem vagyok jártas ezekben a "töltényekben" még csak egyszer láttam az egyik ismerősömnél, én azt hittem hogy ezeknek van valami hamutartó részük is. De ahogy nézegetem a robbantott ábrát, ezeknek az alja egy snassz palást és kész, magyarán olyan mint egy alap gömbgrill. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
TheProb
üzenetére
Nem ismerem azt a töltényt smokit, én csak azért írtam hogy furkáld ki az eredeti oldalát hogy majd a rajta benne lévő kosárból, oda essen a hamu. De ha könnyen takarítható az alja, akkor nem kell az a zománcozott edény. De szerintem ha van valami ismerős lakatos ismeredséged, akkor én azzal csináltatnám meg a tűzkosarat, expandált anyagból, az örök élet meg egy nap
-
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Ha pl. egy faszenes Weber gömb grillben csinálod, akkor forgatni kell, egy jó smokerben viszont nem.
Amúgy márciusban csináltunk az egyik ismerősönél disznó oldalast, XXL Weber grillben.
Egy öntöttvas lapot tettünk a rácsra és azon volt a hús. Közel öt óra alatt meg is volt. Vajat olajat mi nem használtunk, csülök és sonkáról megmaradt "hájat" adtunk hozzá. Csomagolás után a végső stádiumban, nem az öntvény lapra tettük, hanem a rácsra.
Tökéletes foszlós oldalas volt a végeredmény, amúgy ez is volt a cél, mivel tortilába ment az anyag . -
lemmy71
Topikgazda
válasz
spiky03
üzenetére
Ez egy nagyon jó brikett👍 Jó párszor használtam már, szép egyenletes az égése. Hosszú (maratoni) sütéshez is kiváló, felhasználási időt nem írok, mert az a huzat szabályzástól függ.
Én nem itthon veszem, egy barátom szokta a kedvenc sörömmel hozni
A német "multik" 8+2kg akciós csomagban árulják néha és ehhez még egy két kis apró ajándékot is hozzácsapnak.
Amúgy az aldiban kapható fekete zsákos "holz..." brikett is jó.
Én egyszerre egy zsákkal cirka 4 kg. brikettett használok, az nekem vidáman kihúz 5 órát. de még talán többet is.
Benyújtókéményt, már nem használok. Egy kis tüzet rakok fából és fölé mehet a brikett vagy faszén.

Háromnegyed óra és sütéshez ideális a grill. Addig van idő elkészülni és belehet dobni egy két sört is
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
spiky03
üzenetére
"Akkor azt mondod nem lenne gyorsabb a faszén beizzitasa egy olyan elektromos begyujtoval, mint a keménnyel?"
Hát azzal amit linkeltél, azzal biztos nem
Van olyan amit belehet tenni a faszén alá, talán az kényelmesebb, mivel nem kell tartani.
De én a helyedben, maradnék a benyújtó keménynél
Nekem is van kéményem de nem használom, én eleve a grillben gyújtom a faszenet. Ha visszaolvasól, megtalálod a módszert. Vagy használhatsz, természetes "kókuszrost" kockát is benyújtásához, nagyon jó én már próbáltam.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
A két lemez közt nincs szigetelés, akkor minimális a két grill közt a különbség, ezen a téren.
Ha szeretsz barkácsolni, akkor egy lakatos "céggel" inox lemezből te is tudsz csináltatni egy belső borítást. Bár az is akkor lenne hatásos, ha a két lemez közt, lenne minimum 1 - 2 centis táblásított kőzetgyapot. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
Ilyen grilkocsit vettek már itt páran, olvass vissza egy kicsit

A Weber brikett nagyon jó, néha van belőle 8 + 2 kg, akciós zsák is. De az Aldi -s brikett is jó, én sokszor olyat használok. Ha még nincs, akkor szerezz be egy füstölő dobozt is a grillkocsihoz. Tavasszal mindig akciós a spárban
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
"Létezik, hogy forrón bele tették a vízbe és a króm ahogy volt el is búcsúzott róla?"
Igen létezik. Ezt az olajban való barnitáshoz tudom hasonlítani, magyarán ez egy hőkezelési folyamat.
Ezeket a csilli villi krómos vacakokat el kell felejteni. Még a tizen évvel ezelőtti landman rácson volt rendesen króm, de a mostaniak már siralmasak. Saválló expandált lemez, az örök élet meg egy nap. Az lehet drótkefézni forrón vízbe tenni, az mindent kibír. Vagy egyedi készítésű rács, húzott szénacélból. Azt egyszer kell normálisan temperálni és utána már nem fog rozsdásodni. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r
üzenetére
Van egy ezer éves OBI -s Lucifer grillem
azt én is "pörkölővel" gyújtom be![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A minionba meg ilyen tüzet rakok
és erre megy a faszén 
A smokinál ha nincs kéznél újságoapir, akkor van egy mini gázlámpám és azzal alulról, röffentem be a fát
.
Van négy grillem itthon és még
készülőben néhány projekt. Emiatt kaptam egy nagy begyújtó kosarat. De nem használom, túl egyszerű és elveszi a grillezés előkészítésének a hangulatát.
Szeretek kint szöszmötőlni és közben legurítani pár sört 🍺 -
lemmy71
Topikgazda
"..de az úgy 💩 ahogy van .."
Szerinted😉
Sokkal egyszerűbb mint bohockodni azzal a kotlával, amúgy nekem is van de nem használom.
Kimaradt egy kép, így már jobban értelmezhető
erre jön a brikett vagy a faszén.
De ha valakinek nincs tűztartó rácsa, akkor is megoldható csak több gyujtóst kell alá tenni. Amikor vörösen izzik a fa, akkor kell rátenni a faszenet.
Ez egy ismerősöm tégla grillje
ő is mindig így gyújt be 
Van egy idős kovács ismerősöm, ő is hasonló módon gyújtja be a szenes kohót 🔥 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
turcsikg
üzenetére
Begyújtó kemény, amit előttem is ajánlottak🔥
Nem tudom milyen a grilled van
de ha olyan amin a tűztér alatt is van szellőző, akkor nem igazán kell semmi. Én úgy csinálom hogy némi száraz keményfát apróra hasogatok. Ezt szépen "jengába" rakom 
Újságpapírral meggyújtom és mehet rá a brikett vagy a faszén
Egy két hideg sör elfogyasztása után, lehet sütögetni
-
lemmy71
Topikgazda
perge666 / ambushka
Nem lehúzás és nem is mondtam hogy nem jó. Azt írtam hogy ha meg van a megfelelő tűztér mélység és kényelmesen befér a bogrács, akkor jó lehet
Én azért akkor sem nevezném sparheltnek, inkább valami főző alakalmatosságnak. Egy igazi sparhelt 100 - 150 kg. között mozog, amiben van anyag (samott, öntvény platni, öntvény rostély, stb.)
De mindezeken felül, kellemes sütés főzést kívánok hozzá 🍗 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
perge666
üzenetére
"Vagy talán van még egy megoldás,ha azt mondod hogy ez a sparhelt lópikulát sem ér akkor keresek valami szakit és vele megcsináltatom. "
Szerintem az lesz a legjobb döntés
De azért nézd meg élőben is azt a sparheltet, ha könnyedén lehet szedni a platniról az ajtót és belefér a bogrács akkor jó lehet. A mélységét is nézd meg, hogy mennyire lenne a bogrács alja a tűztől, 20 - 25 centi minimum legyen.
Akár így is megoldható, bontott téglából körbe rakni egy régi sparheltet

-
lemmy71
Topikgazda
válasz
perge666
üzenetére
Az csak annak Sparhelt aki még nem látott igazi Sparheltet

Én egy ilyet tea főzésre tudnék elképzelni, bár arra egy Jancsi kályha is bőven elég 🫖
Ha van alapanyagod, megépited a falazatot bontott téglából a belsejét kirakod samottal. Veszel rá egy használt Sparhelt lapot ajtót hamuzót és kész. Vagy veszel egy komplett használt Sparheltet
Amúgy a kérdésedre a válasz, lehet Sparhelten bográcsozni 🔥 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
balazsbence
üzenetére
Forró trisós víz és drótkefe.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
balazsbence
üzenetére
Próbáld meg 3 - 4 centis mészkő lapon is
Én már sütöttem tarját rajta 😋
A tüzépeken könnyen hozzá lehet jutni nagyobb, lábazati burkoló lapokhoz.
A kínai műmárvány lapokat kerüld, mert szétcsattan a hőtől. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
AdamTaylor
üzenetére
A Weberhez hasonlóan, [alakra formára méretre súlyra] szinte megegyeznek a multiknál kapható olcsó gömbgrillek. Kis módosítással pl. A gyári szén és hús tartó rácsok cseréje, expandált lemezre, egy minőségi grill hatását kelti.
Ok. tudom hogy a weberben sem expandált lemez van, viszont nem is egy nikkelezet multis rács. Maga a gömb is minőségi acélból van kialakítva így tovább is bírja. -
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo
üzenetére
Sokkal hamarabb nem sül meg rajta a hús, de cserébe viszont nem szárad ki. Plusz betehetsz egy kis vizes edényt és füstölő dobozt
Én is láttam szombaton az aldiban, csodálkoztam is az árán. Ha jól emlékszem 33 K körül volt beárazva, ha csak tartaléknak veszed akkor is megéri. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Bandit21
üzenetére
Ezért nem jók ezek a krómozott "vakok"

A rács legyen full saválló vagy húzott szénacélból esetleg öntvény de az könnyen törik.
Amúgy a rácsmosást általában sütés előtt csinálom, persze az előző sütés végén ledurom a nagyja cuccot a rácsról. A takarítás is egy jó ürügy, egy két sör bedobására🍺
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Beni2360
üzenetére
Igen a vészkapcsoló hivatalosan hőkorlátozó és teljesen más a szerepre mint egy hagyományos thermó elemnek (ntc szenzor). Sokszor a gyári leírások is hibásak, de a lényeg hogy jól működjön a szerkezet.
Én annó nagyon szerettem, rengeteg baconos préselt melegszendvicset csináltam vele 😋 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Beni2360
üzenetére
Nem lehet hogy a fenti csak egy hőkorlátozó. Az nem azonos a hőtermosztát erzékelővel, vészesetben kapcsol le.
Régen nekem is volt egy hasonló kontakt grillsütőm, abban alul volt a termosztát érzékelő, fent meg a hőkorlátozó. Tökéletesen működött még ki nem éget az alsó fűtőszál. Párban cseréltem alsót felsőt, de az már nem volt olyan jó mint a gyári. Melegszendvicsre jó volt, de gofrit kínlódás volt vele sütni. -
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Ferike81
üzenetére
Én mindkét oldalon furatba tettem a 10 -es húzott szénacélt. Közepén két helyen hegesztettem meg hogy ne vetemedjen a zártszelveny keret. Könnyű takarítani mert szépen forognak a rácsok. Csináltam egy fix vaslapos részt is, 4 -es kazánlemreből. De azzal óvatosan kell bánni, mert könnyen odaégedti a húst.

Szekrény szmokerbe én tuti hogy rozsdamentes expandált lemezt tennék.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82
üzenetére
Igen várok begyujtás után, de ez faszén és brikett függő, 25 - 40 perc⌛
Amikor vöröses fehéres a brikett akkor lehet sütni.
Begyujtáskór a hőfok jól fel megy, de utána szépen beáll. Nekem olyan 250 - 270 C körül szokott lenni az optimális sütési hőmérséklet.

De ez grill függő, egy vékony lemez grillt szinte lehetetlen, hosszan stabil hőfokon tartani.
Csirke alsó és felső combok, 250 fokon rub nélkül, ilyen a briketten.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82
üzenetére
Nem tudom, én még tavaly vettem ebből jó pár zsákkal. Ebben az évben csak faszenet vettem az Intersparban, de az valami borzalom volt

Olcsó árkategóriában a Lidl -s brikett sem rossz, vagy a Praktikerben és a Pennyben kapható TerraGrill. Vásárlásnál alaposan megnyomkodom a papírzsákot, úgy könnyen kiderül hogy mennyire törmelékes az anyag
ui. én már szinte az összes multis szenet és brikettet kipróbáltam, néha nagyon eltér a minőség egy ugyanazon gyártónál

-
lemmy71
Topikgazda
A weber brikett nálunk eléggé húzós árban megy, 9K / 8 kg. tol indul. Sajnos kint sem sokkal olcsóbb. Nekem egy barátom szokta hozni németországból, amikor az otthoni multiknál, nyomják a 8 + 2 kg. -s akciós zsákokat.
Hexát még nem sikerült próbálnom, de a brockot igen. Árban tényleg jó, de olyan multi minőségű. Ez az aldis is, van olyan jó, mint a brock
Tavaly hozott egy ismerősöm két zsák vegyes faszenet tőlük, hát nem voltam elájúlva (nagyrésze, apró törmelékes vacak volt). -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Ferike81
üzenetére
Én tavaly ezt vettem innen nincs vele gondom.
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Az a füst egyből a begyujtás után jött és egy két perc. Van nekem is begyújtó kéményem, de ez a módszer sokkal egyszerűbb. Persze én csináltam a tűztér alatt is egy nyitható szellőzőt és ott nyomom be a gázt.
Nem volt drága, 1990 volt 3 kg. de egy hulladék, apró poros vacak. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Mika1227
üzenetére
Egy két ezer forintért már kapsz rozsdamentes füstölő dobozt vagy hengert.
Én meg rakom, fadarabkákkal és begyujtáskor rá teszem az izzó faszénre vagy brikettre. Amikor kezd füstölni, felteszem a rácsra a dobozt.
Diót még nem használtam.
cseresznye, alma, bükk, akác, kökény, ilyeneket használok.
Én nem boltból veszem, a kertemből és a közeli erdőből mindent meg tudok szerezni, csak alaposan ki kell szárítani és aprítani.
Az egyik ismerősöm a gyertyán -ra esküszik, birkát sütnek rajta.
De most nagyon felkapott a használt boroshordó donga.
Ez a kedvencem kajszi gyökér

-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r
üzenetére
Hát hogy a pizzások mit mondanak rá, az nekem csak pipa füst

A magam ízlése szerint csinálom, bőven megpakolva ( házi kolbásszal, császár szalonnával, sonkával, paradicsom, erőspaprika ... kukorica, ananász, kagyló és hasonló vackokat én nem teszek rá, azt a nejem és a lányom szokta csak
) Ha egy ilyen negyven centis "pizzát" beburkolok, az egy napig elég. Pedig fizikai munkát végzek és így estére megspórolom a gyökér klubbos konditermet is 
Valamelyik nap, friss házi disznósajtott tettem sonka helyett a "pizzára" na az ütött olyat mint egy lórugás
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Mika1227
üzenetére
Az attól is függ hogy milyen a grilled.
Nyitott grillnél forgatnod kell a rácson mint a tarját. Ha nagyon száraz az oldalas akkor almalével vagy az ízlésednek megfelelő anyaggal "permetezni" kell sütés közben.
Zárt grillnél én fémtepsibe tetszem mint a pizzát és a rács meg a tepsi közé, beteszem egy regi hazai cserepet. Így nem ég oda a tepsibe, plusz egy tálkában teszek egy kis higitott almalevet, ami szépen párásít.
Ha nem teszel cserepet vagy valami követ a zárt grillnél a rácsra, akkor brutálisan odaég az alja.
Az első pizzájimat, én is kő nélkül sütöttem és csákánnyal szedtem ki a tepsiből
A második már jól sikerült

-
lemmy71
Topikgazda
Én is ismerek valakit, aki ilyen töltényszmokerrel kezdte. Jó pár hazai és külföldi találkozón komoly elismerést is kapott.
Mostanra már kinőtte és ha jól emlékszem akkor egy ilyet újított be. Persze mellette ott van a kicsi is, így a versenyeken több mindez tudnak csinálni. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
modflow
üzenetére
Ma voltam a praktikerben és szinte ugyan azt láttam amit te linkeltél, csak a neve volt más.
Alaposan megnéztem, mivel érdekelt hogy milyen is igazából. Ugye képen egy "masszív komoly smoker" formája van, de élőben jött a hidegzuhany.
De most inkább hagyom az értékelést.
Mivel te grillezni szeretnél, így enged el ezt a szerkezetet.
Inkább valami ilyesmiben gondolkodj. Egy két fórum társnak van már hasonló és elégedettek a szerkezettel. Olvass vissza egy kicsit, nézd meg a véleményeket
Vagy egy ilyen ha a hengeres formák jobban tetszenek. De ez is egy vékony "bádog" kasztni, szóval nagy csodát ne várj tőle.
Viszont grillezni flekkenezni ebben is lehet. -
lemmy71
Topikgazda
[Telefonom írtam és valószínűleg benne hagyta az előző választ, a vízzel locsolássál kapcsolatban.]
Amúgy visszatérve az eltöltött időre és életérzésre, az hogy grill vagy lassú sütés teljesen mindegy.
Ez a dobjunk fel egy szelet húst a rácsra és gyorsan burkoljunk valamit, ez nálam nem opció, akkor megsütöm a konyhában.
A grill begyujtása és felfűtése sem kis feladat nálam. El tudok vele szöszmötőlni másfél két órát is
Kivaligatom a fát, szép egyenletesen felhasogatom stb ... és akkor a hús előkészítéséről nem is beszélve.
3 kg faszén vagy 4 kg brikett a rácson, felfűtés után 3 - 5 órán át stabilan használható. De volt már olyan hogy éjfél körül, rádobtunk egy két lapát szenet mert éhes lett a társaság. Szóval egy félnapos program a grillezés nálam 🍗🍺 -
lemmy71
Topikgazda
Sosem szoktam lelocsolni vízzel. Szépen elparázslik füstölés nélkül. Van nekem is olyan fehér begyujtós kockám, télen a csempekákyhánák azt használom.
Pár éve vettem begyujtó kéményt is de azt sem használom
Nekem a grillezés nem arról szól hogy csak "kaja" legyen az asztalon. Nálam az, egyféle kikapcsolódás és rá szánom az időt-napot. A hasogatott keményfa "pálcikákból" jengát rakok és a fölé pedig a szenet.
Telefon kikapcs, közben lecsúszik egy két hideg sör🍺... -
lemmy71
Topikgazda
Na de abból sem mindegy hogy milyet, azok a "petróval" átitatott fehér kockák, nem grillezéshez valók.
A természetes préselt anyagokat kell keresni.
Ez az landmann begyujtos már bizonyított, élvezhető szagtalan anyag és nem is drága.
Bár én már csak, apróra vágott kemenyfa szeleteket teszek a faszén vagy brikett alá. Egy kis kézi gázlámpával, pikk pakk begyullad és már serceg is a faszén. Így a begyujtó keményt sem kell elővenni.
A múltkor a lányom csinálta a begyujtóst és keményfa helyett, tuja szeleteket tett a faszén alá. Na a szmoker átváltott vonattá, olyan volt mint gyerekkoromban a szenes mozdony 🚂 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82
üzenetére
Szia.
Igen érdemes kiégetni, végülis gyorsan felfűtöd faszénnel és kiszellőzteted.
Én már szinte teljesen a brikettre álltam rá, persze néha faszénnel is sütögetek. Ha hosszú egyenletes hőt akarsz akkor vegyél brikettet is.
Érdemes még egy füstölő dobozt venni és ízlés szerinti "füstölő fát, fórgácsot".
Takarításhoz egy alltalános drótkefe és egy festő spakli elég.
Olvass vissza, páran már vettek ehhez hasonló grillt és a faszenekről is volt szó bőven.
Ha összeraktad, jöhetnek a fotók
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
spiky03
üzenetére
Ki ne dobd, az a legtökéletesebb "donor" egy sütősziget építésénél

