- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
need
addikt
válasz
jozsi252 #2464 üzenetére
még mindig keresem a jó brikettet két legutobival ezelőtt 8 óra 6 percig sütöttem
Én a kis kosárkát megrakom az kitart olyan 3 órát utána a kis lapátommal néha néha teszek rá nagyon lényeges a faszén és én most a faszén brikettek világába tévedtem
Weber brikett nagyon jó most a Brokot próbálgatom. Én azt mondom hogy kerülni kell a Spáros meg ilyen olyan faszeneket mert pénz kidobás..!
Víz víz víz.. én most elengedtem és most vagy is már tavaly óta sót használok kikísérleteztem hogy mennyi só kell az edénybe hogy 130 C legyen az annyi
Megvan az előnye és a hátránya is.. nem kell locspocsolni..és itt nagyon fontos hogy mindig meleg víz vagy forró vízzel kell pótolni a közeg nedves párás lesz segít szépen épülni a bargnak.. a só az azért jó mert nem kell locspocsolni óránként alma eset+alma lével spriclgetem a húst.. de nedves környezettet úgy is tudok csinálni hogy beteszek egy vizes edényt ilyen aloménium tálcát és szépen párologtatja a vizet. de most megint tovább lépek és megnézem a pizzakövet az milyen lesz defrektornak..De ennek az egésznek nem ez a lelke meg lényege hanem az egyenletes hőn tartás..az a nem egyszerű 8-10 vagy 12 órán keresztül..
És most jön a kiátkozás nyilvános megszégyenítés megkövezés
Mert hogy én ezt rövidre zártam és egy ilyet használok..
Elvan zárva a levegő csak egy helyen megy be a tetején jön ki..
A rácson van egy érzékelő ha csökken a hőmérséklet akkor adja a levegőt ha eléri megáll.
+ - 2 C játszik persze a fedő levétel funkciót nem ismeri így előtte mindig érdemes kikapcsolni a vezérlést vagy leállítani.
Most hétvégén kipróbáltam másképpen ezzel..
Itt úgy volt beállítva hogy 180 C legyen és ez 180 C tartotta 2,5 órán át.
Majd a végén raktam egy kis brikettet és 240 C húzattam fel a ropogós bőr miatt..
de azt vettem észre itt már káosz van és nehéz a szabályozás 240 C mert nehéz moderálni mert nem igazán lehet mivel..!
-
need
addikt
válasz
jozsi252 #2414 üzenetére
Hogy csak én is bele vau-vau..
Én ezt mérlegeltem hogy egy szezonban hányszor is fogok sütni..?
Én kicsit túlzásnak találtam akkor hogy a sütögetés arra a pár alkalomra 500-as történet legyen. Én választásom ezért esett [erre] és a harmadik szezont tolom...A másik dolog.. most durván nagy a Kamado Hype és olyan az egész mint ha csak az létezne.. már csak elvből se venném meg..
de ez az én véleményem..
-
ambushka
aktív tag
válasz
jozsi252 #2414 üzenetére
Ha esetleg budapesti vagy, vagy a közelben laksz agglomerációban én elmennék a helyedben Luciuszékhoz a picigurmanba, kamadotol kezdve Weberes gömbgrilleken át mindenük van a boltban is és rendkívül segítőkészek.
Én tőlük vettem a kamadot, összeállítottak egy kezdő pakkot, zseniálisak a rubjaik és szószaik is, és hát tudjuk, hogy Luciusznak lehet hinni, ha BBQ-ról beszél
Egy órát ott voltam és csak ittam a szavait.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
jozsi252 #2414 üzenetére
Kérdés, hogy mennyivel olcsóbb a Weber? A Masterbuild az mondhatni hülyebiztos. Beöntöd a szenet berakod a füstölő fát, meggyújtod, beállítod a hőfokot, és amint eléri berakod a húst. A tűzzel nem kell foglalkoznod tobább, azt elintézi maga. A Gömb grilleknél általában szemérmesen kimarad a videókból az a rész ahol kb fél - egy óránként rak szenet a tűzre. Aztán ha grillezel akkor a teljes tűztérben lehet parázs a gömbben. Pullednél csak az egyik oldalon, talán a Weber árul is ehhez ilyen féloldalas parázstartót. A másik oldalra teszel egy vizes tálat, benne forró vízzel és affölé teszed a husit. A gömb grillnél jó ha a rács két szélén felnyitható, hogy szenelésnél ne kelljen a komplett rácsot húsokkal együtt leszedni. Nézegess Yt videókat a gömb grill használatáról, tengeteg van.
Mondjuk azt kétlem, hogy a Masterbuild ben elfér 4 tábla oldalas vagy 8 csirke, ha csak nem spéci tartóra téve.
Végső soron neked kell eldönteni, hogy mennyit vagy hajlandó kiadni rá. Én valószínűleg a Masterbuildet választanám. Bár valószínű, hogy ezzel nem ért mindenki egyet, mert végül is a grillezés lehet egy egésznap ott ülök és piszkálom rakosgatom a tüzet tipusú életérzés is, miközben legurítok egy tálca sört. 😀 -
lemmy71
Topikgazda
válasz
jozsi252 #295 üzenetére
Ok értelek, csak egy ötltet volt. Amúgy én is csak grillezésre gondoltam, nem smoker meg hasonlók. Én is grillezni és tárcsázni szeretek főként, bár egyszer csak összejön egy bbq smoker is, de azt majd ha nyugdíjas leszek akkor tudom kihasználni
Említetted a Metro -t, nem tudom merre vagy helyileg, de ha közel a román határhoz akkor érdemes átmenni egy román metroba, jóval alatta van a mi árainknál
Egy ehhez hasonló egyszerű grillre gondoltam, amikor a saját készítést ajánlottam, erre fér anyag bőven
(#294) Essejó
Lassan itt a szezon, most van értelme az akcióknakIgaz az akció is sokszor csak egy vicc paraszt vakítás mert előtte sajnos égbe emelik az árakat.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
jozsi252 #291 üzenetére
Ahhoz képest, hogy Weber, ez egy kimondottan olcsó, úgymond belépőszintű grill. Ilyen méretben csak drágábbak vannak, mondjuk lehet komolyabb belső szerelvényekkel. Érdemes még a Landman-t is nézegetni, az is tud komoly darabokat gyártani. Na igen nem olcsó, egyik sem.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
jozsi252 #291 üzenetére
Szia!
Szerintem várj egy kicsit még, lassan itt a tavasz biztosan lesznek akciók grillekre és egyéb kerti sütőkre.
Azon nem gondolkoztál hogy magad építed meg vagy egy lakatossal csináltatnád meg. 50 - 70 ezer környékén már nagyon komoly grillt lehet készíteni anyaggal munkadíjjal együtt és az a te igényed és sütési kultúrádhoz igazodna. Szívesen segítünk tervezésben ötletekben ha úgy gondolod. Találsz a topikban egy két videót is megosztva, kimondottan grillekről, onnan lehet ötleteket meríteni -
Essejó
Topikgazda
Az elmúlt két évben én már nem grilleztem, hanem csak BBQ-t készítettem, de amíg nem lettem kész az UDS-el addig a legkisebb méretű Tesco-s göbgrillben készítettem a bbq-t
Szóval tudom, hogy megoldható, füstöltem én abban 2,5 kg-os lapockát is Pulled Pork-nak, szóval csak ügyeskedni kell. Persze most a hordóban lényegesen könnyebb elhelyeznem bármit a 2 db 54 cm-es rácson.
A Weber brikett mellett neked megoldás lehet a közvetett grillezés, amikor a parazsat nem teríted szét a rácson hanem csak a rács egyik felébe teszed, a kolbászt meg nem fölé, ha nem a másik oldalra. Amikor rajta a fedő akkor a meleg bent kavarog és kisebb az esély hogy a cucc megégjen. Ráadásul ha a lecsöpögő zsír nem a parázsra hullik akkor a fellángolásnak is kisebb az esélye.
Mondjuk a hús (kolbász) alá ilyenkor sem árt egy csepptálcát betenni a parázs mellé, könnyebben takarítható a sütő. -
Essejó
Topikgazda
Na igen a Weberes brikett egy külön kategória, már ha az árát nézzük csak, akkor is. A Lidli-s brikett egy grillezőben megfelel, de Szmókerbe nem teszem. Ha kicsit tovább keresgélsz akkor kéményből is tudtál volna venni ugyanolyan jót kb harmada áron mint a Weber, nagyon megkérik a márkanév árát. A Gömb grillben is ki tudod próbálni a BBQ módszer szerinti sütést. Tehát a parázstartó rácsnak az egyik felére raksz faszenet, méghozzá az odaszánt mennyiség 2/3-át, 1/3 meg a kéménybe és az meggyújtod. A parázs mellé meg egy préselt alufólia tálcát csepp tálcának. A szénre rakod a füstölőfát, aztán a grillrácsra a parázs fölé teszel egy vizes tálat és a maradék helyre a húst. Aztán játszol a levegő adagolókkal hogy a rácshőfok max 130 °C legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Overwatch 2
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Milyen széket vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Videó stream letöltése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nők, nőügyek (18+)
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest