Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Azt azért nem hinném, mivel egy 33 cm -s átmérős kosár kell, az meg egy 3mm expandált lemezből, azzal a pár hegesztéssel is megvan egy tizesből. Na de mindegy, ha van készen, akkor megveszi és joccakát..
Nem vagyok jártas ezekben a "töltényekben" még csak egyszer láttam az egyik ismerősömnél, én azt hittem hogy ezeknek van valami hamutartó részük is. De ahogy nézegetem a robbantott ábrát, ezeknek az alja egy snassz palást és kész, magyarán olyan mint egy alap gömbgrill. -
-
TheProb
veterán
Mérete miatt inkább Ranger, de igen. Szerintem a a hozzávaló kosár jó is lehetne hozzá: ProQ faszénkosár a Ranger V4.0-hoz - PÓTALKATRÉSZEK - Picigurman BBQ&GRILL Webshop
-
fo_di
őstag
-
Janusz001
őstag
A pirítás valóban nem szerencsés megfogalmazás volt, de kis mennyiségű húst (lapockát preferálom) én mindig igy csinálom, rácson kezdem, aztán be a zacskóba, almalét én is is adok hozzá. Igyekszem 110-130 fok között tartani a grillt.
Atomszaftos marad, szálakra szét lehet szedni, a füstös bukét is meg megkapja.
Nekem eddig bevált. -
fo_di
őstag
tavaly nyáron próbáltam egy egykilós lapockát, akkor kb másfél óra alatt volt 70 fok körül, akkor becsomagoltam alufóliába, onnan kb másik másfél óra volt max a 90 fok körüli maghőt, de már nem a könnyen szedhető volt, hanem inkább keményebb, sült húshoz közelebbi állagú (közelítő értékek voltak, amiket írtam, mert azért tavaly nyári sütés volt, és viszonylag az elején a gömbgrillel való ismerkedésnek)
idén inkább tarjával, és valamivel nagyobbal próbálkoznék (talán max 2 kg), azzal talán lehet elérni pulled pork állagot
nem tudom egészen, hogy a kis méret, vagy esetleg magas tűztérhőmérséklet lehetett inkább az oka, bármelyiket el tudom képzelni
-
Ezekiell
veterán
A só jelen esetben kihozza a nedveket és kevésbé lesz szaftos a steak.
Az eleje igaz, de végső soron hibás. Ez a módszer a dry brining: az igaz, hogy kihozza a nedveket, csak éppen ennyi idő alatt a nedveket vissza is szívja a hús, és a sós nedvesség ozmózissal a steak belsőbb részeibe is elér, ezáltal ízesebb lesz. A protein struktúra is megváltozik (kicsit lebontja a só), így több vizet lesznek képesek megtartani a sejtek a sütés alatt, ezáltal szaftosabb lesz a steak.
Akkor lenne igazad, ha 1-2 órával a sütés előtt sózta volna be a steaket - akkor valóban nicns esélye a húsnak felszívni a nedvességet. De 1 nap alatt ez megtörténik simán. -
DIY téma:
Nem vagyok kétbalkezes de sajna az életben nem heggesztettem semmit és szerszám se nagyon van otthon csak pár alap dolog fúró flex fűnyíró stb.A gömb formája tetszik de kifejezetten öntöttvas rácsos megoldást kerestem mert a krómozott cuccokat meguntam. Vagy áztattam citromos vízben a kádban éjjel hogy másnap csak le kelljen simogatni vagy mint a régit dörzsöltem és a vége a rozsda lett.
Most 48 ezer ez a téglalap alakú, itt néztem van pár, jó lesz nekünk!
Tavasszal jövök majd beszámolok.
-
Janusz001
őstag
Most januárban kevesebb volt a munka, ezért én is bütyköltem egy smokert, kis takaros 3-4 személyes, szerencsére a cégnél mindenhez korlátlanul hozzáférek (Acad, lézervágó, lézer hegesztő, hajlító és hengeritő gépek) + mindenféle anyag.
Jó sok alkatrészből áll:
Az biztos, hogy nem éri meg másnak gyártani, sehogy sem jön ki az anyagi része, olcsóbb venni, de igy magamnak jó szórakozás volt, főleg, hogy csak az időmbe került.
Tesztelve még nem volt, egyelőre csak hőálló festéket kapott és azt égettem ki, de lassan jön a jó idő, kezdésnek egy császárhús lesz.Faszéngyártást sztornóztam egyelőre.
-
Ok, de ez a Chuck Norris/ McGyver szint!
Köszönöm, mindenképp próbálom! Régi álmom a bbq de úgy néztem kézügyesség hiányában bőven 100 ahol kezdődik (olajos hordós megoldás) és a költségvetés bizottság elnöke (Asszony) még nem bólintott rá.
Pár mini tojásra már mondta korábban hogy ha jó miért ne de nagy a család ott tudtam nem szabad engedni a kísértésnek mert ami egy 50 cm alattiba befér azt egy perc alatt eszik meg. -
lemmy71
Topikgazda
"..de az úgy 💩 ahogy van .."
Szerinted😉
Sokkal egyszerűbb mint bohockodni azzal a kotlával, amúgy nekem is van de nem használom.
Kimaradt egy kép, így már jobban értelmezhető
erre jön a brikett vagy a faszén.
De ha valakinek nincs tűztartó rácsa, akkor is megoldható csak több gyujtóst kell alá tenni. Amikor vörösen izzik a fa, akkor kell rátenni a faszenet.
Ez egy ismerősöm tégla grillje
ő is mindig így gyújt be 
Van egy idős kovács ismerősöm, ő is hasonló módon gyújtja be a szenes kohót 🔥 -
Köszi!
Mennyi faszén kellett ehhez?
Legyen mondjuk ez (27 cm magas begyujtoba ami fér) egy egység.
Én elsőre ennyit raktam bele de sajna faszenet nem brikettet így szépen le potyogott a fele az alsó racsrol és ki is hűlt. Raktam rá megegyet azzal mar jó lett.Nem teljesen értem, mihez kell az alsó, faszen tartó rács. (Égés szempontból világos hogy jobban, alulról is kap levegőt ill hogy a gomb alak miatt lefelé szűkül a cucc és az a pár cm amivel feljebb van a rács nagyban szélesíti a faszen által sütött területet) De akkor egy sűrűbb rács kéne mert a kapható faszen fele kb kisebb és azonnal le esik alulra)
Mindnekepp ki fogom próbálni köszi.
A begyujtas / faszen - brikett mennyiséget kellene eltalálni előbb grillhez majd bbq hoz is.
Utóbbi félek az elejen ki fog aludniHa grillezek egy ilyen gombbe akkor is le takarnam néha ez hülyeség?
-
spiky03
veterán
+1 Jamestown-ra
Nekem is ilyen meg a szomszédnak. Teljesen jó.
Annyi, hogy pl a szomszédnsk már életformálodott benne a faszenes tálca.
De megoldotta vett helyette másik grillt, ami ugyan ilyen csak dupla akkora
mázlista volt mert elhozta az utolsó kiállított darabot jó áron 
-
lemmy71
Topikgazda
A weber brikett nálunk eléggé húzós árban megy, 9K / 8 kg. tol indul. Sajnos kint sem sokkal olcsóbb. Nekem egy barátom szokta hozni németországból, amikor az otthoni multiknál, nyomják a 8 + 2 kg. -s akciós zsákokat.
Hexát még nem sikerült próbálnom, de a brockot igen. Árban tényleg jó, de olyan multi minőségű. Ez az aldis is, van olyan jó, mint a brock
Tavaly hozott egy ismerősöm két zsák vegyes faszenet tőlük, hát nem voltam elájúlva (nagyrésze, apró törmelékes vacak volt). -
-
need
addikt
nézegettem én is ezt de végül e mellett [döntöttem] múlthéten jött meg... 20 kg.
egészen jól müxik.. de még mindig a weberre esküszöm..csak drága.. -
need
addikt
Itthon most olyan 80-86 K kintről olcsóbb valamivel.. kint meg 200 dolcsi..
van egy olcsóbb változat inkbird ISC-027BW 45-50 K
És egy lényeges dolog.. nem hajlandó csatlakozni wifin nekem ezt nem sikerült 2 év alatt össze hozni..levittem egy otvar 6 éves készüléket amit korábban raktam újra és nem engedtem hogy a Droid frissüljön 2 pillanat alatt csatlakozott és beton stabill..
Ebből indulva ki milyen régi fos rendszer lehet ezen az Inkbirden.. -
jozsi252
veterán
Köszönöm a válaszod! Bocsánat hogy csak most fogok válaszolgatni!

Ez a Weber olyan 150 környéke amit kinéztem. Igen tudom hogy hülyebiztos a Masterbuild, nem azt mondom hogy ezért gondolkozok rajta mert mindent megcsinál helyettem, hanem talán így többet tudnék a húsra koncentrálni BBQ közben, főleg az elején a tanulási szakaszban.
Igen van a Webernek is ilyen tartója amibe belerakod a brikettet és akkor az egyik oldalon fog elhelyezkedni a brikett, másikon pedig a hús.
Én csak család részére szeretnék sütni, semmilyen más nagyobb összejövetel nincs tervbe véve ami miatt fontos lenne nagy mennyiségű hús sütése. Ezért is gondolkoztam a kisebb méretű Gravity-s Masterbuilden.pitiless
Snake methodot megcsinálod, és akkor középen van a hús így éred el hogy ne legyen direktben a hús alatt a brikett? Mármint ez a megoldás elég ehhez hogy ne legyen a hús alatt a brikett, vagy egy nagyobb húsnál már trükközni kell?soldi3r
Nézegettem a nagyobb grilles oldalakon kívül és jó sok helyen lehet kamado sütőt kapni, ami eltérés van mondjuk egy 200 meg egy 600 ezres között az az hogy kisebb az anyagvastagság?ambushka
Pesten dolgozok a X. kerületben, szóval nem gond ha menni kell bárhova a "környékbe" autóval meg tudom oldani. Néztem hogy nekik Masterbuilt nincsen, de mellette meg van sok minden más. Igen tőle néztem jó pár videót YT-on nagyon profi.
Tervezek mindenképp elmenni ilyen helyre hogy személyesen is el tudjanak igazítani ebben a dologban, de sok esetben ha valamiről szó van, vagy valamibe bele akarok vágni akkor itt PH-n is rengeteg segítséget fog kapni az ember aminek nagyon örülök.need
500-at semmiképp sem akarok rá kiadni, a GS560 Masterbuilt kicsivel van 300 fölött csak. Néztem a töltényszmókereket is, nagyon szimpatikus az a megoldás is. Mi a tapasztalatod, ha jó a brikett akkor egy töltéssel hány órát tud elmenni mondjuk ebben a 110-120 fok környéki határban ami a BBQ-hoz kell?
Illetve a töltényszmókernek meg van az az előnye hogy alul ugye parázslik a brikett, fölé pedig egy akkora vizes edényt teszel ami átmérőben kb akkora mint a szmóker, így el tudod érni semmiképp se kapjon közvetlenül nagy hőt a hús mivel a vizes tál visszafolytja?
-
lemmy71
Topikgazda
Az a füst egyből a begyujtás után jött és egy két perc. Van nekem is begyújtó kéményem, de ez a módszer sokkal egyszerűbb. Persze én csináltam a tűztér alatt is egy nyitható szellőzőt és ott nyomom be a gázt.
Nem volt drága, 1990 volt 3 kg. de egy hulladék, apró poros vacak. -
pitiless
senior tag
57-es Weberem van. Nem kell rá rakni, megcsinálja a kígyót (snake method) és 12-16 órán keresztül egyenletes hőfokot tart. Csináltam 47-esben és 57-esben is. Egy MasterTouch 57-es 145e most, lehet kapni hozzá egy rakás kiegészítőt (pl. Dutch oven, heat controller, pizza kő). A titka talán annyi, hogy pulled porkhoz én mindig Weber brikettet használok. Az aldis, lidl-ös verziók alkalmatlanok erre.
-
lemmy71
Topikgazda
[Telefonom írtam és valószínűleg benne hagyta az előző választ, a vízzel locsolássál kapcsolatban.]
Amúgy visszatérve az eltöltött időre és életérzésre, az hogy grill vagy lassú sütés teljesen mindegy.
Ez a dobjunk fel egy szelet húst a rácsra és gyorsan burkoljunk valamit, ez nálam nem opció, akkor megsütöm a konyhában.
A grill begyujtása és felfűtése sem kis feladat nálam. El tudok vele szöszmötőlni másfél két órát is
Kivaligatom a fát, szép egyenletesen felhasogatom stb ... és akkor a hús előkészítéséről nem is beszélve.
3 kg faszén vagy 4 kg brikett a rácson, felfűtés után 3 - 5 órán át stabilan használható. De volt már olyan hogy éjfél körül, rádobtunk egy két lapát szenet mert éhes lett a társaság. Szóval egy félnapos program a grillezés nálam 🍗🍺 -
ambushka
aktív tag
Pénteken jött meg a Kamado, szombat reggel 4kor gyújtottam be a grillt, hogy megtanuljam beállítani a hőt, stb.
Mire rájöttem hogyan kell fixen 140 fokos tartományban tartani és megsült a Luciusz féle St. Louis cut bőven dél volt

De imádtam a folyamatot és nagyon finom lett
-
lemmy71
Topikgazda
Sosem szoktam lelocsolni vízzel. Szépen elparázslik füstölés nélkül. Van nekem is olyan fehér begyujtós kockám, télen a csempekákyhánák azt használom.
Pár éve vettem begyujtó kéményt is de azt sem használom
Nekem a grillezés nem arról szól hogy csak "kaja" legyen az asztalon. Nálam az, egyféle kikapcsolódás és rá szánom az időt-napot. A hasogatott keményfa "pálcikákból" jengát rakok és a fölé pedig a szenet.
Telefon kikapcs, közben lecsúszik egy két hideg sör🍺... -
lemmy71
Topikgazda
Na de abból sem mindegy hogy milyet, azok a "petróval" átitatott fehér kockák, nem grillezéshez valók.
A természetes préselt anyagokat kell keresni.
Ez az landmann begyujtos már bizonyított, élvezhető szagtalan anyag és nem is drága.
Bár én már csak, apróra vágott kemenyfa szeleteket teszek a faszén vagy brikett alá. Egy kis kézi gázlámpával, pikk pakk begyullad és már serceg is a faszén. Így a begyujtó keményt sem kell elővenni.
A múltkor a lányom csinálta a begyujtóst és keményfa helyett, tuja szeleteket tett a faszén alá. Na a szmoker átváltott vonattá, olyan volt mint gyerekkoromban a szenes mozdony 🚂 -
lemmy71
Topikgazda
-
Ezekiell
veterán
Majdnem 1 teljes zsák Kamado Joe Big Block belemegy - azaz marha sok, nyilván túl sok is. 3/4ig töltöttem múlt hétvégén, és este 9től másnap délután 4ig stabilan ment 250-275F között (itt azért már volt rajta Fireboard+Drive), és még maradt benne szén.
Tényleg jó sütő lett, bár már tudom, mit csinálnék máshogy (a zártszelvényben szépen melegszik, ahol nincs szigetelés, szóval máskor vagy raknék bele szigetelést, vagy eleve úgy tervezném hogy ne legyen "látszódó" zártszelvény része).
Sütni viszont baromi jókat lehet vele, most készült el éppen 4 borda rajta, és simán belefért volna még kétszer ennyi. Hőleadása egész egyenletes, nincs kiugró hotspot, hőtartása meg nyilván baromi jó.
Az egyetlen bibi, hogy túl szoros lett a tűztérben valahol a sín, és melegen nagyon nehezen csúszik benne a széntároló, ezt majd javítani kell.
-
lemmy71
Topikgazda
Rózsaszín PePo -t ne vegyél faszén gyújtáshoz, büdös gázolaj szagú.
Köszi de láttam már gáz grillt. Van egy leharcolt két rózsás kemping gáztűzhelyjem, azt akarom majd beáldozni. Annak van gázcsapja, csatlakozója stb. csak egy méternyi 8 as rézcsövet kell vennem amin majd megy a nafta. Gyújtásnak meg egy lomizott konvektorból kikapom a piezzó szikráztatót. Ez lenne a terv, nagyvonalakban.
Le teszteltem pizzával is, cirka 10 perc alatt sül meg benne egy 32centis pizza. De a keményt le kell zárni, mert különben kiszárad a tészta. 25 - 30 C levegő hőmérsékletnél ha felfűtöm 3 kg brikettel, akkor 3 óra múlva még olyan 250C van benne. Szerintem ez bőven jó egy 3,6mm is acél tartálynál. Igaz van még benne bőven vas. 10X10 gátervasból van a faszén tartó és 10 es hidegen húzott köracélból a sütőrács. Lett is súlya rendesen
-
lemmy71
Topikgazda
Nem a faszenet vagy a brikettet kell "pörzsőlni" hanem az alatta lévő fa begyújtóst, de azt is csak max fél percig. Amúgy nem hinném hogy a PB gáz kárositaná a faszenet vagy a brikettet. Ha megnézel néhány egyedi texasi smokert vagy grillt, láthatod az alatta levő PB palackot. Az a begyujtás miatt van, a tüztében van egy kis gázrózsa és a fölé pakolja a jenki a szenet
Amúgy én is gondoltam már arra hogy beszerelek egy kis gázrózsát és akkor, fával sem kell vacakolni. Van is itthon 3 kg. kemping PB palack, az vagy 20 évig elég lenne a begyújtához. Csak valami olyan gázrózsát kellene eszkábalni, aminek nem árt a lecseppenő zsíros szaft és a hamu
Na lehet hogy meg is van a téli projekt 
Az amit linkeltél PePo begyújtós kocka, na az valami borzalmas büdös
Az oké hogy kegyetlenűl jól ég és magas hőt termel, de az nem grillezéshez való
Mielőtt azt mondanák hogy nincs igazam, húsz éve azt használom a csempekályha begyújtásánál, szóval jól ismerem azt a terméket.
Ha már valaki begyújtós kockát akar használni akkor a natúr természetes anyagokat válassza. Nem akarok reklámozni de ezt a landmann kockát már több alkalommal is használtam. Nem büdös, nem porlad szét mint a PePo, jól ég, a hőfoka is megfelelő. Én annó, négy kis kockával vidáman begyújtottam vele, 3 - 3,5kg brikettet
Nyáron a multi üzletláncok cirka 290ft/doboz áron adták. -
Brandynew
őstag
Akkor lehet a prémiummal van gond. Én ezekkel a nagy darabokkal nem tudok mit kezdeni, alig fér el belőle néhány, nehezen gyullad be, és mivel nagy darabok, nem tudom egyenletesen eloszlatni. Nyilván el tudom tördelni, de azzal csak szemetelek, és akkor minek a prémium. És tényleg nagyon gyorsan leég, a Lidl-ös szénnel lesütök 5 kg pácolt csirkemellet, ezzel a Brock prémiummal 3x kell újratöltsem a szenet. Nem is melegszik fel eléggé a grill és gyorsan is leég.
-
lemmy71
Topikgazda
Igen igen 🔥 azért is írtam hogy legalább 35 - 40 centis legyen a csipesz. Villának meg a nagyanyám békebeli hosszúszárú csörge sütő villáját használom. De azt az utóbbi sütés után sehol sem találom

Annó használtam én is begyujtó kéményt, de ennél a "smokinál" akár külön tüzet is rakhatok a széntartó alatt és úgy is könnyen begyullad a brikett.
Bőven van hely a tűznek a parázs tartó alatt
Közben neki álltam a pizza & grill kombó rácsnak is.
4 -es kazánlemez a pizza forma és 10 -es köracélból lesz a kétoldali rácsozás. Ez sem olcsó kínai pléh, örökös lesz mint a szegénység
Remélem hogy a tartály majd elég lesz a pizza sütéshez. 3,5mm anyagból van és az ajtó is szinte hermetikusan zár, megérte a sok merevités nem húzza el a hő
Ha készen leszek a pizza ráccsal, akkor gyártók meg egy cirka 30 comb befogadására képes adaptert. A lányom nagyon oda van a csirkecomb nyalokákért
-
pvt.peter
őstag
Igazad lehet.
A tervem most az, hogy meghagyom a lehetőséget arra, hogy a későbbiekben áttudjam alakítani egy offset smokerré, tehát egy plusz tartály kerülhessen a főtartály mellé egyfajta toldásként (a kéménnyel átellenben a túloldalra).
Visszatérve a grillező funkcióra:
Valahogy az aljára kellene egy hosszú csíkot vágni, aminek a rése állítható/zárható.
Ezt a részt úgy kialakítani, hogy akár takarításra is lehessen használni, viszont ne is szóródhasson ki hamu akaratlanul. -
Most melyikről is beszélünk, kérlek dobd be ide a linket újra!
Nekem a Ninja Woodfire outdoor grill-re ezt mondja:

Ninja OG701 Woodfire Outdoor Grill & Smoker, 7-in-1 Master Grill, BBQ Smoker, & Air Fryer plus Bake, Roast, Dehydrate, & Broil, uses Ninja Woodfire Pellets, Weather-Resistant, Portable, Electric, Grey
New EUR 316.08
This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location.
Ships from Parneil
Ships from United States -
Szia, az általam elsőnek linkelt Ninja itthon nincs, sem a német amazon áruházban, ezt írtam is. Amerikából ide nem szállítanak. És köszönöm, Nem akarok tapogatni az asszonyon kívül semmit/senkit

A pech az, hogy lát az ember valami jó dolgot, ami itthon nem beszerezhető és nem talál rá alternatívát.#2091soldi3r: Jahogy úgy... Sose volt dolgom amazonnal komolyabb (ilyen jellegű) ügyben, így nem is tudtam, hogy lehet ilyet is. Akkor majd dobok nekik egy üzenetet!

-
lemmy71
Topikgazda
Igen, sok bolti grillen látható az alsó légbeömlő, de itt az nem tökéletes megoldás. Mivel oldalsó speciális kemény kiállítás ról van szó, így szemközti légbeömlő a legjobb. Ezzel eléri a körkörös (spirális) légmozgást
Hasonlóan mint az offset smoker -nél, bár így jobban szárad a hús de egy vizesedény vagy némi "almalé" spriccolás megoldja a problémánt. -
Sziasztok!
Szeretnék a balatonra a kis nyaralóhoz egy grill vásárolni. Ami most van az katasztrófa
A közeli LIDL-ben van ilyen Kamadó is, volt még készleten. Érdemes beszerezni ilyet vagy abszolút pénzkidobás? Kb 3-4 főre lenne sütögetés.(kisebb) Pizzát ebben lehet sütni, vagy ehhez kevés? Érdemesebb spórolni egy normálisabb Kamadóra?

Néztem még ilyen OBI-s gömbgrill-t is, igazából olcsó, elcsomagolható, és aránylag nagyobb a rács.
Köszi!

-
hegegabi80
addikt
Nekünk is zománcos bogrács van, bármit megfőzünk benne ha kell. Én sem cserélném el semmi másra.
Sőt a konyhában is inkább csak zománcos edényeink vannak. Van egy-két rozsdamentes acél meg mit tudom én milyen, rühellem őket. Ezeket is inkább kaptuk, mint vettük, azért nincs kidobva. -
lemmy71
Topikgazda
Tudom, már mondtad hogy neked vasízű lesz benne az étel

Amúgy van zománcozottam is, abban csak halászlét és esetleg lecsót főzök. Plusz még egy kétemberes öntvény bográcsom is van, na abban a legfinomabba pörkölt, csak ott figyelni kell amikor leveszed a tűzről, mert abban még úgy is néha odakap az alja
Egy Poroszlói réz halfőző bográcsot szeretnék még, de sajnálom érte azt a pénzt, évi egy két alkalomra.
A rozsdamentes nálunk "kutyatányér" kategória, sznoboknak való
-
bexinho23
őstag
Fedélbe épített hőmérő mutatja. Amint kinyitom a fedelet, értelemszerűen azonnal visszaesik a hőmérséklet kb 180 fokra, de csak nagyon nehezen melegszik fel újra arra a 220 fokra.
#1946dantre
Más ötletem nekem sem volt. Bár egyáltalán nem értek a dologhoz, csak használnám. De kénytelen vagyok utána olvasni, megérteni a működését.#1950lemmy71
Nem tudom mire gondolsz pontosan, de csak egy nyomásszabályzó van a palack és a grill között. Azt adták a sütőhöz. -
hegegabi80
addikt
Azért is írtam le az én véleményemet arról, ami nekünk van.
Nyilván ha lenne más is , jobban össze tudnám hasonlítani.
Bár sógoromnak van egy olcsóbb kategóriája faszenes grillkocsi. Egész jó, csak sajnos nem mindig figyel oda, így van amikor kiszárítja vagy odaégeti a húst. -
fogtunder
nagyúr
az durva, nálunk pillanatok alatt elment minden. de amúgy igen, ha valamit már nem kapok itt és kellene, akkor általában el szoktam indulni arrafelé, mert ott vannak kincsek, pláne a panelos részen.
viszont ez most a nagyobbikról szól, a kicsi is jó, csütörtökön oldalast sütöttünk kollégákkal, de az ugye estére lett tervezve, a kicsi tök jó volt gyorsan begyújtani és grillezni egyet rajta ebédre. a rács mondjuk elég kicsi, de lehetett vele haladni. egy deflektor azért majd kell bele, csirkét sütni is tökéletes lesz szerintem. -
lemmy71
Topikgazda
Az amikor színjátszós vákuumfóliás hús van a hűtőpultban az oké, de erről nem a lidl tehet. Ne érts félre nem védeni akarom őket, de amikor napi egy "tálka rizsért" csomagolja az "aranyásó" a gyárban kamionszámra, akkor előfordulhat hogy tízezer zsáknál egybe belekerülhet a napi szemét is.
Ha visszavitted volna, szó nélkül kicserélik vagy kártalanítanak szerintem.
Anno én is megemlítettem a tescoban a TerraGrill szenet és mondták hogy blokk ellenében kifizetnek vagy cserélik, úgy hogy még be se kell vinnem a szenet. Ők mondták hogy egy raklap gyártás végi volt és le is vették aznap a kínálatból. Amúgy évekkel előtte ugyan azt a TerraGrill szenet vettem a Penny -ből és sosem volt vele gondom. Szóval ez egyedi jelenség és ilyen nyomott árnál felesleges rajta idegeskedni.
Amúgy jó a Lidl -nek a GrillFun hoz hasonló csomagolásban lévő hosszú égésű brikettje. Tavaly véletlenül mellé nyúltam és az akciós 5 - 6 zsák mellé be kerűlt egy brikett is
Azóta tárcsázás után brikketten fejezzük be a tarja sütését, rettentő finom lesz a végeredmény ha még szalonnát is fűzök a húsba akkor pont olyan mint a cigánypecsenye 
Magyarán a lidl -s brikektt, a szegény ember Weber -s brikettje
-
lemmy71
Topikgazda
Gondoltak az otthoni barkácsolásra és a zsákkötözésre is
Amúgy melyik fajtát vetted, mert én használok Lidl is anyagot és még nem volt vele gondom.
Én ezt szoktam venni a Lidl -ben
A tescos TerraGrill faszénnel jártam úgy hogy nagyon poros volt, de a végén kiderült hogy valami gyártás végi anyagot fogtam ki.
-
-
lemmy71
Topikgazda
Ilyen mennyiségben már szigetel, na és az a tömeg persze tartja a hőt is. A búbja meg téglából az hogy feles vagy egész az még a holnap zenéje. A külső szigetelés kőzet vagy üveggyapot lenne a legegyszerűbb, de jobban hajlok a hagyományos megoldások felé. Gyékényvesszővel megerősített tapasztott "saralt agyag" lenne a legjobb, de nem tudom hogy is kellene csinálni, sajnos az öreg mesterek már kihaltak.
Nagyapámnál is saralt kemence volt, semmi beton meg hasonló sallang, száraz kórószárral és rőzsével fűtötték fel. -
lemmy71
Topikgazda
De nálam nem lesz benne ytong meg beton, a döngölt üvegre teszem a samott lapot.
#1823 soldi3r
Betonnal megölöd a kemencét, az olyan mint ha egy vertfalazatú pelyvás sárral tapasztott spájzot, kibetonoznál
"...Az üveg baromi rossz hőszigetelő, 1 körül van a lambdája..." Azért ez nem így van de mindegy. Ha megnézed a skiccemet ott láthatod hogy 60 centi magasságban indul a kemence, alatta lesz a tört döngölt üveg cirka 1m³ na ha az nem szigetel jól akkor menten dobok egy hátast
-
Madoc
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

mázlista volt mert elhozta az utolsó kiállított darabot jó áron

lemmy71