Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz
lemmy71
üzenetére
No, az első közérdekű tapasztalat meg is volt, szerencsére csak próbaüzemet csináltunk, étel nem készült.
Grillprofi brikett [link]
Na ezt messzire kerülje el aki jót akar! Szürkés szín, málik szét mint a szombati piskóta. Úgy 15 darabot tettem a Kamadoba. Alig akart begyulladni. Aztán alig akart beizzani. 200 fok volt kábé a max amit ki tudtam hozni a Kamadoból, ezt jó 2-2,5 óra nyöszögés után sikerült elérni. Rengeteg sárgás színű hamu maradt utána. A maradék megy a vegyestüzelésűbe, soha többet belőle. Utólag elolvasva a termék adatokat, meg a vásárlói véleményeket, persze kiderül, hogy ez barnaszén brikett, és a német vevők is ugyanezt tapasztalták, sok a totál negatív vélemény.És akkor pozitív élmények:
Lidl faszénbrikett, 2,5 kg, 799 Ft. Te is ajánlottad. Na ez viszont rendben van szerintem is, olcsó, gyullad, beizzik, fűt rendesen. 250 fok fölé nem akartam engedni egyelőre, úgyhogy meg kellett vonni tőle a zoxigént. Ebből fogok még venni pár zsákkal.
Lidl hőlégfúvó, 4444 Ft. 2000w, 550 C a nagyobbik fokozaton. Kb két perc beindítani vele a grillt. Nem tudom, meddig fogja bírni. Reménykedek hogy jó darabig nem lesz baja. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
BluEyes
üzenetére
Szívesen
Amit te linkeltél maghőmérőt, az pl. az alin pár száz forintal olcsóbb, szállítással wámmal áfával, sajnos ez van a július elseji rendelet óta. De azért még így is sok termék jóval olcsóbb mint egy hazai web ábc -ben.
Sok sikert az új szerkezethez, majd jöhet egy két fényképes beszámoló
Kesztyűnél én is a hegesztő kesztyűre szavazok, én is ezt használom vastag marhabőr hegesztő kesztyű
Brikett és faszén terén olvass vissza, beszéltük már hogy melyiket mire érdemes használni. Brikettnél én a weber -re esküszöm (ha már szeretsz rendelni akkor most itt a legolcsóbb) de minap írtam itt hogy véletlen vettünk egy zsák lild - brikettet és aránylag jól teljesített, első próbának szerintem tökéletes lesz neked is.#1498 stickermajom
Ha van kárpitos ismerősöd akkor menj el egy kárpitos kellék boltba és keress kültéri vízlepergető anyagot. Én a hintaágyra 6 éve csináltattam a kárpitosommal új huzatokat, azt hiszem "oxford" volt az anyag neve. Tökéletesen bírja az üllő rész és a tetőrésze is amit állandóan süt a nap. Szerintem cirka landmann árban kijön és olyan lesz fazonra amilyet szeretnél, na meg tartós
-
stickermajom
addikt
Ha már eszközök: grillhuzatra van valami tuti tippetek? A terasz adottságai miatt nyári szezonban tűzné a nap, télen kerülne csak be az árnyékba. A Landmann Premium vonala jó lehet? Korábban egy sima Aldis PVC másfél év alatt elporladt.
-
BluEyes
őstag
Landmann mini Kamado az eMag-ról, szerintem az utolsót vettük meg, már nincs készleten. [link]
Ez az, hegesztő kellék! Néztem a sima melós kesztyűket, de ez a hegesztés nem jutott eszembe. Köszönet.
Weber jól hangzik, szerintem az első zsák az lesz, aztán úgyis amit épp kapok. -
BluEyes
őstag
Madoc és lemmy71
Köszönöm a válaszokat. Az Inkbird szimpatikus, ha neked bevált, biztos nekem is meg fog felelni. Nézem az Alin ezt a típust, de nem nagyon találok az itthoni akciósnál jobb árat, főleg ha a vám_áfa_kez.ktg. szentháromságot is melléteszem. Megrendelem én ezt a linkről, oszt jó lesz az.Más! Normális áron tűzálló kesztyű is kellene, az olaszspednél volt is kétféle, de kifogyott persze, máshol elmebeteg áron akarják eladni ugyanazt. Ötlet, hogy honnan rendeljek itthoni üzletből?
