- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gerner1
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
holodp
aktív tag
válasz
lemmy71 #2491 üzenetére
Találtam rendes rozsdamenteset, nem csak bevontat, 30x30-as felosztásút.
A közelatűzhöz a tervében haidekker hálót javasolt, meg egyébként van most egy szmókerem, amiben expandált van, hát nem érzem könnyűnek a tisztítást.
És sajnos sehol nem találok helyet, ahol vágnának az expandált lemezből, 2x1 méteres tábla meg nem kell nekem. -
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Ferike81 #2487 üzenetére
Én mindkét oldalon furatba tettem a 10 -es húzott szénacélt. Közepén két helyen hegesztettem meg hogy ne vetemedjen a zártszelveny keret. Könnyű takarítani mert szépen forognak a rácsok. Csináltam egy fix vaslapos részt is, 4 -es kazánlemreből. De azzal óvatosan kell bánni, mert könnyen odaégedti a húst.
Szekrény szmokerbe én tuti hogy rozsdamentes expandált lemezt tennék.
-
Ferike81
senior tag
A rozsdamentes nem tűri jól a magas hőmérsékletet, deformálódik. Én a 60x60-as rácsot szénacélból csináltam. Egyik oldalon hegesztve, másikon csak beleengedve a furatba.
Nem szoktam megtisztítani, hanem mikor begyújtom elég róla fémtisztára minden, akkor drótkefe, és kész. -
holodp
aktív tag
Sziasztok!
Készülget lassan a szekrényszmókerem, és most kéne csinálnom a hússütő rácsokat.
Szerintetek jobb, vagy érdemesebb rozsdamentes acélból csinálni a rácsot, vagy maradjak a sima acélnál?
Nem tudom, hogy takarítani könnyebb-e a rozsdamenteset, gondolom egyébként kevesebbet kell vele foglalkozni, de nem tudom, ételsütéshez jó-e.
Rendes rozsdamentesre gondolok, nem horganyzottra.Köszi!
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82 #2483 üzenetére
Igen várok begyujtás után, de ez faszén és brikett függő, 25 - 40 perc⌛
Amikor vöröses fehéres a brikett akkor lehet sütni.Begyujtáskór a hőfok jól fel megy, de utána szépen beáll. Nekem olyan 250 - 270 C körül szokott lenni az optimális sütési hőmérséklet.
De ez grill függő, egy vékony lemez grillt szinte lehetetlen, hosszan stabil hőfokon tartani.
Csirke alsó és felső combok, 250 fokon rub nélkül, ilyen a briketten. -
válasz
lemmy71 #2482 üzenetére
Szegedi Aldiban vettem 2 csomag 3 kg-t. 1600 volt a 3 kg. Majd kíváncsi leszek, milyen lesz a Praktikereshez képest.
Ti begyújtásnál teljesen megvárjátok, míg kifehéredik az összes brikett és csak ezután kezdtek el sütni rajta? Az elején nálatok mennyire magas a hőmérséklet? Ezt teljes mértékben a szellőző elzárásával-kinyitásával szabályozzátok?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
johnny82 #2481 üzenetére
Nem tudom, én még tavaly vettem ebből jó pár zsákkal. Ebben az évben csak faszenet vettem az Intersparban, de az valami borzalom volt
Olcsó árkategóriában a Lidl -s brikett sem rossz, vagy a Praktikerben és a Pennyben kapható TerraGrill. Vásárlásnál alaposan megnyomkodom a papírzsákot, úgy könnyen kiderül hogy mennyire törmelékes az anyagui. én már szinte az összes multis szenet és brikettet kipróbáltam, néha nagyon eltér a minőség egy ugyanazon gyártónál
-
lemmy71
Topikgazda
A weber brikett nálunk eléggé húzós árban megy, 9K / 8 kg. tol indul. Sajnos kint sem sokkal olcsóbb. Nekem egy barátom szokta hozni németországból, amikor az otthoni multiknál, nyomják a 8 + 2 kg. -s akciós zsákokat.
Hexát még nem sikerült próbálnom, de a brockot igen. Árban tényleg jó, de olyan multi minőségű. Ez az aldis is, van olyan jó, mint a brock
Tavaly hozott egy ismerősöm két zsák vegyes faszenet tőlük, hát nem voltam elájúlva (nagyrésze, apró törmelékes vacak volt). -
-
need
addikt
nézegettem én is ezt de végül e mellett [döntöttem] múlthéten jött meg... 20 kg.
egészen jól müxik.. de még mindig a weberre esküszöm..csak drága.. -
need
addikt
Itthon most olyan 80-86 K kintről olcsóbb valamivel.. kint meg 200 dolcsi..
van egy olcsóbb változat inkbird ISC-027BW 45-50 K
És egy lényeges dolog.. nem hajlandó csatlakozni wifin nekem ezt nem sikerült 2 év alatt össze hozni..levittem egy otvar 6 éves készüléket amit korábban raktam újra és nem engedtem hogy a Droid frissüljön 2 pillanat alatt csatlakozott és beton stabill..
Ebből indulva ki milyen régi fos rendszer lehet ezen az Inkbirden.. -
Essejó
Topikgazda
BROCK Hexát próbálta már valaki?
-
need
addikt
válasz
jozsi252 #2464 üzenetére
még mindig keresem a jó brikettet két legutobival ezelőtt 8 óra 6 percig sütöttem
Én a kis kosárkát megrakom az kitart olyan 3 órát utána a kis lapátommal néha néha teszek rá nagyon lényeges a faszén és én most a faszén brikettek világába tévedtem
Weber brikett nagyon jó most a Brokot próbálgatom. Én azt mondom hogy kerülni kell a Spáros meg ilyen olyan faszeneket mert pénz kidobás..!
Víz víz víz.. én most elengedtem és most vagy is már tavaly óta sót használok kikísérleteztem hogy mennyi só kell az edénybe hogy 130 C legyen az annyi
Megvan az előnye és a hátránya is.. nem kell locspocsolni..és itt nagyon fontos hogy mindig meleg víz vagy forró vízzel kell pótolni a közeg nedves párás lesz segít szépen épülni a bargnak.. a só az azért jó mert nem kell locspocsolni óránként alma eset+alma lével spriclgetem a húst.. de nedves környezettet úgy is tudok csinálni hogy beteszek egy vizes edényt ilyen aloménium tálcát és szépen párologtatja a vizet. de most megint tovább lépek és megnézem a pizzakövet az milyen lesz defrektornak..De ennek az egésznek nem ez a lelke meg lényege hanem az egyenletes hőn tartás..az a nem egyszerű 8-10 vagy 12 órán keresztül..
És most jön a kiátkozás nyilvános megszégyenítés megkövezés
Mert hogy én ezt rövidre zártam és egy ilyet használok..
Elvan zárva a levegő csak egy helyen megy be a tetején jön ki..
A rácson van egy érzékelő ha csökken a hőmérséklet akkor adja a levegőt ha eléri megáll.
+ - 2 C játszik persze a fedő levétel funkciót nem ismeri így előtte mindig érdemes kikapcsolni a vezérlést vagy leállítani.
Most hétvégén kipróbáltam másképpen ezzel..
Itt úgy volt beállítva hogy 180 C legyen és ez 180 C tartotta 2,5 órán át.
Majd a végén raktam egy kis brikettet és 240 C húzattam fel a ropogós bőr miatt..
de azt vettem észre itt már káosz van és nehéz a szabályozás 240 C mert nehéz moderálni mert nem igazán lehet mivel..!
-
jozsi252
veterán
Köszönöm a válaszod! Bocsánat hogy csak most fogok válaszolgatni!
Ez a Weber olyan 150 környéke amit kinéztem. Igen tudom hogy hülyebiztos a Masterbuild, nem azt mondom hogy ezért gondolkozok rajta mert mindent megcsinál helyettem, hanem talán így többet tudnék a húsra koncentrálni BBQ közben, főleg az elején a tanulási szakaszban.
Igen van a Webernek is ilyen tartója amibe belerakod a brikettet és akkor az egyik oldalon fog elhelyezkedni a brikett, másikon pedig a hús.
Én csak család részére szeretnék sütni, semmilyen más nagyobb összejövetel nincs tervbe véve ami miatt fontos lenne nagy mennyiségű hús sütése. Ezért is gondolkoztam a kisebb méretű Gravity-s Masterbuilden.pitiless
Snake methodot megcsinálod, és akkor középen van a hús így éred el hogy ne legyen direktben a hús alatt a brikett? Mármint ez a megoldás elég ehhez hogy ne legyen a hús alatt a brikett, vagy egy nagyobb húsnál már trükközni kell?soldi3r
Nézegettem a nagyobb grilles oldalakon kívül és jó sok helyen lehet kamado sütőt kapni, ami eltérés van mondjuk egy 200 meg egy 600 ezres között az az hogy kisebb az anyagvastagság?ambushka
Pesten dolgozok a X. kerületben, szóval nem gond ha menni kell bárhova a "környékbe" autóval meg tudom oldani. Néztem hogy nekik Masterbuilt nincsen, de mellette meg van sok minden más. Igen tőle néztem jó pár videót YT-on nagyon profi.
Tervezek mindenképp elmenni ilyen helyre hogy személyesen is el tudjanak igazítani ebben a dologban, de sok esetben ha valamiről szó van, vagy valamibe bele akarok vágni akkor itt PH-n is rengeteg segítséget fog kapni az ember aminek nagyon örülök.need
500-at semmiképp sem akarok rá kiadni, a GS560 Masterbuilt kicsivel van 300 fölött csak. Néztem a töltényszmókereket is, nagyon szimpatikus az a megoldás is. Mi a tapasztalatod, ha jó a brikett akkor egy töltéssel hány órát tud elmenni mondjuk ebben a 110-120 fok környéki határban ami a BBQ-hoz kell?
Illetve a töltényszmókernek meg van az az előnye hogy alul ugye parázslik a brikett, fölé pedig egy akkora vizes edényt teszel ami átmérőben kb akkora mint a szmóker, így el tudod érni semmiképp se kapjon közvetlenül nagy hőt a hús mivel a vizes tál visszafolytja? -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Ferike81 #2462 üzenetére
Én tavaly ezt vettem innen nincs vele gondom.
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Megbízható mechanikus hőmérőt tudtok ajánlani? Grillsütő tetejébe kellene, mert lefocizták róla a gyerekek.
Na jó egy kellemes császárszalonnához nem kell, ez megy fejből is. Lassan kész. -
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Az a füst egyből a begyujtás után jött és egy két perc. Van nekem is begyújtó kéményem, de ez a módszer sokkal egyszerűbb. Persze én csináltam a tűztér alatt is egy nyitható szellőzőt és ott nyomom be a gázt.
Nem volt drága, 1990 volt 3 kg. de egy hulladék, apró poros vacak. -
Essejó
Topikgazda
-
válasz
lemmy71 #2388 üzenetére
Tegnap kipróbáltam, brikettet használtam. Először jól kiégettem, kb 30 percet 200-250 fokon. Ki kell tapasztalni ezt, hogy mit hogyan kell sütni, mert a grillsajt odaégett, gondolom túl sok hőt kapott. Aztán a vége felé meg a padlizsán is kicsit, mert ott már nem volt csak 110-120 fokos a grill, azt hittem kevés már és tovább hagytam, mint kellett volna. Na mindegy, ha erre van tanács, szívesen fogadom mindenkitől!
#2391need: nagyon jó, hogy ezt ajánlottad, sikerült jól begyújtanom a parkside gyomirtóval, meg adtam neki a légfújóval is. Mondjuk a gyomirtó papírján rajta is van, hogy erre is ajánlják az adott fejjel, de soha nem gondoltam volna rá.Számít, hogy milyen brikett? Ez a praktikeres jó amúgy?
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Mika1227 #2434 üzenetére
Inkább egyben, és lejetőleg ne a parázs felett hanem mellette. A csont felöli oldaláról a hártyát húzd le! A Lidl-ben időnként kapható St Louis cut tipusúra vágott oldalas. Viszont sok esetben 3-4 ujjnyi vastag azt szépen vízszintesen két részre tudod vágni. Egy csontos és egy csont nélkülire. Jobban átjárja a Rub, és gyorsabban is megsül. Spriccelésre szűrt almalé, almaecet, és víz 1-1 arányú keverékét használom. Jót tesz a húsnak a savas közeg.
Rengeteg féle kész Rub kapható. Ha épp nincs "gyári" akkor jó az SPG ez mondhatni egy alap rub. Ami jól bővíthető vöröshagyma porral, chili pehellyel, barna cukorral, őrölt kávéval, Cayenne borssal. Határ a csillagos ég és csak ízlés kérdése.PiciGurman féle link
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Mika1227 #2445 üzenetére
Egy két ezer forintért már kapsz rozsdamentes füstölő dobozt vagy hengert.
Én meg rakom, fadarabkákkal és begyujtáskor rá teszem az izzó faszénre vagy brikettre. Amikor kezd füstölni, felteszem a rácsra a dobozt.
Diót még nem használtam.
cseresznye, alma, bükk, akác, kökény, ilyeneket használok.
Én nem boltból veszem, a kertemből és a közeli erdőből mindent meg tudok szerezni, csak alaposan ki kell szárítani és aprítani.
Az egyik ismerősöm a gyertyán -ra esküszik, birkát sütnek rajta.
De most nagyon felkapott a használt boroshordó donga.
Ez a kedvencem kajszi gyökér -
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #2440 üzenetére
Hát hogy a pizzások mit mondanak rá, az nekem csak pipa füst
A magam ízlése szerint csinálom, bőven megpakolva ( házi kolbásszal, császár szalonnával, sonkával, paradicsom, erőspaprika ... kukorica, ananász, kagyló és hasonló vackokat én nem teszek rá, azt a nejem és a lányom szokta csak) Ha egy ilyen negyven centis "pizzát" beburkolok, az egy napig elég. Pedig fizikai munkát végzek és így estére megspórolom a gyökér klubbos konditermet is
Valamelyik nap, friss házi disznósajtott tettem sonka helyett a "pizzára" na az ütött olyat mint egy lórugás -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Mika1227 #2434 üzenetére
Az attól is függ hogy milyen a grilled.
Nyitott grillnél forgatnod kell a rácson mint a tarját. Ha nagyon száraz az oldalas akkor almalével vagy az ízlésednek megfelelő anyaggal "permetezni" kell sütés közben.
Zárt grillnél én fémtepsibe tetszem mint a pizzát és a rács meg a tepsi közé, beteszem egy regi hazai cserepet. Így nem ég oda a tepsibe, plusz egy tálkában teszek egy kis higitott almalevet, ami szépen párásít.
Ha nem teszel cserepet vagy valami követ a zárt grillnél a rácsra, akkor brutálisan odaég az alja.
Az első pizzájimat, én is kő nélkül sütöttem és csákánnyal szedtem ki a tepsiből
A második már jól sikerült -
Ezekiell
veterán
válasz
ambushka #2435 üzenetére
Lehet benne grillezni, nagyon jól, de sima grillezéshez tökéletes egy kettle is, ami sokkal olcsóbb.
Lehet benne barbecuezni, de sose lesz olyan ízvilága, mint egy offsetnek.
Lehet benne kemencés ételeket sütni, de nyilván jobb erre egy kemence.
Lehet pizzát is sütni benne, de egy pizzakemence jobb.
Lehet benne bográcsozni, de csak faszénen (én pl fával szeretek).Nekem is van Kamadom, szeretem is nagyon, pont azért mert mindent jól tud csinálni, és nem kell sokféle sütő mellé itthonra, de pl BBQzni épít(t)ettem egy szigetelt szekrénysmokert.
-
Mika1227
őstag
Sziasztok!
Faszenes grillsütőn szeretnék oldalast sütni. Mit tudtok tanácsolni? Egyben vagy inkább darabolva illetve milyen hőfokon kell sütni? Köszi a választ! Mindenféle tanácsot szívesen fogadok!
Üdv!
-
lemmy71
Topikgazda
Én is ismerek valakit, aki ilyen töltényszmokerrel kezdte. Jó pár hazai és külföldi találkozón komoly elismerést is kapott.
Mostanra már kinőtte és ha jól emlékszem akkor egy ilyet újított be. Persze mellette ott van a kicsi is, így a versenyeken több mindez tudnak csinálni. -
need
addikt
válasz
jozsi252 #2414 üzenetére
Hogy csak én is bele vau-vau..
Én ezt mérlegeltem hogy egy szezonban hányszor is fogok sütni..?
Én kicsit túlzásnak találtam akkor hogy a sütögetés arra a pár alkalomra 500-as történet legyen. Én választásom ezért esett [erre] és a harmadik szezont tolom...A másik dolog.. most durván nagy a Kamado Hype és olyan az egész mint ha csak az létezne.. már csak elvből se venném meg..
de ez az én véleményem..
-
ambushka
aktív tag
válasz
jozsi252 #2414 üzenetére
Ha esetleg budapesti vagy, vagy a közelben laksz agglomerációban én elmennék a helyedben Luciuszékhoz a picigurmanba, kamadotol kezdve Weberes gömbgrilleken át mindenük van a boltban is és rendkívül segítőkészek.
Én tőlük vettem a kamadot, összeállítottak egy kezdő pakkot, zseniálisak a rubjaik és szószaik is, és hát tudjuk, hogy Luciusznak lehet hinni, ha BBQ-ról beszél
Egy órát ott voltam és csak ittam a szavait.
-
pitiless
senior tag
57-es Weberem van. Nem kell rá rakni, megcsinálja a kígyót (snake method) és 12-16 órán keresztül egyenletes hőfokot tart. Csináltam 47-esben és 57-esben is. Egy MasterTouch 57-es 145e most, lehet kapni hozzá egy rakás kiegészítőt (pl. Dutch oven, heat controller, pizza kő). A titka talán annyi, hogy pulled porkhoz én mindig Weber brikettet használok. Az aldis, lidl-ös verziók alkalmatlanok erre.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
jozsi252 #2414 üzenetére
Kérdés, hogy mennyivel olcsóbb a Weber? A Masterbuild az mondhatni hülyebiztos. Beöntöd a szenet berakod a füstölő fát, meggyújtod, beállítod a hőfokot, és amint eléri berakod a húst. A tűzzel nem kell foglalkoznod tobább, azt elintézi maga. A Gömb grilleknél általában szemérmesen kimarad a videókból az a rész ahol kb fél - egy óránként rak szenet a tűzre. Aztán ha grillezel akkor a teljes tűztérben lehet parázs a gömbben. Pullednél csak az egyik oldalon, talán a Weber árul is ehhez ilyen féloldalas parázstartót. A másik oldalra teszel egy vizes tálat, benne forró vízzel és affölé teszed a husit. A gömb grillnél jó ha a rács két szélén felnyitható, hogy szenelésnél ne kelljen a komplett rácsot húsokkal együtt leszedni. Nézegess Yt videókat a gömb grill használatáról, tengeteg van.
Mondjuk azt kétlem, hogy a Masterbuild ben elfér 4 tábla oldalas vagy 8 csirke, ha csak nem spéci tartóra téve.
Végső soron neked kell eldönteni, hogy mennyit vagy hajlandó kiadni rá. Én valószínűleg a Masterbuildet választanám. Bár valószínű, hogy ezzel nem ért mindenki egyet, mert végül is a grillezés lehet egy egésznap ott ülök és piszkálom rakosgatom a tüzet tipusú életérzés is, miközben legurítok egy tálca sört. 😀 -
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék egy kis útmutatást kérni. Nagyon szeretjük a grillezett csirkemellet, illetve különféle kolbászokat. Általában elektromos kontakt grillbe szoktam elkészíteni őket, de van egy kis picike asztali gömbgrill is de azt jó ideje nem használom.
Szeretnék a közeljövőben szintet lépni minden téren. Másik amit nagyon szeretek az a pulled pork. De sajna az otthoni cuccokkal felejtős nekiállni. És akkor az útmutatásra innen lenne szükségem.
2 dolgot néztem ki.
- Egy normális 57-es Weber gömbgrillt
- Masterbuilt GS 560A Masterbuilt 320 környéke, és tudom hogy azzal a legegyszerűbb a BBQ, mert a digitális hőfokszabályzás segít 8-10 órán át is tartani a hőfokot ugyanannyin.
A Weber gömbön mondjuk egy kezdő számára mennyire nehéz megtanulni tépett húst csinálni? Mennyire nehézkes adott hőfokon tartani a grill belsejét szintén 5-10 órán át?
Láttam hogy vannak gyártók akik kínálnak kész ventis cuccot amit be kell építeni és segíti a légárammal a hőfokot tartani. Az Inkbird-től láttam ilyen terméket.
Nagyobb részt maradnék a kolbászoknál meg “kisebb” húsoknál, de néha azért jó lenne vele egy Pulled Porkot csinálni.
Erről a Masterbuiltről sok jót olvastam, kérdés hogy amire nekem kell megéri-e jobban mint egy Weber gömbgrill?Köszönöm szépen a segítséget!
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
modflow #2411 üzenetére
Ma voltam a praktikerben és szinte ugyan azt láttam amit te linkeltél, csak a neve volt más.
Alaposan megnéztem, mivel érdekelt hogy milyen is igazából. Ugye képen egy "masszív komoly smoker" formája van, de élőben jött a hidegzuhany.
De most inkább hagyom az értékelést.
Mivel te grillezni szeretnél, így enged el ezt a szerkezetet.
Inkább valami ilyesmiben gondolkodj. Egy két fórum társnak van már hasonló és elégedettek a szerkezettel. Olvass vissza egy kicsit, nézd meg a véleményeket
Vagy egy ilyen ha a hengeres formák jobban tetszenek. De ez is egy vékony "bádog" kasztni, szóval nagy csodát ne várj tőle.
Viszont grillezni flekkenezni ebben is lehet. -
Essejó
Topikgazda
válasz
modflow #2409 üzenetére
Ez igazándiból smoker, az az nem grillezése való. Hannem Low&Slow BBQ-ra. Az az alacsony hőfokon lassan füstön sütésre.
Illetve ha ilyet veszel akkor ha nem akarsz hagosan és rondán beszélni. Akkor a faszén rácsot kicseréled egy hasonló méretű Expandált lemezre, ugyanis a rács közein az apróbb faszém lehullik alulra és mem kap a parázs normálisan levegőt alulról. -
modflow
veterán
Itt kérdezhetek nem barkács témában?
Szeretnék vásárolni egy grill kocsit.
Ebben van valakinek tapasztalata?
Erről mi a véleményetek?
[Grillkocsi] -
lemmy71
Topikgazda
[Telefonom írtam és valószínűleg benne hagyta az előző választ, a vízzel locsolássál kapcsolatban.]
Amúgy visszatérve az eltöltött időre és életérzésre, az hogy grill vagy lassú sütés teljesen mindegy.
Ez a dobjunk fel egy szelet húst a rácsra és gyorsan burkoljunk valamit, ez nálam nem opció, akkor megsütöm a konyhában.
A grill begyujtása és felfűtése sem kis feladat nálam. El tudok vele szöszmötőlni másfél két órát isKivaligatom a fát, szép egyenletesen felhasogatom stb ... és akkor a hús előkészítéséről nem is beszélve.
3 kg faszén vagy 4 kg brikett a rácson, felfűtés után 3 - 5 órán át stabilan használható. De volt már olyan hogy éjfél körül, rádobtunk egy két lapát szenet mert éhes lett a társaság. Szóval egy félnapos program a grillezés nálam 🍗🍺 -
ambushka
aktív tag
Pénteken jött meg a Kamado, szombat reggel 4kor gyújtottam be a grillt, hogy megtanuljam beállítani a hőt, stb.
Mire rájöttem hogyan kell fixen 140 fokos tartományban tartani és megsült a Luciusz féle St. Louis cut bőven dél volt
De imádtam a folyamatot és nagyon finom lett
-
Essejó
Topikgazda
válasz
spiky03 #2397 üzenetére
Kezd azzal, hogy a régi samotot kiszeded, és új samotot raksz be helyette. Előtte eldöntheted, hogy a sütőt benthagyod, bár akkor kicsi helye lesz a parázsnak. A sütő ajtót én tuti bent hagynám. Raknák mögé egy kellően vastag samot lapot. Ami felforrósítva a parázzsal majd azt lekotorva két oldalra, príma pizza sütő lap lenne.
-
lemmy71
Topikgazda
Sosem szoktam lelocsolni vízzel. Szépen elparázslik füstölés nélkül. Van nekem is olyan fehér begyujtós kockám, télen a csempekákyhánák azt használom.
Pár éve vettem begyujtó kéményt is de azt sem használom
Nekem a grillezés nem arról szól hogy csak "kaja" legyen az asztalon. Nálam az, egyféle kikapcsolódás és rá szánom az időt-napot. A hasogatott keményfa "pálcikákból" jengát rakok és a fölé pedig a szenet.
Telefon kikapcs, közben lecsúszik egy két hideg sör🍺...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest