Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• debsa

csendes tag

válasz jveres #56283 üzenetére

1. Az ocd-hez képest miben jobb?
    - Egyrészt az árában
    - másrészt egy helyi termelőt/producert támogatsz vele és nem külföldre kerül ki a pénz. tételezzük fel hogy működnek a fiskális rendszerek Magyarországon, amit adót befizetek annak a magyar emberek kapják a hasznát. és most kérlek titeket ne kezdjünk politizálni, mert nem erről szól az egész
    - az ocd simításkor tömörít is, mivel élei vastagok, ez nem

ennek hatására különböző tömöttségű részek alakulnak ki, ami csatornásodást okoz vagy okozhat.
    többek között ez az oka annak is, hogy több tesztelő (pl socratic coffee) is kihozatali csökkenést tapasztalt.

http://socraticcoffee.com/2016/12/examining-the-impact-of-the-ocd-on-total-dissolved-solids-extraction/

Azért választottam ezt a formát a simítónak,mert ez fogja a legkevésbé tömöríteni az őrleményt simítás közben.

az eszköz a kosárban lévő eloszlatást nem végzi el helyettünk. azt nekünk kell megoldani, őrlés közben.

2. milyen haszna van a zamatban?
    az eszköz kizárólag egy sima felületet fog képezni, megteremtve az ideális tömörítés lehetőségét.

ha a kosárban a szemcsék, rögösödés nélkül, azonos teret foglalnak el, nincsenek eltérő tömöttségű részek, akkor a simítás azt fogja eredményezni, hogy a tömörítés mindenhol azonos nyomással fog történni.

csak gondold végig.

ha egyes részek magasabban vannak míg mások mélyebben, akkor a magasabban fekvő részek hamarabb fognak tömörödni és eltérő lesz a tömörítés után ezen részek ellenállása.
    mivel a víz mindig a kisebb ellenállás irányába megy, így egyes részek túl mások alul lesznek kivonatolva.

3. MIért van szükség simításra profi környezetben
    Kávéházi környezetben a kulcs a konzisztencián, folyamatos ismételhetőségen van. Ha helyesen van kivitelezve az őrlemény elosztás a kosárban, akkor minden alkalommal azonosan fog eloszlani a tömörítő által a nyomás is.
    azaz a következő kávé ugyanolyan lesz mint az azt megelőző volt.
    A simítást nem én találtam fel, és nem nekem kell meggyőzzek bármely baristát, hogy van e rá szükség.
    szerintem van.
    a profinak az egyszerűséget és a gyorsaságot nyújtja.

őrlés-oszlatás-simítás-eszköz lerakása-mérés-eszköz felvétele-tömörítés-vízszint ellenőrzés-felrakás a fejre.
    ez a minőségi kávékészítés rutinja.
    én ebből az egyenletből kivettem a mérést és a vízszint ellenőrzést, valamint az eszköz pakolását.
    ez időt jelent, és főleg a pörgős helyeken, ennek elhagyására kényszerülnek.
    ha ezt az eszközt használják nem kell elhagyniuk....

Továbbra is azt mondom, hogy az eszköz az eloszlást nem végzi el senki helyett.
    Az eloszlató rutinra szükség van.
    de attól hogy kétszer, ötször odacsapjuk a pulthoz a szűrőtartót, még nem fog egyenletes felület keletkezni, még mindig lesznek olyan részek amelyek magasabban vagy alacsonyabban lesznek a többihez képest.
    ezért van szükség szerintem is az eszközre.

a simítást nem én találtam fel. se a stockfleth-t, se az ocd-t, se az egy éllel történő simítást. de hiszek ebben a technikában.
    és hiszem azt, hogy egy eszköz mindig jobb mint kettő.
    lehet venni nyugodtan két eszközt is.
    külön simítót és külön tampert. rengeteg fajta van.
    pl fragola palmtapja, vagy dani ppp-je.
    az enyém sem tud többet, de kevesebbet se
    az enyém annyit tud, amit leírtam. két eszköz van egyben.

Új hozzászólás Aktív témák