Nekem is van egy, bár már darabokra szedtem, mert a tetejét és talán az ajtókat fogom felhasználni.
Nem tudom hogy neked milyen a platnid, osztott vagy régi osztatlan, de teljesen mindegy mindegyik fajta jól felhasználható.
Nálam a terv, egy bontott tégla falazatt aminek a belseje samott lappal lesz burkolva. Az építmény tetejét vastagon megkenem (agyag, samott liszt, és némi vízüveg) masszával és erre lesz ráűltetve a sparhelt kibontott platnija, persze a fém kerettel együtt.
Nagy vonalakban ennyi, van aki flexibilis csemperagasztót használ de az idővel kireped.
Ez lenne az cél, baloldalon lenne a sparhelt, a karikák levételével egy 15 literes bogrács oda is fér. A másik részén, akár hamburger húspogácsát is lehet majd sütni. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo
üzenetére
"Milyen szempontból nem való oda?"
Esztétikum (bár nem látszik, de a tudatában vagy, hogy ez egy vas tákolmány) korrozió, drága, plusz még burkolni kell. Persze kell bele vas, de az más tészta.
Mobilra egy ekkora mostrumot megépíteni, egyenlő az öngóllal.
Láttam én is a YT -n zártszelvény keretes grill szigeteket, Inox burkoló panelekkel fedve. Nekem ez olyan mint egy gázláng fölött bográcsozni.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Nálam egy ilyen sütő sziget lesz
De itt már nem mázsákról beszélünk hanem tonnákról.
Kész vagyok az alappal és 5X2 méter 10x10 bazalt kockás térkövezéssel. Ez két év volt, mivel millió más munkám is van.
Nálam minden 100 éves teglából lesz, egyedűl a kemence búbja lesz tapasztva és meszelve. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
j.bravo
üzenetére
3 - 4 q -s munkalapnak nem fém tartószrekezet kell. Oké tudom hogy megbírná, de az akkor sem oda való. A tégla falazattal eleve megspórolná a külső burkolást is. Megérteném ha mobilis grill szigetet szeretne, de ez még zártszelvény lábakkal is dög nehéz lesz.
Munkalapnak ha nem akar betont, akkor tömbösített vörösfenyő, tölgy, kőris stb. egy jó asztalos megcsinálja. Vagy ott van a már említett saválló rétegelt juhar tábla, könnyen szabható, bitang erős és szépen elzárható.
Szerintem a kolléga minden kérdésre megkapta a választ. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r
üzenetére
Az tuti, úgy összerogyik az első szezon alatt mint a huszonegy

Tavaly csináltunk az egyik ismerősnél egy 50X1800X1000 -s konyhasziget munkalapját, cirka négy mázsa volt. Pedig valami könnyített holland gránit utánzatú anyag volt.
Ami a videón van, az valami ultrakönnyű gipszbeton vagy foliázott saválló rétegelt juhar (esetleg fake kínai márvány).
Amerikában a zsirkő, az amit előszeretettel használnak kül és beltéren munkalapoknak. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
ambushka
üzenetére
Ez a zártszelvény keret és beton pult kompozíció, szerintem a létező legrosszabb megoldás.
Én a falazatott (dísz tégla, bontott tégla, ragasztott mészkőlap, stb. ) csinálnám.
Szerintem egy tábla 25 -s OSB lapból ha jól gazdálkodsz, akkor megvan a falak közti és az oldal zsalu. A falak közti részt alaposan alá kell támasztani hogy a beton megne nyomja. Az egészet szépen ki tudod önteni zsákos műkőbetonnal. Amit majd a végén felcsiszolsz, nagyvonalakban ennyi. -
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Pityesz1010
üzenetére
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Ezekiell
üzenetére
Köszönöm az információt.
Nekem is csak a főbb adatok a fontosak, az aktuális és a riasztási hőmérséklet. Ahogy nézem a kijelzőn a számok jól láthatók, nem kell mindig szemüveggel vizslatni
Ahogy számoltam 4000 -be jön ki postával együtt.
Még egy kicsi böngészgetek, mert most nagyon jó akciók vannak az alin. De 99% -k hogy ez lesz a befutó. -
lemmy71
Topikgazda
Jó akcióban van ez a hőmérő esetleg van valakinek ezzel valami tapasztalata. Pár helyen láttam már ezt a márkát, nem panaszkodtak rá. Nekem ez a két tűs bőven elég, egyik megy a rácsra a másik a húsba.
-
lemmy71
Topikgazda
Az eBay -n találtam az ára veszekszik egy jó autó árával

-
lemmy71
Topikgazda
Ha füstölni is akarsz, akkor inkább ezt a grillkocsit válaszd.
A gömbgrillek is jók füstölésre, de a weber grill árak, brutálisan elszálltak. -
lemmy71
Topikgazda
Egy újabb érdekes cikk.
Valószínűleg ilyen nem lesz a konyhámban
Új hozzászólás Aktív témák
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Formula-1
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Linux kezdőknek
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Na azt nem borította fel senki, cserébe bitang nehéz volt és folyton belerúgtál
alakban a brikett alá teszek és meggyújtom. Egy két sör után, sütésre kész
Nem akarlak elkeseríteni, de nagy valószínűséggel egy vékony bádog szemetet. Aki ilyesmire vágyik, az vagy egy "erre szakosodott" gyártótól, ismerős lakatostól, vagy csináld-magad, máskülönben nem szabad vele foglalkozni.

lemmy71