- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- norbx: IRC a 90-es évek és a 2000-es évek elején
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Kis kiegészítés, hogyan is néz ki a perem különbség:

Bal oldali a gyári, ezen van belül egy meredek ívű kupola, majd laposan megy kifelé, majd azután hajlik le a perem széle. Az IMS perem felső része viszont egyenletesen íves, gömbölyű a széléig. Azt gyanítom, emiatt picit máshogy fekszik fel a gyári szűrőtartó karomra, és itt veszik el néhány tized mm, ami miatt nehezebben megy a kar a szokott, zárt állásába. Egyébként képek alapján a többi márkás szűrő perem kiképzése is az IMS-éhez hasonlít, pl. VST, Reneka, tehát emiatt nem kellene szerintem, hogy jobban amortizálja a kartömítést. Egyébként a szűrő minősége szerintem teljesen rendben van, egyenletesek szemre a lyukak, jól megmunkált a fém, és én a nanotech bevonatot is praktikusnak találom, tényleg könnyebb takarítani.#99223 mgy : Külföldről is be lehet szerezni, kis pici valami, általában úgy nem drága a posta.

#99225 Parci: Finomra kell őrölni ez tény, de nem vészesen, amennyire meg tudom ítélni. A Mazzer SJ vidáman tud ilyen (vagy akár finomabb) őrleményt produkálni az F64 evo késekkel, hogy akár 11g őrleménnyel is felmenjen a nyomás nagyjából 12 bar környékére, ugyanúgy őrölve 13g-al már 15 bar körül járt és mégis szépen, lassan lefolyt.

Valamint a kis kb. 10 000 forintos kézi őrlőnek sem volt akadály ez a finomság. Nem mondanám magam egy tapasztalt home baristának, de nálam ezek a tapasztalatok.
A magas bar értékek egyébként a gép miatt vannak, a szokásos espresso értékeken nem főz túl finom kávét, túl gyorsan átfolyik, 12-15 bar a bevált magasság és OPV sincs a gépben sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 11
- Megerősítést kapott a kompakt csúcsmobil OnePlus 15T érkezése
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest