Hirdetés
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A többiek jól összefoglalták de a teljesség igénye nélkül:
- Vastag kerámia teste kiválóan tartja a hőt, így stabil hőmérsékleten süthetsz akár órákon át, kevesebb faszenet igényel, így kevésbé odafigyelös, gazdaságosabb is
- Precíz szellőzőrendszerrel könnyen szabályozható a hőfok. Mostmár ventis kiegészítök is vannak
- Nem csak grillezésre jó: lassú BBQ, fözés, süthetsz rajta pizzát, füstölhetsz halat...
- Időjárásálló
- A zárt térben történő sütés miatt jobban megőrzi a nedvességet.
A svájci bicska hasonlat szerintem is találó — a kamado grill szinte mindenre alkalmas. Természetesen egy speciális céleszköz, mint egy dedikált pizzasütő, smoker vagy kemence, mindig hatékonyabb az adott feladatra. Mégis, ha az általános hobbi sütőket nézzük, a kamado a(z univerzalitási) csúcs. -
Essejó
Topikgazda
Nagyon jó a kerámia hőtartása, kis adag minőségi szénnel hosszú órákon át tud sütni. A készen kapható bádoglemez grillek hőtartása közelít a 0 felé, szeles vagy kicsit hűvösebb időben nagyon nehéz bennük normálisan grillezni, vagy bármi.
Nekem pár hete a füstölt busa készítés közben jött egy 15 perces eső, olyan 30 °C-ra lehűtötte az eszközt.Ha nem tudja szélmentesen tető alá tenni, akkor valami épített, vagy Kamadó az ajánlott. Esetleg zománcos belsejű Hajdú villany bojlerből legyártani egy jó kis reverse offset smokert.
-
Precorus
tag
Ha az újakat nézzük, én nem találtam jobb áron(amikor vettem). Olcsóbbak meg pl. nem tudták a tűztér-állítást. Úgyhogy ha kivesszük a DIY-opciót, akkor teljesen jó ajánlat szvsz.
lemmy71
Ettől a 85 rugótól hasra estem
Persze, vett cuccból magadnak csinálva olcsóbban kijössz, de az is csalás, mert a saját óradíját ki mikor számolta bele? Ugyehogyugye!
-
Nem vagyok szakács, még csak profi sem, de sok marhát sütöttem és főztem már meg, mert nagy marhahús rajongó vagyok. Egyrészt a Hortobágyi Angus tulajának instrukciói, másrészt Kiss Kálmán első konyhafőnök nyertes workshopja alapján dolgozok.
A saját sütőm esetén az öntöttvaslap 180-200 fokos, a alapanyagtól függően, a maghőt ellenőrzöm, a sütési idő attól változik hogy a vastagság mennyire tér el az általam szokásos 3 cm-től, és persze hogy milyen szintre kell sütni. A húst mindig ugyanott veszem, a sütési időt csak 3 cm-nél nagyobb szeleteknél veszem ketté (tehát ott forgatom a pihentetés utáni sütés közben, egyszer). Nekem bevált, szerintem nem tesz jót a steak állagának és ízének az ha már sült részekre többször be van forgatva. Plusz nekem a nálam fényévekkel profibbak azt mondták ne forgassam csak ha muszáj - ha vastag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Ajkai ólomkristály
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gainward GeForce RTX 5070 Python III 12GB GDDR7 192bit Alza Garancia 2028.08.07-ig, Számlával!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Persze, vett cuccból magadnak csinálva olcsóbban kijössz, de az is csalás, mert a saját óradíját ki mikor számolta bele? Ugyehogyugye!
Essejó
lemmy71