Szó volt nemrég a brikettről. Van-e előnye-hátránya a faszénhez képest? Én előnyének gondolom az ipari előállítást, egyforma méretet, így nem szalad bele az ember valami nagyon aprózott, nagyon poros csomagba. Meg az állandó méret miatt idővel akár darabra be tudja lőni az adott sütés fűtőanyag-igényét. De mi lehet a hátránya a szénnel szemben?
Begyújtáshoz én a cekászos technikát néztem ki, párezer forint, egyszerű mint a faék, praktikus. Erkélyen nem szeretnék a begyújtó kéménnyel vacakolni. Ellenvetés van -e?
Jah, nyilván kiderült az eddigiekből, hogy friss hús vagyok, persze kerti bulikon láttam meg csináltam hússütést faszénen, de most rendszerbe állítok egy készüléket itthon az erkélyen, és gyakran szándékozom is használni.
A kiválasztott egy mini Kamado lett, ma hozta meg a futár. Tudom hogy aprócska, de ketten vagyunk a párommal, szerintem el leszünk ekkora mérettel. Meg maga a technológia is megtetszett, ki akarom próbálni. Aztán a derekunk se fiatalodik, a nagyobbaknak van súlya rendesen.
Ő az [link] -
BluEyes
őstag
Üdv topic!
Tanácsot kérek. Vennék egy vezeték nélküli, 2 szondás hőmérőt. Olaszsped-en van 4 is, akciósak is, szerintem meg is felelne bármelyik.
[1.] [2.] [3.] [4.]
Van köztük B-, C-, és D-type. Mik ezek? Kell vele foglalkoznom, vagy vegyem amelyik szimpátikus? Van-e esetleg ajánlott típus, ajánlott bolt? -
lemmy71
Topikgazda
Igen grillezek
de néha a bográcsozás nekem is elvesz az életemből 6 - 8 órát mindennel együtt és ebben a melegben kell a folyamatos védőital bevitel 🍺
Sajna az offsettem még csak 80 -os készenléti módban van, mindig közbe jön valami más és a vas ára is az egekbe szökött
De én nem is tervezek maratoni sütéseket, nálunk az oldalas és a borda a sláger, na meg a vaslapos tortilla meg a hambi, azokat meg sör nélkül szentségtörés elkészíteni
De szerintem egy normális offset vagy reverse aminek a falvastagsága minimum 6 mm és dupla falú tűztere van azzal nincs sok gond. Ha ki tapasztalja az ember akkor óránként egyszer kétszer ránézel és kész. Gondolom te sem szobrozol 10 órát az uds -ed mellett mint egy koronaőr
-
Essejó
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Ha nagyüzemben étterem szinten "süt" akkor nagyon hálás az a pellet smoker, én is sok helyről hallottam hogy nagyon stabil benne a hőmérséklet. Igaz ahhoz már minőségi smoker is kell, nem ezek az obis konzerves dobozok.
Amúgy én is azt élvezem a sütésben hogy ott topogok mellette kezemben egy sörrel és figyelem a húst szenet hőfokot stb. és közben a haverokkal dumálunk
De mondjuk itt van ellen példának, Franklin master ő aztán nagyüzemben nyomja fával
-
-
lemmy71
Topikgazda
A múltkori lidl -s bevásárlás közben a faszén zsákok mellé odakeveredett egy zsák brikett, ma vettem észre és gyorsan ki is próbáltam két szelet húson
Aránylag nem rossz, nincs kellemetlen szaga és szép egyenletesen izzik, könnyű begyújtani. Én apró fát gyújtottam alatta és egy leharcolt hajszárítóval megturbóztam a légáromlatott
Nem tudom mit akar jelenteni a zsákon a long lasting heat de másfél max két órát kilehet vele húzni.
-
lemmy71
Topikgazda
Neked nagyon nem is kell füstölő doboz, simán ráteszed a faszénre a fahasábot és szépen beizzik az is. Úgy is folyamatosan szabályzod a levegőt így szépen elkojtól a fa. A füstölő doboz, igazából zárt grillekhez való, van egy ismerősöm az pl. különféle fűszereket szór az izzó faszénre
-
gu007
aktív tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Nekem a szekrény smokerben rossz tapasztalatom van az ilyen füstölő dobozzal. Kevés az izzó faszén és alig füstöl, hiába van az izzó faszén tetején. Pedig bíztam benne, hihy jó lesz... Faszén benyújtásra én a kéményt és alá a kemping gázégőt használom. Múltkor volt a Lidben a gázégő, jó áron volt hozzá palack is. Be is vásároltam
-
Precorus
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Ha olyan mint a képen, akkor van alul egy tálca, amit kihúzol. Arra rákapargatod a lyukakon keresztül, és elviszed valahová. Ha nagyobb darabok maradnak, akkor hamulapát vagy szénlapat. Bármelyik gazdasági /kertes boltban kapható kb.
Kefével levakarod nagyjából a rácsot, oszt' jónapot.
-
kicsi kecske
tag
oksa köszi a tanácsot! Akkor eddig nem csináltam rosszat

-
lemmy71
Topikgazda
válasz
stickermajom
üzenetére
Úgy ahogy mondod

Spaklival lekaparom a rácsot és utána ledrótkefézem, ennyi a következő sütés sterilizálja
Max egyből sütés előtt egy kis forró ultrás vízzel lemosom és mehet is az izzó faszén fölé. -
stickermajom
addikt
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Semmi zsíroldó és slag az öntöttvasra, mert azonnal rozsdásodni fog. Jó az úgy olajosan és zsírosan elrakva, a következő sütés hője úgyis fertőtleníti.
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Múlt héten megérkezett a Cattara Royal grillem. 1 óra alatt össze is dobtam, 2 sütésen már túl vagyok. Első benyomásra egész jó, tetszik az öntöttvas rács az emelhető tűztér és a hamutálca.
2 dologban lenne szükségem tanácsra.
A tűztér nem kivehető, viszont ilyen kisebb lyukak vannak rajta, hogy a hamu le tudjon esni a tálcára. A nem elégett faszenet ilyenkor ti hogy veszitek ki? Egyáltalán kikotorgáljátok belőle?
Valahol azt olvastam, hogy nem célszerű a nem leégett faszenet használni, mert ronthatják az étel ízét és talán nem is egészséges.
A másik kérdés, hogy a rácsot mivel és hogy takarítjátok? Vettem ilyen rácstisztító kefét amivel le tudom kapargatni az odaégett húst, de azért jócskán olajos és zsíros marad.
Mehet rá hideg zsíroldó és erős slagos mosás?
Extra kérdés
: Hússütés előtt olajozzátok a rácsot vagy az főbenjáró bűn? 
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen lehet azzal is, de én amikor begyújtok és sütök akkor nem hajt a tatár. Szeretek minden szépen komótosan csinálni, hogy közben nyugodtan tudjam kortyolgatni a sörömet
#1465 Essejó
Tudom jól milyen mert vagy 25 éve azzal gyújtok be a csempekályhába telente, magyarán büdös. Van nekem is begyújtókéményem, de nem használom, szeretek el szaszerolni a begyújtással és közben beszélgetünk a családdal vagy a barátokkal. Én eleve a grillben gyúltok be, egy kis papír és vékony keményfa szeletek, szóval én a grill közelébe sem viszek szintetikus vagy olajszármazékú begyújtót
Esetleg azt a gáz dolgot amiről a múltkorában beszéltem, beépítem a következő grillbe
-
Essejó
Topikgazda
válasz
lemmy71
üzenetére
Ha nem használnék több mint 6 éve ilyen fehér kockát a begyujtó kémény alatt akkor lehet bólintanék rá amit írsz. Ha kézbe fogod a fehéret akkor petroleum szagú lesz a kezed. Ha a préselt fűrészporost akkor meg parafi szagú. Mindkettő kőolaj származék, de a begyujtó kémény alatt elégve nem érintkeznek a szénnel. Az ízzó szenet meg ha megszagolod, kiég a szőr az orrodból.

-
JanikaS
újonc
Sziasztok,
Pellet grillt esetleg próbált már valaki, vagy látott közelről?
Nyílván nem a minőség a fő kérdés, az vagy-vagy..
Első sorban a füst aroma érdekelne, mert az tetszik, hogy könnyen szabályozható.
Nem nagyon lehet kapni felénk ilyesmit(sem), de webshopokban láttam jó ajánlatokat,
nyílván a hátrányait nem sorolják fel.Köszi
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho
üzenetére
Persze ha már felfűtöd akkor a végén tegyél rá valami husit. Én is itthon elteszem a metszésnél a nagyobb ágakat és abból vágok olyan konzerves doboz nagyságúakat, ami jó füstölésre
De később beruházhatsz egy smoker boxra és te is könnyedén eltudod készíteni hozzá a fakeveréket.
#1458 Ittnemaz
Igen az fehér PePo és társai csak kályhába való, az ember keze is jól átveszi annak a szagát jól gyújt de az nem grillhez való. Igen az a barna jó annak nincs szaga, persze ha nem kinai
-
-
Ittnemaz
aktív tag
Kockával is óvatosan. Van egy gázolaj szagú azt ne, fehér volt legutóbb amit vettem, el is tettem télre a kazanhoz. Viszont van egy barnás fa mintás az nagyon jó.
-
-
lemmy71
Topikgazda
Én csak a csempekályhába használom a begyújtó kockát, nem igazán szeretem a szagát
Figyeltem egy pár grill és smoker építési videóban, hogy egy két amcsi a faszén tálca alá egy gáz égőfejet építve és azzal gyújtják be a brikettet és a szenet is. A következő tartályos grillembe teszek én egyet próbának
-
-
Essejó
Topikgazda
válasz
szuszinho
üzenetére
A begyújtó folyadék mellőzésével egyet értek, de a kocka az jó dolog. 1 db kell a gyújtó kémény alá, semmi szaga nem lesz a parázsnak tőle. Első használat előtt én kiégetném egy kéménnyi parázzsal, el tudom képzelni hogy van rajta némi konzerváló bevonat.
Közben akár játszhatsz a levegővel, hogy milyen állásban mennyi a hőfok. Próbáld ki, hogy mennyi a max amire fel tudod fűteni, közben akár leég róla a konzerváló bevonat. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho
üzenetére
Jó az is, de a gyümölcsfa szerintem jobb (alma, cseresznye, szilva stb.) és a kökénynek is kellemes füstje van.
A begyújtó kockát és folyadékot inkább hanyagold, annak hogy elmenjen a szaga majd egy órát kell üresen égetni a szenet
Simán aprófával gyújtsd be a faszenet vagy brikettet, gyújtókéményben könnyen begyullad majd. -
szuszinho
őstag
Ja, a füstölőfa. Teszem azt, elmegyek egy fatelepre, és fogok egy darab (zsák) tölgyet, bükköt, és rádobom a brikettre a kérge nélkül?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho
üzenetére
Végül is melyik lett, majd ha össze dobtad lőhetsz róla pár képet
Hát faszénből van bőven, én sokat használom a Lidl -s grill&funt de a tescos bbq charcoal sem olyan rossz neked szerintem tökéletes lesz mindkettő a grill kocsiba. A Sparos -rol a múltkor írtam, az nagyon poros és aprószenűnek tűnt, sok zsákot megvizslattam
Az Aldist nem ismerem. Még a Penny -t tudom ajánlani, múlt hónapban ott vettem grilleztem vele és jól teljesített, nem poros aránylag tartalmaz nagyobb darabokat is.
De ha grillezel csak és egyenletes magas hőmérséklet szeretnél, akkor britekben is gondolkozhatsz, persze ott törekedj a minőségre, a weber egy jó minőség már használtam.
Begyújtáshoz egy begyújtó kéménnyel könnyebben boldogulsz, sokszor akcióban van egy zsák faszán vagy brikett mellett.
Én vékony keményfa szeleteket vágok, begyújtom és amikor már jól ég akkor teszem rá a faszenet. -
JanikaS
újonc
Sziasztok!
Erről van esetleg tapasztalat, kamado alternatívájaként?
https://landmann.com/hu/termek/grillchef-acel-tojasgrill/
UDS-t szeretnék építeni, de valami hasonlóban is gondolkozom.
Köszi
-
szuszinho
őstag
Na, holnapra itt van a kocsi (ha minden igaz).
Amennyire időm engedte, picit visszaolvastam a fórumban, és tetszik, hogy azért bbq-re is lehet használni. LIDL, Spar, Aldi van a közelben. Melyik szenet vegyem?
Holnap, vagy holnapután grilleznék egyet, aztán vasárnap már egy oldalast, vagy lapockát sütnék bbq módszerrel.
Ikeás húshőmérőm van már, meg gondolom a gázlámpa jó lehet a begyújtáshoz.
-
szuszinho
őstag
Tetszik az Activa Angular, csak ezt nem tudom magammal cipelni, ha úgy adódik.
Van a márkának gömbje is, ami csak 8 kg. Még alszom rá 1-2-t 
-
lemmy71
Topikgazda
Én nem tudom hogy ki hol lakik, az csak egy tip volt
Amúgy a jófogáson is van új és egyszer használt grill, jóval piaci ár alatt 
Hoppá most nézem hogy elfogyott mind kettő amit linkeltem, megtévesztő volt a hirdetés akkor sorry.
Hermelin nyúl macska stb. én sem eszek ilyesmit, bár a macskáról van egy jó sztorim
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho
üzenetére
Ott van amit fentebb linkeltem, szinte ugyan az
De ha jársz Aradon vagy Temesváron akkor ugorj be az ottani Metroba ha még nyitva van, ugyan ezt jóval olcsóbban meglehetett venni pár éve amikor kint voltam.
Amúgy tavaly a Jamestown 35 - 40 között volt az obiban.
De tessék itt egy praktikeres ötszáz forintér a piacon veszel hozzá két kereket és dombon a tanya
-
Lehet kapok hideget-meleget, de azért felteszem a kérdést: van-e valakinek konkrét tapasztalata hibrid grillekkel, mint például ez itt? Ha nincs tapasztalat, akkor érdekelnek az elméleti vélemények is
Egyéb: tudtok-e olyan grillt ajánlani, amiben van nyárs és esetleg még van hozzá forgatómotor is?
-
Precorus
tag
válasz
szuszinho
üzenetére
Mint kérdezve lett, társasházi szabályokat érdemes lenne átnyálazni(+önkormányzati, meg ilyesmi), mert vannak helyenként ide vonatkozó paragrafusok(ha ház, persze tárgytalan).
Én azt tudnám ajánlani, hogy menj el, nézd meg. Helyenként tescoban is van kiállított, de obi, praktiker, bauhausban télen-nyáron a legtöbb cuccuk ki van rakva, nézegetheted. Mekkora, hová rakod, hajolgatni kell-e stb, vigyél mérőszalagot is.
Félretéve az általános dolgokat, 5-10 között picikéket láttam, no-brand megy 10-15-20 körül egy nagyobb gönbgrill, weber meg valami 30(tól felfelé) körül szokott lenni. Ízlés, pénztárca kérdés melyiket veszed, amiben van egy tűzkosár és felette egy rács, azon lehet grillezni!

Többünknek van már ilyen, vagy nagyon hasonló. Tudok linkelni éppen elérhetőt, de 50 rugó, szvsz most ez pont nem megérős.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho
üzenetére
Ez igény és pénztárca kérdése, na meg hogy mire is szeretnéd használni
Olvasd ezt át, hátha könnyebb lesz a választás.
Én gömbgrill márkánál a weber -t ajánlanám, de ez csak az én egyéni véleményem
Esetleg még elgondolkoztatható lehet a grill kocsi is, teraszon az is praktikus. Egy két fórumtárs elégedetten használja, cirka 40 - 50 közt már hozzálehet jutni az obiban vagy bauhaust -ban is. -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Melyik gömbgrillt érdemes már megvenni? Kitennék az erkélyre egyet
-
FerNandor
őstag
Hali, most, hogy múltkor megtudtam, van ilyen topik is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez az UDS fantasztikus. Először grilleztem így benne, de asszem még sokszor fogok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link] -
Kiskokó
veterán
válasz
Max1mus
üzenetére
Pác receptek jöhetnek de izibe

Bármilyen húsra. Nem csak grillre
Ha van rá érdeklődés rakok fel 1-2 képet a próbálkozásokról, szeretek sütni főzni, magamra is szoktam sokat, de azért még nem vagyok profi főleg nem grillen.
Az a fránya időhiány, ami miatt nem tudok sokszor úgy és azt csinálni amit szeretnék.Steak-et pl grillen még nem sütöttem de bent már volt pár próbálkozásom vele.
Az első az tökéletes lett számomra (Medium well mert csak így szeretem sajna) Medium még elmegy de a medium rare meg a raret már nem bírom megenni.. -
Kiskokó
veterán
válasz
Max1mus
üzenetére
helló
Ezt hogggy? Igy sütve nem lesz full gumi az a tintahal? Igaz fagyós, de még van egy fél csomaggal, most agyaltam hogy csináljam meg.Amúgy, hogy én nem tudtam erről a topikról eddig. Basszus!
Sajnálom, de néha jönni fogok zaklatni
Amúgy nálam is az a vékony lemezes grill van egyelőre 2 éve vettem, eddig amúgy minden okés vele. Én 38 ért vettem, attól többet nem is adtam volna érte mondjuk, és szintén eláll a teteje.
Pizzát még nem sütötte benne, de akarok, remélem egy 300-fokot össze tudok hozni majd azért alatta! -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Max1mus
üzenetére
Szerintem próbáld ki egyszer megéri, szinte minden méretben és formában kaphatóak ezek a saválló füstölő boxok.
Csirkéhez ajánlom mindenkinek ezt a folyékony pácot nem kell vele vacakolni és nem is lesz erősen fűszeres a hús, én még egy pár szelet lilahagymát is tettem a húsra majd finoman megpermetezem oliva olajjal és úgy áll egy éjszakát a hűtőben.
Fűszer érzékenyek crohn betegek is ehetik, annyi hogy sütés előtt le kell venni a csirke bőrét. -
Így van! A páromnak 3 nap alatt a rajongója lettem.

Pont azt imádom a gázgrillben, hogy mérnöki pontossággal tudok vaslapon steaket sütni. Ugyanott veszem, azonos vastagságú húsokat, pontos hőfokok mellett pontos sütési módszerrel, egy bármilyen létszámra reprodukálható tökéletes ételt tudok készíteni vele.
Pár hete tintahalat grillheztem, el is szabtam. Próbálkozok, míg a jó módszer nem sikerül. De ha egyszer ráállok, mindig frankó a cucc.Töltenék fel képet, de ph error van.
-
lemmy71
Topikgazda
"Egyébként a nagy vízen túl létezik gázüzemű offset bbq füstölő is."
Láttam már egy két videóban, de ott is a "texasi tehénhajcsár" rádob egy két izmosabb keményfa hasábot
Főleg a nagyobb (mobil utánfutóra) épített snookereknél látni a gázpalackot, de szerintem ott is inkább a begyújtásnál és az előmelegítésnél használják a gázt.
Szerintem ha Franklin mester véleményét megkérdeznéd egy gázos offsetről, tuti hogy ott a helyben lehidalna
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Max1mus
üzenetére
Én már megmaradok a klasszikus faszénnénél és a briteknél, persze itt is belelehet nyúlni vettem már olyan brikettet hogy a húst még a kutyám se ette meg.
Az ismerősi körben van egy két gáz grill, ők is öntvény vaslapot használnak és füstölő boxot.
Gondolom te is használsz hozzá valamilyen füstölő dobozt, vagy nem?
Egy csabai haverom sk. csinálja, szárított cseresznye kökény és bükk keverékből, plusz add hozzá valamilyen "fűszert" is. -
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Precorus
üzenetére
"...kerti grillt körbeállod a haverokkal, söröztök, mindenkinek csorog a nyála..."
Ahogy mondod az az érzés megfizethetetlen 🍖🍺
#1402 Williamgrant
Igen neked
De te is úgy használod ahogy én is elképzeltem, akkor mi a hiba benne
Aki meg még nem használt ilyet, majd rájön csínnyárra vagy kap itt valami "okosságot"
-
Precorus
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Azt meg ugye ne hagyjuk ki, hogy grillben gázégő fölé simán raksz pelletet, lecsukod a fedelet, és voálá, olyan füstös kajád lesz, mintha faszénen csináltad volna.
Próbáld ezt beltéren elkövetni
Plusz ugye ha az eszköz meg is egyezik, azt se felejtsük el, hogy a setting más. A kerti grillt körbeállod a haverokkal, söröztök, mindenkinek csorog a nyála, stb
-
válasz
Brandynew
üzenetére
Nem írtad hogy a konyhámban gázsütőnek kell lenni, nem is az van a legtöbb konyhában. A gázsütőt sem nyitva használod, ahogy pl egy vaslapon sütéskor a grillezőt. Plusz a három égősáv sokkal hamarabb nagyobb hőfokot készít mint a konyhai.
De gondolom ezek amúgy egyáltalán nem érdekelnek...
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Max1mus
üzenetére
Abba is tehet akár ízesített füstölő boxot is, bár szerintem akkor sem lesz olyan mint faszénen vagy briketten.
Én a gázt grillt úgy tudnám magamnak elképzelni hogy egy öntöttvas lapot melegítek és azon sütők, mint egy tárcsán. Bár tárcsán is csak esőben vagy télen a teraszon használok gázt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- 200 x 60 cm Ikea Lagkapten asztallap
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Hp 440 G8 i5-1135G7 16Gb, 256 Gb NVMe, számla, 1 év garancia
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 216RX 750W
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és amikor letelt az idő, akkor még a szegy nincs kész, szépen becsomagolod és elrakod pár órára egy hődobozba. Sok sör elfogyna közben.

Esetleg azt a gáz dolgot amiről a múltkorában beszéltem, beépítem a következő grillbe

sima öngyújtó is jó lehet